Cu trenul prin Europa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35

mr-bek

QUOTE (paulmarius @ Apr 14 2009, 18:26) *
la vara trebuie sa plec in america .ma gandeam sa iau trenu pana in paris ,cred ca e mai ieftin daca iau avionul din paris decat daca as pleca din rom cu avionu.cam cat costa un bilet din Romania la Paris cu trenu si cate ore fac?

parerea mea este ca ar trebui sa iti iei un bilet de avion la blue air sau wizz air pt paris, ca iesi sigur mai ieftin
dar daca insisti cu trenul...
pai, conform site-ului cfr, bucuresti paris cu trenul este 320 de euro dus intors (bilet simplu, nu include cusetele, care sunt cam 20-30 de euro, in functie de tipul ales), sau ca sa iesi mai ieftin, ai putea sa iei si un Interail pt 5 zile, care te ar costa 249 de euro, plus cei 20-30 de euro la cuseta. In rest nu ai mai plati nimic, pt ca in Austria si Germania, posesorii de Interail nu mai platesc suplimentar locurile (e optional acest lucru)

Acum traseul ar fi cam asa (pt dus)
Ziua I: plecare Buc. Nord, ora 16.45
Ziua II: Ajungi in Viena la 08.59 si ai la 10. 40 tren pana la Frankfurt, unde ajungi la 17.36
La 19.01 ai spre Paris, unde ajungi in la 22.53
In total 31 ore

Totusi, pt a vedea toate variantele, intra pe www.dbahn.de (site-ul CFR-ului german), selecteaza lb engleza si vei acces la mersul trenurilor al tuturor tarilor din Europa si poti selecta sa iti caute ei toate variantele de trenuri pe ruta Bucuresti-Paris si retur.

paulmarius
deci e mai ieftin cu avionu .pai si cam cat e pana la paris ?cu trenu fac si cam mult ,si tre sa ajung mai repede.era mai frumos cu interrail ca puteam sa si vizitez ,dar timpu nu o sa-mi permita.aaa si interail cred k e 160 euro (am sub 26 ani) ms mult

mirwoona
QUOTE (paulmarius @ Apr 13 2009, 21:11) *
.ms mult pt ajutor.lucrez la cfr si am inteles ca am o calatorie pe an gratis.in ce tari pot calatori ,sau pot lua un balkan flexipass sau interrail cu reducere sau cum este ?

Da, daca lucrezi la CFR ai o data pe an dreptul sa calatoresti in afara... din cate stiu, ai dreptul asa: Austria, cehia, slovacia, grecia, bulgaria, belgia, croatia....si multe altele...printre care si franta si germania..

Pentru acest permis international trebuie sa faci cerere, cu aprobari...sunt mai multe, nu le stiu pe toate, caci nu eu lucrez la CFR. Cel mai bine te informezi pe peron la GARA, unde sunt niste birouri...intreaba de biroul pentru permise CFR.
mr-bek
QUOTE (paulmarius @ Apr 14 2009, 19:25) *
deci e mai ieftin cu avionu .pai si cam cat e pana la paris ?cu trenu fac si cam mult ,si tre sa ajung mai repede.era mai frumos cu interrail ca puteam sa si vizitez ,dar timpu nu o sa-mi permita.aaa si interail cred k e 160 euro (am sub 26 ani) ms mult

Daca ai sub 26 ani, trenul se duce atunci cam in 200 de euro dus intors, dar e multisor ca timp, mai ales ca vrei sa zbori apoi spre SUA.

La avion ai mai multe optiuni:

In primul rand, vezi ca Delta Airlines reia zborurile directe, fara escala, Bucuresti-New York, incepand din iunie. Ti am facut o simulare pentru iulie si mi-a iesit undeva la 2900 de ron biletul dus intors, deci cam 700 de euro. Vezi si tu pe www.delta.com

Daca vrei sa iei avionul pana la Paris, ca de acolo sa iei pt State, ai 2 variante low cost: Wizz Air, cu preturi mici, dar nu iti recomand din cauza ca obisnuiesc sa modifice datele de zbor cu putin timp inainte de calatorie, iar tie ti-ar da totul peste cap, avand legatura din Paris. O a doua varianta, ceva mai sigura, ar fi Blue Air, unde un zbor dus intors pana la Paris ajunge cam la 120 de euro. Dar trebuie sa stii ca Blue Air opereaza pe Paris Beauvais, ceea ce inseamna ca trebuie sa faci si un mic drum de acolo pana la Aeroportul Charles de Gaulle, unde probabil ai zborul de SUA. Drumul nu ia mult si nu e dificil, dar trebuie sa il iei in calcul.

