Grecia - Insula Corfu
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136

monybell

pana la urma cea mai mare problema este cea cu deplasarea mellow.gif
BoolQ
QUOTE (balasoiurares @ Sep 9 2008, 13:02) *
Azi m-am intors si eu din Corfu. Concluzia generala: deamagire totala.
La cate am citit pe acest forum, ma asteptam sa gasesc paradisul acolo, dar..... slab rau. Pate fiindca am mers a 4-a oara consecutiv in Grecia si nu am mai vazut nimic interesant, dar cert este ca e mult mai slab decat halkidiki. Are cateva plaje frumoase pe partea de vest in sensul ca nisipul e fin, dar vegetatia e varza. Daca nu ar fi adus palmierii din Pacific, nu ar fi avut nimic exotic Grecia.
Paxos si Antipaxos sunt dragute insulele dar croaziera este un blestem. 7 ore pe mare si 30 min, respectiv 2 ore pe insule, timp in care cauti imediat de mancare. Grotele sunt niste adancituri amarte de cativa metri (nu cine stie ce pesteri) si cam atat.
Autobuze sunt destule catre toate directiile, numai ca se pleaca doar din Corfu, deci nu exista autobuze intre statiuni, trebuie neaparat sa schimbi in Corfu. Dar sunt din ora in ora; daca vrea cineva lista, o pot posta.

In rest grecii mi se par niste oameni foarte plictisiti de viata si nu sunt deloc in pas cu tehnologia. Nu am vazut nici o antena de satelit pe nici o casa, cand in Romania vezi in toate satele DigiTv, internet acasa nici nu s-a pomenit. Am vazut o reclama pe teletext de internet prin modem telefonic (cred ca in Romania nu se mai practica de 8 ani). TOATE televizoarele din taverne erau mari dar in format 4X3. Nu am vazut in nici o statiune, nici pe feribot un format WIDE. Masinile personale le folosesc pana le pica caroseria.
...Iar mancareaaaa..... e VARZA. Nu cred ca exista o natie sa gateasca mai prost ca grecii. De ciorbe nu au auzit, iar la toate mancarurile (4, 5 tipuri) adauga cartofi prajiti. Pai daca ar deschide careva o taverna acolo cu specific romanesc ar da lovitura.

la tv se prin posturile germane sau protv international ca m-ar interesa pe 17 septembrie un steaua - bayern si atat? biggrin.gif aaa...si inca ceva: exista locuri cu net wireless?

totoeskhoo
QUOTE (BoolQ @ Sep 9 2008, 17:53) *
la tv se prin posturile germane sau protv international ca m-ar interesa pe 17 septembrie un steaua - bayern si atat? biggrin.gif aaa...si inca ceva: exista locuri cu net wireless?

smile.gif) nu auzi ma ca e varza acolo.. daca zice balasoiurares ca nu-i paradisul acolo asa o fi smile.gif.. asa ca va trebui sa-ti iesi din obisnuinta ta cu internet, Dolce si toate placerile astea paradisiace biggrin.gif
BoolQ
QUOTE (totoeskhoo @ Sep 9 2008, 19:49) *
smile.gif) nu auzi ma ca e varza acolo.. daca zice balasoiurares ca nu-i paradisul acolo asa o fi smile.gif.. asa ca va trebui sa-ti iesi din obisnuinta ta cu internet, Dolce si toate placerile astea paradisiace biggrin.gif

pai asta si vreau...sa ies din obisnuinta dar meciul vreau sa-l vad biggrin.gif in rest nu ma intereseaza
monybell
QUOTE (timpurila @ Sep 9 2008, 15:38) *
nu am mai gasit monyeliza! poate o sa vad chiar atunci ...cine si cum!

m-am gandit ca poti inchiria o barca sa te deplasezi wink.gif
balasoiurares

Se prind doar vreo 5 posturi grecesti si atat. Daca ai noroc am observat ca la unii se prindea foarte slab ProTv international. De wireless nu stiu nimic dar am vazut prin Ipsos (acolo am stat eu) un club de biliard si avea o pancarda cu internet. Nu cunosc pretul. Iar carcotasii de mai sus sa o lase mai moale daca nici pana acum nu au priceput ca era o pura observatie la adresa poporului grec si nu a insulei.

