Grecia - Insula Corfu
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136

Toopeu

QUOTE (Sienna_21 @ Jul 31 2008, 16:14) *
[font="Comic Sans MS"][/font][color="#000080"][/color]
Buna, Dimonty!
Ma bucur ca te-ai simtit bine in concediu si ca ai infirmat zvonurile negative referitoare la agentia Europa Travel.
Eu plec in Acharavi, tot cu Europa Travel, pe 14 August. As vrea sa te rog sa imi raspunzi la urmatoarele intrebari:
- daca ai gasit centrul de echitatie in Acharavi sau in imprejurimi si unde anume?
- daca ai auzit ceva de vila Merianos (zvonuri...impresii...)
- nu a fost nici o problema cu voucherul colectiv? (nici mie nu mi-au dat cei de la agentie individual)
- au cumva in autocar mini frigider?
- in vila e necesar sa iti iei aer conditionat sau e ok temperatura in camere?
- exista vreun supermarket in Acharavi?
Scuza-ma ca te abordez cu atatea intrebari...astept nerabdatoare raspunsurile. Daca mai ai niste ponturi ref. la statiune, taverne, etc...sa stii ca sunt binevenite.
Merci d'avance wink.gif

- echitatie este in statiunea alaturata RODA - maxim 3 km
- nu sunt probleme cu voucherul colectiv. (anul trecut nu au fost)
- anul trecut in august 8-16 desi ziua erau 36-38 de grade nu a fost nevoie de aer .
- in Acharavi sun nenumarate supermarketuri - nu hipermarketuri.

la restul o sa -ti raspunda Dimonty.

cipsar
QUOTE (dimonty @ Jul 30 2008, 19:14) *
Ieri m-am intors din Corfu - Acharavi cu Europa Travel.In primul rand as vrea sa spulber toate miturile despre aceasta agentie.Ne-au dus la destinatie cu autocar nou, ne-au cazat la vila pentru care am optat (in cazul meu) vila Panos, cu piscina si vedere la mare, si ne-am intors la fel de bine.Nu a fost absolut nicio problema cu ei, ba chiar as putea sa le dau nota 10, daca privim raportul calitate - pret.Desigur ca am vazut tot felul de specimene nemultumite de exemplu de faptul ca muzica e prea tare in autocar, sau ca vila e prea departe de plaja (10 min de mers lejer).Revenind la ceea ce conteaza, pot spune ca intr-adevar e o insula cu locuri de vis.In Acharavi am stat doar in pirma zi pentru ca nu e nimic deosebit pe plaja.Ca statiune e foarte frumoasa, cu multe taverne si magazine, palmieri si flori la tot pasul.Am vizitat Sidari, Kassiopi (cu autobuzul care merge din 2 in 2 ore - 1,80 E biletul), Apoi am inchiriat un Opel Corsa foarte nervos cu care m-am descurcat excelent pe serpentine, pentru 35 E/100 km sau 45/fara limita, asigurare full, de la Sakar Travel, undeva in dreapta la iesirea din Acharavi spre Roda.La celelalte agentii de inchiriat pretule era de 62-65 E + asigurare 5,70 E.Nu stiu de ce e diferenta asta.Cu masina am vizitat Corfu Town si Paleokastritsa.Ambele sunt superbe si ne-a luat vreo 5 ore numai orasul.Apoi am fost in croaziera la Paxi - Antipaxi si Pesterile Albastre unde a fost superb.Apa de o culoare uluitoare, si foarte calda.Cea mai calda apa din sejur acolo am gasit-o.Mai precis in satul Lakka din nordul insulei Paxi.Si intr-o seara am fost la calarie (16E/pers), o experienta foarte interesanta.Impreuna cu prietena mea am cheltuit 550 E, aici incluzand, croaziera, calaria, inchiriatul masinii si benzina, mancat in 4 seri la taverna si suveniruri.Pot spune ca dupa ce am vazut atata amabilitate si calm din partea grecilor ma gandesc serios la schimbarea cetateniei tongue.gif

Salut,
Eu plec pe 16 august in Paleokastritsa. Am citit tot ce s-a scis aici, insa numai tu ai pomenit de calarie.
Da-mi te rog mai multe detalii: unde se poate face, cat costa, pot merge si incepatori?
Merci frumos,

Mephisto6996
QUOTE (aimee2003 @ Jul 29 2008, 08:57) *
Buna!
Si noi plecam in aceeasi statiune, pe 16 august si vom avea cam acelasi itinerariu, doar ca un pic modificat . Poti sa-mi spui te rog, ce traseu ati ales din Igoumenitsa la Atena? Noi ne oprim in prima noapte undeva pe langa Katerini, stam 2 nopti in Atena si dimineata din ziua inceperii sejurului in Corfu plecam spre Igoumenitsa. Ma interesa sa stiu cat va dura drumul si care este cea mai buna varianta. O prietena mi-a recomandat prin Peloponez, altcineva recomanda sa ne intoarcem pana la Larisa si de acolo prin Kalampaka....ideea e ca mai mult ca sigur ajungem seara pe insula dupa toate calculele . Off....m-ai cam speriat cu traficul din Atena si Salonic...

Servus,

Din Atena pana in Igoumenitsa faci vreo 8 ore cred. Depinde mult cu cat mergi pe autostrada si cat de dese sunt opririle. Oricum ai grija ca traseul prin kalampaka e foarte greu si mananca multe ore. In nici un caz nu poti sa pleci din Atena si sa ajungi in Kalampka sa vezi Meteora dupa care sa mergi in corfu in aceeasi zi. Ar fi extrem de obositor. Metora nu e de ratat, este pot spune cel mai frumos lucru pe care l-am vazut in Grecia. Cel mai bine mergeti in Kalampaka si dormiti acolo o noapte cum am facut noi, va treziti de dimineata pe la 8, si la 9 plecati in vizita. Vizitati doua manastiri pana pe la 13:30-14:00, si de acolo plecati spre Corfu. Din Kalampaka pana in corfu faci intre 3 si 5 ore, depinde de trafic, si mai ales de cat de rezistenti sunt cei din masina la viteza in curbe. Cand te apropii de Igoumenitsa pe autostrada o sa vezi semn mare catre port. Sa nu o iei pe acolo. Feribotul spre corfu se ia de langa centru Igoumenitsei, unde te duce GPS-ul.

Daca mai ai intrebari te rog sa imi scri.

Concediu placut!
dimonty
QUOTE (Peachy @ Jul 31 2008, 00:32) *
Ia un numar si treci la coada smile.gif

PS. Pacat ca n-ai apucat sa incerci si plajele din Glyfada sau Agios Gordios. Bine ai revenit!

