Barbarosa
6th May 2007, 18:04
Sincer va spun ca nu am citit ceea ce s-a scris pana aici, insa anul trecut innainte de a pleca in Corfu am primit sfaturi si incurajari pe acest forum, iar acum ma simt dator sa transmit aceleasi incurajari. Astfel, am petrecut in perioada 09-19 iulie 2006 cel mai frumos concediu de pana acum (am mai fost in Romania de nenumarate ori si in Albena). Toata insula merita vazuta, preturile sunt bune, lumea e primitoare iar CAZARE gasiti sigur fara rezervare (soparle gen "toate locurile in Corfu sunt ocupate" sunt aruncate de agentii fomiste care habar n-au ce se petrece la fata locului) intrucat agentiile contracteaza, cred ca maxim 10-15 % din piata locala de locuri de cazare. De stat nu renteaza sa stai la intamplare, cu atat mai mult cu cat sunt plaje numai cu piatra si bolovani; eu as recomanda desi ma cam lasa greu sufletul sa spun (insa trag sperante ca cei care citesc acest forum sunt persoane de calitate), Paleokastrita, Arrilas si Agios Gordios.
Alegeti Corfu, daca doriti liniste si atmosfera placuta. Dar daca sunteti manelisti si scandalagii, doritori de bairam va rugam nu spulberati oaza de liniste, duceti-va in Paralia unde e plin de voi.
Barbarosa
6th May 2007, 18:09
Despre harti, vedeti-va de treaba sunt doar orientative si pline de erori, va veti rataci si cu si fara acestea, asa ca daca nu doriti sa se intample asta luati-va GPS. Oricum, e frumoasa insula si daca te ratacesti.
Am petrecut in perioada 09-19 iulie 2006 cel mai frumos concediu de pana acum (am mai fost in Romania de nenumarate ori si in Albena). Toata insula merita vazuta, preturile sunt bune, lumea e primitoare iar CAZARE gasiti sigur fara rezervare (soparle gen "toate locurile in Corfu sunt ocupate" sunt aruncate de agentii fomiste care habar n-au ce se petrece la fata locului) intrucat agentiile contracteaza, cred ca maxim 10-15 % din piata locala de locuri de cazare. De stat nu renteaza sa stai la intamplare, cu atat mai mult cu cat sunt plaje numai cu piatra si bolovani; eu as recomanda desi ma cam lasa greu sufletul sa spun (insa trag sperante ca cei care citesc acest forum sunt persoane de calitate), Paleokastrita, Arrilas si Agios Gordios.
Alegeti Corfu, daca doriti liniste si atmosfera placuta. Dar daca sunteti manelisti si scandalagii, doritori de bairam va rugam nu spulberati oaza de liniste, duceti-va in Paralia unde e plin de voi.
esperando
6th May 2007, 20:03
Daca esti atent era intrebare despre oameni care merg si inchiriaza masina de acolo asa ca este exclus gsp-ul, si vorbim despre ce se poate gasi harta cit de cit reala pentru orientare , in legatura cu statiuni sunt si altele care au plaja de nisip sunt deosebite fata de cele mentionate de tine problema este ca se acorda atentie numai unora care sunt mentionate mai mereu pe forum si apare atentia doar asupra acestora desi...mai sunt si altele numai ca sunt trecute cu vederea tocmai pentru ca nu sunt mentionate.
laurentis
6th May 2007, 21:24
QUOTE(Barbarosa @ May 6 2007, 19:09)

Despre harti, vedeti-va de treaba sunt doar orientative si pline de erori, va veti rataci si cu si fara acestea, asa ca daca nu doriti sa se intample asta luati-va GPS. Oricum, e frumoasa insula si daca te ratacesti.
