mr-bek
12th August 2009, 21:48
CITAT (MLM @ 12th August 2009, 18:45)

salutare.
am si eu de facut un drum pana la budapesta.
ideea e ca trebuie sa ajung acolo dimineata iar seara sa plec inapoi in bucuresti.
site-ul de la cfr mi se pare imposibil de utilizat (ori am ramas eu in urma rau de tot

)
asa ca am nevoie de cateva info:
ce trenuri am din buc in budapeste si retur. ma intereseaza ceva mai ieftin

, cce trebuie sa cer si unde, etc
cand ajung acolo unde ma lasa, unde schimba bani in moneda lor, cum ma pot deplasa usor acolo, etc. orice informatie e binevenita.
multumesc celor ce ma vor ajuta
Salut,
La dus, ai doua variante: Rapidul Dacia care merge la Viena, cu plecare din Gara de Nord la ora 16,20 si cu sosire in Budapesta la 05.17; a doua varianta: din Bucuresti la ora 19,50 cu sosire in Budapesta la 08.47.
La intoarcere ai de asemenea din Budapesta doua variante: la ora 19,13, ajungand in Bucuresti Nord la 10,28. A doua varianta e reprezentata de acelasi Rapid Dacia de la Viena, cu plecare la ora 23.13 din Budapesta si care ajunge in Bucuresti la ora 13,59.
Te costa 76 de euro dus-intors la clasa a II-a si eventual suplimentul de cuseta (15 euro/cuseta 6 persoane/segment dde drum). Daca vrei mai multe amanunte, suna la Agentia Cfr Brezoianu, trafic international, tel. 021.314.55.28.
In privinta Budapestei, nu pot sa iti zic foarte multe
. Eventual uita-te la topicul special pentru Ungaria ce il gasesti la sectiunea "Vacante in Strainatate"(http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=95535[/url])
promocris
15th August 2009, 21:22
As vrea sa stiu daca este cineva care a cumparat din gara din Budapesta bilete de tren spre Venetia, si daca a intampinat cumva probleme .
Va multumesc anticipat.
metalactual
21st August 2009, 08:22
Sunt completa bata la acest capitol, poate ma ajuta cineva cu o info.:
Daca iau din gara, in aceasi zi cand plec, bilet Viena - Buc, la cuseta, cat ma costa - aprox. ??
Sunt eu cu nevasta, exista cuseta pt. doi sau doar pt. patru ?
Plecarile spre Buc., din Viena, se fac de la Westbahnhof ?
Thx !
mirwoona
21st August 2009, 08:47
CITAT (metalactual @ 21st August 2009, 09:22)

Sunt completa bata la acest capitol, poate ma ajuta cineva cu o info.:
Daca iau din gara, in aceasi zi cand plec, bilet Viena - Buc, la cuseta, cat ma costa - aprox. ??
Sunt eu cu nevasta, exista cuseta pt. doi sau doar pt. patru ?
Plecarile spre Buc., din Viena, se fac de la Westbahnhof ?
Thx !
Daca iei biletul din gara in aceeasi zi te costa la fel ca si cand l-ai lua dinainte: biletul de tren pentru o persoana: 98 de euro + supliment vagon de dormit 31,2 E (ptr cabina de 2 pers) / 23E (cabina 4 persoane).
Exista vagon de dormit ptr 2 persoane si cuseta pentru 4 si 6 persoane. Aici ti-am dat pretul pe persoana pentru locul la vagon de dormit - cabina 2 persoane si cuseta - 4 persoane.
Si sosirea si intoarcerea de la Viena se fac in/din gara Westbahnhof.
metalactual
21st August 2009, 08:51
Super promt raspuns. Thx !
Exista posibilitatea sa nu gasesti locuri la vagonul de dormit, cabina pt. 2 pers. ??
mirwoona
21st August 2009, 12:55
CITAT (metalactual @ 21st August 2009, 09:51)

