Grecia - Insula Corfu
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136

gabi14

QUOTE (ginag @ Aug 2 2008, 20:26) *
Personal as alege Ag Gordios. Peisagistic, amandoua sunt faine, insa Gordiosul m-a impresionat ceva mai mult si ca plaja si ca village.
Apa era mai calda ca in Paleo, nisip fin, se adanceste lin (pot vorbi despre portiunea unde m-am aventurat), de pietre n-am dat.....In Paleokastritsa am vazut ce-a mai verde apa, culoare de vis, insa ca limpezime nu mi s-a parut sa difere....nicaieri pe insula, exceptie facand Sidari. Intri in apa ca Ana lui Manole, pana unde vrei, si tot iti vezi alunita de la degetu' piciorului.

Gabi, sunt o gramada de reduceri mai ales la haine, nu recomand in nici un caz Kerkyra, unde rochia era redusa de la 70 E la 45 E...etc. Insa in restul insulei preturile erau mai acceptabile decat la noi, in Paleokastritsa bazarul de pe langa portul Alipa costumase fusta plus top (franjurat, specific insulei) 5 E, incaltaminte vara piele - papuci, sandale cu siret pe glezna - 10 E (doar o parte din ele erau la oferta ), Acharavi in apropiere de Baile Romane rochii la 10 E (in, bbc) si tot aici un magazin cu ceramica pictata de ei insisi, in principal motivul maslini, semnate, f dragut ( nu erau chiar "chilipir" am dat pe o lampa mica cu gaz 10 E, erau si mai mari la 15 E, insa s-a meritat), tricouri cu imprimeuri super 5-7 E; prosoape de plaja imprimata harta Corfu f faine, 2-7 E, depinde de marime; Sidari strada principala in dreptul platformei pt parasailing, pe partea dreapta, un magazin ieftin si " imbacsit" de souveniruri, de la 3 E in sus, insa cel mai ieftin cu o patroana dintr-o bucata si simpatica rau l-am descoperit cand aproape nu mai aveam bani in Ag Gordios cum mergi spre plaja partea stanga, tablouri micute pe un suport din lemn ( un fel de trepied) 3-4 E - din astea am cumparat f multe cu Achilleion (aveau diferite reprezentari: canalul Sidari, Vlacherna, fortul ) - , statuete zeite, Achile, insula, scene biblice de la 4 E , cam asa. Iti venea sa cumperi tot magazinul, ghinion ca aveam sotu cu mine, care nu pricepea daca venise la shopping sau in concediu. De la manastiri icoane (15x25 cm) 10 E (Mirtiotissa), la Sf Spiridon ceva mai scumpe, la fel la Meteore (pandantiv cu Maica Domnului 7 E, insa f dragut, pe spate inscriptionat in lb. greaca Meteora). Kum Kuatul specific ( noi am luat pt toti cate o sticla), cum am zis, cel mai ieftin mi s-a parut la Carrefourul mare de la aeroport, cel imbuteliat in sticla reprezentand insula era 4 E mijlociu si 2 E mic. Imi scapa vreo 2 magazine care s-au meritat, tre' sa intreb prietena. Noi am cumparat si cafea pt ca ne-a placut f mult greek coffee, pt cei de acasa impatimiti..., un localnic ne-a recomandat Bravo ( in jur de 13 E per kg)

Amvlad, Cred ca cea mai apropiata este Mirtiotissa si Glyfada, cu masina faceam 10-15 min (depinde cat de tare se abera GPS-ul), cu autobuzul nu stiu, domnisoara care avea grija de vila spunea ca Glyfada bus vine destul de rar la 11, 14, ceva de genu asta (nu prea am fost atenta ca nu ma interesa in mod deosebit). Insa cum am vazut pe net difera in functie de destinatie, care la 3 ore, care la jumate de ora (timetable-ul pare destul de acurat)

Merci mult,te mai intreb ceva sper ca nu deranjez deci voi ati cheltuit 1000 E cazare,transport,mancare,suveniruri si excursii?Crezi ca daca plecam fara cazare rezervata gasim camere libere,in special apartamente la un pret acceptabil?
audreyrom
Hello everybody!

