Grecia - Insula Corfu
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136

balasoiurares

QUOTE (ciumporas @ Jul 3 2008, 21:04) *
Benitses este aproape de Messonghi-Moraitika. Dupa ce am fost in croaziera, ne-am plimbat pe malul raului Messonghi....acolo erau oferte cu 25 eur/pers croaziera de o zi (Paxi-Antipaxi, Blue Caves) cu dejunul inclus. Noi platisem 30 eur/pers croaziera si am fost si pana in Kavos ca sa luam vaporul, fara nimic inclus.
Pe raul Messonghi sunt multe ambarcatiuni ale localnicilor, dar turistii nu stiu de ele...plimbandu-te pe mal te vede capitanul si te intreaba daca vrei sa faci croaziera, in ce zile le face el, si sa-l anunti inainte ca sa stie cate meniuri sa pregateasca (probabil sa-i dai si avans ca sa se asigure). De ex. el organiza a doua zi, dar s-a intamplat sa luam masa la o taverna din apropiere si am trecut din nou pe acolo a doua zi. Vaporul era la mal, semn ca nu se stransesera turisti ca sa faca excursia.
In schimb, croaziera organizata de localnici se face cu un vaporas de maxim 30-40 persoane, te clatina mai tare smile.gif
Din Paleokastrita am luat un vaporas cu fundul de sticla (glass bottom) si am dat 8 eur/pers pt o scurta croaziera de 45 min. A fost super suficient...parca nici nu ne trebuia mai mult....Apoi ne-am urcat pe scuter si am plecat spre Glifada unde am facut plaja...
Barci de inchiriat din portul Paleokastrita intre 30-60 eur/zi.

Concediu placut!!!

Foarte util postul tau. Merci mult. Daca mai stie cineva locuri si preturi de croaziere rog sa posteze (si daca au o masa inclusa)
tincu68
Multumesc pc83. Spune-mi tu ai primit voucher individual sau ai avut vreo confirmare ca este rezervata o camera la Alkyon pe numele tau?

ciumporas
QUOTE (tweetyC5 @ Jul 4 2008, 09:11) *
Sa nu uitati sa cumparati vigneta pentru Bulgaria, ca eu n-am putut sa cumpar din vama ca era inchis si dupa aia am uitat si m-au oprit in Sofia, si vroiau sa-mi dea 150 euro amenda, abia am scapat cu 40. Costa 10 euro pentru 7 zile la orice peco. In rest a fost 2 euro taxa de autostrada in Grecia. In Bulgaria plin de radare, multe limitari la 40 km desi sunt 2 benzi pe sens. Am scapat destul de ieftin ca sunt multi care blitzeaza plus ca am lasat si detectorul. In Grecia m-a oprit jandarmeria cred, ca erau vreo 10, mi-au cerut actele si mi-au notat datele pe un caiet. M-au cam speriat ca era in plina noapte si era si foarte pustiu pe acolo. La intrebarea mea de ce fac asta au spus ca este rutina si m-au pus sa sting halogenele din bara. In rest am plecat la 8.30 din Suceava, la 18 intram in Bulgaria, la 1 am intrat in Grecia si la 8.30 am ajuns in Igoumenitsa la timp pentru a prinde cursa de 8.45. Am luat ferry spre Lefkimi ca aveam cazare in Moraitika. A costat la dus 36 euro o masina si 2 persoane si 32 de euro la intors. Drumul a durat o ora. Am salvat drumul de la intoarcere de pe GPS daca este cineva intersat. La intoarcere am mers mult mai bine, nu stiu cred ca am mers mai mult pe autosdrada.

Ce scumpa rovigneta la benzinarii....noi am luat din vama, este 5 euro pt 7 zile. Am platit si la intors pt. ca am stat 12 nopti in Grecia. Asa ca...trebuie cumparata din vama. Noi am gasit deschis la 6.00 am. Ieftin feriboat-ul catre Lefkimi...noi am luat ferry catre Kerkyra, 30 eur dus (masina+2 pers) si 47 eur intors....nu stiu pe ce premise se bazeaza calculul lor.
viorel9026
nu gasesc decat 2 poze cu villa sofia 3* in benitses ,a mai fost cineva cazat acolo?ma puteti ajuta cu cateva informatii.pls
misu_s
QUOTE (alinacdrn @ Jun 26 2008, 22:05) *
Insula Corfu e de vis...Aproape ca nu conteaza unde esti cazat, daca inchiriezi o masina poti sa vezi toata insula. Distantele nu sunt mari de pe o coasta la alta. Nu trebuie sa luati excursiile propuse de ghidul roman, in statiuni, la agentii, e mai ieftin.

