Peachy
8th February 2009, 12:07
Pare interesant dar chiar nu stiu cum e cu varianta ta ... eu stiu doar ca se face imputernicire la notar plus obligatoriu traducere legalizata in limba engleza, e simplu, nu te costa mare lucru si e pe termen nedeterminat. AICI e un topic doar despre asta.
QUOTE (Pache @ Feb 7 2009, 22:41)

Vesti bune. Sarbii ieftinesc autostrada. Masinile inmatriculate in strainatate plateau cu 70% mai mult decat localnicii. Mai multe detalii
aici Este vorba doar de camioane, la autoturisme indiferent unde erau inmatriculate pretirile erau identice si pana acum.
atupi
11th February 2009, 12:46
O stire si mai buna am vazut zilele astea la TV. Se va face o autostrada Belgrad - Timisoara cu concursul sarbilor si banii italienilor si va costa de 3 ori mai putin decat cele de pe la noi 
Desi personal nu sunt avantajat ma bucur pt ei pt ca au nevoie sa se dezvolte si sa revina ce-au fost odata.
Drumuri bune va doresc !
monny_75
22nd February 2009, 20:23
QUOTE (Peachy @ Feb 8 2009, 12:07)

Este vorba doar de camioane, la autoturisme indiferent unde erau inmatriculate pretirile erau identice si pana acum.
Se pare ca au ieftinit la toate tipurile de autoturisme taxele pt autostrada, dupa calculele mele,din Smederevo pana la Nis vom plati aprox 9 euro, in loc de 13, vezi Click pentru a vizualiza atașamentul
Peachy
27th February 2009, 02:50
Pana anul trecut Smederevo - Nis era 10 eur, 13 eur costa pentru Belgrad - Nis, am fost pe ambele variante. Pentru portiunea de dupa Nis se mai platesc parca 2 euro ... ar fi ceva chiar si 1 eur mai putin, dar conform tabelului ies cam 9,3 eur de plata din ... parca vad ca tot 10 eur vor taxa.
atupi
1st March 2009, 10:46
QUOTE (Peachy @ Feb 27 2009, 02:50)

Pana anul trecut Smederevo - Nis era 10 eur, 13 eur costa pentru Belgrad - Nis, am fost pe ambele variante. Pentru portiunea de dupa Nis se mai platesc parca 2 euro ... ar fi ceva chiar si 1 eur mai putin, dar conform tabelului ies cam 9,3 eur de plata din ... parca vad ca tot 10 eur vor taxa.
si daca a scazut cu 1-2 euro taxa a crescut cursul euro "fara numar". Oare conteaza taxa unei autostrazi in bugetul unui concediu in care cheltui sute sau mii de euro?
nicucozac
3rd April 2009, 19:36
Vreau sa merg anul acesta in Corfu cu masina si am ales acest traseu deoarece este mai scurt si mai convenabil. Vreau sa va rog sa-mi recomandati o cazare la intrarea in Grecia, pana in Salonic. Multumesc
catch
8th April 2009, 07:10
salut. vreau si eu sa plec pe 9 iulie la novi sad la exitfest. poate cineva sa ma lamureasca daca imi trebuie viza pentru a intra in serbia ? ca am auzit tot felul de pareri si opinii. multumesc.
dariuscha
8th April 2009, 07:26
nu trebuie viza . intrarease face pe baza pasaportului . pt masina, ai grija sa verifici daca cartea verde e valabila si in serbia.
xstevex
13th April 2009, 11:09
Vrem sa mergem vara asta la Budva (Muntenegru).
Ne-am gandit la varianta TgM - Alba Iulia - Timisoara - Deta - Vrsac - Belgrad - Cajetina - Bijelo Polje - Podgorica - Budva
N-am fost niciodata in Serbia/Muntenegru deci drumul este o mare necunoscuta pt noi (doar cat am mai citit aici pe forum+vom avea GPS).
Ne puteti ajuta cu pareri, sugestii referitor ruta aleasa in Serbia?
atupi
14th April 2009, 22:43
QUOTE (xstevex @ Apr 13 2009, 12:09)

