Hey23
18th January 2009, 21:26
Trenul Bucuresti Salonic are doar vagoane de dormit si cusete sau si locuri pe scaune?
Intre Salonic si Atena am gasit pe http://reiseauskunft.bahn.de doar un singur tren pe zi, dar am citit pe net ca sunt mai multe...
Pentru trenul de noapte intre Atena si Salonic cat se plateste in plus dc ai Balkan Flexi Pass? Sunt si locuri pe scaune?
Multumesc!
alexxxxx
19th January 2009, 11:26
Din cate stiu, in decembrie, trenul de Salonic avea doar un vagon de dormit. De locuri pe scaune nici vorba. Cat despre trenul dintre Salonic si Atena, intr-adevar, inainte erau mai multe trenuri, acum nemtii spun ca-i unul singur, de noapte. De obicei nemtii au dreptate, insa merita sa incerci si pe www.ose.gr sa vezi orarul lor, desi eu m-am uitat, e-n engleza site-ul, insa am fost destul de incompetent incat sa nu gasesc nici thessaloniki nici atena, poate tu te descurci mai bine. Suplimentul la loc in cur e vreo 4-7 euro. Da, sunt si locuri pe scaune la trenul ala, cel putin in primavara trecuta cand l-am vazut eu erau.
O varianta mult mai buna e sa-ti iei un flexipass, apoi trenul pana la Sofia si de-acolo e vagon de dormit direct pana la Atena sau vagon clasa, insa in Salonic trebuie sa te dai jos si sa schimbi vagonul. Programul de la trenul ala e asta : http://bdz.creato.biz/files/pdf/sofia_thessaloniki_eng.pdf .
mirwoona
20th January 2009, 00:08
QUOTE (Hey23 @ Jan 18 2009, 21:26)

Trenul Bucuresti Salonic are doar vagoane de dormit si cusete sau si locuri pe scaune?
Intre Salonic si Atena am gasit pe
http://reiseauskunft.bahn.de doar un singur tren pe zi, dar am citit pe net ca sunt mai multe...
Pentru trenul de noapte intre Atena si Salonic cat se plateste in plus dc ai Balkan Flexi Pass? Sunt si locuri pe scaune?
Multumesc!
Acum stiu ca exista si tren direct (la cuseta scrie pe siteul cfr-ului) Bucuresti Atena si retur, pana sa schimbe astia de la cfr mersul trenurilor acum in decembrie. faza este ca acum pe situel lor vad ca la trenurile internationale nu apare ca trenul Romania are vagoane directe si pana la Atena, cum este pentru istanbul, insa, daca te duci sa vezi preturi la paturi, iti arata si pe distanta Bucuresti Atena: http://www.cfrcalatori.ro/imagini/file/int...0pat%202009.pdf
Eu am fost la atena acum 2 veri cu balkanflexi pass si trenul de bucuresti ajungea in salonic pe la 7 dimineata, iar la 8 era un tren spre atena la care nu plateai nimic pentru loc pe scaun. trenul asta ajungea pe la ora 2 juma in atena.
Daca au scos sau nu vagoanele directe ptr Atena, cel mai sigur afli de la sursa
suna la CFR International, la brezoianu: 021/314.55.28 SI zi-ne si noua aici.
alexxxxx
21st January 2009, 13:05
@adrianatoma: a fost ok calatoria, hoti, probleme, ceva?
singuraticul
21st January 2009, 13:43
ma bate gindul sa merg anul acest ain grecia(nei pori) cu trenul;ce ziceti,de merita(intreb asta din puct de vedere al banilor si al timpului care il fac pina acolo);am fost anul trecut in istanbul cu trenul si mi-a placut ff mult-am dosrmit,am ajuns odihnit acolo si am putut umbla prin oras chiar de cidn am lasat bagajele in camera)in nei pori am fost 1 data cu autocarul si am ajuns super obosit( eu nu pot dormi in autocar)
si unde pot gasi si eu mersul trenurilor de la greci sa vad ce legaturi am thesalonik-nei pori?
mirwoona
21st January 2009, 22:45
Nei Pori este pe calea ferata spre Atena, deci ceea ce intreba Hey23 mai sus este valabil si pentru tine. Daca se merita, depinde de fiecare cum sta cu timpul. Trenul face mai mult decat autocarul. trenul pleca din bucuresti pe la 12 ziua si ajunge a doua zi la 7 in salonic, unde trebuie schimbat. iar pe la 11 ajunge in katerini. deci faci destul de mult.
site-ul CFR-ului grecesc este www.ose.gr. Daca te descurci cat de cat cu literele grecesti, gasesti plecarile din Salonic (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) spre Nei Pori (ΝΕΟΙ ΠΟΡΟΙ). Trenul face din Salonic in Nei Pori o ora in cap.
adrianatoma
21st January 2009, 23:05
QUOTE (alexxxxx @ Jan 21 2009, 13:05)

