Peachy
17th June 2008, 19:09
@anonima1
Ruta nu trece prin Bulgaria, e gresit. Eventual schimba parametrii (Driving directions) si vezi daca iti da un alt traseu. Daca nu reusesti, trimite PM cu pc. de plecare si destinatia si-ti trimit ce-mi da pe gps.
@zappata
Poti sa treci pe la Portile de Fier (Gura Vaii), apoi depinde de tine daca vrei sa continui spre vest (Belgrad) si apoi sa cobori spre Podgoritsa si Dubrovnik, sau dupa granita o iei spre Dubrovnik pe o alta ruta (de evitat Pristina).
Din cate tin minte dinspre Bucuresti pana la Turnu Severin drumul este destul de bun (dar nu bag mana in foc ca anul asta nu am fost), rau este dupa Turnu spre Timisoara.
night_guy
17th June 2008, 20:26
Salutare ,
am si eu o nelamurire ... vreau sa plec cu masina in Grecia -Corfu si nu stiu daca am nevoie de pasaport sau nu ... pls help
vacante frumoase
anonima1
17th June 2008, 20:49
QUOTE (night_guy @ Jun 17 2008, 21:26)

Salutare ,
am si eu o nelamurire ... vreau sa plec cu masina in Grecia -Corfu si nu stiu daca am nevoie de pasaport sau nu ... pls help
vacante frumoase
Peachy ,mersi ma descurc
night_guy ,pt Serbia- Macedonia ai nevoie de pasaport daca mergi prin Bulgaria ai nevoie numai de CI
ASZ
18th June 2008, 15:06
QUOTE (anonima1 @ Jun 16 2008, 14:19)

la duty free e ceva ce merita luat?
Am oprit la un astfel de magazin la granita Grecia-Macedonia, insa preturile sunt descurajante.
Nu am luat nimica, pentru ca erau preturi la fel de mari ca la noi in marketuri (doar daca nu or avea ceva superoferta, cum am gasit la acel magazin un produs: 3 sticle de Metaxxa la pretul de 20 EUR; oferta era de genul: cumpara 2 sticle cu 10 EUR/buc si a treia ti-o dam gratis; in afara de aceasta oferta nu mi s-a parut nimica interesant; mai erau romani in transit pe acolo si am vazut ca mai luau tot felul de produse, insa repet pe mine nu m-a impresionat nici un produs/pret)
genugeo85
19th June 2008, 18:14
QUOTE (zappata @ Jun 17 2008, 13:55)

am citit si rascitit si n-am gasit ce ma intereseaza.
plec din bucuresti spre dubrovnik si nu vreau sa trec prin bulgaria; deci trebuie sa trec granita la sarbi; pe unde e mai bine ?
cum e drumul de la craiova la turnu severin ?
merci pentru intelegere.
Drumul intre Craiova si Tr-Severin este bun(exceptand o portiune mica pe langa si in Strehaia, vreo 7-8 km). In portiunea Craiova-Filiasi(aproximativ 36 km) sunt 4 benzi, drumul e excelent, daca ai detector de radar poti merge cu peste 140 km/h! Poti ocoli Craiova pe centura de nord, intri in dreapta dupa aeroport, cum vii dinspre Bucuresti(exista indicator).
monny_75
20th June 2008, 14:54
QUOTE (ASZ @ Jun 18 2008, 16:06)

