Cu mașina prin Serbia, Macedonia si Muntenegru
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17

horiamak

eu am platit in Serbia, la benzinarii si taxele pe autosytrada, in euro fara probleme

dar in Belgrad nu se accepta altceva decat dinari...
cocoalex
Salut!

Marti plec cu masina spre Serbia pana in Albania.
Pe cartea verde (adica asigurarea, nu? acolo am vazut si lista cu tarile) nu-mi dau seama daca sunt cuprinse toate tarile. Scrie asa: Barati tarile in care nu este valabila. Dar nu este nimic barat.

La un Omniasig ma lumineaza?

Multam!

andrei_666
Dacă nu apare un X peste țările respective atunci e valabilă.
cocoalex
Da, asa este.

Daca am Serbia trecuta acolo e valabil si pentru Muntengru, nu?
axxxaaa
Am si eu cateva intrebari.
Plec in italia prin serbia, croatia slovenia. Drumul cel mai scurt pare prin Calafat cu bacul in Bulgaria si apoi prin Serbia. Nimeni nu vorbeste despre acest drum. Nu este o optiune?
Cat dureaza drumul pana la Belgrad prin Drobeta?
Exista hoteluri pe autostrada intre Belgrad si Zagreb?
Multumesc
horiamak
La bac e posibil sa astepti cam mult...

Eu am facut 4 ore jumate Bucuresti-Drobeta si inca 4 ore jumate Drobeta - Belgrad, deci cam 9 ore, in conditiile in care vama s-a trecut repede iar in Serbia ploua, deci nu era politie pe drum wink.gif

Hoteluri pe autostrada nu prea sunt, doar in localitatile de langa gasesti

Pe centura Zagrebului, chiar pe autostrada, e un motel-camping Plitvice - http://www.motel-plitvice.hr/EN/motel.html#
Peachy
CITAT (cocoalex @ 31st July 2009, 11:56) *
Da, asa este.

Daca am Serbia trecuta acolo e valabil si pentru Muntengru, nu?

Pana anul trecut daca aveai asigurare pentru Serbia si Muntenegru, adica SCG, era ok. Acum iti trebuie asigurare separata pentru serbia (SRB) si Muntenegru (MNE).

bluestick
aseara m-am intors din grecia pe traseul pe care m-am si dus, pitesti-portile de fier-kladovo-negotin-zajecar-nis-skopie-veles-salonic-paralia katerini.
nu vreau decat sa dau amatorilor de asemenea drumetii cateva sfaturi:
1. nu circulati in sezon adica iulie - august decat noaptea pe acest traseu...eu am fost la plecare noaptea si a fost relativ ok cu VAMILE. la intoarcere am venit ziua si am regretat amarnic. la greci nu se sta in vama decat cca 15 min. la romani la fel, dar la idiotii de macedoneni si sarbi muriti acolo. am stat 1 ora sa ies din macedonia si inca 1 ora sa intru in serbia. o caldura sa mori. noroc cu clima de la masina.
2. cine a spus ca sarbii au drumuri nu stia ce vorbeste. is in marea majoritate peticite, se circula f mult prin pustietate, iti moare masina...mori si tu cu ea acolo. autostrada prea putina si in ansamblu ai impresia ca serbia nu se mai termina. de altfel cand scapi de serbia se misca totul mult mai repede. macedonenii si grecii au autostrazi in general, se traverseaza mult mai repede, dar iarasi revin...cine crede ca sunt mai bune decat ale noastre nu stie ce vorbeste. pana si faimosii greci au autostrazile peticite dar marele avantaj ramane ca circuli de la un punct la altul pe autostrada si totul se misca mult mai repede. vreau sa va spun ca portiunea de drum drobeta turnu severin - pitesti a fost de departe cel mai bun drum pe care am circulat in aceasta calatorie.
3. daca aveti copii mici nu va bateti joc de ei si mai ales de voi, luati avionul ca e mult mai indicat. la plecare am mers cca 14 ore si la intoarcere cca 15 ore cu numai doua pauze de cca 30 min si alte 2 de cca 15 min. cine crede ca scoate un timp exponential mai bun pe acest traseu se insala intrucat la intoarcere am circulat si cu 180 km/ora pe autostrazi si tot nu am reusit sa scot sub 15 ore. portiunea nis-grecia este foarte aglomerata din cauza austriecilor si nemtilor, iar vamile devin astfel insuportabile.
deocamdata atat, poate mai revin cu un mesaj zilele acestea, dar in ansamblu sfatul meu este sa evitati calatoria cu masina in sezon in aceste state.
selenda
CITAT (dana_pastras @ 20th July 2009, 12:27) *
apropo...daca stie cineva cum sta treaba cu pasaportul..am gasit pe un site ca pasaportul treb sa fie valabil inca 6 luni cel putin de la data intoarcerii...pt tranzitarea serbiei..ma ajuta si pe mine cineva?...pls....

