Cu trenul prin Europa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35

NihilX

http://www.interrail.net/web/index2.php4?language=en

Acesta e biletul.
Se poate cumpara si de la agentiile CFR.
Cateva intrebari:

1. A mers cineva pana acum? Daca da, poate expune cateva pareri? Adica:
- cum sunt orarele cailor ferate europene? Exista multe trenuri pe timpul noptii intre tari? Legaturile sunt bune, trenurile "se pupa" in general?
- cam la cat se ridica costurile de rezervare
- am inteles ca intre cuseta si loc normal nu ar fi diferente de pret. E adevarat?

2. S-a interesat cineva direct la o agentie CFR? Am inteles ca pretul ar fi ceva mai mic decat cel afisat pe net. Oricum, treaba asta o s-o fac eu luni cand o sa am timp

3. Eu plec in Septembrie cu destinatia Portugalia, unde teoretic am de stat o luna. Ma gandeam sa fac o multime de "pit-stop-uri" pana acolo, iar dupa ce ajung la destinatie, sa fac cel putin o iesire saptamanala in afara tarii, folosind biletul asta.
Eu mai plec cu o colega, care va ramane in Spania, dar cu care probabil ca voi organiza majoritatea "iesirilor".

Mai exista persoane care ar fi dispuse la asemenea calatorii prin Europa?

Eventual sa ne interesam mai multi de preturile de cazare, orare, chestii de vizitat, etc. Sa plecam din tzara oarecum impreuna sau sa ne vizitam prin ce orase ne ducem, fiecare gasind cazari ieftine pentru ceilalti samd.

Astept raspuns la oricare dintre punctele de mai sus wink.gif
cosx
Biletul InterRail poate fi cumparat de la agentia de turism a CFR-ului. Wastels. E chiar in gara de nord.
Nu il poti lua de la orice agentie.
Ai tarif de baza + supliment cuseta/vagon de dormit. In general se vand bilete pe zone. O zona are mai multe tari. In functie de asta si de valabilitate afli pretul.
Dute pana la ei sau suna.

NihilX
Stiu tarifele, sunt afisate pe site. Acolo sunt explicate si diferentele pe zone:
- o zona - 16 zile - 190 euro
- doua zone - 22 zile - 275 euro
- toate zonele - 30 zile - 385 euro

Eu intrebam daca pretul e mai mic decat cel afisat pe site, cum mi-a zis o prietena.

"Ai tarif de baza + supliment cuseta/vagon de dormit"
Deci mie biletul imi acopera tariful de baza, dar am de platit suplimentul de cuseta, nu?

Multumesc pentru ajutor!
gniv
Eu am fost cu Interrail acu multi ani (98) prin Franta si Spania. Diferentele de pret pentru viteza/cuseta sunt semnificative, dar oricum iesi mult mai ieftin decat daca ai plati bilete. Cele mai mari diferente sunt la TGV, care e f. scump. Cele mai mici (zero) sunt la trenuri locale, pe care le-am folosit pentru excursii de o zi.

Pentru mersul trenurilor (si chiar si preturi) din toata Europa cel mai bun site este www.bahn.de. Versiunea in engleza: http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/en
NihilX
gniv, MULTUMESC MULT pentru informatie!
Cautam o asemenea pagina si ce mi-ai dat tu acolo e o mina de aur!

O sa planific mult mai usor acum calatoriile!

Multumesc inca o data!
Willi73
exista un tren direct bucuresti-venetia. a mers cineva cu trenul pe aceasta ruta? cum e? cat de sigur e vagonul? ce pareri aveti de aceasta ruta? raportul siguranta/timp e bun? o alta varianta terestra exista? eventual tot cu trenul.
TIC
QUOTE(Willi73 @ Oct 17 2005, 15:34) *
exista un tren direct bucuresti-venetia. a mers cineva cu trenul pe aceasta ruta? cum e? cat de sigur e vagonul? ce pareri aveti de aceasta ruta? raportul siguranta/timp e bun? o alta varianta terestra exista? eventual tot cu trenul.

