Grecia - Insula Corfu
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136

alexica08

QUOTE (florian_vasy @ Sep 9 2008, 13:49) *
deci te duci la relaxare sau sa vezi ecrane lcd WIDE, net, satelit.....trebuia sa te duci in mall nu in corfu.....de obicei mergem sa ne deconectam de la tot in vacanta nu sa stau pe mess, mail si alte prostii.......ok nu trebuia sa te lauzi k ai fost de nush cate ori in grecia k poate nu asta ne interesa.......fiecare cu parerea lui......si iar cu cluburile.....pt nenea care prefera mamaia smile.gif du-te nene in mamaia sa vedem ce poti sa faci 7-8 zile cu 100 euro sau cat costa cazarea in corfu.....crede-ma k sunt destule cluburi in bucuresti f mishto pe care pot sa le vizitez oricand dca e.....CORFU E PT LINISTE SI RELAXARE.....imbinat cu lucruri f frumoase de vazut nu k in romania.....nu e nimic frumos pt k e acoperit de gunoaie de la baietii care au facut gratar weekendul trecut............

total de acord cu tine...romanul tot roman ramane...e lenes, prost, sarac dar doamne cate pretentii...da 100 euro si critica cazarea rustica, micul dejun inclus in pret laugh.gif , critica tot..ca deh, ei sunt CLIENTI si lumea trebuie sa roiasca in jurul lor!
oameni buni..pt televizoare, mancare si servilism, schimbati-va destinatia: Turcia scrie pe pasaport!
dar na, cine sa aprecieze peisaje extraordinar de frumoase, oameni deosebit de amabili, o cultura din care ne tragem cu totii si multe altele pe care nu mai are rost sa le enumar aici? doar nu romanul...lasa ca e mai bine la noi..suntem murdari, scumpi si prost-crescuti in ceea ce priveste turismul, dar ai mess oriunde? ai ! ai LCD? ai ! bravos romane!
tyler-durden
@alexica08, nu stiu unde ai avut tu 34-36 de grade, de pe 12 pana pe 16 sept cand am plecat a plouat zilnic-asta se vede si pozele atasate linkului de mai sus (nu permanent, erau si momente cu soare) insa clar nu mai era vreme de plaja. Crede-ma am colindat insula de la un cap la altul, peste tot era la fel. In rest sunt de acord cu tine, turisti nu prea mai sunt deloc, cel putin in Paleokastritsa seara daca erau 10 turisti la taverne, in total ! La anul clar ma duc in sezon.

AlinaLoredana
Acum cateva zile m-am intors din Ag Gordios. A fost superb, un concediu de vis, o insula foarte frumoasa cu niste peisaje superbe. Am stat la hotelul Golden Nests. Am fost foarte multumita de cazare, avand in vedere tot ce am citit pe forum am avut ceva emotii... Micul dejun a fost ok, chiar nu a fost acelasi in fiecare zi, in 2 zile au schimbat... painea din Corfu este extraordinar de buna... ce a fost putin suparator a fost ca am plecat cu avionul la 8:30 din Kerkira deci am pierdut micul dejun din acea dimineata, noroc cu Aegian Airlines ca ne-au dat un snack pe avion. In rest insula este superba, nu cred ca iti ajunge o saptamana sa vizitezi tot ce ai de vizitat si sa mai intri si in apa... noi am inchiriat 3 zile un Fiat Panda si 1 zi un motoscuter Kymco. Ambele ff bune. Am fost 1 zi in sud, 1 zi in nord si 1 zi in centru, dar fara orasul Kerkira. In Kerkira am fost cu autobuzul (Green Bus) cu care a fost super ok, am platit 2 euro dus si 2 euro intors. Progr este regulat, la fel ca anu trecut, il aveam deja la mine si nu s-a schimbat nimic. Recomand busu de luni pana sambata, duminica are progr scurt.
In Kerkira sint atitea de vizitat, trebuie sa te tina picioarele ca sa le vezi aproape pe toate, mai ales ca noi am prins si o zi calduroasa si ne-am cam topit.
Ag Gordios este una dintre cele mai frumoase statiuni, dar este o statiune mica, fara prea multa viata. Mi-a placut ca am ajuns repede din toate colturile insulei, pozitionarea este super. Daca vreti sa va distrati in cluburi atunci recomand Kavos (in sudul insulei-cam mare galagie, o multime de englezi) sau Sidari (in nordul insulei) pentru ca ambele au plaje numai cu nisip.
Glyfada - una dintre cele mai frumoase plaje...
Vremea a fost ok, 30 de grade in 5 zile, mai putin in penultima zi cand a plouat torential aproape toata ziua, si s-a luat curentu pe jumatate de insula timp de 4 ore. A fost romantic in seara aceea, am stat la terasa la lumina lumanarii si intr-un final pe la 8:30 s-a dat curentul. smile.gif

Noi nu am luat deloc excursiile ghidei pentru ca ne place mai mult sa decoperim singuri drumuri, sa oprim oriunde ne place si sa facem baie in mare. Ce mi-a placut iarasi mult a fost ca la orice plaja micuta gaseai dusuri pe plaja ca sa te cureti de apa f sarata.