O a treia varianta ar fi sa te uiti pe site-urile de la KLM si AirFrance, pt ca au destul de multe promotii, inclusiv pt zborurui spre SUA si merita sa rezervi cu plecare din Bucuresti, pt ca nu platesti cu mullt mai mult decat ai plati daca ai pleca din Paris sau Amsterdam, nemaipunand la socoteala costurile ca sa ajungi acolo.
paulmarius
QUOTE (mr-bek @ Apr 14 2009, 23:20) *
Daca ai sub 26 ani, trenul se duce atunci cam in 200 de euro dus intors, dar e multisor ca timp, mai ales ca vrei sa zbori apoi spre SUA.

de ce 200 euro .interrail nu e 160 euro?sad.gif
mr-bek
QUOTE (paulmarius @ Apr 15 2009, 22:34) *
de ce 200 euro .interrail nu e 160 euro?sad.gif

ba da, dar banuiesc ca pe relatia bucuresti-viena ar fi benefic sa mergi la cuseta/vagon de dormit, ca sa dormi si tu o noapte. Nu e obligatoriu, dar eu asa m-am gandit. pana la Viena, un loc intr-o cabina cu 3 paturi este 23,4 euro, deci daca te intorci tot cu trenul de la Paris, se fac cam 46 de euro. De aici rezulta si cei 200 de euro ai mei... biggrin.gif
LeafzOr
as vrea sa plec din Bucuresti in Atena pe 27 mai (pe 28, cel mult dupa-amiaza, sa fiu in Atena) si pe 29 sa ma intorc in aceasta minunata tara tot cu trenul. din cate am citit, Balkan Flexipass ar fi cea mai buna solutie dar unde vad daca au drum chiar in acele zile?

Ntim
QUOTE (LeafzOr @ Apr 16 2009, 00:50) *
as vrea sa plec din Bucuresti in Atena pe 27 mai (pe 28, cel mult dupa-amiaza, sa fiu in Atena) si pe 29 sa ma intorc in aceasta minunata tara tot cu trenul. din cate am citit, Balkan Flexipass ar fi cea mai buna solutie dar unde vad daca au drum chiar in acele zile?

Este tren direct Bucuresti -Salonic si ajunge dimineata in jur de 6__peste o ora ai tren direct la Atena si ajunge in jur de ora 15. asta e rapid si nu mai platesti nimic din Salonic mergi cu biletul tau si iti da doar loc . Dupa 2 ore ai intercity la care trebuie sa platesti locul .
mr-bek
QUOTE (LeafzOr @ Apr 16 2009, 00:50) *

Ai un tren care pleaca zilnic din Bucuresti la 12.16 si ajunge in Salonic, a doua zi la 5.24 dimineata. In general are o intarziere de catva ore. Uita te pe www.dbahn.de si vezi ce legaturi ai din Salonci spre Atena. Chiar daca e intercity, suplimentul nu e mare, e pana in 7 euro.
La intoarcere, din Salonic pleaca la 23.45 si ajunge a a doua zi la 17.19 in Bucuresti
paulmarius

QUOTE (mr-bek @ Apr 15 2009, 23:03) *
ba da, dar banuiesc ca pe relatia bucuresti-viena ar fi benefic sa mergi la cuseta/vagon de dormit, ca sa dormi si tu o noapte. Nu e obligatoriu, dar eu asa m-am gandit. pana la Viena, un loc intr-o cabina cu 3 paturi este 23,4 euro, deci daca te intorci tot cu trenul de la Paris, se fac cam 46 de euro. De aici rezulta si cei 200 de euro ai mei... biggrin.gif

am fost eu si in grecia fara cuseta:D oricum fata de autocar e mult mai confortabil chiar si la vagon normal .la cuseta pot sa zic ca e super ,am fost si la cuseta .deci cu trenu e mult mai bn ,mai ales pt cei care vor sa viziteze .am fost si in budapesta am platit 110 ron .