Vrem sa mergem vara asta la Budva (Muntenegru).
Ne-am gandit la varianta TgM - Alba Iulia - Timisoara - Deta - Vrsac - Belgrad - Cajetina - Bijelo Polje - Podgorica - Budva
N-am fost niciodata in Serbia/Muntenegru deci drumul este o mare necunoscuta pt noi (doar cat am mai citit aici pe forum+vom avea GPS).
Ne puteti ajuta cu pareri, sugestii referitor ruta aleasa in Serbia?
Daca ai scrie pe threadul dedicat Muntenegru cu siguranta ai primi mai multe mesaje. Drmul descris de tine este corect dat fiind ca nici nu prea ai alte variante, pur si simplu tii E80-ul de la Belgrad. Si as mai adauga ca e un drum de facut in 2 zile dat fiind ca nu se merge pe autostrada ci pe multe serpentine. Sa luati si o harta de hartie cu voi si nu va bazati exclusiv pe GPS.
http://www.viamichelin.com/viamichelin/int...eraryFuelType=0
Concediu placut !
dimitrio
17th April 2009, 22:17
In 2007 am venit din Muntenegru ( din Becici, langa Budva )pe o alta ruta decat cea aleasa de tine, deoarece ne intorceam la Ploiesti. Traseul a fost Becici - Podgorica - Titovo Uzice - Cacak - Kraljevo - Zajecar - Sip - Drobeta ..... Am dormit la un motel Zlatransko Jezero (pana in Titovo Uzice),un loc de dormit ales aleator, deoarece se facuse seara. Am platit in Euro (32), insa restul il primesti in dinari.La granita dintre Muntenegru si Serbia, deoarece erau multe TIR-uri in vama,am trecut pur si simplu pe langa acestea, fara ca vamesi sa ma opreasca.Pe drum erau militieni cu radare pistol , destul de multi, insa in Serbia ca si la noi se semnalizeaza cu farurile. Drumul de la Podgorica la Titovo Uzice este destul de frumos , deoarece este prin munti.Cat m-am deplasat prin Serbia nu am avut nici cea mai mica problema, si consider ca nu trebuie sa-ti faci probleme.
dragospas
21st April 2009, 17:52
Dupa ce am citit acest topic nu m-am lamurit cu cateva aspecte :
1.Cum se prezinta drumul Drobeta Turnu Severin - Kladovo - Negotin - Zajecar - Nis....ma refer atat la calitatea asfaltului cat si a semnalizarii,la latimea drumului , la gradul de dificultate (traseu prin munti,multe curbe,pante etc)
2.Nis - Leskovac - Vranje - Vama Macedonia este vreo portiune cu autostrada ? latimea drumului,trafic,semnalizari forme de relief ?
3.Portiunea de drum din Macedonia latime drum,calitate asfalt,semnalizari rutiere, trafic ,forme de relief.
Pentru tot acest traseu ce router sa folosesc ? Este valabil Igo 2006 plus sau Igo NavNgo ? In Grecia la fel...ce tip de router sa folosesc,care sa fie de ajutor ? Acum 2 ani imi venea sa arunc cu Ioana pe fereastra in zona Salonic...
atupi
22nd April 2009, 22:28
QUOTE (dragospas @ Apr 21 2009, 18:52)

1.Cum se prezinta drumul Drobeta Turnu Severin - Kladovo - Negotin - Zajecar - Nis....ma refer atat la calitatea asfaltului cat si a semnalizarii,la latimea drumului , la gradul de dificultate (traseu prin munti,multe curbe,pante etc)
2.Nis - Leskovac - Vranje - Vama Macedonia este vreo portiune cu autostrada ? latimea drumului,trafic,semnalizari forme de relief ?
3.Portiunea de drum din Macedonia latime drum,calitate asfalt,semnalizari rutiere, trafic ,forme de relief.
Pentru tot acest traseu ce router sa folosesc ? Este valabil Igo 2006 plus sau Igo NavNgo ? In Grecia la fel...ce tip de router sa folosesc,care sa fie de ajutor ? Acum 2 ani imi venea sa arunc cu Ioana pe fereastra in zona Salonic...
Despre drum am citit pe forumurile reno si dacia mai demult ca e ok si ai ceva autostrazi, oricum nu cred ca ai de ce sa-ti faci griji. Cat despre navigatie foloseste nav'ng'o 2008 si ultimele harti dar ia-ti si o harta de hartie pentru ca zona de est a europei nu e f bine documentata pe gps.
Peachy
23rd April 2009, 07:46
QUOTE (atupi @ Apr 22 2009, 23:28)

