tincu68
8th April 2009, 09:48
QUOTE (dragosionut @ Apr 7 2009, 15:26)

As dori si eu informatii despre statiunea Saint Giorgios situata in Nord-Vestul insulei si despre hotelul Alkyon Hotel 3 care se afla in aceeasi statiune. Va multumesc
Noi am fost anul trecut la hotelul Alkyon din Saint Giorgios si vom vom merge din nou in vara lui 2009. Am fost multumiti pentru ca era curat (desi nu era lux si cred ca nici nu poti pretinde la pretul platit), statiunea curata, cu plaja lunga cu nisip, cu centru de inchiriat barci cu motor sau hidrobiciclete, cu centru inchirieri masini, taverne cochete, magazine cu suveniruri, biliard, bowling si oameni calmi, normali. Noi am avut doar micul dejun inclus pentru ca nu am vrut sa fim prea legati (am luat optionale si la pranz nu prea eram in statiune). Noua ne-a placut linistea acestei statiuni, vreau sa spun ca desi pe fiecare taverna era muzica, nu se amestecau sunete intre ele de la alte taverne sau sa rasune pe strazi. Anul trecut am fost in luna august si plaja era acceptabil de ocupata, puteai sa inchiriezi un sezlong sau sa-ti pui prosopul pe plaja, era loc pentru orice varianta. Hotelul este chiar langa plaja (este despartit de plaja printr-o strada micuta) In camera nu era mobilier rupt sau alte nenorociri, zilnic cosul era golit , se matura si se stergea cu mopul astfel incat noi, seara, nu mai gaseam nisipul lasat de pe papuci pe podea. La trei zile s-a schimbat asternutul. In acest an am luat bilete in iulie tot la Alkyon si tot cu mic dejun.
Daca vrei, diseara iti pun niste poze cu statiunea(acum sunt la birou). Si orice vrei sa afli , intreba-ma.
Adysoft77
8th April 2009, 10:25
QUOTE (alexica08 @ Apr 8 2009, 08:34)

oamenii se plang des in legatura cu conditiile avute in vacanta...romanii se plang tot timpul...si eu as putea sa va spun ca am vazut soparle in ipsos cat si in acharavi si probabil o sa va ingroziti...aceste lighioane sunt de fapt niste chestii de vreo 5-6cm despre care nu am auzit sa fi ATACAT pe careva (chiar am vazut un kid jucandu-se cu un betisor cu o asemenea bestie)...daca esti atent sa inchizi geamurile si usa de la balcon seara, nu iti intra in camera...unii se plangeau de tantari si ne afumau in fiecare seara cu diverse antidoturi...noi nu am zarit astfel de vampiri prin zona...mai este si problema albinelor/viespilor, destul de numeroase in insule..insa nu cred ca trebuie sa ne panicam...rogi chelnerul sa iti aduca la masa o tavita cu un praf caruia ii da foc si le tine departe de voi...sa nu uitam de celebri arici de mare...daca exista pietre in apa este POSIBIL sa dai de asa ceva, desi eu m-am balacit in mai toate apele statiunilor din est/vest/nord, plus cateva plaje mai salbatice, fara papucei speciali si nu am reusit performanta de a da de asa ceva...de retinut ca eu vorbesc despre toate aceste vietati ale junglei ca despre niste posibilitati...nu sunt un must al vacantei si nici niste probleme fara solutii simple.
in privinta statiunii...este adevarat ca roda e o statiune mica si linistita, de genul satuc..pentru o familie care vrea relaxare si liniste este foarte ok...plus ca daca va plictisiti, aveti acharavi destul de aproape.
cat despre cazare...am invatat sa nu mai aplec urechea la nemultumirile turistilor...odata terminat sejurul incepe eterna poveste "nu mai merg in viata mea acolo"..totul depinde de pretentii/asteptari...daca te astepti sa gasesti o camera mobilata si dotata ultra-modern, vei fi dezamagit...majoritatea hotelurilor/vilelor sunt dotate basic - mobilier din lemn, chicineta rudimentara (daca exista), televizor cu vreo 3-4 canale grecesti...diferenta fata de cazarile de pe continent gen paralia katerini/olympic beach si corfu sunt destul de mari...legea compensatiei...in paralia nu vei avea niciodata peisajele din corfu asa ca trebuie sa atraga turistii prin ceva ( de ex - hoteluri elegante )
sfatul meu - mergeti macar o data in corfu sa va faceti propria voastra parere
va urez o vacanta cat mai placuta!