Am oprit la un astfel de magazin la granita Grecia-Macedonia, insa preturile sunt descurajante.
Nu am luat nimica, pentru ca erau preturi la fel de mari ca la noi in marketuri (doar daca nu or avea ceva superoferta, cum am gasit la acel magazin un produs: 3 sticle de Metaxxa la pretul de 20 EUR; oferta era de genul: cumpara 2 sticle cu 10 EUR/buc si a treia ti-o dam gratis; in afara de aceasta oferta nu mi s-a parut nimica interesant; mai erau romani in transit pe acolo si am vazut ca mai luau tot felul de produse, insa repet pe mine nu m-a impresionat nici un produs/pret)
Am citit pe un alt forum ca in Macedonia sunt multi cersetori, "spalatori de geamuri", la care trebuie avut grija, ca se razbuna daca nu le dai ceva... ai intalnit pe drum, e adevarat?
Peachy
21st June 2008, 00:31
Daca mergi pe autostrada n-ai cum sa dai peste asemenea indivizi, iar dupa ce am iesit de pe autostrada (spre Evzoni) tin minte ca am trecut printr-un singur orasel, parca fara semafoare si foarte putin populat. Daca vrei sa mergi prin Bitola nu stiu, ca pe acolo n-am fost. Am observat si eu ca era mai scurta ruta (pentru destinatia mea) dar cand am vazut ca nu-i autostrada ci drum national mi-am luat gandul deoarece prefer sa evit tranzitul oraselor.
ASZ
21st June 2008, 18:44
QUOTE (monny_75 @ Jun 20 2008, 15:54)

Am citit pe un alt forum ca in Macedonia sunt multi cersetori, "spalatori de geamuri", la care trebuie avut grija, ca se razbuna daca nu le dai ceva... ai intalnit pe drum, e adevarat?
Eu nu am intalnit/vazut acest aspect al Macedoniei.
JustMe2007
22nd June 2008, 20:20
Ne-am intors si noi din Grecia si am fost multumiti de ruta aleasa. La dus am facut 13 ore din Timisoara pana la destinatie (140 km de Salonic), iar la intoarcere 11 ore. Drumul la dus pe timp de noapte, fara opriri mai lungi de 15 minute, iar la intoarcere pe zi. Nu am avut nici un fel de incidente, nu ne-a oprit nimeni, nu ne-a deranjat nimeni, cu politia nu am avut treaba, daca am vazut 2 echipaje pe tot traseul.
In mare sunt cam aceleasi informatii oferite de multi dintre voi. A fost bine ca am avut bani marunti la punctele de taxare pe autostrada
Nu m-au incantat cele 4 semafoare din Macedonia unde cred ca se consolideaza niste viaducte, dar macar am scos timpul pe autostrada.
Am oprit la intoarcere in duty-free intre Grecia si Macedonia si la fel, preturile nu mi s-au parut deloc mici. Am luat doar un parfum Hugo Boss cu 40 E, ceea ce gaseam si aici cam la acelasi pret. deci n-am facut nici o afacere, doar mi-am satisfacut curiozitatea.
zappata
7th July 2008, 15:37
peachy;
multumesc frumos.
scuze dar abia acum am vazut reply-ul.
anonima1
8th July 2008, 08:26
Joi ,plec spre Atena din Sibiu
Ruta data de viamichelin e Orastie-Hateg-Caransebes-Deta-Banatski Karlovac
Intrebarile mele sunt:
1.Cum e drumul pe aceasta ruta?
2.Cum e vama?E tot pod,se plateste ceva?
Multumesc de raspuns(uri).
deiu
8th July 2008, 09:19
QUOTE (anonima1 @ Jul 8 2008, 09:26)

Joi ,plec spre Atena din Sibiu
Ruta data de viamichelin e Orastie-Hateg-Caransebes-Deta-Banatski Karlovac
Intrebarile mele sunt:
1.Cum e drumul pe aceasta ruta?
2.Cum e vama?E tot pod,se plateste ceva?
Multumesc de raspuns(uri).

1 drumul:
Orastie-Hateg - cu multe denivelari, acceptabil
Hateg-Caransebes - foarte bun, atentie la radare in satele din CS
Mai departe nu stiu
2. la Deta(mai exact Moravita) nu este pod
anonima1
8th July 2008, 15:32
de unde cumpar vigneta in serbia si macedonia?
mersi
xannt_x
8th July 2008, 18:53
Salut,
In august intentionez sa plec in Croatia la Rjieka.
Traseul ar fi urmatorul :
A) Bucuresti, Craiova, (Severin sau Oravita sau Deta) Belgrad, Zagreb, Rjieka.
Bucuresti, Nadlac, Seged, Pecs, Zagreb, Rjieka
intrebari:
1. Care ar fi traseul optim? De ce?
2. Sunt pb atunci cand treanzitez Serbia? Da.!? Care?
3. Exista costuri colaterale ( adica: spagi pt politai, taexe de drum, vignete, taxe de autostrada)?
4. Ce traseu ati alege?
va rog, scrieti impresii pertinente.
Multumiri!
Peachy
8th July 2008, 20:48
QUOTE (anonima1 @ Jul 8 2008, 16:32)