Am petrecut in perioada 09-19 iulie 2006 cel mai frumos concediu de pana acum (am mai fost in Romania de nenumarate ori si in Albena). Toata insula merita vazuta, preturile sunt bune, lumea e primitoare iar CAZARE gasiti sigur fara rezervare (soparle gen "toate locurile in Corfu sunt ocupate" sunt aruncate de agentii fomiste care habar n-au ce se petrece la fata locului) intrucat agentiile contracteaza, cred ca maxim 10-15 % din piata locala de locuri de cazare. De stat nu renteaza sa stai la intamplare, cu atat mai mult cu cat sunt plaje numai cu piatra si bolovani; eu as recomanda desi ma cam lasa greu sufletul sa spun (insa trag sperante ca cei care citesc acest forum sunt persoane de calitate), Paleokastrita, Arrilas si Agios Gordios.
mi-ai mers la inima
me_and_myself
6th May 2007, 23:06
Singurul Corfu "in viata", ramane asta : http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=131857 A castigat la "golaveraj", avand 7 pagini.
bishopp
7th May 2007, 16:44
QUOTE(Barbarosa @ May 6 2007, 19:04)

Sincer va spun ca nu am citit ceea ce s-a scris pana aici, insa anul trecut innainte de a pleca in Corfu am primit sfaturi si incurajari pe acest forum, iar acum ma simt dator sa transmit aceleasi incurajari. Astfel, am petrecut in perioada 09-19 iulie 2006 cel mai frumos concediu de pana acum (am mai fost in Romania de nenumarate ori si in Albena). Toata insula merita vazuta, preturile sunt bune, lumea e primitoare iar CAZARE gasiti sigur fara rezervare (soparle gen "toate locurile in Corfu sunt ocupate" sunt aruncate de agentii fomiste care habar n-au ce se petrece la fata locului) intrucat agentiile contracteaza, cred ca maxim 10-15 % din piata locala de locuri de cazare. De stat nu renteaza sa stai la intamplare, cu atat mai mult cu cat sunt plaje numai cu piatra si bolovani; eu as recomanda desi ma cam lasa greu sufletul sa spun (insa trag sperante ca cei care citesc acest forum sunt persoane de calitate), Paleokastrita, Arrilas si Agios Gordios.
stie cineva ceva de localitatea Barbati din Corfu??? Am rezervat acolo la un hotel. eram curios daca a mai fost cineva pe acolo si poate sa imi spuna cate ceva. Oricum am inteles ca insula este mica si te poti deplasa usor dintr-un loc in altul.
razvanxxy30
7th May 2007, 20:39
Salut.Si eu sunt unul care si-a facut rezervare la vara in Insula Corfu.Am gasit o oferta foarte buna(la Targul de Turism din parcul Izvor) la cei de la Christian Tour,la Hotel Oceanis 3stele+ in Paleokastritsa,demipensiune la 510 euro pt 2 persoane din 20 August fara transport.Daca mai este cineva care pleaca in aceasta perioada cred ca ar fi bine sa ne cunoastem.Astept inpresii despre hotel si despre agentie(ca sa stiu la ce sa ma astept).
Barbarosa
7th May 2007, 21:47
QUOTE(bishopp @ May 7 2007, 17:44)

stie cineva ceva de localitatea Barbati din Corfu??? Am rezervat acolo la un hotel. eram curios daca a mai fost cineva pe acolo si poate sa imi spuna cate ceva. Oricum am inteles ca insula este mica si te poti deplasa usor dintr-un loc in altul.
Da, e super si am impresia ca are si plaja cu nisip.
Cat despre insula mica, stai linistit ca are 100 km lungime si destui latime, asa ca nu vei apuca sa vizitezi decat o mica parte. De ajuns dintr-o statiune in alta iti va lua timp pt. ca te vei rataci frecvent, dar nu-ti face griji ca oricum va fi frumos.
adinachi
8th May 2007, 09:16
QUOTE(paul06 @ May 2 2007, 15:49)

A fost cineva in luna mai ?
Noi plecam cu masina pe 19 mai si ma intereseaza mai mult care sunt temperaturile (aer+apa).
Insa vreau parerile celor care au fost in aceasta perioada.
Pe site-uri am vazut si eu, dar ma intereseaza mai mult parerile personale.