Gasim astfel de agentii locale si in Paleokastritsa? Am inteles ca nu e chiar o 'statiune', ci mai degraba un sat. Ajungem si noi pe 15 iulie acolo si vrem sa fim pregatiti, sa stim daca luam excursii si de la ghid (presupun ca vor un raspuns imediat ce ne lasa la hotel - in Turcia asa faceau, veneau dupa o ora peste noi).
decenuela
QUOTE (tweetyC5 @ Jul 4 2008, 09:11) *
Sa nu uitati sa cumparati vigneta pentru Bulgaria, ca eu n-am putut sa cumpar din vama ca era inchis si dupa aia am uitat si m-au oprit in Sofia, si vroiau sa-mi dea 150 euro amenda, abia am scapat cu 40. Costa 10 euro pentru 7 zile la orice peco. In rest a fost 2 euro taxa de autostrada in Grecia. In Bulgaria plin de radare, multe limitari la 40 km desi sunt 2 benzi pe sens. Am scapat destul de ieftin ca sunt multi care blitzeaza plus ca am lasat si detectorul. In Grecia m-a oprit jandarmeria cred, ca erau vreo 10, mi-au cerut actele si mi-au notat datele pe un caiet. M-au cam speriat ca era in plina noapte si era si foarte pustiu pe acolo. La intrebarea mea de ce fac asta au spus ca este rutina si m-au pus sa sting halogenele din bara. In rest am plecat la 8.30 din Suceava, la 18 intram in Bulgaria, la 1 am intrat in Grecia si la 8.30 am ajuns in Igoumenitsa la timp pentru a prinde cursa de 8.45. Am luat ferry spre Lefkimi ca aveam cazare in Moraitika. A costat la dus 36 euro o masina si 2 persoane si 32 de euro la intors. Drumul a durat o ora. Am salvat drumul de la intoarcere de pe GPS daca este cineva intersat. La intoarcere am mers mult mai bine, nu stiu cred ca am mers mai mult pe autosdrada.

Eu plec pe 16 in Kavos> Am citit traseul tau si observ ca n-ai facut pauza??/ Noi intentionam sa dormim o noapte mai pe langa Salonic. Conduc doar eu si nu pot sa spun ca am experienta f mare. Mai stii si alte ore de plecare a ferry spre Lefkimi? prb Voi ajunge in Igoumenitsa pe la amiaza, pe 17. As fi f interesata de ruta ta de gps. Eu am route 66, insa habar n-am daca e ok. N-as vrea sa am surprize si asa sunt putin stresata de drumul asta lung...sa ma mai si incurc./....prin bucuresti gps cam da erori si mi-e ca in afara nu are traseelenoi bagate. Mercic mult.
radu90
QUOTE (decenuela @ Jul 6 2008, 12:04) *
Eu plec pe 16 in Kavos> Am citit traseul tau si observ ca n-ai facut pauza??/ Noi intentionam sa dormim o noapte mai pe langa Salonic. Conduc doar eu si nu pot sa spun ca am experienta f mare. Mai stii si alte ore de plecare a ferry spre Lefkimi? prb Voi ajunge in Igoumenitsa pe la amiaza, pe 17. As fi f interesata de ruta ta de gps. Eu am route 66, insa habar n-am daca e ok. N-as vrea sa am surprize si asa sunt putin stresata de drumul asta lung...sa ma mai si incurc./....prin bucuresti gps cam da erori si mi-e ca in afara nu are traseelenoi bagate. Mercic mult.

