sunt mindru cu golanul meu
Pagini: 1, 2, 3, 4

crististreulea

Da, numerele sint de bucuresti, e luata in leasing. deci nu's mitic! de retinut asta

Istorie:
A aparut golan diesel de putine luni si nevoia unei masini ne-a facut sa depunem actele pentru unul in leasing.
La vremea respectiva si cu banii disponibili, puteam alege intre matiz si golan.
S-a ocupat sotia de tot. Era mijlocul lui octombrie. Imi spune ca a cumparat cu 2 airbag fata, diesel, casetofon si albastru, preferance. Nu ca ar fi avut de unde alege, erau doar trei modele pentru dci, in fundul gol, preferance si full. Livrarea...in ianuarie deoarece era mare cererea.
Asta e, asteptam. Cu 3 zile inainte sa merg sa-l ridic, o intreb care albastru mai exact? raspunsul a fost unul de mirare: cine a zis ca e albastru? e rosu!
Damn! rosu? m-am obisnuit in citeva zile cu ideea si amu chiar imi place.
Am pus la fiecare pasager inca o mocheta mai mare ca sa nu ajunga praf si mizerie pe mocheta originala.
Am luat presuri cuva si la sofer nu se prea potriveste. Cuva si in portbagaj care s-a dovedit a fi utila dupa doar 3 zile. Nici nu vreau sa ma gindesc daca ar fi intrat bere in mocheta!
Am primit o alarma si am montat-o, extra am pus si deschiderea portbagajului din telecomanda si un buton de deschidere din interior. Se poate vedea in stinga volanului un punct mic rosu. E cam jos, il mai ating cu genunchiul si il deschid. Noroc ca e legat pe sonorul alarmei si aud ca s-a deschis.
Am luat din pitesti, in drum spre mare, deflectoare de aer(45ron) rosii si aparatori noroi (45ron). Deflectoarele fac zgomot la viteza. Aparatorile sint incredibil de utile, balegarul se spala foarte greu . E valabil si pentru smoala de pe asfalt.
Am schimbat rotile originale cu 4 jante de pe renault scenic 2006 de 16" si 4 cauciuce 205/55/16 good year. Am prins un macaronar si am facut schimb cu el de roti. Tabla si kormoran pe aluminiiu si good year. Am schimbat toate prezoanele din 19 in 17. Incredibil ce diferenta la frinare si stabilitate! cele originale aveau zero aderenta pe drum umed.
Am renuntat la cricul si cheia originala. Sint noi in garaj pe undeva. Am luat un cric de la un passat si cheia de la un mercedes. In locul lor am pus vesta, instinctorul, trusa medicala, triunghiul, trusa cu becuri si sigurante si suplimetar un compresor de masina. Sint fixate cu scai pe mocheta.
Roata de rezerva am intors-o invers si am facut o gaura in care am bagat noul cric, cheia roti, manusi, trusa cu o surubelnita, o cheie 10-13 si cheia de la capacele de la jante. citeva veste ca sa amortizeze eventualele sunete.
am confectionat din placaj un capac peste roata de rezerva si ca sa nu stea direct pe tabla, am pus burete adeziv.
Am primit de ziua mea cadou huse originale de la reprezentanta. se potrivesc perfect dar foarte sensibile, chiar si un strop de apa pateaza. nu-mi dau seama care e faza de se pateaza asa usor. Am precizat ca sint exuberant de scumpe? Noroc ca am multi preceni si cheta a fost mica.
Am demontat si vopsit cadranele la turometru si chilometraj.
Am primt-o de la dealer in ianuarie 2006 si am 28.000km rulati pina in prezent.

Vor face istorie:
Nu-mi place spatele, deci un ornament toba si un eleron probabil cel de la reprezentanta.
Minerele satinate de deschidere interior portiera am incercat deja sa le iau de pe un scenic si nu potrivea prinderea, deci cele care se potrivesc sint pe drum.
Autocolantul negru de pe usi neaparat, am modificat o poza in photoshop si m-a inebunit.

restul evolutiei in zilele ce urmeaza... iar pina atunci: conduceti prundent!
Marius3k
QUOTE (crististreulea @ Nov 30 2007, 18:57) *
nu's mitic!

