vargaioan
17th June 2009, 13:29
Salut. Plec anul acesta in grecia si as vrea sa ie pe la T.Severin. Plecarea este din Cluj. Ce imi recomanzi?
Cu multumiri.
dani11r
17th June 2009, 13:31
Buna,
In septembrie plec si eu in Grecia-Halkidiki prin Serbia -Macedonia. Plecarea e din Targu Mures si as innopta undeva pe traseu, probabil in Serbia. Are cineva idee de locuri de cazare, preturi, etc?
tfmercedez
18th June 2009, 00:12
CITAT (dani11r @ 17th June 2009, 14:31)

Buna,
In septembrie plec si eu in Grecia-Halkidiki prin Serbia -Macedonia. Plecarea e din Targu Mures si as innopta undeva pe traseu, probabil in Serbia. Are cineva idee de locuri de cazare, preturi, etc?
Mai bine te cazezi undeva inainte de granita cu Serbia, la vreo pensiune in Jud Timis daca iesi prin Moravita, sau prin alte judete, la sud , nu stiu pe unde iesi din tara, cat mai aproapte de granita oricum. Mie drumurile romanesti mi se par cele mai obositoare, si ori cum ai de venit vreo 400km pana la granita, care pot sa insemne si 7-8 ore.
marius_cristian
18th June 2009, 22:05
CITAT (dani11r @ 17th June 2009, 14:31)

Buna,
in serbia e un motel pe care-l recomanda toata lumea la predejane. nu pot sa zic nimic caci nu am dormit acolo, doar l-am vazut. totusi la sarbi mi s-a parut totul sigur, mai ales ca am mers numai noaptea.
pvluci
19th June 2009, 16:27
CITAT (marius_cristian @ 18th June 2009, 21:05)

in serbia e un motel pe care-l recomanda toata lumea la predejane. nu pot sa zic nimic caci nu am dormit acolo, doar l-am vazut. totusi la sarbi mi s-a parut totul sigur, mai ales ca am mers numai noaptea.
am vazut si eu hotelul de la predejane...arata chiar foarte bine
mie mi se pare o alegere buna daca il alegi ca si unica cazare de tranzit
e aproape la iesirea din serbia chiar dupa ce se termia autostrada
din pacate nu stiu pretul cazarii
pete1
19th June 2009, 22:47
CITAT (vargaioan @ 17th June 2009, 14:29)

Salut. Plec anul acesta in grecia si as vrea sa ie pe la T.Severin. Plecarea este din Cluj. Ce imi recomanzi?
Cu multumiri.
Eu sunt din cluj...anul trecut am mers cluj-oradea-timisoara-moravita-pancevo-smederevo-....macedonia....grecia!!! ...cea mai buna varianta!!! ....la intoarcere am plecat la ora 06.00...iar seara la ora 23.00 eram pe feleac!!!!
)) Drum bun!!!
orizont
20th June 2009, 11:07
CITAT (4rings @ 2nd June 2009, 18:45)

hateg petrosani nu e un drum pe care sa-l recomand(drum nemarcat, in lucru + multe denivelari si bumpuri); in schimb drumul hateg-caransebes-vama moravita este foarte foarte bun, iar in vama am stat 5 min.
4Rings, spune-ne, te rugam, pe unde ai mers de la Caransebes la Moravita? prin Resita probabil, si apoi ... ? mersi anticipat.
4rings
20th June 2009, 14:45
caransebes-resita-bocsa-deta-moravita
fisichella78
21st June 2009, 00:02
CITAT (Seb @ 12th June 2009, 22:20)