Eu am sunat la consulatul Serbiei si mi s-a spus ca asta era valabil cand era nevoie de viza. Acu e ok, daca te intorci inainte de a expira. Sper ca e valabil si pt Macedonia...
ma_ga_el

bluestick = "aseara m-am intors din grecia pe traseul pe care m-am si dus, pitesti-portile de fier-kladovo-negotin-zajecar-nis-skopie-veles-salonic-paralia katerini."

pe acest traseu tu ai circulat fosrte putin pe autostrada in Serbia. Traseul Kladovo - Nis nu are deloc autostrada. Doar pe traseul ales de tine e putina autostrada, pentru cei care trec prin Belgrad spre Grecia e mai multa . biggrin.gif Oricum o sa tin seama de sfaturile tale legate de statul in vami.
bluestick
CITAT (ma_ga_el @ 4th August 2009, 00:11) *
bluestick = "aseara m-am intors din grecia pe traseul pe care m-am si dus, pitesti-portile de fier-kladovo-negotin-zajecar-nis-skopie-veles-salonic-paralia katerini."

pe acest traseu tu ai circulat fosrte putin pe autostrada in Serbia. Traseul Kladovo - Nis nu are deloc autostrada. Doar pe traseul ales de tine e putina autostrada, pentru cei care trec prin Belgrad spre Grecia e mai multa . biggrin.gif Oricum o sa tin seama de sfaturile tale legate de statul in vami.

eu nu am pus aceste informatii decat pentru luare aminte. multi romani prefera traseul pe care am fost eu si de aceea am postat aici. pentru cei din nord vestul tarii exista intradevar variante mai bune.
Seb
QUOTE (bluestick @ 2nd August 2009, 08:28) *
cine a spus ca sarbii au drumuri nu stia ce vorbeste. is in marea majoritate peticite, se circula f mult prin pustietate, iti moare masina...mori si tu cu ea acolo. autostrada prea putina si in ansamblu ai impresia ca serbia nu se mai termina. de altfel cand scapi de serbia se misca totul mult mai repede. macedonenii si grecii au autostrazi in general, se traverseaza mult mai repede, dar iarasi revin...cine crede ca sunt mai bune decat ale noastre nu stie ce vorbeste. pana si faimosii greci au autostrazile peticite dar marele avantaj ramane ca circuli de la un punct la altul pe autostrada si totul se misca mult mai repede. vreau sa va spun ca portiunea de drum drobeta turnu severin - pitesti a fost de departe cel mai bun drum pe care am circulat in aceasta calatorie.

QUOTE (bluestick @ 4th August 2009, 06:59) *
eu nu am pus aceste informatii decat pentru luare aminte. multi romani prefera traseul pe care am fost eu si de aceea am postat aici. pentru cei din nord vestul tarii exista intradevar variante mai bune.

