Grecia - Insula Corfu
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136

Toopeu

QUOTE (grammy @ Jul 28 2008, 22:40) *
si cum a fost?

Salut!
Vreau sa plec in Corfu in Paleokastrita si sunt interesat sa discut cu cineva care a fost acolo in vara asta eventual vara trecuta. vreau sa plec in jurul datei de 1 septembrie pentru circa 10 zile. Este cumva prea tarziu, risc sa nu mai prind vreme de plaja? Cum este plaja acolo...am inteles ca ar fi doar cu piatra, este nevoie de incaltari de neopren sau se poate merge si cu piciorul gol pe plaja? sunt sezloange de inchiriat pe plaja?Se poate face snorkeling si pe cont propriu (exista zone pe langa mal)sau doar organizat cu cei ce ofera astfel de distactii? am citit pe unele situri ca s-ar putea inchiria bicilete, atv-uri...ce imi puteti spune despre asta?Am vazut un hotel bun cel putin din descrieri AKROTIRI BEACH HOTEL 4*...MA duc cu masina personala si as vrea de asemenea sa stiu cam ce as putea sa vizitez, eventual unde sa ma duc sa fac si plaja pe nisip...deh nevasta...

Daca citesti cel putin ultimile 10 pagini ale topicului gaseshti raspuns la toate intrebarile .
Pe scurt :
Nu este prera tarziu. doar o obiectie pe coasta de vest apa este in general mai rece !
Plaja e predominant cu pietre in paleokastritsa , incaltarile de palja sunt recomandate deoarece exista riscul sa te intepi in arici de mare si ti-ai cam compromis concediul - Aviz amatorilor daca va intepati tineti piciorul intro punga cu ulei de masline - asa scapati usor de tepii respectivi si implicit scurtati perioada in care veti avea piciorul umflat.
Sezlonguri bineinteles ca sunt.
Bineinteles ca se poate face si langa mal , dar spectacolul e mai deprate de mal si deobicei localnici shtiu aceste locuri.
referitor la inchiriat masini etc.. repet - mai greu cumperi o paine in Romania decat inchiriezi o masina in Corfu - sunt insa si amanunte de genul - permis , oferte , reduceri de care trebuie sa tii cont.
Plaja cu nisip in Agios Gordis - si e foarte aproape de Paleokastritsa.

alina702
QUOTE (FanisA @ Jul 28 2008, 17:06) *
Eu merg pe 3 august la hotel Delfinia. Ce parere ai? Seara pe unde te poti duce?

am dat cautare pe google, pt ca am vazut nu stiu cate hoteluri. am trecut si pe langa Delfinia, parea ok pe dinafara, imi amintesc "parcul" lor de distractie. De iesit, seara, sunt ceva fast food-uri pe acolo, taverne, dar bine ar fi sa va uitati si la preturi inainte. Pe plaja, este un local care se cheama Golden Beach unde patronul, sau cine o fi tipul, e fan Elvis, si organizeaza acolo seri cu un anume specific, fac si seara greceasca, dar eu nu am fost sa-ti spun cum e. E drept, e cam scump la ei acolo, dar sunt interactvi. Cauta pe net filmulete facute acolo, si o sa vezi cum e atmosfera la localul ala. Mie una, mi-a placut, m-am distrat. Am mai scris, e linistita statiunea, nu prea multa galagie. Daca vrei mai multa distractie, destul de aproape de Messonghi vine Kavos, vestit pentru cluburile lui. Nu am fost acolo, dar am vazut filmulete, e plin de cluburi si de tineri beti. Eu nu am cautat asta. Uite pozele pe care le-am gasit pe google, corespund cu realitatea, daca-mi amintesc bine.
http://www.jeka.ro/Hotel-Delfinia-35.html

Trebuie incaltari pentru plaja cu pietre?

daca te uiti la plaja, in pozele de mai sus, o sa vezi ca nu e cu pietre din roca, eu m-am descurcat cu papucii de plaja care erau mai grosi. dar se vede bine ca plaja asta nu e cine stie ce. In schimb, sa nu ratezi sa mergi la Ag. Gordi(o)s, pt ca nu se compara peisajul de acolo si e aproape. Inchiriati un mijloc de transport, si intrebati pe cineva traseul direct din Messonghi, fara sa mai mergeti prin Corfu town (capitala). Mult succes si concediu placut.

