Cu trenul prin Europa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35

Imperator

CITAT (Sadguardian @ 23rd July 2009, 23:59) *
Buna ziua. Anul acesta, mai exact in august, doresc sa vizitez Europa...Am stabilit un traseu dar am unele nelamuriri...

1. Ce inseamna Global Price?
2. Cine a mai fost prin Italia sau Elvetia cu trenul...a avut probleme sa nu prinda legatura din cauza ca trenul cu care calatorea avea intarziere ?...la noi e ceva obisnuit sa intarzie trenurile...infrastructura e de vina....dar la austrieci, italieni...e posibil sa intarzie mai mult de 10 min un IC\EC\TGV ?

Circuitul ar fi asa...plecare Romania cu tren direct Venetia...din Venetia catre Firenze-Pisa-Genova-Ventimiglia...aici stau o zi la un hotel...dupa care imi voi continua drumul din Ventimiglia-Genova catre Interlaken-Lauterbrunnen in Elvetia...aici iarasi stau o zi. In urmatoare zi, voi urca pana la 4100 m la Jungfrau cu trenul...fac 2-3 poze si cobor seara catre Interlaken de unde voi lua tren sau mai bine zis trenuri catre Viena...voi ajunge la 8 dim in Viena...putina plimbare si vizitare de oras dupa care seara voi lua un tren direct Romania.

3. Legat de Elvetia, a fost cineva pe liniile turistice ? ...Spiez-Interlaken-Luzern ? ...daca da, atunci la ce pret sa ma astept....aaa da, am uitat sa precizez...dispun de permis CFR international gratis ...problema ar fi la trenurile cu Global Price din am auzit dar vreau sa fiu sigur pentru ca nu vreau sa ajung la Venetia si sa raman deja fara bani...iar la liniile elvetiene turistice...se plateste daca am permis gratis si pentru tara respectiva ?

Din tariile precizate mai sus, adica Ungaria, Austria, Italia si Elvetia...la toate am gratiut

Vreau sa plec pe data de 2 August, deci as aprecia daca as primi raspunsuri cat mai rapide rolleyes.gif

Multumesc

1. Nu stiu ce inseamna Global Price. Daca e vorba de pretul de Inter-Rail, este probabil vorba de bilet valabil in toata Europa.
2. Da, e posibil sa intarzie si mult mai mult. Chiar si in Italia, pot exista temperaturi de peste 35 grade si si acolo se dilata sinele si se merge cu 20 la ora. In schimb, sunt mult mai multe trenuri, deci daca ai pierdut un tren, poti lua urmatoarea conexiune.
3. Interlaken - Luzern nu este o linie turistica. De fapt nici nu conteaza daca e linie turistica sau nu. Ce conteaza este daca mergi cu trenul de stat (SBB / CFF / FFS) sau cu o companie particulara. Spre deosebire de restul Europei, in Elvetia, exista numeroase companii de trenuri private. In general, companiile private care servesc zone rezidentiale (adica nu munti, etc), sunt incluse in pass-uri. In cazul companiilor care se "catara" pe munti, pass-ul iti ofera doar un discount (de exemplu, nu exista nici un pass de tip Inter-Rail care sa-ti includa drumul spre Jungfraujoch). Pentru preturi, uite-te pe site-ul lui SBB - www.sbb.ch. Un bilet dus-intors Interlaken - Jungfraujoch costa 181,80 franci elvetieni, cu pass, probabil ai un discount de 25 - 50%.
Sadguardian
Thank you... smile.gif

niccos
Buna ziua,

Ar trebui sa fac un drum la Budapesta si ma gandeam sa folosesc Cartea VSD (Vineri Sambata Duminica. Stiti cumva daca aceasta este valabila si pentru calatorii internationale ?
Multumesc.
Ntim
CITAT (niccos @ 1st August 2009, 17:58) *
Buna ziua,

Ar trebui sa fac un drum la Budapesta si ma gandeam sa folosesc Cartea VSD (Vineri Sambata Duminica. Stiti cumva daca aceasta este valabila si pentru calatorii internationale ?
Multumesc.

