Grecia - Insula Corfu
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136

monybell

QUOTE (aureliandan @ Sep 12 2008, 14:46) *
Gata, am pus si denumirile la poze smile.gif

Noi am fost cazati la hotelul Delfinia in Moraitika, camerele ok, serviciile ok, masa ok. Am fost cu masina personala, cam obositor drumul pana acolo dar a meritat. Daca aveti ceva experienta la condus va recomand sa mergeti cu masina sau acolo sa inchiriati o masina.

Drumurile principale sunt destul de ok, cele de prin satele de munte sunt intradevar inguste dar acolo unde este cazul sunt semaforizate unde nu se trece la mica intelegera.
In orasul corfu parcarea este ok, daca mergi pe faleza gasesti destule locuri de parcare, este adevarat in oras pe stradutele acelea inguste nu se prea gasesc. La hotelul nostru, si in general pe partea estica a insulei, plaja era cu pietricele dar o data ce ai intrat 2 m de mal este numai nisip. Recomand sa va luati incaltari pentru plaja (~ 5-6 Euro).
Noi avand masina am mers in fiecare zi in locuri diferite. Va recomand sa vizitati (intr-o ordine de la est -> nord -> vest -> sud smile.gif ) :
- palatul Achilion
- orasul Corfu (Kerkyra) (cetatea veche, noua, stradutele din oras, biserica cu moastele lui Sf. Spiridon, cimitirul englezesc)
- sa vizitati toata coasta Nord-Estica, de la Corfu in sus catre Ipsos, Barbati, Nissaki, daca mergeti cu masina sa va opriti din cand in cand si sa coborati pana la plaja ... sunt niste peisaje superbe
- peisajele de la Sidari sunt foarte interesante, Canal d'amour si toate formatiunile stancoase de acolo
- plaja Sunset Beach este foarte interesanta, aceea cu maluri abrupte, i se spune Sunset Beach deoarece privelistea de aici la apusul soarelui este bestiala ... toate malurile acelea inalte capata o nuanta rosiatica, se ajunge acolo plecand de la Sidari catre Perulades.
- Paleokastrita - peisaje de vis, cel mai bun punct de belvedere este din satul Lakones, este sosea pana acolo, sunt serpentine dar merita tot efortul. Va recomand aici sa inchiriati o barcuta si sa va plimbati pe la plajele izolate cu ape de cristal, este intr-adevar ceva foarte deosebit, puteti sa va opriti din loc in loc si sa faceti snorkeling, noi am dat 50E pe 1 zi pe barcuta si la sfarsit inca 20E benzina, la 4-5 persoane in barca este ok.
- La Grota ... a nu se rata acest bar/terasa ... la iesirea din paleokastrita pe dreapta sunt niste trepte care te duc direct la acest loc, este si semnalizat cu panou, credeti-ma ... merita efortul sa coborati pana acolo
- Ermones - plaja de aici este foarte pitoreasca, este cu pietricele dar pesiajul este minunat ... foarte indicata pentru snorkeling (aici am intalnit si cateva vedete locale ... d'ale noastre smile.gif )
- Urmeaza 3 plaje cu nisip, se pare ca acestea ar fi cele mai bune 3 plaje de pe insula:
= myrtiotissa (cea mai frumoasa plaja de pe insula, unii spun ca ar fi cea mai frumoasa plaja din europa)
= Glyfada
= Ag Gordios

- Kaizer throne, un punct de belvedere aflat in apropiere de Pelekas de unde se vede foarte frumos o mare parte din insula, daca stiti cum este pe valea prahovei la stana regala, stanca lui Franz Joseph, ceva asemanator dar cu o deschidere mult mai larga.
Ca excursii, noi am fost Paxos-Parga, Paxos nu m-a impresionat insa Parga a facut toti banii excursiei. Excursia ne-a costat 35E/persoana cu transfer Moraitika-Corfu-Moraitika si a durat de la 9 la 18.
De asemeni am mai fost cu un vas privat la grotele din Sivota si Laguna Albastra, multi spun ca aici s-a turnat filmul cu acelasi nume dar nu este adevarat.

Pentru cei care merg cu masina personala, transferul cu feribotul a costat 45E, 1 masina si 4 persoane (doar un drum Igoumenitsa - Lefkimi).
La Greci nu exista vigneta, se plateste o taxa pe autostrada daca o folosesti, de regula 2 E.
Taxa de pot la Giurgiu, la iesire spre bulgari 31 RON la intrare de la bulgari 8 Euro.
Benzina in Corfu ~1.35E/l.

