codruta
25th June 2009, 13:05
CITAT (a_lexu @ 25th June 2009, 13:02)

Alexxxx, am vazut ca ai informatii cam despre toate trenurile internationale

Nu ai cumva si niste poze cu cuseta de 4 de pe trenul de Salonic? Am citit mai pe la inceputul topicului ca exista si cateva cusete cu priza. Stii ceva despre asta? Merci!
Poze n-am, dar am fost cu una. Da, este priza, noi ne-am incarcat telefoanele si ne-am uitat si la vreo 2 filme pe laptop. Sunt noi si super ok. Chiar mai bune decat vagonul de dormit (cu care ne-am intors si la care nu functiona aerul conditionat).
a_lexu
25th June 2009, 13:10
Asta da veste buna
Multam!
alexxxxx
25th June 2009, 13:49
In principiu poti prinde cusete 40-31 (cel mai frecvent) sau chiar 44-76 (arata ca 40-31 doar ca are si ceva televizoare prin el, in anumite componente.
Poze poti sa vezi pe linkul asta ce si cum, nu-s ale mele pozele asa ca nu le pun eu aici.
Dupa cum ti-a zis si codruta, gasesti priza in ele.
boggo
29th June 2009, 10:03
CITAT (alexxxxx @ 23rd June 2009, 19:46)

Nu stiu ce vagon de dormit vine (daca vine) de la Budapesta. Anii trecuti atasau doar un vagon clasa venit de la Budapesta, la Videle.
In principiu cu flexipassul poti sa-ti iei bilet la vagon clasa sau de dormit de la Arad la Bucuresti, platind doar suplimentele de pat, daca e cazul. La vagonul clasa care vine de la Budapesta n-ar trebui sa platesti nimic, eventual sa-ti iei vagon de dormit de la/pana la Videle. Suplimentul de pat Bucuresti-Salonic e 39 E /sens la dubla.
Mi-am luat azi flexipassul. Vagonul exista si pretul la dubla e 167 lei (nu euro cum aflasem prima data) de la Arad la Salonic. De fapt e chiar 39 euro
. In Bucuresti sta 2 ore, o marja destula in caz ca apar intarzieri (desi cu cfr-ul nu sti niciodata)
alexxxxx
29th June 2009, 10:14
e bun pretul. Referitor la interzieri, chiar daca intarzie trenul de la Arad cel care pleaca de la Bucuresti il asteapta, deci nu-ti face griji.
entity22
3rd July 2009, 16:59
plec in Austria pe 23 la munte si m-am gandit sa merg cu trenul ca-mi place. Eu am mai fost pe ruta Buc-Viena acu' 2 ani,cuseta 2 locuri,clasa I si a fost buna cuseta,noua,aer conditionat. S-a schimbat ceva sau tot asa e? A mers cineva recent sa-mi spuna si mie daca se respecta programul cat de cat pt ca ma intereseaza sa ma uit de conexiune pt Salzburg(stiu ca sunt multe dar asa ca idee)
alexxxxx
3rd July 2009, 19:59
de obicei avea cam juma de ora-1 ora intarziere. Acum vad ca l-au pus sa plece cu jumatate de ora mai devreme, banuiesc ca sa evite intarzierile. Trenuri spre Salzburg sunt din 2 in 2 ore, trenul ar trebui sa ajunga la 9 in Viena si tren parca e la 10. In cel mai rau, daca pierzi legatura, o iei pe urmatoarea, biletul e valabil.
Vezi sa-ti iei bilet pana la Sargans, prima statie din Elvetia, astfel iesi considerabil mai ieftin ca se considera tranzit in Austria si-ti dau 70% reducere. Cand am fost eu pana in Innsbruck acum vreo 2 ani era biletul dus-intors pana la Innsbruck 10 milioane si pana la Sargans 6,5. Iei pana la Sargans si cobori unde ai treaba. Traseul e super din Viena spre munti, cand am fost eu am prins tren panoramic (cu geamuri foarte mari si putin deasupra capului) si a fost super-frumos.
Garniturile nu s-au schimbat, sunt absolut ok. Trenul are intotdeauna si vagon restaurant, deci poti profita.
entity22
4th July 2009, 18:43
CITAT (alexxxxx @ 3rd July 2009, 20:59)

