Cu trenul prin Europa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35

MiG29

biletul se poate lua de la orice agentie CFR mai rasarita. Aici gasesti tot felu de informatii utile: http://www.interrail.net/
alexxxxx
QUOTE (ciprian90 @ May 4 2009, 17:37) *
Da calmeaza-te, biletele le gaSESTI LA AGENTIA CFR DE LA gara de nord,legaturile se pupa fac dragoste intre ele nu e nici o panika. biggrin.gif

cred ca de 4 ani s-a calmat, s-a plimbat, s-a insurat, etc....smile.gif

Ntim
Tren Bucuresti--Venetia...cine a fost ? Vreau sa merg la Lido di Jeselo , din Venetia cum ajung ?
Cam cit costa biletul dus intors + loc vag de dormit sau cuseta ? Am vazut ca nu in toate zilele merge trenul pina in Venetia.
Iuliux
Trenul ala face mai mult de 24 ore, nu fi masochist, ia avionul.
mr-bek
QUOTE (Ntim @ May 10 2009, 21:57) *
Tren Bucuresti--Venetia...cine a fost ? Vreau sa merg la Lido di Jeselo , din Venetia cum ajung ?
Cam cit costa biletul dus intors + loc vag de dormit sau cuseta ? Am vazut ca nu in toate zilele merge trenul pina in Venetia.

Exista in mod cert tren Bucuresti-Venetia, direct, dar ce este curios, este faptul ca nu apare in mersul trenurilor de pe site-ul CFR. Totusi el exista in mod real si pleaca la ora 23.46 din Gara de Nord si ajunge peste 32 de ore, la ora 07.04 in Venezia Mestre. Nu stiu daca circula in fiecare zi si e probabil sa circule doar pe perioada de vara, asta fiind poate motivul pt care nu apare a fi in circulatie momentan. Pentru a fi sigur, da un telefon la Agentia CFR Brezoianu, tel. 021.313.26.42.

Am fost acum 2 ani pe aceasta ruta, era de fapt un singur vagon de dormit ce era atasat la diverse trenuri de prin Ungaria si Croatia si tin minte ca am fost in vagon doar eu si controlorul blink.gif

Pe site-ul CFR exista o oferta pt Venetia, cu preturi de 160 euro la cabina de 3 paturi si 175 euro la cea de 2 paturi,i ar daca ai sub 26 de ani sau peste 65 tongue.gif, te costa "doar" 100 euro la 3 paturi, respectiv 115 la 2 paturi. Toate preturile sunt pt o calatorie SIMPLA, nu dus intors. Poate exista vreo reducere daca iei biletul de la bun inceput dus intors.
nic_biso
Stai asa...
Voi mergeti cu trenul pana la Venetia ca va place sa mergeti cu trenul sau de ce?
Doar are Wizz zbor pana acolo si are super preturi, mai ales daca prinzi oferte din timp. Evident vara este ceva mai scump (dar nu cred mai mult de 100 euro/zbor), dar oricum, sa stai 32 de ore in tren, cand cu avionul ajungi in 2 ore, mi se pare foarte aiurea.
alexxxxx
trenul ala are clienti destui, ca la wizzair nu poti sa bagi bagaje din top. Asa intr-o cabina de la vagon de dormit intra destule valize....
Oferta pentru Venetia mai cuprinde si niste locuri la oferta "Smart", cu 84 euro/sens la vagonul de dormit.

mr-bek
QUOTE (nic_biso @ May 11 2009, 10:52) *
Stai asa...
Voi mergeti cu trenul pana la Venetia ca va place sa mergeti cu trenul sau de ce?

Pai e aventuros sa incerci sa treci cu trenul prin croatia si slovenia, unde toata lumea spunea ca se intampla jafuri mai ceva ca in Vestul Salbatic, ca sa aflii de fapt ca e mai liniste ca in propria noastra ograda...
paulmarius
QUOTE (mr-bek @ May 11 2009, 11:51) *
Pai e aventuros sa incerci sa treci cu trenul prin croatia si slovenia, unde toata lumea spunea ca se intampla jafuri mai ceva ca in Vestul Salbatic, ca sa aflii de fapt ca e mai liniste ca in propria noastra ograda...