@florian_vasy - am folosit o carcasa subacvatica potrivita pentru aparatul pe care il aveam
pozele subacvatice si filmuletele subacvatice sunt facute cu un Canon A720IS, celelalte cu un Canon EOS 350D

Inca o data linkurile:
Poze
Poze Corfu 2008

Filme
Filme Corfu 2008
Filmele pe YouTube pot fi vazute in "HighQuality" se alege din dreapta jos sub fereastra de vizualizare -> "Watch in High Quality"

Dan

multumim mult ptr poze si informatii. smile.gif Noi plecam pe 21 in Ag. Georgios,; am auzit ca si acolo este frumos
deuza
"odata cu intrarea in Uniunea Europeana, asigurarile medicale de calatorie nu mai sunt obligatorii" asta am gasit intr-un articol de ziar pe internet

nadis
QUOTE (aureliandan @ Sep 12 2008, 14:46) *
Gata, am pus si denumirile la poze smile.gif
[...]
Dan

Multumesc, Dan, ai fost the best! Am luat-o cu pozele de la capat si acum chiar m-am lamurit, refacand calatoria voastra.
Nu ne-ai spus: in filmuletul cu masina pe strada, ce s-ar fi intamplat daca ar fi venit o alta din sens opus? - ca banuiesc ca nu era o strada cu sens unic...
Intrebari nu am, totul a fost foarte relevant. O problema ramane, pentru noi astia mai multi, care nu avem masina si nici permis de conducere. Ne poti da un sfat ori vreo recomandare? Bunaoara, in ce localitate ar fi preferabila cazarea?

BoolQ
QUOTE (deuza @ Sep 12 2008, 20:13) *
"odata cu intrarea in Uniunea Europeana, asigurarile medicale de calatorie nu mai sunt obligatorii" asta am gasit intr-un articol de ziar pe internet

multumesc mult de raspuns. eu o sa incerc sa o fac pana la plecare dar incepe weekend-ul si luni nu stiu daca am timp pana cand e plecarea...oricum m-am linistit ca macar pot pleca si fara smile.gif
nadis
P.S. Mony, Timpurila, BoolQ si alti juniori: am (sau avem, sunt convinsa ca sunt mai multi) rugamintea sa:
1. ...Nu mai citati - integral sau deloc - ce a spus omu' de dinaintea voastra (adica sa taiati ce se afla intre parantezele drepte, de la "quote" initial la "quote" de la sfarsit); se incarca topicul inutil;
2. ...Intelegeti ca un forum nu e un chat, pe care va scrieti 3 vorbe, si astea interesandu-va doar pe voi si avand legatura doar tangential cu topicul. Ganditi-va ca multa lume va citeste, ba mai primeste si mesajul in mail-ul personal (daca vrea) si e interesata de lucruri de substanta; fleacurile vi le mai puteti comunica si in particular.
Multam pentru intelegere.
aureliandan
QUOTE (nadis @ Sep 12 2008, 19:15) *
Multumesc, Dan, ai fost the best! Am luat-o cu pozele de la capat si acum chiar m-am lamurit, refacand calatoria voastra.
Nu ne-ai spus: in filmuletul cu masina pe strada, ce s-ar fi intamplat daca ar fi venit o alta din sens opus? - ca banuiesc ca nu era o strada cu sens unic...
Intrebari nu am, totul a fost foarte relevant. O problema ramane, pentru noi astia mai multi, care nu avem masina si nici permis de conducere. Ne poti da un sfat ori vreo recomandare? Bunaoara, in ce localitate ar fi preferabila cazarea?

Strazi cu sens unic pe insula nu prea am vazut, chiar daca erau foarte inguste, daca se intalnesc 2 masini, la mica intelegere unul va da inapoi pana ii va face loc celuilalt. Este o ciudatenie cu strazile acelea inguste, prima data ni s-a intamplat in Lakones unde am stat 6 min la un semafor si nu ne dadeam seama ce se intampla, ne-am lamurit dupa aceea, strada care traversa satul de la un capat la altlul era asa de ingusta ca incapea numai 1 masina, la ambele capete ale soselei era cate un semafor care dadea drumul alternativ masinilor sa treaca prin sat. Am vazut la un moment dat un autobuz care a razuit peretele unei case, perete care avea oricum mult mai multe zgarieturi semn ca se mai intamplase.