QUOTE (monybell @ Sep 9 2008, 20:46) *

O barca cu motor este 50E/zi + benzina. Merita.
timpurila
QUOTE (monybell @ Sep 9 2008, 19:46) *

pai eu merg cu prietena! si nici ea nu a mai fost pe acolo..si de aia te intrebam pe tine!parca ati aranjat ca plecati cu cuplul acela??

Peachy

Unele hoteluri/pensiuni au net wireless contra cost, trebuie sa te interesezi. Anul trecut, atat in Paleokastritsa cat si in Glyfada si Agios Gordios am avut ceva mai mult de 10 programe pe TV, majoritatea grecesti, nu mai tin minte care erau celelalte dar cred ca asta difera de la un loc la altul. Cu siguranta la taverne si baruri vor urmari meciurile din champions league si fiind vorba de Bayern e foarte probabil sa-l puna pe acela.
monybell
QUOTE (timpurila @ Sep 9 2008, 21:58) *
pai eu merg cu prietena! si nici ea nu a mai fost pe acolo..si de aia te intrebam pe tine!parca ati aranjat ca plecati cu cuplul acela??

da merg la acelasi hotel cu noi si el are permis, deci putem inchiria o masina si atunci scapam de stresul autobuzelor
timpurila

toate ca toate mai fratilor...dar maine e sfarsitul lumii se pare....

monalisa esti asigurata ...esti bazata ...ce pot sa zic concediu placut si ..distractie placuta!
almona
QUOTE (BoolQ @ Sep 9 2008, 16:53) *

Daca nu prinzi la tv-ul din camera, poti incerca la o taverna. Unele au plasme mari si difuzeaza meciurile importante (in 2004 am vazut CE, iar in 2006 nu stiu ce campionat era, dar inca de dimineata scriau cu creta pe o tabla meciurile din ziua repectiva si ora de difuzare).
monybell
QUOTE (timpurila @ Sep 9 2008, 23:10) *
toate ca toate mai fratilor...dar maine e sfarsitul lumii se pare....

monalisa esti asigurata ...esti bazata ...ce pot sa zic concediu placut si ..distractie placuta!