aso

Buna ,

Noi ne-am intors din Corfu, Agios Gordis saptamana trecuta...am fost o saptamana cazati in Hotel Alonakia si plecati cu agentia din Tm-Christian Tour, cu avionul.
Au fost 6 luni in care am asteptat acest concediu, citind tot despare insula si statiune...dar cand am ajuns acolo si am vazut a fost SUPERB!
Statiunea, dupa parerea mea, e cea mai frumoasa statiune de pe insula, e mica si cocheta iar plaja e de vis! Dimineata aveam o priveliste de vis asupra marii si a insulei. Am inchiriat o zi un jeep Samurai( cu 45 eur) si am vizitat palatul Achilion, statiunea Sidari-Canal D'Amour, Paleokastrica-am fost cu vaporul de sticla , in Glyfada am facut baie -si acolo e o plaja de nisip faina. Am fost o zi in croaziera sa vedem insulele Paxi si Antipaxi-misto la fel, mai ales ca am prins o zi calma pe mare, si o zi am mers cu autobusul in capitala insulei si am vizitat tot- sa faceti un tur cu mini-trenuletul e super.
Daca aveti nevoie de info, just shoot!

O zi faina si concediu placut la toti cei care merg in Corfu!
GTFMIOFE
QUOTE (aso @ Jul 29 2008, 13:30) *
Buna ,

Noi ne-am intors din Corfu, Agios Gordis saptamana trecuta...am fost o saptamana cazati in Hotel Alonakia si plecati cu agentia din Tm-Christian Tour, cu avionul.
Au fost 6 luni in care am asteptat acest concediu, citind tot despare insula si statiune...dar cand am ajuns acolo si am vazut a fost SUPERB!
Statiunea, dupa parerea mea, e cea mai frumoasa statiune de pe insula, e mica si cocheta iar plaja e de vis! Dimineata aveam o priveliste de vis asupra marii si a insulei. Am inchiriat o zi un jeep Samurai( cu 45 eur) si am vizitat palatul Achilion, statiunea Sidari-Canal D'Amour, Paleokastrica-am fost cu vaporul de sticla , in Glyfada am facut baie -si acolo e o plaja de nisip faina. Am fost o zi in croaziera sa vedem insulele Paxi si Antipaxi-misto la fel, mai ales ca am prins o zi calma pe mare, si o zi am mers cu autobusul in capitala insulei si am vizitat tot- sa faceti un tur cu mini-trenuletul e super.

BUNA,
excursiile le-ai facut cu christian tour sau pe cont propriu, cu agentii locale?
mersi pt raspuns.
mihaigerard
Mancarea e scumpa in Corfu in cazul in care nu-mi iau all inclusive?
Cam cat ar trebui sa cheltuiesc pe zi pentru pranz si cina?

Multumesc.
maro20
eu plec prin agentia Kartagoo si nu stiu cum o sa rezolv cu excursiile optionale?
Sunt agentii locale sau doAR CU reprezentatntii agentiei din Romania?
Toopeu
QUOTE (maro20 @ Jul 29 2008, 16:36) *
eu plec prin agentia Kartagoo si nu stiu cum o sa rezolv cu excursiile optionale?
Sunt agentii locale sau doAR CU reprezentatntii agentiei din Romania?

Pa toata pagina 55 a acestui topic numai despre asta se discuta

QUOTE (mihaigerard @ Jul 29 2008, 16:23) *
Mancarea e scumpa in Corfu in cazul in care nu-mi iau all inclusive?
Cam cat ar trebui sa cheltuiesc pe zi pentru pranz si cina?

Multumesc.

Cei care au ales all inclusiv nu erau asa dati pe spate !

Poti alege sa mananci pe cont propriu , cu siguranta ai sansa sa incerci ce-ti doresti !
in ceea ce priveste suma zilnica nimeni nu-ti poate spune exact tu eshti cel care shtii ce doresti sa mananci , poti manaca si cu 15 si cu 30 si cu 50 euro............ de persoana !

gabi14
QUOTE (aso @ Jul 29 2008, 13:30) *
Buna ,

Cat ati cheltuit 2 pesoane cu mancarea si cu excursiile?
andreea_antighin
in paleokastritsa preturile la masini cu 4 locuri(noi am luat o Panda si nu avea nici o zgarietura.si nici o alta masina de la acea firma/agentie care era si singura din statiune)pe 2 zile cu 70 euro!am mai zis ca tanti de acolo era super de treaba(deci agentia-daca nu ati citit cateva pagini in urma-George Michalas sau ceva de genu)iar pt 3 zile fara limita la km 100de euro.pe 2 zile aveai limita de 200 km iar pe o zi la 100 km.noi pt 150 km am pus benzina de 3 euro deci consum mic, masina super buna!
ssergiu