Ouch! That hurt pentru unii dintre noi!

Faina prezentarea! Sa-ti traiasca Golanu' , cat vrei tu sa-l tii!
Am niste intrebari: Roata de rezerva de ce n-ai incercat s-o schimbi? Din cate am observat e tot pe 15, ca si gumele vechi.
Ar merge si-un mp3-player wink.gif Recomand topicul asta si pioneer deh 2900mp! wink.gif

In rest, numai de bine! Multi km fara probleme!

sanddy1964
QUOTE (crististreulea @ Nov 30 2007, 19:57) *
Da, numerele sint de bucuresti, e luata in leasing. deci nu's mitic!
Istorie:
Am luat un cric de la un passat si cheia de la un mercedes.
conduceti prundent!

EU sunt mitic si cred ca o sa iau un X5 pana de Revelion. asta ca sa nu-l supar pe badeaghe,,,ca suntem la unison de un timp...
Felicitari pt achizitie.
PS:Daca te uitai mai bine, poate schimbai si motorul si coaja si puneai de Passat...aveai masina...
L aalte masini nu ai nevoie de chei sau cric.Eu nu am folosit cricul de 5 ani ,,sincer.
Celtic
Da, numerele sint de bucuresti, e luata in leasing. deci nu's mitic! de retinut asta

Si care ar fi motivul pentru care tu consideri ca e asa de important sa retinem ca nu esti 'mitic'? Sa inteleg ca cei care au logan cu numere de Bucuresti nu se pot mandri cu zacaru' de la Pitesti doar pentru faptul ca au avut 'nesansa' sa se nasca in Bucuresti? laugh.gif
Grea povara mandria asta si ce nedreapta e soarta uneori cand vezi ca unii s-au nascut cu stea in frunte si cu logan in curte iar pe altii, i-a batut rau Doamne-Doamne si i-a facut bucuresteni. Cu sau fara logan.

Marius3k
In Ardeal si in Banat nu sunt priviti prea bine cei din capitala. Am vazut un 307sw cu numere de B pe care si-a lipit proprietarul sticker: nu is mitic! w00t.gif
De cand cu numerele astea noi de leasing,nu prea mai se fac deosebiri/discriminari.
sanddy1964
Scuza-ma, eu as face o revista dedicata Loganului: TUNING LOGAN BY ABT, etc etc,...cred ca s-ar vinde in 50000 de exemplare , la cati divinizeaza aceasta masina.Din profit as face trageri la sorti lunare si le-as cumpara castigatorilor un Opel sau ceva acolo sa mearga decent pe sosea...In 20 de ani ar scapa tara de strutocamila asta...ar fi numai Opeluri tunate...
"Vor face istorie" laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif confusedsmiley.png

Daca si la mine s-ar ocupa sotia de cumpararea masinii, as avea deja vreo 10 Smart-uri la activ...rupte prin gropi....sau rasturnate de stabile ce sunt.
TrapJaw
Cum ai facut de ai pus rezerva invers?

cutler
de unde ai cumparat mocheta din portbagaj ?
kappa_man84
ce inseamna mitic? huh.gif
MAK

QUOTE (kappa_man84 @ Dec 1 2007, 13:00) *
ce inseamna mitic? huh.gif

http://dexonline.ro/search.php?cuv=mitic
kappa_man84
QUOTE (MAK @ Dec 1 2007, 13:16) *

multumesc din suflet MAK... rolleyes.gif
ma refeream in contextul "deci nu sunt mitic" ...adica? daca are nr de bucuresti nu e mitic? tot nu inteleg..

axel_1
mda ... si eu vreau lamuriri dry.gif
richelieu
Dupa cum bine a punctat si MAK, omul are dreptate. Nu e mitic, asa ca nu inteleg de ce sariti pe el:

MÍTIC, -Ă, mitici, -ce, adj. Care aparține unui mit, referitor la mit; legendar, fabulos.

