mr-bek
3rd September 2009, 23:37
CITAT (mahmud @ 3rd September 2009, 17:05)

da mai multe detalii,pt ca ma intereseaza sa fac si eu un astfel de drum cu trenul dar pina in olanda-einhoven
-ai plecat din bucuresti?
-de unde ti-ai luat bilete,ai rezervat din timp?
-ai calatorit numai la vagon de dormit?
-ceva sfaturi despre traseu,unde schimb tren,pina unde in germania este mai bine sa iau bilet
-orice alt pont e binevenit
mersi frumos
1. da, am plecat din Bucuresti
2. traseul a fost Bucuresti-Budapesta-Praga-Salzburg-Munchen-Salzburg-Viena-Bucuresti.
Biletele le-am cumparat partial de la Agentia CFR Brezoianu (in spatele Primariei Capitalei) si partial din strainatate, astfel: (tine cont si de faptul ca in mod normal, daca nu il iei la vreo oferta restrictiva, orice bilet international are valabilitate 3 luni, te poti opri oriunde pe traseu in acest interval, te urci in orice tren vrei tu, singurele cu data fixa fiind rezervarile de loc sau cele pt vagonul de dormit)
-Bucuresti-Praga, via Budapesta. Am luat la acest bilet un supliment la vagon de dormit pana la Budapesta, m-am oprit in Budapesta 2 zile, dupa care m-am urcat intr-un Eurocity, tren de zi care face legatura Budapesta-Praga. Pentru acest eurocity puteam sa nu mai platesc nimic suplimentar, deoarece in marea lor majoritate, trenurile din Vest nu necesita rezervare obligatorie a locului ca la noi, dar ca sa fiu sigur, mi-am cumparat locul tot de la Agentia CFR Brezoianu, cu n echivalentul a 3 euro. Trenul oricum a fost destul de gol si nu s-ar fi intamplat nimic daca nu as fi luat rezervarea de loc.
-Praga -Salzburg, ar fi fost scump prin CFR. Am intrat pe site-ul Cailor Ferate Cehe si am vazut ca aveau bilete la eurocity cu numai 19 euro, daca cumparai online biletul, fara posibilitate de rambursare a banilor in caz de neprezentare. fiind singur ca o sa merg, a meritat din plin sa cumpar acest bilet, avand un pret atat de convenbabil pentru o distanta de peste 400 de km. Procedeul de cumparare a fost foarte simplu, putand inclusiv sa imi aleg loc la geam, iar biletul trebuind doar sa il printez pentru a il arata controlorului
-Salzburg-Munchen-Salzburg l-am facut intr-o zi, distanta dintre cele doua orase fiind foarte mica. Am beneficiat de o oferta, denumita Bavaria Ticket, prin care poti cumpara un bilet cu 28 de euro, pe care pot calatori pana la 5 persoane si care iti permite sa calatoresti in landul bavaria, cu conditia sa pleci si sa te intorci in aceeasi zi. Biletul era valabil si cu plecare din Salzburg, chit ca acest oras e in Austria si l-am achizitionat de la un automat de biilete din gara Salzburg. Trenul a facut cam o ora jumate la dus si ora jumate la intors, astfel incat am avut vreo 10 ore bune sa hoinaresc prin Munchen,
-Salzburg-Viena-Bucuresti a fost de fapt...Freilassing-Viena-Bucuresti. Aici e o mica smecherie. In momentul in care vrei sa mergi din Romania spre un oras austriac aflat spre granita cu Germania (cum e si Salzburg) sau se vii de acolo in tara, pentru a nu include in costul total al biletului si segmentul de drum parcurs in Austria, care este foarte scump, se cumpara bilet pana la/de la prima statie de tren care se afla in Germania, imediat dupa granita cu Austria, platind astfel pentru teritoriul austriac doar o suma de bani ce reprezinta taxa de tranzitare si care e cam cu 70% mai mica decat taxa aferenta parcurgerii normale a teritoriului austriac. Astfel, Freilassing, care se afla la doar 7 km de Salzburg si e primul oras german de dupa granita austro-germana (granita pur simbolica si utilizata doar pentru astfel de chestiuni, pentru ca altfel nici nu simti ca treci in alta tara, e ca si cum ai merge de la Bucuresti la Chitila, pastrand bineinteles proportiile), mi-a asigurat un bilet cu un pret mult mai mic decat daca l-as fi luat Salzburg-Bucuresti. Deci, in concluzie, la intoarcere am avut biletul Freilassing-Bucuresti, cu plecare din Salzburg. M-am oprit in Viena, iar de aici am venit in tara cu rapidul Dacia, platind doar suplimentul de cabina de dormit, pentru Viena-Bucuresti. Acest intreg segment, Freilassing-Viena-Bucuresti, l-am cumparat de asemenea din Bucuresti.
