alexxxxx
6th March 2009, 15:46
Sunt intr-o anumita masura de acord cu ce ziceti, insa nu poti avea pretentia sa ai conceptul de "low-cost" la toate serviciile existente. Unele servicii costa pur si simplu cat trebuie sau cat considera furnizorul lor ca trebuie. Ca aia cer 50 E pe calatorie si n-au nici un fel de "oferta" nu inseamna ca e incredibil de scump sau de ieftin. Banuiesc ca nu crede nimeni ca 19 lei e un pret real pentru o calatorie Timisoara - Dortmund, nu? Daca costa biletul de avion 200/one way era mai ok 50 trenul? Una peste alta, in combinatia asta un drum pana la Amsterdam costa 100 E + 38 de lei. Un pret super-avantajos, zic eu.
Vrei conditii, trebuie sa fii dispus sa platesti. La preturi de CFR ai servicii la nivel de...CFR.
In alta ordine de idei, unii spun ca daca iei biletele de tren din 2 bucati iesi la 38 de euro/segment. Tot pe-aici oamenii spun ca s-ar gasi bilete si la 58 E, dus-intors. Informatia nu e foarte veche, e de-acum 2 saptamani. Mai sapa si tu si vezi ce gasesti.
nic_biso
6th March 2009, 20:31
19 lei nu e real, cum nici 0.01 euro la Ryanar nu este. Dar totusi se pot gasi bilete de avion pe distante de 1000-2000 km la 20-30 euro, foarte usor si des.
Asa ca sa dai 50 euro pe un drum de doar cateva sute de km cu trenul chiar e cam mult. La fel si pe rutele din Italia, unde daca vrei sa mergi din nord in sud, dai 20-30 euro pe un bilet de avion (poate si mai putin, daca e oferta) si mult mai mult la tren (100 euro, habar n-am cat, dar oricum mult). Si in Franta, Paris-Marseille-Nice, e mult mai scump cu trenul.
Dar s-ar putea sa fie si mai ieftin, eu acum 2 ani am dat 100 euro Dortmund-Amsterdam-Koln, dar era cu ICE (trebuia sa ajung repede), care evident e mai scump decat trenurile normale.
softpedic
7th March 2009, 01:41
TGV-ul belgian - Thalys - are acum superoferte catre diverse destinatii.
nirrti
8th March 2009, 17:36
are cineva idee daca pot ajunge din Cluj-Napoca la Barcelona cu trenul ? banuiesc ca nu este direct, dar astept ceva pareri
mersi
MiG29
9th March 2009, 12:00
Nu e direct, dar o varianta ar fi prin Viena-Zurich apoi Geneva, Lyon, si Barcelona. Cred ca tre sa schimbi vreo 4 trenuri.
adrianatoma
9th March 2009, 12:01
de ce 4? intai TGV pana in Paris si apoi Paris Barcelona
stiu ca mai era o varianta cu Italia, dar nu mai tin minte unde se schimba trenul.
MiG29
9th March 2009, 12:07
Hmm. 1.de la Cluj ajunge la Viena.
2. Viena-Zurich-Geneva (asta in cazul fericit in care nu trebuie sa schimbe la Zurich)
3. Geneva-Lyon-Montpelier
4. Montpelier- Barcelona.
sau e un CNL direct Zurich-Barcelona deci raman doar 3 schimbari.
Daca s-ar duce de la Viena la Paris (e posibil sa fie un CNL direct) tot ar schimba la Montpelier, si tot 4 schimbari ies.
P.S. Eu am ajuns de la Stockholm la Pisa cu 11 trenuri si un feribot (si asta in mai putin de 24 de ore)
codruta
9th March 2009, 15:46
QUOTE (nirrti @ Mar 8 2009, 17:36)

are cineva idee daca pot ajunge din Cluj-Napoca la Barcelona cu trenul ? banuiesc ca nu este direct, dar astept ceva pareri
mersi