Pt Budapesta iei bilet dus intors si ai reducere 50% pe teritoriul Ungariei.
niccos
CITAT (Ntim @ 1st August 2009, 20:50) *
Pt Budapesta iei bilet dus intors si ai reducere 50% pe teritoriul Ungariei.

Cu bilet normal sau este un tip special cu reducere ?
Ntim
CITAT (niccos @ 2nd August 2009, 10:37) *
Cu bilet normal sau este un tip special cu reducere ?

La biletul numai _dus_nu este reducere de pret, reducerea se aplica doar daca iei bilet dus intors valabil 2 luni de la emitere. Suplimentar platesti doar loc ( obligatoriu si la dus si la intors). locul dus costa aprox 12 lei si intors aprox 800 forint.
niccos
>Ntim, Multumesc.

ubirici
ciao.va rog mult am nevoie urgent de niste sfaturi ,pareri sau cum vreti voi,nu stiu.trebuie sa ajug la bucuresti din verona-italia.am gasit tren,am aflat orar ,pret si ruta.am sa zicem informatii din sursa trenitalia dar as vrea sa imi spuna cineva cum se calatoreste,care sunt conditiile,cum este in vami...am facut planul teoretic cu ajutorul siteului cfitalia.deci tren euronight italian,clasa 1,cuseta 4 persoane.as vrea sa stiu daca am restricite la bagaj de aici sau din bucuresti(biletul il cumpar dus intors),daca sunt prize in cuseta sau internet,daca pot manca sau bea o cafea la vagonul restaurant ...mai pe scurt daca pot calatori 30 de ore dus si 30 intors in conditii civilizate.va rog din suflet sa imi mai spuneti si daca pot cumpara biletul cu doar o zi inaintea plecarii.multumesc si sper sa imi poata raspunde cineva.
mr-bek
CITAT (ubirici @ 6th August 2009, 23:12) *
ciao.va rog mult am nevoie urgent de niste sfaturi ,pareri sau cum vreti voi,nu stiu.trebuie sa ajug la bucuresti din verona-italia.am gasit tren,am aflat orar ,pret si ruta.am sa zicem informatii din sursa trenitalia dar as vrea sa imi spuna cineva cum se calatoreste,care sunt conditiile,cum este in vami...am facut planul teoretic cu ajutorul siteului cfitalia.deci tren euronight italian,clasa 1,cuseta 4 persoane.as vrea sa stiu daca am restricite la bagaj de aici sau din bucuresti(biletul il cumpar dus intors),daca sunt prize in cuseta sau internet,daca pot manca sau bea o cafea la vagonul restaurant ...mai pe scurt daca pot calatori 30 de ore dus si 30 intors in conditii civilizate.va rog din suflet sa imi mai spuneti si daca pot cumpara biletul cu doar o zi inaintea plecarii.multumesc si sper sa imi poata raspunde cineva.

Nu stiu ce tren ai gasit tu, dar eu personal iti recomand trenul direct venetia-Bucuresti, cu plecare la ora 21.32 din venetia si care ajunge dupa 32 de ore, la ora 6.19 in Gara de Nord. De la Verona la Venezia ai legaturi destule si le gasesti tu.
In privinta drumului, daca iei trenul direct de care iti spuneam mai devreme, o sa treci prin Slovenia, Croatia si Ungaria. Practic trenul nu e altceva decat un vagon Venetia-Bucuresti, care este tot timpul atasat la cate un tren international, care la randul sau beneficiaza de vagon restaurant. Conditiile sunt foarte ok, vagonul arata bine, uneori chiar foarte bine, ai priza si chiuveta in fiecare cabina de dormit, deci nu sunt probleme. Avand in vedere ca treci prin Croatia, cred ca este obligatoriu sa ai si pasaport la tine, nu numai buletin. Restrictii la bagaje nu exista, ma rog teoretic exista niste regulamente, dar daca nu ai zeci de sacose de rafie cu produse de contrabanda, nu iti zice nimeni absolut nimic.

