mirwoona
27th September 2009, 12:47
CITAT (paulmarius @ 27th September 2009, 11:06)

eu lucrez la cfr,si as vrea sa fac o excursie impreuna cu niste prieteni in europa.stiu ca sunt niste facilitati pt cfr isti.care ar fi acestea?cat de mult pot vizita?si ce ar fi cel mai recomandta sa vizitez?
A mai pus cieneva intrebarea asta:
Da, daca lucrezi la CFR ai o data pe an dreptul sa calatoresti in afara... din cate stiu, ai dreptul asa: ungaria, austria, cehia, slovacia, italia, slovenia, polonia, olanda, luxemburg, grecia, bulgaria, belgia, ....si multe altele pentru angajatii CFR ( inclusiv germania si franta parca)...Astea pe care ti le-am spus eu acum sunt pentru membru de familie al salariatului.
Pentru acest permis international trebuie sa faci cerere, cu aprobari...sunt mai multe, nu le stiu pe toate, caci nu eu lucrez la CFR. Cel mai bine te informezi pe peron la GARA, unde sunt niste birouri...intreaba de biroul pentru permise CFR internationale.
Completari:
-Permisul este de obicei valabil 3 luni din momentul emiterii lui...iti va scrie pe prima pagina.
-Poti sa calatoresti gratuit pe trenurile care nu cer rezervare...la IC si EN platesti un supliment....
-La fel, pentru vagon de dormit/cuseta se palteste supliment normal, nu ai nici o reducere;
-Intr-o tara nu ai voie sa calatoresti sau s-o tranzitezi mai mult de 4 ori.
De vizitat, depinde de cat timp ai la dispozitie...ca de exemplu poti sa stai 3 luni sau 2 saptamani
)) poti sa-ti faci un itinerariu in functie de bugetul si timpul avut la dispozitie. Poti incepe cu Budapesta, Viena. Din Viena ai trenuri si spre Praga, si spre Italia si spre Germania.
www.bahn.de
mahmud
27th September 2009, 17:21
trenul bucuresti-viena ajunge in WESTBAHNHOFF.Din ce gara se ia trenul daca vreau sa merg in salzburg?
mr-bek
27th September 2009, 17:45
CITAT (mahmud @ 27th September 2009, 18:21)

trenul bucuresti-viena ajunge in WESTBAHNHOFF.Din ce gara se ia trenul daca vreau sa merg in salzburg?
Tot din Westbahnof
mahmud
27th September 2009, 18:00
CITAT (mr-bek @ 27th September 2009, 18:45)

Tot din Westbahnof
prompt ca intotdeauna!mersi mult!
alexxxxx
27th September 2009, 18:06
spre salzburg sunt trenuri din 2 in 2h. Asa ca-n cel mai rau caz ai de asteptat 2h pt. celalalt tren. Avantajul e ca-n Westbahnhof ai mai multe posibilitati de omorare a timpului decat in GdNord...
mr-bek
27th September 2009, 18:52
CITAT (mahmud @ 27th September 2009, 19:00)

prompt ca intotdeauna!mersi mult!
Cu multa placere
mahmud
30th September 2009, 10:32
CITAT (alexxxxx @ 27th September 2009, 19:06)

spre salzburg sunt trenuri din 2 in 2h. Asa ca-n cel mai rau caz ai de asteptat 2h pt. celalalt tren. Avantajul e ca-n Westbahnhof ai mai multe posibilitati de omorare a timpului decat in GdNord...
mersi alexxxxx!
paulmarius
12th October 2009, 14:03
vroiam sa fac o excursie in afara tarii impreuna cu fratemeu si niste pr ,dar cum ei sunt plecati in sua acum ,nu mai am cu cine merege si nu as vrea sa pierd aceasta ocazie.am o calatorie gratis cu trenu in europa ,initial doream sa vad parisul.e cineva dornic de o astfel de calatorie ?
mahmud
1st November 2009, 15:12
AUTO FURAT!VW TOURAN 2.0 TDI NEGRU METALIZAT;B-95-PHX
POATE IL VEDETI IN TRAFIC
MASINA A FOST FURATA IN BUCURESTI DIN STR.AV.ALEX.SERBANESCU IN NOAPTEA DE 29-30 OCT.
thea
17th November 2009, 01:43
Stie cineva cat costu un bilet de tren Timisoara Budapesta ?
alexxxxx
17th November 2009, 19:46
Arad-Budapesta costa 29 de euro dus-intors, ca sa-ti faci idee de pret. Intreaba la orice agentie cfr cat costa biletul din Timisoara, banuiesc poate 2-3 euro in plus...
Uite pt agentia din tm:
Timisoara 0256/491.889 Str. Paulescu Nicolae nr. 3
mahmud
17th November 2009, 21:39
vineri sau cel tirziu luni se vor putea cumpara bilete pt buc-viena.un bilet la cuseta de 3 locuri este 660 ron
alexxxxx
17th November 2009, 22:21
la vagonul de dormit de 3 locuri, cuseta e de 4 sau 6 si din punct de vedere al confortului si intimitatii e mult inferioara vd.
todoran13
17th November 2009, 22:31
QUOTE (thea @ 17th November 2009, 01:43)

Stie cineva cat costu un bilet de tren Timisoara Budapesta ?
Aprox 165 lei (atat am platit eu in septembrie) dus-intors cu tot cu loc pentru intoarcere, dar pretul poate varia in functie de cursul valutar.
mr-bek
18th November 2009, 10:42
Cateva informatii legate de noul mers al trenurilor (se pare ca cel intern este deja introdus complet in baza de date a celor de la Dbahn, www.dbahn.de, cat si rutele spre Ungaria si Austria), care va intra in vigoare pe 12 decembrie:
Rapidul Dacia va pleca din Buc. Nord la ora 16.36 (fata de 16.20 acum), urmand sa ajunga in Viena la 08.59 (fata de 08.58).
Rapidul de Budapesta, care pleca din Buc. Nord la ora 23.46 (si ajungea in Budapesta la 14.47) este anulat.
Celalate trenuri spre Budapesta raman valabile, cu diferente de cateva minute la plecare/sosire.
Inca nu sunt introduse datele privind trenurile spre Chisinau, Moscova, Cracovia, Istanbul sau Salonic. Am citit pe un forum ca se zvoneste ca ar fi posibil ca pe orarul de vara, atunci cand va fi introdus si trenul Bucuresti-Praga, acesta din urma sa aiba si un vagon de Berlin. Nu ar fi rau, dar repet, e doar un zvon.
Off topic. Vad ca in ceea ce priveste mersul intern, Bucuresti-Constanta apare ca va fi facut in 3 ore si 50 minute - 4 ore. Sunt curios daca chiar vor respecta programul, avand in vedere faptul ca de la 1 decembrie, daca nu ma insel, intra in vigoare obligativitatea despagubirilor acordate de catre CFR calatorilor, in cazul intarzierii trenurilor.
adrianb
18th November 2009, 16:12
CITAT (mr-bek @ 18th November 2009, 11:42)

avand in vedere faptul ca de la 1 decembrie, daca nu ma insel, intra in vigoare obligativitatea despagubirilor acordate de catre CFR calatorilor, in cazul intarzierii trenurilor.
Ultima oara s-a discutat ca se amana aplicarea acelei legi europe cu vreo 5 ani, caci ar ajunge CFR-ul la faliment in cateva luni daca ar trebui sa respecte orarele.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.