Cu mașina prin Serbia, Macedonia si Muntenegru
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17

11_dye

Acum am venit de la Ambasada Serbiei unde mi s-a comunicat ca ei nu cer procura, imputernicire, etc, ci doar carte verde unde sa nu fie barata Serbia.
Asta am aflat de la Directia Consulara. Daca e corecta sau nu informatia ... oricum coroborand cele 2 raspunsuri - de la Ambasada Serbiei si de la Punctul de trecere al frontierei Portile de Fier I, concluzia este ca nu am nevoie de procura sau imputernicire tradusa, etc.

Voi vedea la fata locului care este realitatea ... si sper sa nu fie alta mellow.gif

Am sa va spun cand ma intorc!

PS - am capatat de la Ambasada o harta turistica si un ghid al Belgradului, care chiar imi erau necesare.
arizona_dreaming
QUOTE (JustMe2007 @ Jul 8 2008, 22:31) *
Vedeti ca in Serbia nu functioneaza roaming-ul pt Orange (am avut 3 telefoane la noi), deci tind sa cred ca acolo nu au acoperire, asta ca sa nu aveti surprize neplacute sa stiti la ce sa va asteptati. In schimb cand ne-am apropiat de Macedonia am primit mesaje cu reteaua din Macedonia pt roaming.

Eu tind sa cred ca tu nu ti-ai activat roamingul dand telefon la orange si asigurandu-te ca ai aceasta optiune activa... Spre deosebire de Vodafone, unde am vazut la amici ca aveau roamingul activat din start, la orange, ca sa iti mearga telefonul in afara granitelor romaniei trebuie sa ii dai tu drumul roamingului ca sa spun asa. Cum faci asta ? Suni frumos la 415 ceri sa te preia un operator si ii ceri omului sa iti activeze roamingul pe nr de tel pe care doresti sa il ai activ. Altfel, degeaba, stai mataluta si astepti sa iti mearga de la sine roamingul in exterior si nu se intampla nimic.

Cand am plecat noi in grecia am sunat la oficiul clienti orange din timp, le-am spus din ce data doresc orange roaming si pe care din cele 4 numere de telefon vreau acest servicu si o duduie m-a intrebat ce tari doresc sa acopar- ca era pe zone. Apoi, m-a ntrebat ce fel de roamnig vrea- permanent, pe o durata de timp limitata etc. I-am cerut limitata- 14 zile, cat eram noi plecati. Am avut roaming, am vb bine mersi si dupa 14 zile, roamingul a " expirat." singur.

Anul asta o voi face iar, in acelasi mod.
De asta iti spun, poate tu nu ai stiut sa faci aceasta cerere inainte si ai crezut ca ai automat roaming la un abonament orange. Eu stiu ca serviciul de roaming nu este implicit la orange c trebuie activat.

mdt
Eu am abonament Orange si mi-a intrat in roaming in Serbia anul trecut, am si vorbit.
Il activasem inainte de plecare cu cateva zile.
11_dye
Buna dimineata!

M-am intors aseara de la Belgrad, si, asa cum am promis, va scriu cateva cuvinte.

Despre acte: - sarbii cer pasaportul si cartea verde a masinii
- romanii cer la iesirea din tara pasaportul, talonul, cartea verde si, daca masina nu este a ta, actul pe baza caruia ai dreptul sa o folosesti - procura, imputernicire, contract de comodat. ATENTIE - actul trebuie sa fie in original, copiile nu se iau in considerare! NU este necesara nicio traducere, este suficient actul in romana, sarbii nu-ti cer decat cartea verde.

Despre drum - la dus am mers pe varianta Bucuresti - Pitesti - Craiova - Filiasi - Strehaia - Turnu Severin - Portile de Fier I - Kladovo (localitatea corespondenta pt vama lor) - Donji Milanovac - Golubac - Pozarevac - autostrada Belgrad. Total 8 ore si jumatate de mers, cca 270 km in Serbia. Drum pe malul Dunarii de peste 120 km.

La intoarcere - Belgrad - Pozarevac - Majdanapek - Donji Milanovac - Kladovo - Tr Severin - Bucuresti. Drum de munte, putin circulat, 280 km in Serbia, din care 45 km pe malul Dunarii, total 9 ore si jumatate cu oprire de 1 ora la o carciuma pe malul Dunarii, unde am mancat ciorba si saramura de somn.

Despre Serbia, Belgrad, sarbi - un singur lucru ar fi de spus - I love them! inlove.gif De abia astept sa mai merg la Belgrad, pentru ca nu am apucat sa vedem nici macar 1/3 din ceea ce era de vazut (in 2 zile de vizitat non-stop) Nu evitati Belgradul, merita vazut!

Daca aveti intrebari, va raspund cu placere!