Biletele le-am cumparat cu doar o zi inainte de plecare. In general gasesti locuri, dar nu intotdeauna la trenurile unde vrei initial. De exemplu, segmentul Bucuresti-Budapesta as fi vrut sa il fac cu rapidul de Viena, fiind mai mici preturile suplimentului la vagonul de dormit. Fiind cu o zi inainte, nu au mai avut locuri decat la cuseta de 6 persoane, asa ca am fost nevoit sa iau pentru un tren care pleca ceva mai tarziu a doua zi, avand destinatie finala Budapesta, unde insa suplimentul de dormit era aproape dublu, din cauza ca cica trenul de Viena beneficiaza de niste tarife mai mici, datorita unor intelegeri la nivelul companiilor de cale ferata.
pretul total al calatoriei cu trenul (Bucuresti-Budapesta-Praga-Salzburg-Munchen-Salzburg-Viena-Bucuresti), incluzand supliment de dormit la cabina de doua persoane (care este destul de scump) pe Bucuresti-Budapesta si Viena-Bucuresti, biletul cumparat online de la cehi si cel pentru Munchen, m-au costat circa 250 de euro.
3. nu, nu numai la vagonul de dormit, am explicat mai sus
4. pentru Bucuresti-Eindhoven eu vad cea mai buna varianta ca fiind biletul direct, dus intors, la care sa mai platesti doar eventualele suplimete de loc si de dormit. Pentru variante de tren, poti sa te uiti si pe www.dbahn.de, selectand limba engleza, daca nu stii germana. Eu personal ti-as da urmatoarea varianta:
plecare din Bucuresti Nord - Viena Westbahnhof la 16.45, ajungi in Viena a doua zi la ora 08.57. Poti sa iti iei la cuseta sau chiar si la vagon obisnuit, cu scaune, doar ca o sa fii cam amortit si trebuie sa fii un pic mai atent la bagaje. Cand ajungi, te plimbi un pic prin Viena, iar spre seara pleci spre Eindhoven, avand doua variante:
a. Viena Westbahnhof -Munchen, plecare 18.20. sosire 22.30, avand legatura spre Utrecht la 22.44, unde ajungi a doua zi la 08.28, iar la 08.38 ai de aici spre Eindhoven, cu sosire la 09.28. Dezavantajul major al acestei rute este ca ai doar 14 minute la Munchen intre cele de doua trenuri; in principiu, la ei trenurile functioneaza aproape perfect, dar pot apare defectiuni, iar daca pierzi trenul spre utrecht, treaba se complica; un alt dezavantaj, la fel de dureros, este faptul ca se pare ca trenul Munchen-Utrecht nu are decat vagoane de dormit, ceea ce te obliga la o cheltuiala supliemntara. faptul ca in utrecht ai doar 10 minute intre trenuri nu trebuie sa te ingrijoreze, pentru ca in mod sigur poti sa iei orice tren prinzi spre eindhoven, daca trenul de la Munchen soseste cu intarziere, mai ales ca distanta intre cele doua orase olandeze este mica si sunt in mod sigur legaturi frecvente.
b. Viena Westbahnhof -Frankfurt, plecare la 19.54, sosire 05.25. Frankfurt - Utrecht, plecare 07.29, sosire 10.58. Utrecht-Eindhoven, plecare 11.08, sosire 11.58. Avantajele ar fi ca pe traseul Viena-Frankfurt, trenul acesta de noapte are si vagoane cu scaune, deci nu trebuie sa mai platesti supliment de dormit, iar diferenta intre trenuri e ceva mai maricica, ceea nu mai pune presiune pe tine in cazul unei intarzieri pe vreunul din segmente. Eu cred ca as alege aceasta a doua varianta. Pentru orele care le petreci in Viena, ca sa te poti plimba linistit, iti poti lasa bagajele la casutele de bagaje ce se gasesc in gara, taxa fiind nesemnificativa.
Faptul ca vrei sa pleci dupa Craciun, daca inteleg bine dintr-o postare anterioara, ma face sa te indemn sa cumperi totusi biletul din timp, adica pe la inceputul lui decembrie, pentru ca e o luna destul de aglomerata pe calea ferata, dar trebuie sa tii cont si de un aspect neplacut, si anume faptul ca la mijlocul lui decembrie se schimba cam la toate companiile de cai ferate mersul trenurilor, majoritatea rutelor ramanand, dar putand apare anumite diferente de orar in comparatie cu cel existent anterior. Fiind luna aglomerata, merita sa cumperi si rezervari de loc pentru variantele ce pleaca din Viena, chiar daca nu este obligatoriu, fiind insa sigur ca nu stai in picioare, iar pretul fiind destul de ok, cam 3-5 euro/loc/persoana. Din pacate, cei de la CFR nu cunosc nici ei aceste modificari decat cu doar cateva zile inainte, asa ca treci si vorbeste cu ei, la Agentie, pe la inceputul lui decembrie. Pentru intoarcere, urmareste variante asemnatoare ca la dus, astfel incat sa prinzi trenul Viena-Bucuresti, care pleaca la ora actuala din Viena la 18.50.
