Telecomanda BlueTech 1611

ionut80_mail

Am o telecomanda BlueTech 1611 ce inlocuieste telecomanda originala a unui TV Goldstar CKT 9745.
Telecomanda BlueTech este de tipul "universala".
Doresc sa aflu mai multe detalii despre ea sau despre cea originala (frecventa de transmisie in special, cat si semnificatia anumitor butoane, pe care le-am mai dibuit eu, dar...). Precizez ca doresc sa utilizez telecomanda impreuna cu un adaptor IRDA-RS232 pentru a comanda un calculator, iar cautarile cu Google folosind diverse combinatii de termeni nu au dat rezultate.
Multumesc!
tehnics
Pt ca sa folosesti telecomanda pe portul serial al calculatorului iti trebuie Girder si acel senzor IR ce se conecteaza pe portul serial.

ionut80_mail
QUOTE(tehnics @ May 16 2006, 00:17) *
Pt ca sa folosesti telecomanda pe portul serial al calculatorului iti trebuie Girder si acel senzor IR ce se conecteaza pe portul serial.

Cunosc acest aspect, m-am documentat inainte sa postez aici, dar din cate am inteles senzorii IR sunt pe domenii de frecventa. Nu doresc sa cumpar un senzor IR care sa nu "cada" pe frecventa telecomenzii...
nekhbet
de obicei sunt pe 38Khz cu senzorul TSOP 1738
tehnics
Pai...hai sa iti zic eu cum functionaeza...chestia. Girderul nu trebuie sa se potriveasca cu frecventa de transmitere...el pur si simplu ia precventa pe care o primeste ( orice freceventa ) de la telecomanda...si o cripteaza in cod masina dupa care ii aloca o macrocomanda. Iar tu cand apesi acel buton...pur si simplu actionezi aceea macrocomanda.De aceea pentru girder este buna orice telecomanda.
Am construit cred ca vreo 20 de receptoare pentru girder..si niciodata nu am avut probleme.
nekhbet
nici eu nu am avut vreodata probleme cu un receptor ... daca ai nevoie de schema pt el .. da un mesaj
,toate cele bune
ionut80_mail
Gresiti aici,si va zic si de ce...

Pana la urma, fiindca mi-a fost lene sa-mi fac un adaptor (scheme am si eu), mi-am luat unul.

Si am observat urmatoarele: telecomenzile mai noi, trimit cate un singur cod pt fiecare buton apasat. Girder afiseaza si memoreaza acel cod, astfel incat, data viitoare cand mai apesi pe respectivul buton, sa primeasca codul memorat, sa-l recunoasca si sa-l execute.

Sintagma "merge cu orice telecomanda de TV" e complet eronata. Telecomanda cu care am vrut eu sa umblu, cea despre care am scris mai sus, trimite la fiecare apasare de buton alt cod. Girder il memoreaza doar pe primul. Cand se apasa iar butonul, telecomanda trimite alt cod, care nu e in memoria Girder. Si astfel, programul nu stie ce sa execute, deoarece nu are noile coduri in memorie. Coduri care, culmea, nu se repeta, ci sunt destul de aleatorii, dupa cate am observat eu.

Asa ca pana la urma mi-am cumparat o telecomanda universala cu 'n-spe mii de butoane (URC22B-12A), si ma pun pe experimentat. smile.gif

kokosmin
QUOTE(ionut80_mail @ May 17 2006, 23:25) [snapback]1510250[/snapback]
Asa ca pana la urma mi-am cumparat o telecomanda universala cu 'n-spe mii de butoane (URC22B-12A), si ma pun pe experimentat. smile.gif

Ionut80 am o rugaminte la tine,
am luat o astfel de telecomanda mai demult si am folosit-o dar vreau sa o fol. si pe alt televizor, intre timp am pierdut foaia/carticica cu acele coduri care trebuie bagate pt modelul specific de televizor.

Te-as ruga daca ai posibilitatea, sa scanezi codurile si sa le atasezi aici, ca sa pot si eu folosi.
Multumesc si sper sa ma pot revansa.
mister_rf
Verifica daca nu este asemanatoare cu cea prezentata aici:
http://www.telecomanda-pc.ro/produse/telec...omanda_7in1.htm
gasesti acolo un fisier care iti ofera codurile de programare pentru diverse tipuri de echipamente:
http://www.telecomanda-pc.ro/download/telecomanda_7in1.zip
kokosmin

Multumesc, o sa incerc acele coduri.
jadcomp
QUOTE(ionut80_mail @ May 15 2006, 21:33) [snapback]1504607[/snapback]
Am o telecomanda BlueTech 1611 ce inlocuieste telecomanda originala a unui TV Goldstar CKT 9745.
Telecomanda BlueTech este de tipul "universala".
Doresc sa aflu mai multe detalii despre ea sau despre cea originala (frecventa de transmisie in special, cat si semnificatia anumitor butoane, pe care le-am mai dibuit eu, dar...). Precizez ca doresc sa utilizez telecomanda impreuna cu un adaptor IRDA-RS232 pentru a comanda un calculator, iar cautarile cu Google folosind diverse combinatii de termeni nu au dat rezultate.
Multumesc!

Bluetech 1611=P(ilot)1611. Este o telecomanda pentru procesoare/decodoare ITT de tip vechi gen SAA1293, SAA1251, etc.
Nu este pe coduri RC5 ca majoritatea telecomenzilor actuale.
kokosmin
Codurile nu au mers, insa am luat la rand codurile prin functia telecomenzii de cautare automata a codului prin apasari repetate pe butonul de On/OFF pana se stinge.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.