Eu vorbeam strict de Roda. E foarte naspa si aici nu e vorba de "clasicele" vaicareli ale turistilor romani. Chiar e o alegere nefericita aceasta statiune. A spune despre Roda ca e "o statiune mica si linistita", e ca si cum ai spune ca e chiar in regula. Parerea mea ramane aceeasi: daca nu vrei sa iti bati joc de concediul tau, nu te duci in Roda (chiar daca suna frumos numele statiunii si chiar daca e tot in aceasta insula deosebita, Corfu).
tincu68
8th April 2009, 21:22
Pentru "dragosionut", poze din Agios Geogios si imprejurimile Hotelului Alkyon. A patra poza este din balconul camerei noastre.
MagicTouch
9th April 2009, 12:47
Pentru cei care nu au chef sau timp sa "sape" pana in luna august a anului trecut, o frantura din ce am scris atunci, la intoarcere.
"Tantarii pot deveni o problema daca nu ai antidoturile de rigoare - crema, aparat in camera etc. Vespile nu au fost a problema decat dimineata cand scoteam mierea pe masa. Apareau din senin, in gasca si "ambitioase" foc. Arici de mare nu am vazut si nici nu am dorit sa vedem. In schimb am vazut in Roda doua stele de mare. Nu am idee daca prezinta vre-un pericol. Noi am marcat locul unde le-am gasit cu ceva pietricele si mai treceam pe acolo din cand in cand sa vedem ce fac. Deasemeni nu am vazut vipere cu corn dar in Roda, Angelokastro si Krini am vazut scorpioni negri. In total cam 10 la numar de la cativa centimetri marime si pana la aprox 20cm. Nici nu am avut habar ca exista asemenea vietati pe insula. Se pot observa cel mai bine dis de dimineata sau seara la apusul soarelui. Satenii cu care am vorbit despre scorpioni pareau total indiferenti de parca vorbeam de tantari. Cum nici unul nu a precizat sa fii fost intepat, indiferenta a devenit oarecum contagioasa. Totusi de cand l-am vazut pe primul am privit mai cu grija pe unde calcam, mai ales prin munti. Soparle am vazut cateva. Una chiar pe balconul nostru. A plecat la fel de repede pe cum a venit, nici nu am avut timp sa o fotografiez. Alta isi facea veacul la soare chiar pe una din bucatile de granit din curtea interioara unde am stat. Cum trecea cineva fugea mereu sub acealasi ghiveci iar dupa cateva minute revenea la soare."
Ma refeream strict la Roda, unde am stat noi.
Ceea ce nu am mentionat atunci este faptul ca am stat la o vila mai in centrul statiunii [daca ii pot spune statiune]. Este posibil ca la alte hoteluri, vile care sunt mai in camp sau mai aproape de zonele cu vegetatie bogata, problema tantarilor sa fie mai accentuanta. Asa cum am spus, o crema de calitate, aparat anti-tantari in camera si totul se rezolva. Noi am dormit cu usile la balcon deschise. Mai auzeai unul razlet si ametit dar, atat. Sopralele sunt mici si inofensive. In cele mai multe cazuri sa fiti multumit daca vedeti una pentru ca se feresc de "companie". In 14 zile daca am vazut 3 si ne-am plimbat serios pe insula. Am mai vorbit si cu alti romani care erau la alte hoteluri sau vile si nu i-am auzit sa se planga de vietatile de pe insula.
Personal cred ca se face prea mult tapaj pentru nimic.
Desi este o chestie de gust si idea fiecaruia de vacanta, ma numar printre cei care considera Roda o statiune mica si linistita. Poate prea linistita pentru cei care doresc si un pic de adrenalina si dicoteci. Restaurante peste restaurante, [langa barul Bulldog am impresia ca patronul sau patroana restaurantului sunt romani] magazine de suveniruri, cateva baruri englezesti si cam atat. Englezi destui dar in general oameni peste 40 de ani care sunt veniti la odihna. Stau in carciumile lor si fac ce fac si in Anglia - beau, se uita la fotbal sau cricket. Dupa 14 ani in Anglia cunosc ce insemna englezul beat, dormind in propriul kebab pe care l-a ingurgitat si apoi eliminat, pipitze drogate si baute de le salti din doua vorbe. Asa ceva nu am vazut in Roda. Doar un pusti de 18 ani care m-a oprit pe strada sa-mi ceara un foc, drept scuza ca m-a oprit din drum a vrut sa-mi ofere o tigare, l-am refuzat, a urmat eterna intrebare tipic engleza "you sure?...ok, cheers mate" si atat.
Mai groaznic era cand treceai pe langa vila Valentino si toata linistea din zona era violata de manelele ascultate la un volum de prost gust.
chelie_d
10th April 2009, 23:04
QUOTE (tincu68 @ Apr 8 2009, 09:48)

