alexxxxx
9th December 2008, 17:17
Nu prea inteleg rostul postului, in afara de faptul ca aia se bateau si faceau manifestatii si colega ta n-a sesizat nimic special? Si nici "ce-i" din grupul ei? In concluzie, ii recomanzi care ruta?
vladut_v
9th December 2008, 21:06
QUOTE (dustitw @ Dec 7 2008, 11:39)

...un sfat din partea celor ce au fost in Croatia...
Daca ar fi sa plec dimineata, as merge prin Ungaria, categoric, cu dormit undeva in zona lacului balaton din HU ! Din pacate nu pot sa-mi documentez afirmatia pentru ca nu am fost in Serbia, Bosnia, Muntenegru in viata mea
... dar constiinta si instincul de conservare ma indeamna la un astefel de compromis de aprox. 700 de KM in plus (majoritatea rulati pe autostrada ungara cu 130 KM/h)
biscatrix
10th December 2008, 08:54
QUOTE (alexxxxx @ Dec 9 2008, 17:17)

Nu prea inteleg rostul postului, in afara de faptul ca aia se bateau si faceau manifestatii si colega ta n-a sesizat nimic special? Si nici "ce-i" din grupul ei? In concluzie, ii recomanzi care ruta?
Rostul postului a fost sa demonteze afirmatia ta ca prin Kosovo se lupta lumea pe strada si se iau de romani pentru ca nu le-au recunoscut independenta.
alexxxxx
10th December 2008, 15:07
E OK si prin Ungaria, dar doar daca pleci din partea de vest a tarii. Daca nu, varianta cea mai buna ramane, cred, prin Dr. Tr. Severin - Serbia -Muntenegru si una din cele 2 variante prin Muntenegru.
Cat despre rolul postului lui biscatrix, intr-adevar, faptul ca provincia Kosovo nu este recunoscuta de Romania si ca in Kosovska Mitrovica sunt campati vreo cateva mii de soldati, orasul fiind divizat in doua cu baricade intre partile albaneza si cea sarba, nu vad cum ar putea reprezenta un impediment. Intr-adevar, colega userului nostru a trecut prin zona in timp ce la televizor aratau mitinguri, manifestatii de strada, cocteiluri molotov, etc dar nici ea si nici colegii n-au remarcat nimic extraordinar, era liniste si pace. Asa ca nici eu nu vad nici un motiv sa nu poata fi tranzitata zona.
Succes!
dustitw
10th December 2008, 17:35
Prin munti am inteles ca e un pic mai greu drumul in sensul in sunt multe serpentine in ac de par, variatii de temperatura, altitudine, chestiuni care te pot obosi fizic ( pe 2 roti cu bagaje daca mai si ploua , femeie fiind, pot spune ca dupa cateva astfel de sute de km spatele sta sa se sparga si toti muschii sunt incordati ). De aceea as fi vrut sa aflu cam cati km de curbe ar fi , starea drumului ( asfalt, nisip, etc ... ), aderenta, peisaje si alte informatii care ar putea fi folositoare.
Pe coasta teoretic drumul e mai lin, taie golfulete de vis si e mai ,,odihnitor,,. Dar practic, as fi curioasa parerea pertinenta a cuiva ce a batut cu ,,rotile,, acel drum.
La intoarcere voi folosi alta ruta: Plitvicki - Glina - Potok - Belgrad - Brodica - Kladovo - Drobeta-Turnu-Severin - Craiova ( sau Pitesti ) - Bucuresti, preferand drumurile nationale croate cat se poate, pt ceva mai multe peisaje, locuri frumoase si un cost mai mic.
Ce sa aleg, coasta sau muntii Montenegro?
mihai712
10th December 2008, 21:13
QUOTE (dustitw @ Dec 10 2008, 17:35)