de unde cumpar vigneta in serbia si macedonia?
mersi
Mai, mai, ... pai n-ai vazut pana acuma ca n-au vignete? Doar taxe pentru autostrada. Idem in Grecia.
Drum bun si vacanta placuta!
@zapatta
Cu placere 
Vad ca si "genugeo85" ti-a spus despre traseul pana la Tr. Severin.
@xannt_x
Parca am citit aici pe forum ca la granita cu Croatia vamesii sarbi sunt cam "deplasati", nu cunosc motivul.
Chiar daca nu ar fi asa eu as merge prin Ungaria, dar cu iesirea prin vama Cenad (daca nu ti-e peste mana sa treci prin Timisoara) ca e mult mai libera si ceva mai aproape de Szeged.
Cat despre Serbia, daca citesti topicul asta gasesti raspuns la toate intrebarile tale.
JustMe2007
8th July 2008, 21:31
Vedeti ca in Serbia nu functioneaza roaming-ul pt Orange (am avut 3 telefoane la noi), deci tind sa cred ca acolo nu au acoperire, asta ca sa nu aveti surprize neplacute sa stiti la ce sa va asteptati. In schimb cand ne-am apropiat de Macedonia am primit mesaje cu reteaua din Macedonia pt roaming.
Peachy
8th July 2008, 22:25
Ciudat, mie anul trecut mi-a functionat fara probleme atat la dus cat si la intors. O fi ceva temporar, dar e bine de stiut.
BTW, uitasem sa-ti spun, bine ai (ati) revenit
kassa
8th July 2008, 22:44
daca tot ati fost ar fi bine de stiut si care sunt orasele pe linga ati trecut sau mai exact de la Severin....pina la Lijubliana stie cineva care este traseul..."optim" si care sunt costurile cu autostrada....dar unde este "bine" de oprit/dormit/mincat
anonima1
9th July 2008, 06:32
ok,peachy taxa de autostrada,dar pe aia unde o achit?
bine ca am vodafone nu orange
monny_75
9th July 2008, 07:22
QUOTE (anonima1 @ Jul 9 2008, 07:32)

Din cate am inteles, la urcarea pe autostrada primesti un tichet, la iesire platesti, in functie de distanta parcursa. Unii zic ca in Serbia este afisat si in Euro pretul, iti dau pretul corect, dar in Macedonia e bine ori sa schimbi, ori sa ai Euro marunt ...
blackdeath22
9th July 2008, 10:13
QUOTE (deiu @ Jul 8 2008, 10:19)

1 drumul:
Orastie-Hateg - cu multe denivelari, acceptabil
Hateg-Caransebes - foarte bun, atentie la radare in satele din CS
Mai departe nu stiu
2. la Deta(mai exact Moravita) nu este pod
Caransebes-Timisoara-drum prost
De la Timisoara la Moravita drumul e bun spre foarte bun,umpic cam aglomerat.
Pt ce sa trebuiasca pod? Nu traversezi nicio apa.
Peachy
9th July 2008, 10:57
QUOTE (anonima1 @ Jul 9 2008, 07:32)

Ceea ce a spus 'monny_75' mai sus este corect. La sarbi chiar daca nu va fi afisat pretul in euro iti vor da restul (tot in euro) fara sa te tepuiasca, la macedoneni in schimb e bine sa ai 5-6 euro marunti, ca restul o sa-l primesti in dinari.
monny_75
9th July 2008, 12:25
pentru anonima1
Preturi autostrada Serbia (din Belgrad) 13 + 3 euro,
Preturi corecte Macedonia (dar sunt mari sanse sa te tepuiasca) 1 - 1.5 - 1 Euro... dar dupa spusele unora cer si 2-3 euro pe segment.
Te asteptam cu noutati de la fata locului
MustGo
9th July 2008, 16:19
QUOTE (JustMe2007 @ Jul 8 2008, 22:31)