Denar, nu tenar.
Hehe, exact asa dar pe dos mi-a zis un tip dintr-o benzinarie din Macedonia
"No, no denar...tenar!!" 
CITAT (gigik @ 15th June 2009, 15:08)

fisichella78:
Merci de raspunsuri! Si eu sunt tot din timisoara! O sa plec in Grecia la inceputul lui septembrie.
Cu taxele am inteles. Cum e drumul Kovin, apoi spre Smederevo ?
Se merita sa mergi prin bulgaria? Merci!
Si inca ceva am uitat: benzina de unde e ma bine sa bag, unde e mai ieftina serbia, macedonia sau grecia?
Saluti.
E ok, drumul, o groapa doua in apropiere de Smederevo, in rest e bun.
Pai in Grecia motorina e 0,9 Euro iar benzina 1,1 Euro...in Serb/Muntenegru nu m-a interesat, pt ca mi-am calculat astfel incat sa sar peste ele...in plus, nu m-as risca sa bag din Macedonia, pt ca pe ruta am vazut DOAR MAkOil, probabil Petromul lor, nici picior de LukOil, OMV sau alte benzinarii europene....probabil ei au ramas la lozinca "Nu ne vindem tara" 
Pai prin bulgaria cred ca ocolesti...bine, depinde unde vrei sa ajungi...daca destinatia e Thasos sau Alexandroupoli, parca s-ar merita sa eviti Macedonia...traficul pe langa Salonic e un infern in weekend...
CITAT (marius_cristian @ 15th June 2009, 19:25)

prin serbia si macedonia e perfect, ma rog aproape. sarbii si macedonenii au fost foarte draguti cu noi. am calatorit noaptea. era o portiune prin serbia unde se lucra dar cred ca au asfaltat-o, ca lucreaza mai repede ca la noi.
Hehe, nu stiu cand ai fost tu, dar portiunea aia am prins-o si eu acu 2 sapt, dupa ce iesi de pe autobahn 
CITAT (11_dye @ 16th June 2009, 11:02)

In postul meu am spus foarte clar ca SE SOLICITA PROCURA DE CATRE VAMESII ROMANI, la iesirea din tara, procura, imputernicire sau contract de comodat IN ORIGINAL si in limba romana. Asta la vama de la Portile de Fier. Despre restul vamilor nu stiu, ca nu am fost pe acolo.
Nu riscati sa va stricati vacanta!
La Moravita nu te intreaba nici dreaqu de procura...
Probabil ai prins vreunu mai cu motz, ca nu am avut treaba niciunde, decat de pasapoarte si de cartea verde valabila pe Serbia/Macedonia....
CITAT (copjob2000 @ 16th June 2009, 23:31)

Eu unu nu as da cardul din mana in Macedonia si Serbia. Stiu un caz in care unei cunostinte de-a mele i-a luat 150 de euro la o alimentare in Serbia, ca desteptul nu s-a uitat pe bon decat acasa, unde a vazut ca il incaltasera aia din statie cum ca alimentase de vreo 14.000 de dinari...
Mai bine cash, bani marunti schimbati din timp, pt evita orice problema...Am alimentat de câteva ori în Serbia (MOL, OMV și Petrol), și am plătit cu cardul fără nici o problemă!
Și în Românie poți să ți-o furi, dacă nu ești atent!

Da, dar macar aici stii limba, nevoile si neamul....
pvluci
21st June 2009, 10:15
CITAT (fisichella78 @ 20th June 2009, 23:02)

Hehe, exact asa dar pe dos mi-a zis un tip dintr-o benzinarie din Macedonia
"No, no denar...tenar!!"

Saluti.
E ok, drumul, o groapa doua in apropiere de Smederevo, in rest e bun.
Pai in Grecia motorina e 0,9 Euro iar benzina 1,1 Euro...in Serb/Muntenegru nu m-a interesat, pt ca mi-am calculat astfel incat sa sar peste ele...in plus, nu m-as risca sa bag din Macedonia, pt ca pe ruta am vazut DOAR MAkOil, probabil Petromul lor, nici picior de LukOil, OMV sau alte benzinarii europene....probabil ei au ramas la lozinca "Nu ne vindem tara"

.......
Da, dar macar aici stii limba, nevoile si neamul....