QUOTE (andreea_antighin @ Jul 29 2008, 18:49) *
noi pt 150 km am pus benzina de 3 euro deci consum mic, masina super buna!

ati mers vreo 30 de km cu benzina de 3 euro si restul de 120 ati impins-o? sau cum? rolleyes.gif
andreea_antighin
QUOTE (ssergiu @ Jul 29 2008, 19:06) *
ati mers vreo 30 de km cu benzina de 3 euro si restul de 120 ati impins-o? sau cum? rolleyes.gif

oops!scuze ai dreptate!am pus 6 litri deci de 8 euro iar cu motorscuterul de 3 euro
aso
QUOTE (aso @ Jul 29 2008, 12:30) *
Buna ,

Excursiile le-am facut pe cont propriu, croaziera cu o agentie locala si restul pe cont propriu. Am vrut cu agentia sa mergem la Aqualand si cand am vrut sa ne inscriem ptr ziua de duminica(conform listei pe care ne-au dat-o cu excursiile erau miercuri si duminica) ne-au zis ca doar miercuri se poate merge si noi tocmai ratasem...si am preferat sa nu ne incurcam cu ei. Din momente ce marti seara am ajuns, dupa doua nunti am vrut miercuri sa ne odihnim pe plaja. In Corfu town am luat autobusul din statie care ne-a lasat in centrul orasului(drumul a costat 2euro/persoana) si am stat cat am vrut si ne-am plimbat. In fiecare ora era intoarcere cu autobusul si in statie ne-au dat o lista cu orarul, deci va descurcati si singuri.
Va stau la dispozitie ptr alte intrebari.

QUOTE (Toopeu @ Jul 29 2008, 16:26) *
Pa toata pagina 55 a acestui topic numai despre asta se discuta

Cei care au ales all inclusiv nu erau asa dati pe spate !

Poti alege sa mananci pe cont propriu , cu siguranta ai sansa sa incerci ce-ti doresti !
in ceea ce priveste suma zilnica nimeni nu-ti poate spune exact tu eshti cel care shtii ce doresti sa mananci , poti manaca si cu 15 si cu 30 si cu 50 euro............ de persoana !

Intr-adevar cei cu all inclusiv erau destul de dezamagiti . Noi am avut micul dejun si cina si a fost super ok. la pranz mancam pe plaja, incercati restaurantul Zefyros -pranz grecesc foarte bun inclus si vin -14eur/ptr 2 persoane. La fel in fiecare zi am mancat si peste si ajungeam la max 30eur ptr 2 persoane( inclus si bauturi). In total am cheltuit 400euro ptr 2 persoane cu tot cu cadouri, cocktail seara, pranz la restaurant zilnic, si excursii.
dimonty
Ieri m-am intors din Corfu - Acharavi cu Europa Travel.In primul rand as vrea sa spulber toate miturile despre aceasta agentie.Ne-au dus la destinatie cu autocar nou, ne-au cazat la vila pentru care am optat (in cazul meu) vila Panos, cu piscina si vedere la mare, si ne-am intors la fel de bine.Nu a fost absolut nicio problema cu ei, ba chiar as putea sa le dau nota 10, daca privim raportul calitate - pret.Desigur ca am vazut tot felul de specimene nemultumite de exemplu de faptul ca muzica e prea tare in autocar, sau ca vila e prea departe de plaja (10 min de mers lejer).Revenind la ceea ce conteaza, pot spune ca intr-adevar e o insula cu locuri de vis.In Acharavi am stat doar in pirma zi pentru ca nu e nimic deosebit pe plaja.Ca statiune e foarte frumoasa, cu multe taverne si magazine, palmieri si flori la tot pasul.Am vizitat Sidari, Kassiopi (cu autobuzul care merge din 2 in 2 ore - 1,80 E biletul), Apoi am inchiriat un Opel Corsa foarte nervos cu care m-am descurcat excelent pe serpentine, pentru 35 E/100 km sau 45/fara limita, asigurare full, de la Sakar Travel, undeva in dreapta la iesirea din Acharavi spre Roda.La celelalte agentii de inchiriat pretule era de 62-65 E + asigurare 5,70 E.Nu stiu de ce e diferenta asta.Cu masina am vizitat Corfu Town si Paleokastritsa.Ambele sunt superbe si ne-a luat vreo 5 ore numai orasul.Apoi am fost in croaziera la Paxi - Antipaxi si Pesterile Albastre unde a fost superb.Apa de o culoare uluitoare, si foarte calda.Cea mai calda apa din sejur acolo am gasit-o.Mai precis in satul Lakka din nordul insulei Paxi.Si intr-o seara am fost la calarie (16E/pers), o experienta foarte interesanta.Impreuna cu prietena mea am cheltuit 550 E, aici incluzand, croaziera, calaria, inchiriatul masinii si benzina, mancat in 4 seri la taverna si suveniruri.Pot spune ca dupa ce am vazut atata amabilitate si calm din partea grecilor ma gandesc serios la schimbarea cetateniei tongue.gif
colt38
QUOTE (aso @ Jul 30 2008, 13:46) *
... In Corfu town am luat autobusul din statie care ne-a lasat in centrul orasului(drumul a costat 2euro/persoana) si am stat cat am vrut si ne-am plimbat. In fiecare ora era intoarcere cu autobusul si in statie ne-au dat o lista cu orarul, deci va descurcati si singuri.
Va stau la dispozitie ptr alte intrebari. ...