5. Alte ponturi nu imi vin momentan in minte; in principiu calatoriile cu trenul sunt foarte faine si foarte placute in Europa de Vest si nu ar trebui sa ai nici un fel de probleme, nici macar legate de siguranta personala. Mai apar si exceptii, ca cea povestita de mine in postarea anterioara, dar care nu ar trebui sa te ingrijoreze, ci doar sa te faca sa fii ceva mai precaut cand calatoresti noaptea. In mod normal totusi, nu apar nici un fel de probleme.
Imi pare rau ca a iesit o postare asa lunga, nu stiu cat de multe ai inteles din ea, din cauza ca sunt obosit si scriu destul de greoi in momentul de fata, sper insa sa iti fie de folos, iar daca mai ai nelamuriri, scrie fara ezitare si iti raspund cat de pot de repede, in masura in care pot sa iti dau un raspuns pertinent.
mahmud
4th September 2009, 10:08
pt.Mr-bek
mersi mult pt toate detaliile,intr-adevar la obiect.in mare cam asa arata si in carnetelul meu varianta cu trenul[mai este si varianta cu auto propriu]numai ca trebuie sa tin cont si de schimbarea mersului trenurilor si aici e marea dilema,cu legaturile.
cind se schimba mersul trenurilor la noi se schimba si in afara in acelasi timp sau este un decalaj al datei[inainte sau dupa]
vad ca ai folosit cfr-ul ca agentie,la wastels n-ai incercat?
mersi inca odata si sa stii ca revin daca am intrebari.
mr-bek
4th September 2009, 12:33
CITAT (mahmud @ 4th September 2009, 11:08)

pt.Mr-bek
mersi mult pt toate detaliile,intr-adevar la obiect.in mare cam asa arata si in carnetelul meu varianta cu trenul[mai este si varianta cu auto propriu]numai ca trebuie sa tin cont si de schimbarea mersului trenurilor si aici e marea dilema,cu legaturile.
cind se schimba mersul trenurilor la noi se schimba si in afara in acelasi timp sau este un decalaj al datei[inainte sau dupa]
vad ca ai folosit cfr-ul ca agentie,la wastels n-ai incercat?
mersi inca odata si sa stii ca revin daca am intrebari.
Probabil ca varianta auto ti se pare la ora actuala ceva mai lipsita de griji, in sensul ca nu mai depinzi de orarul trenurilor si mai ales, de schimbarile de la o garnitura la alta. Pe de alta parte, mi se pare multa mai interesant sa mergi cu trenul pe o astfel de ruta, dar, normal, ramane la latitudinea ta 
Mersul trenurilor actual este valabil pana pe 12 decembrie, deci incepand cu 13 se schimba. In principiu, daca pleci dupa Craciun, ai doua saptamani la dispozitie sa iti iei biletele pe noul mers, ceea ce ar fi suficient. Deja pe 12 decembrie ar trebui ca toate site-urile sa fie actualizate cu noul mers, asa ca putem arunca atunci inca o privire pe posibilele variante. Din fericire, toate companiile de cai ferate din Europa isi schimba mersul trenurilor in aceeasi zi, tocmai pentru a regulariza dintr-o data intreg traficul intern si international, iar schimbarile nu afecteaza in general trenurile internationale, decat cele care au circulatie intensa vara si redusa iarna. Pe ruta ta, singurele modificari cred ca sunt doar de ordinul minutelor, sau in cel mai rau caz, cateva ore mai devreme sau mai tarziu.
Pana acum, de fiecare data cand am plecat cu trenul in afara tarii, am folosit serviciile Agentiei CFR de la Brezoianu unde sunt niste doamne foarte ok, care de multe ori mi-au oferit variante mai bune decat gasisem eu. Poti incerca insa si la wastels, pentru a vedea ce ruta iti propun ei si cat ar costa, comparativ cu cei de la Agentia CFR. Personal, am auzit numai cuvinte bune despre cei de la wastels, dar nu i-am folosit pana acum.
Cu multa placere si oricand mai ai intrebari, te rog pune-le, nu e nici o problema.
MiculDexter
7th September 2009, 14:41
Salut
M-ar interesa în special ce trenuri sînt între Dortmund și Berlin. Unde aș putea găsi un orar și prețuri?
Vă mulțumesc.
Basti
7th September 2009, 15:03
CITAT (MiculDexter @ 7th September 2009, 15:41)

Salut
M-ar interesa în special ce trenuri sînt între Dortmund și Berlin. Unde aș putea găsi un orar și prețuri?
Vă mulțumesc.
www.bahn.de
Cautare: Dortmund Hbf-> Berlin Hbf
Pitzifelnic
7th September 2009, 15:08
CITAT (MiculDexter @ 7th September 2009, 15:41)

Salut
Vă mulțumesc.
http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe...ch%3C%2FSPAN%3E
albastru
8th September 2009, 10:28
Salut,
Vreau si eu sa vin din Viena cu DACIA, ce tipuri de vagoane sunt si cam pe la ce pret? Pentru bilet trebuie neaparat rezervare am inteles. Care e diferenta dintre cuseta si vagon de dormit? Exista prize in tren?