De ce nu folosesti IGO 2006 ? Desi e bun si Route 66 - l-am folosit acum 2 ani spre Tassos si a fost foarte util (mai ales in Salonic), problema e insa cu Bulgaria care din cate stiu nu exista decat in iGO. Noi plecam spre Corfu (Ag. Gordios) pe 14 iulie ora 2 am. Pauza o vom face in Kalampaka, ocazie cu care vom vizita Meteora.

Q man
QUOTE (Angela_b @ May 29 2008, 13:17) *
Buna ziua,

Cei care aveti de ales, va recomand cu caldura Paleokastritsa (Hotel Akrotiri), este cea mai frumoasa statiune a insulei. Nu este doar parerea mea, dar anul trecut cand am fost, am ales si excurisia "Turul Insulei". O mare prostie din partea noastra pentru ca ne-au dus pe unde am fost si noi.
Noi nu am rezistat foarte mult la soare. Arde mai tare decat la noi, asa ca am avut si zile cand am plecat din statiune. Am luat Green Bus (4euro dus-intors) si ne-am plimbat prin Kerkyra. In aceasta excursie ghidul a specificat de cateva ori ca Paleokastritsa este cea mai frumoasa statiune a insulei (si eram tare mandri pentru ca acolo eram cazati noi) smile.gif
Daca stati in Paleokastritsa nu ratati Belavista. Este de urcat printre maslini, dar va garantez ca nu o sa va para rau.
Anul asta am ales Italia, dar la anul voi mai merge inca o data in Paleokastritsa.

Concediu placut tuturor!!!

Si spui ca hotelul este bun? ... am tot cautat informatii despre el...si plaja ?
Mirelabotezatu2004
Vroiam sa stiu cum e cu asigurarile medicale ??? Am vazut ca nu sunt oblugatorii dar e indicat sa le facem !
As vrea sa stiu cat costa ????
Multumesc
balasoiurares

QUOTE (Mirelabotezatu2004 @ Jul 7 2008, 00:20) *
Vroiam sa stiu cum e cu asigurarile medicale ??? Am vazut ca nu sunt oblugatorii dar e indicat sa le facem !
As vrea sa stiu cat costa ????
Multumesc

in jur de 25 lei pt 9 zile
tweetyC5
QUOTE (decenuela @ Jul 6 2008, 11:04) *

Mare grija la hartile de pe GPS, trebuie actualizate, ca anul trecut cand am fost in Turcia am descoperit ca in Bulgaria avea 3 strazi si din Turcia n-avea decat Istanbul. Am oprit la un peco sa cumparam harti. Prin Bucuresti am mers pe centura si acolo am facut cam mult. In rest am mers conform graficului. Am facut o pauza cand am mancat la Giurgiu si dupa aia doar pauze de pipi si un pic de dezmortire. Nu stiu sigur orarul dar e cam din 2 in 2 ore ferry. La dus am mers cu ala de 8.45 si la intors cu ala de 12.
pc83
QUOTE (tincu68 @ Jul 5 2008, 09:17) *
Multumesc pc83. Spune-mi tu ai primit voucher individual sau ai avut vreo confirmare ca este rezervata o camera la Alkyon pe numele tau?

Da, am primit voucher la agentie in aprilie cand am facut plata.
tincu68
Mie mi-au spus in februarie cand am achitat integral biletele, sa mergem in iulie (cu o luna inainte de plecare) sa luam voucher-ul. Dar acum ne-a spus ca voucherul este colectiv (pe tot autocarul) si il vom vedea la imbarcare. Este cam tarziu din puncutul meu de vedere, am sa merg la agentie am sa ma legitimez si am sa cer o copie xerox a acestui voucher, cred ca am dreptul sa-l primesc?
bombonica
QUOTE (balasoiurares @ Jul 3 2008, 09:30) *
...Asta e noua cu salupa. Cate persoane aveau voie si cine conducea?
...La Aqualand cat ai dat prin agentie? ca am inteles ca biletul ar fi 20E de dimineata si 16E dupa ora 14
...Ce alte plimbari pe mare ar mai fi si din ce zone? As prefera sa iau totul la fata locului (nu prin agentie) si ar trebui sa stiu din prima zi planificarea pt a stii in ce zile inchiriez masina.
Noi vom fi cazati in statiunea Ipsos