P.S. Concertul AC/DC (motivul pentru care am ajuns la Belgrad smile.gif! ) a fost exceptional!

andc
Stie cineva cum este drumul Hateg- Pui - Petrosani - Targu Jiu - Motru - Drobeta Turnu Severin? A trecut cineva recent pe acolo? Multumesc.
dragospas
CITAT (andc @ 2nd June 2009, 15:53) *
Stie cineva cum este drumul Hateg- Pui - Petrosani - Targu Jiu - Motru - Drobeta Turnu Severin? A trecut cineva recent pe acolo? Multumesc.

Bumbesti-Jiu - Tg.Jiu 18 Km de drum prost ...gropi
Tg-Jiu - Tr.Severin drum bun cu o exceptie de 20 de Km la iesirea din Tg-Jiu unde sunt petice peste petice si gropi...
4rings
CITAT (andc @ 2nd June 2009, 15:53) *

hateg petrosani nu e un drum pe care sa-l recomand(drum nemarcat, in lucru + multe denivelari si bumpuri); in schimb drumul hateg-caransebes-vama moravita este foarte foarte bun, iar in vama am stat 5 min.

andc
CITAT (4rings @ 2nd June 2009, 19:45) *
hateg petrosani nu e un drum pe care sa-l recomand(drum nemarcat, in lucru + multe denivelari si bumpuri); in schimb drumul hateg-caransebes-vama moravita este foarte foarte bun, iar in vama am stat 5 min.

Multumesc pentru raspuns, ce imi recomanzi ... poate stii zona, Hateg - Caransebes - Orsova - Drobeta sau Hateg - Petrosani - Tg Jiu - Motru - Drobeta, care ar fi cea mai buna alegere ? Trebuie sa ajung la Portile de Fier nu la Moravita de aceea am ales aceste variante...
4rings
nu stiu cum e de la caransebes la orsova dar pana la caransebes e o placere sa conduci, asa de bun e drumul (exceptie simeria-hateg care nu-i chiar super)
anonima1

de abia am trecut ieri granita asa ca am vesti proaspete:
1.la Moravita va intreaba de rovigneta-e chiosc special
2.la sarbi poti plati autostrada cu card
3.la sarbi e voie cu detectorul radar-l-am intrebat chiar pe politist
fisichella78
Salutare la toti.

Tocmai am fost in Grecia in concediu.

Am avut cu mine pasapoartele, asigurari medicale, cartea verde si procura in engleza pt ca masina e pe firma.

Niciunde nu mi-a cerut nimeni procura sau actele masinii, ce i-a interesat pe toti a fost pasaportul si cartea verde, la intrarea in tara respectiva...la iesire, doar pasaportul. Am inteles ca politia din Macedonia daca te opreste, iti cere procura, in caz ca masina e pe alt nume...

La macedoneni se sta mai mult, pt ca le place lor sa ii purice pe sarbi. In rest iti scaneaza pasapoartele, cartea verde, iti dau si un fluturas sa il completezi, cica daca te opreste politia sa i-l arati.

La macedoneni am mers mai cu nodul in gat ca stiam de povesti cu politisti care abia asteapta sa te arda pt viteza ca sa le dai spaga, dar pt ca am mers noapte (si la dus si la intors) n-am vazut decat un echipaj care controla niste italieni...deci cred ca ar fi bine sa respectati cat de cat indicatoarele de viteza, ca nu se stie cand te opreste vreunu. Un amic de-al meu a fost oprit anul trcut si politistii i-au cerut spaga 50 de euro sau sa astepte pana dimineata sa plateasca amenda la ghiseul din prima localitate. Omu a scapat cu 20 de euro.

In Serbia n-am vazut picior de politist si i-am dat blana pe autostrada.

Ruta: Am iesit pe la Moravita (eu stau in Timisoara), la Pancevo am facut stanga spre Kovin, apoi spre Smederevo, unde am intrat pe autostrada, evitand astfel Belgradul, cu toate ca as fi vrut sa vad Belgradul noaptea, ca am auzit ca e super....data viitoare poate.

In Serbia am platit autobandu in 2 puncte de plata, odata 6,5 EURO si odata 2,5 E....bineinteles, pe tichet era trecuta valoarea corecta, in Euro...la intoarcere, la fel...deci sarbii sint corecti si profi...
In Macedonia sint 4 puncte de plata...bineinteles ca la vama n-am intrebat cat e paritatea EURO-Tenar (moneda macedoniei) si la primul punct m-a intepat ala ca mi-a cerut 3 euro....pe tichet scria 50 de tenari. Asa ca la primul Peco m-am oprit si l-am intebat pe casier cat e exchange-ul, si cand mi-a zis ca 1 EURO = 60 tenari, m-am simtit ca un loser tongue.gif
Asa ca la urmatoarele puncte n-am mai stat la discutii, mai ales ca am vazut ca erau afisate preturile in tenari, 50 tenari pt masini mici...le-am intins cate 1 Euro si totul a fost OK... deci retineti, TARIFUL LA FIECARE PUNCT DE TAXARE ESTE DE 1 EURO.

