Cu mașina prin Serbia, Macedonia si Muntenegru
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17

JustMe2007

QUOTE (Peachy @ May 11 2008, 18:15) *
Moravita, se afla la 60 Km de Timisoara, este cel mai cunoscut punct de trecere spre Serbia si odata trecut vei merge mai mult pe autostrada. Soseaua (E70) este fara probleme.
Se mai poate trece pe la Naidas (Caras-Severin), in apropiere de Moravita faci stanga pe DN57 spre Oravita, din Timisoara pana acolo sunt 130 Km. Daca doresti sa iesi din tara cat mai repede, fara sa mai admiri frumusetile patriei, atunci n-are rost sa te gandesti la Naidas sau la Portile de Fier.

Cred ca pe la Moravita ies din tara. Ai zis ca in Serbia voi merge mai mult pe autostrada, care ar fi traseul de urmat? Trec si prin Belgrad sau ocolesc? Din cate stiu doar de acolo incepe autostrada?
Merci mult de info.
ASZ
Mai am doar o singura nedumerire: in unele posturi apare ca taxele de autostrada totala pe traseul prin Cluj->Nis->Katerini ajunge la max 10 EUR iar in altele apare ca este undeva pe la 20 EUR. V-as ruga daca se poate sa ma "luminati" la ce sa ma astept.

Peachy
QUOTE (JustMe2007 @ May 16 2008, 08:37) *
Cred ca pe la Moravita ies din tara. Ai zis ca in Serbia voi merge mai mult pe autostrada, care ar fi traseul de urmat? Trec si prin Belgrad sau ocolesc? Din cate stiu doar de acolo incepe autostrada?
Merci mult de info.

Eu am mers asa: Timisoara - Moravita - Vrsac - Pancevo - Belgrad, dupa care ai autostrada pana dupa Nis si apoi drum national pana la frontiera cu Macedonia. Pancevo - Belgrad e drum cu 4 benzi semaforizat (prinzi verde permanent), apoi in Belgrad urmaresti indicatoare cu AUTOPUT si dupa ce ajungi pe autostrada urmezi indicatorul NIS. Odata ajuns pe autostrada spre Nis n-ai altceva de facut decat sa urmaresti indicatoarele cu Thessaloniki sau Atena. Taxa de autostrada e 13 eur, la iesirea din Belgrad primesti un tichet la pc. de taxare iar la cel aflat dupa Nis platesti.

In Pancevo poti sa o iei spre Kovin si sa intri pe autostrada dupa Smederevo, dar citisem ca drumul e prost semnalizat si poti rata intrarea pe autostrada. La intoarcere am venit totusi pe traseul asta (ca doar ieseam de pe autostrada) si cu toate ca trece pe langa cele 2 orase drumul e prost semnalizat (imediat ce am iesit de pe autostrada, la o intersectie erau 3 indicatoare spre Smederevo, fiecare aratand spre alta directie). Singurul castig ar fi ca taxa de autostrada e de 10 eur.
Peachy
QUOTE (ASZ @ May 16 2008, 15:30) *
Mai am doar o singura nedumerire: in unele posturi apare ca taxele de autostrada totala pe traseul prin Cluj->Nis->Katerini ajunge la max 10 EUR iar in altele apare ca este undeva pe la 20 EUR. V-as ruga daca se poate sa ma "luminati" la ce sa ma astept.

- Grecia: se plateste doar dupa Salonic, pana la Katerini eu am platit 2 eur.
- Macedonia: anul trecut am platit 5 eur, "relu1970" care a fost recent parca a platit vreo 6 eur.
- Serbia: depinde cat folosesti din autostrada, daca intri doar pe ultima parte de la Nis te costa parca 4 eur, pentru celelalte cazuri am scris mai sus la postul anterior.
Totalul iese intre 10 si 21 eur, in functie de traseul ales.

Dar parca ziceai ca mergi prin Bulgaria ...
ASZ
QUOTE (Peachy @ May 16 2008, 20:41) *
-Dar parca ziceai ca mergi prin Bulgaria ...

