Grecia - Insula Corfu
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136

justy

doresc si eu niste sfaturi: ce localitate este recomandata pentru familii cu copii mici? A se avea in vedere plaje cu nisip si apa calda.
demential
salut. a fost cineva de curand in Ipsos, la Apartments Eleni Hotel 3*** ?
detalii despre statiune si in special despre hotel ? multumesc anticipat.

demential
deci n-a fost nimeni sa inteleg.
sau lumea e atat de suparata de criza incat numai are timp de postari ?
Adrian-Nicolae
QUOTE (justy @ Dec 2 2008, 21:59) *
doresc si eu niste sfaturi: ce localitate este recomandata pentru familii cu copii mici? A se avea in vedere plaje cu nisip si apa calda.

Iti recomand Acharavi, pentru liniste si pentru ca in apropiere se afla Hydropolis, de exemplu.
alexica08
QUOTE (justy @ Dec 2 2008, 21:59) *

Subscriu la recomandarea cu Acharavi...plaja este cu nisip, intrarea in apa se face lin si statiunea nu este foarte agitata. Am fost acolo in septembrie si am vazut foarte multe familii cu copii.

QUOTE (demential @ Dec 3 2008, 18:11) *
salut. a fost cineva de curand in Ipsos, la Apartments Eleni Hotel 3*** ?
detalii despre statiune si in special despre hotel ? multumesc anticipat.

Scuze pentru intarzierea cu care iti raspund. Am fost in Ipsos, chiar la Eleni App in august. Hotelul este destul de in regula, daca nu te astepti la cine stie ce lux..mobila simpla, totul curat, destul de liniste avand in vedere ca nu e chiar la strada. Proprietarul, Spiro este foarte agreabil, cu conditia sa nu incalci programul 10-19 de balaceala in piscina.Distanta fata de plaja e mai mare de 200m cum zic cei de la agentii, insa nu e nici foarte mare si e placuta plimbarea. Statiunea este destul de intinsa, agitata, auzi muzica in orice loc, ai tot ce vrei pentru distractie. Plaja este foarte ingusta si cu pietricele, insa in apa nisipul este fin si mai tot timpul vezi mici pestisori inotand pe langa tine. Sa fiu sincera, este statiunea mea preferata din toata insula (si am fost cam peste tot)..drept dovada, pentru 2009 imi rezerv un sejur dublu tot acolo, insa la un alt hotel (asa e oferta).
Daca vrei mai multe amanunte sau daca ai intrebari, iti stau la dispozitie.
johnny bravo
Sigur ca in perioada asta nu prea e vreme de plaja.
justy
[quote name='alexica08' date='Dec 19 2008, 11:20' post='5696232']
Subscriu la recomandarea cu Acharavi...plaja este cu nisip, intrarea in apa se face lin si statiunea nu este foarte agitata. Am fost acolo in septembrie si am vazut foarte multe familii cu copii.

Te rog poti sa-mi furnizezi ceva informatii privind pensiunile din aceasta statiune, poate ai vreo adresa, ceva care sa aiba curte?

Adrian-Nicolae
Iti recomand Hotelul Filorian. Are curte interioara, din care iesi direct pe plaja, piscina si terasa (hotelul are regim de self catering).Click pentru a vizualiza atașamentul
alexica08
Te rog poti sa-mi furnizezi ceva informatii privind pensiunile din aceasta statiune, poate ai vreo adresa, ceva care sa aiba curte?
[/quote]
Eu am stat la Vila Thassos si mi-a placut foarte mult. Exista o curte comnuna pentru Thassos si Fannis, piscina se afla in mijloc, printre bananieri si palmieri, e destul de intim si safe pentru copii, plus ca la nici 10 metri se afla Hotel Marie unde puteti servi masa pe o terasa plina de verdeata. Pana la plaja ai 5 minute de mers lejer pe jos si in drum exista un mini-market destul de bine aprovizionat. De asemenea, pana in centrul statiunii ai tot cam 5 minute de mers. Din pacate nu am o adresa sau un numar de telefon de la vila, dar cred ca poti gasi Hotelul Marie pe internet, caci din cate mi-a comunicat un locanic, e cel mai inalt hotel din statiune si banuiesc ca unul din cele mai importante de pe acolo.
tmeda

