Cu trenul prin Europa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35

dianita_arh

misto...
eu ma duc de revelion si astia de la CFR ziceau ca dupa 10 nov..dar preturile deja sunt modificate cu 7% si ma gandesc ca deja mersul trenurilor se cam stie (nu cred ca va fi cu mult schimbat)
mirwoona
aa, da, normal...trebuiau sa ridice preturile acum in ajun de sarbatori ca daor le creste traficul smile.gif))

bucuresti viena ianinte de majorari era cam 320 ron, cu loc normal
si bucuresti praga 500 ron tot cu loc normal.

dianita_arh
oricum diferenta nu este prea mare... vacanta placuta to all
E-Bro
Ma bucur ca nimeni nu-si face probleme ca plateste un loc de clasa a II-a la pret de clasa I. Probabil ca asa suntem noi romanii nici macar nu a-ti avut curiozitatea sa vadeti ca acest tren este in intregime un tren de clasa a II-a.
TIC
e criminal sa mergi pana la viena, in kur, pe scaun, clasa I sau II, nu conteaza.
dianita_arh
Si de fapt care este problema? Asta e...cand o sa am 300 de euro sa iau avionul o sa ma intereseze..dar pana atunci nu cred ca este o problema atat de arzatoare ca este in intregime tren de clasa a II-a..si stiam pentru ca in mersul trenurilor apare aceasta informatie. Si asa cum stai la servici cate 11 ore in fund nu cred ca mori in tren!
TIC
QUOTE(dianita_arh @ Nov 7 2006, 11:03) *
Si de fapt care este problema? Asta e...cand o sa am 300 de euro sa iau avionul o sa ma intereseze..dar pana atunci nu cred ca este o problema atat de arzatoare ca este in intregime tren de clasa a II-a..si stiam pentru ca in mersul trenurilor apare aceasta informatie. Si asa cum stai la servici cate 11 ore in fund nu cred ca mori in tren!

ce intepata esti? tu stai 11 ore in fund la serviciu??? biggrin.gif nu ti-a judecat nimeni alegerea, doar se comenteaza!

rolo
Am mers cu trenul la Viena si m-am si intors. Teafar. Cu banii si bagajele in siguranta.
Am incuiat usa si toata lumea a fost multumita (mai putin hotii). Si da, au existat tentative de furt. Dar la intoarcere. Inainte sa intram in Gara de Nord doi domni cam bruneti au incercat sa urce in tren.Ca, vezi Doamne, ei vor sa ajunga la Gara de Nord.

QUOTE(dianita_arh @ Nov 7 2006, 11:03) *
Si asa cum stai la servici cate 11 ore in fund nu cred ca mori in tren!

Da, si eu stau pe scaun la servici, dar mai ma ridic, si in plus nu am trei sau patru oameni care stau la 1/2m care ma privesc in continuu.

In plus imi pot intinde picioarele cat vreau.
E-Bro
Se pare ca nimeni nu a inteles ce aveam de spus probabil nu a-ti citit si primul meu post am sa-l scriu dinou:

"O alta problema ar fi faptul ca uitandu-ma pe site-ul CFR am constata ca au urmatoarele incadrari
cls I 120 euro, cls II 85 euro la care se mai adauga pt T2 29.4 euro, si pt T3 20.3 euro ambele fiind pt clasa a II a, iar pentru clasa I ar fi D2 care nu apare pentru acest tren. Nu inteleg de ce cei de la agentie imi spun ca biletul de T2 este pt clasa I, pt ca din lista lor de pe net este cu siguranta clasa II. "
a21alex

Cum la CFR nu am gasit nimic de genul asta .... habar n-am unde as putea gasi ceva online !
Mersi !
codruta
QUOTE(a21alex @ Nov 8 2006, 14:39) *
Cum la CFR nu am gasit nimic de genul asta .... habar n-am unde as putea gasi ceva online !
Mersi !

Vezi mai jos topicul oferte speciale la CFR. Online nu gasesti cam nimic (doar niste variante de rute pe www.bahn.de).
FaustIN
Salutare!