Te rog frumos sa imi spui, daca stii, la ce ora este primul autobuz spre Corfu Town?

Care sunt traseele ce trec prin Ag. Gordios?
Am gasit programul autobuzelor verzi pe net, dar nu stiu daca sunt mai multe curse care trec prin A.G.

Multumesc
Mirelabotezatu2004
Buna din nou ! Plecam duminica in IPSOS.. eu am pasaport dar prietenul meu are doar buletin . Vreau sa stiu daca a mai fost cineva doar cu buletinul ???
Noi o sa plecam cu autocarul !!
Va rog sa-mi raspundeti !!!
Va multumesc !!!!
gabi14
QUOTE (Mirelabotezatu2004 @ Jul 30 2008, 21:01) *
Buna din nou ! Plecam duminica in IPSOS.. eu am pasaport dar prietenul meu are doar buletin . Vreau sa stiu daca a mai fost cineva doar cu buletinul ???
Va multumesc !!!!

Din ce am citit si eu pe forum nu iti trebuie pasaport,doar buletinul dar uita-te mai inapoi pe forum ca se vorbeste si despre tema asta.
colt38
QUOTE (Mirelabotezatu2004 @ Jul 30 2008, 21:01) *
Va multumesc !!!!

Nu este niciun fel de problema.
Trebuie numai ca buletinul sa mai fie valabil inca 6 luni (cel putin asta era regula anul trecut).
La frontiere se uita mai mult la cartile de identitate.
La cei cu pasaport trec mai repede.

Se poate merge cu carte de identitate chiar si in excursie in Albania, care nu e in UE.

In concluzie, nu mai fi disperata pentru ca nu ai de ce.
Mirelabotezatu2004

Se poate merge cu carte de identitate chiar si in excursie in Albania, care nu e in UE.

In concluzie, nu mai fi disperata pentru ca nu ai de ce.
[/quote]

Da multumesc mult !!!
Nu eu sunt cea disperata :-)) ; prietenului ii e teama sa nu-l opreasca la vama si sa plec fara el :-)) !!
Pe curand !
grammy
Ce imi recomandati sa aleg intre Agios Gordios si Paleokastista?
Peachy
QUOTE (dimonty @ Jul 30 2008, 19:14) *
... Pot spune ca dupa ce am vazut atata amabilitate si calm din partea grecilor ma gandesc serios la schimbarea cetateniei tongue.gif

Ia un numar si treci la coada smile.gif

PS. Pacat ca n-ai apucat sa incerci si plajele din Glyfada sau Agios Gordios. Bine ai revenit!
Toopeu
QUOTE (grammy @ Jul 31 2008, 00:19) *

Depinde ce vrei sa alegi
Plaja cu nisip - Agios Gordios
Cele mai frumoase privelisti de pe insula , dar plaja cu pietre - Paleokastrista.