Cred ca cea mai comoda solutie, din pacate nu si cea mai rapida ar fi: Cluj - Viena, apoi Viena - Milano (stai ziua prin Milano, ca trenul ajunge dimineata) si apoi trenhotel Milano - Barcelona. Faci destul de mult, dar avantajul este ca poti lua cuseta de la Viena la Milano si apoi de la Milano la Barcelona, asa ca ai sanse sa ajungi cat de cat odihnita. Tren direct mai ai din Zurich si din Paris
Pentru alte orase de legatura incolo uita-te pe www.elipsos.com.
laurentcauia2
9th March 2009, 16:59
QUOTE (nic_biso @ Mar 6 2009, 20:31)

... ... ...
Si in Franta, Paris-Marseille-Nice, e mult mai scump cu trenul.
... ... ...
Nu intotdeauna. Am gasit pe net bilete cu 22 euro Paris-Toulouse, EasyJet era mai scump, ceva pana in 40 euro, plus ca pierzi mai mult timp prin aeroport si de la aeroport spre oras (deci alti bani in plus). La fel gasesti si pentru celelalte destinatii (Nice, Marseille), uneori sunt si bilete de 15 euro.
Iuliux
9th March 2009, 21:26
QUOTE (MiG29 @ Mar 9 2009, 12:07)

P.S. Eu am ajuns de la Stockholm la Pisa cu 11 trenuri si un feribot (si asta in mai putin de 24 de ore)

Poti sa postezi intinerariul? bahn.de te contrazice :-S
nirrti
9th March 2009, 23:26
mersi celor care mi-au dat sfaturi
MiG29
10th March 2009, 01:45
QUOTE (Iuliux @ Mar 9 2009, 21:26)

Poti sa postezi intinerariul? bahn.de te contrazice :-S
Stockholm-Malmo-Copenhaga-Rodby apoi cu Ferry pana la Putgarten -Lubeck-Hamburg-Frankfurt-Basel-Zurich-Milano Centrale-Genova Porta Principe-Pisa Centrale. Am plecat vineri dimineata din Stockholm la 6h21 cu X2000( care ar fi trebuit sa ajunga la Copenhaga in timp sa prind EC-ul de Hamburg, dar s-a stricat dupa plecare si aa vut intarziere 2 ore, asa am fost nevoit sa cobor la Malmo, de acolo 2 regiouri pana la Rodby, ferry, regiobahn pana la Lubeck si IR pana la Hamburg, la marele fix sa prind ICE-ul de Frankfurt) si am ajuns in Pisa sambata pe la 12 noaptea. Am stat vreo 2 ore in Hamburg, vreo 6 in Zurich, o ora in Arth Goldau, o ora in Lucerna,o ora in Milano si inca 2 ore in Genova. Deci asta inseamna cam 24 de ore cu trenul:D
yapy
10th March 2009, 10:13
postez si eu o varianta d-ale mele
pentru mers in budapesta: decat sa dati 100 euro dus-intors pe bucuresti-budapesta mai bine o luati ca mine, cu accelerat bucuresti-arad (care, cu carnet de student, m-a costat 50 ron dus-intors, parca) si arad-budapesta dus-intors e 120 ron.
din keleti (BUD) am luat tramvaie pana la Nyugaty si de acolo alt tren pana in Ferihegy. de acolo avion pana in Sandefjord (NOR)
de acolo tren pana in Drammen
de acolo autobuz pana in Honefoss
de acolo tren pana in Bergen.
si uite asa am platit 170 euro pana in norvegia si inapoi.
)
p.s. imi cer scuze daca o parte din post este off-topic
vivenda1
13th March 2009, 21:44
QUOTE (baxter777 @ Feb 13 2009, 18:22)