Si mie imi pare rau dar chiar nu am mai avut cand.Am fost numai pe fuga ca sa vad cat mai multe.Oricum ca sa poti face chiar tot iti trebuiesc 12 zile nu 6. dry.gif

QUOTE (balasoiurares @ Jul 31 2008, 09:00) *
Dar unde scrie ca nu ar fi ok agentia? Eu am fost 3 ani la rand cu ei si a fost perfect. Anul trecut auzisem ceva ca ar fi inchiriat niste soferi de la o alta firma care se imbatasera. Dar in rest ce platesti aia primesti. Anul asta chiar imi este teama cu Christiantour sa nu imi schimbe cazarea la destinatie cum am inteles ca procedeaza in fiecare an.

E un topic care se numeste "Evitati sa calatoriti cu Europa Travel".Din cauza unor complexati care cauta tot timpul motive de nemultumire am stat cu frica pana am plecat.Asa ca cel mai bine e sa evitati parerile in legatura cu agentiile.

QUOTE (Sienna_21 @ Jul 31 2008, 15:14) *
[font="Comic Sans MS"][/font][color="#000080"][/color]
Buna, Dimonty!
Ma bucur ca te-ai simtit bine in concediu si ca ai infirmat zvonurile negative referitoare la agentia Europa Travel.
Eu plec in Acharavi, tot cu Europa Travel, pe 14 August. As vrea sa te rog sa imi raspunzi la urmatoarele intrebari:
- daca ai gasit centrul de echitatie in Acharavi sau in imprejurimi si unde anume?
- daca ai auzit ceva de vila Merianos (zvonuri...impresii...)
- nu a fost nici o problema cu voucherul colectiv? (nici mie nu mi-au dat cei de la agentie individual)
- au cumva in autocar mini frigider?
- in vila e necesar sa iti iei aer conditionat sau e ok temperatura in camere?
- exista vreun supermarket in Acharavi?
Scuza-ma ca te abordez cu atatea intrebari...astept nerabdatoare raspunsurile. Daca mai ai niste ponturi ref. la statiune, taverne, etc...sa stii ca sunt binevenite.
Merci d'avance wink.gif

Nicio problema si eu am avut multe intrebari pana sa plec.
Nu stiu nimic de centrul de echitatie dar vad ca ti s-a raspuns.
La vila Merianos au fost persoane multumite pentru ca e mai aproape de plaja.Dar nu cred ca ai piscina.Totusi poti veni la vila Panos si pt un cocktail, milkshake sau bere poti folosi piscina care e superba.
Nu a fost nicio problema cu vocher ul, insotitoarea de grup d-na Geta in cazul nostru a fost foarte amabila si a stat acolo pe perioada sejurului.Orice problema ai te duci la ea sau cine e insotitoarea.
Nu au minifrigider dar eu am tinut sus sandvisuri si apa si de la aerul conditionat s au pastrat reci si bune.
E nu mi am luat aer conditionat si nu i-am dus absolut deloc lipsa.Seara era foarte placut.
Supermarket-uri sunt multe.Eu iti recomand Salvanos.Eu numai de acolo am luat si mai mereu cand luam mai multe imi trantea si cate un pumn de bomboane pentru prietena mea.
Toopeu
QUOTE (dimonty @ Jul 31 2008, 19:20) *
Nu stiu nimic de centrul de echitatie dar vad ca ti s-a raspuns.

I-am zis eu centrul de echitatie.
Ai zis ca ai fost la calarie ! unde ai fost ca asta intreba.
Eu stiu ca exista unul in Roda. Care din punctul meu de vedere e cel mai aproape de Acharavi.
ginag
Tre' sa ma trezesc devreme pt un bon de ordine............evident, schimbarea cetateniei. Total impresionata de ospitalitatea, buna dispozitie si placerea lor de a-ti impacheta souvenirurile de parca le-ar expedia "fragile" peste mari si tari.... f. f. dragut, admirabil.
Ma felicit continuu pt alegere: INSULA ESTE SUPERBA
Am fost cu masina, traversat Bulgaria noaptea, dormit 3 ore dupa ce am trecut in Grecia (in parcarea de langa vama),un singur sofer. Am avut rezervari la ferry la Anek Lines Sofoklis (4 persoane si masina 85 E, dus intors). Am prins si un apus de soare superb pe ferry (cel spre Corfu a fost la ora 21.30)
Tot pe net am rezervat un apartament in Villa Alekos Golf, Vatos, Ermones, 55 E per apt. Vila superba, multa verdeata, palmieri, portocali si piersici. Apa fierbinte non stop, frigider, AC. Am ajuns la 23 si ia proprietarul daca ai de unde....sunam si ni se comunica linistit ca avem cheia sub pres, vom vorbi cand ne vom vedea, nu ne-au retinut nici un buletin, nika nika tot sejurul.
Vatos-ul intr-o zona superba, linistita, Ropa Valley, situat excelent, ne-am foit in toate partile. A fost oaza noastra de liniste si priveliste dupa fiecare zi de colindat plaje, munti.. (600-700 km per total).
Nu am reusit sa vedem tot, si nici n-am vrut, deh...sa avem de ce ne intoarce. In primul rand mie personal mi-au placut ca plaje (in fiecare zi mergeam pe alta plaja):
1. Mirtiotissa (era si cea mai aproape de noi 1,5 km) mi s-a parut ceva de vis, micuta, si destul de izolata, nisip f fin, apa limpede, peisaj mirific
2. Pelekas, asemanator cu Paleo, golf, nisip fin, apa limpede
3. Agios Gordios, plaja intinsa, peisaj super, nisip fin (aici am prins niste valuri LOL, dupa o zi de ploaie pe insula; un localnic ne-a recomandat sa mergem in astfel de zile pe partea estica, si intr-adevar in Dasia, Ipsos, marea era linistita)
4. Glyfada, plaja intinsa, nisip fin

La Sidari am gasit cea mai calda apa, dar calda de-a binelea, insa nu f limpede. Pe mine Paleokastritsa (de fapt aici am cautat cazare) nu m-a fascinat, sa zic asa.....plaja nu se compara cu celelalte, desi sotu era innebunit dupa pietrele alea (si pe plajele estice, Barbati, Dasia, etc) ca-i masau talpile, noroc, sau ghinion ca nu stia de aricii cu pricina, nici eu, ce-i drept. Apa este cumplit de rece, poate asa am prins-o noi, insa are o culoare........oau! verde de verde.
Mie mi-a parut rau ca am luat Glass Bottom ( 7E) in loc de un taxi boat, ca fiind micuta se strecura in grote si aveau acelasi traseu ca si Glass Bottom Boat.
S-a meritat Achilleion, am vizitat Old Perithia, f interesant (dupa ce ne-am ametit cu masina, ca noi intrebam de Perithia, si sunt, evident, 2), apusul de soare de pe Pelekas (Kaiser Throne), manastirea Mirtiotissa e ok, pt Moastele Sf Spiridon trebuie mers in Kerkyra intre 10-11, caci seara nu mai deschid sicriul, Pantokratorul super iar calugarul de la manastire a fost fooarte fericit sa ne vada, ca e tot galatean - simpatic rau, ne-a povestit o gramada, noi sa fi avut mai mult timp..., Vlacherna si Pontikonissi ok, nu m-au impresionat in mod deosebit.