Noi am mai fost acum 2 ani in Creta, unde mi-a placut ffff mult, dar ca si peisaj cel putin, Corfu o intrece. Creta este insa mult mai mare nu iti ajung nici 2 sapt sa vezi toata insula, ai foarte multe de vizitat, recomand un concediu si acolo, in statiunea Hersonissos.

Daca aveti intrebari va raspund cu placere!
Concediu placut celor care merg acum...
alexica08
QUOTE (tyler-durden @ Sep 19 2008, 23:03) *
@alexica08, nu stiu unde ai avut tu 34-36 de grade, de pe 12 pana pe 16 sept cand am plecat a plouat zilnic-asta se vede si pozele atasate linkului de mai sus (nu permanent, erau si momente cu soare) insa clar nu mai era vreme de plaja. Crede-ma am colindat insula de la un cap la altul, peste tot era la fel. In rest sunt de acord cu tine, turisti nu prea mai sunt deloc, cel putin in Paleokastritsa seara daca erau 10 turisti la taverne, in total ! La anul clar ma duc in sezon.

eu am plecat pe 13 din kerkyra cu directia atena...deja de pe 14 vremea a fost cam urata in toata grecia si am inteles ca a plouat mult pe continent..nu stiam de insule
ssergiu
In urma cu cateva zile m-am intors din Insula Corfu, statiunea Arillas.

Sejurul via Tramp Travel a fost OK. Autocarul bun si spatios, soferii asa si asa iar ghida lor extrem de amabila si infromata. Am fost cu ei anul trecut in Thassos si nu voi ezita nici pe viitor sa apelez la serviciile lor. Pretul platit pentru sejurul de 9 nopti a fost unul extrem de modest pentru conditiile de care am beneficiat. Vila Irini din Arillas are 2 stele (meritorii) si am fost surprins sa constat ca desi e vorba de o vila s-a facut curat si au fost schimbate asternuturile si prosoapele pe perioada in care am stat.

Arillas e o statiune mica si linistita cu vreo 10 taverne si maxim 7-8 magazine de suveniruri. Supermarket in adevaratul sens al cuvantului nu exista, deci preturile pentru mancare si alimente au fost ceva mai piperate. Daca in s-marketul din Kerkyra am platit sub 1.50E pe un Cola la 1.5l si 0.40E pe o apa plata la 1.5L in Arillas un Cola e 2E si o apa 1E. Pentru cei care merg in Arillas le recomand taverna Vavilas (spre iesire, pe stanga) unde se mananca peste proaspat si foarte bun la preturi excelente. La polul opus as situa Fast Food-ul de pe faleza (singurul, de alt fel), unde patron este un tinerel de vreo 25 de ani extrem de prost crescut si ostil cu romanii. Cu acest "prapadit" am avut si un incident. Intr-o seara cand ne aflam pe o terasa la bere, rotile de la bicicleta parcata de unul dintre noi i s-au parut extrem de apetisante, neputand sa-si stapaneasca briceagul din buzunar. Noroc ca patronul de la inchirieri a fost extrem de intelegator si nu ne-a taxat cu nimic desi atat cauciucurile cat si camerele rotii au fost facute praf. Plaja este una cu nisip fin, fara pietre (nici in apa) iar intrarea se face lin. Din pacate nu exista taverne pe plaja si sezlongurile se inchiriaza contra cost nu consumand de la bar. Daca doriti o vacanta linistita, Arillas este o locatie foarte potrivita: fara galagie, agitatie sau est europeni neciopliti. Din ce am observat eu, cel putin 80% dintre turisti sunt englezi, majoritatea trecuti de varsta pensionarii... Pentru tineri insa, este destul de greu sa gaseasca ceva distractie, decat facand escapade nocturne la Sidari (9km, exclus pe jos sau cu bicicleta).