Pe de alta parte, daca alegi alta varianta de tren (banuiesc ca ar fi ceva de genul un tren pana la viena si de acolo iei direct viena-bucuresti), iar nu sunt probleme si conditiile sunt foarte bune. Ce ma mira pe mine, este faptul ca la clasa I ai cuseta de 4 persoane. Daca nu ma insel, in Romania clasa I este aferenta doar cabinei de dormit cu doua paturi. Mai da si tu niste detalii asupra rutei exacte, ca sa stiu exact ce ar mai fi de spus.

In privinta biletului, atata timp cat sunt locuri, poti sa il iei si cu o zi inainte, dar vara poti avea surprize sa fie cam aglomerate trenurile, asa ca mai bine cauta sa ai mai mult timp inainte, pentru ca asa poti sa iti alegi si care pat il vrei.

Daca mai e ceva, sau ai mai multe amanunte, scrie.
ubirici

multumesc din suflet.trenul acela de 21,32 din venetia mestre l-am gasit si eu.miau spus ca este tren italian nu romanesc.cat despre bagaje nu am decat un geamantan de voiaj ,dar nu la volum mam referit.eu sunt de vina ca nu am scris corect.am cateva dulciuri,o cafea ,un vin si cateva jucarioare pt nepoti.era problema ca mama are sa imi dea chestii alimentare nu stiu gen..dulceata,branza sau altele.cativa amici miau zis ca in anii trecuti nu iau lasat sa treaca cu alimente.si legaturi din verona catre mestre am gasit si tren regional si expres.deci am de aici.am gasit de dimineata toata ruta si toate opririle.cam multe pentru un tren euronight dar ma incanta mai mult trenul.am venit si plecat doar cu masina si ma speria oarecum durata drumului dar,daca sunt conditii civilizate presupun ca este ok.multumesc din nou.
mr-bek
CITAT (ubirici @ 7th August 2009, 11:28) *
multumesc din suflet.trenul acela de 21,32 din venetia mestre l-am gasit si eu.miau spus ca este tren italian nu romanesc.cat despre bagaje nu am decat un geamantan de voiaj ,dar nu la volum mam referit.eu sunt de vina ca nu am scris corect.am cateva dulciuri,o cafea ,un vin si cateva jucarioare pt nepoti.era problema ca mama are sa imi dea chestii alimentare nu stiu gen..dulceata,branza sau altele.cativa amici miau zis ca in anii trecuti nu iau lasat sa treaca cu alimente.si legaturi din verona catre mestre am gasit si tren regional si expres.deci am de aici.am gasit de dimineata toata ruta si toate opririle.cam multe pentru un tren euronight dar ma incanta mai mult trenul.am venit si plecat doar cu masina si ma speria oarecum durata drumului dar,daca sunt conditii civilizate presupun ca este ok.multumesc din nou.

Drumul intr-adevar e e f lung, dar cu o carte buna sau un laptop, trece mai repede timpul. Am lamurit si faza cu trenul italian: practic vagonul romanesc este atasat la un euronight ce efectueaza traseul Venezia-Budapesta (si de aceea este considerat tren italian), dupa care va fi atasat ulterior la un Intercity spre Bucuresti. Asa ca pana la Budapesta vei beneficia de servicile unui vagon restaurant italian, iar de la Budapesta va fi unul romanesc, cel din urma insa nefiind spectaculos prin ceea ce ofera. Faptul ca ai produse alimentare in bagaje nu reprezinta nici o problema, chiar nu am auzit sa fie cineva oprit pentru acest lucru, cu exceptia cazului in care transporti cantitati industriale ce pot fi valorificate.

Cam atat...Drum bun si sa auzim de bine!
ubirici
maine dimineata ma duc la gara sa imi iau bilet.am sa revin cu amanunte cand intru in posesia lui si ulterior cu amanunte si impresii. miai fost de un real folos mr-bek .miau disparut indoielile.multumesc din nou.revin cand am biletul.o zi buna in continuare
georgik123
Salutare la toti forumistii!!!