@adrianatoma: a fost ok calatoria, hoti, probleme, ceva?

smoooothly 
fara probleme!
la dus am avut vagon austriac si are lant la usa, gen ala de la usile vechi de apartament. plus ca fiind putini, insotitorul de drum (austriac si el) a inchis vagonul cu totul pana dimineata cand eram deja in Austria. lenjeria curatica si vagon chiar ok
la intors am venit cu vagon romanesc, mai murdar evident dar nu cat sa nu dormi, iar ai nostrii controlori...ca brazii
unul duhnea asa tare a bautura ca nu ma puteam uita la el cand vb. dar calatoria a decurs perfect, usa se bloca efectiv tragand un maner sus si se deschidea doar in interior, am dormit toata noaptea fara probleme.
ps: ce s-au mai cizelat si vamesii astia domne...n-as fi zis
alexxxxx
22nd January 2009, 17:14
2 intrebari:
1. la vama unde te mai controleaza? Ultima oara am fost cu vreo luna inainte de intrarea in UE si te controlau si la noi, si la unguri, si la austrieci. Adica 3 controale. Acum am auzit ca ar fi unul singur, mixt, romano-ungar.
2. avea vagon restaurant? De fiecare data cand am mers cu trenul asta avea vagon restaurant care arata foarte bine si unde am mancat un muschi de vita foarte bun si am baut si o sticla de vin, la preturi foarte bune. acu il mai atasasera?
Merci!
adrianatoma
22nd January 2009, 18:12
QUOTE (alexxxxx @ Jan 22 2009, 17:14)

2 intrebari:
1. la vama unde te mai controleaza? Ultima oara am fost cu vreo luna inainte de intrarea in UE si te controlau si la noi, si la unguri, si la austrieci. Adica 3 controale. Acum am auzit ca ar fi unul singur, mixt, romano-ungar.
2. avea vagon restaurant? De fiecare data cand am mers cu trenul asta avea vagon restaurant care arata foarte bine si unde am mancat un muschi de vita foarte bun si am baut si o sticla de vin, la preturi foarte bune. acu il mai atasasera?
Merci!
e o vama la curtici, cu ai nostri si apoi mai mergi vreo 30 de min si mai e o vama cu unguri. dar e doar formala, se uita la buletine (e prima data cand am incercat doar cu buletinul si a fost faina senzatia) si nu sunt probleme. doar ca e in miez de noapte si te trezeste din somn. civilizat insa 
nu au atasat vagonul restaurant pt ca cica nu renteaza cand trenul e aproape gol. e un nenic care trece cu apa, sucuri, bere, cafele, chipsuri etc la preturi maricele in euro, gen alea in avion.
singuraticul
23rd January 2009, 20:32
am o intrebare: trenul bucuresti-thesalonik ajunge la ora care este programata? sau ajunge mai tirziu in grecia.intreb pt ca anul trecut am fos tin istanbul si trb sa ajungem la 8.30 parca si am ajuns la 10.30 si la intoarcere trb sa ajungem in buc la 17.15 si am ajns la 21.00. la turci era vama ...dar la greci cum ajunge trenul?
si daca stiti cit costa biletul la vagon de dormit bucuresti-thesalonic
ms
alexxxxx
23rd January 2009, 21:28
eu am mers o data si a ajuns la timp (vreo 10 min. int. parca) . Nu stiu daca a fost intamplare sau nu, oricum nu cred ca e ca la ala de Istanbul, care nu cred c-a ajuns vreodata la timp.
Biletul te costa Flexipass-ul (49E <26, 82 > 26 ani) + 26 E (T3) sau 39 E (T2)/segment. La cuseta costa 22 (de 4) sau 15 (de 6).
Hey23
23rd January 2009, 23:23
Vad pe site-ul CFR ca Passul s-a scumpit puti, in loc de 49 e 51 si in loc de 82 e 86....
http://www.cfr.ro/calatori/
mirwoona
23rd January 2009, 23:37
QUOTE (Hey23 @ Jan 24 2009, 00:23)