Super promt raspuns. Thx !
Exista posibilitatea sa nu gasesti locuri la vagonul de dormit, cabina pt. 2 pers. ??
depinde cand pleci, adica perioada...cred k in weekend e mai ocupat, iar in perioada sarbatorilor clar nu gasesti.
dar da, exista posibilitatea....mai bine suna inainte si intreaba.
florin666
22nd August 2009, 18:15
Salut,
Ce optiuni sunt pentru Timisoara - Viena? Am vazut ca pretul e 57 eur, dus-intors, cu "Viena Special" al CFR, indiferent de tren. A mers cineva?
Multumesc anticipat
georgik123
22nd August 2009, 19:18
salutare !!!
eu plec la Viena din Arad cu trenul "Dacia" si singura optiunea este cea de la ora 2 a.m.
trenul face 6-7 ore pana acolo deci sunt la ora 9 dimineatza in viena in gara de vest.
intrebarea mea este ca pentru7 ore de drum nu imi trebuie cuseta sau vagon de dormit .. pot sta si intrun compartiment normal.. a fost careva pana acum intrun compartiment normal pe timp de noapte ...?? e ok..?? nu ai probleme cu "faimosii" raketi de care aud pe toate forumurile....
phantomro
23rd August 2009, 21:27
pentru bucuresti viena pretul de 98 de euro este pentru dus sau dus-intors
sau daca stie cineva pretul exact pt o persoana dus intors bucuresti viena si supliment pt cuseta de dormit de 2, 4 si 6 locuri
ms mult
mirwoona
24th August 2009, 09:19
CITAT (phantomro @ 23rd August 2009, 22:27)

pentru bucuresti viena pretul de 98 de euro este pentru dus sau dus-intors
sau daca stie cineva pretul exact pt o persoana dus intors bucuresti viena si supliment pt cuseta de dormit de 2, 4 si 6 locuri
ms mult
Dar e greu sa citesti un pic mai sus...tare greu..
"Daca iei biletul din gara in aceeasi zi te costa la fel ca si cand l-ai lua dinainte: biletul de tren pentru o persoana: 98 de euro + supliment vagon de dormit 31,2 E (ptr cabina de 2 pers) / 23E (cabina 4 persoane).
Exista vagon de dormit ptr 2 persoane si cuseta pentru 4 si 6 persoane. Aici ti-am dat pretul pe persoana pentru locul la vagon de dormit - cabina 2 persoane si cuseta - 4 persoane."
phantomro
24th August 2009, 12:46
CITAT (mirwoona @ 24th August 2009, 10:19)

Dar e greu sa citesti un pic mai sus...tare greu..
"Daca iei biletul din gara in aceeasi zi te costa la fel ca si cand l-ai lua dinainte: biletul de tren pentru o persoana: 98 de euro + supliment vagon de dormit 31,2 E (ptr cabina de 2 pers) / 23E (cabina 4 persoane).
Exista vagon de dormit ptr 2 persoane si cuseta pentru 4 si 6 persoane. Aici ti-am dat pretul pe persoana pentru locul la vagon de dormit - cabina 2 persoane si cuseta - 4 persoane."
deci 98 de euro dus-intors sau doar dus
mirwoona
24th August 2009, 13:12
98 euro dus intors...la preturile pentru suplimente, e doar pentru dus.
mahmud
25th August 2009, 14:36
salut!
sunt in cautarea celei mai bune variante de transport,cu trenul, BUCURESTI-EINDHOVEN sau orice localitate apropiata si de aceea apelez la ajutorul vostru,la cei care au facut acest drum sau altul spre europa de vest(se poate si pina in germania si de acolo sa fim luati de ruda noastra)
suntem 3 adulti si plecam din bucuresti imediat dupa Craciun;varianta cu avionul cade pt ca mi-e frica,iar cu auto personal este deschis un subiect separat.
orice info despre trenuri,legaturi,ore de plecare etc, vor fi binevenite,
multe multumiri!
codruta
25th August 2009, 15:57
CITAT (mahmud @ 25th August 2009, 13:36)