Daca nu aveti permis este mai greu sa vezi atatea lucruri, am inteles ca si pentru atv iti cer carnet, este posibil ca pentru scuter sa nu se ceara carnet deci poate fi o sansa. Eventual va strangeti 4 insi dintre care unul are carnet si inchiriati o masina.
Se mai poate circula cu autobuzul dar nu se prea respecta orarele si oricum circula numai pana la o anumita ora.
Ar mai fi o idee cu inchiriere de biciclete dar asta doar pentru imprejurimi. Vedeti ca se fac si de la hotel excursii catre mai toate destinatiile de pe insula, va recomand in statiunea in care stati sa gasiti un centru turistic si sa vedeti acolo ce oferte sunt, de regula cele luate de la ghidul roman sunt mai scumpe.

Daca ar fi sa mai merg o data as alege cu siguranta o locatie in Ag Gordios sau Glyfada, de aici aveti aproape toate acele plaje frumoase si paleokastrita si kaiser throne, orasul kerkyra (corfu) este relativ aproape si cu siguranta gasiti autobuze pana acolo de asemeni sidari este relativ aproape.

Stiu ca exista tururi de insula cu autocarul, puteti sa luati un astfel de tur in primele zile pentru a va face o idee urmand sa reveniti in locurile care v-au placut.
Daca mai aveti intrebari si sunt in tema va raspund cu placere smile.gif

timpurila
mai aureliandan am si eu o intrebare la tine?tu nu ai citit mesajele anterioare de saptamana asta?tu spui ca autobuzele circula pana la o anumita ora,cand de fapt mai multe persoane care au scris aici sustin exact contrariul!eu ce sa mai inteleg?

aureliandan
QUOTE (timpurila @ Sep 12 2008, 21:31) *
mai aureliandan am si eu o intrebare la tine?tu nu ai citit mesajele anterioare de saptamana asta?tu spui ca autobuzele circula pana la o anumita ora,cand de fapt mai multe persoane care au scris aici sustin exact contrariul!eu ce sa mai inteleg?

Eu am informatia de la cineva care le-a folosit si in plus mi s-a spus ca circula numai pe anumite distante, de exemplu daca vrei sa ajungi de la corfu la moraitika e posibil sa schimbi 2 autobuze.
Nu ii contrazic pe cei ce spun altfel, este experienta lor si daca sustin asta sigur asa este, eu nu am mers cu autobuzul, repet am informatia de la cineva care a calatorit cu autobuzul, se poate sa fie lucruri diferite in zone diferite.

marylu
salut.pe 15.09 plecam in corfu in malaitika si avem bilete la vila fire fly nu am prea vazut comment-uri si ma gandeam ca poate ma ajutati cu impresiile voastre(cei care ati fost acolo),daca a fost ok sau daca ati fost nemultumiti.mersi mult va pup
balasoiurares

QUOTE (aureliandan @ Sep 13 2008, 00:03) *
Eu am informatia de la cineva care le-a folosit si in plus mi s-a spus ca circula numai pe anumite distante, de exemplu daca vrei sa ajungi de la corfu la moraitika e posibil sa schimbi 2 autobuze.
Nu ii contrazic pe cei ce spun altfel, este experienta lor si daca sustin asta sigur asa este, eu nu am mers cu autobuzul, repet am informatia de la cineva care a calatorit cu autobuzul, se poate sa fie lucruri diferite in zone diferite.

Voi chiar nu ati citit pagina 110 unde am postat chiar orarul luat de la agentia "Green Bus" ?
aureliandan
QUOTE (balasoiurares @ Sep 13 2008, 07:52) *
Voi chiar nu ati citit pagina 110 unde am postat chiar orarul luat de la agentia "Green Bus" ?