Am tot citit pe aici, ma pregatesc si eu pentru Corfu pe 28 August...si, pe langa toate excursiile de care deja a aflat toata lumea, ma gandeam sa mergem si la lacul Korission, numai ca nu stiu foarte multe, daca se merita sa mergi si cum e mai bine sa ajungi acolo. A fost cineva? huh.gif

flor!n
salut,
pe 22 august plec si eu pe insula Corfu in Paleokastritsa, cazarea o am la vila River Studios 3* cu cina si mic-dejunul incluse la restaurantul The Three Sisters. Daca a mai fost cineva cazat aici il rog sa imi spuna si mie pareri despre aceasta vila. Am aflat de o excursie care se face cu un vaporas special pt croaziere subacvatice - Calypso-Corfu - pe care s-ar putea sa o fac. Ce altceva as mai putea vizita? Nu am gasit prea multe informatii pe net asa ca ma bazez pe voi thumbup.gif
flor!n
QUOTE (flor!n @ Aug 3 2008, 01:02) *
salut,
pe 22 august plec si eu pe insula Corfu in Paleokastritsa, cazarea o am la vila River Studios 3* cu cina si mic-dejunul incluse la restaurantul The Three Sisters. Daca a mai fost cineva cazat aici il rog sa imi spuna si mie pareri despre aceasta vila. Am aflat de o excursie care se face cu un vaporas special pt croaziere subacvatice - Calypso-Corfu - pe care s-ar putea sa o fac. Ce altceva as mai putea vizita? Nu am gasit prea multe informatii pe net asa ca ma bazez pe voi thumbup.gif

am gresit ceva...acum am observat ...vila river studios se alfa in Mesonghi si nu in Paleokastritsa, ce stiti despre zona asta? plajele sunt cu pietricele ?
decenuela
Neata,

M-am intors vineri din Corfu - Kavos. As vrea sa spun f mute aspecte care sa ajute pe altii dar mi-e ca romanele plictisesc. Am stat 2 saptamani si am mers cu masina personala ( de mare ajutor pe insula) si pe cont propriu.
Oricum pt cei care aleg aceasta statiune....mare grija, n-am crezut de pe forum dar chiar e un fel de Costinesti al nostru, adica media de varsta e sub 20 de ani, f f galagioasa. Pt cei care vor distractie la maxim = bautura multa + nopti nedormite sa aleaga Kavos.
Eu am fost putin deceptionata, in primul rand pe ca , desi plaje e ok...apa nu e, e plina e alge si ciuperci, multe barci, f mica, si chiar nu m-am bagat decat i prima zi pana la genunchi. Asa ca, daca nu aveam masina....era jale. E varianta....piscina dar piscina e si in Bucuresti. Am gasit o plaja retrasa si frumoasa, Gardena destul de aproape de Kavos. Tot acolo am descoperit o taverna, a unui pescar unde am macat peste pe saturate...si pe alese. Ne arata ce a prins si ne facea ce doream.

Oricum nu am stat sa ne plictisim, am mers in capitala, excursi in Paxos si o baie superba in Antipaxos, prin toate statiunele, de asemenea si in Aqua Land. Tot ce pot sa spun e ca pe net totul arata mult mai bine decat in realitate. Adica cam peste tot faci ceva pana sa ajungi la plaja.

Pt cine e interesat...dau orice detaliu. A fost f frumos, ne-am odihnit.....insa nu stiu daca mai aleg alta data Corfu, facand comparatie cu Zakynthos unde am fost anul trecut....parca as alege-o pe cea din urma, dar gusturile sunt impartite.

Va spun tot ce vreti..preturi...amenzi bugaria, cazari intermediare..ba chiar am fost si intr-un mall in Salonic....insa e ca la noi, iar preturile....mie mi s-au parut mai mari....

Peisajele au fost superbe, trecand peste drumurile inguste si curbele 'di vis' mi-am propus ca la anul sa fac o vacanta in care sa stau 2-3 zile intr-un loc si tot asa, astfel incat sa vad cat de mult se poate. Oricum Grecia este fascinanta....iar cei de acolo stiu sa-si vanda marfa!
tovarasu
nu pierdeti plaja de la myrtiossa e superbaaaa, la un moment dat cu ceva ani in urma, mai multi, era cea mai frumoasa plaja din lume coolspeak.gif , de fapt sunt 2 plaje, una cu ceva nudisti si cea de a doua fara, oricum sunt superbe, fara baruri si terase doar niste hipioti care vand una alta la pielea goala rolleyes.gif , dar e superb , muntele e la 5-10 m de plaja , e mai greu de ajuns , dar merita topt efortul, lasati masina sus nu incercati sa coborati cu ea pe plaja
colt38
Mai merge cineva din 25 august, cu autocarul, prin firma Christian Tour?