Indiferent ce ai alege sa nu ratezi vreuna din ele .
Personal as alege Paleokastrista.

balasoiurares
Ieri m-am intors din Corfu - Acharavi cu Europa Travel.In primul rand as vrea sa spulber toate miturile despre aceasta agentie.Ne-au dus la destinatie cu autocar nou, ne-au cazat la vila pentru care am optat (in cazul meu) vila Panos, cu piscina si vedere la mare, si ne-am intors la fel de bine.Nu a fost absolut nicio problema cu ei

Dar unde scrie ca nu ar fi ok agentia? Eu am fost 3 ani la rand cu ei si a fost perfect. Anul trecut auzisem ceva ca ar fi inchiriat niste soferi de la o alta firma care se imbatasera. Dar in rest ce platesti aia primesti. Anul asta chiar imi este teama cu Christiantour sa nu imi schimbe cazarea la destinatie cum am inteles ca procedeaza in fiecare an.
Mircea T.
stie cineva cam cat costa inchiriatul unei beciclete pe o zi in aceasta statiune?
aso
QUOTE (grammy @ Jul 30 2008, 23:19) *

Sincer, la inceput am fost dezamagita ca nu am gasit cazare in Paleokastista in perioada in care vroiam noi sa mergem deoarece auzisem ca este foarte frumoasa.Dar dupa ce am stat in Agios Gordis unde plaja e cu nisip si am vizitat Paleokastista o zi intreaga...eu as alege Agios Gordis si nu Paleokastista. Oricum sunt aproape unul de altul si le poti vizita cu usurinta...
Sienna_21
Ieri m-am intors din Corfu - Acharavi cu Europa Travel.In primul rand as vrea sa spulber toate miturile despre aceasta agentie.Ne-au dus la destinatie cu autocar nou, ne-au cazat la vila pentru care am optat (in cazul meu) vila Panos, cu piscina si vedere la mare, si ne-am intors la fel de bine.Nu a fost absolut nicio problema cu ei, ba chiar as putea sa le dau nota 10, daca privim raportul calitate - pret.Desigur ca am vazut tot felul de specimene nemultumite de exemplu de faptul ca muzica e prea tare in autocar, sau ca vila e prea departe de plaja (10 min de mers lejer).Revenind la ceea ce conteaza, pot spune ca intr-adevar e o insula cu locuri de vis.In Acharavi am stat doar in pirma zi pentru ca nu e nimic deosebit pe plaja.Ca statiune e foarte frumoasa, cu multe taverne si magazine, palmieri si flori la tot pasul.Am vizitat Sidari, Kassiopi (cu autobuzul care merge din 2 in 2 ore - 1,80 E biletul), Apoi am inchiriat un Opel Corsa foarte nervos cu care m-am descurcat excelent pe serpentine, pentru 35 E/100 km sau 45/fara limita, asigurare full, de la Sakar Travel, undeva in dreapta la iesirea din Acharavi spre Roda.La celelalte agentii de inchiriat pretule era de 62-65 E + asigurare 5,70 E.Nu stiu de ce e diferenta asta.Cu masina am vizitat Corfu Town si Paleokastritsa.Ambele sunt superbe si ne-a luat vreo 5 ore numai orasul.Apoi am fost in croaziera la Paxi - Antipaxi si Pesterile Albastre unde a fost superb.Apa de o culoare uluitoare, si foarte calda.Cea mai calda apa din sejur acolo am gasit-o.Mai precis in satul Lakka din nordul insulei Paxi.Si intr-o seara am fost la calarie (16E/pers), o experienta foarte interesanta.Impreuna cu prietena mea am cheltuit 550 E, aici incluzand, croaziera, calaria, inchiriatul masinii si benzina, mancat in 4 seri la taverna si suveniruri.Pot spune ca dupa ce am vazut atata amabilitate si calm din partea grecilor ma gandesc serios la schimbarea cetateniei tongue.gif

[font="Comic Sans MS"][/font][color="#000080"][/color]
Buna, Dimonty!
Ma bucur ca te-ai simtit bine in concediu si ca ai infirmat zvonurile negative referitoare la agentia Europa Travel.
Eu plec in Acharavi, tot cu Europa Travel, pe 14 August. As vrea sa te rog sa imi raspunzi la urmatoarele intrebari:
- daca ai gasit centrul de echitatie in Acharavi sau in imprejurimi si unde anume?
- daca ai auzit ceva de vila Merianos (zvonuri...impresii...)
- nu a fost nici o problema cu voucherul colectiv? (nici mie nu mi-au dat cei de la agentie individual)
- au cumva in autocar mini frigider?
- in vila e necesar sa iti iei aer conditionat sau e ok temperatura in camere?
- exista vreun supermarket in Acharavi?
Scuza-ma ca te abordez cu atatea intrebari...astept nerabdatoare raspunsurile. Daca mai ai niste ponturi ref. la statiune, taverne, etc...sa stii ca sunt binevenite.
Merci d'avance wink.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.