Noi am fost anul trecut la hotelul Alkyon din Saint Giorgios si vom vom merge din nou in vara lui 2009. Am fost multumiti pentru ca era curat (desi nu era lux si cred ca nici nu poti pretinde la pretul platit), statiunea curata, cu plaja lunga cu nisip, cu centru de inchiriat barci cu motor sau hidrobiciclete, cu centru inchirieri masini, taverne cochete, magazine cu suveniruri, biliard, bowling si oameni calmi, normali. Noi am avut doar micul dejun inclus pentru ca nu am vrut sa fim prea legati (am luat optionale si la pranz nu prea eram in statiune). Noua ne-a placut linistea acestei statiuni, vreau sa spun ca desi pe fiecare taverna era muzica, nu se amestecau sunete intre ele de la alte taverne sau sa rasune pe strazi. Anul trecut am fost in luna august si plaja era acceptabil de ocupata, puteai sa inchiriezi un sezlong sau sa-ti pui prosopul pe plaja, era loc pentru orice varianta. Hotelul este chiar langa plaja (este despartit de plaja printr-o strada micuta) In camera nu era mobilier rupt sau alte nenorociri, zilnic cosul era golit , se matura si se stergea cu mopul astfel incat noi, seara, nu mai gaseam nisipul lasat de pe papuci pe podea. La trei zile s-a schimbat asternutul. In acest an am luat bilete in iulie tot la Alkyon si tot cu mic dejun.
Daca vrei, diseara iti pun niste poze cu statiunea(acum sunt la birou). Si orice vrei sa afli , intreba-ma.
si eu am fost anul trecut,si mi-a placut foarte mult (cu toate ca nu prea am stat in statiune),e super ok hotelul...............
QUOTE (dragosionut @ Apr 7 2009, 15:26)

As dori si eu informatii despre statiunea Saint Giorgios situata in Nord-Vestul insulei si despre hotelul Alkyon Hotel 3 care se afla in aceeasi statiune. Va multumesc
eu am fost anul trecut,si mi-a placut foarte mult (cu toate ca nu prea am stat in statiune),e super ok hotelul...............si statiunea are cam tot ce vrei, in afara de viata de noapte
mariuspaunescu
11th April 2009, 10:33
Are cineva relatii despre hotel Mare Monte din Agios Ioannis Corfu ?
grecul68
13th April 2009, 16:05
Stie cineva vre-un site cu temperatura zilnica a Marii Ionice, bineinteles si temperatura apei in Corfu ??
Eu am gasit ceva dar nu este updatat zilnic...
gabim
15th April 2009, 01:09
QUOTE (mariuspaunescu @ Apr 11 2009, 11:33)

