Cu mașina prin Serbia, Macedonia si Muntenegru
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17

badmeg

CITAT (copjob2000 @ 10th July 2009, 23:02) *
La intrarea în Serbia nu-ți cere nimeni să plătești vreo taxă, sau vignetă!
Pe autostrăzi există puncte cu bariere unde se percep taxe... se poate plăti în dinari (în Serbia) sau kuna (în Croația), dar și în euro și ți se face conversia pe loc. Restul ți-l poate da fie în euro, fie în moneda statului respectiv.
De asemenea, poți plăti cu cardul, la bariera din dreapta, dar eu nu am avut un card pentru astfel de operațiuni și nu mi-am folosit cardul...
Folosirea detectorului radar este permisă doar în Serbia.
Controlul vamal la intrarea în Serbia durează puțin... de fapt te duci în față, pentru că la graniță sunt multe mașini ale localnicilor care sunt bine controlate... iar controlul la intrarea în Croația, durează similar, dar depinde și de numărul de turiști....

Multumesc frumos ! rolleyes.gif
Deci ... iau un tichet la intrarea pe autostrada in Serbia si platesc cand ies de pe autostrada. Corect ?
Cam cat ma costa in total, avand in vedere ca intru dinspre Pozarevac (la sud de Belgrad) si pana la granita cu Croatia ?

Badmeg mellow.gif
copjob2000
CITAT (badmeg @ 11th July 2009, 01:50) *
Multumesc frumos ! rolleyes.gif
Deci ... iau un tichet la intrarea pe autostrada in Serbia si platesc cand ies de pe autostrada. Corect ?
Cam cat ma costa in total, avand in vedere ca intru dinspre Pozarevac (la sud de Belgrad) si pana la granita cu Croatia ?

De la Pozarevac până la Slavonski Brod mergi doar pe autostradă și cred că ai maxim 4 puncte de plată, din care cred că două în Serbia.... iar pe această distanță cred că vei plăti în jur de 15 euro... dar se poate și ceva mai mult...având în vedere ... recesiunea... biggrin.gif

dragospas
CITAT (copjob2000 @ 10th July 2009, 23:02) *
Folosirea detectorului radar este permisă doar în Serbia.

Nu este adevarat...amenda este de 300 de euro.Plus ca la sarbi nu ai prea multe sanse cu detectorul in fata pistoalelor laser....asa ca nu riscati.De asemenea nu mergeti cu proiectoarele aprinse,eu am fost oprit si dupa lungi parlamentari cu politaii care voiau sa-mi dea 40 euro amenda ,am scapat.
De la Belgrad spre Croatia ,am trecut si printr-un parc national (cred ca era in Bosnia) unde am mai fost taxat cu circa 1 euro
arizona_dreaming
Buna,
voi pleca in august cu masina prin serbia si macedonia catre greci. Masina este in leasing, de la firma.Firma de leasing mi-a dat pe mail scanata o imputernicire si mi-a spus ca este ok sa o folosesc la granita.

Citind pe forum, vad ca voi spuneti ca imi trebuie la vama romaneasca imputernicirea in original ( pe care firma de leasing nu mi-a trimis-o, motivand ca ajunge sa listez ce mi-au trimis ei ). Cand i-am intrebat de original au zis ca pt aia trebuie platit in plus si va dura mai mult dar ca nu e nevoie de ea si nu ar rost sa o solicit.

Nu mai stiu ce sa cred... Banuiesc ca trebuie sa fie mai multe persoane in situatia mea, cu masina in leasing.
Poate cineva sa imi dea un raspuns exact ... Ca nu am chef de loc sa ma intoarca dobitocii nostri din drum si sa pierd avansul si rezervarea.

Mutumesc mult
copjob2000
CITAT (dragospas @ 12th July 2009, 09:13) *
Nu este adevarat...amenda este de 300 de euro.Plus ca la sarbi nu ai prea multe sanse cu detectorul in fata pistoalelor laser....asa ca nu riscati.De asemenea nu mergeti cu proiectoarele aprinse,eu am fost oprit si dupa lungi parlamentari cu politaii care voiau sa-mi dea 40 euro amenda ,am scapat.
De la Belgrad spre Croatia ,am trecut si printr-un parc national (cred ca era in Bosnia) unde am mai fost taxat cu circa 1 euro

Eu știam că în Serbia folosirea detectoarelor radar este permisă... vezi știrea asta...
Din Belgrad spre Croația nu treci prin Bosnia..... poate doar dacă vrei să ajungi pe coasta Dalmației și nu vrei să alegi drumul mai scurt, prin Muntenegru! huh.gif
pvluci
CITAT (arizona_dreaming @ 12th July 2009, 08:22) *
Buna,
voi pleca in august cu masina prin serbia si macedonia catre greci. Masina este in leasing, de la firma.Firma de leasing mi-a dat pe mail scanata o imputernicire si mi-a spus ca este ok sa o folosesc la granita.

