Grecia - Insula Corfu
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136

Peachy

Am fost cu masina, iti raspund pe PM despre drum, ferry, etc.
GTFMIOFE
Salut,
stie cineva daca in AGIOS GORDIOS sunt centre de inchiriat hidrobiciclete? mersi

johnny bravo
QUOTE (Peachy @ Jul 17 2008, 13:15) *
Am fost cu masina, iti raspund pe PM despre drum, ferry, etc.

Dar pune si pe forum detalii, mai ales despre ferry.
Peachy
Nu-i un secret, dar s-a mai scris de cateva ori smile.gif

Pe scurt:
- AICI este un link pentru orar & preturi la ferryboat Igoumenitsa - Korfu Town (Kerkyra).

- Despre drum ... depinde de unde pleci, eu am trecut prin Serbia si Macedonia, detalii suficiente se gasesc in topicul respectiv.
Ca descriere generala, odata ajuns in Grecia se merge pe autostrada Egnatia pana la Igoumenitsa. Ultima parte, Panagia (dupa Grevena) - Ioaninna - Igoumenitsa este mai dificila (drum de munte) deoarece autostrada nu este finalizata in totalitate si alterneaza cu portiuni de drum national (gen transfagarasan).
Drumul se poate face intr-o singura zi dar este destul de obositor si trebuie tinut cont ca ultima parte e mai dificila. La dus eu am luat-o spre Larisa - Trikala - Kalampaka, am dormit acolo si am vizitat (cam superficial) Meteorele a doua zi, iar la intors am facut drumul fara nicio escala.
Titus 1904
QUOTE (mrc_laurentiu @ Jul 17 2008, 10:43) *
Ok.Deci, am luat bilete la Hotel Louis Grand Glyfada, plaja de acolo mi s-a parut foarte frumoasa, sper sa fie asa si in realitate. ,Sejur de 7 nopti.Da, vom merge cu masina personala.Acum, intrebarea mea este...se trece cu ferry pe la Igoumenista (sau cum se scrie corect).Daca a fost cineva cu masina, orice detaliu e binevenit.

Multumesc mult pentru raspunsuri.

Igoumenitsa e locul de unde iei feribotul spre Corfu , ai dimineata la 8:30 parca , la 10:30 , la 12:30 si apoi cred ca din ora in ora sau mai des pana pe la 18.
Eu am avut ghinionul sa ajung la 10:40 asa ca am petrecut o ora si jumatate in oras , au o pietonala mica unde am mancat acceptabil , magazine de marca amestecate cu cele de sh si probleme serioase cu parcarile angry.gif

la intoarcerea din Corfu ferry sunt mai dese nu mai e asa o pauza intre curse ; am ajuns in port la 11:27 dar cursa de 11:30 a fost full asa ca am luat-o pe cea de 12 ; totusi acest vapor a mers mai incet decat cel de la dus , a facut 1h45min vs. 1h30min cel de la dus
pretul la dus 57 euro masina + 4 pers(una cu reducere) , la intors 61 euro nu ne-a mai dat nici o reducere
pe ferry conditii bune , sucuri la doza cu 1 euro , chipsuri si alte chestii la bar...sau din desaga , nu cred ca se supara nimeni cool.gif
inca ceva : se pleaca fix la ora stabilita , nici un minut mai tarziu

drumul pana acolo trece prin Metsovo , o statiune de ski a grecilor , loc unde am si dormit o noapte...locatia respectiva e super , preturi putin peste media altor statiuni dar frumos si foarte pitoresc
daca aveti cartea cu Grecia ghid complet (nu spun editura) uitati-va la pagina 186 si comparati cu poza urmatoare; nu am premeditat aceasta , am observat doar dupa ce am ajuns in RO coolspeak.gif

LE : acu am vazut ca a postat Peachy orarul pt ferry dar nu mai modific postul meu , oricum sigur info de acolo sunt mai precise
Mirelabotezatu2004

Cand pleci in Ipsos ? Si unde?

Plec pe 10 august , la hotel appartment s eleni

Noi plecam pe 3 August.. cand plecam noi ajungeti voi :-) !