salut!
sunt in cautarea celei mai bune variante de transport,cu trenul, BUCURESTI-EINDHOVEN
Parerea mea este Bucuresti - Viena si apoi Viena - Amsterdam. Biletul Bucuresti - Viena e usor de procurat de la noi, pentru Viena - Amsterdam suni aici (http://www.oebb.at/pv/en/Travel_within_Europe/SparSchiene/SparSchiene_Netherlands/index.jsp), vezi in dreapta paginii scrie call center, cere biletele la 49 euro (loc in cuseta) pe sens. Bahn.de nu vede legatura asta directa, dar sigur este, ca anul trecut la trenul Viena - Strasbourg era atasat si vagonul de Amsterdam, care banui ca la un moment dat se lipeste de alte trenuri, deci nu trebuie sa schimbi de fapt. Trenul pleaca la 22:40 din Viena si ajunge in jurul orei 13:00 la Amsterdam.
a_lexu
26th August 2009, 19:22
Imi poate spune cineva daca in trenul de Salonic este vagon restaurant?
remg
26th August 2009, 20:00
CITAT (a_lexu @ 26th August 2009, 20:22)

Imi poate spune cineva daca in trenul de Salonic este vagon restaurant?
Nu este. Doar insotitorul de vagon mai vinde cite ceva, suc, apa bere.
acsel
27th August 2009, 11:31
Bun, revin dupa o intarziere. V-am spus cateva pagini mai in spate ca o sa ajung in Atena cu trenul. Am fost 6 persoane si ne-am luat o cuseta de 6 persoane. Conditii bune de calatorit, am avut aer conditionat cu toate ca la bulgari ne mai opreau si curentul deci si aerul conditionat.
Plecarea s-a facut la 12:16 parca nu mai stiu exact, la Giurigu am zabovit pe acolo cateva minute. Cel mai mult am stat in Sofia, am impresia ca o ora. Au schimbat niste vagoane si am impresia ca si sensul de mers. In Grecia am ajuns pe la 2-3 dimineata, in Promachonas parca. Iar in Salonic pe la 5 si ceva dimineata. Eram foarte nerabdatori ca sa ne luam suplimentul pentru Atena. Si acum sa va explic cum sta treaba, ca la noi in gara suna asa de bine dupa spusele domnisoarelor de la casa de bilete. Suplimentul pana in Atena ne-a costat 28,5 euro de persoana cu Intercity. Domnisoarele din Gara de Nord ne-au spus la achizitionarea biletelor ca o sa platim un supliment la trenul de lagatura din Salonic de la ora 7 si un pic MAXIM 5 EURO. Aasa au zis ele, noi am gasit altceva. Adevarul este ca mai erau legaturi pana in Atena la 12 si ceva cu 16 sau 18 euro de persoana, dar nu asta ni s-a spus in Gara de Nord. Sau mai era varianta sa stam pana la ora 23:00 aceasi zi si sa mergem GRATIS, wow. Nu cred ca era o optiune de asteptat aproape 17 ore prin gara si bineinteles sa pierdem o zi de vacanta.
La ora 7 si un pic am plecat din Salonic cu un INtercity. Vreau sa zic ca in afara de confort totul a fost super. E mult mai confortabil intercityu-l nostru decat al lor, dar a compensat peisajul. Ne-a dus prin munti, tunele lungi de cativa km, foarte frumos.
In Atena am ajuns la 12:15-20. Asadar se merita intr-un fel, dar daca stiam exact cat costa suplimentul pentru Atena, poate reuseam si faceam din timp rezervare la avion care sigur si spun sigur ca nu plateam mai mult 150-175 de euro dus-intors. SI aici ma refer la faptul ca daca faceam rezervare din timp. La intoarcere nu stiu exact cum a fost pentru ca eu nu m-am intors, inca sunt in vacanta. S-au intors decat ceilalti 5. Mi-au spus ca a fost OK, au dormit tot timpul si au avut intarziere in jur de 1 ora.
Scuzati graba cu care am scris acest post si scuzati greselile. Orele nu sunt cu exacitate, pot fi diferente de cateva minute.
Daca cineva are intrebari poate sa-mi trimita un mesaj.
Ciao si vacanta placuta in continuare.
mirwoona
27th August 2009, 13:02
CITAT (acsel @ 27th August 2009, 12:31)