daca s-a intamplat odata nu inseamna ca se intampla de fiecare data.eu am fost cu trenu si as alege tot trenu ...nu-mi plac calatoriile scurte ,si in plus din avion nu vad nimic ,nici nu pot spune ca am fost undeva anume,nici nu am timp sa realizez:D .cu trenu a fost f palpitant,nu am avut cuseta dar am dormit si asa;)).sunt si oferte cu care puteti vizita cu ttrenu mai multe tari ,sunt mai multe avantaje cu trenu .si sunt si mai ecologic,deci nu vreau sa incurajez poluarea ,asa ca voi folosi numai trenu smile.gif
BlueSky2009

QUOTE (mr-bek @ May 11 2009, 10:04) *
Exista in mod cert tren Bucuresti-Venetia, direct, dar ce este curios, este faptul ca nu apare in mersul trenurilor de pe site-ul CFR. Totusi el exista in mod real si pleaca la ora 23.46 din Gara de Nord si ajunge peste 32 de ore, la ora 07.04 in Venezia Mestre. Nu stiu daca circula in fiecare zi si e probabil sa circule doar pe perioada de vara, asta fiind poate motivul pt care nu apare a fi in circulatie momentan. Pentru a fi sigur, da un telefon la Agentia CFR Brezoianu, tel. 021.313.26.42.

Am fost acum 2 ani pe aceasta ruta, era de fapt un singur vagon de dormit ce era atasat la diverse trenuri de prin Ungaria si Croatia si tin minte ca am fost in vagon doar eu si controlorul blink.gif

Pe site-ul CFR exista o oferta pt Venetia, cu preturi de 160 euro la cabina de 3 paturi si 175 euro la cea de 2 paturi,i ar daca ai sub 26 de ani sau peste 65 tongue.gif, te costa "doar" 100 euro la 3 paturi, respectiv 115 la 2 paturi. Toate preturile sunt pt o calatorie SIMPLA, nu dus intors. Poate exista vreo reducere daca iei biletul de la bun inceput dus intors.

Vagonul e atasat la A 1821, respectiv 1822, Buc Nord - Craiova - Tg Jiu - Simeria - Arad si retur.
Cristy76
in iulie merg in germania si va trebui sa calatoresc si cu trenul.
pe site-ul Deutsche Bahn am gasit varianta de bilet la tarif normal (pe care il pot cumpara si de la agentia CFR) dar si varianta mai ieftina care implica restrictii (biletul este valabil doar pt trenurile selectate, nu se poate anula, etc).
Vreau sa cumpar biletul direct de la ei insa am citit ca pt a cumpara on-line trebuie sa ai rezidenta in germania. este adevarat sau am inteles eu aiurea? e cineva pe-aici care a cumparat bilete direct de pe site-ul d-bahn?

Cristy76
CITAT (Cristy76 @ 3rd June 2009, 19:20) *
in iulie merg in germania si va trebui sa calatoresc si cu trenul.
pe site-ul Deutsche Bahn am gasit varianta de bilet la tarif normal (pe care il pot cumpara si de la agentia CFR) dar si varianta mai ieftina care implica restrictii (biletul este valabil doar pt trenurile selectate, nu se poate anula, etc).
Vreau sa cumpar biletul direct de la ei insa am citit ca pt a cumpara on-line trebuie sa ai rezidenta in germania. este adevarat sau am inteles eu aiurea? e cineva pe-aici care a cumparat bilete direct de pe site-ul d-bahn?

raspund eu pt ca am cumparat deja... biggrin.gif
se poate cumpara bilet on-line chiar si cu un card de debit. biletul este nominal si va fi prezentat controlorului impreuna cu cardul cu care s-a efectuat plata.
atentie, nu se poate folosi acelasi card pt persoane diferite!
un huligan
Stie cineva cat costa un loc de la Viena pana la Bucuresti, la tren ?
Mi-ar trebui cat de repede, ca sa pot face niste rezervari.
Nu ma intereseaza neaparat cuseta, dar daca stiti cat ar fi pretul pe categorii ar fi extraordinar.
De pe site-urile cfr-ului si deutchebahn nu m-am lamurit cu nimic.

bela
Ai incercat sa dai un telefon?
alexxxxx
Buc-Viena dus-intors e 98 E. Suplimentul de cuseta e 16 euro, la vagon de dormit 23 de euro (T3). Am incercat sa-ti atasez fisierele cu preturi, le gasesti pe site-ul www.cfrcalatori.ro sau aici in topicul de transport cu trenul (use search), insa vad ca-mi zice ca tipul de fisier (pdf) nu e permis ca atasament...
Tel de la agentia cfr grivita sunt +40(21)2230880 +40(21)2145683 +40(21)2232060.
Thomas-
Viena Special / Wien Speziall

Oferta tarifară ,,Viena Special” este valabilă numai pentru călătoria dus-întors pe orice relație între România și Viena, cu tranzit prin Ungaria.