Va rog sa imi spuneti si mie de unde sunt plecarile autocarelor (Bucuresti) si la ce ora.

Multumesc

mihapavel
QUOTE (tovarasu @ Aug 3 2008, 10:37) *
nu pierdeti plaja de la myrtiossa e superbaaaa, la un moment dat cu ceva ani in urma, mai multi, era cea mai frumoasa plaja din lume coolspeak.gif , de fapt sunt 2 plaje, una cu ceva nudisti si cea de a doua fara, oricum sunt superbe, fara baruri si terase doar niste hipioti care vand una alta la pielea goala rolleyes.gif , dar e superb , muntele e la 5-10 m de plaja , e mai greu de ajuns , dar merita topt efortul, lasati masina sus nu incercati sa coborati cu ea pe plaja

adevarat este superba. se poate ajunge chiar langa plaja dar cu scuterul sau bicicleta si este o pensiune sau un hotel chiar deasupra ei la care ajungi pe niste scari, panorama este superba.
csiprofiler
colt38, noi plecam pe 24.08 cu christian tours, sejurul incepe de pe 25.8 dar plecarea e pe 24 ora 14 din parcul izvor.
pityc

Salutare ! Am si eu o intrebare ?
A fost cineva ,sau are informatii de HOTEL TELEMACHOS din Dassia Corfu
plecarea o avem pe 11.08 cu agentia Christian Tour
colt38
QUOTE (csiprofiler @ Aug 3 2008, 14:14) *
colt38, noi plecam pe 24.08 cu christian tours, sejurul incepe de pe 25.8 dar plecarea e pe 24 ora 14 din parcul izvor.

.... m-ai pus pe ganduri.
Eu am actele facute cu plecare din RO in 25.08 si intrare la cazare din 26.08.
Am verificat acum pe site-ul firmei si am vazut ca pentru sejururile cu transport cu avionul intrarea e in 26.08; de aici reiese ca biletul meu e OK.
Eu stiu ca ei au plecarile la autocare lunea.

Mai vorbim
alina702
QUOTE (damisskillah @ Aug 1 2008, 20:19) *
Micul dejun? Ne trezeam in fiecare dimineata pe la 8 si il luam la piscina hotelului (de care am uitat sa mentionez ca ne foloseam de parca eram "de-ai casei"). Aveam la alegere cascaval, salam, sunca, oua fierte, suc natural de portocale (putin cam "apos", ce-i drept), cafea (de-asemenea, cam insipida), unt si gem.
Patronul hotelului era un grec aparent morocanos, daca nu intrai in vorba cu el. Parea ca mai are putin si te ia la bataie. Insa cand il intrebai ceva, iti raspundea cu tot respectul si iti schimba instantaneu parerea. Chelnerite nu am intalnit la Nassos, probabil si pentru ca nu aveam cina inclusa. Dar si asa, ma indoiesc ca as fi urmarit-o indeajuns incat sa vad daca se uita la mine de sus sau nu.

Ideea mea este ca daca merg intr-o tara straina, in special Grecia (Corfu), nu ma duc sa cercetez cum se uita lumea la mine (desi dupa doua veri consecutive de vizitat Grecia, daca pot spune ceva despre ei este ca sunt prietenosi si plini de respect ). Nu merg cu rigla sa masor distanta dintre peretii baii si nici sa vad daca pot da mai colorat sau mai desaturat la TV. Nici intr-un caz sa dau volumul TV-ului la maxim si nici sa imi pozez camera (recunosc, am facut cateva poze la camera, pentru a ramane cu amintirea) pentru ca mai apoi sa vin sa fac reclamatii si sa le postez (pozele) pe toate forumurile cu privire la turism.
Imi cer scuze daca am deranjat cu ceva, dar singurul gust amar care mi-a ramas din acea excursie este ca pe autocar am intalnit oameni atat de "relaxati" incat se plangeau ca hotelul cutare (mi se pare Alonakia, din Agios Gordis) este mult prea sus (cu vedere directa la mare, ce-ti mai trebuia?) si ei nu puteau urca atat zi de zi; oameni care, in drum spre o plaja pustie unde ne asteptau grecii cu gratarul gata facut si in stanga-dreapta peisaj tip Discovery, se plangeau ca se clatina barca; oameni care AU FACUT SCANDAL GRECILOR ca se clatina barca. si nu glumesc. O fi balcanismul din noi, ce stiu eu.
Eh, scuzati-mi postul, m-am descarcat putin coolspeak.gif o seara buna tuturor!