Ca toata lumea intreaba de preturi, noi am preferat Vergina in Gouvia, ca pret si calitate. Citisem despre taverna, si stiam ca trebuie rezervare, asa ca in prima seara am fost pe la 23 ...destul de lejer, patronul nota 20, angajatii la fel, (mi-au adus o haina ca se racise afara si vedeau ca stau zgribulita), decor fain. A doua oara am fost mai devreme, pe la 20.30, nu mai aveai unde sa arunci un ac, insa ei faceau loc pt toti, mai aduceau mese, mai asezau provizoriu la bar... Am servit cam asa: Garlic bread 1.5 E, tzatziki 2,5 E, Vergina Salad 4,5 E (super tare, cu ton), Lamb spezial 8-8,5 E (de fiecare data altfel), stifado 6 E, yogurt with honey 4 E, baclava 2.4 E, fruit salad 4 E (f mare), bauturile 1,5-2 E. La sfarsit un Ouzo (care nu ne-a placut deloc, o prietena a incercat sa bea ceva mai mult, ca sa nu fim nepoliticosi, insa chiar ma gandeam ca o sa vomite), sau choco...nu mai stiu cum, din partea casei.
Merita sa mergi macar o data!
La Sidari pe plaja spre partea dreapta, opusa Canalului D' Amour, o terasa cu mobilier ratan, am mancat cel mai bine cu f putini bani, Lamb chops 6 E, Lamb Kleftiko 7 E, Greek Salad 4 E, sucurile 1 E, tzatziki 2.5 E, berea 1,5-2 E).
Dasia, seara era oferta (afisata la vedere) tzatziki, gyros portion, chips and salad 7 E, butter and bread free, am vazut la 2 restaurante, insa era doar pt seara. La unul dintre ele am mancat 2 gyros cu 2 sucuri la 1 noaptea, cu 6 E. Noi pregatisem 50 E ca greu am priceput ce inseamna gyros pita si gyros portion, primul e 1,7 E, al doilea 7 E.
Spre Pantokrator pe traseu, este o taverna minunata, priveliste, decor, meniu, pret, curatenie. Am votat-o cu totii cea mai buna mancare.
De la plaja Mirtiotissa spre manastire este o taverna Bella vista (n-are nici o legatura cu Paleo), preturi mici, insa n-am mai calcat pe acolo din cauza curateniei precare.
Tavernele situate sus la Vlaherna f scumpe, noi ne uitam la tzatziki si la bauturi. Daca tzatziki-le depasea 3 E si bauturile 2, era clar ca si celelalte erau pe masura. De exemplu baclava la o taverna normala luai cu 2.5 E; greek coffee mica 2 E, mare 3 E, iaurtul cu miere 4 E, gyros pita 1.5 E, garlic bread 1.5 E, iar musaka, lamb, stifado, sofrito, etc erau 6-8 E.
Cand tzatzikile o lua razna, adica era 3.5 - 4 E, garlic bread 3 E, baclava aproape 5 E, evident ca musaka, lamb etc erau de la 9-12 E. Atunci luam o cafea, un suc si o stergeam (sunt f multi turisti care servesc un suc sau o bere pe terasa si atat)
Paleokastritsa si Barbati noua ni s-au parut cel mai scumpe, ne uitam la meniul afisat afara, ne minunam si plecam.
Souveniruri ieftine la Acharavi, Ag Gordios. Excursiile Paxos Antipaxos Blue Caves erau in Sidari 18-20 E, iar in Kerkyra Ionian Cruises 30 E.

Am avut 1000 E pt cazare, benzina (3300 km in total), taverna (dimineata mancam in camera, sau luam pe plaja cereale,etc ce mai cumparam de la Carrefourul de la aeroport - aici gasesti cel mai ieftin Kum Kuat), souveniruri, niste hainute, plus masline, ulei de masline pt acasa, bacsis bulgari vreo 60 E, taxe, vignete. Si ne-au mai ramas 100 si ceva E.
Daca faci mereu conversia in lei n-o sa mearga....e deprimant - in primele 2 zile n-am luat mai nimic - vai cum? 10 lei o cafea, 7 lei o paine? Noi am fost acum la mare 3 zile si faceam invers: o masa 15 Ron, adica 4 E? doar atat?

In genere: la dus - serpentinele - am zis ca nu-i adevarat, 3 ore continuu, la intors pe la Meteore ni s-a parut joaca de copil, tot intrebam cand vin serpentinele si ele deja trecusera ; Bulgaria un cosmar, sunt inversunata deja; litoralul nostru mi s-a parut penibil din multe puncte de vedere, mai ales ca l-am vizitat la o zi dupa Corfu si inca sunt in " shock"; deci, Corfu voi reveni curand!

Scuze pt foileton, inca sunt infuzata de simturi...diverse!
maverick78
Salutari!!! A mai fost careva dintre voi la hotel ALKYON din insula CORFU??? Daca e cineva care a trecut pe acolo va rog sa-mi spuneti cateva pareri!

dimonty
QUOTE (Toopeu @ Jul 31 2008, 21:18) *
I-am zis eu centrul de echitatie.
Ai zis ca ai fost la calarie ! unde ai fost ca asta intreba.
Eu stiu ca exista unul in Roda. Care din punctul meu de vedere e cel mai aproape de Acharavi.

Scuze.Am uitat de calarie.Da in Roda.16 E prin Europa Travel sau 15 prin agentiile locale.E pt incepatori si eu am fost prima oara.Sunt cai foarte cuminti si merg numai la pas.Deci baga-te cu incredere.Apropo, al un moment dat calul iese pentru 10 secunde pe plaja, timp in care ti se face o poza cu marea in spate.La sfarsit o gasesti pe un panou.Costa 5 E dar nu ai cum sa nu o iei.Daca te duci o sa intelegi de ce.Daca sunteti mai multi romani va face reducere.Noua ne-a lasat la 3 50.
grammy
QUOTE (aso @ Jul 29 2008, 13:30) *
Buna ,

Noi ne-am intors din Corfu, Agios Gordis saptamana trecuta...am fost o saptamana cazati in Hotel Alonakia si plecati cu agentia din Tm-Christian Tour, cu avionul.
Au fost 6 luni in care am asteptat acest concediu, citind tot despare insula si statiune...dar cand am ajuns acolo si am vazut a fost SUPERB!
Statiunea, dupa parerea mea, e cea mai frumoasa statiune de pe insula, e mica si cocheta iar plaja e de vis! Dimineata aveam o priveliste de vis asupra marii si a insulei. Am inchiriat o zi un jeep Samurai( cu 45 eur) si am vizitat palatul Achilion, statiunea Sidari-Canal D'Amour, Paleokastrica-am fost cu vaporul de sticla , in Glyfada am facut baie -si acolo e o plaja de nisip faina. Am fost o zi in croaziera sa vedem insulele Paxi si Antipaxi-misto la fel, mai ales ca am prins o zi calma pe mare, si o zi am mers cu autobusul in capitala insulei si am vizitat tot- sa faceti un tur cu mini-trenuletul e super.
Daca aveti nevoie de info, just shoot!