Recomandarile indicau traseul prin Serbia si Macedonia ca fiind cel mai potrivit. In plus am primit si o intrebare (pe alt topic)de genul: ce e asa de greu sa imi fac pasaport ? (chiar asa .. dureaza max 7 zile ...)
Deocamdata studiez toate cele 3 trasee posibile (prin Giurgiu, Bechet sau Portile de Fier), astept sa posteze cei care se intorc pana plec eu pe 30 mai si in baza acelor informatii, decid pe unde sa plec catre Katerni (fiecare traseu are plusuri si minusuri ... si-mi vine greu sa spun: gata asta va fi traseul final ...; mai am dreptul sa ma razgandesc ? smile.gif )
Peachy
QUOTE (ASZ)
... si-mi vine greu sa spun: gata asta va fi traseul final ...; mai am dreptul sa ma razgandesc ? smile.gif

Daca va faceti pasapoarte ai timp pana la frontiera sa decizi traseul smile.gif
Cand te intorci, daca nu uiti, pune aici un update cu ruta & costuri. Drum bun si vacanta placuta!
ASZ
QUOTE (Peachy @ May 18 2008, 13:50) *
Daca va faceti pasapoarte ai timp pana la frontiera sa decizi traseul smile.gif
Cand te intorci, daca nu uiti, pune aici un update cu ruta & costuri. Drum bun si vacanta placuta!

Azi im fac pasaport (sa pot iesi/intra in tara pe unde doresc) si undeva pe 7-8 iunie postez date legate de acest miniconcediu.

anonima1
QUOTE (ASZ @ May 19 2008, 12:52) *
Azi im fac pasaport (sa pot iesi/intra in tara pe unde doresc) si undeva pe 7-8 iunie postez date legate de acest miniconcediu.

cat ai platit pt pasaport?
astept impresii de calatorie
piti2cutze
QUOTE (bogdan10 @ May 10 2008, 06:22) *
Cu C.I. circuli doar in tarile UE. Serbia si Muntenegru nu fac parte din UE si iti trebuie pasaport! Totodata iti trebuie si carte verde pt aceste tari! RCA-ul nu cuprinde si aceste tari!

Eu am RCA la Omniasig asa ca i-am sunat sa intreb despre valabilitatea cartii verzi in Serbia si mi-au spus ca este valabila.Stie cineva care este realitatea?
codruta

QUOTE (piti2cutze @ May 20 2008, 10:23) *
Eu am RCA la Omniasig asa ca i-am sunat sa intreb despre valabilitatea cartii verzi in Serbia si mi-au spus ca este valabila.Stie cineva care este realitatea?

Pe site-ul Omniasig zice ca "acorda suplimentar si gratuit extinderea asigurarii RCA pentru înca 12 state: Moldova, Ucraina, Turcia, Israel, Bosnia si Hertegovina, Albania, Belarus, Maroc, Iran, Macedonia, Serbia si Muntenegru, Tunisia."
Eu cred ca ar trebui sa verifici daca extinderea asigurarii se produce de la sine sau trebuie sa o soliciti si ce iti acopera cu exactitate. Ca exemplu, pe vremea cand aveam inca nevoie de cartea verde in UE, am avut un accident pe-acolo (fara victime, fara daune produse la terti). Asigurarea a platit tot mai putin tractarea masinii in Romania, asa ca am avut de decartat in jur de 800 - 1000 euro pentru chestia asta. E drept ca am facut si noi ceva greseli la proceduri, nu mai stiu sa iti zic exact ce, dar ne-am invatat ca regula de baza e sa citesti cu atentie tot ce iti scrie in contract si sa nu presupui ca alte servicii, care pot parea subintelese si de bun simt, se acorda automat daca nu sunt specificate ca atare.
Peachy
QUOTE (piti2cutze @ May 20 2008, 11:23) *

Al meu RCA e tot la Ominiasig, masina fiind pe leasing la HVB (actuala Unicredit-Tiriac) i-am intrebat pe ei si mi-au confirmat ca sunt acoperite si tarile respective. Anul trecut RCA nu acoperea Serbia & Macedonia si mi-au dat imputernicirea doar dupa ce am luat carte verde pentru perioada solicitata.
relu1970
Se vorbeste mult de cartea verde pentru Serbia si Macedonia. Formularul de Carte Verde e acelasi la toti asiguratorii. Trebuie sa va uitati pe formular, iar tarile in care doriti sa calatoriti sau sa le tranzitati, NU TREBUIE SA FIE BARATE. Eu personal am la Ardaf si nu este barata nici o tara, practic Cartea e valabila oriunde in Europa. Tot asa verifica valabilitatea cartii verzi si vamesii din toate punctele de frontiera pe unde treceti. Deci nu au rost telefoane la firmele de asigurari cand putati verifica singuri valabilitatea acesteia.
ASZ
QUOTE (anonima1 @ May 19 2008, 17:23) *
cat ai platit pt pasaport?
astept impresii de calatorie