motorina in grecia in perioada 1.06.2009 -10.06.2009 a fost minim 0.98 EURO si asta la benzinariile lor traditionale, iar la BP-Shell 1.03 EURO.
nici vorba de 0.9 EURO
ceva ieftin poti cumpara din Macedonia la 0.8 EURO
si sigur o sa creasca o data cu sezonul
tfmercedez
21st June 2009, 11:37
apropos de ruta cea mai scurta din Timisoara pana la Smederevo. Tot simuland pe GPS, cand am setat modul cel mai scurt imi iesea cu vreo 60-70km mai scurt, si mi-am dat seama si pe Google earth ca mai exista o varianta, pentru iubitorii de adventure: Atasez pozele, traseul e facut doar pe zona de scurtatura in ambele variante. Nu mai spun si de a 3-a varianta care e si mult mai lunga prin Belgrad.
Prin varianta Uljima-Izbiste-Susara-Deliblato-Kovin sunt 47Km de parcurs in 54min, dupa GPS
Varianta pe E70 clasica, Uljima- Banatski Karlovac-Vladimirovvac- Banatsko Novo Selo- Pancevo-Bavaniste- Kovin sunt de parcurs 82Km in 1h:20min
Ambele trasee, se termina la 3,5 km de podul peste dunare de la Smederevo.
Varianta prin Belgrad nu am mai calculat-o pt ca am auzit ca o lungeste aiurea, si costa si autostrada in plus, si mai sunt vreo 30km in plus fata de traseul prin Pancevo .
dani11r
22nd June 2009, 11:14
CITAT (marius_cristian @ 18th June 2009, 23:05)

Mersi, nici nu aveam emotii ca la sarbi ar fi mari probleme. O sa incerc locatia recomandata de tine.
biscatrix
22nd June 2009, 13:44
@tfmercedez, am inteles de la un cunoscut ce a mers pe ruta aia scurta (anul trecut) ca drumul e destul de rau. El zicea ca nu merita deloc sa mergi pe acolo.
Anul trecut am fost pe ruta Pancevo - Kovin - Smederevo si anul acesta tot pe acolo voi merge.
tfmercedez
22nd June 2009, 14:16
CITAT (biscatrix @ 22nd June 2009, 14:44)

@tfmercedez, am inteles de la un cunoscut ce a mers pe ruta aia scurta (anul trecut) ca drumul e destul de rau. El zicea ca nu merita deloc sa mergi pe acolo.
Anul trecut am fost pe ruta Pancevo - Kovin - Smederevo si anul acesta tot pe acolo voi merge.
Ma bate gandul, cum tot fac iesiri aiurea, doar de dragu plimbarii, poate merg in recunoastere:P si-asa ieri m-am cam dus degeaba pana la Lacul Buhui de langa Anina, si ne stiind unde gasesc o benzinarie am mers pana in aproape de vama. Nici gand de vreo benzinarie la vama la Moravita. Am mers cu becul de motorina aprins pana la Petromu' din Oravita, ca n-am curaj sa bag apa cu motorina de la bastinasi.
Daca cumva trec pe acolo, voi face poze, si voi anunta. Din pozele pe google earth, drumul nu-i mai rau decat unul judetean romanesc, gen Buzias-Lugoj.
Peachy
22nd June 2009, 21:37
CITAT (tfmercedez @ 21st June 2009, 11:37)