Prin munti am inteles ca e un pic mai greu drumul in sensul in sunt multe serpentine in ac de par, variatii de temperatura, altitudine, chestiuni care te pot obosi fizic ( pe 2 roti cu bagaje daca mai si ploua , femeie fiind, pot spune ca dupa cateva astfel de sute de km spatele sta sa se sparga si toti muschii sunt incordati ). De aceea as fi vrut sa aflu cam cati km de curbe ar fi , starea drumului ( asfalt, nisip, etc ... ), aderenta, peisaje si alte informatii care ar putea fi folositoare.
Pe coasta teoretic drumul e mai lin, taie golfulete de vis si e mai ,,odihnitor,,. Dar practic, as fi curioasa parerea pertinenta a cuiva ce a batut cu ,,rotile,, acel drum.
La intoarcere voi folosi alta ruta: Plitvicki - Glina - Potok - Belgrad - Brodica - Kladovo - Drobeta-Turnu-Severin - Craiova ( sau Pitesti ) - Bucuresti, preferand drumurile nationale croate cat se poate, pt ceva mai multe peisaje, locuri frumoase si un cost mai mic.
Ce sa aleg, coasta sau muntii Montenegro?
Eu am fost anul acesta cu masina si am mers prin Turnul Severin - Krakujevac - Podgorica - Bar - Dubrovnik. Prin munti oricum vei trece, iti recomand
acest traseu si nu vei regreta. Sa stii ca drumul este bun si nu este chiar de speriat iar despre peisaje te las sa le descoperi singura. Cazarea nu este o problema deoarece gasesti cam peste tot . Iti recomand sa mergi de la Bar pe coasta prin Kotor spre Dubrovnik. Prin munti ai de facut cam 400 km. dar se merita!!!
alexxxxx
11th December 2008, 20:22
diferenta de drum prin munte nu sta pe teritoriul Muntenegrului, unde ai de ales intre drumul pe coasta si drumul prin munti, ci pana la intrarea in Muntenegru si in Muntenegru pana la Podgorica. Sunt cam 400 de km, dupa cum zicea si Mihai. Eu vara am facut cam 19-20h pana in Bar, din Bucuresti. Drumul pe coasta e foarte ok, nu mai vorbim de spectaculos. 2 benzi / sens la urcare, etc, deci ok.
dustitw
11th December 2008, 22:39
QUOTE (mihai712 @ Dec 10 2008, 22:13)

Eu am fost anul acesta cu masina si am mers prin Turnul Severin - Krakujevac - Podgorica - Bar - Dubrovnik. Prin munti oricum vei trece, iti recomand
acest traseu si nu vei regreta. Sa stii ca drumul este bun si nu este chiar de speriat iar despre peisaje te las sa le descoperi singura. Cazarea nu este o problema deoarece gasesti cam peste tot . Iti recomand sa mergi de la Bar pe coasta prin Kotor spre Dubrovnik. Prin munti ai de facut cam 400 km. dar se merita!!!
Pana la urma, ca sa evit zona Kosovo, m-am gandit la traseul acesta ( cred ca e acelasi cu cel parcurs de tine ): Bucuresti - Drobeta-Turnu-Severin - Miloseva Kula - Cacak - Uzice - Bijelo Polje - Potgorica - Dubrovnik
Ce nu inteleg e cum ai ajuns in Bar? Conform ViaMichelin, Barul se lasa in jos fata de drumul spre Budva, Dubrovnik. Iata, am facut si o poza : Click pentru a vizualiza atașamentul[
Ce parere aveti ?
QUOTE (alexxxxx @ Dec 11 2008, 21:22)

diferenta de drum prin munte nu sta pe teritoriul Muntenegrului, unde ai de ales intre drumul pe coasta si drumul prin munti, ci pana la intrarea in Muntenegru si in Muntenegru pana la Podgorica. Sunt cam 400 de km, dupa cum zicea si Mihai. Eu vara am facut cam 19-20h pana in Bar, din Bucuresti. Drumul pe coasta e foarte ok, nu mai vorbim de spectaculos. 2 benzi / sens la urcare, etc, deci ok.
Alex, multumesc mult de sfaturi. Drumul de dus va fi parcurs in 2 zile , in locurile frumoase vreau sa oprim sa ne bucuram de peisaje, n-are sens sa tragem ca nebunii atatia km intr-o zi.
Ce spui de traseul pus ceva mai sus ?
Sa vina primavara !!
alexxxxx
12th December 2008, 08:46
Pe traseul ala am mers si eu pana la mare in Muntenegru. E absolut ok, dar destul de obositor in partea muntoasa, totusi foarte, foarte frumos. Am facut traseul de 2 ori. Referitor la drumul spre Bar, la ceva timp dupa ce parasesti Podgorica drumul merge inainte, prin munti, spre Budva, iar in stanga se face o "varianta" spre Bar. Ideea e ca pe varianta asta muntenegrenii au construit un tunel, lung de vreo 4 km si ceva, care pur si simplu taie muntele si iese direct spre mare. La momentul respectiv o sa fii destul de acrita de serpentine si munti, asa ca probabil si tu vei alege varianta asta, desi e un ocol de cativa km. Asta-vara taxa pentru tunel era de 2,5 E parca, deci nu-i o avere. Ma rog, te decizi la fata locului...
mihai712
12th December 2008, 11:50
QUOTE (dustitw @ Dec 11 2008, 22:39)