http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/en

Willi73
multumesc. asta stiam si eu.
vroiam pareri despre calatorie, siguranta, etc. nu mersul trenurilor.
amicu
astept pareri avizate despre cum pot ajunge mai bine ( rapid,ieftin) cu trenul la Viena;cat de departe este gara de centrul orasului,preturi transport in comun,ce trenuri exista din bucuresti...MULTUMESC anticipat!!
alexxxxx

QUOTE(amicu @ Dec 2 2005, 16:57) *
astept pareri avizate despre cum pot ajunge mai bine ( rapid,ieftin) cu trenul la Viena;cat de departe este gara de centrul orasului,preturi transport in comun,ce trenuri exista din bucuresti...MULTUMESC anticipat!!

Ai rapid direct Bucuresti Nord-Wien West. Preturi dus-intors aproximative: 5,2 mil vag de dorm cls I (2 lupi in cabina), 4,5 mil. vag dormit cls a II-a (3 lupi in cabina), cel mai ieftin e vreo 3,2 mil la vagon clasa. Poti suna la agentia cfr pt international (intri pe www.cfr.ro si gasesti nr. pe acolo). Am mers cu trenul asta acu vreo luna, e super ok. Cabinele arata ff. bine, cu chiuveta, dulap, si e f. curat. Iti da cfr-ul si prosop/pasta de dinti/periuta de dinti de unica folosinta. Trenul are vagon bar. Ca timp, pleaca la 17:05 din bucuresti si ajunge pe la 9:30 in Viena. Gara e in oras, destul de departe de centru, dar nu prea conteaza....

Si eu fac revelionul la viena si daca sunt drumurile impracticabile nu mai plec cu loganu, iau trenul si nu ma doare capu'.

Succes si sper ca te-am lamurit cat de cat.

Alex
mufa
QUOTE(alexxxxx @ Dec 2 2005, 19:26) *
Si eu fac revelionul la viena si daca sunt drumurile impracticabile nu mai plec cu loganu, iau trenul si nu ma doare capu'.

Succes si sper ca te-am lamurit cat de cat.

Alex

De curiozitate, cît te-a costat revelionul la Viena?
abe
QUOTE(mufă @ Dec 3 2005, 18:31) *
De curiozitate, cît te-a costat revelionul la Viena?

Te costa in jur 250 de euro, 4 nopti, mic dejun la un hotel de 3 stele fara transport, cred ca gasesti si mai ieftin dar oferta asta mi s- a parut mie interesanta.
amicu
@alexxxxx : multumesc de raspuns ! Poti sa-mi spui trenul de intoarcere la ce ora pleaca din Viena ??
TIC
Ai grija in tren, daca mergi la cuseta, pe teritoriul Romaniei. Mi s-a intamplat sa incerce un tuciuriu sa intre in cuseta! Muuult mai bine la vag. de dormit! Reteaua de metrou, in Viena, este exact asa cum ar trebui sa fie... nu ai cum sa te ratacesti!!!

Ai aici cateva info despre trenuri.
alexxxxx
Ma bucur ca ti-am fost de folos.
Tren de intoarcere e din viena seara, pe la 4-5 si ajunge la 8:58 in bucuresti.

Revelionul m-a costat dupa cum urmeaza:

Reservation number: 291205799

1. Double room single used 44,00 EURO per person/day
1. Double room shower/WC 28,00 EURO per person/day

Check-in : 29.12.2005
Check-out: 02.01.2006

All prices per day and person incl. breakfast and taxes.

Transportul.....in principiu plec cu masina, dar daca sunt drumuri inchise, etc la noi, ma sui in tren si cobor in Viena.