O zi faina si concediu placut la toti cei care merg in Corfu!

Salut!
LA inceputul lui sept plec si eu in corfu insa nu am stabilit inca statiunea osciland intre Adio Gordis si Paleokastrista....am inteles ca sunt destul de aproape una de alta...pe sotia mea o sperie faptul ca in Paleokastrista e apa rece...in Agios e mai calda? plaja este de nisip sau tot cu pietre? apa cum este dintr-o data mare sau se adanceste lin? sunt pietre in apa?
Fata de Paleokastrista este diferenta la limpezime?
Poti sa inchiriezi barca cu rame de ex sau hidrobiciclete si sa mergi singur sa faci snorkeling? sunt departe aceste zone cu pesti colorati?
Da-mi te rog adresa ta de messenger eventuals a vorbim mai usor.
Multumesc!
mzldan

neata
a fost cineva la hotel pelekas beach? m-ar interesa daca exista frigider in camera si prosoape la baie
multumesc
John1
nu a mai fost nimeni n kassiopi ???
simplemax
multumim gina:)
SheffieldMac
Apa in Paleokastritsa nu este rece tot timpul. Cand am fost eu anul trecut in 8 zile, primele 2 zile a fost gheata apoi s-a incalzit si prin ziua 5 era la aceeasi temperatura si chiar mai calda decat la noi la Marea Neagra. Eu recomand Paleo, e perla insulei.
Toopeu
QUOTE (mzldan @ Aug 1 2008, 08:34) *
neata
a fost cineva la hotel pelekas beach? m-ar interesa daca exista frigider in camera si prosoape la baie
multumesc

personal nu am fost dar la un simplu search pe google am gasit asta

Pelekas Beach ***
Situare: Deasupra golfului Kontogialos si a plajelor; satul de munte Pelekas cu numeroase taverne este la 1,5 km.
Plaja: Cu nisip fin.
Dotari generale: Cladire principala si cladiri auxiliare, cu piscina, receptie, hol, magazin de suveniruri, restaurant, bazin pentru copii, terasa, bar la piscina.
Dotari camere: Camerele duble DBJM au baie, wc, uscator de par, aer conditionat/ incalzire, telefon, tv satelit, seif (de inchiriat), frigider (contra cost), balcon cu amplasare spre mare.
Camerele DBJ sunt mai mici, fara balcon, la demisol.
Capacitate maxima de cazare: 3 persoane.
Servicii masa: Demipensiune, cu mic dejun si cina tip bufet (in 2 ture).
Sport/Fitness: Inclus in tarif: tenis. Contra cost: golf (la 10 km).
clara5279
QUOTE (maverick78 @ Jul 31 2008, 23:32) *
Salutari!!! A mai fost careva dintre voi la hotel ALKYON din insula CORFU??? Daca e cineva care a trecut pe acolo va rog sa-mi spuneti cateva pareri!

Buna,

Si eu plec la Alkyon in Agios Giorgios peste o saptamana si as vrea sa aud pareri despre acest hotel

Multumesc
alina702
Observ ca nu mai e nimeni care intreaba despre Green Island (Prassino Nissi) *** din Moraitika. Cu atat mai bine, sper sa nici nu mai fie cineva care sa nu se simta bine la acel hotel, asa cum mi s-a intamplat mie. Sa NU va duceti acolo, va rog! In primul rand, am ramas putin socata de patron, care, in loc de o primire cat de cat calduroasa, se uita la noi (am fost mai multi romani) de parca cine stie ce rang avea. thumbdown.gif
Apoi, hotelul este neingrijit, inca de la exterior, in fata lui are ceva ce probabil vroia sa fie gazon, acum e doar iarba uscata. Camerele sunt mici, cu balcon, cu un televizor suspendat acolo, un mini frigider, si aer conditionat contra cost. Curatenie insemna sa vina sa ne ridica gunoiul din camere, in toate zilele, mai putin duminica. Asternuturile au fost doar aranjate pe pat, in nici un caz schimbate, macar la 3 zile. Am constatat ca tipul avea niste smecherii facute la tv, astfel incat sa nu poti cauta/memora alte programe decat cele existente si sonorul nu putea fi dat mai mult de jumatate. Nici la culori nu se putea umbla. huh.gif
Apa calda cand era cand nu era, i-am zis patronului despre asta si ne intreba la ce camera stam, o tinea pe a lui ca programul de apa calda este intre 7-22. Ne tot intreba de nr. camerei, si sotul meu a zis ca a2-a zi a venit doar apa fierbinte la dus, cea rece nu curgea... mad.gif Coincidenta sau nu, atunci a fost singura data cand grecul ne-a salutat cu un fel de ranjet pe figura... Bateria de la chiuveta si de la dus era murdara, veche, si oglinda la fel, ca sa nu mai spun de vasul de apa la toaleta - antic si de demult. Sifonul sau ce este in pardoseala la baie, in loc sa fie montat un pic mai jos, sa curga apa, era pus mai sus, asa ca apa care mai cadea cand faceam dus ramanea acolo balta.
Am luat teapa cu demipensiunea: micul dejun consta invariabil in cafea sau ceai (puteai sa iei, dar cafeaua era doar apa colorata, fara gust), 2 felii de paine toast, 2 cubulete de gem/ marmelada, 1 de unt, 1 de margarina, si inca o felie f. subtire de sunca presata sau cascaval, alternau. Cascavaul oricum era unul vegetal, nicicum macar aroma de cel din lapte. Seara, primeam diverse combinatii de mancaruri, acolo mai alegeai ceva din ea, dar cel mai "asteptat" era desertul: intr-o chestie mica de metal, primeam 3 feliute de pepene rosu, vreo 3 zile la rand, apoi alta data o felile de ananas conserva. Cel mai tare a fost cand am primit intr-un paharut din aluminiu o gelatina colorata cu gust f. fad de lamaie puke.gif . Si, colac peste pupaza, cea care ne servea mereu la masa era o tipa blonda care se uita la noi de parca ii eram cei mai mari dusmani. I-am boicotat si noi, nu am cumparat niciodata nimic de la ei de la bar... Oricum, iti cereau 5 eur pt o ora la internet. Mi se pare jaf pe fatza.
Ne-am plans ghizilor nostri, sper sa-i scoata de pe lista (noi am fost cu Elite Tours). A, si pt ca ceilalti romani au spus ca de la agentie chiar s-a recomandat acel hotel, eu cel putin am fost avertizata ca nu e f. bine acolo, dar m-am hotarat prea tarziu si nu mai erau locuri altundeva. Apropos, mie mi s-a recomandat hotelul NASSOS ***, la 2 min de Green Island. Aceleasi preturi ca si la hotelul nostru, demipensiune, insa camere mai mari, curate, mic dejun bufet, personal amabil, si hotelul arata muuuult mai bine. Asta ne-au confirmat si niste "norocosi" care au stat acolo.
Ce sa va spun, faceti tot posibilul sa nu mergeti la Green Island, eu am fost si la agentie si le-am spus ce nu mi-a convenit acolo. Si spuneti si altora care poate se gandesc sa ajunga la hotelul asta. Patronul e un calic si un nesimtit, la fel ca blonda angajata a lui. Oricum, nici ca statiune nu e grozav acolo, asa ca, sfatul meu, incercati sa mergeti in Ag. Gordis, eu acolo am ajuns si mi-a placut mai mult decat la Paleokastritsa.
Poze nu am acum la mine, dar am facut doar in camera. Numai bine va doresc, si sa aveti concediu placut, fara evenimente! Voi incerca sa scriu impresiile mele despre acest hotel si pe site-urile dedicate turistilor.
amvlad
Salut,