Incearca sa nu induci in eroare. Trebuia sa spui ca pe traseul ales de tine nu se prea merge pe autostrada, nu ca nu sunt autostrazi in Serbia si ca nu au drumuri. Serbia are cred cel putin 500 km de autostrada (in conditiile in care suprafata Serbiei e de circa 2,5 ori mai mica decat a Romaniei - care are 240 km de autostrada parca).
nelu73
CITAT (bluestick @ 2nd August 2009, 08:28) *
2. cine a spus ca sarbii au drumuri nu stia ce vorbeste. is in marea majoritate peticite, se circula f mult prin pustietate, iti moare masina...mori si tu cu ea acolo. autostrada prea putina si in ansamblu ai impresia ca serbia nu se mai termina. de altfel cand scapi de serbia se misca totul mult mai repede. macedonenii si grecii au autostrazi in general, se traverseaza mult mai repede, dar iarasi revin...cine crede ca sunt mai bune decat ale noastre nu stie ce vorbeste. pana si faimosii greci au autostrazile peticite dar marele avantaj ramane ca circuli de la un punct la altul pe autostrada si totul se misca mult mai repede. vreau sa va spun ca portiunea de drum drobeta turnu severin - pitesti a fost de departe cel mai bun drum pe care am circulat in aceasta calatorie.

laugh.gif mai fa si tu o plimbare prin romania, daca vrei pot sa-ti dau niste trasee (drumuri nationale) in romania pe care daca tii la masina nu depasesti 40-50km/h viteza maxima... daca esti hotarat si mergi cu viteza legala 100km/h nu ajungi la destinatie, garantat!
cati km ai facut la sarbi? cu ce viteza medie? faptul ca o mare parte a drumului e la ei da impresia(nu e doar impresie) ca dureaza mult mai mult.
In Macedoania ai cam 170km, in Grecia Katerini - Vama cu Macedonia sunt cam 111 km. total 281km- doua tari, deci...mai calculeaza o data...faci aproape 400km prin Serbia...
la drobeta trebuia sa o iei spre caransebes...te trezeai la realitate...

PS
nu zice nimeni ca sunt drumuri noi, si in Germania sunt drumuri reparate (peticite cum spui tu) se vad pt ca e diferenta de culoare si textura dar sunt bune, la noi, drumurile tin doar cativa ani, apoi...
prefer drumurile vechi ale europenilor(sarbi, nemti, italieni etc.) decat ale noatre...
poate ar fi bine sa-ti verifici amortizoarele la masina (deobicei, cele uzate dau impresia ca drumurile din romania sunt bune)
bluestick
CITAT (nelu73 @ 4th August 2009, 10:20) *
laugh.gif mai fa si tu o plimbare prin romania, daca vrei pot sa-ti dau niste trasee (drumuri nationale) in romania pe care daca tii la masina nu depasesti 40-50km/h viteza maxima... daca esti hotarat si mergi cu viteza legala 100km/h nu ajungi la destinatie, garantat!
cati km ai facut la sarbi? cu ce viteza medie? faptul ca o mare parte a drumului e la ei da impresia(nu e doar impresie) ca dureaza mult mai mult.
In Macedoania ai cam 170km, in Grecia Katerini - Vama cu Macedonia sunt cam 111 km. total 281km- doua tari, deci...mai calculeaza o data...faci aproape 400km prin Serbia...
la drobeta trebuia sa o iei spre caransebes...te trezeai la realitate...

PS
nu zice nimeni ca sunt drumuri noi, si in Germania sunt drumuri reparate (peticite cum spui tu) se vad pt ca e diferenta de culoare si textura dar sunt bune, la noi, drumurile tin doar cativa ani, apoi...
prefer drumurile vechi ale europenilor(sarbi, nemti, italieni etc.) decat ale noatre...
poate ar fi bine sa-ti verifici amortizoarele la masina (deobicei, cele uzate dau impresia ca drumurile din romania sunt bune)