Si eu am fost in august 2008 cu sotul meu in Corfu,este o insula foarte frumoasa,am stat in statiunea Messonghi.Am inchiriat 4 zile o masina,ne-a costat 130euro si am vizitat toata insula.Foarte frumos este castelul imparetesei Sisi,statiunea Agios Gordis-m-a impresionat f mult peisajul,in Agios Georgios Sud este cea mai buna plaja de nisip din toata insula,acolo am fost de doua ori pentru ca plaja era super.Am vizitat in Nord Sidari unde este Canal D'amour ,la Benitses am fost cu barcuta pe Mouse Island iar in sud am vizitat intr-o seara statiunea Kavos un fel de colonie englezeasca unde pe 2 strazi sunt cam 200 de cluburi fiecare cu propria muzica la maxim si foarte mult libertinism.Mancarea e destul de scumpa,difera de la statiune la statiune.In privinta soselelor sunt f stramte iar in munti f multe serpetine si portiuni unde soseaua este f abrupta asa ca trebuie cineva cu experienta sa conduca.
Noua ne-a placut f mult Corfu si ne bucuram ca am ales aceasta destinatie.
FireSky
Ajutat-ma si pe mine,va rog,cu o recomandare ptr.sfarsitul lunii august in Corfu. Momentan cea mai buna oferta pe care am gasit-o este Palokastritsa - Aparthotel Arianna 120 Euro/persoana/6 nopti. Ce nu mi prea convine este ca din cate am inteles/citit Palokastritsa nu prea are plaja cu nisip.
Mi-ar fi de ajutor eventuale recomandari de hoteluri..vreau sa platesc inca de acum(ianuarie-februarie) deci pp.ca as prinde si eventuale reduceri.Multumesc
alexica08
QUOTE (FireSky @ Jan 10 2009, 20:09) *
Ajutat-ma si pe mine,va rog,cu o recomandare ptr.sfarsitul lunii august in Corfu. Momentan cea mai buna oferta pe care am gasit-o este Palokastritsa - Aparthotel Arianna 120 Euro/persoana/6 nopti. Ce nu mi prea convine este ca din cate am inteles/citit Palokastritsa nu prea are plaja cu nisip.
Mi-ar fi de ajutor eventuale recomandari de hoteluri..vreau sa platesc inca de acum(ianuarie-februarie) deci pp.ca as prinde si eventuale reduceri.Multumesc

cred ca ar fi mai usor daca ne-ai spune ce iti doresti, in afara de plaja cu nisip...
alexutza12345
Seara Buna dragilor,

M-am gandit si eu sa fac un sejur in Corfu la vara in august deoarece anul trecut am fost in Olimpic Beach si am fost multumita.

Acum ma tot uit pe aici si nu stiu ce sa aleg: Acharavi sau Palokastritsa.

Mentionez ca ma intereseaza ca plaja sa fie fina, as prefera sa fie o statiune linistita, niste preturi ok la mancare si altele si o buna locatie de a pleca in diferite excursioare.

Va multumesc anticipat
alexica08
QUOTE (alexutza12345 @ Jan 14 2009, 23:09) *
Seara Buna dragilor,

M-am gandit si eu sa fac un sejur in Corfu la vara in august deoarece anul trecut am fost in Olimpic Beach si am fost multumita.

Acum ma tot uit pe aici si nu stiu ce sa aleg: Acharavi sau Palokastritsa.

Mentionez ca ma intereseaza ca plaja sa fie fina, as prefera sa fie o statiune linistita, niste preturi ok la mancare si altele si o buna locatie de a pleca in diferite excursioare.

Va multumesc anticipat

in paleokastritsa preturile sunt ceva mai piperate decat in acharavi si e si o statiune mai galagioasa...am scris destule despre aceasta din urma statiune...citeste posturile anterioare..pentru intrebari iti stau la dispozitie
alexutza12345
QUOTE (alexica08 @ Jan 15 2009, 00:00) *
in paleokastritsa preturile sunt ceva mai piperate decat in acharavi si e si o statiune mai galagioasa...am scris destule despre aceasta din urma statiune...citeste posturile anterioare..pentru intrebari iti stau la dispozitie

am tot citit pe aici dar sincer sunt un picut bulversata de atatea informatii.