Am inchiriat un Nissan Primaster nou-nout, pe 2 zile cu 80 E/zi. (Pentru necunoscatori, pretul mare se datoreaza faptului ca masina este un mini-bus de 9 locuri). In alte zile am inchiriat ATV-uri 30E/zi si biciclete 4.5E/zi. Am vizitat:
Agios Stefanos >>> La cativa pasi de Arillas. Plaja foarte mare si lata, cu nisip fin. Destul de multe taverne si magazine de suveniruri.
Agios Georgios North >>> Plaja lunga si lata, cu pietre si nisip, apa limpede. Aici ne-am ratacit si vreo 30 de minute ne-am plimbat in cerc, ocazie cu care am observat ca exista numeroare taverne si magazine de suveniruri, dar si sporturi nautice!
Angelokastro >>> O cetate la cativa km N de Paleokastritsa. Peisaje foarte frumoase, dar n-am avut nici timpul si nici dispozitia necesara sa urc pana pe varful cetatii. Probabil ar fi fost mai interesant decat Vechea Fortareta din Kerkyra.
Paleokastritsa >>> Peisaj frumos, apa curata, plaje inguste cu pietre, preturi mari. Dupa parerea mea, cea mai frumoasa statiune! Aici am fost cu Yellow Submarine (8E) la recomandarea catorva forumisti. "Croaziera" dureaza aprox. 50 de minute dintre care 30 pe punte si 20 sub nivelul marii. A fost foarte frumos, dar ... prea scurt! Nu am fost si cu Glass Bottom insa sunt convins ca excursia cu "submarinul" este mult mai interesanta.
Agios Gordis >>> Cea mai frumoasa plaja! Lata, lunga si predominant cu nisip (spre Sud). Peisaj foarte frumos cu stanci inalte, pline de verdeata. Am trecut si pe langa Golden Nests (cel mai discutat hotel de pe aici) si pot sa confirm ca arata foarte bine insa e situat departe de plaja pe o panta extrem de abrupta. De la Golden Nests exista o cale de acces la piscina hotelului de alaturi (Aloha 4*) unde am avut placerea sa fac o baie buna la apus de soare.
Sidari >>> Plaja lata, cu nisip, dar extrem de murdara si ... goala! Nici nu am indraznit sa fac baie. Canal D'Amour, asa si asa, dar cred ca merita vazut. Cu exceptia Kerkyra, cred ca aici se gasesc cele mai multe magazine de suveniruri. Cele mai mici preturi de pe insula. Cluburi fara numar, pentru toate gusturile, preturi comparabile cu cluburile de la noi (2-3-4E o bere, 2-3E un suc, incepand cu 2-3 euro spirtoasele). In concluzie: Multa distractie cu bani putini!
Kerkyra >>> Din pacate am stat doar cateva ore, timp in care ne-am plimbat putin si am vizitat Fortareata Veche (4E/2E studenti). Fortareta nu stiu daca merita efortul si banii deoarece n-am vazut nimic deosebit.
Aqualand >>> 25E intrarea iar daca inchiriezi masina ai reducere de 3E. Nu ne-au fost suficiente 6 ore sa ne plictisim ....

Daca aveti intrebari, va stau la dispozitie cu cea mai mare placere.

Cateva poze:

Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul

1. Plaja Arillas
2. Plaja Arillas
3.Angelokastro
4.Yellow Submarine
5.Yellow Submarine
6.Yellow Submarine
7. Peisaj de pe Yellow Submarine
8.Canal D'Amour
9.Peisaj de pe Vechea Fortareata (Kerkyra)
10.Aqualand
11.Aqualand
12.Nissanul inchiriat
13.ATV-ul inchiriat (in Arillas)
gabita_ro
Ne-am intors din Benitses cu impresii destul de placute. Am fost cu agentia Oniro, din Ploiesti, care s-a dovedit a fi cat de cat OK. Drumul nu ne-a obosit foarte tare pentru ca am avut cazare intermediara, la un hotel langa Meteore. Cazarea noastra a fost cam proasta. Agentia are contracte cu mai multe vile din Benitses, unele dintre ele foarte dragute, dar noi am nimerit-o pe cea mai proasta: vila Alex. Groaznic. Insa nu ne-a interesat foarte tare, pentru ca am plecat de dimineata pana seara. Am inchiriat un Fiat Panda cu 130 euro pentru 6 zile si am strabatut toata insula. Vremea a fost super, am facut baie si plaja, doar in 2 zile a plouat, dar putin. Seara se face racoare.
Recomand Benitses pentru ca e foarte aproape de Corfu Town, e o statiune draguta, cu port, apa destul de calda. Preturile sunt mici, suvenirurile au preturi mai mici decat in Corfu Town.
Toata insula mi s-a parut frumoasa, si partea de vest dar si estul. Sotul meu a fost incantat de Paleokastritsa, unde a facut scufundari (34 de euro pentru 2 ore, din care scufundarea propriu-zisa doar 30 minute, restul un curs).
Am facut excursia in Paxos, care mie personal mi s-a parut groaznica. Am mers in total 7 ore cu vaporul si am obosit teribil de tare. In schimb sotul meu a fost foarte incantat, a inotat prin niste golfulete superbe. Prin urmare nu e bine sa va luati dupa ce spun unii si altii, pentru ca parerile sunt impartite.
Mie Kavos mi s-a parut groaznic, plin de enlgezi drogati si beti. Dar din nou, este o chestiune de gust...
Recomand supermarketul LIDL, de langa Corfu Town, pe stanga cum mergeti spre Paleokastritsa. Are preturi mici, mici. In Carrefour preturile mi s-au parut destul de mari.
As atasa niste poze, dar nu ma pricep foarte bine, asa ca renunt.
In concluzie Corfu e o statiune frumoasa, verde, cu peisaje superbe. A fost a doua oara cand am mers si mi-a placut la fel de mult. Septembrie e o luna buna pentru cei care prefera o perioada calduta, buna pentru excursii si cu vreme inca buna de plaja.
Angela_b
Buna ziua tuturor!

