QUOTE (to3oths @ May 14 2008, 13:24)

Niciodata preturile de la receptie sau la usa nu vor fi mai mici decit la agentii, cu atit mai mult cu cit poate va ginditi ca daca asteptati pina in ultimul moment - tip "last minute" - veti gasi pret convenabil. Intotdeauna la receptie pretul e mai mare, iar daca astepti pina in ultimul moment este si mai mare, plus ca e posibil sa nu gasesti. Asa se procedeaza in grecia, asa se procedeaza si in Romania. Este logic, de altfel. De ce? explicatia e simpla : agentia turistica, oricare ar fi ea, e cumparator en-gros, deci i se da un pret en-detail mult mai mic, astfel ca la rindul ei poate da un pret mai bun, nu mai mic, clientului final. Pe cind oricine suna direct la hotel si ia pret de receptie este un cumparator en-detail la prima mina, asa ca i se va da pretul maxim, pt ca face o singura cumparatura o data pe an. Soer sa ma fi facut inteleasa.
Acuma, in ce priveste Aqualandul de care ma intrebasei mai sus, ca sa iei autobuzul verde trebuie sa pleci din Agios Gordios cu un autobuz verde pina in orasul Corfu(adica cursa speciala Corfu-Agios Gordios, care nu trece prin Aqualand, iar alta cursa pina in Agios Gordios nu vine), din oras, de la STATIA KTEL(statia autobuzelor verzi) sa iei cursa care merge in Agios Ioannis si astfel vei ajunge la Aqualand. La intoarcere va tb sa faci calea inversa. Va fi foarte obositor asa, mai ales ca vei face un ocol foarte mare si fara sens. De aceea mai bine inchiriezi un ATV sau biciclete(ca tot spuneai ca mergeti pe biciclete mult) si urmati cel mai scurt drum adica Agios Gordios, Sinarades, Pelekas, Agios Ioannis(aprox3-4 km) fata de cel cu autobuzul cam 17km dus si intors.
Preturile in general, de orice fel, oricine ar fi mers si ar fi pozat chiar meniurile de la intrare cu preturi, tot nu ar fi putut sa obtina o imagine generala. Lucru bun aici e ca fiecare taverna, restaurant, cel putin in statiuni, are afisate inca de la intrare, la poarta preturile, asa incitg nu veti fi pusi niciodata in situatia sa va simtiti prost asezindu-va la masa, descoperind preturile si apoi fiind nevoiti sa va ridicati.
Un singur lucru este bine de tinut minte, oriunde in lumea asta v-ati duce : intotdeauna intr-o statiune, mai ales in sezonul respectiv(adica la munte iarna si la mare vara), preturile sint cu mult mai mari decit in afara statiunilor. In Corfu, ca si in multe alte zone de acest fel, in timpul iernii marea majoritate a statiunilor, cu ffff mici exceptii, sint pustii, totul e inchis, inclusiv restaurantele si tavernele. Deci, cei care au aceste afaceri lucreaza practic doar cit dureaza sezonul turistic, astfel ca e logic sa incerce sa scoata un profit cit mai mare in aceste aprox. 6 luni de sezon.
De preferat intotdeauna este sa mincati, sa beti, sa cumparati din locuri(magazine, restaurante, etc.) de unde acelasi lucru il fac si localnicii. Stiu e greu pt cineva care vine in Roda sau in Acharavi sau in Sidari la pachet, deci fara transport propriu, sa incerce sa plece de acolo de 2 ori pe zi in cautare de loc de mincare. In aceste situatii trebuie sa va ghidati iarasi dupa acelasi principiu : acolo unde sint mai multi greci adunati zilnic e clar ca locul respectiv e frecventat si de localnici. In consecinta are circulatie a marfii, preturi relativ acceptabile si e de preferat.
Multumesc frumos pentru Aqualand...o sa imi fie de un real ajutor
...
In privinta agentiilor de turism:)...daca spun ca lucrez la o agentie de turism si pachetul care l-am cumparat de agentie cel putin in privinta cazarii e mai scump decat mailul pe care l-am primit direct de la Alonakia ..pe scurt eu unul cu reducerile pe care le-am obtinut de la agentia la care lucrez si ceea de la care am achizitionat pachetul ....pai la cazare m-am scos exact cat as fi platit direct la hotel
....Ai dreptate in mare parte in privinta privinta preturilor pentru cazare care sunt negociate de catre agentie ...dar nu pentru aceste destinatii ...Lucrez in TUI ,DERTUR,MIKI,GTA ,HOTUSA......dar tine cont ca sunt touroperatori externi Romaniei ...cei de aici cand se duc si negociaza cu hotelul comisionul pe care si-l adauga este exagerat (trust me).....mai ales ca lucrez numai pe partea turistica (cazare only)...
Pentru ATV...as avea bani ca sa il pot inchiria pentru toata perioada ...dar la cat de capiat sunt ...primul gard este al meu ...asa ca dau 200 de eur spre ex sa inchiriez o sapt atv-ul si daca se intampla ceva cu el ...mai platesc cine stie cat :-??...asa ca sper sa mai am gambele din tinerete
))ca din ce spune-ti sunt ceva pante pe acolo ....la coborare e easy....dar urcarea ...o sa fie fun 
cat pentru nenumarate posturi pe care le-am pus ...de vina este si natura mea
asa m-a facut mama ....pai sa stiu la ce sa ma pot astepta acolo.....ca sa pot sa imi iau marja de 100 % de eroare a calculelor ...niciodata in viata mea cand am zis ca face 100.....m-a dus la 200....cel putin cand mai intra cineva nou ca mine pe forum si nici macar nu stie ca se poate folosi search-ul....mi-am dat seama de el ...deabia dupa ce am citit aici aproape toate posturile ...sa isi poata face o impresie generala legata de tot.....presupun ca vor fi unii care sunt exact ca mine ...au 6-700 eur de cheltuiala (cu masa demipensiune si cazare deja luata)...fara permis de conducere....si vrea sa viziteze nu stiu ce statiune ....pai eu deja ma gandeam ca la cat s-a scris de Kavos o seara as vrea sa ii vad si eu pe faimosii englezi cum fac prin club....dar din Gordis pana in Kavos fara masina ...:-?....cam IMPOSIBIL ....deci in COrfu ai sute de posibilitati de distractie si vizitare ....dar trebuie ca sa se stie cum sa se faca:)...inca o data multumesc frumos pentru info despre Aqualand ..