Vedeti ca in Serbia nu functioneaza roaming-ul pt Orange (am avut 3 telefoane la noi), deci tind sa cred ca acolo nu au acoperire, asta ca sa nu aveti surprize neplacute sa stiti la ce sa va asteptati. In schimb cand ne-am apropiat de Macedonia am primit mesaje cu reteaua din Macedonia pt roaming.
dupa orange.ro se pare ca merge , atat la prepay cat si la postpay..... in primavara am fost pt o zi in serbia si stiu ca mi-a mers roaming-ul si pe orange si pe vodafone.
Serbia
Telenor (Mobtel)
Când îti înregistrezi telefonul tãu PrePay în aceastã retea, beneficiezi de urmãtoarele tarife:
Tarife Orange PrePay (EUR/min)
apel local apel cãtre România apeluri cãtre alte tãri din Uniunea Europeanã apeluri internationale mesaje scrise trimise apel primit
0,79 1,99 2,19 2,19 0,39 1,19
Tarifele de mai sus sunt exprimate în EUR pe minut si se aplicã atât pentru apelurile de voce cât si pentru trafic WAP si transfer de date via CSD.
Când te afli în strãinãtate, cu serviciul Roaming *121#, poti accesa Serviciul Clienti sau îti poti consulta Mesageria Vocalã la tarife speciale.
Cod tarã operator 220 01
Tipul retelei GSM 900
Serviciul clienti 011 30 13 164
Apeluri de urgentã 112
Adresã Internet http://www.telenor.co.yu/
« înapoi
operatori parteneri:
* Telenor (Mobtel)
Serbia
Tarifele de roaming de mai jos sunt valabile în toate retelele disponibile în aceastã tarã.
tarife
apeluri locale 0,49 EUR/min 0,68 EUR/min 0,68 EUR/min 0,68 EUR/min 0,76 EUR/min 0,68 EUR/min 0,76 EUR/min
apeluri cãtre România 0,49 EUR/min 1,22 EUR/min 1,44 EUR/min 1,92 EUR/min 2,22 EUR/min 1,92 EUR/min 2,22 EUR/min
apeluri cãtre alte tãri
din Uniunea Europeanã 0,49 EUR/min 1,54 EUR/min 1,76 EUR/min 2,15 EUR/min 2,54 EUR/min
apeluri internationale 1,06 EUR/min 1,54 EUR/min 1,76 EUR/min 2,15 EUR/min 2,54 EUR/min 2,15 EUR/min 2,54 EUR/min
apeluri primite 0,24 EUR/min 0,48 EUR/min 0,72 EUR/min 1,10 EUR/min 1,18 EUR/min 1,10 EUR/min 1,18 EUR/min
mesaje scrise trimise 0,22 EUR/mesaj 0,38 EUR/mesaj 0,38 EUR/mesaj 0,38 EUR/mesaj 0,38 EUR/mesaj 0,38 EUR/mesaj 0,38 EUR/mesaj
Tarifele se aplicã pe minut indivizibil si nu contin TVA. Pentru accesul la wap si pentru transmisiile de fax si date prin CSD sunt valabile tarifele pentru apelurile de voce.
În roaming, apelurile cãtre numere premium sunt taxate cu 3.85 EUR/min (fãrã TVA). Numerele premium sunt alocate de cãtre operatori unor servicii speciale, cu valoare adãugatã, cum ar fi: info servicii, starea vremii, jocuri, concursuri, divertisment, numere de tipul 0800, 0900 etc.
informatii suplimentare
moneda Dinar sârbesc, Euro
limbi oficiale Sârbã
prefix international +381
« înapoi
operatori parteneri:
* Mobtel
* Telekom
* Pro Monte
anonima1
12th July 2008, 07:52
Sunt in Atena
In serbia am platit 3 euro in Macedonia 4 euro si am rest 10 dinari
Serbia mi s-a parut o tara saracacioasa si pustie cu trafic extrem de redus
M-am si ratacit un pic pe acolo,dar le-am strabatut in 7 ore fara sa ma opreasca politia
Drumul e mult prin munti si vai
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.