Eu sunt acum in Viena si am venit cu avionul dar sotia mea pleaca astazi "cu trenul la Viena"!
Asta e fraza folosita in google care ma dus la forumul asta!

Initial ne-am speriat dupa ce am citit peaici si am zis ca mai bine nu stiam, ca acu ne e teama sa nu se intample ceva, mai rau decat sa iti fure banii!

Dar am citit aseara cam tot ce am gasit pe google despre trenul "Dacia" si furturi, concluzia fiind ca ti se fura DOAR BANII si asta DACA DORMI ADANC (sau te fac ei sa dormi adanc, asta este alta speculatie...), iar daca faci ZGOMOT/SCANDAL, HOTII FUG!

Deci cred ca singurul mod de aparare e atacul:

O sa vorbeasca cu nasu' sa nu o deranjeze astfel incat sa stie daca incearca cineva sa intre ca nui nasu'.
O sa incerce sa mai gaseasca o alta persoana cu care sa stea in cuseta, daca nu o sa fie deja...
O sa LEGE clanta/usa/scara cu sarma/sfoara dupa plecarea din Gara de Nord si dupa fiecare vama...
O sa-si bage banii/cardu/mobilul (pe vibratii!) la chiloti...
O sa incerce sa doarma pana la Curtici, intre 21:00-01:30, si in Ungaria sa stea treaza...
Daca o sa auda zgomot la usa o sa faca scandal, sa bata in pereti!...
Si o sa incerce sa asculte radio de la tel. mobil pe speaker, nu la casti cum ar fi facut de obicei!

si ATA ETE, daca trebe sa ne comportam ca in jungla!

PAZA BUNA TRECE PRIMEJDIA REA! (sper!)

Hoping for the best!...

Astept si alte sugestii/idei... oricum faceti cat mai muta publicitate evenimentului, poate asa se iau masuri mai dure!

Drum bun! biggrin.gif

PS: Mai mult decat atat nu prea avem ce face, in conditiile in care cel mai ieftin bilet de avion
este cel putin DUBLU! Eventual un mic documentar pe Discovery - "Survival in Dacia! (not the car!)"™
alexxxxx
O trece paza buna primejdia rea dar n-o fi dracu chiar atat de negru. Trenul ala merge in fiecare zi, si e mai mereu full. Au fost raportate cateva incercari, reusite sau nu, dar asta nu inseamna ca e ca trenurile care treceau prin vestul salbatic. eu personal am mers cu trenul ala de vreo 3 ori, prietena mea de vreo 2, si o multime de alte cunostinte. Nici mie si nici vreunui cunoscut nu i s-a intamplat nimic. E buna putina prevedere dar.... Ma rog, fiecare face cum crede.
zipperboy
QUOTE(Irishman @ Jan 22 2006, 17:56) *
... de asemenea sa ne ferim si de varcolacii din Transilvania.

Asta e bancul lunii sau ce?
Stiu persoane care fac Bucuresti - Viena de 2 ori pe luna cu trenul de 3 ani de zile incoace si nu a auzit nimeni de asa ceva.

Nu-i banc deloc!

Exact asa a patit si matusa mea. Undeva intre Budapesta si Hegyeshalom (granita cu Austria).
E si mai grav faptul ca politia ungara n-a facut nimic deosebit.
Primul organ care a fost sesizat si a si facut ceva, a fost Bundespolizei-ul austriac.
rvic77
Am mers si eu acum 3 ani de 1 Mai cu trenul Buc-Viena si retur. Parca a fost cam 80 de euro pe atunci si era un pic mai ieftin decat autocarul. Totusi ca timp am facut o zi si ceva si am sentimentul ca autocarul facea mai putin. De fapt la ducere ne-a uitat vagonul 8 ore in Budapesta si de aici intarzierea. La intoarcere a fost mai bine ca timp dar destul de aglomerat !
clausio
Am fost si eu cu trenul la Vienna...cu Dacia Expres. In acest an, in iulie.

Ce mi s-a intamplat mie nu a fost grav...dar spune multe... smile.gif .