dry.gif probabil ar trebui sa-mi cer scuze ca le-am facut poze in camera grecilor, ca nu mi-a convenit cum am fost tratata acolo de chelnerita, ca nu mi-a convenit sa iau pe papuci toata apa de pe gresia din baie prin camera etc. Nu sunt in nici un fel genul de om care sufera ca nu e bagat in seama, din contra, stau linistita in coltul meu. Dar, stii ce, ma trezeam dimineata si mergeam la micul dejun, si ni se aduceau farfuriile pe masa de parca vroia sa scape mai repede de ele. Si seara la fel. Scuze, dupa ce eu o salutam acolo dimineata si ea silabisea ceva, parca nu mi se umplea inima si ma simteam bine toata ziua. Poate tu te-ai fi simtit bine: felicitari. Posibil sa fi zis mai mult cei care au fost cazati la Nassos, eu am reprodus ce au povestit ei, si cred ca am si mentionat ca asa au spus ei, nu eu personal.

In nici un caz nu am venit inarmata cu poze sa postez pe toate forumurile de turism. Stii ceva? eu am fost acolo, mi-am format parerea, si aici e singurul loc unde am scris, alte site-uri de turism nu stiu. Si, dupa cum vezi, nici macar timp nu am avut sa postez "minunatele" 2 poze. Cel putin, oi fi eu singura care a avut ideea nefericita sa-si faca poze la minunatia de camera naughty.gif. Poftim, poate am ofensat pe cineva. Mie una (probabil singura interesata) mi-ar fi placut sa stiu de la cineva care a fost acolo la ce sa ma astept cand ajung la un hotel unde vreau sa fac rezervare, dar poate nu asta e rostul acestui topic. Hai sa ne bucuram si sa ne felicitam ca toate locurile unde am fost sunt grozave si ca toti oamenii au fost nemaipomeniti. w00t.gif
Poate asteptarile mele au fost mai mari, dar au fost cu noi romani care au avut parte de primiri mai calduroase din partea grecilor, in alte parti. Daca am parut atat de critica a fost in ideea sa ajut pe cei care poate vor sa mearga acolo cu o impresie zic eu obiectiva despre hotelul respectiv. Nici o problema, o sa povestesc cunostintelor mele, si nu ma mai apuc sa scriu aiurea in tramvai, ca nu stiu pe cine mai ofensez.
S-auzim numai de bine si concedii placute, in locuri frumoase, idilice, fara griji si probleme. Si, uite asa, se intorc romanii nostri fericiti in tara. Scuze pentru aciditatea stilului meu literar. Pretentiosi unii balcanici, printre care si eu... Bine ca nu v-a povestit cum i s-a parut unui coleg de hotel, care pt orice gasea cate ceva in neregula, pana si faptul ca el era tot timpul inselat la nota de plata; i se interzicea omului dreptul la opinie in acest topic huh.gif

QUOTE (damisskillah @ Aug 1 2008, 20:19) *
parerea mea este ca unii au acel sange pretentios in ei si vor mult mai mult decat li se ofera. Noi am platit in jur de 220 de euro (cu tot cu transport) si nici o clipa nu am stat sa ma gandesc ca mi s-au oferit prosoape decolorate (dar curate) la hotel, si nici prin cap nu mi-a trecut sa vin inapoi cu o falca in cer si una in pamant la agentia cutare sa fac scandal. Daca as fi mers in Corfu pentru a sta pe balconul hotelului sa privesc marea si sa mananc/beau toata seara doar specialitati locale, probabil as fi ales Marbella (http://www.marbella.gr/start.htm). Dar, pana acum, aceasta a fost cea mai reusita vacanta din viata mea; la acel bungalow de 2-3 stele, cate or fi.

btw, nu am venit cu o falca in cer si cu una in pamant, nu m-am dus deloc glont la agentia "cutare" sa fac scandal, am ajuns la ei din alte motive si pur si simplu m-au intrebat cum a fost acolo. nu mi-as fi permis sa le reprosez sau sa le arunc in fata ceva, pt ca de felul meu nu imi place scandalul. Mai conteaza ca am lasat nemultumirile legate de hotel la o parte si am spus si eu ca a fost un concediu frumos? in nici un caz, pt unii ca tine, nu. Ce fericire ca sunt pe lume altii care nu au in ei "acel sange pretentios". a fost dreptul meu la replica, nu mai revin cu sfaturi, impresii si alte comentarii, ii sufoc pe altii
gabi14
In ce statiune este Loggas Beach?Pls
Titus 1904
QUOTE (gabi14 @ Aug 4 2008, 10:29) *
In ce statiune este Loggas Beach?Pls

Logas Beach e langa Peroulades , cam la 3-4 km de Sidari
geoorge16
QUOTE (colt38 @ Aug 3 2008, 16:33) *
.... m-ai pus pe ganduri.
Eu am actele facute cu plecare din RO in 25.08 si intrare la cazare din 26.08.
Am verificat acum pe site-ul firmei si am vazut ca pentru sejururile cu transport cu avionul intrarea e in 26.08; de aici reiese ca biletul meu e OK.
Eu stiu ca ei au plecarile la autocare lunea.