Multumesc.
wayfarer
8th September 2009, 11:30
sunt intr-o dilema:
vreau sa-mi iau un permis Interrail Globall Pass pt 22 zile consecutive ( 309 E ) si sa calatoresc prin Europa luna viitoare
problema e ca bugetul e de criza: cam 600-650 euro
credeti ca e posibil sa supravietuiesc vreo 2 saptamani prin Europa cu doar 300 de euro?
asta include mancare si ocazional cazare la vreun hostel cheap, pt ca de obicei nu prea pot dormi pe tren si o sa fiu obosit
sau ar fi mai bine sa iau un permis pt 10 zile si sa mai tai din elan?
sill.rds
8th September 2009, 14:46
CITAT (wayfarer @ 8th September 2009, 12:30)

sunt intr-o dilema:
credeti ca e posibil sa supravietuiesc vreo 2 saptamani prin Europa cu doar 300 de euro?
asta include mancare si ocazional cazare la vreun hostel cheap, pt ca de obicei nu prea pot dormi pe tren si o sa fiu obosit
Eu zic ca se poate, daca te zgarcesti la maximum, nu vizitezi obiective turistice, iti iei ceva conserve de acasa, rezervi din timp la hostel etc..
Experenta mea cea mai low cost a fost de 4 zile cu 100 euro (excluzand costul avionului), vara in Italia, in urmatoarele conditii: o noapte dormit in aeroport si doua la hostel, ceva sandwich-uri de acasa, fara sa vizitez obiective turistice, mancare de la fast food etc.
Bafta 
Hey23
8th September 2009, 15:21

sunt intr-o dilema:
vreau sa-mi iau un permis Interrail Globall Pass pt 22 zile consecutive ( 309 E ) si sa calatoresc prin Europa luna viitoare
Bugetul e la limita minima extrema. 2 saptamani cu mancare si hostel cu 300 de euro se poate dar daca abonamentul e de 22 de zile de ce sa stai doar 2 saptamani? Clar nu se merita sa-l irosesti.
Te inteleg daca iti place sa mergi cu trenul, dar fiindca ai buget limitat poti opta pentru varianta cu avionul. Cu 600 de euro poti sa faci un circuit de 2-3 saptamani in Europa in conditii decente, folosind Wizzair, Easyjet si mai ales Ryanair.
Iuliux
8th September 2009, 17:36

sunt intr-o dilema:
Am reusit eu sa fac ce ti-ai propus tu, singurul lucru diferit a fost ca am avut cazare ~ 12 zile din 18. Bugetul meu (cu tot cu bilet) a fost 650euro.
Cazarea a fost in diferite locatii cate 3 zile (Spania, Italia, Germania).
paulmarius
8th September 2009, 19:45
eu zic ca se poate.daca vrei numai sa vizitezi ,fara sa cheltui bani pe suveniruri etc,ceea ce mi se pare cam naspa .eu peste tot pe unde am fost am cumparat cate ceva.dar am fost de multe ori in calatorii fara a cheltui mare lucru,cu cortu....totusi aceasta experienta s-ar putea sa te marcheze foarte mult si ar trebui sa incerci sa mai faci rost de ceva bani,cam 300 de euro.nu o sa-ti para rau mai tarziu .si in legatura cu cazarea iti recomand sa nu mergi la hostel ci sa cauti gazda ,dar atentie sa negociezi cat mai mult,si sa va intelege-ti de la inceput sa nu-ti ceara si bani de drum pana la locatie ,ca asa fac unii .o sa iesi mult mai ieftin asa.in plus poti calatori noaptea cu trenu si sa dormi ,iar ziua sa vizitezi.si un cort din real cu 30 lei ti-ar fi de ajutor in situatia ta.poti poposi in zone montane ,dar acum fiind vremea mai rece e mai naspa...
mahmud
9th September 2009, 11:09
[quote name='mr-bek' date='
Mersul trenurilor actual este valabil pana pe 12 decembrie, deci incepand cu 13 se schimba. In principiu, daca pleci dupa Craciun, ai doua saptamani la dispozitie sa iti iei biletele pe noul mers, ceea ce ar fi suficient. Deja pe 12 decembrie ar trebui ca toate site-urile sa fie actualizate cu noul mers, asa ca putem arunca atunci inca o privire pe posibilele variante. Din fericire, toate companiile de cai ferate din Europa isi schimba mersul trenurilor in aceeasi zi, tocmai pentru a regulariza dintr-o data intreg traficul intern si international, iar schimbarile nu afecteaza in general trenurile internationale, decat cele care au circulatie intensa vara si redusa iarna. Pe ruta ta, singurele modificari cred ca sunt doar de ordinul minutelor, sau in cel mai rau caz, cateva ore mai devreme sau mai tarziu.