Dupa niste povesti pe culoar cu un tip din Bucuresti care mergea sa-si ia masina din Germania (destul de dubios altfel desi nu are legatura cu Bucurestiul) pe la 2 AM am gasit de cuviinta sa ma retrag in cuseta sa dorm si eu un pic ca la ora 9 AM ajungeam in Vienna...

Nici nu stiu cum am dormit....stiti cum e in tren...ba mai motzai, ba mai dormi adanc... Cert e ca dimineata pe la 7.30 m-am ridicat si eu sa ma duc la toaleta sa ma spal pe dinti, pe fata...etc. Privindu-ma in oglinda...constat niste pete de sange inchegat pe gulerul tricoului meu ce il luasem curat in seara plecarii (eu m-am suit in trenul groazei in Blaj).

Contrariat, imi examinez gatul (pt ca dormisem cam chinuit) cu borseta cu banii legata la gat si m-am gandit ca poate lantul de aur de la gat sa ma fi zgariat pe gat si de acolo sa provina sangele (care era evident si in picuri destul de mari). Lantul era la locul lui si gatul meu nu prezenta zgarieturi de nici un fel...smile.gif. Banii erau la mine...asa ca nu m-am putut lamenta.

Intrigat cum eram, am trecut in Austria...nu aveam cu cine sa povestesc de patanie...vecinii de compartiment erau dubiosul, un american, o englezoaica si un invatator ce se urcase la Arad.

La Vienna m-am dus la apartamentul unui prieten (care era plecat in Graz) mi-am spalat tricoul, am mai pierdut vremea prin Vienna (unde ma simt ca acasa) si dupa 2 zile am plecat la Paris cu avionul impreuna cu acest prieten al meu.

La Paris, am deslusit misterul sangelui de pe tricoul meu...Sa va spun cum...

Pt ca trecusera 3 zile de cand nu ma barbierisem...am considerat ca ar fi cazul sa ma fac fresh...sau baiat Gigel...smile.gif

Cand am luat aparatul de ras in mana...constat ca si acesta era patat cu sange pe lama si partial pe maner...

Atunci am inteles ce se intamplase de fapt...

Cand eram intins in pat eu aveam la cap un sac de umar in care imi pusesem apa minerala, ceva mancare, un prosop si o borseta cu aparatul de ras, pamatuful, crema de ras, etc...

Dormind cu sacul la capatai...hotul a crezut ca acolo imi tin valorile (but he was wrong w00t.gif )...si si-a bagat mana pe pipaite deschizand borseta (care avea fermoar) unde a avut ghinionul sa se taie in lama aparatului meu de ras...

Din cauza durerii, el si-a scos mana repede de-acolo si pentru ca vascularizarea e puternica la nivelul degetelor cativa stropi de sange mi-au ajuns pe tricou in zona gatului...

Acum nu mai stiu daca in dimineata vreun tovaras de compartiment era taiat la deget sau nu...dar nu mai e relevant.

Inutil sa va mai spun ca, trei saptamani mai tarziu cand m-am intors inapoi in tara cu acelasi tren, nu am mai dormit deloc... confusedsmiley.png

Calatorii placute oriunde va indreptati...! peacefingers.gif
dianita_arh
Dar am o intrebare: ce fel de aparat de ras aveai de s-a taiat in el? Ca din cate stiu eu cu astea noi gen gilette nu prea ai cum sa te tai in ele...
clausio
Eh...eu sunt un tip de moda veche...am un aparat de ras clasic cu lama de barbierit...