Este fostul hotel ADONIS GARDEN,asa o sa gasesti mai multe informatii.Nu am fost acolo ,asa ca nu pot sa dau mai multe amanunte
QUOTE (grecul68 @ Apr 13 2009, 17:05)

Stie cineva vre-un site cu temperatura zilnica a Marii Ionice, bineinteles si temperatura apei in Corfu ??
Eu am gasit ceva dar nu este updatat zilnic...
http://www.grecia-online.ro/index.php/meteo-grecia
ionescunic
15th April 2009, 05:26
QUOTE (mariuspaunescu @ Apr 11 2009, 11:33)

Am reusit sa gasesc agentia care-l vinde , si am studiat pozele , cele putine , hotelul pare dragut dar plaja sigur e plina de bolovani iar in apa se vad stancile asa ca succes la mers in alta parte.Aceeasi agentie vinde si agios gordios si agios georgios , aceste doua statiuni sate sunt singurele cu plaje cu nisip curat si in apa si afara.
Iar allinclusive ne merita in Gr , de obicei e saracacios , iar in Corfu ai ce face nu reusesti sa vezi ce trebuie in 7 zile sau esti Morsa care sta numai la plaja?
Multi au fost in corfu si dupa intoarcere au zis ca nu mai calca in grecia din cauza pietrelor de pe mal si din apa , macar aici poti alege cu manuta ta hotelul si satul unde o sa stai.
Iata si tripadvisor link :http://www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g189458-d264018-r24037457-Adonis_Beach_Hotel-Corfu_Ionian_Islands.html#REVIEWS
Deci mergi sau nu? Englezoii par entuziasmati dar localitatea e asa de mica ca nu aapare pe unele harti.
grecul68
15th April 2009, 08:32
Merge cineva de Paste in Corfu?
milaneto
15th April 2009, 11:20
QUOTE (ionescunic @ Apr 15 2009, 06:26)

Am reusit sa gasesc agentia care-l vinde , si am studiat pozele , cele putine , hotelul pare dragut dar plaja sigur e plina de bolovani iar in apa se vad stancile asa ca succes la mers in alta parte.Aceeasi agentie vinde si agios gordios si agios georgios , aceste doua statiuni sate sunt singurele cu plaje cu nisip curat si in apa si afara.
Iar allinclusive ne merita in Gr , de obicei e saracacios , iar in Corfu ai ce face nu reusesti sa vezi ce trebuie in 7 zile sau esti Morsa care sta numai la plaja?
Multi au fost in corfu si dupa intoarcere au zis ca nu mai calca in grecia din cauza pietrelor de pe mal si din apa , macar aici poti alege cu manuta ta hotelul si satul unde o sa stai.
Iata si tripadvisor link :http://www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g189458-d264018-r24037457-Adonis_Beach_Hotel-Corfu_Ionian_Islands.html#REVIEWS
Deci mergi sau nu? Englezoii par entuziasmati dar localitatea e asa de mica ca nu aapare pe unele harti.
exista foarte multe plaje cu nisip pe Corfu! Glifada este de departe cea mai impresionanta,are un nisip ciudat in apa care nu se tulbura(apa este vesnic albastra).Probabil este si cea mai mare de pe corfu! Din punctul meu de vedere cele mai reusite statiuni sunt Glifada si Paleokastrita! Cautati hoteluri in zona asta!
Eu am mers pe cont propriu din Romania iar vila o rezervam prin agentia agni travel. Au niste preturi exceptionale,iar daca nu vreti sa mergeti cu masina de anul asta exista zboruri regulate din marile orase spre Corfu!
Cluj-Napoca ,Bucuresti Timisoara si Constanta
Cine mai vrea informatii despre Corfu (Plaje ,obiective si altele in afara de hoteluri,pt.ca eu am stat numai in vile inchiriate prin agentia elena agni travel)va stau la dispozitie! Am fost 4 ani la rand in aceasta minunata insula!
alinaisac
15th April 2009, 14:49
QUOTE (milaneto @ Apr 15 2009, 01:20)