Bun, revin dupa o intarziere. V-am spus cateva pagini mai in spate ca o sa ajung in Atena cu trenul. Am fost 6 persoane si ne-am luat o cuseta de 6 persoane. Conditii bune de calatorit, am avut aer conditionat cu toate ca la bulgari ne mai opreau si curentul deci si aerul conditionat.
Plecarea s-a facut la 12:16 parca nu mai stiu exact, la Giurigu am zabovit pe acolo cateva minute. Cel mai mult am stat in Sofia, am impresia ca o ora. Au schimbat niste vagoane si am impresia ca si sensul de mers. In Grecia am ajuns pe la 2-3 dimineata, in Promachonas parca. Iar in Salonic pe la 5 si ceva dimineata. Eram foarte nerabdatori ca sa ne luam suplimentul pentru Atena. Si acum sa va explic cum sta treaba, ca la noi in gara suna asa de bine dupa spusele domnisoarelor de la casa de bilete. Suplimentul pana in Atena ne-a costat 28,5 euro de persoana cu Intercity. Domnisoarele din Gara de Nord ne-au spus la achizitionarea biletelor ca o sa platim un supliment la trenul de lagatura din Salonic de la ora 7 si un pic MAXIM 5 EURO. Aasa au zis ele, noi am gasit altceva. Adevarul este ca mai erau legaturi pana in Atena la 12 si ceva cu 16 sau 18 euro de persoana, dar nu asta ni s-a spus in Gara de Nord. Sau mai era varianta sa stam pana la ora 23:00 aceasi zi si sa mergem GRATIS, wow. Nu cred ca era o optiune de asteptat aproape 17 ore prin gara si bineinteles sa pierdem o zi de vacanta.
La ora 7 si un pic am plecat din Salonic cu un INtercity. Vreau sa zic ca in afara de confort totul a fost super. E mult mai confortabil intercityu-l nostru decat al lor, dar a compensat peisajul. Ne-a dus prin munti, tunele lungi de cativa km, foarte frumos.
In Atena am ajuns la 12:15-20. Asadar se merita intr-un fel, dar daca stiam exact cat costa suplimentul pentru Atena, poate reuseam si faceam din timp rezervare la avion care sigur si spun sigur ca nu plateam mai mult 150-175 de euro dus-intors. SI aici ma refer la faptul ca daca faceam rezervare din timp. La intoarcere nu stiu exact cum a fost pentru ca eu nu m-am intors, inca sunt in vacanta. S-au intors decat ceilalti 5. Mi-au spus ca a fost OK, au dormit tot timpul si au avut intarziere in jur de 1 ora.
Scuzati graba cu care am scris acest post si scuzati greselile. Orele nu sunt cu exacitate, pot fi diferente de cateva minute.
Daca cineva are intrebari poate sa-mi trimita un mesaj.
Ciao si vacanta placuta in continuare.
Daca ai fi citit aici inainte, ai fi stiut ca pentru InterCity se plateste supliment destul de mult de la Salonic la Atena. Pentru trenurile normale nu plateai nimic
Nu stiu care mai e acum orarul trenurilor de la Salonic la Atena, dar acum 2 ani era un tren normal din salonic pe la 8 juma dimineata si ajungea in atena la 2 2juma.
mahmud
27th August 2009, 14:42
CITAT (mahmud @ 25th August 2009, 15:36)

salut!
sunt in cautarea celei mai bune variante de transport,cu trenul, BUCURESTI-EINDHOVEN sau orice localitate apropiata si de aceea apelez la ajutorul vostru,la cei care au facut acest drum sau altul spre europa de vest(se poate si pina in germania si de acolo sa fim luati de ruda noastra)
suntem 3 adulti si plecam din bucuresti imediat dupa Craciun;varianta cu avionul cade pt ca mi-e frica,iar cu auto personal este deschis un subiect separat.
orice info despre trenuri,legaturi,ore de plecare etc, vor fi binevenite,
multe multumiri!
inca mai astept sfaturi de la voi!
Ntim
27th August 2009, 15:35
CITAT (mahmud @ 27th August 2009, 15:42)

