Lista rusinii
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6

TheGrudge

Nu e facuta nici o manea dupa ea.(inca) smile.gif
Nefersetty
[quote name='adid22' date='May 21 2006, 15:17' post='1519777']
Las la o parte sentimentele personale legate de manele si de "guristi" si propun sa deschidem o lista in care sa apara asa:maneaua neaosa si melodia din repertoriul international/national din care se inspira(pe care o fura cu nesimtire)

Ya Ghrayeb este copiata dupa melodia cu acelasi nume,de Fadel Shakir

Alte manele copiate:
Minodora:Cind spre cer privesc....copie dupa:Ensani Ma Bensaak,de Diana Karazoon
Adriana Antoni:Iubirea mea.........copie dupa:Inta Ayh,de Nancy Ajram

Nefersetty
QUOTE(nch_daniel @ Sep 27 2006, 12:55) *
florin peste & denisa - ochii tai cand ma privesc este copiata dupa Salman Khan - Har Dil Jo Pyar Karega

Salman Khan e doar actor. Melodia e cintata de Udit Narayan & Alka Yagnik
nch_daniel
probabil... eu asa am gasit-o ... Alka Yagnik are niste melodii tari rau dar nu stiam ca o canta si p-asta
Sh0rty
Nicolae Guta & Play Aj - Sunt tare dupa Arash & Aneela - Chori Chori
Denisa & Play Aj - Kiss me baby dupa Garam Masala - Kiss Me Baby
dark20angel06
daupa ce am citi astea cuncluzia e ca toti manelistii is niste poponarii kre se cred cantareti da defapt fac poluare fonica si nu stiu altceva decat sa plagieze >:P death.gif
titelus2003
"Nu vreau banii tai" - melodia e a unui cantec indian pe care il ascultam cu placere cand eram mic, adica prin anii `70...

conu71
voi chiar ascultati asa ceva?
titelus2003
Aici gresesti. "Hartistii" de care razi tu cu atata pofta - de mici vorbesc doua limbi, si unii, din pacate, mai bine decat multi asa-zisi "puri" si au capacitatea de a invata foarte repede inca alte cateva limbi straine. Cat despre manelele copiate, eu nu zic ca sunt "belea", cum a zis altcineva, dar unele dintre ele sunt mai bune decat cantecele originale. Nu sunt un ascultator infocat de manele, sincer, ca si tie, nici mie nu-mi place genul, dar arta muzicala din Romania s-a cam dus pe copca, si asta nu din cauza ca n-am avea artisti, ci pt ca nu stim sa-i pretuim, si de fapt nu mai stim nici macar ce e aia muzica. Atata timp cat tampenia aia de zgomot pe care "cunoscatorii" o numesc "house music" si care n-are nimic de-a face cu muzica si care trezeste in om toate instinctele criminale (are cam acelasi efect ca picatura chinezeasca) este atat de apreciata in zilele noastre poti sa mai spui ca exista o cultura muzicala? Pune un manelist si un houser fata in fata si provoaca-i la o intrecere. houserul n-ar sti decat sa apese pe cateva butoane si eventual sa prelucreze niste pasaje muzicale presetate aflate deja in banca de date a uneltei pe care o foloseste (a se citi consola DJ) - cu cat e mai performanta, cu atat DJ-ul e mai bun, si, saracul, poate nici macar nu stie cate linii are portativul, ce sa mai zicem de interpretarea curata a unei piese indiferent daca e dupa ureche sau dupa partitura. Da, manelistii plagiaza, dar, inainte de toate, ei stiu sa cante atat melodia originala, cat si ceea ce rezulta din munca lor. Si asta fara sa faca play-back.
titelus2003

QUOTE(dark20angel06 @ May 10 2007, 21:07) [snapback]2816915[/snapback]
daupa ce am citi astea cuncluzia e ca toti manelistii is niste poponarii kre se cred cantareti da defapt fac poluare fonica si nu stiu altceva decat sa plagieze >:P death.gif