Spuneti-mi si mie ce sa aleg intre excursiile : Laguna Albastra si Seara Greceasca ???!!!!!
Va rog frumos !!
andreeab11
mellow.gif ce ai ales pana la urma? as vrea si eu sa plec cu Europa Travel prin septembrie.
Tocmai m-am intors azi de la Kusadasi unde am fost tot cu ei si am fost multumita.
Merci
QUOTE (razvan_g81 @ Feb 3 2008, 20:56) *
Dupa indelungi cautari am ramas la doua variante :
1. Hotel Marie -(6 nopti cazare-demipensiune)-Acharavi ---Europa Travel
2. Hotel Golden Nests -(7 nopti-mic dejun)- Agios Gordios ---Christian Tour
Preturile sunt identice. Nu stiu ce sa aleg, voi ce ziceti?

Q man
QUOTE (klaudia_girl @ Jul 12 2008, 18:16) *
stiti fraze in greaca care mi-ar putea fi utile pe acolo ??

Te descurci cu engleza. ...dar daca vrei sa inveti si ceva greceste ... ai putea incepe cu formulele uzuale de salut, conversatiea zilnica, inoras la taverna, la hotel in magazine ...etc. Ai pute sa-ti cumperiun dictionar ...si ai rezolvat problema
LYLY
Buna seara la toata lumea.Am nevoie de un sfat.Plecam spre Corfu din Valcea si avem o noapte sa dormim pe drum .Unde ma sfatuiti sa oprim?Aproape de meteore?
un sfat ,un nume de hotel,sa fac rezervare sau gasesc fara?Cine ma poate ajuta?Va multumesc.
maro20

urmeaza sa plec in corfu, dassia, la sfarsitul lunii august......imi puteti spune cum e pe acolo?
ce pot vedea in zona si pe alocuri?
GTFMIOFE
SALUT!
am si eu o intrebare pt cei care au fost in corfu cu autocaru. cum se procedeaza cu mancarea? se cumpara ceva dupa drum, se ia de acasa ceva? presupun ca din cauzacaldurii nu prea ai ce sa iei de acasa pt ca se strica, nu?
Cristina L
QUOTE (GTFMIOFE @ Jul 18 2008, 09:34) *
SALUT!
am si eu o intrebare pt cei care au fost in corfu cu autocaru. cum se procedeaza cu mancarea? se cumpara ceva dupa drum, se ia de acasa ceva? presupun ca din cauzacaldurii nu prea ai ce sa iei de acasa pt ca se strica, nu?

In autocar nu ai voie sa mananci (cel putin asa e la Christian Tour) decat atunci cand opreste la popasuri si nu ai timp in 30 min sa-ti comanzi ceva de mancare si sa apuci sa o mananci,asa ca ia-ti ceva de acasa; ai putea sa folosesti o geanta termorezistenta sau o lada frigorifica.
joker_99
QUOTE (Titus 1904 @ Jul 15 2008, 10:57) *
bine ca nu ai all-inclusive pt ca mancai multe alimente decongelate si era pacat
asa poti merge peste tot si nu vei regreta , practic in nici o taverna nu poti gresi , toti au mancare proaspata si se straduiesc sa-si multumeasca clientii

am mancat si la Arca recomandata mai sus , e f bine , dar la Delphi(tot pe strada aceea centrala) parca e mai bine si mai ales la Stevens on the hill , doar ca acolo e plin de englezi ; astia au seri cu anumit specific , de ex seara bbq unde pt 19 euro/pers mananci cat poti la alegere din vreo 10-12 salate si vreo 7-8 feluri de carne sau preparate fripte in fata ta; in acesti bani primesti si o carafa de vin sau ceva suc soft
la Delphi incearca salata bucatarului (sau speciala) parca-i zice ,te va uimi biggrin.gif doar aia si se satura lejer o persoana

in orice caz platesti intre 10 si 20 eur per pers pt o masa cum nu prea gasesti pe la all-inclusive-uri

cam vreo 10-15 metri mai jos de acest restaurant (Delphi) cum mergi spre mare (sau spre Arca tongue.gif )este pe partea cealalta un bancomat oarecum intr-un magazin dar se vede fara probleme din strada daca ai viteza < 30 km/h