inca mai astept sfaturi de la voi!
Ai tren direct ( vagon de dormit ) Bucuresti ---Munchen.
Daca nu vrei vagon de dormit atunci ai varianta__Bucuresti-Budapesta si schimbi tren Budapesta-tren direct Munchen.
Biletul il iei pina unde vrei si din nou schimbi la Munchen mai departe. E foarte lejer si confortabil.
acsel
28th August 2009, 10:06
CITAT (mirwoona @ 27th August 2009, 14:02)

Daca ai fi citit aici inainte, ai fi stiut ca pentru InterCity se plateste supliment destul de mult de la Salonic la Atena. Pentru trenurile normale nu plateai nimic

Nu stiu care mai e acum orarul trenurilor de la Salonic la Atena, dar acum 2 ani era un tren normal din salonic pe la 8 juma dimineata si ajungea in atena la 2 2juma.
Am citit de partea cu suplimentul pentru InterCity dar nu ai inteles ce am vrut sa spun. Greseala a fost a celor de la casa de bilete din Gara de Nord, deoarece ni s-a spus ca legatura din Salonic spre Atena este la 7:30 dar nu ni s-a comunicat ca este InterCity, iar la intrebarea caat costa suplimentul la acel tren ne-au zis ca intre 3-5 euro. Asta e o mare tampenie din partea lor. Le era greu sa spuna pretul exact?
acsel
28th August 2009, 18:16
Raspund tot aici pentru ca nu mai pot sa trimit mesaje private, nu stiu din ce cauza.
OK, raspunsul meu pentru a_lexu: controlul este nesemnificativ, la granita o sa va ceara buletinele sau pasapoartele si o sa va strige dupa nume, se mai uita si un pic la fetele voastre:D Asta se intampla si la bulgari si la greci. In Sofia am ajuns seara si nu am observat fast-food-uri, plus ca jumate din noi dormeau la ora aia iar restu erau pe peron, se mai dezmorteau putin. Cat despre cuseta, totul OK, cum am spus noi am fost 6 persoane si am dormit bine de tot. Cam atat, deocamdata.
a_lexu
1st September 2009, 13:04
Multumesc pentru raspuns. Joi plec si eu cu acest tren, cand ma voi intoarce voi posta si niste poze pentru interesati.
mr-bek
2nd September 2009, 13:13
Tocmai m-am intors dintr-un mic periplu cu trenul prin Centrul Europei, in speta Ungaria, Cehia, Austria si Germania (Bavaria). Am prins cateva oferte foarte ok, un exemplu fiind Praga-Salzburg, Eurocity, cu numai 19 euro/persoana, ceea ce face ca pentru o distanta de aproximativ 450 de kilometri, biletul sa fie mai ieftin decat unul similar, valabil in Romania.
Ca sa nu fiu insa lipsit de intamplari iesite din comun, am avut o experienta "faina" pe rapidul Dacia, Viena-Bucuresti. In momentul in care am ajuns pe peronul garii din Viena si imi cautam vagonul repartizat, am zambit involuntar vazand ce vagoane vechi si cam vai de capul lor au repartizat austriecii pentru segmentul de tren ce se detasa la Budapesta, cu destinatia finala Belgrad. Zambetul mi s-a topit brusc cand am vazut ca si segmentul de Bucuresti Nord avea parte de acelasi tratament: daca vagoanele romanesti erau cat se poate de ok, cele ale OBB erau de productie italiana, fiind fabricate in 1975 si aratau foarte ciudat pe dinafara. "Norocul" a facut ca vagonul meu sa fie un astfel de exemplar; as fi nedrept sa zic ca