exista foarte multe plaje cu nisip pe Corfu! Glifada este de departe cea mai impresionanta,are un nisip ciudat in apa care nu se tulbura(apa este vesnic albastra).Probabil este si cea mai mare de pe corfu! Din punctul meu de vedere cele mai reusite statiuni sunt Glifada si Paleokastrita! Cautati hoteluri in zona asta!
Eu am mers pe cont propriu din Romania iar vila o rezervam prin agentia agni travel. Au niste preturi exceptionale,iar daca nu vreti sa mergeti cu masina de anul asta exista zboruri regulate din marile orase spre Corfu!
Cluj-Napoca ,Bucuresti Timisoara si Constanta
Cine mai vrea informatii despre Corfu (Plaje ,obiective si altele in afara de hoteluri,pt.ca eu am stat numai in vile inchiriate prin agentia elena agni travel)va stau la dispozitie! Am fost 4 ani la rand in aceasta minunata insula!
Buna,
ma poti ajuta cu informatii despre hotelul Pantokrator din Barbati, ceva informatii privind mancarea de la taverne si excursia de la Paxi si Antipaxi, daca ai fost.M-ar interesa, de asemenea, unde sunt plajele spectaculoase cu pesti dar si cele cu nisip fin si apa limpede.
Multumesc
mariuspaunescu
15th April 2009, 15:10
QUOTE (ionescunic @ Apr 15 2009, 06:26)

Mersi mult.Am sa mai caut si eu informatii.Nu m-am hotarat inca.
ryky
16th April 2009, 13:47
Cum e vremea in Corfu la inceput de iunie, se poate face baie ?
Anul trecut am fost in Thasos tot in aceeasi perioada. Apa era potrivita spre rece, trebuia sa inoti.
Am inteles ca apa ar fi ceva mai calda la Marea Ionica, asa e?
ady_andreea
16th April 2009, 13:50
Acum 2 ani am stat la golden nest a fost super hotel ca asta gasesti la noi la 3 stele sau chiar 4 (hotelul are 2 stele nu 3 cum se zice ) micul dejun il luam aici iar cina la alonakia unde gazdele sunt f. primitoare am ramas surprinsa caolo nu sta nimeni cu ochii pe tine cand vii cand pleci sau cat mananci la golden nest privelidtea este iumitoare ramai mut si alonakia are o priveliste super chiar si pe terasa hotelului noi am facut seara romaneasca nu greceasca cu dan spataru si irina loghin si multe altele va recomand cu caldura aceste 2 hoteluri curate si mancare buna anul asta pe 19 iulie plecam din nou la alonakia de data asta ne asteapta cei de acolo. Si am o intrebare stiti cumva daca este gata autostrada spre igoumenitsa ?
milaneto
16th April 2009, 15:47
QUOTE (alinaisac @ Apr 15 2009, 15:49)

Buna,
ma poti ajuta cu informatii despre hotelul Pantokrator din Barbati, ceva informatii privind mancarea de la taverne si excursia de la Paxi si Antipaxi, daca ai fost.M-ar interesa, de asemenea, unde sunt plajele spectaculoase cu pesti dar si cele cu nisip fin si apa limpede.
Multumesc
Despre hotel nu stiu sa iti spun nimic
La taverne gasesti mancaruri din peste pork si pui la fel ca la noi!
specialitatile lor sunt sosurile si specialitatile din fructe de mare! in barbati era o taverna Michelangelo unde am mancat foarte bine!
Excursia spre Paxi si Antipaxi iti sugerez sa o faci din Kassiopi pt.ca e mai eftina(eu am facut excursua acum 5 ani si a costat 30 lire dar a fost si pe alte insule)agentia Agni Travel!
Locuri de vizitat:
1.Paleokastritsa - superbe lagune si o terasa in stanca de unde se vede impecabil viata marina (daca e soare)
2.Glifada - probabil cea mai mare plaja de nisip de pe Corfu
3.Aquaparkul - au cel mai mare bazin cu valuri din europa (asa se lauda ei)
4.Sidari - pentru canal d'amour (nu e nu stiu ce un drum pe stanci si miroase a alge ca la noi la mare dar e romantic)
5.In kerkira la muzeu si la cetate (obiective turistice mai istorice)
6.Rezervatia de magarusi din munti (sunt marcaje prin localitati si poti face o excursie cu magarul)
7.Kassiopi - pentru distractie (baruri si taverne cat cuprinde)
etc
QUOTE (milaneto @ Apr 16 2009, 16:44)