... zona de est a europei nu e f bine documentata pe gps.
hartile Garmin sunt foarte bune pe zona in discutie (Serbia-Muntenegru, Macedonia, Grecia).
@dragospas
2. dupa Nis mai sunt vreo 30-40 Km de autostrada, care te costa 2 eur, apoi pana la frontiera cu Macedonia e drum national, foarte bun si trebuie doar sa urmaresti indicatoarele cu Thessaloniki sau Atena.
3. pentru Macedonia chiar n-ai nevoie sa stii nimic, traseu monoton, alterneaza autostrada (costa in total 4 eur) cu drum national, practic esti pe acelasi fir de la intrare pana la iesire. Anul trecut se lucra pe portiuni din autostrada, dar in general soseaua e buna, in fond din Nis esti pe E75.
lori_2001
23rd April 2009, 08:59
Pentru Grecia cel mai buna program ( de fapt cea mai buna harta si rutare) =Destinator.
adrian_t
8th May 2009, 17:21
QUOTE (pvluci @ Feb 3 2009, 19:17)

sal
eu cred ca merita....oricum noi o sa facem acest ocol
cand vrei sa pleci?
noi vrem pe 1.06 sa fim deja acolo, iar plecarea din sibiu ar fi undeva in week-endul anterior...
sal,
scuze ca raspund abia acum insa nu am mai intrat de mult pe forum.
noi plecam la sfarsitul lui august. daca plecati mai devreme drum bun si nu uitati sa postati info utile pentru cei care mai vor sa foloseasca ruta asta.
pvluci
8th May 2009, 19:39
QUOTE (adrian_t @ May 8 2009, 16:21)

sal,
scuze ca raspund abia acum insa nu am mai intrat de mult pe forum.
noi plecam la sfarsitul lui august. daca plecati mai devreme drum bun si nu uitati sa postati info utile pentru cei care mai vor sa foloseasca ruta asta.
ok
11_dye
18th May 2009, 15:02
Buna tuturor!
Desi vad ca acest forum nu este foarte animat, imi incerc si eu norocul, in speranta ca un bun samaritean ma va ajuta
Plecam la Belgrad si as vrea sa stiu:
1. care este traseul optim (nr de km si calitatea drumului) de la Bucuresti la Belgrad;
2. cam la ce ora ar trebui sa plecam din Bucuresti, pentru a ajunge la timp la concertul
care incepe la ora 20 (banuiesc ca accesul se face incepand de pe la 16), astfel incat sa ne putem caza inainte;
3. masina nu este pe numele meu, am un contract de comodat cu incheiere de atestare, dar nu l-am tradus in engleza (il am doar in romana si turca). La bulgari nimeni nu mi-a cerut acest act, si nici la greci. La sarbi se cere, si daca da, e musai sa-l traduc si in engleza sau sarba?
Va multumesc anticipat
PS nu dati cu pietre daca va supara intrebarile mele
atupi
18th May 2009, 18:39
QUOTE (11_dye @ May 18 2009, 16:02)

Buna tuturor!
Desi vad ca acest forum nu este foarte animat, imi incerc si eu norocul, in speranta ca un bun samaritean ma va ajuta
Plecam la Belgrad si as vrea sa stiu:
1. care este traseul optim (nr de km si calitatea drumului) de la Bucuresti la Belgrad;
2. cam la ce ora ar trebui sa plecam din Bucuresti, pentru a ajunge la timp la concertul

care incepe la ora 20 (banuiesc ca accesul se face incepand de pe la 16), astfel incat sa ne putem caza inainte;
3. masina nu este pe numele meu, am un contract de comodat cu incheiere de atestare, dar nu l-am tradus in engleza (il am doar in romana si turca). La bulgari nimeni nu mi-a cerut acest act, si nici la greci. La sarbi se cere, si daca da, e musai sa-l traduc si in engleza sau sarba?
Va multumesc anticipat
PS nu dati cu pietre daca va supara intrebarile mele

