Din ce am citit am tras concluzia ca Agios Gordis este printre cele mai frumoase statiuni din Corfu....despre Sidari nu s-a vorbit atat de mult....cum este aceasta statiune. Mentionez ca nu vreau sa stam toata ziua la plaja, dar vrem sa ne si odihnim cateva zile din sejur...
Nu ma pot prounta in privinta hotelului pentru ca, desi am trecut pe langa el, nu stiu ce conditii ofera.
La prima vedere pare un hotel bun dar, cate lucruri nu arata bine din afara si inauntru...
Pretul este per group sau per familie? Pentru cate zile?
Sidari nu se deosebeste prea mult de celalalte statiuni din nordul insulei. Desi in Sidari se gasesc si ceva plaje cu nisip (una chiar la doi pasi de centru oraselului/comunei cum vrei sa-i spui) sufera, ca si restul statiunilor din zona nordica a insulei, la capitolul apa marii. Limpede nimic de argumentat dar in foarte multe situatii plina de alge. In Sidari gasesti si renumita Canal d'Amour. Daca ati mai vazut si alte locuri prin Grecia nu va asteptati sa va indragostiti de acel loc. Merita vazut dar nu-mi sa parut ceva de speriat. Peisaj frumos dar plajele lasa de dorit. Pe unele plaje daca reusesti sa bagi (in latime) doua randuri de sezlonguri. Cel putin pe una dintre ele era doar un rand de sezlonguri (de pe majoritarea se auzea limba maghiara), vre-o doi metri de alge la intrarea in mare dupa care urma o apa cristal. Parea mai mult o amagire decat o plaja pe care as fi stat. Pe foarte multe plaje de la Canal d'Amour trebuie adoptata metoda de pe vremea lui Ceausescu - vrei sa prinzi ceva bun, trebuie sa ajungi devreme. Am gasit locuri la o alta "plaja" daca-i pot spune asa, pe niste stanci, dupa care am intrat in apa pe rand. Batea vantul destul de tare si cineva trebuia sa stea tot timpul cu ochii pe casti, rucsac, imbracaminte etc. Daca unul dintre articole o lua la vale...se oprea direct in apa. In cel mai rau caz in capul cuiva care facea baie la baza stancilor.
Doar o parere personala - eu as zice sa va mai ganditi. Mai ales daca aveti de gand sa colindati insula eu v-as recomanda ceva mai la mijlocul insulei cum ar fi Ipsos. Plaja buna, (pentru aceasta zona a insulei), apa buna spre calda, comparativ cu restul plajelor unde ne-am scaldat noi, limpede si, surprinzator pentru zona, aproape zero alge in apa. Singurul lucru neplacut acolo este faptul ca plaja este foarte aproape de soseaua principala asa ca toata ziua stai in zgomot si fum de masina.
Tot ca o parere personala eu zic sa profitati de aceasta criza mondiala si de preturile care se ofera pe alte insule. Se pare ca anul acesta nu vor fi prea mari diferente de preturi intre Corfu, Zante, Zakynthios, Kefalonia. Corfu este o insula frumoasa si se merita vazuta dar, cu scuzele de rigoare, nu se compara cu celelalte insule mentionate.
In ce privesc preturile,anul trecut, chiar inainte sa plecam cineva de la un magazin din Roda ne-a aratat un apartament - "in caz ca mai veniti si la anul in Corfu"- cu 3 camere, baie, bucatarie, totul la dispozitie.
La doi pasi de plaja (partea buna) din Roda. Intr-adevar era in spatele unei cladiri mai inalte deci priveliste...lipsa. Dar avea blacon de nota 10 si o gradina interioara foarte faina. Pretul (atunci) - 60 euro/noapte pentru tot apartamentul. Asta ca o idee