Despre hotel nu stiu sa iti spun nimic
La taverne gasesti mancaruri din peste pork si pui la fel ca la noi!
specialitatile lor sunt sosurile si specialitatile din fructe de mare! in barbati era o taverna Michelangelo unde am mancat foarte bine!
Excursia spre Paxi si Antipaxi iti sugerez sa o faci din Kassiopi pt.ca e mai eftina(eu am facut excursua acum 5 ani si a costat 30 lire dar a fost si pe alte insule)agentia Agni Travel!
Locuri de vizitat:
1.Paleokastritsa - superbe lagune si o terasa in stanca de unde se vede impecabil viata marina (daca e soare)
2.Glifada - probabil cea mai mare plaja de nisip de pe Corfu
3.Aquaparkul - au cel mai mare bazin cu valuri din europa (asa se lauda ei)
4.Sidari - pentru canal d'amour (nu e nu stiu ce un drum pe stanci si miroase a alge ca la noi la mare dar e romantic)
5.In kerkira la muzeu si la cetate (obiective turistice mai istorice)
6.Rezervatia de magarusi din munti (sunt marcaje prin localitati si poti face o excursie cu magarul)
7.Kassiopi - pentru distractie (baruri si taverne cat cuprinde)
etc
la mancare nu uita de souvlaki si tzatziki sunt dementiale!
QUOTE (ady_andreea @ Apr 16 2009, 14:50)

Acum 2 ani am stat la golden nest a fost super hotel ca asta gasesti la noi la 3 stele sau chiar 4 (hotelul are 2 stele nu 3 cum se zice ) micul dejun il luam aici iar cina la alonakia unde gazdele sunt f. primitoare am ramas surprinsa caolo nu sta nimeni cu ochii pe tine cand vii cand pleci sau cat mananci la golden nest privelidtea este iumitoare ramai mut si alonakia are o priveliste super chiar si pe terasa hotelului noi am facut seara romaneasca nu greceasca cu dan spataru si irina loghin si multe altele va recomand cu caldura aceste 2 hoteluri curate si mancare buna anul asta pe 19 iulie plecam din nou la alonakia de data asta ne asteapta cei de acolo. Si am o intrebare stiti cumva daca este gata autostrada spre igoumenitsa ?
Autostrada este gata dar nu sunt circulabile decat 2 benzi!
ady_andreea
17th April 2009, 14:41
si stii cu cat s-a scurtat traseul caci era vb de vreo 15-20 ore sunt curioasa pt ca plecam pe 19 iulie si mergem prima oara cu masina
mynameismada
17th April 2009, 14:48
QUOTE (ady_andreea @ Apr 16 2009, 14:50)

subscriu. am stat la alonakia. privelistea e super, hotelul e ceva gen afacere in familie(sotul si sotia + fiica si ginerele) - oamenii foarte primitori, zambetul pe buze mereu. Mancarea facuta acolo e super buna, portiile mari...
milaneto
17th April 2009, 15:10
QUOTE (ady_andreea @ Apr 17 2009, 15:41)