Ce intelegi tu prin poponar? Parerea mea (si nu cred ca numai a mea) e ca au destul succes in viata lor amoroasa si nu cred ca au nevoie sa-si schimbe orientarea... Ei nu se cred cantareti, ei au ramas printre putinii cantareti (cantaret nu inseamna numai vocal, ci si instrumental - lor nu li se intampla sa li se strice CD-ul de playback); poluarea fonica n-o fac ei, ci aparatele celor care asculta, iar la plagiat nu sunt singurii. nu-mi plac manelele in mod deosebit, dar le prefer altor genuri asa-zis muzicale, ai caror autori ar face bine sa ia niste lectii de muzica tocmai de la acesti "plagiatori". La cate manele au aparut in ultimii ani , daca ar fi fost plagiate toate ar fi trebuit pana acuma sa fie randul muzicii simfonice.
Ninu
QUOTE(Alt_om @ Dec 1 2006, 18:58) [snapback]2168253[/snapback]
Manelele copiate sunt de succes ! Tot asa. Cu cat mai multe cu atat mai bine. Mi-ar place sa vad manele cu versuri copiate dupa melodii in engleze desi e imposibil : '' hartistii'' sunt prea dobitoci sa articuleze ceva in romana da' in engleza.

QUOTE(titelus2003 @ May 13 2007, 13:07) [snapback]2827601[/snapback]
Aici gresesti. "Hartistii" de care razi tu cu atata pofta - de mici vorbesc doua limbi, si unii, din pacate, mai bine decat multi asa-zisi "puri" si au capacitatea de a invata foarte repede inca alte cateva limbi straine. Cat despre manelele copiate, eu nu zic ca sunt "belea", cum a zis altcineva, dar unele dintre ele sunt mai bune decat cantecele originale. Nu sunt un ascultator infocat de manele, sincer, ca si tie, nici mie nu-mi place genul, dar arta muzicala din Romania s-a cam dus pe copca, si asta nu din cauza ca n-am avea artisti, ci pt ca nu stim sa-i pretuim, si de fapt nu mai stim nici macar ce e aia muzica. Atata timp cat tampenia aia de zgomot pe care "cunoscatorii" o numesc "house music" si care n-are nimic de-a face cu muzica si care trezeste in om toate instinctele criminale (are cam acelasi efect ca picatura chinezeasca) este atat de apreciata in zilele noastre poti sa mai spui ca exista o cultura muzicala? Pune un manelist si un houser fata in fata si provoaca-i la o intrecere. houserul n-ar sti decat sa apese pe cateva butoane si eventual sa prelucreze niste pasaje muzicale presetate aflate deja in banca de date a uneltei pe care o foloseste (a se citi consola DJ) - cu cat e mai performanta, cu atat DJ-ul e mai bun, si, saracul, poate nici macar nu stie cate linii are portativul, ce sa mai zicem de interpretarea curata a unei piese indiferent daca e dupa ureche sau dupa partitura. Da, manelistii plagiaza, dar, inainte de toate, ei stiu sa cante atat melodia originala, cat si ceea ce rezulta din munca lor. Si asta fara sa faca play-back.

@Alt_om: manelele copiate sunt de succes pt. ca 80% din cei ce le asculta au o cultura de nimic, iar prin simplul motiv ca in Romania predomina astfel de oameni, maneaua este la moda, fie aceasta si copiata.

@titelus2003: sincer, nu este nevoie sa inventezi unele lucruri (evident neadevarate) pt. a lua apararea "hartistilor". De exemplu, spui ca ei de mici vorbesc doua limbi... cum asa? cand nici limba romana nu o vorbesc corect? chiar daca invata doua limbi, le invata din nevoie (cersit in Spania, Italia etc.). In plus, muzica house imi pare de mii de ori mai ascultata, apreciata, si placuta decat maneaua. Cat despre a fi dj. te inseli din nou smile.gif . De vreun an - doi ca sa te poti inregistrat ca dj. in registrele statului roman iti trebuie o facultate de dj., care se urmeaza dupa terminarea anilor scolari obligatorii, unde se invata nu numai sa se lucreze cu un mixer, ci si cum sa se imbine sunetele, tonuri, semitonuri, si tot asa, din care putem conchide clar ca stiu cate linii are un portativ smile.gif . Si in plus, majoritatea manelistilor fac play-back, si nu incerca sa ma contrazici decat cu argumente solide. Singurul aspect in al carui privinta te aprob este acela al muzicii romanesti: "arta muzicala din Romania s-a cam dus pe copca, si asta nu din cauza ca n-am avea artisti, ci pt ca nu stim sa-i pretuim, si de fapt nu mai stim nici macar ce e aia muzica". Prin aceasta fraza ai descris excelent situatia muzicala din Romania, careia ii prevad un viitor destul de sumbru daca o tine tot asa...
Ninu
m-am interesat intre timp, iar cursurile obligatorii pt obtinerea acordului de a lucra ca dj. costa in jur de 150 de euro... asta ca sa te convingi ca ei au o scoala... lucru care cu greu il pot zice despre faimosii tai "hartisti"...
TheGrudge
dark20angel06,mai bine ai lucra tu putin la gramatica smile.gif,cat despre plagiat,este la moda in orice stil muzical in Romania nu numai la manele.
beaucafea
QUOTE(TheGrudge @ May 22 2007, 00:19) [snapback]2868941[/snapback]
dark20angel06,mai bine ai lucra tu putin la gramatica smile.gif,cat despre plagiat,este la moda in orice stil muzical in Romania nu numai la manele.