QUOTE (Ntim @ Apr 16 2009, 09:30) *
Este tren direct Bucuresti -Salonic si ajunge dimineata in jur de 6__peste o ora ai tren direct la Atena si ajunge in jur de ora 15. asta e rapid si nu mai platesti nimic din Salonic mergi cu biletul tau si iti da doar loc . Dupa 2 ore ai intercity la care trebuie sa platesti locul .

eu cand am fost in grecia stiu am fost pana in katerini fara sa schimb nimic,trenu mergea pana in atena nu am platit nici un supliment .deci daca acest tren merge pana in atena ,cum am inteles, nu mai platesti nimic,cuseta e 50 RON dus.
mr-bek
QUOTE (paulmarius @ Apr 16 2009, 11:25) *
am fost eu si in grecia fara cuseta:D oricum fata de autocar e mult mai confortabil chiar si la vagon normal .la cuseta pot sa zic ca e super ,am fost si la cuseta .deci cu trenu e mult mai bn ,mai ales pt cei care vor sa viziteze .am fost si in budapesta am platit 110 ron .

eu cand am fost in grecia stiu am fost pana in katerini fara sa schimb nimic,trenu mergea pana in atena nu am platit nici un supliment .deci daca acest tren merge pana in atena ,cum am inteles, nu mai platesti nimic,cuseta e 50 RON dus.

mai nou, trenul din Bucuresti merge doar pana la Salonic, urmand ca de acolo sa se mearga separat pana la Atena. CFR-ul poate vinde biletul direct pana in Atena, dar repet, cu schimbare in Salonic.
paulmarius
QUOTE (mr-bek @ Apr 16 2009, 11:55) *
mai nou, trenul din Bucuresti merge doar pana la Salonic, urmand ca de acolo sa se mearga separat pana la Atena. CFR-ul poate vinde biletul direct pana in Atena, dar repet, cu schimbare in Salonic.

hmm eu am fost anu trecut ,cand s-a schimbat asa repede? eu stiu ca erau cateva vagoane care isi continuau mersu pana la atena.si nu cred ca e 7 euro numai locul pt ca din katerini pana in salonic era vreo 5 euro biletu
mr-bek
QUOTE (paulmarius @ Apr 16 2009, 12:29) *
hmm eu am fost anu trecut ,cand s-a schimbat asa repede? eu stiu ca erau cateva vagoane care isi continuau mersu pana la atena.si nu cred ca e 7 euro numai locul pt ca din katerini pana in salonic era vreo 5 euro biletu

Situatia dateaza cel putin din luna decembrie 2008, de cand s-a schimbat mersul trenurilor. Si pe site-ul cfr, apare tot ca Bucuresti-Salonic si retur. Am intrebat- pt ca si eu vroiam sa merg la Atena, la ghiseul din Bucuresti Nord si mi-a fost confirmat ca trenul merge pana in Salonic si de acolo se mai ia inca un tren pana la Atena. Daca ai Balkan Pass, platesti doar vagonul de dormit, iar pt intercity in grecia, suplimentul de intercity intr-adevar nu este 7 euro, ci are o valoare intre 5 si 18 euro (sursa: http://www.seat61.com/Railpass.htm#supplements%20cost)
paulmarius
QUOTE (mr-bek @ Apr 16 2009, 13:04) *
Situatia dateaza cel putin din luna decembrie 2008, de cand s-a schimbat mersul trenurilor. Si pe site-ul cfr, apare tot ca Bucuresti-Salonic si retur. Am intrebat- pt ca si eu vroiam sa merg la Atena, la ghiseul din Bucuresti Nord si mi-a fost confirmat ca trenul merge pana in Salonic si de acolo se mai ia inca un tren pana la Atena. Daca ai Balkan Pass, platesti doar vagonul de dormit, iar pt intercity in grecia, suplimentul de intercity intr-adevar nu este 7 euro, ci are o valoare intre 5 si 18 euro (sursa: http://www.seat61.com/Railpass.htm#supplements%20cost)