Pana la urma, ca sa evit zona Kosovo, m-am gandit la traseul acesta ( cred ca e acelasi cu cel parcurs de tine ): Bucuresti - Drobeta-Turnu-Severin - Miloseva Kula - Cacak - Uzice - Bijelo Polje - Potgorica - Dubrovnik
Ce nu inteleg e cum ai ajuns in Bar? Conform ViaMichelin, Barul se lasa in jos fata de drumul spre Budva, Dubrovnik. Iata, am facut si o poza :
Click pentru a vizualiza atașamentul[
Ce parere aveti ?
Eu am mers spre Bar deoarece am stat 3 zile in Ulcinj aproape de granita cu Albania si dupa aceea am plecat spre Dubrovnik.
Alex, multumesc mult de sfaturi. Drumul de dus va fi parcurs in 2 zile , in locurile frumoase vreau sa oprim sa ne bucuram de peisaje, n-are sens sa tragem ca nebunii atatia km intr-o zi.
Ce spui de traseul pus ceva mai sus ?
Sa vina primavara !!

Eu am mers spre Bar deoarece am stat 3 zile in Ulcinj aproape de granita cu Albania si dupa aceea am plecat spre Dubrovnik.
cristi_5110
30th December 2008, 15:47
vor sa plece ai mei in serbia maine sa faca revelionu la niste prieteni
asigurare la masina vor sa faca maine ca nu mai au
am inteles ca nu este nicio problema
mai sunt alte taxe aplicate daca treci in serbia cu masina?
pe la portile de fier 1 vor trece
multumesc si astept un raspuns cat mai repede
anonima1
30th December 2008, 18:29
doar pe autostrada am platit numai ca nu mai stiu exact cat,oricum nu multi bani,dar e groaznica vama noastra la portile de fier.sper sa aiba nervi de otel ai tai
pt ca nu sunt in ue sa faca rca la o firma care are acoperire si pe serbia(noi am facut cred ca la BTA) ,dar sa intrebe inainte si am mai facut la Generali asigurare de sanatate pt ca din nou nefiind in UE platesc ei toate serviciile.
Detectorul nu e permis si au pistoale radar,nasol rau,asa ca mai bine sa mearga cuminti.
cristi_5110
31st December 2008, 15:26
au trecut fara probleme
au avut rca si rovinieta
la trecerea dinspre romania nu le au cerut decat pasapoartele dar nu le au pus viza
la sarbi au cerut si actele masini
ce e fain este ca sunt pe marginea dunarii si pot vorbi cu ei pe vodafone fara roaming 
oaspetele sarb trebuie sa anunte la politie in maxim 12 ore ca are musafiri straini
asta nu era in 1992 cand am mai fost eu in ex iugoslavia
adrian_t
31st January 2009, 11:48
Salut.
Stie cineva care este corespondentul din Serbia pentru Portile de Fier (Gura Vaii)? Vreau sa calculez traseul si iGO8 ma trimite mereu la Orsova sa trec frontiera.
Adrian-Nicolae
31st January 2009, 18:25
Oraselul Kladovo se afla exact in dreptul municipiului Drobeta-Turnu Severin. Dupa ce ai trecut granita pe la Portile de Fier, ajungi la vama sarbeasca, iar de aici, ca sa mergi spre Kladovo, faci stanga, iar spre Belgrad - dreapta.
adrian_t
1st February 2009, 08:34
QUOTE (Adrian-Nicolae @ Jan 31 2009, 18:25)