Si nu numai in Romania
elaxalien
[size="7"][/size]MANELELE SUNT CANTATE DE TIGANI,TIGANII FURA=> MANELELE SUNT NISTE FURACIUNI!!! wink.gif wink.gif wink.gif
kasse1982
In primul rand nu toti tiganii fura .... in al doilea rand aici se vorbeste despre muzica, si daca stau sa ma gandesc bine unii chiar au voce in comparatie cu foarte multi din muzica romaneasca ....cei care canta "dance" ....daca ii pui sa cante live se pierd ....sau "le sare discu' " .... despre muzica copiata ....toata lumea copiaza ....problema este cat de bine o copiaza. Mie imi plac manelele .... nu ma omor dupa ele, nu le ascult zilnic, dar nici nu fac parte din categoria care o sa zica "ba, eu detest manele ....sa nu le aud" ...si probabil cand postez pe forum il ascult pe Guta .... asa ca fiti mai realisti ....este un gen de muzica ....va place ascultati ...nu va place ...tot ascultati rolleyes.gif
rolleyes.gif .....

btw ....de ce nu se face atata caz si pe prostia din muzica dance ? decat sa`i ascult pe retardatii din muzica romaneasca care au ajuns vedete fie pe bani, fie pe relatii ...fie pe pasarica (in cazul fetelor) ....

in muzica romaneasca ...sunt cativa care chiar au voce ...se cunosc ..... la fel si in manele ...
h3llboy
QUOTE(kasse1982 @ Sep 24 2007, 11:01) *
In primul rand nu toti tiganii fura .... in al doilea rand aici se vorbeste despre muzica, si daca stau sa ma gandesc bine unii chiar au voce in comparatie cu foarte multi din muzica romaneasca ....cei care canta "dance" ....daca ii pui sa cante live se pierd ....sau "le sare discu' " .... despre muzica copiata ....toata lumea copiaza ....problema este cat de bine o copiaza. Mie imi plac manelele .... nu ma omor dupa ele, nu le ascult zilnic, dar nici nu fac parte din categoria care o sa zica "ba, eu detest manele ....sa nu le aud" ...si probabil cand postez pe forum il ascult pe Guta .... asa ca fiti mai realisti ....este un gen de muzica ....va place ascultati ...nu va place ...tot ascultati rolleyes.gif
rolleyes.gif .....

btw ....de ce nu se face atata caz si pe prostia din muzica dance ? decat sa`i ascult pe retardatii din muzica romaneasca care au ajuns vedete fie pe bani, fie pe relatii ...fie pe pasarica (in cazul fetelor) ....

in muzica romaneasca ...sunt cativa care chiar au voce ...se cunosc ..... la fel si in manele ...

Mare dreptate ai omule, bravo tie, imi place cum gandesti!
Muzica dance romaneasca sucks dry.gif thumbdown.gif
Si eu ascult manele, si nu mi-e rusine sa recunosc, chiar daca unii cred ca suntem niste inculti daca ascultam manele, este total FALS.
Fiecare cu ce-i place!
radu6000
Vali Vijelie - Doar amintirea ta-------Masti - Dil de diya hai
H4RnIcu7zu
QUOTE (adid22 @ May 21 2006, 22:17) *
Las la o parte sentimentele personale legate de manele si de "guristi" si propun sa deschidem o lista in care sa apara asa:maneaua neaosa si melodia din repertoriul international/national din care se inspira(pe care o fura cu nesimtire)