P.S. E interesant ca in cabine sunt prize de 220V, eu m-am uitat la filme tot drumul pe laptop, asa ca daca ai unul va fi folositor. Si daca sunteti 3 sau multiplu de 3 merita sa luati cabina de 3, sunt aceleasi cabine de la cls I doar ca au 3 paturi, sunt si in acelasi vagon,deci merita
DanCld
QUOTE(alexxxxx @ Dec 4 2005, 10:42) *
E interesant ca in cabine sunt prize de 220V, eu m-am uitat la filme tot drumul pe laptop, asa ca daca ai unul va fi folositor. Si daca sunteti 3 sau multiplu de 3 merita sa luati cabina de 3, sunt aceleasi cabine de la cls I doar ca au 3 paturi, sunt si in acelasi vagon,deci merita

Ceva nou! Eu acum 2 ani am ars o astfel de priza, tot cu laptop-ul... peacefingers.gif

Si nu uita de banditii din Ungaria care baga anestezice prin aerisire, "lucreaza" usile si te lasa fara banii de cheltuiala! nono.gif A fost un caz acum o luna parca.
Irishman
QUOTE(DanCld @ Dec 4 2005, 20:05) *
Si nu uita de banditii din Ungaria care baga anestezice prin aerisire, "lucreaza" usile si te lasa fara banii de cheltuiala! nono.gif A fost un caz acum o luna parca.

... de asemenea sa ne ferim si de varcolacii din Transilvania.

Asta e bancul lunii sau ce?
Stiu persoane care fac Bucuresti - Viena de 2 ori pe luna cu trenul de 3 ani de zile incoace si nu a auzit nimeni de asa ceva.
reclamagiu
QUOTE(Irishman @ Jan 22 2006, 17:56) *
... de asemenea sa ne ferim si de varcolacii din Transilvania.

Asta e bancul lunii sau ce?
Stiu persoane care fac Bucuresti - Viena de 2 ori pe luna cu trenul de 3 ani de zile incoace si nu a auzit nimeni de asa ceva.

am vazut si eu la stiri.
se intampla cica numai in vagoanele austriecilor si pe teritoriul ungariei.
a fost de vreo 3 ori la stiri
zeus25
Am fost si eu o data la Viena cu trenul.

2 zile am fost liliac, mergeam pe pereti de oboseala.

Cand iti e somnul mai dulce ajungi in vama la romani. esti trezit in mod brutal de vamesi. se uita urat la tine, ca mergi cu trenul. scrutineaza bagajele, se uita dupa acte.

dupa o juma de ora ajungi la unguri. aceleasi tratament.

dupa inca 3 ore iesi de la unguri. alta trezire. austrieci vin cu caini, cu pisici , porumbei turnatori. dar scapi repede. la 8 sau 9 dimineata esti in westbanhoff. o gara frumoasa in care este plin de diverse mijloace sa te descuri linistit si civilizat.

asa ca mai bine iei un low cost sau vreo alta nenorocire din rimp si ajungi civilizat in 2 ore ca boeiru. decat sa mergi traumatizant cu tarani prin tren.

am zis ca nu mai merg a 2 oara. defapt nici macar nu mam mai intors cu trenul, am bagat mana la arici si mi-am luat un bilet la avion decat sa mai merg ca transfugii.
whoop007ro
M-ar interesa sa aflu daca exista curse cu autocarul pe acest traseu. Cu trenul faci mult prea mult iar cu avionul nu merita. Stiti niste oferte ceva ?
Multumesc.
salsaGalaxy
din pacate nu exista asha ceva ! ...si eu am cautat mult timp! singura solutie e cu trenul la vreo 2.400.000 lei dus-intors!
whoop007ro
De tren stiam si eu dar faci prea mult si pe deasupra e si scump. Ma gandesc sa fie din Giurgiu vreo alternativa ceva ...
bogwol
nu merita cu avionul? eu zic sa te mai gandesti.
am zburat Otopeni -Sofia in 40 minute!
De la Gara de Nord pana in Big Berceni faci o ora pe Stefan cel Mare!!!!
asa ca eu zic sa te mai gandesti
penca
exista o cursa care face transport de persoane Russe - Otopeni (pentru aeroport). Dupa Russe, trebuie sa iei trenul in BG sau un microbuz, ceea ce nu ti-as recomanda

Trenul (ca pret) sau avion (ca si confort)
oaritoni
QUOTE(NihilX @ Jul 8 2005, 02:36) *
http://www.interrail.net/web/index2.php4?language=en

Acesta e biletul.
Se poate cumpara si de la agentiile CFR.
Cateva intrebari:

1. A mers cineva pana acum? Daca da, poate expune cateva pareri? Adica:
- cum sunt orarele cailor ferate europene? Exista multe trenuri pe timpul noptii intre tari? Legaturile sunt bune, trenurile "se pupa" in general?
- cam la cat se ridica costurile de rezervare
- am inteles ca intre cuseta si loc normal nu ar fi diferente de pret. E adevarat?