si stii cu cat s-a scurtat traseul caci era vb de vreo 15-20 ore sunt curioasa pt ca plecam pe 19 iulie si mergem prima oara cu masina
Se poate ajunge cam in 16 ore fara sa exagerezi cu viteza!
Depinde si cate popasuri faceti
In iulie se baga feriboturi din juma in juma de ora!
Distractie placuta
miky67
20th April 2009, 14:02
a fost cineva cazat la Vila RIVER STUDIOS din Mesonghi , stiti ceva de aceasta locatie pt. ca pe net nu am gasit nici o poza, iar fata mea pleaca in iulie acolo in tabara .
Multumesc
virginia61
21st April 2009, 21:35
QUOTE (tincu68 @ Apr 8 2009, 21:22)

Pentru "dragosionut", poze din Agios Geogios si imprejurimile Hotelului Alkyon. A patra poza este din balconul camerei noastre.
M-ai nimerit si pe mine cu informatiile si pozele! Asa ca vte alegi cu multumiri si din parte-mi!
Eram aproape sigura ca am facut o alegere buna ( am rezervat sejur aici in iunie) dar acum sunt tot mai optimista ca voi avea un concediu super!
Ai idee cam care e temp apei aici in prima jumatate a lunii iunie ?( am inca ceva rezerve, de vreo 2 ani mergem in Grecia in septembrie, anul trecut a fost in Halkidiki+Thassos iar apa.. o minune - calda, calda...). Anul asta n-am putut decat in iunie, si ne-am planificat o combinatie Lefkada-Corfu. Sper sa facem baie.. eu nu suport deloc apa rece...brrrr
QUOTE (tincu68 @ Apr 8 2009, 21:22)

Am studiat pozele cu atentie. Mai am o intrebare : in poze mi se pare ca la maginea apei sunt pietre ?asa e?cum e intrarea in apa? multumesc anticipat ptr raspunsuri.
illidan
22nd April 2009, 12:55
o intrebare:
cat timp face autocarul din Bucuresti pana in Corfu?
fokes
22nd April 2009, 13:51
salut. am si eu o rugaminte vara asta plec in corfu in statiunea BENITSES ma poate ajuta cineva cu ceva informatii dak a mai fost cineva si stie ceva va rog mult sa ma ajutati.multumesc.
almona
22nd April 2009, 15:08
QUOTE (fokes @ Apr 22 2009, 13:51)

