QUOTE (bege @ Aug 28 2008, 22:11)

Salutare... am facut parte din acelasi grup cu Mirela in statiunea Agios Georgios Nord, hotel Alkyon Beach.
Am in chiriat barca chiar din fata hotelului Alkyon. Preturile pentru o barca variaza de la 60 de euro la 120, in functie de puterea barcii. Inchirirerea se face pentru o zi intreaga, de la 9 dimineata pana la 6 seara. Cand te intorci trebuie sa platesti si combustibilul consumat. Noua ne-a fost frica sa nu consumam prea mult, si dupa o zi intreaga de colindat abia am consumat un litru si ceva, nesemnificativ, am dat noi doi euro in plus. Asadar nu trebuie sa va faceti griji in ceea ce priveste combustibilul. Va face un instructaj rapid inainte sa plecati asa ca nu trebuie sa aveti experienta. Nu iti trebuie permis. Nu ne-au cerut nici macar actele de identitate. Doar numele si hotelul unde stam. Birocratia e minima. Din grupul nostru nimeni nu a mai condus o barca inainte si doar doi stiau sa inoate. Riscurile sunt neglijabile.
Am fost in Paleokastrita cu barca din Agios Georgios si am calatorit cu submarinul Discovery. 8 euro de persoana. Daca te duci cu excursiile organizate te costa cel putin 16 euro. Este mult mai bine cu submarinul decat cu barcile cu fundul de sticla. Practic asa-zisul fund de sticla este o fereastra destul de mica prin care nu poti vedea mare lucru. Avantajul barcii cu motor este ca e ieftin si ajungi repede. Dezavantajul e ca trebuie sa urci muntele din Paleokastrita ca sa admiri panorama. In schimb cu barca puteti avea acces la unele plaje absolut superbe, izolate intre stanci la care nu se poate ajunge altfel.
Nu am luat excursii organizate. Am preferat sa ne organizam timpul cum am vrut noi. Am inchiriat ATV, biciclete si am fost in Sidari (o statiune frumoasa da foarte agitata), Agios Stefanos, Arillas - o statiune f mica dar foarte cocheta la cativa km nord de Ag. Georgios care ne-a impresionat foarte mult. Am fost la cumparaturi in Corfu Town cu autobuzul. Va recomand ATV-urile care se pot inchiria de la o locatie undeva in spatele hotelului (il intrebati pe ghid). Desi spun ca iti trebuie permis de conducere auto, nu te verifica nici macar la actele de identitate. Numele hotelului este suficient pentru ei. Cu bicicleta e destul de greu pentru la urcus pe munte, relieful fiind foarte variat. La fel instructaj la conducere, te lasa sa iti alegi ce vrei. ATV-ul 30-50 euro pe zi, bicicleta 8 euro pe zi (de la 9 dimineata la 10:30 seara).
Daca va duceti in Agios Georgios nord, va mai recomand statiunea Afionas, sus pe munte in dreapta golfului, unde de la terasa alfa puteti lua pranzul la preturi foarte bune dar cu o panorama asupra golfului extraordinara. Sus, in satuc se ajunge pe jos, si sunt doar vreo doi km de plimbare urmand drumul.. se ajunge usor pe jos. Din Afionas puteti cobora urmand poteca pe plajele din Afionas care trebuie neaparat vazute si la care se poate ajunge si cu barca. E un loc extraordinar de snorkeling, inot, sarituri de pe stanci, dar trebuie sa fiti atenti la aricii de mare care sunt prezenti, spre deosebire de plaja din Agios Georgios.
Va mai recomand restaurantul in care puteti manca peste proaspat, se afla la doi km in stanga golfului si se ajunge foarte usor pe drum pe jos. Pestele este extraordinar, diverse specialitati, va lasa sa va alegeti, dar si preturile sunt destul de mari. Atentie: plata se face la gramaj, si nu la portie... desi in meniu preturile sunt afisate pentru 100 de grame.
Ne-a placut foarte mult in vacanta... Desi nu trebuie sa va asteptati la lux, isi face absolut toti banii. Oameni deosebit de amabili, camere curate, plaja superba, mancare buna, statiune de dimensiunile Costinestiului destul de intinsa, linistita desi nu lipsesc tavernele si chiar unele cluburi. A fost o vacanta de vis. Au existat totusi comentarii din partea unor alti turisti (bineinteles romani) dar complet nejustificate.
Stam la dispozitie pentru alte informatii...
Calatorie placuta.
dar ce barca ai avut???? cu vasle,de a consumat asa putin ????
eu am inchiriat tot de acolo de unde ai luat tu,si am consumat aproape toata benzina( 18 litri din 20),si nu am mers incontinuu.......