supermarket-uri pe strada aceasta sunt cred vreo 10 , pentru tot felul de cadouri recomand Spiros (poate zice careva ca fac reclama laugh.gif )

heheh merci nu imi fac griji ca nu o sa cheltuiesc bani m-am resemnat deja ziceam ca poate poate imi mai raman bani sa fac si cocediul singur numai cu burlaci in ibiza da asta este la ce am vazut la voi si pe alte pagini de internet e frumos asa ca vaya con dios

pun si eu o poza cu o plaja unde va recomand sa mergeti , Logas (Sunset) Beach

teo_05t
QUOTE (LYLY @ Jul 18 2008, 00:41) *
Buna seara la toata lumea.Am nevoie de un sfat.Plecam spre Corfu din Valcea si avem o noapte sa dormim pe drum .Unde ma sfatuiti sa oprim?Aproape de meteore?
un sfat ,un nume de hotel,sa fac rezervare sau gasesc fara?Cine ma poate ajuta?Va multumesc.

Pai depinde unde reusiti sa ajungeti in prima zi fctie. de conditiile de drum, vama etc. Din acest motiv nu are rost sa faceti rezervare. De ex. noi am dormit odata la Veroia (daca o luati prin dreapta, ne-am cazat la ora 22h cu 45 eur), alta data la Katerini (gasit cazare la ora 00h cu 35 eur). Intre Salonic si Larisa sau Kalampaka tot aveti unde sa va opriti:) Noi nu am facut rezervare pentru Grecia niciodata. Ai de unde sa alegi acolo:)
mihapavel
QUOTE (GTFMIOFE @ Jul 18 2008, 08:34) *
SALUT!

Anul trecut aveau langa cala de bagaje un frigider mic pentru mancarea turistilor.
GTFMIOFE
QUOTE (Cristina L @ Jul 18 2008, 11:49) *
In autocar nu ai voie sa mananci (cel putin asa e la Christian Tour) decat atunci cand opreste la popasuri si nu ai timp in 30 min sa-ti comanzi ceva de mancare si sa apuci sa o mananci,asa ca ia-ti ceva de acasa; ai putea sa folosesti o geanta termorezistenta sau o lada frigorifica.

mersi pt raspuns. tot cu christian tour plecam si noi. cu ocazia asta am aflat si cat dureaza oprirea-30 min. apropo, pe unde se fac opririle?popasuri, benzinarii? ai ce sa cumperi de pe acolo? mersi inca o data
Glamdringer
salut, poate sa-mi spuna si mie cineva care a fost mai recent cat se face de la iesirea din Romania pana in Corfu cu masina?
GTFMIOFE
salut,revin cu o intrebare: sunt agentii de turism in agios gordios pt eventuale excursii sau sunt obligat sa le iau de la christian tour? am inteles ca sunt mai ieftine de la agentiile locale.excursia cu vaporasul cu fundul de sticla se ia doar din corfu town?
machedoi
Am fost saptamana trecuta in Corfu. Preturi feribot pentru Corfu Town : 33euro/masina, 7euro/persoana, 3.5euro/copil pana in 10 ani. Durata calatoriei aprox. 2 ore. Pentru intoarcere puteti gasi tarife reduse la jumatate pentru masina.
Am atasat doua pliante cu orele de plecare a unor curse , de la doua dintre multele firme de transport.
Autostrada se termina in portul "international", pentru Corfu se pleaca din portul "domestic destination", se face dreapta de pe autostrada, este un indicator mare.Click pentru a vizualiza atașamentul

alexica08
QUOTE (cri_mar @ Jul 14 2008, 13:47) *
salut, tot citesc la cele 49 pagini ale acestui topic si nu reusesc sa gasesc informatii despre sejur individual cu avionul in corfu. Va rog spuneti-mi daca a fost cineva cu avionul, dar fara pachet cu cazare prin agentie. As vrea sa cumpar numai zborul cu charterul si sa caut cazare acolo (sau pe net). Vreau sa nu fim legati de masa de la hotel si nici de a sta intr-o singura localitate.
Multumesc, astept cu nerabdare, poate stie cineva.... smile.gif