multumesc la fel smile.gif poate totusi te descurci si tu
masu
M-am intors ieri din Ag. Georgios north, hotel Alkyon, christian tour , cu avionul, numai mic dejun. Vad ca de cand nu am mai citit, s-au incins un pic spiritele pe aici.
Pentru mine, cu avionul, relatia cu agentia a fost OK. Totul a decurs ceas. Asteptati pe Otopeni la plecare, asteptati in Kerkyra la sosire, autocarele erau acolo (vreo 6-8), fiecare cu lista de pasageri pe care trebuia sa-i ia si sa-i depuna la locatii. La Alkyon ne astepta la receptie lista pe camere unde trebuia sa fim cazati. La intoarcere, la fel. In hotel romani, polonezi, slovaci si ceva englezi si nemti. Nu stiu in ce masura s-a facut discriminare. N-am vazut camerele celorlati. Dar erau unele care aveau cada de baie si altele care aveau doar dus. Camerele cam obosite - cel mult 2 stele, nu 3 ca in oferta. Dar curate. In 7 zile s-a facut curat in fiecare zi, schimbat asternuturile si prosoapele o data. Aer conditionat luat de la receptie 5 euro/zi. Dar daca sunteti cazati in mai multe camere e suficient sa ia doar unul (o telecomanda) ca merge peste tot. De asta ne-am prins ulterior. Televizor in camera care pe langa vreo 5 posturi grecesti (din care vreo 3 dau filme americane titrate) mai prinde TVR internat, MTV, un post polonez, unul cehesc sau slovac si nu mai stiu ce ca nu l-am prea folosit. Nu are internet nici wireless. Exista cel putin un internet cafe, pentru amatori. In alte statiuni (ex. Ag Gordis am vazut un local care avea wireless) poate este, dar aici nu am vazut si nici nu am cautat. La taverne exista TV care prinde si alte programe si in special meciurile atunci cand este cazul.
Am inchiriat masina si ne-am plimbat in diverse locuri in masura timpului disponibil. Prea scurt pentru cat am fi vrut sa vedem, dar sa si facem plaja, ca doar am venit la mare. Am fost 5 adulti si o fetita de 6 ani asa ca ne-a trebuit o masina mai mare, cam greu de gasit. Pana la urma am luat un Fiat Albeea de 5 locuri (cam 50 euro/zi), asigurare totala, 2 persoane soferi, fara limita de km, benzina platita de noi. Cam mult a costat, dar impartit la cati eram a fost OK. Nu ne-a trebuit decat bani si permisul de conducere si sa-i spunem la ce hotel stam. Asa usor cum am luat masina, tot asa am dat-o inapoi. Nu a interesat decat daca avea rezorvorul umplut pe jumate, asa cum am primit-o si asta la insistentele mele, deoarece am atras atentia ca acul arata un pic sub. N-a fost nicio problema.
Asa ca am apucat sa vedem cateva statiuni si orasul Kerkyra. Drumurile in general bune, asfaltate, foarte putine gropi. Dar dificile, multe pante abrupte si serpentine. In cel mai fericit caz cate o banda pe sens, dar in multe locuri (si in special in sate) o singura banda pe ambele sensuri. Nu incap 2 masini una pe langa alta. Fie exista semafor, fie la mica intelegere- cineva trebuie sa se traga mult in dreapta, daca e loc, sau pur si simplu dai inapoi pana exista un loc disponibil. Atentie in special noaptea. Din aceasta cauza, desi distantele sunt mici, iti ia destul timp sa le parcurgi fiind nevoit ca in general sa mergi cu 30-40 km/h. Dar mie mi-a placut si in plus e pitoresc si peisajele sunt superbe, e pacat sa mergi mai repede.
Am primit o harta de la cei care am inchiriat masina si cu cele luate de mine pe net si din acest post a fost OK. Ne-am descurcat. Totusi de remarcat ca stau rau cu indicatoarele pe drum. Nu sunt prea clare, sunt puse aiurea, uneori le vezi prea tarziu, multe sunt puse doar pe sensul dinspre Kerkyra spre statiuni (invers fie nu sunt sau le vezi greu). Trebuie sa-ti faci traseul inainte pe harta, cu toate localitatile prin care treci si apoi sa te uiti dupa indicatoare.
Asa ca nu am luat nicio excursie de la agentie, am mers pe cont propriu si bine-nteles am iesit mai ieftin.
Timpul a fost insa prea scurt si n-am apucat sa vedem tot ce-am fi vrut. Dar am bifat Sidari, Afionas, Paleokastrita, Ag. Gordis, Kerkyra Town, Pantokrator si Aqualand . Si submarinul galben.
Am mai fi vrut sa inchiriem si o barca, dar era numai pe intreaga zi si ni s-a parut prea mult o zi (din cauza copilului aveam probleme cu orele de masa, soarele si inotatul din barca). Asa ca ne-am multumit cu o hidrobicicleta.
Noua ne-a placut foarte mult excursia. Corfu are locuri si peisaje superbe, munte si mare in acelasi loc. Sate pitoresti cu taverne bune. Oameni ca peste tot, si mai buni si mai rai, dar nu am avut probleme.
Statiunile-unele bune altele mai putin. Unele nu prea pot fi numite statiuni, mai mult sate dezvoltate turistic. Dar frumos, liniste si pe plaja si la taverne, fara urlete, fara manele, fara muzica data la maxim, fara claxoane in disperare si bubuiturile basilor din masini.
Per total a meritat banii dati si chiar ar fi trebuit sa luam 14 zile ca nu ne plictiseam. Ne-a parut rau cand ne-am vazut pe aeroport.
Cam astea sunt primele impresii.
decanu
Imi pun si eu aici parerile personale dupa ce am fost in iulie in Corfu. Ca prima parere personala: trebuie sa ai grija unde iti faci concediul, pentru ca dupa ce vezi locuri frumoase ca sudul Italiei, insula Capri sau sudul Frantei (Cannes, Monte Carlo), alte zone pot parea ...... .
Totusi, sa nu uitam un amanunt important: in insula Corfu se face turism de 30 de ani, si dupa mine mai au multe de pus la punct (drumuri, care erau in unele zone in lucru, canalizare, terminarea constructiilor incepute in zonele care abia acum se dezvolta dpdv turistic, un transport in comun pus la punct).
Grecii sunt foarte buni negustorii si reusesc sa-ti vanda si pietrele de pe plaja. Ma uitam cu cat patos vorbeau de anumite zone, cu legende si inflorituri, dar totusi nu erau mai mult decat niste peisaje frumoase. Personal mi-a placut mult mai mult in Platamonas, un sat de pescari, cam prin '98 cand nu era plin de romani si asezarea avea inca un aer pitoresc, nu exagerat de comercial.

