Cu trenul prin Europa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35

mirwoona

hai sa-ti raspnd la obiect:

1. Din bacau pana in buc mai platesti doar locul (2,2 lei parca daca iei la vagon normal)
2. Cand am fost eu cu trenul nu a intarziat deeat juma de ora parca...acum nu stiu ce sa-ti zic. Insa uite-te unde e autogara in Salonic: http://www.ktel-thes.gr asta e site-ul KTEL Salonic.
3. Pentur a beneficia de pretul ptr tineri, trebuie sa ai 25 de ani in prima zi de utilizare a passului. Deci cum ai zis tu nu se poate.
a_lexu
QUOTE (mirwoona @ Feb 6 2009, 16:26) *
hai sa-ti raspnd la obiect:

1. Din bacau pana in buc mai platesti doar locul (2,2 lei parca daca iei la vagon normal)
2. Cand am fost eu cu trenul nu a intarziat deeat juma de ora parca...acum nu stiu ce sa-ti zic. Insa uite-te unde e autogara in Salonic: http://www.ktel-thes.gr asta e site-ul KTEL Salonic.
3. Pentur a beneficia de pretul ptr tineri, trebuie sa ai 25 de ani in prima zi de utilizare a passului. Deci cum ai zis tu nu se poate.

Merci (din nou) pentru info Mirwoona.

Din cate am inteles, din autogara de langa gara se ia autobuzul nr. 1 sau nr. 78 care duce la K-tel Macedonia, de unde pleaca majoritatea autobuzelor catre insule (aviz pt amatori).

alexxxxx
da, de la gara pana la k-tel faci cam 40 de min, daca imi aduc bine aminte. asta ca sa te ajute sa-ti faci planul. Cu flexi-pass-ul poti calatori din Bacau la Bucuresti pana maxim la Rapid, pt IC trebuie sa platesti diferenta de rang de tren.
gabriel05
Vreau sa merg pana la Praga. Din cate am inteles din lectura acestui topic, permisele acelea gratuite CFR le pot folosi numai pe teritoriul Romaniei, in speta pana la Curtici. Aveti idee cat m-ar mai costa de la Curtici pana la Praga la vagon de dormit? Am sunat la o agentie din Bucuresti, mi s-a dat un numar de telefon la care sa sun Am sunat dar nu raspunde nimeni. Macar un pret orientativ. Va multumesc din suflet.
alexxxxx
Trebuie sa platesti integral suplimentul de pat la vag. de dormit - 2 x 42 E (la 2 paturi/cabina) sau 2 x 28 E (la 3 paturi/cabina). Apoi de la Curtici pana la Praga, ghidandu-ma dupa cum calculeaza CFR-ul la alte destinatii, as spune cam 110 E dus-intors. Deci pret total dus-intors la vagon de dormit in domeniul 160-200 E.
gabriel05
Multumesc mult alexxxxx, mi-ai fost de mare ajutor!

E mult, daca ma gandesc. Daca ma-as duce si cu sotia, cu banii cheltuiti pe biletele de tren, as cumpara peste 400 litri de motorina cu care as putea merge peste 8500 km. As vedea toata Europa!
alexxxxx
daca te duci cu sotia mai scade pretul cu inca vreo 40 de euro, de la pretul total. Uita-te pe site-ul cfrcalatori.ro, pt o pers. biletul costa 162 E Buc-Praga, pt 2 costa 278 parca, si tot scade pe masura ce sunt mai multe persoane. Iar cu banii de motorina nu e chiar asa, tre sa dormi undeva pe drum si la dus si la intors, deci mai adauga vreo 80 de E pt cazare, plus confort, uzura masinii, vignete, oboseala, riscuri, etc. E alegerea ta.

a_lexu
QUOTE (alexxxxx @ Feb 6 2009, 18:22) *
da, de la gara pana la k-tel faci cam 40 de min, daca imi aduc bine aminte. asta ca sa te ajute sa-ti faci planul. Cu flexi-pass-ul poti calatori din Bacau la Bucuresti pana maxim la Rapid, pt IC trebuie sa platesti diferenta de rang de tren.