Multumesc anticipat.
Buna. As dori sa plec si eu in Corfu cam in perioada asta si ma interesa daca mai e vreun loc in masina, pt ca transportul pe cont propriu cu autocarul e destul de complicat. poate cineva sa/mi dea vreo adresa de la un hotel/vila din agios gordis sau paleokastritsa? multumesc anticipat pentru raspunsuri si sugestii.
monny_75
8th May 2007, 13:10
QUOTE(Matrics @ Jul 19 2006, 09:24)

Feribotul pt Kerkira tb sa-l iei, eu am dormit la Sidirokastro, la 20km de granita (sunt din Bacau) ca aveam deja vreo 900km; daca staiin Kalambaka e pacat sanu vizitezi manastirile, macar una doua, si asta o poti face a doua zi dimineata apoi pleci la drum; orientativ, in Bulgaria faci 7-8 ore, mai stai o ora la vama Grecia-Bulgaria,
apoi pana la Kalambaka mai mergi vreo 6 ore cred, te sfatuiesc sa pleci mai devreme din Bucuresti pe la 3!
O harta amanuntita cumperi de acolo, eu am pus in atasament una, f faina dar nu completa.
Salut
Poti sa imi zici unde ai dormit la Sidirokastro, ptr ca pe net nu gasesc decat 2 hoteluri, fara pret sau alte detalii.
mersi
paul06
8th May 2007, 13:57
[='adinachi' date='May 8 2007, 10:16' post='2804755']
Buna. As dori sa plec si eu in Corfu cam in perioada asta si ma interesa daca mai e vreun loc in masina, pt ca transportul pe cont propriu cu autocarul e destul de complicat. poate cineva sa/mi dea vreo adresa de la un hotel/vila din agios gordis sau paleokastritsa? multumesc anticipat pentru raspunsuri si sugestii.
Buna. Din pacate, noi suntem 4 si nu te pot ajuta cu transportul. Noi mergem in Agios Giorgios unde plaja am inteles ca este superba. Daca iti rezolvi transportul si te intereseaza stiu ca mai este o camera libera (in vila) la aprox. 20 E/camera/noapte. Daca te intereseaza da-mi un semn pe PM.
adinachi
8th May 2007, 17:32
QUOTE(paul06 @ May 8 2007, 14:57)

[='adinachi' date='May 8 2007, 10:16' post='2804755']
Buna. Din pacate, noi suntem 4 si nu te pot ajuta cu transportul. Noi mergem in Agios Giorgios unde plaja am inteles ca este superba. Daca iti rezolvi transportul si te intereseaza stiu ca mai este o camera libera (in vila) la aprox. 20 E/camera/noapte. Daca te intereseaza da-mi un semn pe PM.
multumesc mult pt informatie. pana la urma plec cu autocarul tot pe 19, dar m-ar interesa camera, eu am gasit ceva la 40 euro la Paleokastritsa, deci oferta ta e mai buna. tariful e pe camera sau pe persoana, pt ca o sa fim 2 persoane?
daidai
9th May 2007, 14:59
Salut,
Pe 23 iulie vrem sa plecam si noi in Corfu mai exact in Benitses , daca imi puteti da si mie mai multe informatii despre locatie , plaja , preturi v-as fi profund recunoscator ...
Multumesc
fotojunior
10th May 2007, 14:46
din 09.07 - 16.07.2007 voi fi in Corfu - Agios Gordis si vreau sa inchiriez o masina sau atv pt 2 persoane pentru a ne putea bucura de toat insula
voi ce imi recomandati sa inchiriez direct din tara pe net sau sa merg la fata locului?
ce este mai bine auto mic litraj sau atv?
astept pareri si sugestii de pagini net rent-a-car
multumesc
almona
10th May 2007, 15:18
QUOTE(fotojunior @ May 10 2007, 14:46) [snapback]2815602[/snapback]
din 09.07 - 16.07.2007 voi fi in Corfu - Agios Gordis si vreau sa inchiriez o masina sau atv pt 2 persoane pentru a ne putea bucura de toat insula
voi ce imi recomandati sa inchiriez direct din tara pe net sau sa merg la fata locului?
ce este mai bine auto mic litraj sau atv?
astept pareri si sugestii de pagini net rent-a-car
multumesc
Mai bine alegi la fata locului. Poti negocia mai bine si vezi ce iei.