nu stiu cum e cu biletul de avion, insa chiar daca il gasesti, mai este o problema...eu am fost anul trecut in corfu, cu masina, pe cont propriu, fara cazare rezervata...m-am gandit ca fiind o tara cu un turism foarte bine dezvoltat, din "miile" de hoteluri de acolo este imposibil sa nu gasesc ceva care sa-mi convina...ei bine, puteam plati si 200 euro/camera/noapte si tot nu gaseam..am fost la sfarsitul lui august-inceputul lui septembrie si nicaieri nu existau locuri de cazare libere...am cautat in corfu town, in agios stefanos, in sidari si inca intr-o statiune si nimic!...toti imi spuneau ca au camere libere insa ca trebuie sa vina proprietarul hotelului sa discute cu noi sau nush ce responsabil cu cazarile...dupa asteptari de genul o ora, venea individul in cauza si cu un zambet trist ne spunea ca e "all booked up"...pana la urma am gasit in stefanos, la o tantica bine intentionata insa dumnezeule cum arata camera aia..parca nu fusese renovata de la primul razboi mondial...ce sa mai zic de facilitati...nimic...asa ca fa-ti rezervare la hotel de pe net sau de la agentii ca la fata locului in mod sigur iti vei face atatia nervi incat iti strici vacanta.
florin1200
QUOTE (Mirelabotezatu2004 @ Jul 17 2008, 16:43) *
Cand pleci in Ipsos ? Si unde?

Plec pe 10 august , la hotel appartment s eleni

Noi plecam pe 3 August.. cand plecam noi ajungeti voi :-) !

Spuneti-mi si mie ce sa aleg intre excursiile : Laguna Albastra si Seara Greceasca ???!!!!!
Va rog frumos !!

Eu zic sa alegi seara greceasca , iar laguna albastra poti s-o vizitezi pe cont propriu f usor ( oricum am inteles ca e cine stie ce ) smile.gif

QUOTE (florin1200 @ Jul 19 2008, 09:32) *
Eu zic sa alegi seara greceasca , iar laguna albastra poti s-o vizitezi pe cont propriu f usor ( oricum am inteles ca nu e cine stie ce ) smile.gif

damisskillah
QUOTE (GTFMIOFE @ Jul 18 2008, 17:28) *
mersi pt raspuns. tot cu christian tour plecam si noi. cu ocazia asta am aflat si cat dureaza oprirea-30 min. apropo, pe unde se fac opririle?popasuri, benzinarii? ai ce sa cumperi de pe acolo? mersi inca o data

buna tuturor. si eu am plecat anul trecut in Corfu cu cei de la Christian Tour, am postat aici la perioada respectiva. Anul acesta am cautat din nou oferte pentru Corfu, tot la ei, cu autocarul, insa am vazut ca nu se mai fac decat cu avionul sau cu plecari de prin alte orase decat al nostru... In fine, ideea este ca, din punct de vedere al transportului, mi se par foarte ok. Nu opreau cate 30 de minute, opreau aproximativ din 5 in 5 ore la cate o benzinarie sau cate un market, ca sa le spun asa (alimentari mici de prin Bulgaria in care gaseai cam tot ce vroiai), pe unde pierdeam maxim 15 min. Mi s-a parut destul de convenabil tinand cont ca acum 2 ani, cand am fost in Paralia cu alta agentie, opreau aproape din 3 in 3 ore, cu pauze intr-adevar de 30 de minute. Si stii cum e, la fiecare oprire ies toti la cate o tigara, se formeaza cozi la toalete, se mai sfatuiesc ce sa isi cumpere de prin benzinarii, mai stau la o vorba-doua.... deci consider ca e mult mai convenabil sa rareasca opririle.
Cat despre faptul ca nu ai voie sa mananci in autocarul celor de la Christian Tour, asta nu am mai auzit-o biggrin.gif am mancat de cate ori aveam chef, si la dus si la intors.
Iar un lucru destul de important: atentie la bulgari si la taxele de toaleta, s-ar putea sa nimeresti benzinarii in care plictisiti si obositi de viata, tinereii vanzatori vor scoate de sub tejghea o pancarta scrisa de ei, unde iti vor cere cam 1 euro taxa de "mers la baie". Pana si la vama lor am nimerit o femeie de servici care s-a postat in fata usii de la baie cerand aceeasi taxa. eh, ce sa faci, sangele balcanic ! rolleyes.gif