Salupa am condus-o cu totii, 2 adulti si 2 copii. Sunt salupe si mai puternice, pentru mai multe persoane, dar sunt si ceva mai scumpe. A fost super fain si cu peripetii- daca sunt valuri nu e bine sa te apropii prea mult de tarm. Noi ne-am apropiat si valurile au dus salupa pe nisip. Am reusit sa o scoatem, a intrat si ceva apa in ea si intr-un final am ancorat-o ceva mai departe de plaja. Salupele au veste de salvare, asa ca, chiar daca sunteti cu copii mai mici, pot inota cu vesta de la salupa la mal, in cazul unor valuri mari.Sunt multe plaje frumoase in Paleokastrita la care ai acces doar de pe mare.

La aqualand am dat parca 16 euro si iti recomand zilele de luni-marti cand este f putina lume. Cand ziceam ca am luat biletele prin agentie, ma refeream la cele locale, grecesti nu la alea noastre care te jupoaie de bani biggrin.gif Erau excursii de genul BBQ - te duceau sa vezi grotele de la Paleokastrita si apoi faceau BBQ in Paradise beach. Sau daca luai excursia din Sidari te duceau la Sunset beach ptr BBQ (dar aici poti ajunge si singur cu masina) Apoi mai erau tot felul de excursii in Corfu sau alte statiuni, dar astea nu merita, mai bine inchiriezi masina. In general agentiile de acolo au afisate multe excursii si chiar daca plecarile nu sunt din statiunea respectiva, iti asigura si transferul ptr cativa euro.
balasoiurares
QUOTE (bombonica @ Jul 7 2008, 13:34) *
Salupa am condus-o cu totii, 2 adulti si 2 copii. Sunt salupe si mai puternice, pentru mai multe persoane, dar sunt si ceva mai scumpe. A fost super fain si cu peripetii- daca sunt valuri nu e bine sa te apropii prea mult de tarm. Noi ne-am apropiat si valurile au dus salupa pe nisip. Am reusit sa o scoatem, a intrat si ceva apa in ea si intr-un final am ancorat-o ceva mai departe de plaja. Salupele au veste de salvare, asa ca, chiar daca sunteti cu copii mai mici, pot inota cu vesta de la salupa la mal, in cazul unor valuri mari.Sunt multe plaje frumoase in Paleokastrita la care ai acces doar de pe mare.

Cati adulti incapeau in acea salupa si cat timp vati plimbat cu cobustibilul de 20E?
geoorge16
QUOTE (Q man @ Jul 7 2008, 00:08) *
Si spui ca hotelul este bun? ... am tot cautat informatii despre el...si plaja ?

Da hotelul este bun, plaja din fata hotelului este cu pietris la fel si in apa, dar apa este magnifica, la doi pasi este un bar "la grota" de unde sari de pe trambulina intr-o apa incredibila. Poti merge cu taxiboat pe o plaja extraordinara Paradise Beach
carmen_26
Tocmai am revenit din Corfu, ag. Gordis, hotel Golden Nests, am avut un concediu de vis. Din pacate nu toti cei cu care am plecat prin aceeasi agentie au avut acest noroc, noi chiar am nimerit un hotel ok, si o statiune superba.
Cel mai interesant a fost ca am reusit sa vizitam toata insula si sa ne facem o idee despre fiecare statiune in parte, de aici si concluzia ca ag gordis chiar merita vazuta, si Sidari de asemenea, cu canal d'amour, e de vis.
Pentru cine doreste mai multe informatii va stau la dispozitie.
O sa postez si cateva poze nu foarte multe pt ca au rezolutie mare si se incarca foarte greu.
GTFMIOFE
QUOTE (carmen_26 @ Jul 7 2008, 14:57) *
Tocmai am revenit din Corfu, ag. Gordis, hotel Golden Nests, am avut un concediu de vis. Din pacate nu toti cei cu care am plecat prin aceeasi agentie au avut acest noroc, noi chiar am nimerit un hotel ok, si o statiune superba.
Cel mai interesant a fost ca am reusit sa vizitam toata insula si sa ne facem o idee despre fiecare statiune in parte, de aici si concluzia ca ag gordis chiar merita vazuta, si Sidari de asemenea, cu canal d'amour, e de vis.
Pentru cine doreste mai multe informatii va stau la dispozitie.
O sa postez si cateva poze nu foarte multe pt ca au rezolutie mare si se incarca foarte greu.

