Plaja intr-adevar este ingusta, daca vorbesti despre cea din fata hotelului. Dar la vreo 300m in directia Kerkyra e alta mai mare, mai ingrijita, cu cabine de dus si paza. Aia mi-a parut mai curata, a primit si steag albastru. (blue flag) Acolo gasesti si un pic de nisip pe alocuri. Nu te speria de pietris, nu sunt "bolovani"! E pietris marunt, iti spun ca am stat intinsa doar pe prosop si nu m-a deranjat. Sezlongurile nu stiu cat sunt.. n-am intrbat caci n-am avut nevoie. Stiu ca in Sidari am luat un sezlong cu 2.5E ziua. Ofereau 2 sezlonguri cu umbrela la 8E ziua. Cred ca in Benitses ar avea cam aceleasi preturi. Am mai scris ca in apa ne-au atacat in prima zi niste pesti marunti care muscau cam rau. Mi-am adus imediat aminte de toate filmele de groaza cu piranii vazute.

Dar in alte zile nu i-am mai intalnit. Apa e foarte clada, linistita, se adanceste lent. In apa pietre nu sunt parca.. dupa vreo 1-2m e nisipos chiar. Am impresia ca valurile scot toate pitricele pe mal.
In general, statiunea mi-a parut verde, frumoasa, plina de viata. Nu te astepta la discoteci una langa alta (erau vreo 2 cluburi) dar in rest e plin de magazine de suvenire, restaurante zeci, pt toate gusturile si toate preturile. Dupa ce am vazut Sidari, care sigur merita vazut caci canal d'amour e intr-adevar o frumusete) totusi mi-a parut bine ca am ales benitses. Sidari e un loc uscat, plaja e un soi de namol, si inaintezi vreo 10 m in apa pana se adanceste.
Masina n-am inchiriat caci ne-am deplasat cu autocarul. Ti-as recomanda mai mult un scoter sau ceva de felul, caci multe din drumurile lor sunt foarte inguste,isi parcheaza masinile mai rau ca romanii si e aglomerat. Gasesti "rent a car" la fiecare 100m in Benitses.
Cel mai mult mi-a placut Paleokastritza, e un "MUST" daca pleci in Corfu. Noi am inchiriat o bicicleta de apa si ne-am oprit departe de mal si am inotat acolo. A fost o minune. Tot acolo poti merge in diverse excursii: pestere , Albania, vas cu fundul de sticla, etc. Si pesterele sunt frumoase, mi-au placut. Apa e minunata.. plajele sunt mai nisipoase,dar tot au pietricele.
Mai multe n-am reusit sa vedem,caci prietenul meu s-a imbolnavit din prima zi..si am stat o zi in spital incercand sa-i scad febra, apoi l-a luat ambulanta la spital unde a mai stat 3 zile

Si tot ce am vazut a fost in ultimele 3 zile cand am alergat peste tot! Asa ca nu uitati sa va faceti ASIGURARE MEDICALA. Niciodata nu stiti ce se poate intampla!
Va doresc vacanta placuta, mai scrieti daca aveti intrebari.