apropos de ruta cea mai scurta din Timisoara pana la Smederevo. Tot simuland pe GPS, cand am setat modul cel mai scurt imi iesea cu vreo 60-70km mai scurt, si mi-am dat seama si pe Google earth ca mai exista o varianta, pentru iubitorii de adventure: Atasez pozele, traseul e facut doar pe zona de scurtatura in ambele variante. Nu mai spun si de a 3-a varianta care e si mult mai lunga prin Belgrad.
Prin varianta Uljima-Izbiste-Susara-Deliblato-Kovin sunt 47Km de parcurs in 54min, dupa GPS
Varianta pe E70 clasica, Uljima- Banatski Karlovac-Vladimirovvac- Banatsko Novo Selo- Pancevo-Bavaniste- Kovin sunt de parcurs 82Km in 1h:20min
Ambele trasee, se termina la 3,5 km de podul peste dunare de la Smederevo.
Varianta prin Belgrad nu am mai calculat-o pt ca am auzit ca o lungeste aiurea, si costa si autostrada in plus, si mai sunt vreo 30km in plus fata de traseul prin Pancevo .
Am fost eu pe drumul asta anul trecut spre Grecia ... NU il recomand nimanui! Prima treime este ok, dar dupa aceea este un drum lat cam de o banda si jumatate si gropi (mini cratere de 1,5 m) la fiecare 300 m, parca erau facute intentionat. Doar ultimii 10 - 15 km sunt ok. Cu toate ca era vara, dimineata pe la 6 erau 2 grade afara.
mateu
23rd June 2009, 09:24
In septembrie 2008 am mers in Grecia pe traseul :
Deva- Hateg - Caransebes - Resita - Gradinari - Oravita - Naidas - Kovin - cu intrare pe autostrada, langa Smederevno. La ora 13 am trecut vama Naidas, iar la ora 21 am intrat in Grecia (Evzono, parca). Dupa 10 km, prin Grecia, am facut dreapta, spre Polikastro si am oprit la prima benzinarie Shell, pe partea stanga, unde am dormit (40 euro/ camera - lux!).
Acum....plec din nou in Grecia, dar parca as evita traseul Resita - Gradinari - Oravita - Naides (nu cred ca au lucrat ceva la soselele alea - denivelari, gropi, etc). Ce ma sfatuiti? sa aleg traseul: Deva - Hateg - Caransebes - Resita - Anina - Oravita? Stie cineva cum mai este drumul de la Caransebes - Herculane - Portile de Fier (care mi se pare cel mai scurt)? De data asta, sotul meu alege sa mearga prin zona montana, pana la Nis, iar de acolo sa intre pe autostrada - desi sunt convinsa ca ne va incetini - mai ales ca trebuie sa ajungem in 2 zile in vestul Peloponesului.
Multumesc anticipat de ajutor.
Sfat pentru cei care merg in Halkidiki - nu ratati Afitos! Plaja si apa de vis, plus un orasel tipic grecesc....
tfmercedez
23rd June 2009, 10:54
CITAT (mateu @ 23rd June 2009, 10:24)

Deva- Hateg - Caransebes - Resita - Gradinari - Oravita - Naidas - Kovin - cu intrare pe autostrada, langa Smederevno. La ora 13 am trecut vama Naidas, iar la ora 21 am intrat in Grecia (Evzono, parca). Dupa 10 km, prin Grecia, am facut dreapta, spre Polikastro si am oprit la prima benzinarie Shell, pe partea stanga, unde am dormit (40 euro/ camera - lux!).
Acum....plec din nou in Grecia, dar parca as evita traseul Resita - Gradinari - Oravita - Naides (nu cred ca au lucrat ceva la soselele alea - denivelari, gropi, etc). Ce ma sfatuiti? sa aleg traseul: Deva - Hateg - Caransebes - Resita - Anina - Oravita? Stie cineva cum mai este drumul de la Caransebes - Herculane - Portile de Fier (care mi se pare cel mai scurt)? De data asta, sotul meu alege sa mearga prin zona montana, pana la Nis, iar de acolo sa intre pe autostrada - desi sunt convinsa ca ne va incetini - mai ales ca trebuie sa ajungem in 2 zile in vestul Peloponesului.
Sfat pentru cei care merg in Halkidiki - nu ratati Afitos! Plaja si apa de vis, plus un orasel tipic grecesc....
Din pacate pe un topic despre drumurile din Serbia si Croatia, buba sunt drumurile din Romania asta, cu drumuri de cacao si administratie si guvern iresponsabil. Nu stiu Caransebes Resita cum este, nu am fost niciodata, dar Resita-Anina , prin Carasova, este 100% perfect drumul, ai zice ca esti deja in Grecia, peisaj frumos, serpentine in padure, de te saturi.
Prin Resita-Anina -Oravita e mai lung cu vreo 10-15km, dar drumul e foarte frumos si bun.
Mai departe, Anina -Oravita drum super, serpentine la greu, va faceti plinul (la peisaj montan si serpentine) si din Serbia o luati direct pe auto-put
Din Oravita se impute treaba: oriunde ai lua-o Naides sau Moravita, drumul este pur romanesc, plin de peticeli, si pe alocuri cu mici portiuni in care lipseste asfaltul cu desavarsire, mergi 2-3 min la ralanti. Naides ar fi ce-a mai scurta varianta, nu stiu daca merita sa ocolesti pana la MOravita.
Din Oravita pana la vama Moravita sunt 50km~ 1h.
Oravita pana la vama Naides 22km ~ 25min. Mergi si tu cu bun simt, mai reduci la gropi , mai ocolesti.
Ma mira pe mine cum mergeau Skoda Octavia "in blana " pe mizeria aia de drum cu 80-90Km/h prin deninvelarile alea. Asa amortizoare bune au? Sau nu le pasa de masina cum nu le pasa nici autoritatilor de drumuri.
biscatrix
23rd June 2009, 11:20
QUOTE (mateu @ 23rd June 2009, 09:24)