Am si eu o rugaminte! Care poate sa'mi zica si mie cea mai ieftina varianta pt Arad - Viena !! Am inteles ca este 51 euro dus - intors . Si inca o intrebare : exista si trenuri pe timp de zii ca pt 7 ore cat face trenul nu vreau sa merg pe timp de noapte pt ca banuiesc ca pe timp de zi nu mai ai cum sa ai probleme cu hotii din ungaria!
mr-bek
CITAT (georgik123 @ 8th August 2009, 18:27) *
Salutare la toti forumistii!!!

Am si eu o rugaminte! Care poate sa'mi zica si mie cea mai ieftina varianta pt Arad - Viena !! Am inteles ca este 51 euro dus - intors . Si inca o intrebare : exista si trenuri pe timp de zii ca pt 7 ore cat face trenul nu vreau sa merg pe timp de noapte pt ca banuiesc ca pe timp de zi nu mai ai cum sa ai probleme cu hotii din ungaria!

Salut.

In primul rand, nu ar trebui sa iti fie teama de trenul de noapte, pentru ca faza cu hotii din ungaria este o exagerare, este aproape improbabil sa ai vreo problema; si in timpul zilei poti avea probleme, chiar pe trenurile din romania. Pentru linistea ta insa, iti propun si urmatoarele variante de zi biggrin.gif .

- Rapid 370 dinspre Bucuresti Nord, cu plecare din Arad la ora 05.45, ajungi in Budapesta keleti la ora 08.47, de unde ai spre Viena la ora 09.10, ajungand la 12.08. prin absurd ca ajungi in intarziere in Budapesta, ai spre Viena si o ora mai tarziu, la 10.10.
- Ai Rapidul 454, dinspre Simeria, cu plecare la 9.48 din Arad si ajungi la Budapesta keleti la ora 14.47, de unde ai apoi spre Viena la ora 17,10 sau 18,05 sau 19,05, in toate cele trei cazuri drumul spre Viena durand 3 ore.

In afara de Rapidul Dacia Bucuresti-Viena, care e trenul de noapte de care te temi naughty.gif , nu exista alta legatura directa Arad-Viena.

Nu stiu exact cat costa din Arad la Viena dar poti suna la Agentia CFR Arad, tel. 0257/280.977, iar ei iti vor spune exact pretul. Biletul il iei direct Arad-Viena si prin absurd ca nu prinzi legatura din Budapesta, ai dreptul sa te urci in urmatorul tren fara a mai plati suplimentar.
acsel
Azi am fost special pana la gara pentru plecarea trenului rapid 436 parca, spre Thesaloniki . Am observat ca are in componenta multe vagoane pentru bulgari si un singur vagon pentru Istanbul. Are idee cineva cam in ce componenta o sa ajunga trenul in Salonic? sau de exemplu am vazut vagonul cuseta care nu arata cine stie ce, sunt compartimente si cu 6 paturi ?
mr-bek
CITAT (acsel @ 10th August 2009, 13:30) *
Azi am fost special pana la gara pentru plecarea trenului rapid 436 parca, spre Thesaloniki . Am observat ca are in componenta multe vagoane pentru bulgari si un singur vagon pentru Istanbul. Are idee cineva cam in ce componenta o sa ajunga trenul in Salonic? sau de exemplu am vazut vagonul cuseta care nu arata cine stie ce, sunt compartimente si cu 6 paturi ?

Trenul care pleaca la Salonic e format de fapt din doua trenuri: Bosphorus- spre Istanbul si Romania- spre Salonic. Are 2 vagoane pt istanbul: unul turcesc de cusete (e alb cu niste dungi rosii si scrie "tcdd" pe el) si unul romanesc cu cabine de dormit, vreo 2 bulgaresti - cu scaune, care merg pana la Sofia din cate stiu eu, inca unul bulgaresc de cusete care se opreste la granita cu Grecia si, in fine, unul romanesc, avand cusete de 4 si 6 locuri. Este aproape cert ca la granita dintre Bulgaria si Grecia se mai adauga niste vagoane, cu compartimente normale, pentru Salonic.