de obicei avea cam juma de ora-1 ora intarziere. Acum vad ca l-au pus sa plece cu jumatate de ora mai devreme, banuiesc ca sa evite intarzierile. Trenuri spre Salzburg sunt din 2 in 2 ore, trenul ar trebui sa ajunga la 9 in Viena si tren parca e la 10. In cel mai rau, daca pierzi legatura, o iei pe urmatoarea, biletul e valabil.
Vezi sa-ti iei bilet pana la Sargans, prima statie din Elvetia, astfel iesi considerabil mai ieftin ca se considera tranzit in Austria si-ti dau 70% reducere. Cand am fost eu pana in Innsbruck acum vreo 2 ani era biletul dus-intors pana la Innsbruck 10 milioane si pana la Sargans 6,5. Iei pana la Sargans si cobori unde ai treaba. Traseul e super din Viena spre munti, cand am fost eu am prins tren panoramic (cu geamuri foarte mari si putin deasupra capului) si a fost super-frumos.
Garniturile nu s-au schimbat, sunt absolut ok. Trenul are intotdeauna si vagon restaurant, deci poti profita.
mersi frumos ! si eu cand am fost la viena acu' 2 ani cu trenul,tot in iulie, a avut peste o ora intarziere desi din bucuresti a plecat la timp. Oricum mi se pare ca merge incet,se opreste des prin Ungaria in camp(mie asa mi s-a intamplat cel putin) iar in Romania se stie cum sunt sinele. Pacat ca nu cred ca o sa avem si noi d-alea mai rapide prea curand .
In fine,bine ca nu s-au schimbat in rau vagoanele alea de dormit (cele clasa I zic eu ca erau desi pe siteul CFR nu era trecuta tarifarea pt D2 care dupa ei cica e cuseta 2 locuri cls 1 ci doar T2 si asa a fost si cand am plecat acu' 2 ani deci poate asa sunt ,nu stiu,nu ma pricep LOL) ,erau bune si noi ,m-au surprins placut ca nu mai fusesem cu vagonul de dormit de vreo 2 ani de cand am fost la Istanbul si a fost o caldura infernala,nu era aer conditionat,etc.
m-am uitat pe site( oebb.at) si am vazut ca sunt multe trenuri pt Salzburg,nu e o problema dar am intrebat ca sa stiu daca sa ma astept la alergat sau/si asteptat(deh,lenea) mai ales avand in vedere ca din Salzburg trebuie sa iau autobuzul sau trenul pana in St.Wolfgang si nici ala nu e tocmai direct.
BOGDAN DSN
4th July 2009, 20:19
Eu am fost de revelion cu trenul pana la Salzburg ( vagon de dormit pana la Viena). Pretul a fost de 660 lei/persoana(era si euro mai mic),dar asa cum ti-a zis si alexxxxx ia bilet pana la Freilassing(prima localitate din Germania dupa Salzburg)....ai reducere de 70% pt.ca se considera tranzit prin Austria. Din Viena ai cam 2 legaturi pe ora spre Salzburg. In decembrie(la dus) cand am fost eu a avut intarziere circa 45 minute(in loc de 9 a ajuns la 9.45) si a fost asteptat de expresul care trebuia sa plece(spre Basel) la ora 9.40.!!!!! M-a surprins putin chestia asta desi era alt tren peste vreo 20 minute.
Din Salzburg trebuie sa iei autobuzul spre St.Wolfgang....nu e direct si trebuie sa schimbi in Strobl(dureaza circa 2 ore drumul). Mai e o varianta(cred eu mai buna) sa iei trenul(OIC546) din Viena la 9.44 pana la Bad Ischl si dupa 30 de minute iei autobuzul 2560 pana in St.Wolfgang. timp total 4 ore 20 minute.
Intorcerea este groaznica....(numai de la Brasov la Bucuresti peste 3 ore)...de la Arad trenul se taraste efectiv sute de km cu maxim 60km/ora.Vagoanele sunt OK nu-ti face probleme.
ghioane007
6th July 2009, 13:18
salutare...
m-am gandit sa realizez un traseu cu trenul prin europa, folosind Balkan Flexipss, varianta de 10 zile de valabilitate...pretul e de 86 euro (am sub 26 ani)...traseul ar fi cam asa:
Caransebes- Beograd...clasa a 2-a
1 zi in Beograd
Beograd- Bar...vagon cuseta 4 paturi
1 zi de stat in Bar (Muntenegru)
Bar- Beograd...clasa a 2-a
Beograd- Salonic...vagon cuseta/vagon de dormit
Salonic- Bucuresti...vagon cuseta 4 paturi
Bucuresti- Caransebes...clasa a 2-a
Daca a fost cineva si poate sa-mi dea detalii cu privire la obiectiva care merita vizitate...si as mai vrea sa stiu daca exista in gara din Belgrad dus...stiu din experienta ca in Cracovia era si iti puteai face dus la un pret de cca 2 euro...credeti ca m-as incadra cu 200 euro fara pass si rezervari?astept pareri...
Blacksun21
9th July 2009, 13:12
Variante de trenuri pentru Cehia cunoasteti ? Variante ieftine bineinteles. Eu vreau sa merg in Hradec
entity22
9th July 2009, 18:57
parca e tren bucuresti-praga iar de acolo gasesti banuiesc
mr-bek
9th July 2009, 22:31
CITAT (Blacksun21 @ 9th July 2009, 14:12)

