QUOTE(kerkyra @ Jun 24 2006, 23:35)

Eu am fot acum doi ani si anul trecut in grecia. Acum doi ani am stat la paralia, anul trecut am facut circuit. De la Paralia am fost la Salonic si Skiathos. Atena este intr-adevar departe, iti trebuie cel putin doua zile sa vezi ca lumea (am vazut-o in circuit, am stat 3 nopti acolo). Oricum, excursia organizata din Paralia era 35 euro, parca, si se pleca la 1 noaptea, ajungeai pe la 7 dimineata, vizitai ce se putea, veneai inapoi la 10 seara. Eu zic ca e mai mult alergatura. Numai pe Acropole am stat vreo 3-4 ore, asa ca...
Skiathos, in schimb, e superb. Insula e ca in filme, case pe stradute inguste, in panta, portul si, mai ales, plaja cu nisip auriu care sclipeste in soare si apa limpede, fara valuri. Totul linga o padure de pini. Nu mai spun de spectacolul de pe vapor, cu dansuri grecesti. Excursia a fost 35 euro. Ti-o recomand, Grecia inseamna si macar o insula !
Salonicul este iar un oras frumos, am avut timp de colindat am stat citeva ore bune acolo, am urcat in Turnul alb, ai o panorama superba asupra marii si a orasului. E si aproape, faci cam o ora cu autocar. A costat parca 17 euro (pina in 20)
Din cite am vazut eu atunci, preturile nu difereau intre agentiile grecesti si agentia noastra, in plus eram cu colegii de autocar si ghidul agentiei.
La Athos nu am fost, nici la Olimp, am stat doar 7 nopti si am vrut sa fac si plaja.
Meteora am vazut-o anul trecut, e spectaculos, intr-adevar. Excursia din Paralia era, parca, 25 euro.
Preturile pt optionale banuiesc ca le gasesti si la agentia cu care pleci. Depinde cit vrei sa te plimbi si cit sa faci plaja, de ales ai de unde.
Pentru detalii despre grecia, cit am vazut, va stau la dispozitie.
Eu o sa fac aceste excursii de care pomenesti mai sus cu masina proprie si voi plati doar intrarea la obiective ...
Sunt tantari/e racoare seara?
Numai bine.