Mai vorbim

Plecarile cu autocarul sunt in general duminica in jurul orei 14, parcul Izvor, luni la prima ora a dimineti esti la igumenita (6 - 7 - 8 dimineata, in functie de drum) iar la pranz te balacesti in mirifica apa din Corfu !!!
gabi14
Noi plecam pe 15 august cu masina personala,mai pleaca cineva atunci?Vrem sa facem drumul dintr-o bucata sunt 3 soferi si cred k ne descurcam,nu?
ginag
QUOTE (tovarasu @ Aug 3 2008, 10:37) *

A fost plaja mea preferata. si e bine ca acum e despartita (prin acele stanci) ... erau 2 parcari una sus la 2 E una la mijloc cu 1 E; insa la ce greu mi s-a parut urcusul (la cele 45 kile ale mele) de m-o carat si sotu in spate, i-as chinui un pic masina.. data viitoare...
Pt ea as escalada munti, in genunchi ce-i drept, dar as face-o.

Gabi, sigur ca nu deranjezi. Toata lumea, cred ca posteaza pt a fi de ajutor macar unuia dintre noi, si mie mi-a fost f de ajutor forumul. Asta e suma pe care am cheltuit-o, insa benzina, amenzi bulgari, le-am suportat 2 cupluri, cazarea la fel, apartamentul avand 2 camere, pe noi ne-a costat 27 E camera. Noi nu am luat nici o excursie de la agentii, in Paleo am fost singuri si am inchiriat din port, nu am mai apucat Paxos ca am lasat pe ultimele zile (desi mai ca imi parea rau ca am sa pierd o zi in defavoarea Corfului pe care nu am reusit sa-l vedem in intregime) si s-a stricat vremea, vant si ploaie. In rest obiectivele turistice aveau tarife modice 2 E pana la 7-8 E.
Am vazut mai peste tot "room to let", insa nu pot sa-ti zic daca ramasese anuntul asa de florile marului, iar camerele se ocupasera....Foarte multe locuri de cazare, si nu ma refer la hoteluri, ci la particulari sau pensiuni, insa nu cunosc gradul de ocupare. E bine totusi sa ai si niste adrese la tine, macar de rezerva. Daca te intereseaza, zi-mi zona in care intentionezi sa mergi si iti trimit pm cu ce apartamente am gasit/negociat, inainte de sejur. Macar sa stii ca au availability...
gabi14
QUOTE (ginag @ Aug 4 2008, 12:07) *
A fost plaja mea preferata. si e bine ca acum e despartita (prin acele stanci) ... erau 2 parcari una sus la 2 E una la mijloc cu 1 E; insa la ce greu mi s-a parut urcusul (la cele 45 kile ale mele) de m-o carat si sotu in spate, i-as chinui un pic masina.. data viitoare...
Pt ea as escalada munti, in genunchi ce-i drept, dar as face-o.

Gabi, sigur ca nu deranjezi. Toata lumea, cred ca posteaza pt a fi de ajutor macar unuia dintre noi, si mie mi-a fost f de ajutor forumul. Asta e suma pe care am cheltuit-o, insa benzina, amenzi bulgari, le-am suportat 2 cupluri, cazarea la fel, apartamentul avand 2 camere, pe noi ne-a costat 27 E camera. Noi nu am luat nici o excursie de la agentii, in Paleo am fost singuri si am inchiriat din port, nu am mai apucat Paxos ca am lasat pe ultimele zile (desi mai ca imi parea rau ca am sa pierd o zi in defavoarea Corfului pe care nu am reusit sa-l vedem in intregime) si s-a stricat vremea, vant si ploaie. In rest obiectivele turistice aveau tarife modice 2 E pana la 7-8 E.
Am vazut mai peste tot "room to let", insa nu pot sa-ti zic daca ramasese anuntul asa de florile marului, iar camerele se ocupasera....Foarte multe locuri de cazare, si nu ma refer la hoteluri, ci la particulari sau pensiuni, insa nu cunosc gradul de ocupare. E bine totusi sa ai si niste adrese la tine, macar de rezerva. Daca te intereseaza, zi-mi zona in care intentionezi sa mergi si iti trimit pm cu ce apartamente am gasit/negociat, inainte de sejur. Macar sa stii ca au availability...