Oraselul Kladovo se afla exact in dreptul municipiului Drobeta-Turnu Severin. Dupa ce ai trecut granita pe la Portile de Fier, ajungi la vama sarbeasca, iar de aici, ca sa mergi spre Kladovo, faci stanga, iar spre Belgrad - dreapta.
Multumesc pentru raspuns insa iGO8 nu gaseste Kladovo. Am vazut pe Yahoo maps ca exista localitatea Bor inainte de Kladovo insa nici pe asta nu o stie. O sa ne bazam pe o harta clasica daca pana plecam nu apare un update pentru hartile iGO.
atupi
1st February 2009, 21:14
QUOTE (adrian_t @ Feb 1 2009, 08:34)

Multumesc pentru raspuns insa iGO8 nu gaseste Kladovo. Am vazut pe Yahoo maps ca exista localitatea Bor inainte de Kladovo insa nici pe asta nu o stie. O sa ne bazam pe o harta clasica daca pana plecam nu apare un update pentru hartile iGO.
Eu am folosit asta vara un print de pe net a zonei dintre dunare si Pozarevac (intrarea pe autostrada si a fost ok) am avut si o harta destul de noua a Serbiei care avea detaiile destul de bune.
Pe viamichelin.com mi s-au parut destul de bune detaliile. Concediu placut !
alexxxxx
2nd February 2009, 12:22
IGo are o problema referitoare la podul de la Drobeta: nu-l vede. Ma gandesc ca problema deriva din faptul ca hartile tarilor sunt realizate separat si apoi "unite" de soft, si nici noi nici sarbii n-au inclus barajul in harta tarii. E doar o presupunere.
Cel putin acum 2 veri si asta-vara nu-l vedea, ma trimitea pe la moldova veche sau ceva de gen... Cel mai bine, dupa atatia ani de mers cu gps, e sa ai o harta "fizica" a tarii respective cu tine. E sfanta. Cel putin Serbia mi s-a parut bine semnalizata, si cu harta n-am avut probleme.
sebulbus
2nd February 2009, 13:03
Serbia e ok, spaga mica, taxa de autostrada mica dar mai fura la conversia in euro la pretul benzinei. Daca mergeti spre Belgrad umpleti la petromul non V, e ultimul dinspre vama pana la plin ochi si ajungeti lejer pana in Croatia. In jurul capitalei, cum ziceam, au OMV-uri, mult mai decente, si nu magaresc la pret. Merg si cardurile.
La sarbi nu stiu daca e voie sau nu cu detector, celui care m-a oprit nu i-a pasat, si sa va zic de ce. Am luat un laser, nu mi-a venit sa cred, omul a venit cu pistolul la masina mea si l-a pus spre detector: bip bip laser. Ok. 15 euro a costat sa cadem la pace, si mi-a zis si unde mai sunt controale mai in fata. Unde nu era laser era radar in X antic pe capota masinii.
Pana la Pojarevac e mediocru drumul, dar spectaculos. Merge pe malul Dunarii, inclusiv ceva locuri spectaculoase. Se poate vorbi la mobil pe retele romanesti, all is ok. Atentie ca de prin munti mai cad pietricele, zapada inghetata si orice altceva daca e furtuna.
Eu am trecut la dus noaptea+furtuna si nu era absolut nimeni in Serbia si Bosnia pe strazi, am mers constant cu cat am vrut eu, desi recunosc, usile le-am tinut incuiate si n-am prea oprit decat la autostrazi.
pvluci
2nd February 2009, 21:18
QUOTE (Peachy @ Jul 17 2008, 16:35)