Citind pe forum, vad ca voi spuneti ca imi trebuie la vama romaneasca imputernicirea in original ( pe care firma de leasing nu mi-a trimis-o, motivand ca ajunge sa listez ce mi-au trimis ei ). Cand i-am intrebat de original au zis ca pt aia trebuie platit in plus si va dura mai mult dar ca nu e nevoie de ea si nu ar rost sa o solicit.

Nu mai stiu ce sa cred... Banuiesc ca trebuie sa fie mai multe persoane in situatia mea, cu masina in leasing.
Poate cineva sa imi dea un raspuns exact ... Ca nu am chef de loc sa ma intoarca dobitocii nostri din drum si sa pierd avansul si rezervarea.

Mutumesc mult

salut
eu sunt intr-o situatie similara...nu mai am masina pe leasing (masina este imatriculata pe persoana fizica), dar nici proprietar nu sunt .
in iunie am fost si noi in grecia, prin serbia si macedonia....bineinteles ca m-am interesat de necesitatea acestui act -procura (imputernicire) si intr-un final am facut-o.
spre marea mea surprindere ia durut in cot pe toti la vama de ea; probabil daca aveam numere de leasing li se aprindea un beculet si imi solicitau acel act.

in cazul tau pot spune ca atata timp cat ai primit de la firma de leasing un act (chiar si in copie) prin care ei sunt de acord sa iesi cu masina din tara nu ar trebuii sa fie nici o problema.
daca insa nu le convine (slabe sanse) spune-le sa sune la firma si sa verifice copia ce o ai la tine coolspeak.gif

concediu placut

bluestick
CITAT (dragospas @ 12th July 2009, 09:13) *

nu am voie cu proiectoarele aprinse nici ziua nici nopatea?

gigik
CITAT (arizona_dreaming @ 12th July 2009, 09:22) *
Buna,

Mutumesc mult

Ceau! In 2007 am fost in Muntenegru. La garnita cu Serbia m-au intrebat de imputernicire si aveam una scoasa la imprimanta. Nu a fost nici o problema. Eu zic ca e ok daca mergi cu cea trimisa prin email. E si in romana si in engleza? eu asa am primit! Bafta. Concediu placut
Seb
QUOTE (bluestick @ 12th July 2009, 16:33) *

Si in Romania, proiectoarele de ceata se aprind numai daca este ceata (ziua sau noaptea).
pentium

CITAT (Seb @ 12th July 2009, 22:55) *
Si in Romania, proiectoarele de ceata se aprind numai daca este ceata (ziua sau noaptea).

Corect!

In alta ordine de idei Seb, poti sa iti arunci un ochi si pe la ciclism? Aveam niste intrebari.... Multumesc.
nelu73
CITAT (bluestick @ 12th July 2009, 16:33) *

Doar masini cu nr de RO am vazut ca folosesc permanent "ceata", fara suparare, dar chiar nu inteleg de ce trebuie sfidati ceilalti participanti la trafic?
sunt doua variante:
1.Proiectoare de ceata reglate corect - sunt utile doar pe timp de ceata, nu asigra vizibilitate decat la distanta mica.
2.Reglate incorect, ca "faza lunga" deranjeaza pe ceilalti participanti la trafic pt ca nu au corectiile ca la faza de intalnire.
pe carosabil umed, e o adevarata "placere" sa-ti vina unul din fata cu proiectoare reglate incorect...
sunt de acord sa nu fie permisa folosirea decat in sit pt care au fost create,pot fi mai deranjante decat faza de drum
starsteel
CITAT (MIULINI @ 6th July 2009, 19:48) *
Nelu78,si-a revenit complet,dar am invatat si noi si prietenii si cunostintele noastre cat de importanta e asigurarea de sanatate cand iesi din tara

Eu am colindat 10 tari europene (membre UE) insa am folosit doar cardul de sanatate obtinut gratis de la casa de asigurari....ma indoiesc ca o asigurare sa acopere mai mult decat acest card care e totusi un card emis de o tara membra a UE.
MIULINI
CITAT (starsteel @ 13th July 2009, 12:28) *
Eu am colindat 10 tari europene (membre UE) insa am folosit doar cardul de sanatate obtinut gratis de la casa de asigurari....ma indoiesc ca o asigurare sa acopere mai mult decat acest card care e totusi un card emis de o tara membra a UE.

Nu stiu foarte multe despre acest card.Poate ne dai mai multe inf. in legatura cu el:ce acte iti trebuie,cat dureaza pana il primesti,daca sunt conditii care trebuiesc indeplinite,etc.
Peachy
CITAT (starsteel @ 13th July 2009, 12:28) *

Exista un topic despre asigurararile medicale AICI ... pe scurt, cu cardul de sanatate sunt acoperite cel mult urgentele. Pentru 20-30 ron cat costa o asigurare medicala privata chiar nu merita sa risti sa ai cheltuieli neprevazute, mari. Nicio tara UE nu face acte de filantropie in domeniul medical.
MIULINI
CITAT (Peachy @ 13th July 2009, 14:38) *
Exista un topic despre asigurararile medicale AICI ... pe scurt, cu cardul de sanatate sunt acoperite cel mult urgentele. Pentru 20-30 ron cat costa o asigurare medicala privata chiar nu merita sa risti sa ai cheltuieli neprevazute, mari. Nicio tara UE nu face acte de filantropie in domeniul medical.