2. S-a interesat cineva direct la o agentie CFR? Am inteles ca pretul ar fi ceva mai mic decat cel afisat pe net. Oricum, treaba asta o s-o fac eu luni cand o sa am timp

3. Eu plec in Septembrie cu destinatia Portugalia, unde teoretic am de stat o luna. Ma gandeam sa fac o multime de "pit-stop-uri" pana acolo, iar dupa ce ajung la destinatie, sa fac cel putin o iesire saptamanala in afara tarii, folosind biletul asta.
Eu mai plec cu o colega, care va ramane in Spania, dar cu care probabil ca voi organiza majoritatea "iesirilor".

Mai exista persoane care ar fi dispuse la asemenea calatorii prin Europa?

Eventual sa ne interesam mai multi de preturile de cazare, orare, chestii de vizitat, etc. Sa plecam din tzara oarecum impreuna sau sa ne vizitam prin ce orase ne ducem, fiecare gasind cazari ieftine pentru ceilalti samd.

Astept raspuns la oricare dintre punctele de mai sus wink.gif

Am mers cu interrail pâna acum prin toata Europa,si chiar este o chestie super -buna.
1.În ceea ce priveste oararele,site-ul cel mai bun este
http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe Dar atentie mare la planificare,caci se poate întâmpla urmatoarea situatzie : de exemplu eu cautam legaturile dintre Paris si Amsterdam,si am facut o simulare.Pe web am cautat o legatura pentru ziua în care ma aflam,adica miercuri dar eu urma sa merg de la PAris la Amsterdam în week-end si trrenurile pe care le-am gasit nu mai existau in week-end.Deci atentie mare cum factezi simularile!
2.Eu am utilizat interrailul sa ma întorc si acasa.De fapt locuiesc la Nice,în Franta dar în vacante vin la Timisoara.Trebuie sa recunosc ca am marele noroc de a sta în doua orase de frontiera si astfel economisesc mult.Pentru a merge de la Timisoara la Nice cumpar de obicei 2 regiuni,cea care cuprinde Italia si una cu Ungaria.Pentru tarile din est ca ungaria,grecia nu e prea mare afacere,dar pentru Franta,Marea Britanie,Germania se merita.Un drum dus-întors Paris -Nice e la 160€,iar un interrail este 130.
3.Atentie mare la acte : daca suntetzi cetateni români si ati cumparat interrailul din Ro,totul este OK.Dar o data am avut o problema : am cumparat interrailul din Franta si m-am plimbat doar prin Franta,dar având pe passaport titlul de sejur frantuzesc m-am trezit cu o amenda,caci cica tara mea de rezidenta este Franta,si ca atare nu am dreptul sa calatoresc prin Franta.Nu a fost decât un controlor mai zelos,dar de atunci am aratat daca a fost nevoie buletinul românaesc la control.
4.Pretul la agentiile de voiaj românesc sunt exact cele de pe net,doar ca pe net trebuie sa specificatzi clar de la început ca tara de rezidenta e Romania si nu tara în care vetzi merge.
5.Pentru tari ca italia,nu prea se fac controale pe calea ferata,iar în Suedia te controleaza si la firele din par.
Asa ca atentie la acte !

Cine mai doreste informatii ,adresa mea de mail :
oaritoni2003@yahoo.com
Si de asemeni daca trecetzi pe Coasta de Azur,pe la Nice cine are chef poate sa treaca pe la mine,si contra unui viitor schimb poate sta si la mine,daca nu "mai creol".O data am avut noroc sa înoptez la un suedez acasa,si peste vreo 5 luni m-a vizitat pe coasta .
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.