Daca vrei sa mergi la Salonic, din Bucuresti nu ti se da loc decat in acel vagon romanesc (22 euro cuseta de 4 pers. sau 15 cea de 6 pers., plus biletul de tren sau permisul de balkan pass).
acsel
CITAT (mr-bek @ 10th August 2009, 14:21) *
Trenul care pleaca la Salonic e format de fapt din doua trenuri: Bosphorus- spre Istanbul si Romania- spre Salonic. Are 2 vagoane pt istanbul: unul turcesc de cusete (e alb cu niste dungi rosii si scrie "tcdd" pe el) si unul romanesc cu cabine de dormit, vreo 2 bulgaresti - cu scaune, care merg pana la Sofia din cate stiu eu, inca unul bulgaresc de cusete care se opreste la granita cu Grecia si, in fine, unul romanesc, avand cusete de 4 si 6 locuri. Este aproape cert ca la granita dintre Bulgaria si Grecia se mai adauga niste vagoane, cu compartimente normale, pentru Salonic.

Daca vrei sa mergi la Salonic, din Bucuresti nu ti se da loc decat in acel vagon romanesc (22 euro cuseta de 4 pers. sau 15 cea de 6 pers., plus biletul de tren sau permisul de balkan pass).

Noi o sa mergem pana in Atena. Avem Balkan Pass mi se pare, 350 ron dus-intors la cuseta/persoana. Nu prea am inteles faza cu schimbatul trenurilor in Salonic, mai trebuie cumparat alt bilet atunci cand trenul ajunge in Salonic pentru Atena? Oricum stiu sigur ca din Salonic in Atena o sa fie loc pe scaun normal, fara cuseta.
mr-bek
CITAT (acsel @ 10th August 2009, 15:08) *
Noi o sa mergem pana in Atena. Avem Balkan Pass mi se pare, 350 ron dus-intors la cuseta/persoana. Nu prea am inteles faza cu schimbatul trenurilor in Salonic, mai trebuie cumparat alt bilet atunci cand trenul ajunge in Salonic pentru Atena? Oricum stiu sigur ca din Salonic in Atena o sa fie loc pe scaun normal, fara cuseta.

Trenul international din Bucuresti merge doar pana la Salonic si, asa cum ai spus si tu, iti vei continua calatoria spre Atena cu un alt tren. In mod normal trenul ajunge cu intarziere in Salonic, asa ca nu o sa prinzi prima legatura care apare in mersul trenurilor si te poti urca in trenul care il prinzi tu spre Atena. Totusi, grecii au o politica curioasa cu Balkan pass-urile, ca si cu Interrail-ul, in sensul ca cer plata unui supliment pentru trenurile cu rang superior (care variaza intre 5 si 18 euro; nu e vorba, ca si in Romania platesti un supliment asemanator pentru intercity, daca mergi cu Balkan pass-ul). In mod normal, din cate stiu eu, cei din Bucuresti ar trebui sa aiba dreptul de a iti da locul pentru Salonic-Atena, sau macar sa iti zica cat te costa. Totusi, cel mai bine cred ca este ca in Salonic, inainte de a te urca in trenul de Atena, sa intrebi la casa de bilete de acolo daca trebuie sa mai platesti vreun supliment, avand in vedere ca ai Balkan Pass.

PS> Pretul care mi l-ai dat tu, banuiesc ca e format din pretul unui balkan pass de 5 zile + suplimentul de pret pentru cuseta, dus/intors.
Ntim
In Salonic te dai jos si mergi la casa de bilete si ceri loc pt primul tren spre Atena ( daca e intercitiexpres platesti locul, daca e rapid nu platesti nimic )
acsel
Da pretul este pentru cel de 5 zile dar si dus-intors. Cat despre supliment am inteles ca nu este mai mult de 5 euro, ceva de genu.
a_lexu
CITAT (mr-bek @ 10th August 2009, 15:41) *
Trenul international din Bucuresti merge doar pana la Salonic si, asa cum ai spus si tu, iti vei continua calatoria spre Atena cu un alt tren. In mod normal trenul ajunge cu intarziere in Salonic, asa ca nu o sa prinzi prima legatura care apare in mersul trenurilor si te poti urca in trenul care il prinzi tu spre Atena. Totusi, grecii au o politica curioasa cu Balkan pass-urile, ca si cu Interrail-ul, in sensul ca cer plata unui supliment pentru trenurile cu rang superior (care variaza intre 5 si 18 euro; nu e vorba, ca si in Romania platesti un supliment asemanator pentru intercity, daca mergi cu Balkan pass-ul). In mod normal, din cate stiu eu, cei din Bucuresti ar trebui sa aiba dreptul de a iti da locul pentru Salonic-Atena, sau macar sa iti zica cat te costa. Totusi, cel mai bine cred ca este ca in Salonic, inainte de a te urca in trenul de Atena, sa intrebi la casa de bilete de acolo daca trebuie sa mai platesti vreun supliment, avand in vedere ca ai Balkan Pass.