"Ontopic": Am locuit 9 ani in Timisoara, inainte de a ma muta in Bucuresti si pot sa afirm: Sa nu indraznesti sa te iei de Bucuresteni. Timisorenii sunt mult mai rai. E adevarat, la un nivel mai...."ascuns" sa zicem asa, dar foarte esential.

In rest, numai bine, multa sanatate si tie si masinii si cauciucurilor "refurbished by burnout" laugh.gif.
infinitul8
...
Am schimbat rotile originale cu 4 jante de pe renault scenic 2006 de 16" si 4 cauciuce 205/55/16 good year. Am prins un macaronar si am facut schimb cu el de roti. Tabla si kormoran pe aluminiiu si good year. Am schimbat toate prezoanele din 19 in 17. Incredibil ce diferenta la frinare si stabilitate! cele originale aveau zero aderenta pe drum umed.
Nu am inteles chestia cu prezoanele. La ce te ajuta? Si vorba unui coleg de forum: ce te faci daca ai pana pe fata? Permutezi roata de pe spate in fata si pui rezerva aia de 15 pe spate?...
am confectionat din placaj un capac peste roata de rezerva si ca sa nu stea direct pe tabla, am pus burete adeziv.
Cu buretele vei vedea ce se intampla dupa prima pana cand vei pune roata murdara/uda peste el. Ai lasat neastupate gaurile de scurgere?...
Autocolantul negru de pe usi neaparat, am modificat o poza in photoshop si m-a inebunit.
Nici pe asta nu am inteles.
restul evolutiei in zilele ce urmeaza... iar pina atunci: conduceti prundent!
Ateptam ... la fel...
crististreulea
@Marius3k: nu vad de ce i-ar durea pe unii? asa cum altii sint denumiti olteni, banateni, ardeleni, moldoveni, munteni, dobrogeni lor le zicem mitici.
@TrapJaw: am intors-o invers, pur si simplu smile.gif. am pus o teava inaltator intre surubul de stringere si janta.
@cutler: banui ca te referi la presul de guma, nu la mocheta. de la un magazin din timisoara si a costat 100ron. paremise ca este de gasit si la reprezentanta.
@kappa_man84, axel_1: in banat bucurestenii sint numiti "mitici". a se citi cu accentul ca in numele Mitica. comediantul roman Alexandru Arsinel le-a zis prima data "mitici" si cred ca de acolo se trage. uite aici un comportament tipic de "mitic". aroganta si importanta ii caracterizeaza, dar nu generalizam
@richelieu:: ai putina dreptate legat de banateni. sint egoisti, foarte egoisti, se gindesc doar la ei si cum sa le mearga lor bine smile.gif. asa eu pot sa zic ca am facut armata in bucuresti... nu vrei sa sti detaliile.
@infinitul*:: primele logane s-au livrat cu prezoane pe 19, cheia de mercedes e pe 17. am renuntat la cheia si cricul original, erau gunoaie. roata de rezerva are aceasi inaltime cu cele de pe masina si daia ii zice de rezerva, se foloseste pina rezolvi problema la roata cu probleme wink.gif.
buretele este pus exact si doar in locul unde placajul atinge tabla. n-am umblat la scurgeri. oricum sint astupate cu dopuri din fabrica. n-am folosit inca roata de rezerva, in caz de... roata si locul unde a fost cea murdara se vor spala.
la acest autocolant m-am referit
VipeR85
un mic sfat....orice folie lipesti da cu apa pe suprafata si n-o sa te mai chinui apoi sa scoti bulele de aer intepandu-le cu un ac si presand sau alte "minunatii de idei" naughty.gif
crististreulea
in septembrie 2007 am facut o modificare la golanul meu biggrin.gif. un nou calculator gata chipuit!!!
moama ce bine e! cred ca ma pot obisnui cu aceasta putere in plus. ei zic ca scoate +20cai si +50nm. urca muuult mai rapid in ture si se si simte diferenta. Cu calculatorul vechi simteam putera la 2200 rpm, amu o simt la 1.900. asa de fericit cu noul calculator
am cumparat un alt calculator gata resoftat, cel original e in garaj.
aici filmul
Mi-am mai pus una alta pe masina si mici modificari.
- stickerele pe care unii le-au vazut deja si cu care ma mindresc. 5 ron
- am pus folie prestige "originel" si mindru arata . 35 ron din pitesti
- pe prag am pus stickerul original dacia, mi-a placut de prima data cind am vazut. cost 5 ron bucata din pitesti
- cotiera este de la reprezentanta, si e foarte utila si comoda. deranjeaza putin la reglajul spatarului si la introducerea centurii, dar comfortul merita. 204 ron. ps: in pitesti 80 ron cotiera identica originala! niezo ce tapa mi-am luat
- pe centuri am pus protectii sa nu te frece la git. cel putin fiumiu e foarte fericit, urca in masina, pune centura si pozitioneaza protectia. 17 ron bucata din praktiker
- ornamentele de la gurile de aer, stiu ca sint oribile, tot din pitesti cu 8 ron. le-am pus si sint temporare pina vopsesc originalele impreuna cu deschizatorile de la usi, cele interioare
- detectorul de radar cobra 9930. dupa ce te prinzi sa-l folosesti, constati ca e foarte linistit, foarte putine alarme false. il am de 3 luni si nici macar odata nu m-a salvat, nici macar nu m-am intilnit cu o masina de radar . 600 ron (dintre care 400 bani FSN)
- parasolarul vibra ca dracu si ma scotea din sarite! asa ca am luat din praktiker niste botoni de guma si i-am lipit...ce liniste. 6 ron
Intre timp m-am dat cu frina de mina pe iarba. probabil am reusit si o intoarcere de nota 6 pacolo wink.gif
crististreulea
QUOTE (VipeR85 @ Dec 2 2007, 16:13) *
un mic sfat....orice folie lipesti da cu apa pe suprafata si n-o sa te mai chinui apoi sa scoti bulele de aer intepandu-le cu un ac si presand sau alte "minunatii de idei" naughty.gif