Am si eu o mare rugamite la voi, Cine a fost cu trenul "Dacia" de la Bucuresti la Viena , poate sa-mi spuna si mie ce inseamna "dubla" ? Suntm 4 persoane si am cumparat bilet la vagonul de dormit intr-o "dubla" . Stie cineva ce inseamna cum arata aceasta dubla ? Locurile pe bilet sunt cam aiurea ... 60,61,41m42... ceva de genul. Sper sa se gaseasca cineva sa-mi raspunda. Ms !
Ai grijă la încuiatul ușii pe teritoriul ungar ! Au fost cazuri... Nu mi s-a întâmplat mie dar e bine să faci cu schimbul la dormit ! Drum bun !
alfonsinho
20th March 2009, 10:33
salutare
cum ajung din dortmund la rotterdam cu trenul? de unde imi recomandati sa cumpar bilet, sa iau de acolo sau sa imi rezerv de pe net?
astept sfaturi, multumesc
kiki1
20th March 2009, 16:37
QUOTE (alexxxxx @ Feb 7 2009, 11:33)

daca te duci cu sotia mai scade pretul cu inca vreo 40 de euro, de la pretul total. Uita-te pe site-ul cfrcalatori.ro, pt o pers. biletul costa 162 E Buc-Praga, pt 2 costa 278 parca, si tot scade pe masura ce sunt mai multe persoane. Iar cu banii de motorina nu e chiar asa, tre sa dormi undeva pe drum si la dus si la intors, deci mai adauga vreo 80 de E pt cazare, plus confort, uzura masinii, vignete, oboseala, riscuri, etc. E alegerea ta.
Reducerea nu este valabila la trenurile internationale!
yapy
23rd March 2009, 12:09
QUOTE (alfonsinho @ Mar 20 2009, 10:33)

salutare
cum ajung din dortmund la rotterdam cu trenul? de unde imi recomandati sa cumpar bilet, sa iau de acolo sau sa imi rezerv de pe net?
astept sfaturi, multumesc
se intra pe google... se scria "german railways" , se intra pe deutsche Bahn... se dadea un search si se afla:
http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe....button.suchen=
ciao
alexxxxx
23rd March 2009, 22:06
QUOTE (kiki1 @ Mar 20 2009, 16:37)

Reducerea nu este valabila la trenurile internationale!
repet, scrie pe site, e testata personal, reducerea de care vorbesc eu (si pentru Praga, si pt Germania cu Sparpreis) cu tarife care scad (pe persoana) pe masura ce grupul e mai mare e perfect valabila, si normal ca este valabila pe trenurile internationale din moment ce se refera la calatorii in alte tari decat Romania.
Daca nu stiti ce si cum, va rog nu va mai dati cu parerea, nu de altceva dar sa evitam dezinformarea.
alfonsinho
3rd April 2009, 10:46
acolo nici nu-mi afiseaza pretul.. tot unknown price imi scrie, dar oricum nu mai conteaza ca mi-am rezervat de pe nshispeed.nl. ma costa 44 de euro dus intors (dortmund - rotterdam) si trebuie sa schimb trenul de 2 ori.
mersi
paulmarius
13th April 2009, 13:43
daca cumpar balkan flexipass pot sa fac o calatorie pana in turcia de ex apoi sa ii dai la alta pers sa se duca cu acelasi bilet?
singuraticul
13th April 2009, 14:16
QUOTE (paulmarius @ Apr 13 2009, 13:43)

daca cumpar balkan flexipass pot sa fac o calatorie pana in turcia de ex apoi sa ii dai la alta pers sa se duca cu acelasi bilet?

din cite stiu eu acet bilet este nominal,deci nu se poate imprumuta.
mr-bek
13th April 2009, 15:24
QUOTE (paulmarius @ Apr 13 2009, 14:43)

Nu poti, pentru ca e nominal, se completeaza pe baza pasaportului de catre agentia cfr, practic numele tau este imprimat pe bilet.
paulmarius
13th April 2009, 20:11
.ms mult pt ajutor.lucrez la cfr si am inteles ca am o calatorie pe an gratis.in ce tari pot calatori ,sau pot lua un balkan flexipass sau interrail cu reducere sau cum este ?
mr-bek
13th April 2009, 22:47
QUOTE (paulmarius @ Apr 13 2009, 21:11)

