convertizor 12Vcc->220ca, 50Hz, putere~300W

the_beast

vreau sa-mi construiec un convertizor si l-am gasit pe asta asta. chestia e ca eu vreau sa-l fac de ~300W.... cam ce recomandati sa iau pt etajul final? eu ma gandeam sa pun niste mos-fet-uri gen irf 1405, irf3205... ce modificari trebuie aduse schemei?
Paul_l
QUOTE(the_beast @ May 21 2006, 21:38) *
vreau sa-mi construiec un convertizor si l-am gasit pe asta asta. chestia e ca eu vreau sa-l fac de ~300W.... cam ce recomandati sa iau pt etajul final? eu ma gandeam sa pun niste mos-fet-uri gen irf 1405, irf3205... ce modificari trebuie aduse schemei?

Eu as zice ca o schema de mai bine de 20 ani e bine sa stea in arhiva.

Unu: cei 50 Hz obtinuti din divizarea unui oscilator de 100 Hz nu prea sunt stabili.

Doi: sistemul nu are nici un control al tensiunii de iesire functioneaza in bucla deschisa valabil pentru puteri mici ( in schema sunt 60W tu vrei 300W).

Trei: Se gasesc astfel de convertizoare realizate industrial care merg f.bine si nu sunt nici de speriat de scumpe.

the_beast
wow, ce raspuns optimist...
Da, vad ce ieftine sunt, unu de 150W la adelaida e 3 milioane... si nici macar nu stiu daca lucreaza la 50Hz.
Paul_l
QUOTE(the_beast @ May 22 2006, 09:33) *
wow, ce raspuns optimist...

Ce sa fac altul mai bun nu am . biggrin.gif biggrin.gif
nuldev
Vezi aici ceva similar.
Uita-te si pe aici.

Sper ca ai mai calculat si construit transformatoare sau ai pe cineva priceput la asta. smile.gif
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.