Pana acum, de fiecare data cand am plecat cu trenul in afara tarii, am folosit serviciile Agentiei CFR de la Brezoianu unde sunt niste doamne foarte ok, care de multe ori mi-au oferit variante mai bune decat gasisem eu. Poti incerca insa si la wastels, pentru a vedea ce ruta iti propun ei si cat ar costa, comparativ cu cei de la Agentia CFR. Personal, am auzit numai cuvinte bune despre cei de la wastels, dar nu i-am folosit pana acum.
Cu multa placere si oricand mai ai intrebari, te rog pune-le, nu e nici o problema.
[/quote]
am fost ieri la agentia din brezoianu si am cautat solutii cu doamna de la casa internationala pt calatoria mea
trei bilete pt trei adulti cu tot cu vagon de dormit pina la munchen,suplimente,locuri,tarif dus-intors=4200 lei!??
de acolo pina la eindhoven alti bani,alta fanfara!
cu wizz pina la bruxelles dus-intors=840 lei,de acolo ar putea veni cineva sa ne ia-cade varianta ca ne e teama cu avionul
varianta cu auto propriu este prima pe lista doar pina vedem cum se va prezenta vremea prin decembrie
zici ca ai gasit un bilet mai ieftin spre salzburg;ma gindeam sa aleg si eu aceasta varianta,adica buc-bud-praga sa-l iau de la noi iar pt restul traseului sa cumpar de afara,poate gasesc mai ieftin,ce ziceti?
mr-bek
10th September 2009, 09:53
CITAT (albastru @ 8th September 2009, 11:28)

Salut,
Vreau si eu sa vin din Viena cu DACIA, ce tipuri de vagoane sunt si cam pe la ce pret? Pentru bilet trebuie neaparat rezervare am inteles. Care e diferenta dintre cuseta si vagon de dormit? Exista prize in tren?
Multumesc.
Sunt vagoane cu scaune si vagoane cuseta si de dormit. Nu stiu cat costa doar dus, dar iti poti face o idee, stiind ca dus-intors e 98 de euro. probabil ca ar fi cam la jumatate de pret plus inca ceva, pt ca de obicei biletul dus-intors are o reducere cam de 20% fata de preturile normale.
Vagonul cuseta este cel cu 6 paturi si 4 paturi, preturile fiind de 23 de euro, respectiv 16,4 euro/ persoana/dus.
Cel de dormit este cu 1, 2 sau 3 paturi, preturile fiind de 64.8, 31.2, respectiv 23.4 euro/persoana/dus. In mod normal exista priza, care de cele mai multe ori si functioneaza
CITAT (mahmud @ 9th September 2009, 12:09)

am fost ieri la agentia din brezoianu si am cautat solutii cu doamna de la casa internationala pt calatoria mea
trei bilete pt trei adulti cu tot cu vagon de dormit pina la munchen,suplimente,locuri,tarif dus-intors=4200 lei!??
de acolo pina la eindhoven alti bani,alta fanfara!
cu wizz pina la bruxelles dus-intors=840 lei,de acolo ar putea veni cineva sa ne ia-cade varianta ca ne e teama cu avionul
varianta cu auto propriu este prima pe lista doar pina vedem cum se va prezenta vremea prin decembrie
zici ca ai gasit un bilet mai ieftin spre salzburg;ma gindeam sa aleg si eu aceasta varianta,adica buc-bud-praga sa-l iau de la noi iar pt restul traseului sa cumpar de afara,poate gasesc mai ieftin,ce ziceti?
Eu nu te sfatuiesc sa mergi prin Praga, pentru simplu motiv ca asa maresti lungimea traseului si implicit pretul. parerea mea este ca cea mai buna varianta ramane sa mergi pana la Viena cu vagon de dormit, iar de acolo tot cu trenul, prin Munchen sau Frankfurt, dupa variantele care ti le-am dat orientativ intr-o postare anterioara, la vagon normal, cu scaun, nu de dormit. Cred pretul care ti l-a zis e atat de mare tocmai pentru faptul ca tu ai cerut vagon de dormit pana la Munche, iar asta ridica foarte foarte mult pretul. desi oricum suma care ti-a dat-o e cam piperata. De aceea, eu cred ca tu trebuie sa iei bilet Bucuresti-Eindhoven direct, via Viena si Munchen sau via Viena si Frankfurt, la care sa mai platesti suplimentar dormitul pana la Viena si locurile pe scaune pentru restul calatoriei. Intamplator, o sa trec si eu astazi pe la Agentia CFR Brezoianu pentru a cumpara un bilet de tren si o sa o intreb si eu pe doamna de la international cat ar costa ambele variante pe care ti le-am sugerat mai sus. O sa iti scriu diseara rezultatul.