Variante de trenuri pentru Cehia cunoasteti ? Variante ieftine bineinteles. Eu vreau sa merg in Hradec

Exista tren direct Bucuresti Nord-Praga, cu plecare din Bucuresti la ora 05.50 si ajunge in Praga a doua zi, la ora 06.21. Mai bine zis e un vagon de dormit atasat la un tren cu vagoane de Cracovia, Budapesta si Munchen. Am fost anul trecut cu el, a fost super ok. Luasem bilet la cuseta de 3 persoane si am avut surpriza ca vagonul sa aiba doar cabine de 2 persoane, plus ca in afara de un cuplu ce a mers pana la Budapesta (si care bineinteles a stat in alta caabina decat a mea ), in tot vagonul nu am fost decat eu si controlorul. Drumul chiar daca pare lung, trece relativ repede. Ai si priza, asa ca iti poti lua laptop cu tine.
Costuri: conform CFR, ar fi cam 165 euro, dus intors, plus suplimentul de cuseta ce este 28 de euro la cabina de 3 persoane, respectiv 42 la cea de 2 persoane. (Preturi pentru dus. Pentru intors, dubleaza valorile
). Gasesti mai multe detalii si eventuale oferte pe www.cfrcalatori.ro, sectiunea trafic international.
Din Praga pentru Hradec, faci cam o ora si 50 de minute cu trenul. Nu stiu cat costa, dar pentru a vedea orarul, intra pe www.dbahn.de (daca nu stii germana, au si sectiune in lb. engleza)
PS. daca ai sub 26 de ani si tot sejurul tau nu dureaza mai mult de 10 zile, cred ca ai iesi mai ieftin cu un permis interrail de 5 zile. care costa 159 de euro (nu include pretul pentru suplimentele la vagonul de dormit). In cele 5 zile in care poti calatori in interiorul unui interval maxim de 10 zile, faci Bucuresti-Praga dus intors si iti acopera si restul pana la Hradec, nemaifiind nevoit sa platesti ceva in plus.
CITAT (Blacksun21 @ 9th July 2009, 14:12)

Revin, vazand ca ai mai postat undeva pe aceasta tema si ai mentionat ca ati fi cel putin 4 persoane care vreti sa mergeti. Daca in final nu o sa fiti mai mult de 5 persoane, exista o oferta speciala la CFR pentru orice destinatie din Cehia, Polonia sau Slovacia, denumita City Star. Intreaba de ea la o agentie CFR, stiind insa si nr. exact de calatori, pentru a avea un pret cat mai exact.
Blacksun21
10th July 2009, 03:27
Mersi mult mr-bek , dar pana la urma se merge cu masina e mai ieftin si mai ockey zic eu.
Mersi mult inca o data
mr-bek
10th July 2009, 14:12
Am si eu o nelamurire.
Pe site-ul CFR, la sectiunea tarife pentru vagoane de dormit, exista pe anumite trasee preturi diferite, in functie de "nationalitatea" vagonului.
De exemplu, pe Bucuresti-Sofia, preturile sunt, pentru un vagon romanesc, 26 de euro la cabina de 3 paturi, 39 de euro la cea de doua si 91 la cea single. In cazul vagonului bulgar, lucrurile sunt diferite: 10 euro, 15 euro, respectiv 35 de euro, pentru aceleasi configuratii ale paturilor.
Pe Bucuresti-Belgrad, la vagoanele CFR, tarifele sunt 26 euro, 39 euro, 91 euro, pentru 3/2/1 pat(uri), in timp ce la vagonul sarb, preturile sunt 18 euro, 30 euro, respectiv 60 euro.
Diferenta de pret este destul de mare, consider eu, si de aceea va intreb:
1. Ce conditii au vagoanele de dormit bulgaresti, respectiv cele sarbe, in comparatie cu cele romanesti? Cele bulgaresti le-am vazut pe dinafara, pline de grafitti, dar poate arata bine in interior
2. Se poate alege, cand pleci din Bucuresti, "nationalitatea" vagonului, astfel incat sa poti plati suma aferenta? De fiecare data cand am mers pe trafic international, nu m-a intrebat vagonul carei tari il doresc, ci pur si simplu mi l-a alocat in functie de nr. de locuri disponibile, dar mereu am nimerit la cele romanesti, cu exceptia unui retur Viena-Bucuresti, cand am nimerit intr-un vagon OBB (biletul il cumparasem dus intors din Bucuresti).
alexxxxx
10th July 2009, 16:57
Din ce am observat, in trenurile respective sunt ori vagoane romanesti, ori bulgaresti/sarbesti. Asa ca se aplica tariful celui care are vagonul, banuiesc.
magda911
19th July 2009, 15:47
m-ar interesa sa aflu orarul trenurilor intre venetia-florenta , respectiv florenta-roma.. cine cunoaste italia si a folosit trenul intre aceste orase , poate ma ajuta si pe mine... orice informatie imi e de folos, va multumesc mult..
sill.rds
20th July 2009, 02:30
CITAT (magda911 @ 19th July 2009, 16:47)