Oricum , in Paris a trebuit sa-mi schimb aparatul de ras...ca nu ma simteam safe cu el...dupa ce am vazut sangele ala pe el...
sebulbus
vezi c-ai myair la sub 200E tur-retur. nu se merita 2 zile in tren la preturi de-astea.
a21alex
Nu asta e problema ....
Am ceva amice in Italia care si-au planificat o excursie in Romania .... Vor vizita Venezia si de acolo vor cu trenu` .... Eu stiu ?! Prefera varianta asta .... mai vad peisaje ... ! naughty.gif
cute
Eu aveam de gand sa merg impreuna cu sotul la Venezia de Revelion. Am gasit cazare destul de ieftina(170 euro ptr 4 nopti camera cu double bed), cea mai cheap solutie de transport fiind cu Myair (204 taxe incluse tur-retur/persoana). Intre timp aproape ca ne-am razgandit, am citit pe net ca este un oras foarte scump, iar perioada in care intentionam noi sa mergem, adica sfarsitul lui Decembrie e destul de cainoasa, cu ploi, posibil inundatii si majoritatea mentionau mai in gluma mai in serios ca trebuie sa ai la tine cizme de cauciuc. Nu mai stiu ce sa cred... We are still looking dry.gif
Ca sa revin on topic, am dat multe telefoane pentru a gasi cea mai ieftina cale de transport. La Wasteels aveau o oferta...cica : Bucuresti Venetia si retur, la clasa aIIa, vagon de dormit 950 RON cursing.gif Clasa aIIa pe scaun, in fund tot drumul 550RON. La CFR singura varianta era de 313 euro, nu m-am mai obosit sa intreb daca e cuseta, vagon de dormit, dus-intors, in picioare sau culcat fiindca mi s-a parut scandalos de scump.
Tipa de la Wasteels mi-a zis ca daca m-as prezenta la agentie si am cauta impreuna o varianta in functie de ziua plecarii si etc as putea gasi ceva mai ieftin, last hour offer

Voi pe unde plecati de sarbatori? Eu unde naiba sa plec cu bani putini?smile.gif)
Tarzy
QUOTE(cute @ Nov 11 2006, 07:10) *
...

Voi pe unde plecati de sarbatori? Eu unde naiba sa plec cu bani putini?smile.gif)

bulgaria

dadeasta vorbim in alt topic
mirwoona
QUOTE(cute @ Nov 11 2006, 07:10) *

incearca praga biggrin.gif cazarea este destul de ieftine...eu pentru 4 nopti de craciun, am platit 114 euro camera dubla la hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus (totul ptr 2 persoane!) vezi ca am scris si-n topicul despre praga.
terratec
Sa fac un rezumat.
Daca esti naiv si umbli cu 100 de gentute la tine, atarnate peste tot, vin hotii si isi incearca norocul.
Daca dormi si iti lasi lucrurile importante la indemana hotilor... treaba ta.

Probabil ca eu sunt unul dintre putinii caruia i-a placut acest drum cu trenul.
Am mers pe ruta asta de multe ori, inca dinainte de 89.
Singurul eveniment neplacul l-am patit tot la unguri, in 85 cu o geanta cu mancare lasata pe hol, "la rece".
Geanta a disparut si noi cred ca am cam facut foamea pana in Berlin.
Ultima data cand am mers exact pe ruta aceasta a fost in dec2006.
Am mers cu un coleg, sa cumparam o masina.
Banii ii aveam la noi in buzunare, nu in genti, gentute si borsete.
Am avut locuri pe scaun smile.gif si a fost putin mai post cu somnul.
Dar a fost tare distractiv, am avut colegi de compartiment veseli.

Singura problema am avut-o cu vamesii austrieci, niste magari care dupa ce s-au uitat de 10 ori la mine si m-au intrebat de sanatate, de bani, scopul si durata vizitei mi-au atras atentia sa nu fur !!!!! cursing.gif

M-am simtit ca ultimul gunoi, am injurat pasaportul meu de roman si pana la urma m-am resemnat.

Nici urma de hot, bandit, talhar sau piarat pe drum.
Raman la ideea mea ca hotul se uita la fata omului.
Daca omul isi doreste sa fie furat, dorinta i se indeplineste.
Cand te vede hotul ca esti terorizat, ca ti-ai infasurat borseta dupa gat, ca tii portofelul in buzunarul de la camasa sau ascuns in geanta...... esti prada sigura pentru el.
Comporta-te natural, nu ca o victima si nu vei avea probleme.
TIC
QUOTE(terratec @ Nov 12 2006, 02:43) *
Ultima data cand am mers exact pe ruta aceasta a fost in dec2006.

w00t.gif ..... Calatorii in viitor?? Cum ai facut asta, ca-s interesat? biggrin.gif coolspeak.gif
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.