Pai ma intereseaza in mod special Agios Gordios,dk nu ceva prin apropierea lui,ceva dragut.Multumesc mult si noi impartim banii pt motorina la 3 familii la fel si celelalte taxe sa vedem cu cazarea ma gandeam la un apartament cu 2 camere si eventual 1 studio k suntem 7 pers.
ticomatic2003
M-am intors ieri din Corfu.Drumul l-am facut cu masina pe itinerariul Arad ,Timisoara, Moravita ,Vrsac,Pancevo,Belgrad,apoi pe autostrada(E75),autostrada Egnatia Odos(E90).Drumul este putin mai dificil pe portiunile de pe E90 unde nu este gata autostrada ,cam incepand cu catva zeci de KM inainte de Ioanina.Daca la dus am intat prin Belgrad la intoarcere am testat o varianta mai lejera pe care o recomand:cam cu aprox 65 km inainte de Belgrad se iese de pe autostrada la indicatorul Smederevo,Ralja,Kovin si se trece podul peste Dunare,cam 21 km.Apoi Kovin prin Bavaniste pana la Pancevo,34 km,apoi Pancevo -Vrsac 66 km,Vrsac-Moravita 14 km.Atentie la traversarea Macedoniei la limitarile de viteza.Stau "plaiesii" dupa curba si te masoara cu pistolul!Cartea verde este primul lucru de care te intreaba!
Traversarea cu feribotul costa 35 Euro masina si 8 euro de persoana.In Corfu am fost pe cont propriu si am avut cazarea in localitatea Ermones pe coasta de vest intr-o vila cu 4 apartamente cu 2 camere ,baie,hol,bucatarie super utilata,AC, cu 65 euro/zi.Dealtfel am nimerit ca sa fim singuri in toata vila pe tot sejurul.Proprietarii au fost foarte prietenosi si amabili.Chiar am primit produse proaspete din gospodaria lor (oua de casa,cartofi,ulei ,mirodenii).Daca cineva e interesat de locatie pot oferi adresa cu nr.telefon.
Preturile la mancare variau in general de la 7 euro o pizza,7 euro spaghetti carbonara,8 euro un gratar.Bineinteles acelasi gratar il puteai cumpara mai incolo si cu 17 euro.In supermarketurile din orasul Corfu cotletul de porc in jur de 5euro kg,o franzela 1.4 euro.Untul este scump 2.9-3.5 euro 250g.Fructe:piersici 1.2 euro,pepene 1euro,lubenita 0.5 euro,struguri intre 2-3.5 euro.
In general m-am miscat pe coasta de vest.Am folosit mai mult plaja de la Glyfada care era la 4 km de Ermones.Plaja lunga cu nisip .Recomandata si pentru cei cu copii mici deoarece este apa mica pe distanta mare.Apa calda.Tot in zona este si plaja Kontogyalos asemanatoare cu Glyfada.
Alta loc interesant este Mirtiotisa,unde sunt doua plaje din care una pentru nudisti.Drumul la coborare spre plaja la un moment dat se strica si este numai piatra!Priveliste in schim este frumoasa.Trebuie mers nu chiar de dimineata ca inca este umbra si cam racoare.
Alt obiectiv vizitat a fost Paleokastritsa.Peisaje superbe,plaja cam pietroasa,apa rece.Daca treceti prin zona la iesirea din localitate sa nu ratati sa urcati spre Lakones de unde vi se deschide o priveliste minunata la Bela Vista,apoi continuati pe drumuri de munte pana la Aggelokastro unde este o cetate veche care merita vazuta.
Am mai vizitat si Agios Gordis unde am dat peste multi romani.Benitses pe coasta de est.Aici plajele sunt foarte inguste si cu pietricele.Recomand in Benitses taverna Flogas cu chelnerite din Romania.In zona recomand a se vizita si Palatul Achillion.Intrarea daca nu ma insel 7 euro adulti ,5euro copii si studenti.
Daca cineva este interesat de o plaja lunga de cativa km cu nisip,nu asa de aglomerata cu un peisaj semisalbatic mai deosebit recomand Plaja CHalikounas.Cel mai simplu se ajunge de pe coasta de est prin Benitses,Moraitika,apoi directia spre AG. Mattheos ,apoi urmariti directia Lake Korrission,Halikounas Beach.
Tuturor celor cu destinatia Corfu :drum bun !Concediu placut! In masura in care stiu va stau cu placere la dispozitie.
johnny bravo
Mi-e frica!!! Cum e cu feribotul?
O cunostinta a plecat saptamana trecuta cu masina spre Corfu si nu a gasit locuri in feribot. Cica s-a intors in Salonic si a luat de acolo ceva...
Incerc sa fac rezervari online si nu reusesc. Chiar sunt probleme?
Peachy
Poate ca a vrut sa-l ia din Atena, pentru ca daca s-a intors din Igoumenitsa la Salonic e bun de dus la psihiatru. Stai linistit, e imposibil sa nu prinzi locuri la ferryboat in decursul unei zile, cursele sunt din 2 in 2 ore.
damisskillah
QUOTE (alina702 @ Aug 1 2008, 16:40) *
Camerele sunt mici, cu balcon, cu un televizor suspendat acolo, un mini frigider, si aer conditionat contra cost. Curatenie insemna sa vina sa ne ridica gunoiul din camere, in toate zilele, mai putin duminica. Asternuturile au fost doar aranjate pe pat, in nici un caz schimbate, macar la 3 zile. Am constatat ca tipul avea niste smecherii facute la tv, astfel incat sa nu poti cauta/memora alte programe decat cele existente si sonorul nu putea fi dat mai mult de jumatate. Nici la culori nu se putea umbla
[...]
"...micul dejun consta invariabil in cafea sau ceai (puteai sa iei, dar cafeaua era doar apa colorata, fara gust), 2 felii de paine toast, 2 cubulete de gem/ marmelada, 1 de unt, 1 de margarina, si inca o felie f. subtire de sunca presata sau cascaval, alternau. Cascavaul oricum era unul vegetal, nicicum macar aroma de cel din lapte. Seara, primeam diverse combinatii de mancaruri, acolo mai alegeai ceva din ea, dar cel mai "asteptat" era desertul: intr-o chestie mica de metal, primeam 3 feliute de pepene rosu, vreo 3 zile la rand, apoi alta data o felile de ananas conserva. Cel mai tare a fost cand am primit intr-un paharut din aluminiu o gelatina colorata cu gust f. fad de lamaie ..."