In Grecia nu este taxa, cel putin pana in Halkidiki, nu e nici un punct de taxare pe autoband.

Cam asta e, daca aveti intrebari, va stau la dispozitie.

CITAT (anonima1 @ 9th June 2009, 20:32) *
de abia am trecut ieri granita asa ca am vesti proaspete:
1.la Moravita va intreaba de rovigneta-e chiosc special
2.la sarbi poti plati autostrada cu card
3.la sarbi e voie cu detectorul radar-l-am intrebat chiar pe politist

Eu unu nu as da cardul din mana in Macedonia si Serbia. Stiu un caz in care unei cunostinte de-a mele i-a luat 150 de euro la o alimentare in Serbia, ca desteptul nu s-a uitat pe bon decat acasa, unde a vazut ca il incaltasera aia din statie cum ca alimentase de vreo 14.000 de dinari...

Mai bine cash, bani marunti schimbati din timp, pt evita orice problema...
Seb
QUOTE (fisichella78 @ 12th June 2009, 15:36) *
Tenar (moneda macedoniei)

Denar, nu tenar.
tfmercedez
CITAT (fisichella78 @ 12th June 2009, 15:36) *
Salutare la toti.

Tocmai am fost in Grecia in concediu.

Am avut cu mine pasapoartele, asigurari medicale, cartea verde si procura in engleza pt ca masina e pe firma.

Niciunde nu mi-a cerut nimeni procura sau actele masinii, ce i-a interesat pe toti a fost pasaportul si cartea verde, la intrarea in tara respectiva...la iesire, doar pasaportul. Am inteles ca politia din Macedonia daca te opreste, iti cere procura, in caz ca masina e pe alt nume...

La macedoneni se sta mai mult, pt ca le place lor sa ii purice pe sarbi. In rest iti scaneaza pasapoartele, cartea verde, iti dau si un fluturas sa il completezi, cica daca te opreste politia sa i-l arati.

La macedoneni am mers mai cu nodul in gat ca stiam de povesti cu politisti care abia asteapta sa te arda pt viteza ca sa le dai spaga, dar pt ca am mers noapte (si la dus si la intors) n-am vazut decat un echipaj care controla niste italieni...deci cred ca ar fi bine sa respectati cat de cat indicatoarele de viteza, ca nu se stie cand te opreste vreunu. Un amic de-al meu a fost oprit anul trcut si politistii i-au cerut spaga 50 de euro sau sa astepte pana dimineata sa plateasca amenda la ghiseul din prima localitate. Omu a scapat cu 20 de euro.

In Serbia n-am vazut picior de politist si i-am dat blana pe autostrada.

Ruta: Am iesit pe la Moravita (eu stau in Timisoara), la Pancevo am facut stanga spre Kovin, apoi spre Smederevo, unde am intrat pe autostrada, evitand astfel Belgradul, cu toate ca as fi vrut sa vad Belgradul noaptea, ca am auzit ca e super....data viitoare poate.

In Serbia am platit autobandu in 2 puncte de plata, odata 6,5 EURO si odata 2,5 E....bineinteles, pe tichet era trecuta valoarea corecta, in Euro...la intoarcere, la fel...deci sarbii sint corecti si profi...
In Macedonia sint 4 puncte de plata...bineinteles ca la vama n-am intrebat cat e paritatea EURO-Tenar (moneda macedoniei) si la primul punct m-a intepat ala ca mi-a cerut 3 euro....pe tichet scria 50 de tenari. Asa ca la primul Peco m-am oprit si l-am intebat pe casier cat e exchange-ul, si cand mi-a zis ca 1 EURO = 60 tenari, m-am simtit ca un loser tongue.gif
Asa ca la urmatoarele puncte n-am mai stat la discutii, mai ales ca am vazut ca erau afisate preturile in tenari, 50 tenari pt masini mici...le-am intins cate 1 Euro si totul a fost OK... deci retineti, TARIFUL LA FIECARE PUNCT DE TAXARE ESTE DE 1 EURO.

In Grecia nu este taxa, cel putin pana in Halkidiki, nu e nici un punct de taxare pe autoband.

Cam asta e, daca aveti intrebari, va stau la dispozitie.