Miercuri m-am intros din Corfu-Paleokastritsa. Vremea a fost relativ buna si soare, dar si doua zile ploioase. Cine nu se omoara dupa soare se poate duce linistit in Corfu si la sfarsitul lunii septembrie.

Pozele sunt din perioada asta.

Numai bine!
timpurila
buna ziua!salutare tuturor!ne-am intors si noi din Corfu, dar am intarziat sa postez ...anuntul ..asa ca nu va speriati,pana la urma ne am intors.a fost super vacanta!deci num-am asteptat ca o sa fie asa de frumos!intr-adevar obositor cu autocarul,insa ce mai conteaza!nu a fost nevoie sa inchiriez nimic,nici masina,nici atv nici bicicleta!am luat autobuzul!cel mai ok!am luart si suveniruri din Corfu,am facut si baie in mare!poze la greu....ce sa zic ...frumoasa insula!abia astept sa plec la anul iar!salutari oameni buni!sa ne auzim cu bine in anul 2009!
nadis

Hei, heeeeei, Timpurila - ce faci, care 2009?!? Pai, frate, adica ne freci la cap vreo doua luni ca ce te faci tu in Corfu, ca aia si ailalta, ca o fi si-o-mparti, ca e vremea proasta, ca n-ai viza, ca a fugit Mona cu unii cu masina - si alte chestii, de suspinaram toti de mila ta - si acum ai de gand sa ne lasi in ceata? death.gif Pai ceilalti asa au procedat?

Inteleg ca esti june si ai altele mai bune de facut, da' macar explica putin afirmatia asta, daca tot ai aruncat bomba: "nu a fost nevoie sa inchiriez nimic, nici masina, nici atv, nici bicicleta! am luat autobuzul! cel mai ok!" Cum ai luat autobuzul? care? cand? de unde pana unde? Ca pana acum s-a tot afirmat ca fara carnet/masina esti un om mort pe-acolo, te eternizezi intr-un loc si-ti cresc radacini - sau barba, dupa caz.

Poate binevoiesti sa lamuresti problema, asa mi s-ar parea colegial, daca tot ne-am adunat intr-un loc, iar tu - sunt convinsa - ai aflat mai-nainte fel si fel de lucruri de la altii mai umblati decat tine!

alexica08
Inteleg ca esti june si ai altele mai bune de facut, da' macar explica putin afirmatia asta, daca tot ai aruncat bomba: "nu a fost nevoie sa inchiriez nimic, nici masina, nici atv, nici bicicleta! am luat autobuzul! cel mai ok!" Cum ai luat autobuzul? care? cand? de unde pana unde? Ca pana acum s-a tot afirmat ca fara carnet/masina esti un om mort pe-acolo, te eternizezi intr-un loc si-ti cresc radacini - sau barba, dupa caz.

Poate binevoiesti sa lamuresti problema, asa mi s-ar parea colegial, daca tot ne-am adunat intr-un loc, iar tu - sunt convinsa - ai aflat mai-nainte fel si fel de lucruri de la altii mai umblati decat tine!
[/quote]
daca timpurila nu are timp, hai ca te lamuresc eu cum e cu autobuzele...in fiecare statiune ai statie de autobuz cu orarul afisat, orar respectat cu strictete plus minus 2-3 minute avand in vedere traficul...din orice statiune ai autobuze catre corfu town..,odata ajunsi acolo, la autogara lor ai un birou de informatii..ii explici domnului unde vrei sa ajungi si cand vrei sa te intorci si ti se inmaneaza o foaie cu toate autobuzele spre toate directiile posibile si orele la care te poti imbarca...crede-ma ca ai de unde alege, mai putin sambata cand orarul e diferit, mult mai scurt...din cate imi aduc aminte, autobuzele circula pana la ora 20.30..cand urci, trebuie sa spui taxatorului unde mergi pentru ca pretul e in functie de destinatie...autobuzele arata ca autocarele de 3 stele de la noi, preturile sunt rezonabile, orarul ok, in sensul ca circula, din cate imi amintesc din ora in ora...
daca am uitat sa precizez ceva care va intereseaza va stau la dispozitie.