Ma gandisem si eu la acharavi ce te mai rog sa imi spui este legat de plaja: sunt necesari papuci, sunt pietre? De asemenea in ceea ce priveste preturile, cam cat era o masa pentru 2 persoane? anul trecut in Olimpic Beach mancam de 4-5 euro iar prietenul meu de 10 - acolo cred ca nu sunt aceleasi preturi nu? Ma intereseaza sa stiu sa imi calculez un buget sa stiu daca voi supravietui smile.gif

Iti multmesc mult si sa stii ca inca mai citesc din posturile tale vechi, dar e cam tarziu si citesc cam prin randuri de aceea mai intreb cate ceva
thesouloflove
Am fost si eu in corfu la hotelul gemini in Mesongh in august 2007 sincer nu prea mia placut era sezonul de vin si plin de viespi thumbdown.gif am fost chiar si intepat de am racnit de nervi ca un client din restaurant sio aruncat mancarea din gura.In rest pranzul lam obtinut gratis ca a trebuit sa schimbam camera am fost si pe la Paleokastritsa unde ne o dus cu un vapor cu o bucata din fundul vaporului de sticla ne o plimbat prin zona dupa care ne o lasat pe o plaja ingusta plina de viespi cu un perete de piatra in spate cu apa rece si un pranz plin de viespi in jur plaja nu era departe de hotel dar era mica si o inchiriat tata o masina si am gasit alta plaja mai buna.In schimb mia placut in Kos am fost in 2008 la Magic Life all inclusive tone de mancare extraordinara plaja peste drum activitati numeroase mam dat cu bicicleta am facut windsurfing am tras cu arcul nicio viespe si din cluj pana acolo am fost cu masina in 3 etape prima Cluj-Bucuresti 2 Bucuresti Salonic 3 Salonic Athena cu un tur de oras dupa aceea feribotul si inca vreo 20 30 km maxim pana la hotel thumbup.gif thumbup.gif
alexica08
QUOTE (alexutza12345 @ Jan 15 2009, 00:17) *
am tot citit pe aici dar sincer sunt un picut bulversata de atatea informatii.

Ma gandisem si eu la acharavi ce te mai rog sa imi spui este legat de plaja: sunt necesari papuci, sunt pietre? De asemenea in ceea ce priveste preturile, cam cat era o masa pentru 2 persoane? anul trecut in Olimpic Beach mancam de 4-5 euro iar prietenul meu de 10 - acolo cred ca nu sunt aceleasi preturi nu? Ma intereseaza sa stiu sa imi calculez un buget sa stiu daca voi supravietui smile.gif

Iti multmesc mult si sa stii ca inca mai citesc din posturile tale vechi, dar e cam tarziu si citesc cam prin randuri de aceea mai intreb cate ceva

in apa sunt cam 2m cu pietre insa nu trebuie sa-ti faci probleme, eu una nu am intalnit arici de mare..daca vrei neaparat papucei, ii gasesti la orice magazin din statiune, diverse modele si costa cam 5 euro perechea..in rest, plaja este numai cu nisip.
in legatura cu mancarea...un pranz pentru 2 persoane costa in jur de 20-25 euro, cel putin eu cam asa am platit...cam la toate tavernele, incepand cu orele 3-4 apare "meniul zilei"..un gratar, cu garnitura si salata, plus suc te costa cam 10-12 euro de persoana.
am vazut ca a scris cineva despre problema cu viespile...este adevarat, in august-septembrie se remarca o mica invazie...este recomandat sa mananci undeva inauntru ca sa eviti atacurile smile.gif
alexutza12345
QUOTE (alexica08 @ Jan 15 2009, 09:00) *
in apa sunt cam 2m cu pietre insa nu trebuie sa-ti faci probleme, eu una nu am intalnit arici de mare..daca vrei neaparat papucei, ii gasesti la orice magazin din statiune, diverse modele si costa cam 5 euro perechea..in rest, plaja este numai cu nisip.
in legatura cu mancarea...un pranz pentru 2 persoane costa in jur de 20-25 euro, cel putin eu cam asa am platit...cam la toate tavernele, incepand cu orele 3-4 apare "meniul zilei"..un gratar, cu garnitura si salata, plus suc te costa cam 10-12 euro de persoana.
am vazut ca a scris cineva despre problema cu viespile...este adevarat, in august-septembrie se remarca o mica invazie...este recomandat sa mananci undeva inauntru ca sa eviti atacurile smile.gif