Incep eu:

Sorin Salam:Vreau sa-mi impart viata cu tine Sursa:Despina Vandi

Fantastik (aia cu Carolina) este de pe la Shaggy-Carolina

Liviu Guta: De ce ma minti -furat la indigo dupa Despina Vandi-Magapas

Catalin Arabu:Ia Ghraeb(cred ca asa se scrie)-copie de pe moshik afia-halom matok

catalin arabu&minodora azi imi este foarte greu -inspiratia:ben e king-stand by me

Manele mai noi nu stiu ca sunt ani de zile de cand nu mai ascult,oricum ma mai documentez si revin.

Feel free sa mai postati ce se mai fura/s-a furat prin manelarie!

ba asta e cel mai mare bulangiu , impreuna cu colegii lui manelisti ,bai cum dreaq sa fure ma melodia lui robbie williams - feel ?? bai yo zic ca astia ar trebui sa fie numiti HANDICAPATI sau incapabili mintal , bai nu stii sa compui o melodie nu mai faci bai nu incepi sa furi de pe net o mel hai sa o cant si p asta ...tare is curios ce ar zice avocatul lui Robbie Williams.sper sa dau de el cat de curand tare mi-ar placea sa ii vad p tiganii astia sa plateasca o mare amenda si aja se lauda ca au banii.(tiganii nus cei kre is inchisi la ten is aia kre fura ,cei kre se lauda cu ce nu e al lor ,tigani prin comportament) nijte prosti sunteti bai cu plagiaturile voastre
big.brother
Mă bag și eu puțin în seamă..
Ziceați că nu sunteți deloc inculți dacă asculați manele.
Tocmai am auzit din întâmplare, o manea, pe care am zis că trebuie să o țin minte, ca să v-o spun.

Ești frumoasă ca o stele,
Inima-mi se rupe-n doi,
Toate sufletele mele,
Plânge pentru tu și noi.

Deloc agramată. thumbdown.gif
Getuta
Hai ca vin si eu cu ceva ex>

Costi Ionita, saraca mi-e inima-Antonis Remos, Pou na pige tosi agapi
Dorel de la Popesti, De ce vrei sa pleci-Nikos Vertis, Pes to mou ksana-asta da melodie greceasca super facuta praf cu versuri de 2 lei!
Dau cu banu' ca Becali (nu stiu cine o canta)-Nikos Kourkoulis, Kapou, kapou

si la mai mare....
inside-power
Inca o manea ciordit - Florin Salam & Printesa de aur - Unii se lauda
Si melodia originala : Warda - An el awan
LauriciD
Post-urile voastre de aici pot fi descrise printr-un simplu si singur cuvant: PENIBIL. Poate fac o comparatie exagerata, dar pe Eminescu aveti drept sa-l judecati pentru viata personala? NU. La fel si despre cei care canta manele. E problema lor daca sunt tigani, e problema lor cati bani au, e problema lor ce masini au; astea sunt STRICT problemele lor. Da, puteti vorbi despre melodii plagiate, asta tine de 'cariera' lor. Asa cum au sustinut unii mai sus, exista OAMENI care au voce cu adevarat. Am accentuat cuvantul OAMENI pentru ca oamenii ca voi promoveaza rasismul. A fi tigan nu inseamna a fi neingrijit, incult, s.a.m.d. Imi cer scuze pentru off-topic, dar va folositi de niste argumente penibile si absurde.
HABIBA
QUOTE (inside-power @ Nov 27 2007, 12:03) *
Inca o manea ciordit - Florin Salam & Printesa de aur - Unii se lauda
Si melodia originala : Warda - An el awan

nu ..originala .. e Elissa & CHeb Mami - Kont fe sertak
gal_cezar
QUOTE (big.brother @ Nov 16 2007, 20:33) *
Mă bag și eu puțin în seamă..
Ziceați că nu sunteți deloc inculți dacă asculați manele.
Tocmai am auzit din întâmplare, o manea, pe care am zis că trebuie să o țin minte, ca să v-o spun.

Ești frumoasă ca o stele,
Inima-mi se rupe-n doi,
Toate sufletele mele,
Plânge pentru tu și noi.

Deloc agramată. thumbdown.gif

Cine canta asta???
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.