draga nelu,
as fi preferat ca cei ce posteaza aici sa spuna lucrurilor pe nume si sa nu posteze de dragul artei. dupa cum sigur ai citit mesajul meu se referea strict la traseul mentionat. nu imi aduc aminte sa fi facut referiri la distante in km. imi place ca orice postare antreneaza multe creiere incinse, dar va rog sa fiti utili in comentariile voastre.
revin, am discutat strict de acest traseu si va aduc aminte ca pe portiunea parcursa pana la nis de la portile de fier este un drum european in consecinta comparabil cu drobeta - pitesti. va rog frumos, inainte sa mai postati, sa va puneti in masini si sa parcurgeti aceasta ultima portiune mentionata.
multumesc.
nelu73
CITAT (bluestick @ 4th August 2009, 18:38) *
draga nelu,
as fi preferat ca cei ce posteaza aici sa spuna lucrurilor pe nume si sa nu posteze de dragul artei. dupa cum sigur ai citit mesajul meu se referea strict la traseul mentionat. nu imi aduc aminte sa fi facut referiri la distante in km. imi place ca orice postare antreneaza multe creiere incinse, dar va rog sa fiti utili in comentariile voastre.
revin, am discutat strict de acest traseu si va aduc aminte ca pe portiunea parcursa pana la nis de la portile de fier este un drum european in consecinta comparabil cu drobeta - pitesti. va rog frumos, inainte sa mai postati, sa va puneti in masini si sa parcurgeti aceasta ultima portiune mentionata.
multumesc.

a fost un raspuns la ceea ce ai scris tu.
daca vrei explicatii uite:
"cine a spus ca sarbii au drumuri nu stia ce vorbeste"
tu ai facut comparatie intre un drum (bun, dupa spusele tale) din rom si un drum(rau dupa ceea ce zici) in Serbia, stai linistit, per ansamblu romania e in buda la acest capitol. poate nu stii dar sarbii au trecut si printr-un razboi.
tot tu spui :
". autostrada prea putina si in ansamblu ai impresia ca serbia nu se mai termina.altfel cand scapi de serbia se misca totul mult mai repede.macedonenii si grecii au autostrazi in general, se traverseaza mult mai repede"
las ca avem noi autostrazi....normal ca ai impresia ca nu se mai termina din moment ce faci cei mai multi km in acea tara...

bluestick
CITAT (nelu73 @ 4th August 2009, 19:09) *
a fost un raspuns la ceea ce ai scris tu.
daca vrei explicatii uite:
"cine a spus ca sarbii au drumuri nu stia ce vorbeste"
tu ai facut comparatie intre un drum (bun, dupa spusele tale) din rom si un drum(rau dupa ceea ce zici) in Serbia, stai linistit, per ansamblu romania e in buda la acest capitol. poate nu stii dar sarbii au trecut si printr-un razboi.
tot tu spui :
". autostrada prea putina si in ansamblu ai impresia ca serbia nu se mai termina.altfel cand scapi de serbia se misca totul mult mai repede.macedonenii si grecii au autostrazi in general, se traverseaza mult mai repede"
las ca avem noi autostrazi....normal ca ai impresia ca nu se mai termina din moment ce faci cei mai multi km in acea tara...

eu vorbesc in urma impresiei acelui traseu si numai despre acel traseu. acesta discutie este deja off-topic si nu isi mai are utilitate, este doar o diferenta de punct de vedere. eu consider ca vor exista oameni sa aprecieze acest mesaj ca util si altii care il vor considera gresit. eu am postat in dorinta de a indruma oamenii sa evite o calatorie inumana cu masina pe drumuri greu de parcurs.
p.s.
banuiesc ca urmatorul lucru pe care il vei aduce in discutie va fi desigur...masina ta, vezi mesaj "poate ar fi bine sa-ti verifici amortizoarele la masina (deobicei, cele uzate dau impresia ca drumurile din romania sunt bune) ".
astia sunt romanii, de ce ne mai miram?
nelu73
CITAT (bluestick @ 4th August 2009, 19:48) *
eu vorbesc in urma impresiei acelui traseu si numai despre acel traseu. acesta discutie este deja off-topic si nu isi mai are utilitate, este doar o diferenta de punct de vedere. eu consider ca vor exista oameni sa aprecieze acest mesaj ca util si altii care il vor considera gresit. eu am postat in dorinta de a indruma oamenii sa evite o calatorie inumana cu masina pe drumuri greu de parcurs.
p.s.
banuiesc ca urmatorul lucru pe care il vei aduce in discutie va fi desigur...masina ta, vezi mesaj "poate ar fi bine sa-ti verifici amortizoarele la masina (deobicei, cele uzate dau impresia ca drumurile din romania sunt bune) ".
astia sunt romanii, de ce ne mai miram?