Deci:

Localitatea Ag Ioannis Peristeron, Hotel ADONIS (atentie are 3*, nu 4* sau 3*+ cum e promovat la noi)

Daca mergeti cu avionul (probabil Aegean Air), drumul este foarte scurt si placut. Daca ati luat biletele prin agentie la iesirea din aeroport va va astepta un reprezentat al agentiei (fie roman fie grec) care va va indruma spre autocarul care va lasa in fata hotelului.

Hotelul se afla in sud fata de capitala, in Ag Ioannis Peristeron (Sfantul Ioannis..).

Cladirile sunt insiruite pe-o parte si alta a soselei care merge pe malul marii, si unele hoteluri sunt peste drum de mare.

Pozitia hotelului este foarte buna, pe partea marii. Gradina hotelului se opreste practic in mare. Faci 10 min din camera pana in mare. Noi "plaja" am facut-o la umbra palmierilor pt ca atunci era foarte cald intre ora 12 si 18 (in iulie).

Hotelul, despre care am gasit foarte greu informatii, este clasificat la ei ca avand 3*. Camera este curata, mobilier ok, pe jos e gresie, au AC (trebuie verificat sa mearga cand iei camera). Baia, in opinia noastra este de 2*: foarte curata dar cu cadita de dus cu perdea. Noi nu am avut probleme cu apa calda.

Piscina este faina. Sa rugati la receptie sa ve dea o camera cu vedere la mare (noi am obtinut camera cu vedere la mare doar rugand receptionera sa ne dea una cu vede la mare)

Restaurantul e curat. Paharele pot avea pete ramase de la apa uscata, dar sunt curate. Personalul a fost foarte amabil si serviabil.

Daca nu va deranjeaza mancarea vegetariana este ok. Au foarte multe salate si legume la masa, iar ca desert am avut la pranz si seara pepene rosu, si cateodata si galben. Eu nu as recomanda sucurile de la dozator pentru ca sunt facute din concentrat su au culori cam stridente. Vinul (alb si rosu) si berea sunt foarte bune.

In vara au avut si o echipa (2 baieti si o fata) de animatori si programul era haios.

Localitatea Ag Ioannis Peristeron se intinde pe cateva sute de metri si are hotelul Adonis, unul peste drum de 5*, 2 magazine gen supermarket, un centru de inchirieri masini, scutere, vreo 2 taverne.

Daca nu mergeti cu masina, va recomand cu caldura sa luati in calcul inchirierea unei masini, de preferat cu dimensiuni gen Matiz, chiar pentru toata perioada ca sa puteti vizita cat mai mult.