nu cred ca e asa scump locul...oricum e de cate ori am fost nu am luat niciodata loc coolspeak.gif .si numai in romania se luau controlorii de mn ,sde tinea unu de mn ca sai dau "sa bea si gura lui o bere" dar nu i-am dat nimc ,iar in afara nu zicea nimeni nimic de supliment,si la romani le ziceam daca tot insistau ...ok stau in picioare:D apoi pleca si gata ma asezam la loc biggrin.gif
paulmarius
nu inteleg de ce cfr refuza sa colaboreze cu agentiile de turism.astfel ar avea de castigat si cfr si agentia si clientul .dar tre sa mai fure si nasii cate ceva:thumbdown: .acesti nasi sunt milogi cersetori.
Hey23
Revin cu niste intrebari:
Balkan Flexipass e valabil 5 zile intr-o luna calendaristica sau 5 zile intr-un interval de 30 de zile?
Cum se poate face rezervare de loc pentru trenurile din Turcia? Pe site-ul lor vad ca se pot cumpara doar bilete cu totul. Daca merg la clasa 1 sau cu trenul de mare viteza dintre Ankara si Eskișehir o zice cineva ceva?
Multumesc!
mr-bek
QUOTE (Hey23 @ Apr 30 2009, 12:17) *
Revin cu niste intrebari:
Balkan Flexipass e valabil 5 zile intr-o luna calendaristica sau 5 zile intr-un interval de 30 de zile?
Cum se poate face rezervare de loc pentru trenurile din Turcia? Pe site-ul lor vad ca se pot cumpara doar bilete cu totul. Daca merg la clasa 1 sau cu trenul de mare viteza dintre Ankara si Eskișehir o zice cineva ceva?
Multumesc!

Balkan Pass e valabil 5 zile intr/un interval de 30 de zile. Sunt si variante de 10 zile si 15 zile, tot intr-un interval de 30 de zile calendaristice.

In ceea ce priveste clasa I, iti recomamnd sa nu risti, mai ales la bulgari sau turci. poti eventual sa cumperi un balkan de clasa I, care este pt 5 zile 70 euro, fata de 51 euro la clasa a doua.

Poti merge fara probleme cu trenul ala de mare viteza, platind eventual o diferenta (asa cum se face si la noi pt intercity), iar rezervarea cred ca este posibil sa o faci si de la o agentie CFR din Bucuresti sau prin vreo agentie de turism din Turcia. Eventual verifica si www.seat61.com, sectiunea Turkey, unde sunt trecute niste agentii care printr un comision rezonabil rezerva ei ce ai nevoie, iar cand ajungi in Istanbul, doar ridici de la ei biletul. Dar iti repet, incearca mai intai la CFR.
Tot pe www.seat61.com gasesti si o sectiune cu suplimentele ce se platesc pentru detinatorii de permise gen Balkan Pass sau Inter Rail la trenurile de rang superior din Europa, deci implicit din Turcia, asa ca ti-ai putea face o idee.
mociulica
salutari!am si eu nevoie de ajutor de la cunoscatori, probabil ca s-a mai scris dar chiar nu am timp sa rasfoiesc.
Asa ca am nevoie de un site unde pot sa gasesc trenurile din germania...mai exact traseul dortmund-augsburg
multumiri
mociulica
mersi mult.asta e singura varianta?sunt si bus-uri?
caut varianta cea mai ieftina biggrin.gif

QUOTE (Hey23 @ May 1 2009, 11:22) *

sunchaser
Buna seara
Am si eu nevoie de ajutor: pentru vara plănuim o calatorie cu trenul pana la Atlantic (Portugalia). Informatii nu prea am gasit...Plecarea poate sa fie din Praga sau Viena.
Va multumesc!
utopium
QUOTE (sunchaser @ May 2 2009, 21:31) *
Buna seara
Am si eu nevoie de ajutor: pentru vara plănuim o calatorie cu trenul pana la Atlantic (Portugalia). Informatii nu prea am gasit...Plecarea poate sa fie din Praga sau Viena.
Va multumesc!