Ce ma sfatuiti? sa aleg traseul: Deva - Hateg - Caransebes - Resita - Anina - Oravita?
Daca intentionezi sa iesi pe la Moravita, eu iti recomand Deva - Hateg - Caransebes - Resita - Bocsa - Deta - Moravita.
QUOTE (mateu @ 23rd June 2009, 09:24)

Stie cineva cum mai este drumul de la Caransebes - Herculane - Portile de Fier (care mi se pare cel mai scurt)?
Groaznic.
mateu
23rd June 2009, 11:45
Ai dreptate,tfmercedez...si mie imi pare rau ca e inevitabil sa alteram topicurile astea cu informatii despre starea drumurilor din Romania. Multumesc mult pentru informatii...credeam ca au lucrat ceva anul asta pe drumul Oravita - Naides (si anul trecut am ocolit gropi...am circulat cu viteze reduse, etc.).
Parca nu as ocoli pe la Deta.....asa ca vom ocoli iar gropile de la Oravita.
Povestesc cand ma intorc...si multumesc mult!
myhaela
23rd June 2009, 22:02
CITAT (marius_cristian @ 15th June 2009, 09:35)

am fost anul trecut prin serbia si macedonia, cu iesire pe la tr. severin. daca doreste cineva informatii detaliate, cu placere.
As vrea sa stiu si eu mai multe detalii despre drum, taxele care se platesc si ce acte trebuie neaparat sa prezinti la vama? Spune-mi si mie ruta pe care ai mers si cati km ai facut pana in Grecia?
Peachy
24th June 2009, 17:50
@myhaela
Gasesti in paginile topicului rapunsuri la toate intrebarile tale. Daca n-ai chef sa-l citesti pe tot, foloseste "search".
wegviLVGAsdf
24th June 2009, 18:06

Si eu te sfatuiesc sa alegi ruta Resita-Anina-Oravita, drumul este super. Evita ruta Resita-Gradinari-Oravita, e plina de gropi. Dupa Oravita pana la Naidas e mai rau, dar totusi acceptabil daca mergi cu viteza redusa.
arizona_dreaming
26th June 2009, 08:05