Insula are cateva zone superbe, pe care e pacat sa nu le vizitezi. Peisajul de la hotel este frumos, dar nu-ti taie rasuflarea. Pe noi ghidul (repr. agentiei) ne-a recomandat sa nu inchiriem masina ca e aglomerat, drumuri inguste cu multe curbe fara vizibilitate si ca sunt probleme cu locurile de parcare. Intr-o oarecare masura avea dreptate, dar chiar daca era circulatie se mergea bine si nu am vazut parcari aglomerate, iar drumurile chiar daca sunt mai inguste sunt ok. Mai ales in perioada asta va recomand masina. Ghidul a avut dreptate in ceea ce priveste suterul/ATV. Daca nu aveti experienta nu inchiriati. Masinile (grecii) circula destul de tare, sunt si multe autocare si poate fi periculos, dar cu masina este foarte bine.

Noi am luat un tur al insulei si am vizitat: orasul Corfu, Achilleon-ul - palatul de vara al imparatesei Sissi - e foarte frumos, in special gradina, Paleokastritsa este absolut superb, peisajul semanand cu ce vazi in sudul Italia sau Monaco, si se viziteaza si o manastire foarte frumosa. Am vizitat si o distilerie de Cumquat unde iti pun un filmulet cu procesul de fabricatie. Neaparat, in Corfu, sa mergeti la biserica Sfantul Spiridon (Protectorul insulei) – aici se afla moastele sfantului. Noi am fost si singuri in cursul saptamanii (cu autobuzul de la hotel) si pe la ora 17:00 si am vazut racla deschisa. Duminica e foarte aglomerat si nu stiu daca dechid racla. Orasul vechi din Corfu este foarte frumos, avand aerul Venetiei si se viziteaza cam intr-o ora.

Foarte frumos este si SIDARI SI PEROULADES BEACH - Loggas Beach (CANAL D’ AMOR si PLAJA DE LA LOGGAS) – din pacate noi nu am ajuns acolo, dar am vazut poze si eu zic ca merita.

In functie de ce va place puteti merge si la Aqua Park – am inteles ca e distractiv. Se pot face si scufundari in mare, cu instructor.

In cursul saptamanii autobuzul circula relativ bine, dar in weekend nu are sens sa-l astepti. Pana in Corfu (cam 30 min), de la hotel, biletul e 1,50 euro si se plateste la taxator. Taxiul mi s-a parut scump.

In Corfu, chiar si in orasul vechi, se gasesc magazine (SCONTO) cu preturi foarte bune (fructe, apa, sucuri). Preturi la mancare mi s-au parut bune la un restaurant cu o vedere superba spre Paleokastrita, situat undeva sus, pe munte. Preturile sunt cam cele pe care le-a mai spus lumea pe aici (o masa simpla, dar din care te saturi, cu calamar, bere, tzatiki, 2 pers cam 30 euro). Pe langa hotel Adonis, la cele 2 taverne preturile mi s-au parut mari si erau in permanenta goale.

La cele 2 magazine de langa hotel (cum iesi in strada si ai hotelul in spate o iei la stanga si in 10 min ajungi la ele, dupa ce treci de centrul de inchirieri scutere) preturile sunt foarte bune. La primul magazin (cel din dreapta cum te uiti la ele) patroana e maritata cu un roman si mai intelege cateva cuvinte in romana si este foarte amabila.

Neaparat sa va luati niste incaltari speciale de facut baie ( cam 5 euro de la magazine) pentru ca in apa langa mal sunt pietre cu multi arici de mare. Va recomand si un vizor cu tub pentru ca sunt foarte multi pesti si e placut sa-i urmaresti prin apa.

Noi nu am avut probleme cu tantarii, dar altii din grupul au avut tantari si in camera, asa ca nu strica sa aveti la voi un aparat cu pastile si un spray de corp pt cand iesiti seara.