Eu unu nu as da cardul din mana in Macedonia si Serbia. Stiu un caz in care unei cunostinte de-a mele i-a luat 150 de euro la o alimentare in Serbia, ca desteptul nu s-a uitat pe bon decat acasa, unde a vazut ca il incaltasera aia din statie cum ca alimentase de vreo 14.000 de dinari...

cea mai utila postare de pana acuma !
marius_cristian
am fost anul trecut prin serbia si macedonia, cu iesire pe la tr. severin. daca doreste cineva informatii detaliate, cu placere.
monavadan
CITAT (marius_cristian @ 15th June 2009, 09:35) *
am fost anul trecut prin serbia si macedonia, cu iesire pe la tr. severin. daca doreste cineva informatii detaliate, cu placere.

eu sint din cluj .si mi se pare ca distanta dintre cluj-severin prin serbia ,pina in grecia e mai putin cu 200 km .as vrea sa stiu cum e drumul prin serbia si macedonia.mersi mult.
gigik
fisichella78:

Merci de raspunsuri! Si eu sunt tot din timisoara! O sa plec in Grecia la inceputul lui septembrie.
Cu taxele am inteles. Cum e drumul Kovin, apoi spre Smederevo ?
Se merita sa mergi prin bulgaria? Merci!

Si inca ceva am uitat: benzina de unde e ma bine sa bag, unde e mai ieftina serbia, macedonia sau grecia?
dcr
CITAT (gigik @ 15th June 2009, 15:08) *
fisichella78:
Si inca ceva am uitat: benzina de unde e ma bine sa bag, unde e mai ieftina serbia, macedonia sau grecia?

La sirbi (am venit de o zi )motorina era in jur de 1 euro si ceva, la greci anul trecut era ca si pe la noi.
marius_cristian
CITAT (monavadan @ 15th June 2009, 15:00) *
eu sint din cluj .si mi se pare ca distanta dintre cluj-severin prin serbia ,pina in grecia e mai putin cu 200 km .as vrea sa stiu cum e drumul prin serbia si macedonia.mersi mult.

prin serbia si macedonia e perfect, ma rog aproape. sarbii si macedonenii au fost foarte draguti cu noi. am calatorit noaptea. era o portiune prin serbia unde se lucra dar cred ca au asfaltat-o, ca lucreaza mai repede ca la noi.
pvluci
referitor la necesitatea procurei: desi am postat ca e necesar un astfel de document, in cele din urma am constatat ca nimeni (nici un vames sarb sau macedonian) nu il solicita biggrin.gif
drum bun thumbsup.gif
dcr
CITAT (pvluci @ 15th June 2009, 19:32) *
referitor la necesitatea procurei: desi am postat ca e necesar un astfel de document, in cele din urma am constatat ca nimeni (nici un vames sarb sau macedonian) nu il solicita biggrin.gif
drum bun thumbsup.gif

Mie, anul acesta, mi-au cerut procura vamesi romani la iesirea din tara la Tr. Severin, anul trecut nu mi-a cerut-o.
marius_cristian
CITAT (gigik @ 15th June 2009, 15:08) *
fisichella78:

Merci de raspunsuri! Si eu sunt tot din timisoara! O sa plec in Grecia la inceputul lui septembrie.
Cu taxele am inteles. Cum e drumul Kovin, apoi spre Smederevo ?
Se merita sa mergi prin bulgaria? Merci!

nu merita sa mergi prin bulgaria, prin serbia e mult mai bine. am mers si prin bulgaria dar e mai sigur prin serbia. eu am calatorit noaptea si cu copil mic si nu au fost probleme.benzina iei din romania, aproape de vama si apoi din grecia
11_dye
CITAT (pvluci @ 15th June 2009, 19:32) *
drum bun thumbsup.gif

In postul meu am spus foarte clar ca SE SOLICITA PROCURA DE CATRE VAMESII ROMANI, la iesirea din tara, procura, imputernicire sau contract de comodat IN ORIGINAL si in limba romana. Asta la vama de la Portile de Fier. Despre restul vamilor nu stiu, ca nu am fost pe acolo.

Nu riscati sa va stricati vacanta!
gigik
CITAT (marius_cristian @ 16th June 2009, 09:08) *
nu merita sa mergi prin bulgaria, prin serbia e mult mai bine. am mers si prin bulgaria dar e mai sigur prin serbia. eu am calatorit noaptea si cu copil mic si nu au fost probleme.benzina iei din romania, aproape de vama si apoi din grecia

multumesc!
pvluci
CITAT (11_dye @ 16th June 2009, 09:02) *
In postul meu am spus foarte clar ca SE SOLICITA PROCURA DE CATRE VAMESII ROMANI, la iesirea din tara, procura, imputernicire sau contract de comodat IN ORIGINAL si in limba romana. Asta la vama de la Portile de Fier. Despre restul vamilor nu stiu, ca nu am fost pe acolo.

Nu riscati sa va stricati vacanta!

am iesit pe la vama de la Portile de Fier si am intrat pe la Moravita.
copjob2000

Am alimentat de câteva ori în Serbia (MOL, OMV și Petrol), și am plătit cu cardul fără nici o problemă!
Și în Românie poți să ți-o furi, dacă nu ești atent! confusedsmiley.png
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.