interiorul era la fel de vechi, cabinele de dormit fiind cat de cat curate si destul de bine intretinute. Problema care mi-a atras atentia a fost insa cea referitoare la incuietoare: daca pe vagoanele CFR exista pe langa incuietoarea standard, inca una suplimentara (ce nu poate fi utilizata decat din interior, neputand fi deschisa de afara), cat si un lant de usa, vagonul OBB in cauza avea doar incuietoarea standard, ce nu parea a se tine prea bine si care, se putea deschide si de afara, fiind necesara doar o cheie ce putea fi incropita fara prea mare efort. Neavand ce face, am tras incuietoarea si am rezemat mai mult simbolic scara de usa si m-am culcat. Pe la 2 noaptea, cu vreo ora inainte de granita ungaro-romana, dormind pe patul de sus, la nivelul ochilor am simtit o fasie de lumina ce venea de pe coridor; frecandu-ma la ochi si crezand ca visez, am observat ca usa cabinei mele de dormit era deschisa usor-usor de afara, dar ca scara proptita nu permitea totusi o deschidere prea mare, fara a face zgomot. Fiind totusi adormit, nu am mai stat sa vad ce se intampla si am tras rapid usa, inchizand-o cat se poate de repede. Apropiindu-se ora de sosire la granita ungara si nestiind exact ce se intamplase anterior cu usa, am ramas treaz, iar ulterior, in timpul controlului vamal, am aflat detalii suplimentare de la pasagerii cabinei vecine: si la ei incuietoarea fusese deschisa de pe dinafara, iar trei barbati incercau sa deschida usa, dar se lovisera de aceeasi problema ca si la mine: scara rezemata in usa. Pe de alta parte, una din pasagerele respectivei cabine, fiind treaza, le-a deschis brusc usa in nas si i-a intrebat ce doresc, moment in care cei trei au inceput sa o dea pe un amestesc de germana si italiana, spunand ca ei cauta...al patrulea pat! (cabinele de dormit de care vorbesc sunt prevazute cu 2-3 paturi). Dandu-si seama ca au fost "desconspirati", cei trei barbati au tulit-o rapid fara prea mari explicatii. In timp ce impartaseam intre noi aceste doua intamplari, s-au apropiat si alti pasageri care auzisera discutia si care la randul lor au spus ca usile le-au fost incercate sau chiar deschise, norocul lor fiind ca majoritatea ori erau treji, ori blocasera usile cu scara. Insotitorul austriac a dat din umeri, spunand ca el ne-a avertizat la plecare sa inchidem usile.
In ciuda acestei intamplari, eu raman pe mai departe fan convins al calatoriei cu trenul. Pe de alta parte, e prima oara cand am parte de un astfel de eveniment pe aceasta ruta, desi am parcurs-o destul de frecvent in ultimii 2 ani, de fiecare data calatoria decurgand fara vreun incident neplacut. Trebuie insa ca atentia sa fie sporita, in conditiile in care exista o singura incuietoare la vagonul de dormit, pentru ca aceasta poate fi accesata si din exterior. Personal, eu nu inteleg de ce OBB utilizeaza astfel de vagoane pe aceasta ruta, in conditiile in care de multe ori au atasat vagoane mult mai bune si dotate cu incuietori multiple.
mahmud
3rd September 2009, 16:05
CITAT (mr-bek @ 2nd September 2009, 14:13)