Acum am citit si eu pagina respectiva si intaresc exact lucrurile pe care le-am spus si eu, autobuzele circula doar pana la o anumita ora de regula 20:00 in cele mai bune cazuri
damisskillah
QUOTE (aureliandan @ Sep 13 2008, 00:03) *

buna, eu am fost in Corfu anul trecut si banuiesc ca nu s-au schimbat prea multe in programul autobuzelor locale. Circulau parca din 2 in 2 ore. De la Moraitika pana in Corfu Town nu schimbi nici un autobuz, nu stiu de unde aceast informatie (in Moraitika am fost cazati:D) . Cat despre ultima cursa, pot sa spun ca era sa ramanem in Corfu Town nestiind ca autobuzul care tocmai pleca in fata noastra era ultimul (pe la ora 20) si neintelegand de ce urlau toti corfiotii dupa sofer sa opreasca, stiind ca vrem sa ajungem in Moraitika. laugh.gif

QUOTE (balasoiurares @ Sep 9 2008, 13:02) *
Azi m-am intors si eu din Corfu. Concluzia generala: deamagire totala.
La cate am citit pe acest forum, ma asteptam sa gasesc paradisul acolo, dar..... slab rau. Pate fiindca am mers a 4-a oara consecutiv in Grecia si nu am mai vazut nimic interesant, dar cert este ca e mult mai slab decat halkidiki. Are cateva plaje frumoase pe partea de vest in sensul ca nisipul e fin, dar vegetatia e varza. Daca nu ar fi adus palmierii din Pacific, nu ar fi avut nimic exotic Grecia.
Paxos si Antipaxos sunt dragute insulele dar croaziera este un blestem. 7 ore pe mare si 30 min, respectiv 2 ore pe insule, timp in care cauti imediat de mancare. Grotele sunt niste adancituri amarte de cativa metri (nu cine stie ce pesteri) si cam atat.
Autobuze sunt destule catre toate directiile, numai ca se pleaca doar din Corfu, deci nu exista autobuze intre statiuni, trebuie neaparat sa schimbi in Corfu. Dar sunt din ora in ora; daca vrea cineva lista, o pot posta.

In rest grecii mi se par niste oameni foarte plictisiti de viata si nu sunt deloc in pas cu tehnologia. Nu am vazut nici o antena de satelit pe nici o casa, cand in Romania vezi in toate satele DigiTv, internet acasa nici nu s-a pomenit. Am vazut o reclama pe teletext de internet prin modem telefonic (cred ca in Romania nu se mai practica de 8 ani). TOATE televizoarele din taverne erau mari dar in format 4X3. Nu am vazut in nici o statiune, nici pe feribot un format WIDE. Masinile personale le folosesc pana le pica caroseria.
...Iar mancareaaaa..... e VARZA. Nu cred ca exista o natie sa gateasca mai prost ca grecii. De ciorbe nu au auzit, iar la toate mancarurile (4, 5 tipuri) adauga cartofi prajiti. Pai daca ar deschide careva o taverna acolo cu specific romanesc ar da lovitura.

LOL. Halkidiki? Hai ca devine amuzant. Bine ca nu se compara cu Costinesti-ul, era si mai amuzant. Sau poate Mamaia, Eforie, Saturn sau cine mai stie ce.
Daca nici in Corfu nu te poti simti bine, admira peisajul, relaxa, atunci nu stiu unde.
Asta e ca si un post vechi tot pe acest topic in care se plangea cineva ca nu se poate da sonorul la TV mai tare decat jumatate. Ce puteti cauta voi in astfel de locuri, cei care se uita dupa antene parabolice in curtile oamenilor? biggrin.gif

As pune cateva zeci de poze aici in care as arata minunatia insulei, plantatiile omniprezente de maslini, plantele roz/mov care se intind pe mai toate casele, marea clara care apare la un moment dat in ambele parti (in drum spre Kavos), apa clara, valurile enorme si nisipul fin de pe plaja Santa Barbara (in vestul insulei), stancile din Palokastritsa sau peisajele pitoresti daca alegi sa faci turul insulei pe malul marii. Ah, si sa nu uitam de "satutele" siciliene din vestul insulei.
Dar o fi prea mare deranjul. Asta pentru cei care prefera restaurante si taverne unde chelnerii romani urla dupa tine sa le treci pragu', plaje "poluate" de compatrioti care urla in gura mare de parca ar fi stapanii locului, care umple nisipul de mucuri de tigara si se simt mandrii pentru asta probabil, care vin la masa cu "pachetelul" din camera, care cumpara aur la metru de pe fel de fel de tarabe sau discoteci pline cu pruncarai lasati in tabara de parinti (cum se spune, been there, done that).