aaaa..si pentru ca tot am postat acum...sa mai lamuresc un lucru despre care am tot citit aici pe forum..problema aricilor de mare!!!!
am facut plaja (si evident baie in mare) in ipsos, acharavi, sidari, undeva mai sus de sidari - logas beach, paleokastritsa, roda, agios spyridon si inca in cateva statiuni si golfuri cam salbatice si nu am intalnit asa ceva, chiar daca erau si pietre in apa, pe alocuri..cand am plecat pentru prima data in corfu eram terorizata de problema asta..arici! arici! arici! unde gasesc papuceii salvatori?...stati linistiti, sunt doar exagerari...evident ca probabil exista, insa situatia nu e asa de groaznica cum a fost prezentata. biggrin.gif
nadis
Da, multumesc, Alexica! Daca spui ca autobuzele functioneaza conform orarului si sunt conditii omenesti, atunci e OK - ca asta nu-mi era prea clar. Sigur, intr-un fel pare cam ciudat ca daca, de exemplu, esti cazat in Agios Georgios sau Agios Gordios, deci pe coasta de vest, trebuie sa ajungi intai in Corfu Town, in est - si abia apoi sa pleci spre Paleokastritsa, sa zicem (cand logic ar fi sa urmezi direct drumul de pe coasta de nord-vest) - dar, ma rog, asta este...
M-ar interesa cam cat ar putea dura un astfel de drum, cu tot cu asteptarea autobuzelor - adica daca te incadrezi in durata unei zile, vreau sa zic: fara sa fii cu sufletul la gura, mereu pe drum, cu ochii pe ceas si sa ajungi seara inapoi mort de oboseala si facandu-ti cruci ca ai scapat laugh.gif Nu pot sa-mi dau seama unde ar fi mai bine sa-ti iei hotel ca sa poti ajunge mai lejer in cat mai multe puncte care merita vazute. Caci in Corfu Town am impresia ca agentiile noastre nu ofera cazare... iar daca incerci pe cont propriu, nu "pupi" charter confusedsmiley.png
alexica08
QUOTE (nadis @ Oct 5 2008, 16:02) *
Da, multumesc, Alexica! Daca spui ca autobuzele functioneaza conform orarului si sunt conditii omenesti, atunci e OK - ca asta nu-mi era prea clar. Sigur, intr-un fel pare cam ciudat ca daca, de exemplu, esti cazat in Agios Georgios sau Agios Gordios, deci pe coasta de vest, trebuie sa ajungi intai in Corfu Town, in est - si abia apoi sa pleci spre Paleokastritsa, sa zicem (cand logic ar fi sa urmezi direct drumul de pe coasta de nord-vest) - dar, ma rog, asta este...
M-ar interesa cam cat ar putea dura un astfel de drum, cu tot cu asteptarea autobuzelor - adica daca te incadrezi in durata unei zile, vreau sa zic: fara sa fii cu sufletul la gura, mereu pe drum, cu ochii pe ceas si sa ajungi seara inapoi mort de oboseala si facandu-ti cruci ca ai scapat laugh.gif Nu pot sa-mi dau seama unde ar fi mai bine sa-ti iei hotel ca sa poti ajunge mai lejer in cat mai multe puncte care merita vazute. Caci in Corfu Town am impresia ca agentiile noastre nu ofera cazare... iar daca incerci pe cont propriu, nu "pupi" charter confusedsmiley.png