Voi pleca pe 26 August in Dasia, hotel Eliana, cu Europa Travel. Ce imi puteti spune despre statiune ? Am inteles ca plaja nu e extraordinara (cu pietre), dar exista sezlonguri. A mai fost cineva cazat la Eliana ? Impresii ?

Revenind la plaja, care e statiunea cea mai apropiata cu plaja de nisip ? Cu ce se poate ajunge acolo si incat timp ? In ceea ce priveste orarul autobuzelor, am citit pareri diferite : ba ca ar sosi din 2 in 2 ore, ba din 20 de min in 20 de min. Adevarul ? biggrin.gif
echy
QUOTE (grammy @ Aug 1 2008, 00:02) *
Salut!
LA inceputul lui sept plec si eu in corfu insa nu am stabilit inca statiunea osciland intre Adio Gordis si Paleokastrista....am inteles ca sunt destul de aproape una de alta...pe sotia mea o sperie faptul ca in Paleokastrista e apa rece...in Agios e mai calda? plaja este de nisip sau tot cu pietre? apa cum este dintr-o data mare sau se adanceste lin? sunt pietre in apa?
Poti sa inchiriezi barca cu rame de ex sau hidrobiciclete si sa mergi singur sa faci snorkeling? sunt departe aceste zone cu pesti colorati?
Multumesc!

Salut !

Tocmai ne-am intors din corfu, pe 29.
Apa in Paleokastrista a fost rece pe toata perioada sejurului (22-29)
Daca vrei peisaj superb, alege Paleokastrista
Daca vrei peisaj superb si sa mai faci si baie, atunci Agio Gordis

Numai bine

gabi14
QUOTE (ginag @ Jul 31 2008, 22:22) *
Tre' sa ma trezesc devreme pt un bon de ordine............evident, schimbarea cetateniei. Total impresionata de ospitalitatea, buna dispozitie si placerea lor de a-ti impacheta souvenirurile de parca le-ar expedia "fragile" peste mari si tari.... f. f. dragut, admirabil.
Ma felicit continuu pt alegere: INSULA ESTE SUPERBA
Am fost cu masina, traversat Bulgaria noaptea, dormit 3 ore dupa ce am trecut in Grecia (in parcarea de langa vama),un singur sofer. Am avut rezervari la ferry la Anek Lines Sofoklis (4 persoane si masina 85 E, dus intors). Am prins si un apus de soare superb pe ferry (cel spre Corfu a fost la ora 21.30)
Tot pe net am rezervat un apartament in Villa Alekos Golf, Vatos, Ermones, 55 E per apt. Vila superba, multa verdeata, palmieri, portocali si piersici. Apa fierbinte non stop, frigider, AC. Am ajuns la 23 si ia proprietarul daca ai de unde....sunam si ni se comunica linistit ca avem cheia sub pres, vom vorbi cand ne vom vedea, nu ne-au retinut nici un buletin, nika nika tot sejurul.
Vatos-ul intr-o zona superba, linistita, Ropa Valley, situat excelent, ne-am foit in toate partile. A fost oaza noastra de liniste si priveliste dupa fiecare zi de colindat plaje, munti.. (600-700 km per total).
Nu am reusit sa vedem tot, si nici n-am vrut, deh...sa avem de ce ne intoarce. In primul rand mie personal mi-au placut ca plaje (in fiecare zi mergeam pe alta plaja):
1. Mirtiotissa (era si cea mai aproape de noi 1,5 km) mi s-a parut ceva de vis, micuta, si destul de izolata, nisip f fin, apa limpede, peisaj mirific
2. Pelekas, asemanator cu Paleo, golf, nisip fin, apa limpede
3. Agios Gordios, plaja intinsa, peisaj super, nisip fin (aici am prins niste valuri LOL, dupa o zi de ploaie pe insula; un localnic ne-a recomandat sa mergem in astfel de zile pe partea estica, si intr-adevar in Dasia, Ipsos, marea era linistita)
4. Glyfada, plaja intinsa, nisip fin

La Sidari am gasit cea mai calda apa, dar calda de-a binelea, insa nu f limpede. Pe mine Paleokastritsa (de fapt aici am cautat cazare) nu m-a fascinat, sa zic asa.....plaja nu se compara cu celelalte, desi sotu era innebunit dupa pietrele alea (si pe plajele estice, Barbati, Dasia, etc) ca-i masau talpile, noroc, sau ghinion ca nu stia de aricii cu pricina, nici eu, ce-i drept. Apa este cumplit de rece, poate asa am prins-o noi, insa are o culoare........oau! verde de verde.
Mie mi-a parut rau ca am luat Glass Bottom ( 7E) in loc de un taxi boat, ca fiind micuta se strecura in grote si aveau acelasi traseu ca si Glass Bottom Boat.
S-a meritat Achilleion, am vizitat Old Perithia, f interesant (dupa ce ne-am ametit cu masina, ca noi intrebam de Perithia, si sunt, evident, 2), apusul de soare de pe Pelekas (Kaiser Throne), manastirea Mirtiotissa e ok, pt Moastele Sf Spiridon trebuie mers in Kerkyra intre 10-11, caci seara nu mai deschid sicriul, Pantokratorul super iar calugarul de la manastire a fost fooarte fericit sa ne vada, ca e tot galatean - simpatic rau, ne-a povestit o gramada, noi sa fi avut mai mult timp..., Vlacherna si Pontikonissi ok, nu m-au impresionat in mod deosebit.