.ms mult pt ajutor.lucrez la cfr si am inteles ca am o calatorie pe an gratis.in ce tari pot calatori ,sau pot lua un balkan flexipass sau interrail cu reducere sau cum este ?
nu stiu exact care este regimul de calatorie pentru angajatii cfr, dar iti pot spune care este pentru noi ceilalti
balkan passul este valabil doar in tarile din balcani, in principiu romania, turcia, grecia, bulgaria, serbia macedonia si muntenegru. Pentru preturi si validitate, uitate pe www.cfrcalatori.ro, sectiunea trafic international/oferte. Eu iti citez
"Clasa a II-a
Valabilitate Tineri (<26 ani) Adulti Seniori (>60 ani)
5 zile dintr-o luna (Flexi) 51 € 86 € 69 €
10 zile dintr-o luna (Flexi) 86 € 152 € 121 €
15 zile dintr-o luna (Flexi) 103 € 181 € 145 €
Clasa I-a
Valabilitate Tineri (<26 ani) Adulti Seniori (>60 ani)
5 zile dintr-o luna (Flexi) 70 € 117 € 92 €
10 zile dintr-o luna (Flexi) 122 € 204 € 163 €
15 zile dintr-o luna (Flexi) 145 € 244 € 195 €
Copii de la 4 pana la 12 ani platesc jumatate din preturile pentru adulti.
În pretul acestei legitimatii de calatorie nu sunt incluse suplimentele pentru
trenurile IC.
Pentru rezervarea locului (vagon clasa, de dormit si cuseta) se plateste suplimentar
tariful de rezervare."
Interailul este asemanator, numai ca iti permite calatorii in orice tara din Europa (cu exceptia Rusiei si a tarilor baltice). Este insa mai scump decat Balkan, iar daca vrei sa calatoresti intr-o tara din regiunea noastra, normal ca este mai recomandabil sa folosesti Balkan pass-ul decat Interrail. Detalii despre interrail gasesti de asemenea la site-ul mentionat mai sus. Totusi ca sa iti scurtez munca, citez:
"Tarile în care este valabil InterRail Global Pass–ul sunt: Austria, Belgia,
Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Danemarca, Elvetia, Finlanda,
Franta, Germania, Grecia, Italia, Irlanda, Luxemburg, Marea Britanie,
Muntenegru, Macedonia, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Ro mânia,
Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia, Ungaria. Participa de
asemenea si compania maritima ATTICA – traversare maritima între Grecia si
Italia.
Cu InterRail Global Pass se poate calatori în toata Europa, optând pentru
varianta flexibila (utilizare 5 zile din 10 zile de valabilitate sau 10 zile din 22
zile de valabilitate) sau pentru varianta continua (utilizare 22 zile continuu sau
1 luna de zile continuu).
In plus calatorul primeste o harta cu reteaua feroviara europeana si un
„Ghid de calatorie InterRail”.
Este o legitimatie de calatorie nominala si este valabila numai însotita de
pasaport sau un act de identitate.
Preturi pentru InterRail Global Pass
ADULT TANAR COPIL
Cl. I-a Cl. a II-a Cl. a II-a Cl. a II-a
5 zile din 10 zile valabilitate (Flexi) 329 € 249 € 159 € 124,50 €
10 zile din 22 zile valabilitate
(Flexi)
489 € 359 € 239 € 179,50 €
22 zile continue 629 € 469 € 309 € 234,50 €
1 luna continua 809 € 599 € 399 € 299,50 €
Desi InterRail Pass ofera acces nelimitat de calatorie în tarile participante,
anumite trenuri necesita rezervarea unui loc care se plateste suplimentar."
detalii si pe www.interrailnet.com
repet, acestea sunt tarifele normale, nu stiu ce fel de reduceri se aplica la personalul cfr.
De asemenea recomand cu caldura www.seat61.com,, gasesti detalii despre toate caile ferate din Europa si nu numai
paulmarius
14th April 2009, 17:26
la vara trebuie sa plec in america .ma gandeam sa iau trenu pana in paris ,cred ca e mai ieftin daca iau avionul din paris decat daca as pleca din rom cu avionu.cam cat costa un bilet din Romania la Paris cu trenu si cate ore fac?
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.