Caransebes- Hercuane, este cel mai oribil drum vazut de mine in ultimii 2 ani prin tara. Am facut 2 ore pt 35 km, prin munte, era practic semafor langa semafor iar drumul parea din filmele western americane, numai pietre pe macadam. Niste munciori tembeli cu nste palete urlau din cand in cand la coloana de masini si te opreau pentru cat voia muschiul lor. inutil sa spun ca nu puteai " sa pleci " pe conntrasens si sa te vari mai in fata, pt ca nu exista contrasens- totul era un singur sens de circulatie, sens care se schimba periodic, dupa urletele tipilor cu paletele verzi.
Pe unele portiuni, pe unde au apucat sa termine asfaltul drumul este perfect dar aceste portiuni alterneaza cu cele de grohotis ordinar- te scot pur si simplu din minti. Acum bagi a 5a si te infigi la drum pe un asfalt superb , prinbt-un peisaj mirific, si 500 m mai la vale, hop nenea cu paleta, hop cratere de zici ca esti la raliul Paris Dakka, hop 10 km/ h ca nu poti merge altfel oricat ai fi de schumacher.
Asta era situatia in septembrie 2008 - am facut drumul bucuresti timisoara de 2 ori in vara trecuta si stiu ce spun.
Am inteles ca nu s-a schimbat nimic ,in sensul ca mai au de lucru, nu sunt nici la jumatate.
Daca vreti sa ajungeti la destinatie cu nervi intregi, fara pene de masina, fara draci, fara sa va certati intre voi ( ca nu va vor tine nervii ) si fara sa petrecti ore nesfarsite in creierii muntilor,in coloane si cu masina proptita pe niste pietroaie in loc de drum, luati-o pe oriunde altundeva.
Si daca sunteti din zona, nu-i mai votati bre pe animalele al eacare va tin asa de ani de zile !
bluestick
27th June 2009, 07:47
salut
va rog sa veniti pe cat posibil cu informatii noi, de vara aceasta. plec si eu in iulie cu familia(eu, sotia si un bebe de un an si 2 luni) si vreau sa stiu ce prbleme noi au aparut pe traseul portile de fier- negotin-zajecar-nis-veles-salonic-paralia (adica gropi, reparatii drumuri, vami aglomerate etc). mentionez ca am citit deja posturile pana acum, de anul trecut si de anul acesta. multumesc.
Mihai Cazac
27th June 2009, 22:00
Salutare la toata lumea
M-am intors de o saptamana din Grecia.
Am cititi acest topic inainte de a pleca in concediu si mi-a fost util, asa ca m-am gandit sa impartasesc si eu cateva impresii.
Drumul spre Caransebes e descris destul de bine de 'arizona_dreaming' dar nu ma pot abtine sa nu fac un comentariu mai rautacios, pentru care i-mi cer scuze anticipat, ca s-ar putea sa fi ales gresit persoana...
CITAT (arizona_dreaming @ 26th June 2009, 09:05)

Caransebes- Hercuane, este cel mai oribil drum vazut de mine in ultimii 2 ani prin tara. Am facut 2 ore pt 35 km, prin munte, era practic semafor langa semafor
Ai descris foarte bine drumul, mai putin "tembelii", care pana la urma cred ca sunt la fel de vinovati de situatie ca mine si ca tine, si sunt niste oameni care-si castiga existenta muncind cinstiti; eu cred ca am facut cam 1h 30min, dar nu sunt foarte sigur...

inutil sa spun ca nu puteai " sa pleci " pe conntrasens si sa te vari mai in fata, pt ca nu exista contrasens
Mare dezavantaj pentru tine si alti "inteligenti" (sau doar :"smecheri"? ) care au impresia ca timpul lor este mai pretios decat al "prostilor" de noi, cei care circulam civilizat in coloana care se tareste de la un semafor la altul. Ma tem ca pedepsele corporale sunt singurele care ar trebui aplicate in aceste cazuri. Stand la semafor dupa semafor toata lumea este cu nevii mai intinsi ca de obicei. Ai timp sa te gandesti cum isi bat unii joc de o populatie intreaga, cum in definitiv pe banii tai tot felul de indivizi se imbogatesc nemasurat iar cand vezi pe cate unul ca tine ca iti fura si el din timpul ramas de la sacalii cei cei mari, te gandesti invariabil ca "e si asta o beizadea" a magnatilor ce s-au imbogatit (si) din drumuri, sau cel putin un derivat al lor, si-ti vine sa virezi definitiv si irevocabil catre alte orizonturi, cu mai putini corupti, mai putini nesimititi si mai mult respect a a legii cat si a aproapelui. Ufffff... m-am descarcat, dar a fost binevenit

Asta era situatia in septembrie 2008 -
Am inteles ca nu s-a schimbat nimic ,in sensul ca mai au de lucru, nu sunt nici la jumatate.
Asa e, mare lucru nu s-a schimbat, sunt ceva mai multe portiuni cu drum terminat.

Si daca sunteti din zona, nu-i mai votati bre pe animalele al eacare va tin asa de ani de zile !
Aici subscriu, dar cred ca ne suna la toti: toti suntem cam in aceiasi "zona"; si "zona" asta a noastra se impute tot mai rau!
Ca sa inchei intr-o nota mai placuta, va urez "Concediu placut la toata lume!" si "Drum bun!"
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.