in general, pentru statiunile de pe aceeasi coasta ai autobuz direct...nu si pentru cele din nord/sud/coasta opusa...de exemplu, eu din ipsos aveam autobuz direct spre nissaki, barbati dar nu si spre acharavi, roda, sidari...asta trebuie sa vezi la fata locului...si daca esti in statiune dar nu in statie si vezi un autobuz cu destinatia ta afisata, ii faci semn si opreste, insa in limita locurilor disponibile pe scaune, caci la ei nu ai voie sa stai in autobuze/autocare in picioare (ia soferul amenda - asta e o informatie pe care o am de la un ghid).
Avand in vedere ca autobuzele circula din ora in ora, daca pleci de dimineata si iti programezi cate 2 ore pentru fiecare statiune, cred ca o zi iti ajunge pentru vizitarea a 2-3 statiuni lejer.
Personal, as alege o statiune din est din mai multe motive...plajele sunt cu pietricele insa apa e fara pietre si foarte foarte calda, spre deosebire de coasta de vest, unde e mai rece...capitala e tot pe est...preturile sunt ceva mai mici in est, dar nu semnificativ, insa daca compari cu paleokastritsa iesi mai bine in est...ca si distractie ai mai multe puncte de atractie pe coasta de est...daca vrei si distractie, si peisaje frumoase si plaje pustii si plaja aglomerata cu nisip si apa fara pietre si curata iti recomand sidari, insa e necesar sa nu fii alergic la englezi galagiosi.
In corfu Town cred ca nu se merita sa te cazezi...acum 2 ani am dat 70 euro pe noapte la un hotel ingrozitor, la sosea, fara mare aproape...e prea multa galagie gen - oras...orasul e frumos de vizitat..iti trebuie o zi sa vezi tot dar merita.
Intrebare: tu vrei sa pleci acum sau te pregatesti pentru anul viitor?
florian_vasy
nu prea a mai miscat nimic cat am fost plecat.....sa incep cu inceputul biggrin.gif : Insula Corfu este superba, de vis, frumoasa.......
e prea putin 7 zile pt a vedea tot ce este de vazut
noi ne-am imprietenit de cum am ajuns acolo cu inca 3 cupluri si am inchiriat barca, masini 2 zile si am tot umblat. Dupa parerea mea Paleokastritsa este cea mai frumoasa statiune.....frumos este putin spus....cred k spectaculoasa ar fi mai potrivit.
se poate face snorkeling, scubadiving si orice va mai trece prin cap....apa este ideala smile.gif
din excursii: turul insulei - cea mai mare porcarie....te duce pana in corfu town si pana in palokastritsa dupa care te duce sa cumperi din magazinul ghidei, si tot la restaurantul ei unde au preturile umflate cu cate 2 euro la orice produs fata de restaurantul de peste drum....ar mai fii distileria de kum-koat unde poti sa degusti un lichior ceva smile.gif
paxi-antipaxi: frumos dar cam lung drumul si eu am prins niste valuri imense si am borat si mi-a fost rau de am zis k nu imi mai trebuie....nici in autocar nu mai puteam sa mai stau pe urma
pt cel suparat cu Netul, Wide LCD si alte nebunii.....eu am stat intr-o statiune destul de retrasa: Agios Georgios North unde am vazut la toate terasele LCD Wide culmea....si net...si tot ce vroiai......iar astea le gaseai pe mai toate drumurile....deci lasa-neeeeeee. nush cum poti sa comentezi aiurea despre greci k se vede de la o posta k ne sunt net superiori......
iar cei care abia au venit....spuneti si voi care sunteti din excursie smile.gif
oricum merita toti banii smile.gif imi vine sa o iau la fuga inapoi.
nadis
QUOTE (alexica08 @ Oct 6 2008, 09:45) *
Intrebare: tu vrei sa pleci acum sau te pregatesti pentru anul viitor?

Nu, nu ma duc acum; la anul, sper. Dar ma gandeam ca daca tot am citit atatea zeci si sute de pagini - fiindca mi s-a parut o destinatie care merita si mi-a placut ce ati scris voi, evident si pozele - barem sa-mi lamuresc pe deplin subiectul. Or, asta era problema mea: are rost sa ma mai duc pana acolo de vreme ce nu am masina, nu am carnet (deci nu pot inchiria), iar de mers pe jos sau cu bicicleta s-a spus clar ca nu e cazul sa incerci, nici daca ti se pare pe harta ca sunt doar 2-3 km. Iar excursiile cu agentia (cea din Ro. sau unele locale), nah, nu par prea grozave, parerile au fost foarte impartite pe-aici. Insa daca acum se afirma ca e okey cu autobuzul, deja mi se pare mai incurajator. smile.gif
Iti multumesc frumos pentru informatii, Alexica! kisstogether.gif

alexica08
QUOTE (nadis @ Oct 6 2008, 23:46) *
Nu, nu ma duc acum; la anul, sper. Dar ma gandeam ca daca tot am citit atatea zeci si sute de pagini - fiindca mi s-a parut o destinatie care merita si mi-a placut ce ati scris voi, evident si pozele - barem sa-mi lamuresc pe deplin subiectul. Or, asta era problema mea: are rost sa ma mai duc pana acolo de vreme ce nu am masina, nu am carnet (deci nu pot inchiria), iar de mers pe jos sau cu bicicleta s-a spus clar ca nu e cazul sa incerci, nici daca ti se pare pe harta ca sunt doar 2-3 km. Iar excursiile cu agentia (cea din Ro. sau unele locale), nah, nu par prea grozave, parerile au fost foarte impartite pe-aici. Insa daca acum se afirma ca e okey cu autobuzul, deja mi se pare mai incurajator. smile.gif
Iti multumesc frumos pentru informatii, Alexica! kisstogether.gif