multam, am aflat si eu mai tirziu de metoda cu apa. multam oricum
fiberspeeder

Daca erai Mitic probabil acum aveai si tu masina death.gif
AndyM
Masina e bestiala, nu mi-au placut loganurile, dar al tau imi place. Mai ales cu noul calculator de bord
badegheo
mie imi place imbunatatirea aia cu detectoru de radar smile.gif)

Eu mi am luat ambipur , e super masina acum...Aaaaa si sa nu uit...am schimbat jentile . E tunata cum smile.gif)
romaximusro
QUOTE (AndyM @ Feb 7 2008, 17:20) *
Masina e bestiala, nu mi-au placut loganurile, dar al tau imi place. Mai ales cu noul calculator de bord

ce a modificat la calc de bord?ca mi se pare standard
NetFlow
Cred ca se referea la ECU.
Super tare si jurnalu si useru, keep it real wink.gif
mecatronyx
QUOTE (kappa_man84 @ Dec 1 2007, 13:32) *
multumesc din suflet MAK... rolleyes.gif
ma refeream in contextul "deci nu sunt mitic" ...adica? daca are nr de bucuresti nu e mitic? tot nu inteleg..

Mitic ,in exprimarea ardelenilor si banatenilor nu are legatura cu sensul literar(mit-fabulos,mituri sau mitizare)ci inseamna mai degraba un simplu nume sau porecla(MITICA-bucurestean,MITICI-bucuresteni)generala pt bucuresteni.Sensul literar al mit-ului oricum cred ca le este necunoscut multora dintre ei. w00t.gif

nici eu nu intelegeam asta dar am fost lamurit de un ardelean.
pirce
Suntem foarte incantati ca nu esti mitic biggrin.gif

Oricum trecand peste aberatia asta felicitari pt achizitie (desi personal nu as lua logan nici batut) dar asta e decizia fiecaruia....

Pagini: 1, 2, 3, 4
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.