In ceea ce priveste cumpararea separata a biletelor, am gasit o varianta, dar e putin cam complicata si cam grea in momentul de fata, nestiind noul mers al trenurilor din decembrie si daca la acea data vor mai oferte. Exista bilete de tren promotionale Viena-Frankfurt la 29 de euro/persoana/dus si Frankfurt-Amsterdam la 39 de euro/persoana/dus, de la Amsterdam mai fiind doar o ora pana la Eindhoven. Practic daca tu ai prinde astfel de bilete, ai avea la 136 de euro, Viena-Amsterdam, dus-intors, la care s-ar mai adauga ceva, cred ca in jur de 20-25 de euro de la Amsterdam la Eindhoven, deci per total 160 de euro, iar cu inca 160 de euro/persoana/cabina de dormit 3 persoane/Bucuresti-Viena, Viena-Bucuresti, te-ai duce la un pret total cam de 320 de euro, luand asa pe bucati. problema este ca nu stiu daca aceste tarife mai sunt valabile si in decembrie, asa ca tot prin cfr pare mai sigur. oricum iti spun diseara cat mi-a zis mie ca ar costa.
Cu avionul, desi stiu ca nu preferi varianta asta, ai putea verifica si KLM, pentru ca au niste oferte pentru Amsterdam cu 140 de euro dus intors, iar de acolo nu ar mai costa asa mult trenul. Ma gandesc ca poate daca ai zbura cu KLM nu ti-ar mai fi asa teama ca la Wizz, desi in afara de mancarica de pe avion si orarul mai sigur al KLM, modul de a zbura e acelasi.
albastru
10th September 2009, 15:12
CITAT (mr-bek @ 10th September 2009, 10:53)

Sunt vagoane cu scaune si vagoane cuseta si de dormit. Nu stiu cat costa doar dus, dar iti poti face o idee, stiind ca dus-intors e 98 de euro. probabil ca ar fi cam la jumatate de pret plus inca ceva, pt ca de obicei biletul dus-intors are o reducere cam de 20% fata de preturile normale.
Vagonul cuseta este cel cu 6 paturi si 4 paturi, preturile fiind de 23 de euro, respectiv 16,4 euro/ persoana/dus.
Cel de dormit este cu 1, 2 sau 3 paturi, preturile fiind de 64.8, 31.2, respectiv 23.4 euro/persoana/dus. In mod normal exista priza, care de cele mai multe ori si functioneaza

Multumesc frumos. Am pus un prieten din Austria sa intrebe si am aflat ca un loc la cuseta 4 pers = 80 euro si la vagon de dormit = 95 euro, care se cam apropie de ce ai zis. Pe de alta parte, un autocar se pare ca este ~50 euro si face cam la fel (plecarea la 7 seara, ajunge in Arad la 5 dimineata). Cred ca totusi as inclina spre tren, mai ales daca are si priza (oare este safe pentru un laptop?). Vreo contraindicatie ptr cuseta de 4 pers?
Multumesc.
mr-bek
10th September 2009, 21:18
CITAT (albastru @ 10th September 2009, 16:12)

Multumesc frumos. Am pus un prieten din Austria sa intrebe si am aflat ca un loc la cuseta 4 pers = 80 euro si la vagon de dormit = 95 euro, care se cam apropie de ce ai zis. Pe de alta parte, un autocar se pare ca este ~50 euro si face cam la fel (plecarea la 7 seara, ajunge in Arad la 5 dimineata). Cred ca totusi as inclina spre tren, mai ales daca are si priza (oare este safe pentru un laptop?). Vreo contraindicatie ptr cuseta de 4 pers?
Multumesc.
Priza nu e o problema pt laptop, dar sunt 2 aspecte neplacute ce pot apare: din cate stiu eu, exista o singura priza in toata cabina, asa ca trebuie sa o ochesti tu primul si trebuie sa te asiguri ca nu se impiedica careva de fir; al doilea aspect e faptul ca se poate intampla, destul de frecvent, sa nu fie curent in priza. Depinde si de norocul fiecaruia, ca sa nu zic ca eu ultima oara am prins o priza care nu stiu pt ce tara fusese facuta, pentru ca nu se potrivea deloc la stecher-ele normale...
La cuseta de 4 nu ar trebui sa ai probleme, depinde insa si ce fel de vecini ai. Sa fii sigur ca usa e inchisa bine si ca banii si actele sunt bine pusi. In rest e cat se poate de ok.
PS. daca nu mergi pana la Bucuresti, ci te opresti la Arad, pretul la biletul de tren scade corespunzator, chiar si cu 15-20 de euro. uitasem sa iti precizez in postarea anterioara, ca preturile la cuseta si vagonul de dormit sunt de fapt suplimente, care se adauga la pretul normal, care se cere pentru stat pe scaune.