Tocmai m-am intors dintr-un mic periplu cu trenul prin Centrul Europei, in speta Ungaria, Cehia, Austria si Germania (Bavaria). Am prins cateva oferte foarte ok, un exemplu fiind Praga-Salzburg, Eurocity, cu numai 19 euro/persoana, ceea ce face ca pentru o distanta de aproximativ 450 de kilometri, biletul sa fie mai ieftin decat unul similar, valabil in Romania.
Ca sa nu fiu insa lipsit de intamplari iesite din comun, am avut o experienta "faina" pe rapidul Dacia, Viena-Bucuresti. In momentul in care am ajuns pe peronul garii din Viena si imi cautam vagonul repartizat, am zambit involuntar vazand ce vagoane vechi si cam vai de capul lor au repartizat austriecii pentru segmentul de tren ce se detasa la Budapesta, cu destinatia finala Belgrad. Zambetul mi s-a topit brusc cand am vazut ca si segmentul de Bucuresti Nord avea parte de acelasi tratament: daca vagoanele romanesti erau cat se poate de ok, cele ale OBB erau de productie italiana, fiind fabricate in 1975 si aratau foarte ciudat pe dinafara. "Norocul" a facut ca vagonul meu sa fie un astfel de exemplar; as fi nedrept sa zic ca interiorul era la fel de vechi, cabinele de dormit fiind cat de cat curate si destul de bine intretinute. Problema care mi-a atras atentia a fost insa cea referitoare la incuietoare: daca pe vagoanele CFR exista pe langa incuietoarea standard, inca una suplimentara (ce nu poate fi utilizata decat din interior, neputand fi deschisa de afara), cat si un lant de usa, vagonul OBB in cauza avea doar incuietoarea standard, ce nu parea a se tine prea bine si care, se putea deschide si de afara, fiind necesara doar o cheie ce putea fi incropita fara prea mare efort. Neavand ce face, am tras incuietoarea si am rezemat mai mult simbolic scara de usa si m-am culcat. Pe la 2 noaptea, cu vreo ora inainte de granita ungaro-romana, dormind pe patul de sus, la nivelul ochilor am simtit o fasie de lumina ce venea de pe coridor; frecandu-ma la ochi si crezand ca visez, am observat ca usa cabinei mele de dormit era deschisa usor-usor de afara, dar ca scara proptita nu permitea totusi o deschidere prea mare, fara a face zgomot. Fiind totusi adormit, nu am mai stat sa vad ce se intampla si am tras rapid usa, inchizand-o cat se poate de repede. Apropiindu-se ora de sosire la granita ungara si nestiind exact ce se intamplase anterior cu usa, am ramas treaz, iar ulterior, in timpul controlului vamal, am aflat detalii suplimentare de la pasagerii cabinei vecine: si la ei incuietoarea fusese deschisa de pe dinafara, iar trei barbati incercau sa deschida usa, dar se lovisera de aceeasi problema ca si la mine: scara rezemata in usa. Pe de alta parte, una din pasagerele respectivei cabine, fiind treaza, le-a deschis brusc usa in nas si i-a intrebat ce doresc, moment in care cei trei au inceput sa o dea pe un amestesc de germana si italiana, spunand ca ei cauta...al patrulea pat! (cabinele de dormit de care vorbesc sunt prevazute cu 2-3 paturi). Dandu-si seama ca au fost "desconspirati", cei trei barbati au tulit-o rapid fara prea mari explicatii. In timp ce impartaseam intre noi aceste doua intamplari, s-au apropiat si alti pasageri care auzisera discutia si care la randul lor au spus ca usile le-au fost incercate sau chiar deschise, norocul lor fiind ca majoritatea ori erau treji, ori blocasera usile cu scara. Insotitorul austriac a dat din umeri, spunand ca el ne-a avertizat la plecare sa inchidem usile.
In ciuda acestei intamplari, eu raman pe mai departe fan convins al calatoriei cu trenul. Pe de alta parte, e prima oara cand am parte de un astfel de eveniment pe aceasta ruta, desi am parcurs-o destul de frecvent in ultimii 2 ani, de fiecare data calatoria decurgand fara vreun incident neplacut. Trebuie insa ca atentia sa fie sporita, in conditiile in care exista o singura incuietoare la vagonul de dormit, pentru ca aceasta poate fi accesata si din exterior. Personal, eu nu inteleg de ce OBB utilizeaza astfel de vagoane pe aceasta ruta, in conditiile in care de multe ori au atasat vagoane mult mai bune si dotate cu incuietori multiple.
da mai multe detalii,pt ca ma intereseaza sa fac si eu un astfel de drum cu trenul dar pina in olanda-einhoven
-ai plecat din bucuresti?
-de unde ti-ai luat bilete,ai rezervat din timp?
-ai calatorit numai la vagon de dormit?
-ceva sfaturi despre traseu,unde schimb tren,pina unde in germania este mai bine sa iau bilet
-orice alt pont e binevenit
mersi frumos
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.