Eu am gasit pe net Matiz la 35 euro/zi si la fata locului m-am ales cu un Opel Corsa 210 euro/7 zile asigurare completa. La atv-uri nu ma pricep nu stiu ce sa-ti spun. Dar la masina orienteaza-te la minim 65 CP. Eu am avut surpriza sa fiu nevoita sa merg kilometri buni doar cu a-ntaia (pe drumul spre Pantocratoras). Cum i-o dadeam pe a doua murea motorul, iar de AC nici nu putea fi vorba, crapa de tot.
Unii s-au orientat la atv-uri pt ca sunt serpentine f. abrupte (unii spun ca serpentinele de la noi din Valcea de pe la Dealu Negru sunt parfum pe langa astea). Si cel mai nasol este ca alterneaza portiuni cu 1 banda pe sens cu portiuni cu O BANDA. La Paleokastritsa, este semaforizata unica banda de circulatie, dar spre Pantocrator nu exista asa ceva. Eu a trebuit sa dau cu spatele in curba (dupa ce cu greu urcasem panta) pentru ca m-am intalnit cu masina de gunoi. Acolo regulile de prioritate sunt altele decat la noi in sensul ca masinile mari (autobuze, autocare etc) au prioritate indiferent ca urca sau coboara o panta, de exemplu.
Cel mai bine alegi acolo.
simona69
10th May 2007, 15:41
QUOTE(Kiddo @ Apr 13 2006, 09:25) [snapback]1421225[/snapback]
Salut! Vreau sa merg in Corfu (vara asta au pus charter si sunt destule oferte la agentii) si nu stiu care ar fi statiunea cu plaja nisipoasa si buna, apa linistita si peisaj frumos. Anul trecut am fost in Rodos si acolo era important sa-ti alegi o statiune pe coasta estica pt. ca in N-V curentii erau f. puternici si sufla permanent un vant puternic. De asemenea, in Creta si Rodos am vizitat multe plaje si sunt diferente f. mari intre ele (nu ca la noi). As dori cat mai multe recomandari privind Corfu. Thanks!
Recomanda-mi si mie unde sa merg in Rhodos la 4 sau 5 stele. Please...
zbarlita
10th May 2007, 22:26
Salutare tuturor!!! Eu vara aceasta as vrea sa merg in Paleokastritsa la Hotel Oceanis *** si nu prea stiu care sunt conditiile la hote. In Paleokastritsa am mai ajuns vara trecut si stiu ca este o statiune superba cu preturi destul de piperate... insa acum nu prea stiu ce sa zic de hotel. Am gasit multe poze pe net, dar as vrea sa aud si parerea cuiva care a ajuns pe acolo. Este mult pana la plaja? Camerele sunt ok? La piscina este curent? Intreb asta pentru ca stiu ca vara trecuta la Bella Vista era destul de curent, piscina fiind si acolo tot la inaltime. Si vara aceasta as vrea sa iau pachetul cu mic dejun si cina inclusa si eram interesata daca se merita, daca mancarea este buna. De aceasta data vom merge cu masina personala
) asa ca astept de la voi indicii legate de distanta pe care va trebui sa o strabatem pana in Corfu si cam care ar fi un cost total al taxelor de transport (exceptand motorina).
Barbarosa
11th May 2007, 16:17
QUOTE(zbarlita @ May 10 2007, 23:26) [snapback]2817651[/snapback]
De aceasta data vom merge cu masina personala

) asa ca astept de la voi indicii legate de distanta pe care va trebui sa o strabatem pana in Corfu si cam care ar fi un cost total al taxelor de transport (exceptand motorina).