Ca toata lumea intreaba de preturi, noi am preferat Vergina in Gouvia, ca pret si calitate. Citisem despre taverna, si stiam ca trebuie rezervare, asa ca in prima seara am fost pe la 23 ...destul de lejer, patronul nota 20, angajatii la fel, (mi-au adus o haina ca se racise afara si vedeau ca stau zgribulita), decor fain. A doua oara am fost mai devreme, pe la 20.30, nu mai aveai unde sa arunci un ac, insa ei faceau loc pt toti, mai aduceau mese, mai asezau provizoriu la bar... Am servit cam asa: Garlic bread 1.5 E, tzatziki 2,5 E, Vergina Salad 4,5 E (super tare, cu ton), Lamb spezial 8-8,5 E (de fiecare data altfel), stifado 6 E, yogurt with honey 4 E, baclava 2.4 E, fruit salad 4 E (f mare), bauturile 1,5-2 E. La sfarsit un Ouzo (care nu ne-a placut deloc, o prietena a incercat sa bea ceva mai mult, ca sa nu fim nepoliticosi, insa chiar ma gandeam ca o sa vomite), sau choco...nu mai stiu cum, din partea casei.
Merita sa mergi macar o data!
La Sidari pe plaja spre partea dreapta, opusa Canalului D' Amour, o terasa cu mobilier ratan, am mancat cel mai bine cu f putini bani, Lamb chops 6 E, Lamb Kleftiko 7 E, Greek Salad 4 E, sucurile 1 E, tzatziki 2.5 E, berea 1,5-2 E).
Dasia, seara era oferta (afisata la vedere) tzatziki, gyros portion, chips and salad 7 E, butter and bread free, am vazut la 2 restaurante, insa era doar pt seara. La unul dintre ele am mancat 2 gyros cu 2 sucuri la 1 noaptea, cu 6 E. Noi pregatisem 50 E ca greu am priceput ce inseamna gyros pita si gyros portion, primul e 1,7 E, al doilea 7 E.
Spre Pantokrator pe traseu, este o taverna minunata, priveliste, decor, meniu, pret, curatenie. Am votat-o cu totii cea mai buna mancare.
De la plaja Mirtiotissa spre manastire este o taverna Bella vista (n-are nici o legatura cu Paleo), preturi mici, insa n-am mai calcat pe acolo din cauza curateniei precare.
Tavernele situate sus la Vlaherna f scumpe, noi ne uitam la tzatziki si la bauturi. Daca tzatziki-le depasea 3 E si bauturile 2, era clar ca si celelalte erau pe masura. De exemplu baclava la o taverna normala luai cu 2.5 E; greek coffee mica 2 E, mare 3 E, iaurtul cu miere 4 E, gyros pita 1.5 E, garlic bread 1.5 E, iar musaka, lamb, stifado, sofrito, etc erau 6-8 E.
Cand tzatzikile o lua razna, adica era 3.5 - 4 E, garlic bread 3 E, baclava aproape 5 E, evident ca musaka, lamb etc erau de la 9-12 E. Atunci luam o cafea, un suc si o stergeam (sunt f multi turisti care servesc un suc sau o bere pe terasa si atat)
Paleokastritsa si Barbati noua ni s-au parut cel mai scumpe, ne uitam la meniul afisat afara, ne minunam si plecam.
Souveniruri ieftine la Acharavi, Ag Gordios. Excursiile Paxos Antipaxos Blue Caves erau in Sidari 18-20 E, iar in Kerkyra Ionian Cruises 30 E.

Am avut 1000 E pt cazare, benzina (3300 km in total), taverna (dimineata mancam in camera, sau luam pe plaja cereale,etc ce mai cumparam de la Carrefourul de la aeroport - aici gasesti cel mai ieftin Kum Kuat), souveniruri, niste hainute, plus masline, ulei de masline pt acasa, bacsis bulgari vreo 60 E, taxe, vignete. Si ne-au mai ramas 100 si ceva E.
Daca faci mereu conversia in lei n-o sa mearga....e deprimant - in primele 2 zile n-am luat mai nimic - vai cum? 10 lei o cafea, 7 lei o paine? Noi am fost acum la mare 3 zile si faceam invers: o masa 15 Ron, adica 4 E? doar atat?

In genere: la dus - serpentinele - am zis ca nu-i adevarat, 3 ore continuu, la intors pe la Meteore ni s-a parut joaca de copil, tot intrebam cand vin serpentinele si ele deja trecusera ; Bulgaria un cosmar, sunt inversunata deja; litoralul nostru mi s-a parut penibil din multe puncte de vedere, mai ales ca l-am vizitat la o zi dupa Corfu si inca sunt in " shock"; deci, Corfu voi reveni curand!

Scuze pt foileton, inca sunt infuzata de simturi...diverse!