Se pot lua excurii cu vaporul. Lumea spune ca frumos in insulele Paxi si Antipaxi. Noua si altora din grup nu ni s-a parut ceva iesit din comun, iar drumul cu vaporul este foarte lung (cam 4 ore dus-intors) si mie mi-a creat probleme la stomac. In schimb am inteles ca e mult mai frumoasa Laguna Albastra (si drumul e mai scurt) si excursia cu gratar inclus. In Paxi sunt 2 orasele pe care le vezi in 20 min, preturi mari la taverne si baie faci intre yahturi. Antipaxi e f mica, am inteles ca are vreo 80 locuitori si nu se viziteaza. Interesant la aceasta excursie sunt 2 scobituri in stanca (in insula Paxi), unde intri cu botul vaporului si apa are o culoare frumoasa.

Cam astea sunt impresiile. In general este un amestec intre banal si foarte frumos. Se zice ca nordul insulei este cel mai frumos. Pot sa confirm ca, cel putin la Paleokastrita este foarte frumos (cum am spus si mai sus)

tincu68
Am fost in august la hotel Alkyon din Agios Georgios, prin Christian tour (cu autocarul si micul dejun inclus). A fost foarte frumos si odihnitor il vom repeta in 2009 si vom face tot ce n-am apucat in aceasta vacanta. Tot ce vreau sa stiu este : SE GASESTE UNDEVA IN BUCURESTI BERE AMSTEL??? Astept raspuns....
Dyma32
Tocmai m-am intors din corfu si pot spune k a fost cel mai frumos concediu!am stat la hotel Eleni din Ipsos!pt alte intrebari va stau la dispozitie!
monybell
QUOTE (tincu68 @ Sep 10 2008, 18:06) *
Am fost in august la hotel Alkyon din Agios Georgios, prin Christian tour (cu autocarul si micul dejun inclus). A fost foarte frumos si odihnitor il vom repeta in 2009 si vom face tot ce n-am apucat in aceasta vacanta. Tot ce vreau sa stiu este : SE GASESTE UNDEVA IN BUCURESTI BERE AMSTEL??? Astept raspuns....

Buna, eu plec pe 21 la Alkyon tot cu christian tour. Vreu sa-mi spui, este chiar dezastru micul dejun? era mai bine fara, cum este hotelul... sau orice informatie smile.gif
masu
QUOTE (monybell @ Sep 10 2008, 21:16) *
Buna, eu plec pe 21 la Alkyon tot cu christian tour. Vreu sa-mi spui, este chiar dezastru micul dejun? era mai bine fara, cum este hotelul... sau orice informatie smile.gif

