yo2leo
2nd February 2007, 22:23
Fiecare face cum vrea....dar sa ai doar 48 de programe in pachetul de baza ....cind altii au peste 60...vezi Focus Sat....sau alti....si sa nu ai teletex sau sa nu poti folosi toate optiunile de pe telecomanda,sa nu poti folosi un receptor ,numai cum vor ei sa te lase...asta inseamna ceva,nu? Teapa!pe 2 ani!
frek menta
2nd February 2007, 22:42
QUOTE(bearing @ Feb 2 2007, 22:14)

Eu am rabdat si pana intr-un final a venit si instalarea Dolce . Intre timp am facut ce ai spus tu , adica am telefonat la Focus si i-am cerut termende instalare fix: nu mi s-a dat . La digi aceeasi poveste. Concluzia la care am ajuns: rabdarea este o virtute.
Corect. Nu-i problema asta, ca eu astept; am fost constient la ce ma bag atunci cand am facut cerere; insa imi face placere sa ii vad ca se agita un pic atunci cand le dai de lucru. Si cine stie, poate se schimba ceva...
Bowser
2nd February 2007, 23:11
Al doilea receptor si eu l-am cerut pt tv tuner (intern), ca si tine. Ce problema zici ca ai intalnit?
alexf10
2nd February 2007, 23:12
QUOTE(Bowser @ Feb 2 2007, 23:11)

Al doilea receptor si eu l-am cerut pt tv tuner, ca si tine. Ce problema zici ca ai intalnit?
pai cum sa il conectez la tv tuner ca nu am scart prin ce cablu ca sa nu se piarda semnal ???
ei au zis ca prin ori ce as conecta nu se va pierde
Bowser
2nd February 2007, 23:19
N-am priceput nimic. Mie explica-mi buchea. Eu folosesc cablul de la UPC momentan ca sa vad pe Mircea Badea la tv. Cu ce e diferit cablul de la Dolce de nu pot sa il vad pe Badea? Scart sau "scârtz"? Nu stiu diferenta, sunt novice.
Tuvene
2nd February 2007, 23:23
la focussat pachetul ful costa 60 de lei si are 48 (din care 3 partajate) fara FTA de programe pe cand la dolce 14 euro 62 de programe , si daca ne uitam la calitatea programelor din punctul meu de vedere dolce castiga detasat , sincer sa fiu nu prea ma intereseza sa vad programe bulgaresti suedeze ucrainiene si alte chestii pe care eu personal nu le inteleg si sincer sa fiu cred ca multa lume nu le intelege cat despre posturile de radio nu stiu cati dintre noi stau cu televizorul deschis ca sa asculte radio, singura problema a celor de la dolce daca vrem sa le cautam nod in papura ar fi reciveru care nu este foarte performant dar care isi face bine treaba, se tot vorbeste despre faptul ca nu poti folosi toate butoanele de pe telecomanda dar cati dintre noi nu au televizoare acasa cu telecomenzi la care nu le merg toate butoanele, si sincer sa fiu acest lucru nu ma deranjeaza, dolce pentru abonamentul pe care il pretinde ofera foarte mult sa luam in calcul doar faptul ca poti vedea cu un singur abonament pe 2 televizoare programe diferite cu doar 16,4 RON 45 de programe , pe cand la concurenta cel mai ieftin ar fin in cazul lui DIGI unde pentru 23,8 lei poti vedea 34 de programe pe 2 televizoare , deci din start dolce este mai bun, daca ai nevoie sa vezi pe 2 televizoare( ceea ce 90% dintre noi are) asa ca sa nu mai aberam in acest moment dolce are o oferta mai buna decat concurenta , cat despre faptul ca trebuie sa astepti 30 de zile ca sa vina sa instaleze echipamentul, aducetiva aminte cum era la DiGi cand a aprut prima data , asteptai la fel de mult si nu veneau ei in momentul cand iti dadeau echipamentul ci trebuia sa mai astepti, pe cand ei in momentul cand iti da echipamentul il si monteaza , si tot atunci faci si contractul , iar daca nu ai un anumit nivel de calitate al programelor ei nu iti fac contractul (chiar daca tie in prealabil , iti convine cum vede)
alexf10
2nd February 2007, 23:27
QUOTE(Bowser @ Feb 2 2007, 23:19)