salut. si eu plec pe 4 aug in aceeasi locatie.hotelul cum este? preturi?cam de cati euroi ai nevoie?orice alt detaliu este bine venit! mersi!
eirini
stie cineva cum este plaja din dassia? a stat cineva la hotel primavera din dassia?
to3oths
QUOTE (geoorge16 @ Jul 7 2008, 14:49) *
... la doi pasi este un bar "la grota" de unde sari de pe trambulina intr-o apa incredibila...

Ce va ziceam eu mai demult de "La Grota". vedeti ca e misto. Cum am zis, cine merge in Paleokastritsa si nu numai, nu trebuie sa rateze La Grota.(are un dezavantaj, scarile multe ce trebuie urcate dupa aceea, la plecare).
SheffieldMac
La Grotta e fenomenala... de-abia astept sa ajung din nou in paleokastritsa in august.
PS Pt cine e interesat de statiunea de langa Paleokastritsa, Liapades, uitati un site bun cu poze 360. Se vede si cum e plaja cu pietricele, asemanatoare cu cea de la Akrotiri.
http://www.liapades-bliss.com
geoorge16
QUOTE (to3oths @ Jul 7 2008, 18:17) *
Ce va ziceam eu mai demult de "La Grota". vedeti ca e misto. Cum am zis, cine merge in Paleokastritsa si nu numai, nu trebuie sa rateze La Grota.(are un dezavantaj, scarile multe ce trebuie urcate dupa aceea, la plecare).

Dada da da ca bine zici de scarile alea. Uf am inceput sa urc intr-un picior cand imi scoteam apa din urechi si am terminat de urcat in patru labe si un pic pe burta !!

QUOTE (misu_s @ Jul 5 2008, 23:46) *
Gasim astfel de agentii locale si in Paleokastritsa? Am inteles ca nu e chiar o 'statiune', ci mai degraba un sat. Ajungem si noi pe 15 iulie acolo si vrem sa fim pregatiti, sa stim daca luam excursii si de la ghid (presupun ca vor un raspuns imediat ce ne lasa la hotel - in Turcia asa faceau, veneau dupa o ora peste noi).

Zic sa te mai informezi putin daca Paleokastrita este un sat atunci nu esti pregatit cu destule informatii pentru calatorie. Fara probleme gasesti agentii de unde sa iei excursii, sa inchiriezi masini, atv, scutere, barci cu sau fara motor. Sigur ca la fel vor face dupa ce va cazati zice sa va intalniti in 30 min in loby sa cumparati excursiile. Concediu placut !!!!!!!!
to3oths
QUOTE (geoorge16 @ Jul 8 2008, 11:12) *
Dada da da ca bine zici de scarile alea. Uf am inceput sa urc intr-un picior cand imi scoteam apa din urechi si am terminat de urcat in patru labe si un pic pe burta !!

.....

laugh.gif laugh.gif laugh.gif Mai ales daca mai bei si o bere doua, dupa aia ai nevoie de o macara sa te urce scarile. Noi cind mergem, de obicei seara pina noapte la o bere, mereu zicem ca raminem acolo sa dormim pina dimineata. tongue.gif
geoorge16
QUOTE (to3oths @ Jul 8 2008, 12:12) *
laugh.gif laugh.gif laugh.gif Mai ales daca mai bei si o bere doua, dupa aia ai nevoie de o macara sa te urce scarile. Noi cind mergem, de obicei seara pina noapte la o bere, mereu zicem ca raminem acolo sa dormim pina dimineata. tongue.gif

stiu ca este off topic dar recomandarea este ori sa nu bei nici o bere ori sa nu le tii numarul, daca alegi una din aceste variante scarile vor fi mai putine, la varianta a doua chiar rulante rolleyes.gif biggrin.gif biggrin.gif
gabi14
Stiti cumva daca mai este vreun parc de distractii in Corfu in afara de Aqualand?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.