micul dejun-bufet; zilnic:ceai sau cafea, lapte, cereale, un suc cam transparent, salam, unt, gem, 2 tipuri de paine, o crema/pasta de branza de vaci (cred, asa parea) ; alternativ: telemea/cascaval, compot de piersici, oua fierte; cred ca mai avea si cacao pentru lapte. la taverna din fata hotelului care apartinea tot de acesta avea de toate.
asa cum am scris mai sus hotelul e cam obosit; are 3 cladiri: una in fata (paralel cu plaja-40m pana la drumul care trece prin fata, apoi plaja, mare), 2 in spate astfel ca toate formeaza un U. noi am stat in cea din fata dar cu vedere in spate. mobilier mai vechi, dar in buna stare; dulap gen incastrat in perete, frigider, aer conditionat, televizor, baie cu dus cu perdea, apa calda in permanenta. curatenie in fiecare zi - maturat, luat gunoi, facut paturile. asternuturile si prosoapele schimbate odata la mijlocul sejurului. personalul amabil. in restaurantul hotelului nu am mancat, la taverna din fata - Marina- da si bine. chiar am stat o noapte pana la oara 1 si nu eram decat noi-o masa- si au stat dupa noi pana ne-am hotarat sa ne culcam fara mutre, apropouri, jocuri de lumini (ca in Romania); si nici nu am facut cine stie ce consumatie. la orice comanda facuta cand o aduce vine si cu bonul fiscal; mai ceri ceva, iar bonul fiscal si tot asa, incat in orice moment stii cat ai de plata.
eu zic ca la banii dati pe cazare cu mic dejun a fost relativ in regula - nu ne-am propus sa depindem de masa, iar in camere stateam cat sa dormim, sa ne spalam si sa ne schimbam.
nu prea am vazut tantari, dar in schimb viespii cate vrei, cam ca mustele la noi. si vin in special la masa si te agaseaza (tot ca mustele). doar pe sotie a intepat-o in ultima zi. in toate cele sapte zile de Corfu am vazut o singura musca.
plaja este foarte lunga, lata de vreo 50m in fata hotelului, nisip; nu sunt pietre nici pe plaja nici in apa (poate cate 1-2 ratacite); sezlonguri si umbrelute (2 sez+umbrela=6 euro toata ziua; lasi prosop si ce mai vrei pe ele si pleci iti faci treaba, mananci si le gasesti tot acolo fara probleme). apa curata si calda; poti inchiria barci, hidrobiciclete, skijet, plimbari pe mare, banana, excursii, chiar acolo la centrul de pe plaja.
tincu68
Noi am luat micul dejun la hotel, ne trezeam pe la 8.30 si pe la 9 ajungeam la masa, asa ne era mai comod. In plus fata de enumerarea lui masu, mai era si: unt, 2 feluri de gem, chek cu cacao sau cu lamaie. Nu am plecat flamanzi de acolo, chiar daca nu este mic dejun de 5 stele, totul este gustos si este foarte curat la mese, iti face placere sa mananci acolo. In plus, niciodata, oricat de tarziu am ajuns nu ni s-a intamplat sa nu mai gasim mare lucru de servit. Cum se golea o tava era adusa alta. Si eu am fost foarte stresata la gandul ca ce voi gasi acolo. Am fost placut surprinsa, ceea ce va doresc si voua, nu pentru lux, ci pentru strictul necesar, curatenia si amabilitatea locala. Plaja este super, liniste in statiune desi pe orice terasa se asculta muzica, preturi acceptabile (nu cred ca intr-o statiune romaneasca de la Marea Neagra poti manca la pranz cu 10-12 euro, in care ai si berea de rigoare). In statiune este biliard si bowling, centru de inchiriat barci, hidrobiciclete si masini. Poti face ce doresti: sa pleci in alte statiuni sau sa stai loco. Vacanta placuta.
florian_vasy
QUOTE (masu @ Sep 11 2008, 09:46) *
micul dejun-bufet; zilnic:ceai sau cafea, lapte, cereale, un suc cam transparent, salam, unt, gem, 2 tipuri de paine, o crema/pasta de branza de vaci ........

multumim pt detalii....sper sa fie bine smile.gif daca ne mai poti spune cate ceva asr fi super....niciodata nu strica o informatie in plus
ucip
Tocmai m-am intors din Corfu, cu autocarul, prin Christian Tour, si sunt extrem de dezamagit de ei.
Autocarul se zgaltia din toate incheieturile si facea un zgomot ingrozitor, mecanismele de la
unele scaune nefunctionale. Pe scaunul pe care am stat nu ma puteam rezema de spatar ca
se intindea la maxim si il deranjam pe cel din spate. Alt prieten de al meu avea sezutul scaunului mobil,
la orice curba se misca de colo colo. Sincer nu cred ca exagerez foarte mult daca zic ca m-am simtit ca intr-un
tractor invechit. Oare la autocarelele astea nu se mai fac revizii din cand in cand,
baietii astia sunt lasati asa sa le foloseasca
pana cad pe butuci.. oricum pentru mine sunt de 3 carute, nu de 3 stele