Mie mi-a fost solocitata in Macedonia (masina imi este pe leasing), la Sarbi niciodata. Imputernicirea de la firma de leasing este atat in romana cat si in engleza si nu trebuie legalizata.
Ai dreptate, pentru atata lucru nu se merita sa risti sa te intoarca din drum, in fond problema nu se pune de genul teoretic trebuie dar practic nu ti-o cere, ci asa e legea, ca sa scoti din tara un bun care nu-ti apartine ai nevoie de acordul proprietarului.
la mine e diferit: masina e pe numele mamei mele
cand a fost in leasing am avut imputernicire de la firma de leasing...iar bulgarii nici macar nu mi-au cerut imputernicirea aia...am fost asa de 3 ori...
acuma vreau sa merg prin serbia-macedonia...si sunt curios daca aici e necesar un asemenea act
adrian_t
2nd February 2009, 22:05
QUOTE (alexxxxx @ Feb 2 2009, 12:22)

IGo are o problema referitoare la podul de la Drobeta: nu-l vede. Ma gandesc ca problema deriva din faptul ca hartile tarilor sunt realizate separat si apoi "unite" de soft, si nici noi nici sarbii n-au inclus barajul in harta tarii. E doar o presupunere.
Cel putin acum 2 veri si asta-vara nu-l vedea, ma trimitea pe la moldova veche sau ceva de gen... Cel mai bine, dupa atatia ani de mers cu gps, e sa ai o harta "fizica" a tarii respective cu tine. E sfanta. Cel putin Serbia mi s-a parut bine semnalizata, si cu harta n-am avut probleme.
Dupa ce treci podul la sarbi este localitatea Bor, la stanga spre Zajecar. iGO8 gaseste localitatea insa imi spune ca nu a gasit niciun drum in apropiere.
Oricum o sa am si o harta clasica la mine.
Este cineva care a plecat din Bucuresti in Grecia via Serbia-Macedonia? As vrea sa-mi spuneti cate ore ati facut pana in Grecia si daca pana la urma merita sa ocolesti Bulgaria. Personal as prefera sa conduc 350 km in plus si sa scap de politia bulgara si restrictiile lor stupide.
pvluci
3rd February 2009, 18:17
QUOTE (adrian_t @ Feb 2 2009, 22:05)

Este cineva care a plecat din Bucuresti in Grecia via Serbia-Macedonia? As vrea sa-mi spuneti cate ore ati facut pana in Grecia si daca pana la urma merita sa ocolesti Bulgaria. Personal as prefera sa conduc 350 km in plus si sa scap de politia bulgara si restrictiile lor stupide.
sal
eu cred ca merita....oricum noi o sa facem acest ocol
cand vrei sa pleci?
noi vrem pe 1.06 sa fim deja acolo, iar plecarea din sibiu ar fi undeva in week-endul anterior...
Peachy
5th February 2009, 16:03
QUOTE (pvluci @ Feb 2 2009, 21:18)

la mine e diferit: masina e pe numele mamei mele
cand a fost in leasing am avut imputernicire de la firma de leasing...iar bulgarii nici macar nu mi-au cerut imputernicirea aia...am fost asa de 3 ori...
acuma vreau sa merg prin serbia-macedonia...si sunt curios daca aici e necesar un asemenea act
Anul trecut in septembrie am tranzitat din nou Serbia & Macedonia, din nou doar in Macedonia mi-au cerut pe langa talon & carte verde si imputernicirea. Mai mult, spre deosebire de 2007, de anul trecut la intrarea in Macedonia se verifica si asigurarea privata de sanatate, cei care nu o aveau erau obligati sa o faca acolo.
Pache
7th February 2009, 22:41
Vesti bune. Sarbii ieftinesc autostrada. Masinile inmatriculate in strainatate plateau cu 70% mai mult decat localnicii. Mai multe detalii aici
pvluci
8th February 2009, 10:46
QUOTE (Peachy @ Feb 5 2009, 16:03)

Anul trecut in septembrie am tranzitat din nou Serbia & Macedonia, din nou doar in Macedonia mi-au cerut pe langa talon & carte verde si imputernicirea. Mai mult, spre deosebire de 2007, de anul trecut la intrarea in Macedonia se verifica si asigurarea privata de sanatate, cei care nu o aveau erau obligati sa o faca acolo.
multumesc de update
si acuma intreb: eu ce imputernicire sa fac (tinand cont ca masina e pe numele mamei)? e oare suficient sa trec in talonul masinii la instrainare numele meu?
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.