O seara placuta tuturor si imi cer scuze daca am deranjat pe cineva cu postul meu smile.gif
andreea_antighin
QUOTE (totoeskhoo @ Sep 11 2008, 23:24) *
smile.gif Cateva detalii interesante despre Elite Tours. Deci nu sunt agentie fantoma. Multumim Andreea

P.S. Si eu tot pe 15 plec, poate ne intalnim Boolq biggrin.gif

cu placere.ma bucur ca cineva citeste si in Urma.
timpurila
toate ca toate..vad ca s-a cam schimbat vremea pe la noi!oare pana cand se fac plecari in Grecia?cum o fi vremea la sfarsitul lunii septembrie in Grecia?
noniboy
caremi zice si mie carei drumul cel mai scurt (bun) in grecia inspre Igoumenitsa + corfu
ticomatic2003
QUOTE (noniboy @ Sep 15 2008, 12:54) *
caremi zice si mie carei drumul cel mai scurt (bun) in grecia inspre Igoumenitsa + corfu

Daca esti timisorean citeste postul nr.1721 de la pagina 96 si curiozitatea iti va fi satisfacuta.
cdg_003
Am fost in insula Corfu in iunie si spun ca vacanta a fost una de exceptie, si ca se merita sa va duceti acolo, veti gasi acolo o combinatie de viata tumultoasa, cea din oras(Corfu-Kerkyra) cu viata de noapte, taverne, magazine, baruri, muzee(orasul este cam cat Constanta de mare) dar tot pe insula veti gasi si plaje linistite cu oameni putini, numai bune de o relaxare totala(ex: Agios Giorgios N-V insulei). Ca si loc de stat va recomand statiunea Paleokastrita (N-V insulei) unde veti gasi un mic paradis format din 2-3 golfulete cu o apa de un albastru incredibil, plajele cu nisip, iara de acolo se fac si excursiile cum ar fi : Barbecue Trip( o excursie excelenta, merita luata, va duce pe o plaja pustie, cu pietre evident, va lasa cam 4-5 ore, va ofera si o friptura cu salata si sucuri si apa- sa va luati papuci de plaja-inot, pietrele de acolo sunt extrem de incinse); tot de acolo se poate lua si excursie cu submarinul galben( va duce putin in larg, va baga dedesubtul vasului, momesc cu mancare pestii); tot de acolo am vazut ca se pot face si scufundari, nu am fost insa sa va povestesc. Tot pe insula se mai merita sa vizitati Palatul lui Ahile, situat la sud de oras(Corfu), satul parca se numeste tot Achileon, tot in zona, mai la sud se afla Benitses, cu muzeul de scoici, care de fapt este o camera mare cu multe cochilii, oricum se merita si pt. ca nu costa scump si poate va luati suveniruri dragute; tot pe insula se merita sa ajungeti si in partea de nord in Sidari un orasel dragut cu multe taverne si magazine si plaja frumoasa si linistita cu nisip, am inteles tot de pe forum si de acel Canal D"Amour care este de asemenea cred un loc frumos. In oras, in port dupa cum am scris mai sus aveti sa faceti de toate de la vizitarea de muzee(Fortareata) pina la plimbarile prin parc, shopingul prin magazine. In concluzie vacanta a meritat pina la ultimul banut, a, noi am stat in Agios Georgios dar doar cazarea, noi fiind cu masina ne-am plimbat in fiecare zi pe aproape toata insula,cazarea a fost 30 euro/zi la o casa unde aveai o bucatarie , camera, baie, la dimensiuni reduse cei drept dar cat sa ajunga pt. orice, daca stateam mai mult poate negociam la 25 euro dar am stat doar 5 zile. Pentru cei ce pleaca de la Bucuresti cu masina [font="Arial Black"]Drumul este[u] Buc. - Ruse - Sofia- granita cu Grecia la Kulata - pe linga Thessalonic pe o portiune din E75, apoi dreapta pe E90(Egnatia Odos-autostrada) - Grevena- Ioanina- Igoumenitsa(port), unele portiuni din autostrada sunt in lucru si veti ocoli destul de mult, dar fara griji va luati dupa indicatoare(GPS-ul se cam incurca), autostrada va lasa chiar la 100 m de bac!