N-am priceput nimic. Mie explica-mi buchea. Eu folosesc cablul de la UPC momentan ca sa vad pe Mircea Badea la tv. Cu ce e diferit cablul de la Dolce de nu pot sa il vad pe Badea? Scart sau "scârtz"? Nu stiu diferenta, sunt novice.
pai un cablu de la LNB indra in conserva
eu cu ce cablu plec din conserva in tv tuner????
Bowser
2nd February 2007, 23:29
Presupunand ca as avea tv si nu tv-tuner, nu ar exista un cablu intre tv si conserva? Cred ca da, deci la fel as putea conecta conserva de tv-tuner. Ma insel?
alexf10
2nd February 2007, 23:36
QUOTE(Bowser @ Feb 2 2007, 23:29)

Presupunand ca as avea tv si nu tv-tuner, nu ar exista un cablu intre tv si conserva? Cred ca da, deci la fel as putea conecta conserva de tv-tuner. Ma insel?
da pentru ca trebui al cablu sa ma conectez la tv tuner nu pot sa pun scart trebui un cap normal de antena ca la Cablu
deci tu prin ce te ai conectat la calc>>>????
Tuvene
2nd February 2007, 23:37

exact iti trebuie un cablu care sa iasa din STB si sa intre in TV- tuner , tipuol de cablu difera in functie de TV-tuner , se poate sa fie nevoie sa cumperi unul care , costa in jur de 7 RON ( la PRAKTIKER) sau este posibil sa fie de ajuns cel care vine odata cu STB-ul in cazul in care vei conecta TV-tunerul la STB schimbarea programelor se face din STB
alexf10
2nd February 2007, 23:39
QUOTE(Tuvene @ Feb 2 2007, 23:37)

exact iti trebuie un cablu care sa iasa din STB si sa intre in TV- tuner , tipuol de cablu difera in functie de TV-tuner , se poate sa fie nevoie sa cumperi unul care , costa in jur de 7 RON ( la PRAKTIKER) sau este posibil sa fie de ajuns cel care vine odata cu STB-ul in cazul in care vei conecta TV-tunerul la STB schimbarea programelor se face din STB
dar cablu care vine odata cu conserva este un scar si ce tv tuner are intrare scart
Paul_XXL
2nd February 2007, 23:39
QUOTE(alexf10 @ Feb 2 2007, 23:27)

pai un cablu de la LNB indra in conserva
eu cu ce cablu plec din conserva in tv tuner????
Depinde de ce intrari ai la TV tuner. Eu intru cu cablu RCA pentru video si la intrarea in placa de sunet am pus un adaptor RCA la jack stereo... Si am setat ca semnal de intrare la tuner video compozit. Ai grija ce cablu RCA cumperi... prima oara cand am luat cablul nuaveau cabluri de calitate si interfera semnalul de sunet si cel video (adica se auzea un zgomot puternic atunci cand era conectat video...). Cu cablul actual (o chinezarie de la ***com) care are mufe aurite si cablu ecranat totul e ok!
Bowser
2nd February 2007, 23:41
QUOTE(alexf10 @ Feb 2 2007, 23:36)

da pentru ca trebui al cablu sa ma conectez la tv tuner nu pot sa pun scart trebui un cap normal de antena ca la Cablu
deci tu prin ce te ai conectat la calc>>>????
Eu am tras cablul care intra in televizor intr-unul dintre conectoarele tv-tunerului, conector care arata exact ca cel din spatele oricarui televizor pe care l-am vazut vreodata. Am bagat, am scanat si am gasit canalele (UPC).
QUOTE(Tuvene @ Feb 2 2007, 23:37)

TV-Tunerul meu are conector banal, ca la cablul tv, cum am scris mai sus. Cat despre selectarea canalelor, nu e nicio problema, schimb din telecomanda STB, asta am priceput.
alxag2004
2nd February 2007, 23:43

ce o fi asa de greu ?
vezi ca receiverul are iesire rca, cumperi un cablu rca-rca, il conectezi la tv tuner, alt cablu 2xRCA ---> jack si il conectezi la line-in shi gata... vezi dolce pe calculator !
hai ca nu e asa de greu, doar nu ai fi vrut ca tv tuneru sa aiba si SCART......... !
Bowser
2nd February 2007, 23:54
Oameni buni, eu nu stiu care e diferenta intre RCA si SCART. Stiu doar cum arata cablul prin care primesc semnal de la UPC (catv). Acela este conectat momentan in tv-tuner.
alexf10
2nd February 2007, 23:55
QUOTE(alxag2004 @ Feb 2 2007, 23:43)