Merci, e bine de stiut ca face 40 de minute. Sti cumva si cam cu ce frecventa vin autobuzele respective?
alexxxxx
Eu am mers cu autobuzul ala pe la ora 10, venind cu un tren de la Istanbul. La ora aia pleca la fiecare 20 de minute, parca. Dimineata probabil difera timpul de succedare, tind sa cred ca pleaca mai des, daca e zi lucratoare, cel putin asa ar fi normal.
mirwoona

QUOTE (gabriel05 @ Feb 6 2009, 20:42) *
Vreau sa merg pana la Praga. Din cate am inteles din lectura acestui topic, permisele acelea gratuite CFR le pot folosi numai pe teritoriul Romaniei, in speta pana la Curtici. Aveti idee cat m-ar mai costa de la Curtici pana la Praga la vagon de dormit? Am sunat la o agentie din Bucuresti, mi s-a dat un numar de telefon la care sa sun Am sunat dar nu raspunde nimeni. Macar un pret orientativ. Va multumesc din suflet.

daca zici ca ai permise cfr gratuite, inseamna ca tu sau sotia lucrati la CFR sau unul dintre voi la metrorex? daca unul dintre voi lucreaz ala cfr, e posibil sa aveti si permise cfr internationale, dar trebuie sa faceti cerer ptr ele. o sa va dea la amandoi si veti plati in plus doar suplimentul de pat.
gabriel05
Da, eu lucrez la CFR si au si sotia si copii permise gratuite la clasa I. Am auzit ca trebuie sa fac cerere la o agentie CFR pt astfel de permise ( cica se numesc SIP-uri, daca am inteles bine). Am facut rost si de un nr. de telefon sa ma interesez dar, din pacate, nu am reusit sa prind legatura. Am intrebat aici deoarece m-am gandit ca unii dintre voi va aflati in situatia mea. Va multumesc! O sa mai insist la acel numar de telefon.
mirwoona
Se numesc FIP-uri si se ridica de pe peron de la gara de nord, numai ca mai intai trebuie sa faci o cerere pe care ti-o semneaza superiorii parca...nu stiu sigur ca nu eu am facut, ci tatal meu. In cererea aia mentionezi pentru ce tari aplici...ai grija ca doar o data pe an se pot cere permise internationale, care sunt valabile 3 luni de la data eliberarii.

Asa, cererea aia de care iti ziceam e standard, tre sa completezi cu numele, numarul perimisului tau, al sotiei, al copiilor in caz ca vrei si pentru ei si cred k trece si pe la departamentul de personal, ca trebuie sa iti scrie vechimea in cerere...dupa ce iei aprobarile d ela superiori te duci cu ea semnata pe peron si nu stiu sigur daca ti le elibereaza in aceeasi zi sau dupa o sapt, dar oricum ti le da. Intreaba la personal ca trebuie sa stie cineva de acolo cum sta treaba cu permisele astea internationale.
baxter777
Am si eu o mare rugamite la voi, Cine a fost cu trenul "Dacia" de la Bucuresti la Viena , poate sa-mi spuna si mie ce inseamna "dubla" ? Suntm 4 persoane si am cumparat bilet la vagonul de dormit intr-o "dubla" . Stie cineva ce inseamna cum arata aceasta dubla ? Locurile pe bilet sunt cam aiurea ... 60,61,41m42... ceva de genul. Sper sa se gaseasca cineva sa-mi raspunda. Ms !
alexxxxx
daca-i vorba de "dubla" la vagon de dormit, e o cabina cu 2 paturi si chiuveta+dulapior. Cam asa arata. Era interesant sa fi cerut sa va dea 2 cabine adiacente, intre ele au o usa care se poate deschide (cu acordul partilor) astfel incat sa fiti izolati de exterior dar sa puteti comunica, e destul de misto.
baxter777
QUOTE (alexxxxx @ Feb 14 2009, 00:04) *
daca-i vorba de "dubla" la vagon de dormit, e o cabina cu 2 paturi si chiuveta+dulapior. Cam asa arata. Era interesant sa fi cerut sa va dea 2 cabine adiacente, intre ele au o usa care se poate deschide (cu acordul partilor) astfel incat sa fiti izolati de exterior dar sa puteti comunica, e destul de misto.