Va urez o VACANTA PLACUTA celor care poate mai pleaca si in septembrie; AAA si era sa uit neaparat de vizitat AQUA-LAND, foarte mare cu multe topogane, baruri, piscina cu valuri artificiale, distractie maximaaaa; este situat undeva in centrul insulei linga oraselul Agios Ioanis( folositi GPS-ul)
cdg_003
Am fost in insula Corfu in iunie si spun ca vacanta a fost una de exceptie, si ca se merita sa va duceti acolo, veti gasi acolo o combinatie de viata tumultoasa, cea din oras(Corfu-Kerkyra) cu viata de noapte, taverne, magazine, baruri, muzee(orasul este cam cat Constanta de mare) dar tot pe insula veti gasi si plaje linistite cu oameni putini, numai bune de o relaxare totala(ex: Agios Giorgios N-V insulei). Ca si loc de stat va recomand statiunea Paleokastrita (N-V insulei) unde veti gasi un mic paradis format din 2-3 golfulete cu o apa de un albastru incredibil, plajele cu nisip, iara de acolo se fac si excursiile cum ar fi : Barbecue Trip( o excursie excelenta, merita luata, va duce pe o plaja pustie, cu pietre evident, va lasa cam 4-5 ore, va ofera si o friptura cu salata si sucuri si apa- sa va luati papuci de plaja-inot, pietrele de acolo sunt extrem de incinse); tot de acolo se poate lua si excursie cu submarinul galben( va duce putin in larg, va baga dedesubtul vasului, momesc cu mancare pestii); tot de acolo am vazut ca se pot face si scufundari, nu am fost insa sa va povestesc. Tot pe insula se mai merita sa vizitati Palatul lui Ahile, situat la sud de oras(Corfu), satul parca se numeste tot Achileon, tot in zona, mai la sud se afla Benitses, cu muzeul de scoici, care de fapt este o camera mare cu multe cochilii, oricum se merita si pt. ca nu costa scump si poate va luati suveniruri dragute; tot pe insula se merita sa ajungeti si in partea de nord in Sidari un orasel dragut cu multe taverne si magazine si plaja frumoasa si linistita cu nisip, am inteles tot de pe forum si de acel Canal D"Amour care este de asemenea cred un loc frumos. In oras, in port dupa cum am scris mai sus aveti sa faceti de toate de la vizitarea de muzee(Fortareata) pina la plimbarile prin parc, shopingul prin magazine. In concluzie vacanta a meritat pina la ultimul banut, a, noi am stat in Agios Georgios dar doar cazarea, noi fiind cu masina ne-am plimbat in fiecare zi pe aproape toata insula,cazarea a fost 30 euro/zi la o casa unde aveai o bucatarie , camera, baie, la dimensiuni reduse cei drept dar cat sa ajunga pt. orice, daca stateam mai mult poate negociam la 25 euro dar am stat doar 5 zile. Pentru cei ce pleaca de la Bucuresti cu masina [font="Arial Black"]Drumul este[u] Buc. - Ruse - Sofia- granita cu Grecia la Kulata - pe linga Thessalonic pe o portiune din E75, apoi dreapta pe E90(Egnatia Odos-autostrada) - Grevena- Ioanina- Igoumenitsa(port), unele portiuni din autostrada sunt in lucru si veti ocoli destul de mult, dar fara griji va luati dupa indicatoare(GPS-ul se cam incurca), autostrada va lasa chiar la 100 m de bac!
Va urez o VACANTA PLACUTA celor care poate mai pleaca si in septembrie; AAA si era sa uit neaparat de vizitat AQUA-LAND, foarte mare cu multe topogane, baruri, piscina cu valuri artificiale, distractie maximaaaa; este situat undeva in centrul insulei linga oraselul Agios Ioanis( folositi GPS-ul)
Cristina L
[quote name='cdg_003' date='Sep 16 2008, 20:38' post='5231239']
Ca si loc de stat va recomand statiunea Paleokastrita (N-V insulei) unde veti gasi un mic paradis format din 2-3 golfulete cu o apa de un albastru incredibil, plajele cu nisip, iara de acolo se fac si excursiile cum ar fi : Barbecue Trip( o excursie excelenta, merita luata, va duce pe o plaja pustie, cu pietre evident, va lasa cam 4-5 ore, va ofera si o friptura cu salata si sucuri si apa- sa va luati papuci de plaja-inot, pietrele de acolo sunt extrem de incinse);