Legat de drum iti pot spune ca lucrurile stau asa: pleci dimineata pe la un 6-6.30, cu opriri de pipi si o oprire de mancat ceva (recomand Thessalonik) ajungi in Igoumenita pe la un 11 noaptea. Te cazezi in Igoumenita la 45 euro pe noapte de camera, pe undeva pe langa port si dimineata pe la 8 trezirea si valea la ferry, desi acestea circula destul de des. Te sui pe ferry faci o ora si jumatate pana in Corfu, iar de acolo cat o mai fi. Pe la pranz esti cazat si gata de baie. Legat de taxe nu stiu ce sa-ti zic, pe noi, 4 persoane cu Renault Clio diesel (consum 6,1 % cu AC), taxele, asigurarea auto (acum nu mai este) si ferry ne-a costat 300 euroi de cuplu (150 euro/pers) dus-intors. Acum cu noile taxe s-ar putea sa fie mai putin.
zbarlita
12th May 2007, 09:07
QUOTE(Barbarosa @ May 11 2007, 15:17) [snapback]2820797[/snapback]
Legat de drum iti pot spune ca lucrurile stau asa: pleci dimineata pe la un 6-6.30, cu opriri de pipi si o oprire de mancat ceva (recomand Thessalonik) ajungi in Igoumenita pe la un 11 noaptea. Te cazezi in Igoumenita la 45 euro pe noapte de camera, pe undeva pe langa port si dimineata pe la 8 trezirea si valea la ferry, desi acestea circula destul de des. Te sui pe ferry faci o ora si jumatate pana in Corfu, iar de acolo cat o mai fi. Pe la pranz esti cazat si gata de baie. Legat de taxe nu stiu ce sa-ti zic, pe noi, 4 persoane cu Renault Clio diesel (consum 6,1 % cu AC), taxele, asigurarea auto (acum nu mai este) si ferry ne-a costat 300 euroi de cuplu (150 euro/pers) dus-intors. Acum cu noile taxe s-ar putea sa fie mai putin.
Mercic mult pentru info
sincera sa fiu am inceput sa ma mai gandesc daca e cazul sa mergem in paleokastritsa avand in vedere ca acolo plaja este plina de pietricele si trebuie sa folosesti un sezlong. Am auzit ca faimosul sezlong costa 3 euro/ora mi se pare super mult. Noi anul trecut dadeam in Arillas 6 euro-2 sezlonguri+umbrela/zi. Si cum eu stau la soare cat incape ar insemna ca cea mai mare parte a banilor s-o dam pe sezlong-uri 
Drumul nu pare atat de scump asa ca vom merge totusi cu masina ca sa nu fim nevoiti sa ne chinuim cu autocarul ca vara trecut la dus am mers 36 h credeam ca innebunesc. Am plecat din Ploiesti la 13.00 si am ajuns in Arillas a doua zi la 11.00 noaptea
eram super obositi. Bine ca si-a meritat concediul banii si ne-am scos parleala
Barbarosa
12th May 2007, 18:16
QUOTE(zbarlita @ May 12 2007, 10:07) [snapback]2823248[/snapback]
Mercic mult pentru info

sincera sa fiu am inceput sa ma mai gandesc daca e cazul sa mergem in paleokastritsa avand in vedere ca acolo plaja este plina de pietricele si trebuie sa folosesti un sezlong. Am auzit ca faimosul sezlong costa 3 euro/ora mi se pare super mult. Noi anul trecut dadeam in Arillas 6 euro-2 sezlonguri+umbrela/zi. Si cum eu stau la soare cat incape ar insemna ca cea mai mare parte a banilor s-o dam pe sezlong-uri

Drumul nu pare atat de scump asa ca vom merge totusi cu masina ca sa nu fim nevoiti sa ne chinuim cu autocarul ca vara trecut la dus am mers 36 h credeam ca innebunesc. Am plecat din Ploiesti la 13.00 si am ajuns in Arillas a doua zi la 11.00 noaptea

eram super obositi. Bine ca si-a meritat concediul banii si ne-am scos parleala
Bai tata, voi ati innebunit ? Cum 3 euro pe ora ? Daca va luati dupa toti prostii care au vazut Grecia la TV sa fiti sanatosi, dar un sezlong e 3 euro pe zi indiferent unde mergi in Corfu.