multumesc tare mult pentru informatii,daca e nisip fin e bine, cu toate ca as fi preferat nisip si in apa sad.gif si de asemenea....aia cu viespile e urata tare sad.gif o sa merg la inceputul lunii august ca poate sunt mai putine tongue.gif
alexutza12345
Alexica08, am vazut ca ai fost la vila Thasos, acolo ma gandeam sa merg si eu. ce vreau sa te mai intreb este ce excursii ai facut, pe unde ai fost, ce se poate vizita fara masina si daca statiunea este cat de cat vioaie, are ceva magazine? Ca imi doresc relaxare, dar si un shopping mic e placut, macar niste tarabe ceva smile.gif Si de acolo pana in Corfu Town e mult? Am vazut recomandari pentru suveniruri sa se ia de acolo pentru ca sunt mai ieftine decat in statiuni. Multu smile.gif
alexica08
QUOTE (alexutza12345 @ Jan 15 2009, 19:11) *
Alexica08, am vazut ca ai fost la vila Thasos, acolo ma gandeam sa merg si eu. ce vreau sa te mai intreb este ce excursii ai facut, pe unde ai fost, ce se poate vizita fara masina si daca statiunea este cat de cat vioaie, are ceva magazine? Ca imi doresc relaxare, dar si un shopping mic e placut, macar niste tarabe ceva smile.gif Si de acolo pana in Corfu Town e mult? Am vazut recomandari pentru suveniruri sa se ia de acolo pentru ca sunt mai ieftine decat in statiuni. Multu smile.gif

depinde ce inseamna pentru fiecare "vioaie"...eu am fost in acharavi in septembrie si mi s-a parut foarte linistita...poate era din cauza sfarsitului de sezon...oricum ai taverne, terase si am inteles ca exista si cateva mici barururi unde se danseaza.
excursii nu am facut pentru ca la mine nu e prima data cand merg pe insula si am cam vazut tot ce era de vazut...croazierele par interesante insa sa merg 7 ore pe mare nu e tocmai visul unei zile ideale, desi iubesc marea si barcile..am preferat sa stau pe plaja..asa ca la excursii nu te pot ajuta.
orasul e foarte frumos, stil venetian...suvenirurile sunt intradevar mai ieftine dar nu cu mult...insa merita vizitat...si ai autobuz direct pana acolo..in rest, fara masina e cam greu sa vizitezi..doar daca esti dispusa sa iti sacrifici vreo zi-doua ca sa te deplasezi cu autobuzul....sa nu uit..pana in oras ai cam 60km
alexutza12345
QUOTE (alexica08 @ Jan 15 2009, 23:12) *
depinde ce inseamna pentru fiecare "vioaie"...eu am fost in acharavi in septembrie si mi s-a parut foarte linistita...poate era din cauza sfarsitului de sezon...oricum ai taverne, terase si am inteles ca exista si cateva mici barururi unde se danseaza.
excursii nu am facut pentru ca la mine nu e prima data cand merg pe insula si am cam vazut tot ce era de vazut...croazierele par interesante insa sa merg 7 ore pe mare nu e tocmai visul unei zile ideale, desi iubesc marea si barcile..am preferat sa stau pe plaja..asa ca la excursii nu te pot ajuta.
orasul e foarte frumos, stil venetian...suvenirurile sunt intradevar mai ieftine dar nu cu mult...insa merita vizitat...si ai autobuz direct pana acolo..in rest, fara masina e cam greu sa vizitezi..doar daca esti dispusa sa iti sacrifici vreo zi-doua ca sa te deplasezi cu autobuzul....sa nu uit..pana in oras ai cam 60km

pai, nu ma intereseaza sa dansez sau altele, dar sa am unde sa fac niste cumparaturi, sa ma pot duce sa vizitez ceva, adica sa nu fiu doar eu acolo si sa nu am unde sa imi cheltui banii tongue.gif merci. Tu ai fost cu masina? am gasit la agentia Europa Travel dar nu stiu daca sa am incredere sa merg cu ei. Daca a fost cineva cu ei imi poate spune cu ce autocare merg (merceded, setra, man.....)?
alexica08
QUOTE (alexutza12345 @ Jan 15 2009, 23:53) *
pai, nu ma intereseaza sa dansez sau altele, dar sa am unde sa fac niste cumparaturi, sa ma pot duce sa vizitez ceva, adica sa nu fiu doar eu acolo si sa nu am unde sa imi cheltui banii tongue.gif merci. Tu ai fost cu masina? am gasit la agentia Europa Travel dar nu stiu daca sa am incredere sa merg cu ei. Daca a fost cineva cu ei imi poate spune cu ce autocare merg (merceded, setra, man.....)?