Faci cam 42 de ore daca mergi fara oprire ... traseul gasit ar fi ceva de genul Praga-Berlin-Paris-Madrid-Lisabona (super traseu daca te opresti sa vizitezi fiecare oras). Poti cauta aici: http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/en .. la Praga introdu Praha si la Lisabona Lissabon. Din Viena (Wien pt cautare) faci cu vreo 4-5 ore mai putin. Oricum, tine cont ca unele trenuri cu care vei merge gen TGV (tren de viteza mare din Franta) sau AVE (Spania) sunt foarte scumpe, poate sa te coste vreo 100 de euro pentru un traseu de cateva sute de kilometri. In total, un astfel de traseu poate sa coste (doar dus) vreo 300 de euro de persoana. Ca alternativa poti sa iei un avion low cost (gen Wizzair) de la Praga la Madrid si apoi un tren. Sau daca vrei neaparat cu trenul poti sa-ti faci un pass Interrail (sau poate ai deja calatorii gratuite daca lucrezi la CFR), dar si asa mai platesti suplimente pe trenurile rapide. Din experienta mea de mers cu trenul (cu Pass emis de CFR pt angajati/rude de gradul 1 care iti da gratuitate pe anumite trenuri), trebuie sa mai platesti suplimente in Italia/Ungaria (nu foarte mari), in Austria insa doar daca vrei neaparat loc. Din cate stiu in Franta/Spania se plateste binisor chiar daca ai Pass, mai ales pe trenurile foarte rapide.
sunchaser
Multumesc pentru informatii, stiu ca este mai rapid biggrin.gif si poate putin mai ieftin cu avionul, dar vrem cu trenul. O sa caut asa cum m-ai sfatuit si o sa luam Praga-Berlin-Paris-Madrid-Lisabona (initial ne gandeam Viena-Milano-Lyon (sau Marsilia)-Madrid si Lisabona). Am facut un calcul si pentru masina si cam tot atat costa. Pacat ca avem un sofer priceput si unul fff. incepator, deci avem doar un sofer smile.gif .
mr-bek
Nu stiu daca aceasta informatie mai apare in cadrul topicului, dar oricum e bine de stiut ca pe baza unei simple procure facute la notariat, oricine poate calatori in tara cu biletele de veterani, drept imputerniciti ai titularului de drept al foilor de drum.

Avand in vedere ca foile de drum pentru veterani asigura transport gratuit inclusiv pentru intercity, cred ca e destul de rentabil. O procura e in jur de 30 Ron, iar un veteran are 6 calatorii pe an, deci sunt sanse sa fie recuperati banii chiar si dupa un singur drum.

Ce e e important in contextul subiectului topic-ului, este faptul ca biletele de veteran pot fi utilizate pentru acoperirea parcursului de drum in Romania, in cazul efectuarii unei calatorii internationale. De exemplu, pentru un permis Interail care nu acopera si tara de rezidenta, in speta Romania, biletul pe traseul intern este gratuit pe baza acestor foi de drum, platindu-se doar eventuala rezervare a cusetei sau vagonului de dormit.
ciprian90
QUOTE (NihilX @ Jul 8 2005, 02:36) *
http://www.interrail.net/web/index2.php4?language=en

Acesta e biletul.
Se poate cumpara si de la agentiile CFR.
Cateva intrebari:

1. A mers cineva pana acum? Daca da, poate expune cateva pareri? Adica:
- cum sunt orarele cailor ferate europene? Exista multe trenuri pe timpul noptii intre tari? Legaturile sunt bune, trenurile "se pupa" in general?
- cam la cat se ridica costurile de rezervare
- am inteles ca intre cuseta si loc normal nu ar fi diferente de pret. E adevarat?

2. S-a interesat cineva direct la o agentie CFR? Am inteles ca pretul ar fi ceva mai mic decat cel afisat pe net. Oricum, treaba asta o s-o fac eu luni cand o sa am timp

3. Eu plec in Septembrie cu destinatia Portugalia, unde teoretic am de stat o luna. Ma gandeam sa fac o multime de "pit-stop-uri" pana acolo, iar dupa ce ajung la destinatie, sa fac cel putin o iesire saptamanala in afara tarii, folosind biletul asta.
Eu mai plec cu o colega, care va ramane in Spania, dar cu care probabil ca voi organiza majoritatea "iesirilor".

Mai exista persoane care ar fi dispuse la asemenea calatorii prin Europa?

Eventual sa ne interesam mai multi de preturile de cazare, orare, chestii de vizitat, etc. Sa plecam din tzara oarecum impreuna sau sa ne vizitam prin ce orase ne ducem, fiecare gasind cazari ieftine pentru ceilalti samd.

Astept raspuns la oricare dintre punctele de mai sus wink.gif

Da calmeaza-te, biletele le gaSESTI LA AGENTIA CFR DE LA gara de nord,legaturile se pupa fac dragoste intre ele nu e nici o panika. biggrin.gif
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.