ce o fi asa de greu ?
vezi ca receiverul are iesire rca, cumperi un cablu rca-rca, il conectezi la tv tuner, alt cablu 2xRCA ---> jack si il conectezi la line-in shi gata... vezi dolce pe calculator !
hai ca nu e asa de greu, doar nu ai fi vrut ca tv tuneru sa aiba si SCART......... !
pai eu nu am intrare RCA doar de antena normala uite in poza nu se vede prea bine dar poate intelegi
nu am decat galben
Bowser
2nd February 2007, 23:57
QUOTE(alexf10 @ Feb 2 2007, 23:55)

pai eu nu am intrare RCA doar de antena normala uite in poza nu se vede prea bine dar poate intelegi
nu am decat galben
Conform pozei tale, eu conectez cablul de la UPC in penultimul conector (de la stanga la dreapta). La Dolce cum o fi?
danchitu866
3rd February 2007, 00:00
QUOTE(alexf10 @ Feb 2 2007, 23:55)

nu am decat galben
Pey aia galbena e mufa RCA video. Use it!
Bowser
3rd February 2007, 00:04
Dom'le, din STB-ul de la Dolce pana la tv-tuner exista mufa oferita de instalatori pentru a face conexiunea? Mentionez ca conectoarele de la tv-tunerul meu sunt identice cu ale lui alexf10.
cul971
3rd February 2007, 00:05
QUOTE(Bowser @ Feb 2 2007, 23:41)

TV-Tunerul meu are conector banal, ca la cablul tv, cum am scris mai sus.
Nu am incercat, dar cred ca poti conecta tunerul de pe PC la mufa "RF out" de la receiver cu un cablu coaxial obisnuit.
Poti seta canalul pe care emite receiverul din mediul acestuia Optiuni->Configurare avansata->Canal de iesire UHF.
Daca selectezi din soft-ul care vine cu tunerul canalul respectiv ar trebui sa poti vedea Dolce.
Bineinteles schimbarea canalelor se va face de la telecomanda receiverului de la Dolce.
Probabil calitatea va fi inferioara decat la conectarea prin mufe RCA.
Daca ai reusit spune-ne si noua ce solutie ai ales.
alexf10
3rd February 2007, 00:07
QUOTE(Bowser @ Feb 2 2007, 23:57)

Conform pozei tale, eu conectez cablul de la UPC in penultimul conector (de la stanga la dreapta). La Dolce cum o fi?
pai asta tot zic imi trebui un cablu pentru penultimu
asta e spatele dolce
alxag2004
3rd February 2007, 00:09
ala galben e RCA, il conectezi la galbenul de la receiver, schimbi sursa la tv tuner in composite sau s-video si gata
daca nu vrei asa, vezi ca receiverul are si iesire normala, confectionezi un cablu cu doua mufe dinalea pe care le cunosti tu, de la UPC , le conectezi, dai drumul la dolce, dai search cu tv tunerul si gata (din nou)!
hai succes !!!
alexf10
3rd February 2007, 00:09
QUOTE(cul971 @ Feb 3 2007, 00:05)

Nu am incercat, dar cred ca poti conecta tunerul de pe PC la mufa "RF out" de la receiver cu un cablu coaxial obisnuit.
Poti seta canalul pe care emite receiverul din mediul acestuia Optiuni->Configurare avansata->Canal de iesire UHF.
Daca selectezi din soft-ul care vine cu tunerul canalul respectiv ar trebui sa poti vedea Dolce.
Bineinteles schimbarea canalelor se va face de la telecomanda receiverului de la Dolce.
Probabil calitatea va fi inferioara decat la conectarea prin mufe RCA.
Daca ai reusit spune-ne si noua ce solutie ai ales.
am cerut de la echipa 1metru de cablu cu care au venit de la lnb si vreau sa il conectez la rf out si au zis ca nu se va pierde semnal
alexf10
3rd February 2007, 00:12
QUOTE(alxag2004 @ Feb 3 2007, 00:09)

ala galben e RCA, il conectezi la galbenul de la receiver, schimbi sursa la tv tuner in composite sau s-video si gata
daca nu vrei asa, vezi ca receiverul are si iesire normala, confectionezi un cablu cu doua mufe dinalea pe care le cunosti tu, de la UPC , le conectezi, dai drumul la dolce, dai search cu tv tunerul si gata (din nou)!
hai succes !!!
cred ca ma sa conectez 2 mufe normale RF si ar trebiu sa mearga va mai anunt maine
cum a decurs operatia noapte buna
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.