eu am fost cu masina, prin europa travel...tot ce mi-au zis, am avut...avand in vedere ca in grecia merg numai cu autocarul sau masina pentru ca am rau de avion...am reusit sa experimentez mai mule agentii si nu cred ca trebuie sa iti faci probleme in ce priveste autocarul...pana acum nu am intalnit decat unul care sa aiba probleme deosebite..in sensul ca s-a stricat...dar nu era o agentie mare si cunoscuta.
areal51
Hai sa ma bag si eu in seama. bicycle.gif
Daca vreti ceva deosebit si accesibil in Grecia alegeti Corfu (pentru ceva si mai accesibil, dar mai slabut exista Thassos). Pentru aia cu bani alegeti avionul si inchiriati masina, pentru altii cu (ceva) posibilitati cuplati-va la o masina din Ro si ajungeti pana la urma cu ferry pana acolo, pentru restul >> autocarul ...dar drumul cu autocarul o sa va distruga nervii, asta in caz ca nu sunteti bautori (de alcool) de profesie ...Eu am optat intotdeauna pentru gasit cazare la fata locului oriunde in Europa pentru ca am citit (vazut) ca s-au luat multe tepe prin rezervari... Lasati agentiile de turism sa nu mai traiasca din banii vostri si sa-si bata joc de voi stricandu-va vacantele (desi poate n-ar trebui sa generalizez).
Mai recomand lunile iunie sau septembrie, mai scapati de caniculă, e mai liber,mai ieftin la cazare, mancare, inchirieri masini sau barci. Gasiti barci cu 40-50 euro/zi pentru 4-6 persoane o zi intreaga si descoperiti singuri plaje doar pentru voi !!!
Inainte de a ajunge acolo, anul asta intr-un Balkan Tour, am citit (si) topicul asta integral! Multora li se va parea o prostie sau pierdere de timp sa citeasca peste 100 pagini, dar mai multe informatii ca aici nu gasesti nicaieri si ma felicit pentru asta pt. ca nimic nu m-a luat pe nepregatite.Astfel: am luat ferry cel mai ieftin din Igoumenitsa pana in Lefkimi, am mers in cea mai tare statiune - Paleokastritsa, am gasit cea mai ieftina si buna cazare in cea mai buna perioada - 20e/zi studioul... toate astea dupa ce m-am documentat cateva nopti pe forum.softpedia si am vz orice detaliu ori poza pe google earth. Cateva amanunte si poze pentru cine intereseaza mai gasiti si aici. Locatiile cele mai deosebite din insula vazute in poze pe acest forum am tinut neaparat sa le vad si cred am reusit sa ajung la o parte din ele...O vara intreaga daca stai acolo si tot nu te plictisesti!
Faceti-va vacante de vis pentru ca unul e concediul intr-un an!...sau hai, două mai mici , daca aveti vechime...în muncă desigur tongue.gif
Adrian-Nicolae
Alexica08, de la Acharavi pana la Kerkyra sunt aproximativ 40 de kilometri. Insula are cam 64 de kilometri lungime si cam 32 de kilometri latime. Celor care cauta liniste si plaja cu nisip le recomand Acharavi, Roda sau Sidari. Bineinteles ca si aici exista terase si magazine. De mers la Hydropolis, langa Acharavi, Muntele Pantokrator, Paleokastritsa si Kerkyra.
alexica08
QUOTE (Adrian-Nicolae @ Jan 16 2009, 11:06) *
Alexica08, de la Acharavi pana la Kerkyra sunt aproximativ 40 de kilometri. Insula are cam 64 de kilometri lungime si cam 32 de kilometri latime. Celor care cauta liniste si plaja cu nisip le recomand Acharavi, Roda sau Sidari. Bineinteles ca si aici exista terase si magazine. De mers la Hydropolis, langa Acharavi, Muntele Pantokrator, Paleokastritsa si Kerkyra.

din fata vilei thassos si pana la barul old tree in ipsos, pe kilometrajul masinii aveam 51 km...pana in corfu town trebuie sa mai treci prin dassia...si am aproximat inca 9 km smile.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.