sorry, n-am vrut sa te supar, e bine de retinut ca varianta Serbia e convenabila pt cei ce ies din Romania prin zona Timisoara
pvluci
CITAT (nelu73 @ 4th August 2009, 18:44) *
sorry, n-am vrut sa te supar, e bine de retinut ca varianta Serbia e convenabila pt cei ce ies din Romania prin zona Timisoara

eu as vrea sa adaug si SIBIU-ul
de anul asta noi mergem prin Serbia-Macedonia...s-a terminat cu Bulgaria.... coolspeak.gif

am venit foarte bine prin Serbia...durerile de cap au inceput la intrarea in Romania (Moravita).... cursing.gif
helen75
salut,
pentru cunoscatori : se poate trece in Serbia pe la Portile de fier? Cati km sunt de acolo pana la Belgrad? Cum e drumul? Si mai ales, daca ajungem in sud, zona Drobeta , ce am putea vizita?
Multumesc.

PS: Plecarea ar fi pe 8 aug.
nelu73
mie-mi place la sarbi si faptul ca localitatile au si alte strazi in afara drumului principal,unele chiar si centuri ocolitoare(e posibil sa nici nu realizezi ca treci pe langa o localitate), nu sunt nevoit sa "inventariez" fiecare casa. ideal, dar imposibil ar fi sa nu intru in localitati pana la destinatie.
si la bulgari mi-a placut ca nu eram nevoit sa traversez fiecare localitate, majoritatea au centuri ocolitoare(la noi stiti cum e huh.gif )

jonyy
Buna!

Sunt din Suceava si eu.....si am fost in zona acum o saptamana! In zona se poate vizita Muzeul de la Portile de Fier care e deschis pana la ora 16 , se poate merge la cazanele Dunarii(aici o mica croaziera pe Dunare cu salupa..si se vor vizita cateva obiective...f frumos in zona), Herculane.....depinde cat stai in zona. Drumul intre Orsova si Portile de Fier este in reabilitare ...destul de valurilt pe anumite segmente. Daca doresti alte informatii....cu placere!!
helen75
CITAT (jonyy @ 5th August 2009, 11:32) *
Buna!

Sunt din Suceava si eu.....si am fost in zona acum o saptamana! In zona se poate vizita Muzeul de la Portile de Fier care e deschis pana la ora 16 , se poate merge la cazanele Dunarii(aici o mica croaziera pe Dunare cu salupa..si se vor vizita cateva obiective...f frumos in zona), Herculane.....depinde cat stai in zona. Drumul intre Orsova si Portile de Fier este in reabilitare ...destul de valurilt pe anumite segmente. Daca doresti alte informatii....cu placere!!

Buna,
Nu cred ca ajung la Orsova, cel putin cum am vazut pa harta.
Plecam sambata si vreau sa trecem Transfagarasanul ( dorinta sotului), eu vreau sa vad Curtea de Arges; cam asta in ziua I. A doua zi, Targu jiu, apoi Drobeta - Portile de Fier (deci nu ajung la Osova).
De acolo, spre Belgrad: nici nu stiu exact cati km sunt pana in Belgrad. Mergem la sora-mea, care e casatorita si locuieste de 4 ani acolo. A fost mama, dar cu trenul pana la Timisoara si de acolo cu un bus.( si a trecut granita prin alta parte, deci nu Portile de fier).
Noi ne-am gandit sa facem un concediu de 12 zile (drum dus intors+ vizita la ea) .