gabita_ro
QUOTE (balasoiurares @ Sep 9 2008, 14:12) *

multumesc pentru orarul autobuzelor. Ne va fi de folos. Plecam luni in Benitses si intentionam sa si vizitam insula.
monybell
QUOTE (masu @ Sep 11 2008, 09:46) *
micul dejun-bufet; zilnic:ceai sau cafea, lapte, cereale, un suc cam transparent, salam, unt, gem, 2 tipuri de paine, o crema/pasta de branza de vaci (cred, asa parea) ; alternativ: telemea/cascaval, compot de piersici, oua fierte; cred ca mai avea si cacao pentru lapte. la taverna din fata hotelului care apartinea tot de acesta avea de toate.
asa cum am scris mai sus hotelul e cam obosit; are 3 cladiri: una in fata (paralel cu plaja-40m pana la drumul care trece prin fata, apoi plaja, mare), 2 in spate astfel ca toate formeaza un U. noi am stat in cea din fata dar cu vedere in spate. mobilier mai vechi, dar in buna stare; dulap gen incastrat in perete, frigider, aer conditionat, televizor, baie cu dus cu perdea, apa calda in permanenta. curatenie in fiecare zi - maturat, luat gunoi, facut paturile. asternuturile si prosoapele schimbate odata la mijlocul sejurului. personalul amabil. in restaurantul hotelului nu am mancat, la taverna din fata - Marina- da si bine. chiar am stat o noapte pana la oara 1 si nu eram decat noi-o masa- si au stat dupa noi pana ne-am hotarat sa ne culcam fara mutre, apropouri, jocuri de lumini (ca in Romania); si nici nu am facut cine stie ce consumatie. la orice comanda facuta cand o aduce vine si cu bonul fiscal; mai ceri ceva, iar bonul fiscal si tot asa, incat in orice moment stii cat ai de plata.
eu zic ca la banii dati pe cazare cu mic dejun a fost relativ in regula - nu ne-am propus sa depindem de masa, iar in camere stateam cat sa dormim, sa ne spalam si sa ne schimbam.
nu prea am vazut tantari, dar in schimb viespii cate vrei, cam ca mustele la noi. si vin in special la masa si te agaseaza (tot ca mustele). doar pe sotie a intepat-o in ultima zi. in toate cele sapte zile de Corfu am vazut o singura musca.
plaja este foarte lunga, lata de vreo 50m in fata hotelului, nisip; nu sunt pietre nici pe plaja nici in apa (poate cate 1-2 ratacite); sezlonguri si umbrelute (2 sez+umbrela=6 euro toata ziua; lasi prosop si ce mai vrei pe ele si pleci iti faci treaba, mananci si le gasesti tot acolo fara probleme). apa curata si calda; poti inchiria barci, hidrobiciclete, skijet, plimbari pe mare, banana, excursii, chiar acolo la centrul de pe plaja.

multumesc mult ptr informatii smile.gif
balasoiurares
QUOTE (gabita_ro @ Sep 11 2008, 12:18) *
multumesc pentru orarul autobuzelor. Ne va fi de folos. Plecam luni in Benitses si intentionam sa si vizitam insula.

Ai grija ca se poate schimba zilnic. Cand ajungi cu autobuzul in Corfu, mergi la casa de informatii si cere programul pe ziua respectiva. Este afisat si pe geam, dar ii si poti cere unul.
gabita_ro
QUOTE (balasoiurares @ Sep 11 2008, 13:34) *
Ai grija ca se poate schimba zilnic. Cand ajungi cu autobuzul in Corfu, mergi la casa de informatii si cere programul pe ziua respectiva. Este afisat si pe geam, dar ii si poti cere unul.

Merci pentru sfat. Eu am permis de vreo 10 ani, dar am mai fost in Corfu anul trecut si am vazut ca se circula groaznic. Nici nu aveai unde sa parchezi. Asa ca decat sa inchiriem masina mai bine stam linistiti si mergem cu autobuzele. Vom intreba acolo de program.
Ai fost cumva in excursiile organizate de acolo (Albania, Paxos, etc)? Noi am vrea sa mergem si in 2-3 excursii organizate, dar nu stim ce sa alegem. In rest, Benitses fiind foarte aproape de Corfu Town, probabil ca vreo 2 zile le vom sta pe acolo. Mergem cu autobuzele. Vrem sa mai mergem in Paleokastritsa, Sidari. Daca mai stii locuri interesante, poti sa ne spui.
Anul trecut am stat putin si am stat in Kanoni, la 4 km de Corfu Town si mergeam pana acolo cu taxi. Ne lua 10 euro, noi ne grupam cate 4 si imparteam suma, asa ca nu era mult.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.