Sunt scumpe hainutele,suvenirurile,cam cat ati dat?
damisskillah
QUOTE (alina702 @ Aug 1 2008, 16:40) *
Observ ca nu mai e nimeni care intreaba despre Green Island (Prassino Nissi) *** din Moraitika. Cu atat mai bine, sper sa nici nu mai fie cineva care sa nu se simta bine la acel hotel, asa cum mi s-a intamplat mie. Sa NU va duceti acolo, va rog! In primul rand, am ramas putin socata de patron, care, in loc de o primire cat de cat calduroasa, se uita la noi (am fost mai multi romani) de parca cine stie ce rang avea. thumbdown.gif
Apoi, hotelul este neingrijit, inca de la exterior, in fata lui are ceva ce probabil vroia sa fie gazon, acum e doar iarba uscata. Camerele sunt mici, cu balcon, cu un televizor suspendat acolo, un mini frigider, si aer conditionat contra cost. Curatenie insemna sa vina sa ne ridica gunoiul din camere, in toate zilele, mai putin duminica. Asternuturile au fost doar aranjate pe pat, in nici un caz schimbate, macar la 3 zile. Am constatat ca tipul avea niste smecherii facute la tv, astfel incat sa nu poti cauta/memora alte programe decat cele existente si sonorul nu putea fi dat mai mult de jumatate. Nici la culori nu se putea umbla. huh.gif
Apa calda cand era cand nu era, i-am zis patronului despre asta si ne intreba la ce camera stam, o tinea pe a lui ca programul de apa calda este intre 7-22. Ne tot intreba de nr. camerei, si sotul meu a zis ca a2-a zi a venit doar apa fierbinte la dus, cea rece nu curgea... mad.gif Coincidenta sau nu, atunci a fost singura data cand grecul ne-a salutat cu un fel de ranjet pe figura... Bateria de la chiuveta si de la dus era murdara, veche, si oglinda la fel, ca sa nu mai spun de vasul de apa la toaleta - antic si de demult. Sifonul sau ce este in pardoseala la baie, in loc sa fie montat un pic mai jos, sa curga apa, era pus mai sus, asa ca apa care mai cadea cand faceam dus ramanea acolo balta.
Am luat teapa cu demipensiunea: micul dejun consta invariabil in cafea sau ceai (puteai sa iei, dar cafeaua era doar apa colorata, fara gust), 2 felii de paine toast, 2 cubulete de gem/ marmelada, 1 de unt, 1 de margarina, si inca o felie f. subtire de sunca presata sau cascaval, alternau. Cascavaul oricum era unul vegetal, nicicum macar aroma de cel din lapte. Seara, primeam diverse combinatii de mancaruri, acolo mai alegeai ceva din ea, dar cel mai "asteptat" era desertul: intr-o chestie mica de metal, primeam 3 feliute de pepene rosu, vreo 3 zile la rand, apoi alta data o felile de ananas conserva. Cel mai tare a fost cand am primit intr-un paharut din aluminiu o gelatina colorata cu gust f. fad de lamaie puke.gif . Si, colac peste pupaza, cea care ne servea mereu la masa era o tipa blonda care se uita la noi de parca ii eram cei mai mari dusmani. I-am boicotat si noi, nu am cumparat niciodata nimic de la ei de la bar... Oricum, iti cereau 5 eur pt o ora la internet. Mi se pare jaf pe fatza.
Ne-am plans ghizilor nostri, sper sa-i scoata de pe lista (noi am fost cu Elite Tours). A, si pt ca ceilalti romani au spus ca de la agentie chiar s-a recomandat acel hotel, eu cel putin am fost avertizata ca nu e f. bine acolo, dar m-am hotarat prea tarziu si nu mai erau locuri altundeva. Apropos, mie mi s-a recomandat hotelul NASSOS ***, la 2 min de Green Island. Aceleasi preturi ca si la hotelul nostru, demipensiune, insa camere mai mari, curate, mic dejun bufet, personal amabil, si hotelul arata muuuult mai bine. Asta ne-au confirmat si niste "norocosi" care au stat acolo.
Ce sa va spun, faceti tot posibilul sa nu mergeti la Green Island, eu am fost si la agentie si le-am spus ce nu mi-a convenit acolo. Si spuneti si altora care poate se gandesc sa ajunga la hotelul asta. Patronul e un calic si un nesimtit, la fel ca blonda angajata a lui. Oricum, nici ca statiune nu e grozav acolo, asa ca, sfatul meu, incercati sa mergeti in Ag. Gordis, eu acolo am ajuns si mi-a placut mai mult decat la Paleokastritsa.
Poze nu am acum la mine, dar am facut doar in camera. Numai bine va doresc, si sa aveti concediu placut, fara evenimente! Voi incerca sa scriu impresiile mele despre acest hotel si pe site-urile dedicate turistilor.

buna. am fost si eu anul trecut in Corfu, dupa cum scriam aici la vremea respectiva. am calatorit cu Christian Tour, care ne-a cam "fentat", ca sa spun asa, initial trebuind sa fim cazati in Roda, la celebrul Blue Lagoon. Nu am nimic de reprosat agentiei, ba chiar le multumesc pentru ca ne-au scutit de acea statiune rolleyes.gif
in cele din urma am petrecut 7 zile de vis la hotelul Nassos& Daisy, statiunea Moraitika, un hotel in care eram doar 3 cupluri de romani. Ideea este ca multe dintre hotelurile de pe insula sunt formate din hotelul propriu-zis si cateva bungalow-uri, sau "studio"-uri (mai ieftine si mai modeste decat hotelul propriu-zis). La fel era si la Nassos. Bineinteles ca noi am stat in studio-uri: o camera normala, un balcon, o baie micuta (eh,ca la hotel), un frigider si cateva ustensile de gatit. Televizor in camera nu am avut. Bineinteles, pe oferta era trecut clar televizorul. Dar nici pentru o clipa nu ne-am gandit sa luam pe cineva la rost. Am pornit pe ideea ca mergem pe o insula greceasca pentru peisaj, pentru relaxare, pentru vizitat, pentru mare, pentru plaja.
Curatenie in camera? Veneau menajerele la cate 2 zile sa ne schimbe prosoapele (care erau putin cam "palide" dupa atata clor naughty.gif ) si sa ne arunce gunoiul.
Micul dejun? Ne trezeam in fiecare dimineata pe la 8 si il luam la piscina hotelului (de care am uitat sa mentionez ca ne foloseam de parca eram "de-ai casei"). Aveam la alegere cascaval, salam, sunca, oua fierte, suc natural de portocale (putin cam "apos", ce-i drept), cafea (de-asemenea, cam insipida), unt si gem.
Patronul hotelului era un grec aparent morocanos, daca nu intrai in vorba cu el. Parea ca mai are putin si te ia la bataie. Insa cand il intrebai ceva, iti raspundea cu tot respectul si iti schimba instantaneu parerea. Chelnerite nu am intalnit la Nassos, probabil si pentru ca nu aveam cina inclusa. Dar si asa, ma indoiesc ca as fi urmarit-o indeajuns incat sa vad daca se uita la mine de sus sau nu.

Ideea mea este ca daca merg intr-o tara straina, in special Grecia (Corfu), nu ma duc sa cercetez cum se uita lumea la mine (desi dupa doua veri consecutive de vizitat Grecia, daca pot spune ceva despre ei este ca sunt prietenosi si plini de respect ). Nu merg cu rigla sa masor distanta dintre peretii baii si nici sa vad daca pot da mai colorat sau mai desaturat la TV. Nici intr-un caz sa dau volumul TV-ului la maxim si nici sa imi pozez camera (recunosc, am facut cateva poze la camera, pentru a ramane cu amintirea) pentru ca mai apoi sa vin sa fac reclamatii si sa le postez (pozele) pe toate forumurile cu privire la turism.
Imi cer scuze daca am deranjat cu ceva, dar singurul gust amar care mi-a ramas din acea excursie este ca pe autocar am intalnit oameni atat de "relaxati" incat se plangeau ca hotelul cutare (mi se pare Alonakia, din Agios Gordis) este mult prea sus (cu vedere directa la mare, ce-ti mai trebuia?) si ei nu puteau urca atat zi de zi; oameni care, in drum spre o plaja pustie unde ne asteptau grecii cu gratarul gata facut si in stanga-dreapta peisaj tip Discovery, se plangeau ca se clatina barca; oameni care AU FACUT SCANDAL GRECILOR ca se clatina barca. si nu glumesc. O fi balcanismul din noi, ce stiu eu.
parerea mea este ca unii au acel sange pretentios in ei si vor mult mai mult decat li se ofera. Noi am platit in jur de 220 de euro (cu tot cu transport) si nici o clipa nu am stat sa ma gandesc ca mi s-au oferit prosoape decolorate (dar curate) la hotel, si nici prin cap nu mi-a trecut sa vin inapoi cu o falca in cer si una in pamant la agentia cutare sa fac scandal. Daca as fi mers in Corfu pentru a sta pe balconul hotelului sa privesc marea si sa mananc/beau toata seara doar specialitati locale, probabil as fi ales Marbella (http://www.marbella.gr/start.htm). Dar, pana acum, aceasta a fost cea mai reusita vacanta din viata mea; la acel bungalow de 2-3 stele, cate or fi.