Multumesc pt. foto .
pacxxx
Salut,

Am citit topicul si nu reusesc sa ma decid ce traseu sa aleg.
Vreau sa plec cu masina din bucuresti pana in Kefalonia, Grecia, stau o saptamana acolo si dupa asta vreau sa ajung de acolo in Kotor, Muntenegru.
Daca aveti cumva idee, dati-mi si mie cate o varianta pentru fiecare traseu: Bucuresti - Kefalonia si Kefalonia - Kotor va rog, daca stiti, cu cat mai multa autostrada si/sau cu cel mai rapid drum.
A, si daca stiti si niste costuri actualizate la: taxe eco, vignete, taxe de autostrada (unde si cat).
Multumesc!
kodiak
CITAT (bluestick @ 2nd August 2009, 08:28) *
aseara m-am intors din grecia pe traseul pe care m-am si dus, pitesti-portile de fier-kladovo-negotin-zajecar-nis-skopie-veles-salonic-paralia katerini.
nu vreau decat sa dau amatorilor de asemenea drumetii cateva sfaturi:
1. nu circulati in sezon adica iulie - august decat noaptea pe acest traseu...eu am fost la plecare noaptea si a fost relativ ok cu VAMILE. la intoarcere am venit ziua si am regretat amarnic. la greci nu se sta in vama decat cca 15 min. la romani la fel, dar la idiotii de macedoneni si sarbi muriti acolo. am stat 1 ora sa ies din macedonia si inca 1 ora sa intru in serbia. o caldura sa mori. noroc cu clima de la masina.
3. daca aveti copii mici nu va bateti joc de ei si mai ales de voi, luati avionul ca e mult mai indicat. la plecare am mers cca 14 ore si la intoarcere cca 15 ore cu numai doua pauze de cca 30 min si alte 2 de cca 15 min. cine crede ca scoate un timp exponential mai bun pe acest traseu se insala intrucat la intoarcere am circulat si cu 180 km/ora pe autostrazi si tot nu am reusit sa scot sub 15 ore. portiunea nis-grecia este foarte aglomerata din cauza austriecilor si nemtilor, iar vamile devin astfel insuportabile.
deocamdata atat, poate mai revin cu un mesaj zilele acestea, dar in ansamblu sfatul meu este sa evitati calatoria cu masina in sezon in aceste state.

Eu am plecat din Timisoara in 3 dimineata si am ajuns in Halkidiki la 6 dupa masa, deci am facut 15 ore pe drum !
Problema a fost ca am stat 3 ore si 20 de minute la vama dintre Serbia si Macedonia!
Problema n-a fost din cauza nemtilor si austriecilor cum crede bluestick, ci din cauza turcaletilor care mergeau catre Turcia, bineinteles toate masinile lor erau inmatriculate in Germania sau Austria ! La inceput m-am mirat si eu ce e cu atitia nemti, pina sotia a observat ca "nemtoaicele" purtau niste marame ciudate pe cap, apoi am vazut si mustatile negre si tenul bronzat al "nemtilor" si o gloata de copii dupa ei biggrin.gif !
E un fenomen sezonier, se intoarce acasa oastea otomana laugh.gif ! L-a fel am patit acum un an in Szeged cind mi-a luat vreo 80 de minute sa traversez orasul din cauza puzderiei de "italieni" si "spanioli" care se intorceau in Romania!
Intre Macedonia si Grecia nu cred ca am stat mai mult de 10 minute in vama, iar intre Romania si Serbia chiar mai putin! La vama dintre Macedonia si Grecia nu am vazut nici unul din turcaletii care au intrat o data cu noi in Macedonia, cred ca s-au dus toti spre Bulgaria si Turcia!

In privinta soselelor n-am nimic sa le reprosez sirbilor, poate doar citeva gropi prin Smederevo, care mi-au adus aminte de Timisoara! In rest drumul a fost excelent si si de la Smederevo pina la Nis am mers pe autostrada ! Impresia mea e ca in Serbia se circula mult mai lejer ca la noi, drumurile nu sunt asa aglomerate si nu am vazut atitea tiruri (fiindca era duminica?) . Daca n-ar fi fost asteptarea din vama, drumul ar fi fost chiar placut !

Si la sarbi si la macedoneni se platesc taxe la intrarea pe autostrada, dar nu se da faliment din cauza asta, cred ca am platit vreo 13 euro in total! Nici la sarbi nici la macedoneni nu trebuie vigneta, si nici la greci n-am cumparat, la greci nici nu stiu daca trebuie !
mdt
Drumurile prin Serbia nu poti zice ca-s nemaipomenite-nemaintalnite dar se merge bine-merci pe ele. Cine a fost pe celebrul drum european E70 intre Timisoara si Drobeta stie despre ce vorbesc.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.