m-ar interesa sa aflu orarul trenurilor intre venetia-florenta , respectiv florenta-roma..
Gasesti toate informatiile de care ai nevoie pe www.trenitalia.com.
OsirisFlo
22nd July 2009, 16:30
Salut tuturor,in august va urma o noua excursie:cu avionu pana in bruxelles si de acolo as vrea un tren pana in amsterdam,a mai fost cineva?ma poate ajuta cu un pret?
MiG29
22nd July 2009, 22:25
OsirisFlo
22nd July 2009, 22:27
mersi frumos
Sadguardian
23rd July 2009, 22:59
Buna ziua. Anul acesta, mai exact in august, doresc sa vizitez Europa...Am stabilit un traseu dar am unele nelamuriri...
1. Ce inseamna Global Price?
2. Cine a mai fost prin Italia sau Elvetia cu trenul...a avut probleme sa nu prinda legatura din cauza ca trenul cu care calatorea avea intarziere ?...la noi e ceva obisnuit sa intarzie trenurile...infrastructura e de vina....dar la austrieci, italieni...e posibil sa intarzie mai mult de 10 min un IC\EC\TGV ?
Circuitul ar fi asa...plecare Romania cu tren direct Venetia...din Venetia catre Firenze-Pisa-Genova-Ventimiglia...aici stau o zi la un hotel...dupa care imi voi continua drumul din Ventimiglia-Genova catre Interlaken-Lauterbrunnen in Elvetia...aici iarasi stau o zi. In urmatoare zi, voi urca pana la 4100 m la Jungfrau cu trenul...fac 2-3 poze si cobor seara catre Interlaken de unde voi lua tren sau mai bine zis trenuri catre Viena...voi ajunge la 8 dim in Viena...putina plimbare si vizitare de oras dupa care seara voi lua un tren direct Romania.
3. Legat de Elvetia, a fost cineva pe liniile turistice ? ...Spiez-Interlaken-Luzern ? ...daca da, atunci la ce pret sa ma astept....aaa da, am uitat sa precizez...dispun de permis CFR international gratis ...problema ar fi la trenurile cu Global Price din am auzit dar vreau sa fiu sigur pentru ca nu vreau sa ajung la Venetia si sa raman deja fara bani...iar la liniile elvetiene turistice...se plateste daca am permis gratis si pentru tara respectiva ?
Din tariile precizate mai sus, adica Ungaria, Austria, Italia si Elvetia...la toate am gratiut
Vreau sa plec pe data de 2 August, deci as aprecia daca as primi raspunsuri cat mai rapide
Multumesc
Hey23
30th July 2009, 17:30
Mai e nevoie de rezervare de loc pe trenurile din Romania daca am Balkan Flexi Pass?
alexxxxx
30th July 2009, 19:52
Nu e nevoie, dar e recomandabil, ca nasii nu prea stiu ce si cum cu passul ala si rezervarea de loc, data de la casa, risipeste multe incertitudini. Merita 2,4 lei. Din proprie experienta vorbesc
Sadguardian
31st July 2009, 18:56
Oky...mie nu-mi raspunde nimeni?
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.