Eh, scuzati-mi postul, m-am descarcat putin coolspeak.gif o seara buna tuturor!
LYLY
buna seara, intreb inca o data poate ma ajuta cineva.hotel Nissaki Beach?? Sau ceva desprelocatie ? Are cineva amanunte?
Va rog frumos,daca ma poate cineva ajuta .Multumesc
bege
QUOTE (clara5279 @ Aug 1 2008, 11:18) *
Buna,

Si eu plec la Alkyon in Agios Giorgios peste o saptamana si as vrea sa aud pareri despre acest hotel

Multumesc

Si noi plecam peste o saptamana la acest hotel, pentru prima oara cu agentia Christian Tours. Am cautat pe internet si nu am gasit decat o singura impresie aici: http://amfostacolo.ro/am-fost-acolo.php?id=436
Pagina oficiala: http://www.alkyonbeachhotel.com/
Iar poze doar pe site-uri straine:
http://last-minute.e-ck.cz/recko/ostrov-korfu/alkyon-63743/
http://www.nettravel.cz/Recko/Korfu/Hotel-...noceni/?id=1711
http://www.dovolena-recko.net/korfu-hotel-...7.htm?term=9988

Nu ne asteptam la lux, nu ne ducem sa dormim... Dar speram sa avem parte de un loc cat de cat decent.
dudax
Poze din Corfu
1.Agios Gordis
2. - II -
3, 4, 12 - Strada principala in AG
5. Agios Gordis
6,7 - Canal D'Amour - Sidari
8- Hotel Alonakia
9. Hotel Golden Nests (vis-a-vis de Alonakia)
10. Paleokastrita
11. Paxos
12. Seara pe strada principala din Agios Gordis
John1
Buna plec si eu pt prima oara in Corfu Kassiopi, nu a ajuns nimeni pe acolo sa imi spuna si mie cate ceva ? pls
ginag
QUOTE (grammy @ Aug 1 2008, 01:02) *
Salut!
Multumesc!

Personal as alege Ag Gordios. Peisagistic, amandoua sunt faine, insa Gordiosul m-a impresionat ceva mai mult si ca plaja si ca village.
Apa era mai calda ca in Paleo, nisip fin, se adanceste lin (pot vorbi despre portiunea unde m-am aventurat), de pietre n-am dat.....In Paleokastritsa am vazut ce-a mai verde apa, culoare de vis, insa ca limpezime nu mi s-a parut sa difere....nicaieri pe insula, exceptie facand Sidari. Intri in apa ca Ana lui Manole, pana unde vrei, si tot iti vezi alunita de la degetu' piciorului.

Gabi, sunt o gramada de reduceri mai ales la haine, nu recomand in nici un caz Kerkyra, unde rochia era redusa de la 70 E la 45 E...etc. Insa in restul insulei preturile erau mai acceptabile decat la noi, in Paleokastritsa bazarul de pe langa portul Alipa costumase fusta plus top (franjurat, specific insulei) 5 E, incaltaminte vara piele - papuci, sandale cu siret pe glezna - 10 E (doar o parte din ele erau la oferta ), Acharavi in apropiere de Baile Romane rochii la 10 E (in, bbc) si tot aici un magazin cu ceramica pictata de ei insisi, in principal motivul maslini, semnate, f dragut ( nu erau chiar "chilipir" am dat pe o lampa mica cu gaz 10 E, erau si mai mari la 15 E, insa s-a meritat), tricouri cu imprimeuri super 5-7 E; prosoape de plaja imprimata harta Corfu f faine, 2-7 E, depinde de marime; Sidari strada principala in dreptul platformei pt parasailing, pe partea dreapta, un magazin ieftin si " imbacsit" de souveniruri, de la 3 E in sus, insa cel mai ieftin cu o patroana dintr-o bucata si simpatica rau l-am descoperit cand aproape nu mai aveam bani in Ag Gordios cum mergi spre plaja partea stanga, tablouri micute pe un suport din lemn ( un fel de trepied) 3-4 E - din astea am cumparat f multe cu Achilleion (aveau diferite reprezentari: canalul Sidari, Vlacherna, fortul ) - , statuete zeite, Achile, insula, scene biblice de la 4 E , cam asa. Iti venea sa cumperi tot magazinul, ghinion ca aveam sotu cu mine, care nu pricepea daca venise la shopping sau in concediu. De la manastiri icoane (15x25 cm) 10 E (Mirtiotissa), la Sf Spiridon ceva mai scumpe, la fel la Meteore (pandantiv cu Maica Domnului 7 E, insa f dragut, pe spate inscriptionat in lb. greaca Meteora). Kum Kuatul specific ( noi am luat pt toti cate o sticla), cum am zis, cel mai ieftin mi s-a parut la Carrefourul mare de la aeroport, cel imbuteliat in sticla reprezentand insula era 4 E mijlociu si 2 E mic. Imi scapa vreo 2 magazine care s-au meritat, tre' sa intreb prietena. Noi am cumparat si cafea pt ca ne-a placut f mult greek coffee, pt cei de acasa impatimiti..., un localnic ne-a recomandat Bravo ( in jur de 13 E per kg)

Amvlad, Cred ca cea mai apropiata este Mirtiotissa si Glyfada, cu masina faceam 10-15 min (depinde cat de tare se abera GPS-ul), cu autobuzul nu stiu, domnisoara care avea grija de vila spunea ca Glyfada bus vine destul de rar la 11, 14, ceva de genu asta (nu prea am fost atenta ca nu ma interesa in mod deosebit). Insa cum am vazut pe net difera in functie de destinatie, care la 3 ore, care la jumate de ora (timetable-ul pare destul de acurat)
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.