"Ne-am plans ghizilor nostri, sper sa-i scoata de pe lista (noi am fost cu Elite Tours).
... faceti tot posibilul sa nu mergeti la Green Island, eu am fost si la agentie si le-am spus ce nu mi-a convenit acolo. Si spuneti si altora care poate se gandesc sa ajunga la hotelul asta...
...voi incerca sa scriu impresiile mele despre acest hotel si pe site-urile dedicate turistilor"

hey alina, nu e nici o problema, suntem toti liberi sa ne spunem parerile aici. la fel mi-am spus-o si eu pe a mea, in ideea de a ajuta lumea pe aici. s-or fi speriat unii si ma gandeam sa ii asigur ca nu merg intr-o baraca biggrin.gif
cum spuneam, multi se asteapta la conditii extraordinare mergand la hoteluri de 2-3 stele. si apoi se intorc nemultumiti si criticand fel de fel de nimicuri. tinand cont ca si eu am fost acolo si am intalnit fata in fata astfel de oameni.
vacanta o ai asa cum ti-o faci, hotelul e acolo sa pui capu' pe perna seara si sa-l ridici dimineata, eventual sa mai iei un mic dejun, o cina, ceva(parerea mea).
in rest, numai de bine! multa multa relaxare tuturor si concedii placute!