Luni am depus actele (30 min de stat), am platit o chitanta de 97 Lei (am mai avut nevoie de CI, copie CI, un formular de la ei si de pasaportul vechi; poze au facut acolo, chiar daca am insistat ca am la mine de cand aveam 18 ani smile.gif ). Luni (26.05) pot merge sa-l ridic.
Eu am CASCO la Omniasig, a trebuit sa fac si RCA la Omniasig ca sa fie valabil CASCO-ul in afara tarii si dupa cate am vazut pe cartea verde nu am nici o tara barata (in acel camp se bareaza tarile in care NU este valabila Cartea Verde).
Impresii voi posta probabil pe 7-8 iunie (la intoarcere din sejur) ... daca cumva nu au internet la hotelul din Grecia smile.gif

ASZ
In Serbia s Macedonia este nevoie sa faci asigurare medicala sau este suficienta Adeverinta de la Sanatate (cea in baza careia se beneficiaza de asistenta medicala de urgenta, pe baza de reciprocitate)
Peachy
Cardul de sanatete este valabil doar pentru tarile membre UE si mare lucru nu acopera, uite aici mai multe detalii. La trecrea frontierei nici Serbia nici Macedonia nu impun (nu cer si nu verifica) nicio asigurare de sanatate, dar pentru a beneficia de asistenta medicala gratuita este nevoie de o asigurare privata (parca si mae recomanda asta).
Eu mi-am facut anul trecut, nu le-a verificat nimeni. Prefer sa fac si daca merg doar in tari UE, macar nu trebuie sa scot nimic din buzunar in caz de ceva.
JustMe2007
Taxa de autostrada se plateste in Euro sau in bani sarbesti?
Peachy
Taxa de autostrada, benzina, etc. poti plati atat cu euro cat si cu dinari. In Serbia primesti rest in functie de moneda cu care platesti, in Macedonia am platit cu euro si am primit rest in dinari.
JustMe2007
Aha, deci sa am euro cat mai marunti smile.gif
khristian78
am o masina in leasing, e masina de servici, nu-i personala... de ce am nevoie ca sa intru in serbia?// oare ma intreaba de ceva imputerniciri vamesii???
monny_75
QUOTE (khristian78 @ May 24 2008, 07:39) *
am o masina in leasing, e masina de servici, nu-i personala... de ce am nevoie ca sa intru in serbia?// oare ma intreaba de ceva imputerniciri vamesii???

Nu stiu daca te vor intreba sau nu, dar in mod normal trebuie sa ai o imputernicire de la firma de leasing pe numele tau. Probabil va trebui sa faci si o extindere casco (daca nu ai) pentru perioada respectiva, dar vorbeste cu cei de la firma de leasing, ei stiu.
Peachy
QUOTE (JustMe2007)
Aha, deci sa am euro cat mai marunti smile.gif

Exact wink.gif

QUOTE (khristian78)

- imputernicire data de firma de leasing pe numele tau, tradusa si in limba engleza.
- daca RCA nu acopera si Serbia trebuie extins, la fel si asigurarea casco. Cei de la leasing stiu mai bine, nu-ti vor da imputernicirea pana nu sunt acoperiti.
Alexandru
am mai fost eu,
nu trebuie sa dai nici un euro,
ai nevoie de imputernicire de la banca in engleza si RCA valabil si pentru Serbia, in rest o sa te mai intrebe daca ai obiecte de cult si arme la tine ... smile.gif
vezi la granita sa nu stai la coada, ca sunt multi care se duc in duty free shop, si stai cu orele
ASZ
Se apropie momentul plecarii pe acest traseu. Daca a mai folosit cineva recent aceasta ruta si are noutati, il rog sa le posteze.
Mersi
JustMe2007
Tot eu, alta intrebare smile.gif
As putea opri pe traseu pentru un pui de somn? Daca da, unde ar fi mai indicat? In special pentru siguranta, ca daca tot evit Bulgaria sa nu am si pe aici neplaceri. Si ma gandesc sa fie undeva la jumatatea drumului, avand in vedere ca plec seara din Timisoara...
Peachy
QUOTE (JustMe2007 @ May 31 2008, 06:38) *
Tot eu, alta intrebare smile.gif
As putea opri pe traseu pentru un pui de somn? Daca da, unde ar fi mai indicat? In special pentru siguranta, ca daca tot evit Bulgaria sa nu am si pe aici neplaceri. Si ma gandesc sa fie undeva la jumatatea drumului, avand in vedere ca plec seara din Timisoara...

Pai depinde pana unde mergi smile.gif
In Macedonia si Grecia n-am vazut hoteluri/moteluri pe langa sosea/autostrada. In Serbia gasesti pe autostrada cate vrei, chiar si dupa Nis pana la granita cu Macedonia mai sunt cateva. Iti dau pe PM un link (ca-i de pe alt forum) cu un loc unde a stat cineva.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.