sa-ti mai spun ceva...daca pleci cu o agentie din romania, hotelul in care te vei caza va fi plin de romani...plus ca ii vei cunoaste pe cei din autocar...in mod sigur veti gasi vreun cuplu cu permis de conducere si disponibil sa imparta cu voi costurile inchirierii unei masinute...am vazut ca asa procedeaza in general oamenii...eu am fost cu o prietena, ambele cu carnet insa mai bine nu mentionam asta caci sofatul nu e punctul nostru forte si mai ales pe aleile intortocheate din corfu...nu am inchiriat masina, nici nu ne-am dus cu altii cu masina, ci cu transportul public si am reusit sa vedem destul, plus ca pe coasta de est, dassia-ipsos-barbati-nissaki le poti face si pe jos caci sunt foarte apropiate.
daca vrei sa mergi cu autocarul in corfu, trebuie sa-ti faci rezervari din timp...ceea ce inseamna aprilie-mai maxim iunie caci, din cate am inteles de la o agentie din iasi, singurii care organizeaza excursii cu autocarul in corfu sunt christian tour si europa travel.
tincu68
Noi la sfarsitul lunii februarie nu am mai gasit ( 5) locuri pentru sejur incepand cu data de 01.08.2008, astfel incat am luat bilete din 10.08.08.In 2009 vrem sa plecam in iulie si vom incerca sa luam biletele prin ianuarie. Am fost cu autocarul prin Christian Tour si tot asa va fii si in 2009. Si am uitat sa va spun ca achitand biletele integral pana la sfarsitul lunii martie beneficiati de o reducere de 10-15% (nu mai stiu exact).
nadis
Am inteles, Alexica, iti multumesc frumos pentru explicatii si idei. Eu nu ma vad rezistand la un asemenea drum cu autocarul, ca nu suport mai deloc masina, si in nici un caz prin munti cu serpentine; de aceea, numai cu avionul ma gandesc. Dar chiar si asa mai poti intra in vorba cu alti turisti romani care merg in aceeasi directie - mai sunt salile de asteptare, mai e hotelul, ba mai avem si forumul asta coolspeak.gif

Acum, ce sa zic, daca unii isi iau bilete din ianuarie-februarie, nu poate fi decat OK, atat ca nu toata lumea poate sti ce va face in vara urmatoare, ce lucrari va avea, cum va fi situatia concediilor la job, ce probleme se ivesc in familie - deh, uneori nu stii de pe o saptamana pe alta. Cu mai mult de 2 luni inainte nu cred ca as avea cum - cazul meu, dar fiecare le cunoaste pe-ale lui...
andreea_antighin
QUOTE (tincu68 @ Oct 9 2008, 19:20) *
Noi la sfarsitul lunii februarie nu am mai gasit ( 5) locuri pentru sejur incepand cu data de 01.08.2008, astfel incat am luat bilete din 10.08.08.In 2009 vrem sa plecam in iulie si vom incerca sa luam biletele prin ianuarie. Am fost cu autocarul prin Christian Tour si tot asa va fii si in 2009. Si am uitat sa va spun ca achitand biletele integral pana la sfarsitul lunii martie beneficiati de o reducere de 10-15% (nu mai stiu exact).

asta cu reducerea e f buna ,dar la faza cu rezervatu' sa stii ca depinde de la agentie la agentie.eu si iubitul meu ne-am hotarat pe 1 mai a megem in corfu si pe 5 am facut rezervarile plus avansul.mai erau locuri la hotelul unde vroiam noi,deci se poate si mai tarziu.a si am rezervat pt 7 iulie :X
nu am inteles faza cu "daca vrei sa mergi cu autocarul in corfu, trebuie sa-ti faci rezervari din timp...ceea ce inseamna aprilie-mai maxim iunie caci, din cate am inteles de la o agentie din iasi, singurii care organizeaza excursii cu autocarul in corfu sunt christian tour si europa travel."noi am mers cu autocarul in Corfu si am fost cu Elite Tours.
tincu68
Nu stiu cate agentii organizeaza excursii cu autocarul in Corfu. Cred ca sunt mai multe. Treaba cu concediul, la noi in firma la inceputul anului hotaram de comun acord perioada de concediu a fiecaruia, asa ca pentru noi e simplu. Ca nu stii ce se poate intampla, asta asa este dar trebuie sa fii optimist. Pe de alta parte in preajma plecarilor mai sunt oferte "de ultim moment", dar pot sa apara sau nu, e riscant.
alexica08
QUOTE (andreea_antighin @ Oct 11 2008, 18:28) *
asta cu reducerea e f buna ,dar la faza cu rezervatu' sa stii ca depinde de la agentie la agentie.eu si iubitul meu ne-am hotarat pe 1 mai a megem in corfu si pe 5 am facut rezervarile plus avansul.mai erau locuri la hotelul unde vroiam noi,deci se poate si mai tarziu.a si am rezervat pt 7 iulie :X
nu am inteles faza cu "daca vrei sa mergi cu autocarul in corfu, trebuie sa-ti faci rezervari din timp...ceea ce inseamna aprilie-mai maxim iunie caci, din cate am inteles de la o agentie din iasi, singurii care organizeaza excursii cu autocarul in corfu sunt christian tour si europa travel."noi am mers cu autocarul in Corfu si am fost cu Elite Tours.