PS> Pretul care mi l-ai dat tu, banuiesc ca e format din pretul unui balkan pass de 5 zile + suplimentul de pret pentru cuseta, dus/intors.

Cam cu ce intarziere ajunge deobicei trenul in Salonic?
boggo
CITAT (a_lexu @ 11th August 2009, 12:26) *
Cam cu ce intarziere ajunge deobicei trenul in Salonic?

Cand am fost in iulie, trenul nu a avut intarziere deloc in Salonic biggrin.gif

CITAT (acsel @ 10th August 2009, 20:50) *
Da pretul este pentru cel de 5 zile dar si dus-intors. Cat despre supliment am inteles ca nu este mai mult de 5 euro, ceva de genu.

Suplimentul pentru intercityul de 7:24 a fost 33 euro. La intoarcere am venit cu un 'accelerat' pentru care nu trebuia supliment. Totusi am vazut ca localnicii aveau atasat la bilet o rezervare de loc, cu pret 0 euro. Noua ne-au zis in Atena in gara ca nu avem nevoie, fapt pentru care a trebuit sa ne mutam de doua ori cand veneau grecii necunoscatori de engleza si ne aratau rezervarea lor...
acsel
CITAT (boggo @ 11th August 2009, 13:04) *
Cand am fost in iulie, trenul nu a avut intarziere deloc in Salonic biggrin.gif

Suplimentul pentru intercityul de 7:24 a fost 33 euro. La intoarcere am venit cu un 'accelerat' pentru care nu trebuia supliment. Totusi am vazut ca localnicii aveau atasat la bilet o rezervare de loc, cu pret 0 euro. Noua ne-au zis in Atena in gara ca nu avem nevoie, fapt pentru care a trebuit sa ne mutam de doua ori cand veneau grecii necunoscatori de engleza si ne aratau rezervarea lor...

Sa inteleg ca primul tren din Salonic spre Atena este intercityul de 7:24 ? Pai cui ii mai convine sa plateasca inca 33 de euro. Pana la urma Balkan Pass-u asta ce mama masii imi ofera? mi s-a spus ca din Salonic mai trebuie sa platim decat un supliment pentru loc in trenul pentru Atena.
acsel
Nu mai pot sa dau EDIT.
Mi-am raspuns singur pana la urma, la intercity intradevar e mai scump biletul dar la urmatorul tren e OK.

Aici sunt toate trenurile care pleaca din Salonic spre Atena:

http://www.ose.gr/ose/content/RSearch.aspx...31;ΑΣ
MLM
salutare.
am si eu de facut un drum pana la budapesta.
ideea e ca trebuie sa ajung acolo dimineata iar seara sa plec inapoi in bucuresti.

site-ul de la cfr mi se pare imposibil de utilizat (ori am ramas eu in urma rau de tot biggrin.gif )

asa ca am nevoie de cateva info:
ce trenuri am din buc in budapeste si retur. ma intereseaza ceva mai ieftin biggrin.gif, cce trebuie sa cer si unde, etc
cand ajung acolo unde ma lasa, unde schimba bani in moneda lor, cum ma pot deplasa usor acolo, etc. orice informatie e binevenita.
multumesc celor ce ma vor ajuta
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.