Se pare ca numai pe noi ne-au prostit aia cu Barbeque beach...ar fi trebuit sa se numeasca Barbeque Boat pt ca nu am vazut nici o insula pustie si nu ne-a asteptat nimeni cu gratarul pe plaja cum aratau in poze. Au oprit barca la 10 m de tarm si ne-a adus la fiecare cate o tava care continea 2 frigarui si un carnat facut pe gratar, probabil cu vre-o sapt in urma si o lingura de salata.
johnny bravo
In august am fost si eu in Corfu. Am stat in Kontokali la Kontokali Bay Hotel. A fost cel mai frumos concediu de pana acum. Insula mi-a placut la nebunie si cred ca voi reveni anul viitor insa ma voi orienta catre o statiune pe coasta de vest.
audeo
Noi plecam pe 23 septembrie cu Icar Tour. M-am uitat pe net si vremea nu se arata prea insorita.Temperaturi mici,desi ni s-a spus ca vom avea parte de temperaturi destul de ridicate.
Sa speram ca vor mai creste un pic.
Vacanta placuta tuturor...si mult soare!
tyler-durden
Tocmai intors din Corfu cu cateva impresii proaspete:
tin sa spun ca e prima oara pentru mine in Corfu (sper sa fie si a doua) insa cine spune ca nu i-a placut in Corfu...hellaaaauuu! lasa-ne. Poate nu se compara cu coasta de Azur sau mai stiu ce statiuni din Spania dar face toti banii, numai cand ma gandesc la apa aia limpede si la pestii printre care inotam...
Intradevar, conditiile de cazare nu-s cine stie ce, eu am stat in Paleokastritsa, hotel Akrotiri, cica 4 * insa camera nu arata cine stie ce, desi curat si intretinut hotelul are iz de hotel comunist cam de pe la noi din Venus, Saturn. La cat am stat eu in camera nu m-a deranjat. Mancarea de la hotel (am avut micul dejun si cina asigurata) n-a fost cine stie ce, m-au innebunit cu legumele fierte.
Sfatul meu sa inchiriati masina (am dat 36 euro/zi si am facut aproape 700 km in 6 zile) ca sa puteti sa vedeti cat mai multe, aveti ce. Pe langa muzee, manastiri, fortarete si Achilleon NU ratati punctele de unde aveti o panorama asupra insulei (Lakones-Nord, Chlomos - Sud si Pelekas- Tronul Kaiseruluui).
Ce nu va recomand: excursiile optionale, croazierele. Eu am ales Paxi-Antipaxi si pot spune ca am pierdut o zi de plaja. Nici de restul excursiilor nu au fost ceilalti incantati, poate numai BBQ pe plaja pustie (dar numai cu capitanul Theo).
In rest: -Submarinul galben din Paleokastritsa...OK
-Aqualand Land...Ok for a fun day (aici un mic secret, daca aveti masina inchiriata va face o reducere de 10%de pers. la bilet)
-cele mai frumoase plaje Myrtiotissa - nisip superfin (Atentie! plaja de nudisti) si Paleokastritsa - cea mai buna pt snorkling
- airici de mare am vazut numai la adancimi mari deci e risc mic sa calcati pe ei
- mergeti sa vedeti nebunia (distractia) din Kavos (desi cam multi pusti, party all day/night)
- preturi destul de mari la mancare in taverne (o masa copioasa de 2 persoane te duce la 50 de euro)
- suveniruri cumparati din Corfu Town - sunt si de 3 ori mai ieftine decat in statiuni
Din pacate, pentru mine dry.gif , dupa 4 luni de arsita in Corfu au urmat zile cu ploaie si furtuna, din 8 zile cat am stat - 4 cu soare si 4 cu ploi si furtuni sad.gif
Atasez un link cu cateva poze.

Momente Corfu

In concluzie mergeti in Corfu si inchiriati-va masina, e o insula minunta !
Angela_b
tyler-durden, ne spui, te rog, apa mai este calda? Se poate face baie?
Eu plec luni si tare as vrea sa mai pot "alerga" dupa pesti! smile.gif
tyler-durden
dap, apa a fost calda in toate cele 8 zile, din punctul asta de vedere n-am avut probleme
alexica08
QUOTE (audeo @ Sep 18 2008, 11:48) *
Noi plecam pe 23 septembrie cu Icar Tour. M-am uitat pe net si vremea nu se arata prea insorita.Temperaturi mici,desi ni s-a spus ca vom avea parte de temperaturi destul de ridicate.
Sa speram ca vor mai creste un pic.
Vacanta placuta tuturor...si mult soare!

tocmai m-am intors din corfu, acum 2 zile...vreme superba...34-36 grade...seara cam frig...apa foarte calda chiar si in paleokastritsa...statiunile sunt cam parasite..putini turisti..prin sidari mai e ceva atmosfera pentru cei care vor si distractie.
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.