Corect !
dana_pastras
mai pleaca cineva in 24 iulie?.. harhar.gif
certezeanu
am si eu o nelamurire : beograd sau smederevo ? daca ma poate ajuta cineva cu o detaliere a traseului prin beograd pt ca am inteles ca exista riscul sa te ratacesti. prefer beogradul pt ca vreau sa-l vad.
ticomatic2003
CITAT (certezeanu @ 15th July 2009, 13:03) *
am si eu o nelamurire : beograd sau smederevo ? daca ma poate ajuta cineva cu o detaliere a traseului prin beograd pt ca am inteles ca exista riscul sa te ratacesti. prefer beogradul pt ca vreau sa-l vad.

Ambele trasee au fost detaliate pe forum de Peachy si chiar de subsemnatul.Anul trecut eu din neatentie am omis un indicator si era sa ajung in centru Belgradului.Noroc cu un bastinas care m-a condus pe drumul cel bun.La intoarcere am folosit varianta Smederevo,Kovin ,Pancevo care mi-a parut o solutie mult mai buna.
Pelasg
CITAT (certezeanu @ 15th July 2009, 13:03) *

Si eu voi face intrarea pe autostrada (directie Zagreb) in Belgrad, venind dinspre Moravita- Pancevo.
Personal (pentru documentare), am folosit google map , focusat pe Belgrad (modul hibrid adica satelit + map), urmaresti E70, incepand de la podul de intrare in oras. Poti urmari traseul prin oras detailat, pana la intrare pe autostrada. Deasemenea poti citi coordonatele punctului de intrare pe autostrada, si daca ai GPS (actualizat), le introduci si probabil te va duce in punctul de jonctiune.
Voi vedea personal ce va iesi vineri in 17.
11_dye
CITAT (arizona_dreaming @ 12th July 2009, 09:22) *
Buna,

Mutumesc mult

Buna!

sper ca raspunsul meu sa nu vina prea tarziu!

Eu nu am avut masina in leasing, ci o masina pe care o folosesc avand ca baza legala un contract de comodat. DA, la Portile de Fier (nu stiu cum este in alta parte) mi s-a cerut acest act, in original, de catre vamesii romani. Pe sarbi nu i-a interesat decat cartea verde.
Nu stiu daca la alta iesire catre sarbi ti se cer actele acestea in original. Cel mai bine ar fi sa te informezi dand un telefon la punctul de frontiera pe unde iesi.
Uite aici un link:

http://calatorii.8k.ro/frontiera.html

Vacante frumoase!
lucky luciano
CITAT (Pelasg @ 15th July 2009, 15:57) *
Si eu voi face intrarea pe autostrada (directie Zagreb) in Belgrad, venind dinspre Moravita- Pancevo.
Personal (pentru documentare), am folosit google map , focusat pe Belgrad (modul hibrid adica satelit + map), urmaresti E70, incepand de la podul de intrare in oras. Poti urmari traseul prin oras detailat, pana la intrare pe autostrada. Deasemenea poti citi coordonatele punctului de intrare pe autostrada, si daca ai GPS (actualizat), le introduci si probabil te va duce in punctul de jonctiune.
Voi vedea personal ce va iesi vineri in 17.

Nu inteleg, de ce toata lumea tine mortis la varianta asta cu Belgradul. Eu am gasit varianta Timisoara-Jimbolia-Zrenjanin-Novi Sad-Irig si se intra pe autostrada pe langa Ruma.
Este si mai scurt cu aprox 30 de km si se evita si intrarea in Belgrad. thumbup.gif
Pelasg
CITAT (lucky luciano @ 16th July 2009, 14:17) *
Nu inteleg, de ce toata lumea tine mortis la varianta asta cu Belgradul. Eu am gasit varianta Timisoara-Jimbolia-Zrenjanin-Novi Sad-Irig si se intra pe autostrada pe langa Ruma.
Este si mai scurt cu aprox 30 de km si se evita si intrarea in Belgrad. thumbup.gif

Ai dreptate este ceva mai scurta + evitare Belgrad. Poti sa dai ceva informatii despre starea drumului, lucrari sau restrictii in zona sirba a traseului?
lucky luciano
Eu din cate am auzit drumul e OK. Mai multe voi afla in jurul lui 10 august cand se intoarce fratele meu din Croatia.
Eu plec abia pe 15 august. sad.gif
boby_77`
Va raspund eu legat de drumul Timisoara-Jimbolia-Zrenjanin-Novi Sad : drum bun spre foarte bun, mergeti cu incredere.

Boby
anca_l
STie cineva unde se poate face carte verde mai ieftin pt. Macedonia? La BCR mi-au cerut 15 euro si asta doar pt Maced. pt ca SRB o am pe asigurare
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.