Legitimațiile de călătorie „Viena Special” sunt valabile 1 lună de zile, iar călătoria poate începe în orice zi din perioada de valabilitate.

Bucuresti - Viena 98 €
Brasov - Viena 84 €
Sighisoara - Viena 77 €
Arad - Viena 51 €
Cluj Napoca - Viena 65 €
Timisoara - Viena 57 €

vezi pe situl CFR la transport calatori, apasa intra.
un huligan
CITAT (bela @ 12th June 2009, 16:44) *
Ai incercat sa dai un telefon?

Am incercat sa sun la Viena dar era ocupat.

Multumesc Thomas si Alexxxxx. Intr-adevar nu vazusem pdf-ul de pe cfr.ro/calatori. Preturile acolo sunt pt dus intors. Sa presupun ca doar Viena-Bucuresti ar fi la jumatate ? Eu vin de la Munchen spre Romania deci nu imi trebuie dus-intors.
nic_biso
Daca vii tocmai de la Munchen, de ce nu iei trenul doar pana in Viena si de-acolo zbor cu SkyEurope?
alexxxxx
Banuiesc ca nu vrea cu avionul fiindca are multe bagaje.
Poti folosi trenul direct Munchen - Bucuresti, ar fi vreo 75 E biletul one way si 25 E cuseta.
un huligan
CITAT (alexxxxx @ 13th June 2009, 09:30) *
Banuiesc ca nu vrea cu avionul fiindca are multe bagaje.
Poti folosi trenul direct Munchen - Bucuresti, ar fi vreo 75 E biletul one way si 25 E cuseta.

Nu, nu e asta, am o mica fobie fata de avioane. Imi ajunge ca merg la dus.
Exista deci tren direct din Munichen? Pe siteul DB apare ca "fares not available"
mirwoona
Da, exista, din cate stiu eu sunt doar vagoane de dormit, care se ataseza diferitelor trenuri de pe parcurs. pe bahn.de nu-ti arata pretul ptr ca este in afara germaniei...

un dus intors este in jur de 150 de euro + tarif vag de dormit, insa pentru un dus doar, este alt pret, si nu la jumate...este ceva mai mare, poate in jur de 100 euro. Suna si intreaba la agentia CFR din tara.
alexxxxx
pleaca in fiecare zi la 23:55 din Munchen, ajunge la 23:40 a doua zi in Bucuresti.
Teoretic vagonul de dormit ar trebui sa fie de tip nou, 70-91, nou-nout construit in toamna trecuta, cu cabina de dus in camera. Pretul pentru one way la vagon de dormit ar trebui sa fie pe la max. 150 E (cum a zis si mirwoona, cam 100 de euro + 50 suplimentul).
Ai niste poze facute de mine mai jos referitor la cum ar trebui sa arate vagonul (in ultima vreme l-am vazut cu compunerea asta).
boggo
Legat de trenul Arad (Bucuresti) - Salonic. Am fost la agentie sa intreb un pret si mi-a spus ca un loc la double costa aprox 150 euro (pe langa balkan flexipass), indiferent daca rezerv din Arad sau doar de la Bucuresti pana la Salonic. Poate cineva sa imi confirme acest pret? Mi se pare cam mare, avand in vedere ca pe net in ceva pdf am gasit un pret mult mai mic de atat. Or fi vagoanele care vin de la Budapesta mai moderne (implicit mai scumpe) decat cele din Bucuresti? Atunci de ce mi-a zis ca tot acelasi pret e si din Bucuresti?

alexxxxx
Nu stiu ce vagon de dormit vine (daca vine) de la Budapesta. Anii trecuti atasau doar un vagon clasa venit de la Budapesta, la Videle.
In principiu cu flexipassul poti sa-ti iei bilet la vagon clasa sau de dormit de la Arad la Bucuresti, platind doar suplimentele de pat, daca e cazul. La vagonul clasa care vine de la Budapesta n-ar trebui sa platesti nimic, eventual sa-ti iei vagon de dormit de la/pana la Videle. Suplimentul de pat Bucuresti-Salonic e 39 E /sens la dubla.
a_lexu
Alexxxx, am vazut ca ai informatii cam despre toate trenurile internationale smile.gif Nu ai cumva si niste poze cu cuseta de 4 de pe trenul de Salonic? Am citit mai pe la inceputul topicului ca exista si cateva cusete cu priza. Stii ceva despre asta? Merci!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.