Este foarte simplu cu drumul spre Belgrad: Bucuresti-Pitesti-Craiova-Severin-Portile de Fier apoi in Serbia mergi pe malul Dunarii spre Donji Milanovac si apoi catre Golubac (nu o lua prin Majdanpek)- Pozarevac-Beograd. Mai uita-te pe viamichelin.com sa vizualizeaza traseul desi el iti sugereaza alt drum. Ca si distanta ai cam 650km si ar trebui sa-ti ajunga lejer 8 ore daca nu pierzi vremea pe drum (daca pleci la 6 sa eviti aglomeratia din Bucuresti cred ca e fff ok). Pe acest trase drumul este ff bun in RO si destul de bun si prin Serbia.
Referitor la acte...nu stiu ce sa-ti zic insa musai sa ai pasaport, carte verde valabila in Serbia (daca nu este fa-ti extindere de carte verde) iar ptr imputernicire probabil in engleza este ok insa mai intereseaza-te la politia de frontiera si la ambasada lor sau poate gasesti nr de tel de la Punctul de trecere frontiera "portile de fier" (nu am alte idei ). Drum bun !
pvluci
18th May 2009, 22:07
QUOTE (atupi @ May 18 2009, 17:39)

Este foarte simplu cu drumul spre Belgrad: Bucuresti-Pitesti-Craiova-Severin-Portile de Fier apoi in Serbia mergi pe malul Dunarii spre Donji Milanovac si apoi catre Golubac (nu o lua prin Majdanpek)- Pozarevac-Beograd. Mai uita-te pe viamichelin.com sa vizualizeaza traseul desi el iti sugereaza alt drum. Ca si distanta ai cam 650km si ar trebui sa-ti ajunga lejer 8 ore daca nu pierzi vremea pe drum (daca pleci la 6 sa eviti aglomeratia din Bucuresti cred ca e fff ok). Pe acest trase drumul este ff bun in RO si destul de bun si prin Serbia.
Referitor la acte...nu stiu ce sa-ti zic insa musai sa ai pasaport, carte verde valabila in Serbia (daca nu este fa-ti extindere de carte verde) iar ptr imputernicire probabil in engleza este ok insa mai intereseaza-te la politia de frontiera si la ambasada lor sau poate gasesti nr de tel de la Punctul de trecere frontiera "portile de fier" (nu am alte idei ). Drum bun !
referitor la acte: DA mai ai nevoie si de procura legalizata in limba engleza. Tocmai am facut una.
copjob2000
19th May 2009, 00:15
Drumul este foarte bun, dar are curbe destule (este totuși zonă montană), dar semnalizate...
Pentru tot acest traseu ce router sa folosesc ? Este valabil Igo 2006 plus sau Igo NavNgo ? In Grecia la fel...ce tip de router sa folosesc,care sa fie de ajutor ?
NavNGo este foarte bun.
Totuși nu strică și o hartă pentru că este bine să îi dai destinații de câte 250-300 km, poate și mai mici, pentru a nu-ți da erori în urma calculării a mai multor trasee!
11_dye
19th May 2009, 08:45
Atupi si Pvluci, va multumesc din suflet, imi sunt de mare ajutor info oferite!
11_dye
19th May 2009, 09:19
[/quote]
O idee geniala! - am sunat la Portile de fier la punctul de trecere frontiera (http://www.infinitytravel.ro/turism/ghid_de_calatorie/puncte_de_frontiera) si am intrebat de acte.
O doamna deosebit de amabila mi-a explicat ca nu este necesara traducerea procurii sau a imputernicirii, intrucat partea sarba cunoaste romana si nu sunt pb!
Nici la ambasada nu prea stiau de asa ceva, dar toti au insistat asupra obligativitatii de a avea carte verde.
pvluci
19th May 2009, 19:52
QUOTE (11_dye @ May 19 2009, 08:19)

O idee geniala! - am sunat la Portile de fier la punctul de trecere frontiera (http://www.infinitytravel.ro/turism/ghid_de_calatorie/puncte_de_frontiera) si am intrebat de acte.
O doamna deosebit de amabila mi-a explicat ca nu este necesara traducerea procurii sau a imputernicirii, intrucat partea sarba cunoaste romana si nu sunt pb!
Nici la ambasada nu prea stiau de asa ceva, dar toti au insistat asupra obligativitatii de a avea carte verde.
contacteaza consulatul roman din skopie la consular_skopje@cadis.net.mk
si intreaba-i de procura sa vezi ce iti raspund
dragospas
20th May 2009, 07:58
QUOTE (11_dye @ May 19 2009, 10:19)

Anul trecut am fost la Dubrovnik si bineinteles am tranzitat fostele tari ale yugoslaviei...Nimeni nu m-a intrebat de procura,dar toti m-au intrebat de cartea verde. Anul asta o sa tranzitez Serbia si Macedonia spre Grecia dar nu o sa-mi fac nicio procura...
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.