gabi14
QUOTE (ticomatic2003 @ Aug 4 2008, 12:24) *
M-am intors ieri din Corfu.Drumul l-am facut cu masina pe itinerariul Arad ,Timisoara, Moravita ,Vrsac,Pancevo,Belgrad,apoi pe autostrada(E75),autostrada Egnatia Odos(E90).Drumul este putin mai dificil pe portiunile de pe E90 unde nu este gata autostrada ,cam incepand cu catva zeci de KM inainte de Ioanina.Daca la dus am intat prin Belgrad la intoarcere am testat o varianta mai lejera pe care o recomand:cam cu aprox 65 km inainte de Belgrad se iese de pe autostrada la indicatorul Smederevo,Ralja,Kovin si se trece podul peste Dunare,cam 21 km.Apoi Kovin prin Bavaniste pana la Pancevo,34 km,apoi Pancevo -Vrsac 66 km,Vrsac-Moravita 14 km.Atentie la traversarea Macedoniei la limitarile de viteza.Stau "plaiesii" dupa curba si te masoara cu pistolul!Cartea verde este primul lucru de care te intreaba!
Traversarea cu feribotul costa 35 Euro masina si 8 euro de persoana.In Corfu am fost pe cont propriu si am avut cazarea in localitatea Ermones pe coasta de vest intr-o vila cu 4 apartamente cu 2 camere ,baie,hol,bucatarie super utilata,AC, cu 65 euro/zi.Dealtfel am nimerit ca sa fim singuri in toata vila pe tot sejurul.Proprietarii au fost foarte prietenosi si amabili.Chiar am primit produse proaspete din gospodaria lor (oua de casa,cartofi,ulei ,mirodenii).Daca cineva e interesat de locatie pot oferi adresa cu nr.telefon.
Preturile la mancare variau in general de la 7 euro o pizza,7 euro spaghetti carbonara,8 euro un gratar.Bineinteles acelasi gratar il puteai cumpara mai incolo si cu 17 euro.In supermarketurile din orasul Corfu cotletul de porc in jur de 5euro kg,o franzela 1.4 euro.Untul este scump 2.9-3.5 euro 250g.Fructe:piersici 1.2 euro,pepene 1euro,lubenita 0.5 euro,struguri intre 2-3.5 euro.
In general m-am miscat pe coasta de vest.Am folosit mai mult plaja de la Glyfada care era la 4 km de Ermones.Plaja lunga cu nisip .Recomandata si pentru cei cu copii mici deoarece este apa mica pe distanta mare.Apa calda.Tot in zona este si plaja Kontogyalos asemanatoare cu Glyfada.
Alta loc interesant este Mirtiotisa,unde sunt doua plaje din care una pentru nudisti.Drumul la coborare spre plaja la un moment dat se strica si este numai piatra!Priveliste in schim este frumoasa.Trebuie mers nu chiar de dimineata ca inca este umbra si cam racoare.
Alt obiectiv vizitat a fost Paleokastritsa.Peisaje superbe,plaja cam pietroasa,apa rece.Daca treceti prin zona la iesirea din localitate sa nu ratati sa urcati spre Lakones de unde vi se deschide o priveliste minunata la Bela Vista,apoi continuati pe drumuri de munte pana la Aggelokastro unde este o cetate veche care merita vazuta.
Am mai vizitat si Agios Gordis unde am dat peste multi romani.Benitses pe coasta de est.Aici plajele sunt foarte inguste si cu pietricele.Recomand in Benitses taverna Flogas cu chelnerite din Romania.In zona recomand a se vizita si Palatul Achillion.Intrarea daca nu ma insel 7 euro adulti ,5euro copii si studenti.
Daca cineva este interesat de o plaja lunga de cativa km cu nisip,nu asa de aglomerata cu un peisaj semisalbatic mai deosebit recomand Plaja CHalikounas.Cel mai simplu se ajunge de pe coasta de est prin Benitses,Moraitika,apoi directia spre AG. Mattheos ,apoi urmariti directia Lake Korrission,Halikounas Beach.
Tuturor celor cu destinatia Corfu :drum bun !Concediu placut! In masura in care stiu va stau cu placere la dispozitie.

Ati avut cazare rezervata prin internet?
ticomatic2003
QUOTE (gabi14 @ Aug 4 2008, 14:14) *
Ati avut cazare rezervata prin internet?

Din cauza serviciului n-am stiut exact cand pot sa plec.Asa ca nu am facut rezervare pe net.Am avut numarul de telefon.Ne-am inteles telefonic.Am virat prin Western Union in avans 100 euro si a doua zi am si plecat.
gabi14
QUOTE (ticomatic2003 @ Aug 4 2008, 15:00) *
Din cauza serviciului n-am stiut exact cand pot sa plec.Asa ca nu am facut rezervare pe net.Am avut numarul de telefon.Ne-am inteles telefonic.Am virat prin Western Union in avans 100 euro si a doua zi am si plecat.

Si noi plecam tot asa nu stim data exacta 15-16 august da-mi si mie mai multe detalii despre vila,cum se numeste,un nr de tel si dk ai si se poate ceva poze.Deci ati dat 65 E pt apartament cu 2 camere?Super astept mai multe detalii,te rog.Merci
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.