Angela_b
Buna ziua,

Am fost anul trecut in Corfu, Paleokastritsa, mergem si anul acesta in septembrie.
Eu nu va recomand seara greceasca. Nu se compara cu cele din Thassos. In Paloekastritsa, langa Akrotiri Hotel, mai exact vis-a-vis de Paleokastrista Hotel era o taverna care avea formatie. Ne puteam face propria seara greceasca cu aceeasi bani.
O seara greceasca luata de la agentie se desfasoara in felul urmator: se tine intr-un sat de pe insula (fara iesire la mare) la o taverna. La masa stau cam 8 persoane. Mancarea, inclusiv cartofii sunt adusi pe farfurii foarte mici, cam 2 la o masa. Vinul este varsat, este in sticle, dar le aduc desfacute, la fel si apa. Mancarea nu este chiar traditionala. Carne la cuptor cu cartofi. Eu am fost si de revelion in Atena la o taverna in Plaka si a fost nasol.

Concediu placut!

Mai vine cineva pe 22 septembrie cu autocarul, agentia Christian Tour?
damisskillah
QUOTE (Angela_b @ Jul 19 2008, 12:04) *
Buna ziua,

Am fost anul trecut in Corfu, Paleokastritsa, mergem si anul acesta in septembrie.
Eu nu va recomand seara greceasca. Nu se compara cu cele din Thassos. In Paloekastritsa, langa Akrotiri Hotel, mai exact vis-a-vis de Paleokastrista Hotel era o taverna care avea formatie. Ne puteam face propria seara greceasca cu aceeasi bani.
O seara greceasca luata de la agentie se desfasoara in felul urmator: se tine intr-un sat de pe insula (fara iesire la mare) la o taverna. La masa stau cam 8 persoane. Mancarea, inclusiv cartofii sunt adusi pe farfurii foarte mici, cam 2 la o masa. Vinul este varsat, este in sticle, dar le aduc desfacute, la fel si apa. Mancarea nu este chiar traditionala. Carne la cuptor cu cartofi. Eu am fost si de revelion in Atena la o taverna in Plaka si a fost nasol.

Concediu placut!

sunt total de acord coolspeak.gif nu am vizitat Laguna Albastra, deci nu stiu cum e... dar am ales ceva excursie optionala "Barbeque", pe o insula denumita pe buna dreptate "Paradise Beach", si pot spune ca am vazut niste peisaje de ... bigeyedsmiley.png am mers in jur de 30-40 de minute cu vaporasul pana acolo si pot spune ca am ramas EXTREM de impresionata... asadar, banuiesc ca si excursia la Laguna Albastra e ceva de genul. Iar din cate am inteles, acolo chiar s-a filmat pelicula cu acelasi nume. Consider ca nici nu se poate compara cu o seara intr-un restaurant grecesc unde ti se canta si ti se danseaza traditional, plus ca primesti niste mancaruri pe care le poti comanda oricand la oricare alt restaurant din Grecia....
balasoiurares
QUOTE (damisskillah @ Jul 19 2008, 12:38) *
banuiesc ca si excursia la Laguna Albastra e ceva de genul. Iar din cate am inteles, acolo chiar s-a filmat pelicula cu acelasi nume.

DOAMNE!!!! Nu mai sustineti astfel de aberatii. S-a zis de un milion de ori aici si pe toate forumurile ca acea pelicula s-a filmat in insulele Fiji. Nu are nici o treaba cu Corfu.

Nu exista vreo modalitate de a apela la o anumita institutie sa facem agentiile sa nu mai dezinformeze oamenii? Pana si pe site la christiantour au scris tampenia asta in dreptul croazierei.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.