CITAT (mr-bek @ 10th September 2009, 10:53)

Intamplator, o sa trec si eu astazi pe la Agentia CFR Brezoianu pentru a cumpara un bilet de tren si o sa o intreb si eu pe doamna de la international cat ar costa ambele variante pe care ti le-am sugerat mai sus. O sa iti scriu diseara rezultatul.
pt mahmud:
Am fost azi asa cum ti-am spus la Agentia CFR si am intrebat-o cat ar costa Bucuresti-Eindhoven, via Frankfurt, cu dormit pana la Viena si in rest pe scaune. Biletul dus-intors, dupa ce am vazut cu ochii mei cum a facut calculele, ajunge la...2000 de ron/persoana (cred ca inseamna vreo 470-480 de euro). Chiar si cu permis Interrail, tot cam pe acolo ajungi. Interrailul de 10 zile, valabil 22 zile (pt ca banuiesc ca cel de 5 zile, valabil 10 zile, nu ar fi fost de ajuns) te-ar costa 359 de euro, iar adunand suplimentele de dormit si rezervarile de loc, nu esti asa departe de cei 470 de euro.
Eu daca as avea bani, as face drumul cu trenul, dar cum nu am
, cred ca cel mai bine este sa te oriientezi ori spre transportul auto, ori cu avionul (wizz sau chiar klm, daca prinzi o oferta buna). Iti mai recomand si Eurolines, care au un autocar ce pleaca din Bucuresti dimineata la 5 si ajunge a doua zi la ora 18.00 in Eindhoven. Pentru a vedea zilele de plecare si cat te costa, suna la 021 316.77.82/83/84.
paulmarius
12th September 2009, 13:06
multi aleg autocar crezand ca ies mai ieftin decat cu trenul...dar cu trenul chiar si fara cuseta ,cu loc la vagon normal ,e mai confortabil decat in autocar,unde nu ai spatiu si aer deloc si in plus e si mai ieftin.iti da o senzatie de libertate cum nu iti poti imagine. majoritatea prietenilor mei au folosit acest serviciu pentru a vizita europa.poti lasa bagajele in gara si sa vizitezi tot orasul...este superb iar conditiile din trenuri nu se compara nici pe departe cu cele din romania. iar partea interesanta este ca beneficiezi de reduceri semnificative si la alte mijloace de transport, cum ar fi ferry peste canalul manecii, metrouri sau autobuze. sfatul meu este sa alegeti aceasta varianta de transport si pentru faptul ca va da libertate si nu necesita un plan bine pus la punct din timp. mi s-a intamplat de multe ori sa ajung in gara si sa ma uit pe tabela cu mersul trenurilor sa vedem in ce directie o luam si ce mai vizitam.si sa nu uitam transportul feroviar e ecologic ,deci daca iubiti natura...
georgik123
13th September 2009, 10:27
paulmarius..... ai drepatate.. alegeti transportul cu trenul daca nu sunteti prea comozi. este cea mai buna si placuta varianta de a calatorii pentru cei care le place aventura si pot rezista la drum lung ...( sau n'au masina personala... varianta cea mai frumosa si cat de cat economica din partea mea )
P.S. marti 22 septembrie plec cu trenul Dacia din Arad la Viena si miam luat loc normal pe scaun pt ca trenul face doar 7 ore si nu cred ca este nevoie sa imi iau un loc la cuseta ..... a mai fost cineva asa ... este ok ...>>???
mahmud
13th September 2009, 13:53
pt.mr-bek
varianta aleasa va fi buc-budapesta-viena la vagon de dormit[150 euro/pers-la preturile de acum]iar de la viena unde ajunge la 09.00.,cu bilete luate la fata locului sa merg mai departe poate prind si vreo oferta atunci-parca as ramine o zi,doua si prin viena,mai ales ca in aceea perioada sunt si tirgurile de craciun-ce zici?
ce ma tine pe loc este doar schimbarea mersului trenurilor din 12 decembrie dar cea de la agentie a spus ca la sfirsitul lui noiembrie au deja diagramele si putem face planul de drum
despre rezervare la hotel in viena ce poti sa spui?m-ar interesa ceva fara avans si fara carduri[nu am asa ceva]!
oricum iti multumesc mult pt sfaturi si pt implicare-te mai deranjez daca am probleme sau nelamuriri!
pt:paulmarius si georgik123:
va multumesc pt sfaturi si aveti perfecta dreptate;am citiva ani "experienta" pe autocar,6 drumuri buc-kusadasi,si pot sa spun ca este criminal un drum de 24 ore cu genunchii la gura in autocar;voi alege varianta cu trenul tocmai pt ca iti da aceasta libertate de miscare si putin mai mult confort,iar faptul ca pot dormi noaptea decent si a doua zi sunt fresh cintareste si mai mult in luarea deciziei
mult succes!
mr-bek
14th September 2009, 09:22
[quote name='mahmud' date='13th September 2009, 14:53' post='7050756']
pt.mr-bek
varianta aleasa va fi buc-budapesta-viena la vagon de dormit[150 euro/pers-la preturile de acum]iar de la viena unde ajunge la 09.00.,cu bilete luate la fata locului sa merg mai departe poate prind si vreo oferta atunci-parca as ramine o zi,doua si prin viena,mai ales ca in aceea perioada sunt si tirgurile de craciun-ce zici?
ce ma tine pe loc este doar schimbarea mersului trenurilor din 12 decembrie dar cea de la agentie a spus ca la sfirsitul lui noiembrie au deja diagramele si putem face planul de drum
despre rezervare la hotel in viena ce poti sa spui?m-ar interesa ceva fara avans si fara carduri[nu am asa ceva]!
oricum iti multumesc mult pt sfaturi si pt implicare-te mai deranjez daca am probleme sau nelamuriri!