esperando
12th May 2007, 20:13
QUOTE(Barbarosa @ May 12 2007, 17:16) [snapback]2824975[/snapback]
Bai tata, voi ati innebunit ? Cum 3 euro pe ora ? Daca va luati dupa toti prostii care au vazut Grecia la TV sa fiti sanatosi, dar un sezlong e 3 euro pe zi indiferent unde mergi in Corfu.
Corect din punct de vedere al sezlongului-3 euro pe zi, in niciun caz 3 euro/ora.In unele cazuri poti avea sansa sa ti se ofere si gratis din partea vilei sau hotelului care au si iesire la plaja!~
voodooeye_69
12th May 2007, 23:06
Am tot citit pe topicul asta despre Corfu. Dorinta mea este sa-mi recomandati o statiune mai linistita si cu peisaj cit mai frumos. Vreau sa merg cu familia (sotia + kid de 7 ani) deci nu ma prea intereseaza cluburile si viata de noapte, in schimb sunt pasionat de fotografie si as vrea sa am ce fotografia. Totusi conteaza si o plaja buna, curatenie etc. Anul trecut am muscat-o in Paralia katerini unde sincer sa fiu nu prea mi-a placut. Multumesc.
Barbarosa
13th May 2007, 12:22
QUOTE(voodooeye_69 @ May 13 2007, 00:06) [snapback]2826171[/snapback]
Am tot citit pe topicul asta despre Corfu. Dorinta mea este sa-mi recomandati o statiune mai linistita si cu peisaj cit mai frumos. Vreau sa merg cu familia (sotia + kid de 7 ani) deci nu ma prea intereseaza cluburile si viata de noapte, in schimb sunt pasionat de fotografie si as vrea sa am ce fotografia. Totusi conteaza si o plaja buna, curatenie etc. Anul trecut am muscat-o in Paralia katerini unde sincer sa fiu nu prea mi-a placut. Multumesc.
Daca esti cuminte, baga Agios Gordios.
zbarlita_me
14th May 2007, 00:22
Ufff pai athunci este bine ca eram tare mirata... cu preturile astea.. daca 2 au zis pe forum ca atat costa sezlong-ul si stiu ca intr-adevar paleokastritsa este ceva mai scumpa chiar m-am speriat
in rest despre Hotelul Oceanis stie cineva ceva? Se merita sa mergi? Ar mai fi optiunea cu Hotelul Blue lagoon din Roda, dar acela e format din bungalouri si nu prea stiu ce sa zic...astept si parerile voastre. Inca ceva: credeti ca daca as cauta sa iau camera de undeva direct de la hotel ar fi preturi mai bune deat prin agentie? Va salut
ladyboss_ro
14th May 2007, 09:00
Buna,ESPERANDO!
Zilele trecute m-ai intrebat de nume.Sunt Dana din Brasov ce inca nu stie ce e mai bine,
cu Oniro in Benitses sau Moraitica-Mesonghi sau cu Tramp Travel in Arrilas care ar avea plecare si din Brasov.Sunt putin dezamagita ca inca n-am primit ,,verde"pentru plata de la Oniro dar inca mai sper.Ce am citit de ei pana acum era numai de bine.Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns si mi-au dat cate un sfat.Mi-ar fi placut sa aflu ce parere au avut cei care au fost cu Oniro de Pasti dar se pare ca toti butonam forumul pana plecam si avem nevoie de sfaturi.Putin sunt cei care mai revin dupa intoarcere pentru a ne impartasii impresiile.Eu sper sa revin cu impresii bune si sa vad la intoarcere numai partea plina a paharului.O zi buna in continuare pentru toti.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.