salut. am si eu o rugaminte vara asta plec in corfu in statiunea BENITSES ma poate ajuta cineva cu ceva informatii dak a mai fost cineva si stie ceva va rog mult sa ma ajutati.multumesc.
Am stat in Benitses in 2006. Este o statiune relativ mica, aglomerata si foarte agitata. Baruri, taverne, cateva discoteci, internet cafe, punct de prim ajutor. Plaja cu pietricele, la fel si in apa, dificil sa-ti tii echilibrul la intrarea si la iesirea din apa. La iesirea din statiune spre Corfu Town este Muzeul Scoicilor care merita vazut. In spatele arterei comerciale merita strabatute stradutele ce duc in orasul vechi. O statiune pentru cei care cauta mai mult distractie si aminatie decat liniste.
sweet_november2009
22nd April 2009, 15:43
[quote name='bege' post='5130322' date='Aug 28 2008, 22:11']Salutare... am facut parte din acelasi grup cu Mirela in statiunea Agios Georgios Nord, hotel Alkyon Beach.
Am in chiriat barca chiar din fata hotelului Alkyon. Preturile pentru o barca variaza de la 60 de euro la 120, in functie de puterea barcii. Inchirirerea se face pentru o zi intreaga, de la 9 dimineata pana la 6 seara. Cand te intorci trebuie sa platesti si combustibilul consumat. Noua ne-a fost frica sa nu consumam prea mult, si dupa o zi intreaga de colindat abia am consumat un litru si ceva, nesemnificativ, am dat noi doi euro in plus. Asadar nu trebuie sa va faceti griji in ceea ce priveste combustibilul. Va face un instructaj rapid inainte sa plecati asa ca nu trebuie sa aveti experienta. Nu iti trebuie permis. Nu ne-au cerut nici macar actele de identitate. Doar numele si hotelul unde stam. Birocratia e minima. Din grupul nostru nimeni nu a mai condus o barca inainte si doar doi stiau sa inoate. Riscurile sunt neglijabile.
Am fost in Paleokastrita cu barca din Agios Georgios si am calatorit cu submarinul Discovery. 8 euro de persoana. Daca te duci cu excursiile organizate te costa cel putin 16 euro. Este mult mai bine cu submarinul decat cu barcile cu fundul de sticla. Practic asa-zisul fund de sticla este o fereastra destul de mica prin care nu poti vedea mare lucru. Avantajul barcii cu motor este ca e ieftin si ajungi repede. Dezavantajul e ca trebuie sa urci muntele din Paleokastrita ca sa admiri panorama. In schimb cu barca puteti avea acces la unele plaje absolut superbe, izolate intre stanci la care nu se poate ajunge altfel.
Nu am luat excursii organizate. Am preferat sa ne organizam timpul cum am vrut noi. Am inchiriat ATV, biciclete si am fost in Sidari (o statiune frumoasa da foarte agitata), Agios Stefanos, Arillas - o statiune f mica dar foarte cocheta la cativa km nord de Ag. Georgios care ne-a impresionat foarte mult. Am fost la cumparaturi in Corfu Town cu autobuzul. Va recomand ATV-urile care se pot inchiria de la o locatie undeva in spatele hotelului (il intrebati pe ghid). Desi spun ca iti trebuie permis de conducere auto, nu te verifica nici macar la actele de identitate. Numele hotelului este suficient pentru ei. Cu bicicleta e destul de greu pentru la urcus pe munte, relieful fiind foarte variat. La fel instructaj la conducere, te lasa sa iti alegi ce vrei. ATV-ul 30-50 euro pe zi, bicicleta 8 euro pe zi (de la 9 dimineata la 10:30 seara).
Daca va duceti in Agios Georgios nord, va mai recomand statiunea Afionas, sus pe munte in dreapta golfului, unde de la terasa alfa puteti lua pranzul la preturi foarte bune dar cu o panorama asupra golfului extraordinara. Sus, in satuc se ajunge pe jos, si sunt doar vreo doi km de plimbare urmand drumul.. se ajunge usor pe jos. Din Afionas puteti cobora urmand poteca pe plajele din Afionas care trebuie neaparat vazute si la care se poate ajunge si cu barca. E un loc extraordinar de snorkeling, inot, sarituri de pe stanci, dar trebuie sa fiti atenti la aricii de mare care sunt prezenti, spre deosebire de plaja din Agios Georgios.
Va mai recomand restaurantul in care puteti manca peste proaspat, se afla la doi km in stanga golfului si se ajunge foarte usor pe drum pe jos. Pestele este extraordinar, diverse specialitati, va lasa sa va alegeti, dar si preturile sunt destul de mari. Atentie: plata se face la gramaj, si nu la portie... desi in meniu preturile sunt afisate pentru 100 de grame.
Ne-a placut foarte mult in vacanta... Desi nu trebuie sa va asteptati la lux, isi face absolut toti banii. Oameni deosebit de amabili, camere curate, plaja superba, mancare buna, statiune de dimensiunile Costinestiului destul de intinsa, linistita desi nu lipsesc tavernele si chiar unele cluburi. A fost o vacanta de vis. Au existat totusi comentarii din partea unor alti turisti (bineinteles romani) dar complet nejustificate.
Stam la dispozitie pentru alte informatii...
buna!si eu as vrea sa merg anul asta in corfu la hotel alkyon.As dori tare mult sa stiu cum arata camerele si daca mancarea este buna.Noi vrem sa luam demipensiune la hotel.Stie cineva in statiunea agios gordis de unde se pot inchiria masinii si cam cat costa pe zi.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.