Pai cred ca din asta ne-a dat smile.gif . Doar asa se poate explica distanta dintre locuri ,nu ? 61,62-51-52 ? mentionez ca toate numerele sunt pe acelasi bilet, deci nu cred ca ne-a dat cusete seprate sau altceva.....
gabriel05
Multumesc mirwoona, stii mai multe decat persoanele de la agentiile CFR!
reeve
Pentru cei care au folosit Balkan flexipass... o intrebare. A folosit cineva sistemul pentru a calatori in Turcia, mai departe de Istanbul? (Ankara, Capadochia, lacul Van...) Aveti idee ce suplimente se platesc pe traseele respective si ce fel de trenuri deservesc zona?
mihairosioru
QUOTE (reeve @ Feb 21 2009, 17:07) *
Pentru cei care au folosit Balkan flexipass... o intrebare. A folosit cineva sistemul pentru a calatori in Turcia, mai departe de Istanbul? (Ankara, Capadochia, lacul Van...) Aveti idee ce suplimente se platesc pe traseele respective si ce fel de trenuri deservesc zona?

Incearca sa citesti aici: http://www.seat61.com/Turkey.htm
alexxxxx
QUOTE (reeve @ Feb 21 2009, 17:07) *

Se pare ca Balkan Flexipass e valabil doar in Turcia Europeana. Cel putin asa mi s-a explicat in gara la Istanbul cand am intrebat. E drept, pe net nu se spune nimic de genul asta, nici in conditiile de calatorie, asa ca nu stiu ce sa zic...
mirwoona
Niste amici care au fost in Turcia cu acest pass mi-au zis ca de la gara de la noi le-au spus ca il pt folosi in toata Turcia.
cosmorom
salut,

stie cineva o varianta ieftina cu trenul pe ruta Dortmund-Amsterdam. Sau oricare alta varianta. Ceva link-uri.

Multumesc frumos.
E urgent!
alexxxxx
pai banuiesc ca te-ai uitat pe binecunoscutul site www.reiseauskunft.bahn.de Trenul face vreo 2h50, schimbi in Duisburg (10 min. timpul intre trenuri), e cam din 2 in 2h.
Succes!
cosmorom
QUOTE (alexxxxx @ Mar 6 2009, 13:16) *
pai banuiesc ca te-ai uitat pe binecunoscutul site www.reiseauskunft.bahn.de Trenul face vreo 2h50, schimbi in Duisburg (10 min. timpul intre trenuri), e cam din 2 in 2h.
Succes!

Multumesc alexxxxx, dar chiar asa de scump sa fie un bilet? aprox 50 Euro? Doua persoane dus intors sa dau 200Euro pare cam mult.
nic_biso
Am fost si eu in aceeasi situatie cu tine.
Am dat putin pe zborul cu Wizz Air pana la Dortmund, dar de acolo trenul pana la Amsterdam m-a costat 50 euro. Deci se ajunge la 200 euro pentru 2 persoane, dus-intors.

Si in UE se mai vorbea de incurajarea calatoriilor cu mijloace nepoluante, adica trenul... La preturile astea, sa fim seriosi. cursing.gif
cosmorom
QUOTE (nic_biso @ Mar 6 2009, 13:45) *
Am fost si eu in aceeasi situatie cu tine.
Am dat putin pe zborul cu Wizz Air pana la Dortmund, dar de acolo trenul pana la Amsterdam m-a costat 50 euro. Deci se ajunge la 200 euro pentru 2 persoane, dus-intors.

Si in UE se mai vorbea de incurajarea calatoriilor cu mijloace nepoluante, adica trenul... La preturile astea, sa fim seriosi. cursing.gif

Da, ai mare dreptate. Imi doream sa ajung prin Amsterdam si am gasit la Wizz bilet din Timisoara cu 19 lei spre Dortmund. Stiind ca e relativ aproape am zis ca am gasit solutia cea mai buna pt. Amsterdam. M-am bucurat pana am vazut pretul biletului de tren. thumbdown.gif
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.