imi cer scuze daca v-am informat gresit, insa mie asa mi s-a spus de la agentia din iasi...vroiam un sejur pentru mama mea si mi s-a spus ca nu am nicio sansa cu autocarul deoarece doar aceste agentii organizeaza astfel de sejururi si nu mai sunt locuri..mi s-a oferit varianta cu avionul...oricum, merci de info, data viitoare voi sti coolspeak.gif
patraulea1
Pt.cei cu "cascaval"mai subtire ar fi bine sa mearga in iunie.Eu am fost pe 10 iunie, Korfu - Paleokastrita.A fost Super.100 euro o camera 7 nopti, cazare vila.Drumul cu autocarul obositor, cam 22 H pana in insula. Preturi mari, insa la taverne se putea manca cu 10 euro de persoana destul de bine.(un fel de mancare+bere/suc).Temperatura:in jur de 32 de grade.Intre 02.00 - 05.00 f.cald.Magazinele se inchid in Korfu City.O paine :1,6 euro, un pateu 2-2.5 euro, o cafea 3-4 euro(bere),etc.Nu ratati.Inchiriati o masina si vizitati insula.25 de euro pe zi,Fiat Panda,rezervare din Bucuresti.
oplaurentiu
QUOTE (alexica08 @ Sep 19 2008, 13:38) *
total de acord cu tine...romanul tot roman ramane...e lenes, prost, sarac dar doamne cate pretentii...da 100 euro si critica cazarea rustica, micul dejun inclus in pret laugh.gif , critica tot..ca deh, ei sunt CLIENTI si lumea trebuie sa roiasca in jurul lor!
oameni buni..pt televizoare, mancare si servilism, schimbati-va destinatia: Turcia scrie pe pasaport!
dar na, cine sa aprecieze peisaje extraordinar de frumoase, oameni deosebit de amabili, o cultura din care ne tragem cu totii si multe altele pe care nu mai are rost sa le enumar aici? doar nu romanul...lasa ca e mai bine la noi..suntem murdari, scumpi si prost-crescuti in ceea ce priveste turismul, dar ai mess oriunde? ai ! ai LCD? ai ! bravos romane!

mai! va spun din proprie experienta:

romanul este cel mai bun turist posibil!!!!
daca nu reclama nimic, sau daca nu are nimic de obiectat, nu se simte bine!

turistul roman - snob!
alexica08
QUOTE (oplaurentiu @ Oct 18 2008, 09:37) *
mai! va spun din proprie experienta:

romanul este cel mai bun turist posibil!!!!
daca nu reclama nimic, sau daca nu are nimic de obiectat, nu se simte bine!

turistul roman - snob!

hehehe cred ca ar trebui sa deschidem un topic despre asa ceva...sa le postam povestile poate mai invata cate ceva si inceteaza sa ne mai faca de ras ca natie...suna interesant? biggrin.gif
tincu68
Corect! De exemplu, noi am primit camera ultimii, si am asteptat calmi (desi la un moment dat era o aparenta) dar ne-am straduit sa glumim (gen haz de necaz) si a trecut timpul mai usor. Receptionera si-a cerut scuze pentru intarziere, cameristele zumzaiau dintr-o camera in alta (nimeni nu toca frunza), ce puteai spune. Oricum ne-a cazat mai devreme decat era prevazut, dar din grupul nostru am fost ultimii. Insa cand am intrat in camera am uitat de suparare: camera era mai mare decat a prietenilor nostri (ei erau 2 persoane, iar noi 3). La orice taverna am fost, am fost tratati super, noi am vorbit frumos, am zambit si asta am primit la randul nostru. Apoi daca am mai trecut pe acolo, chiar daca nu intram, ne salutam: kalimera, kalispera...... ca doar nu durea. Si cand am ajuns in Romanica am mers intr-o pizzarie pentru ca ne era foame de pe drum si am fost trimisi de la un vanzator la altul de-mi venea sa plec mancand pamantul. In plus romanul nu intelegea ce fel de pizza vreau, nu-mi intelegea pronuntia, iar in Grecia nu am avut probleme de acest gen desi nu stiu nimic greceste. Asa ca ....... Noi dechidem clubul "romanilor multumiti".
Numai bine.
Viata e atat de frumoasa pe cat suntem in stare sa ne-o facem. Spor la treaba.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.