Ma bucur ca ai ales varianta cu trenul, asa cum au spus si ceilalti doi colegi de forum, transportul cu trenul este mult mai frumos si mai interesant decat cel cu autocarul.
Nu stiu ce sa iti zic despre ideea ta de a lua biletele din viena, la fata locului, pt ca de obicei, in Vest, biletele de tren sunt foarte scumpe si nu prea prinzi oferte daca le cumperi pe ultima suta de metri de la casa de bilete. Eventual, eu iti recomand sa imi aduci aminte de subiect pe la inceputul lui decembrie, iar dupa ce iti ochesti orientativ legaturile spre Eindhoven, putem cauta pe site-urile OBB sau ale D-Bahn, sa vedem ce oferte ar exista.
Despre cazarea la Viena, numai de bine
, e usor de gasit hotel, dar problema e ca orice hotel iti cere in principiu un numar de card, chit ca cele mai multe nu iti opresc banii in avans, dar vor sa fie sigure ca in caz ca tu nu apari si nu ii anunti din timp, sa te poata penaliza, oprindu-ti costurile pt prima noapte.
paulmarius
16th September 2009, 12:23
eu zic ca ,cu trenu chiar si fara cuseta,cu loc la vagon normal e mult mai confortabil decat autocarul.am mers de multe ori cu trenu cate 24 de ore si a fost bine.
wayfarer
16th September 2009, 14:22
ce as putea sa vad in 10 zile prin europa cu un permis interrail global pass?
initial am vrut un permis de 22 de zile, dar nu ar fi sustenabil din cauza bugetului( doar 400 de euro bani de cheltuiala)
vreau sa merg pana in olanda si inapoi( sau as putea opta sa iau o cursa low cost inapoi) si nu vreau sa vad europa din tren ci sa vizitez capitalele...
sugestii?
in afara de a-mi mari bugetul
codruta
16th September 2009, 22:44
[quote name='mahmud' date='13th September 2009, 12:53' post='7050756']
varianta aleasa va fi buc-budapesta-viena la vagon de dormit[150 euro/pers-la preturile de acum]iar de la viena unde ajunge la 09.00
Cred ca nu ai vazut si postarea mea mai veche. De la Viena ai tren direct spre Amsterdam si poti lua biletele online de pe www.oebb.at. Daca le iei din timp, poti gasi oferte la 39 euro/sens la cuseta sau la 59 euro/sens vagon de dormit.
Parerea mea este sa verifici si cat te costa biletul la vagonul de dormit dus - intors Bucuresti - Budapesta, si daca diferenta de tarif e semnificativa fata de Bucuresti - Viena, iti iei biletul Budapesta - Viena separat la vagon normal, ca sunt doar vreo 2 ore, si daca bine tin bine minte am platit vreo 15 euro pe el.
mahmud
17th September 2009, 09:05
CITAT (codruta @ 16th September 2009, 23:44)

Cred ca nu ai vazut si postarea mea mai veche. De la Viena ai tren direct spre Amsterdam si poti lua biletele online de pe www.oebb.at. Daca le iei din timp, poti gasi oferte la 39 euro/sens la cuseta sau la 59 euro/sens vagon de dormit.
Parerea mea este sa verifici si cat te costa biletul la vagonul de dormit dus - intors Bucuresti - Budapesta, si daca diferenta de tarif e semnificativa fata de Bucuresti - Viena, iti iei biletul Budapesta - Viena separat la vagon normal, ca sunt doar vreo 2 ore, si daca bine tin bine minte am platit vreo 15 euro pe el.
urmaresc toate postarile pt ca de aici ma documentez si pt asta multumesc celor ce imi raspund
chestia e ca fata de varianta initiala buc-endhoven a intervenit o modificare in sensul ca am dori sa facem un buc-viena la vagon de dormit cu
escala 2,3,4 zile dupa craciun imediat in viena,apoi sa continuam drumul.pina pe 12.12 nu pot face decit simulari pt ca abia la sfirsitul lui noiembrie apar noile diagrame cu mersul trenurilor;
pina atunci sap si astept pareri de la cunoscatori
tqs again!
paulmarius
27th September 2009, 10:06
eu lucrez la cfr,si as vrea sa fac o excursie impreuna cu niste prieteni in europa.stiu ca sunt niste facilitati pt cfr isti.care ar fi acestea?cat de mult pot vizita?si ce ar fi cel mai recomandta sa vizitez?
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.