Vad pe site-ul CFR ca Passul s-a scumpit puti, in loc de 49 e 51 si in loc de 82 e 86....
Intrebarea este: Mai ajunge trenul direct pana la Atena? Hey23 ai sunat cumva la agentie? Si daca ne uitam la suplimentele de pat, observ ca se palteste acelasi loc la cuseta si pentru Buc Salonic si ptr Buc Atena. Ciudat...
Hey23
24th January 2009, 00:21
Nu am sunat... nu cred ca mai ajung la Atena, ma duc doar la Istanbul.
Dar din ce am citit pe net nu cred ca e tren direct pana la Atena.
alexxxxx
24th January 2009, 09:54
daca te duci la Atena in scop turistic si ai timp, poti sa legi calatoria de cea la Istanbul. Din Istanbul e un tren de noapte foarte bun catre Salonic, la care nu trebuie sa cumperi decat suplimentul de vagon de dormit (vreo 50 de TL parca), pt. bilet folosesti flexi-pass-ul. Din Salonic vad pe site-ul OSE ca ai mai multe trenuri pe zi catre Atena, desi nemtii spun ca-i numai unul.
Iar referitor la suplimentele de pat....ca iei trenul pana la Ploiesti sau pana la Arad, tot atat platesti suplimentul de pat, fiindca locul eliberat nu se realoca (lenjerie, etc). Asa-i si pe international
Thomas-
25th January 2009, 18:07
Stiti cumva, la Belgrad cum se poate ajunge de la Bucuresti?
Am gasit, scuze:
blue_wings
26th January 2009, 19:06
De pe ce site-uri pot face rezervari si cumpara bilete la trenuri prin Europa? Ma intereseaza rute ca Bucuresti - Budapesta, Budapesta - Viena, Viena - Salzburg / Munchen / Berlin / Copenhaga / Amsterdam / Paris, Copenhaga sau Berlin - Oslo, Oslo - Stockholm
Sa intreb si de ferryboat-uri in tarile nordice?
MiG29
26th January 2009, 23:08
Cel mai bine cred ca iesi cu Interrail. Vezi aici www.interrail.net
alexxxxx
27th January 2009, 09:22
interrail sau bilete separat poti lua de la wasteels - www.wasteels.ro, sunt singura agentie in afara de CFR care vinde bilete de tren, din cate stiu eu.
MiG29
27th January 2009, 16:22
da, sau eventual cumperi biletele on-line. cred ca in afara de cei de la cfr, care sunt ramasi in urma rau de tot, poti sa faci asta la majoritatea companiilor de cale ferata din Europa. Pe ruta pe care vrei tu, mai mult ca sigur, poti cumpara biletele on-line.
blue_wings
28th January 2009, 12:02
Interrail nu prea merge, au preturi mari, si conditii aiurea. La cum as vrea eu sa calatoresc imi trebuie ori card de 10 zile dintr-un interval de 22 sau un card de 22 de zile continuu ori preturile sunt de 359 euro respectiv 469 euro. Daca iau biletele pe bucati sunt sigur ca ies mai ieftin...in maxim 200 euro. De asta intrebam de unde as putea rezerva bilete de tren pe anumite rute.
codruta
28th January 2009, 12:59
QUOTE (blue_wings @ Jan 28 2009, 12:02)

Interrail nu prea merge, au preturi mari, si conditii aiurea. La cum as vrea eu sa calatoresc imi trebuie ori card de 10 zile dintr-un interval de 22 sau un card de 22 de zile continuu ori preturile sunt de 359 euro respectiv 469 euro. Daca iau biletele pe bucati sunt sigur ca ies mai ieftin...in maxim 200 euro. De asta intrebam de unde as putea rezerva bilete de tren pe anumite rute.
Bucuresti - Budapesta iei de la CFR international
Budapesta - Viena (poti cumpara direct de la Budapesta, sunt multe legaturi si cu trenul si autocarul, chiar daca rezervi din timp, nu faci mari economii. Eu am platit in jur de 22 euro biletul, luat cu o ora inaintea plecarii trenului).
Poti rezerva online bilete internationale la call centerul oebb 05-1717 cu plecare din Austria. Cand suni cere tariful SparSchiene care e cel mai mic tarif international, cam indiferent de destinatie (in jur de 29 euro clasa a 2-a, 39 euro cuseta 6 locuri, 49 euro cuseta 4 locuri pe sens).
Acelasi tip de tarif (posibil sub alte denumiri) il gasesti cam pe toate site-urile, trebuie doar sa stai pe fiecare in parte.
Site-urile sunt: Austria - www.oebb.at, Germania - www.bahn.de, Franta - www.voyages-sncf.com, pe restul le gasesti tu.
Biletele la oferta trebuie achizitionate din timp pentru ca ele sunt disponibile in numar limitat si cu minim 14 zile inaintea calatoriei. De asemenea, nu se poate modifica data plecarii si nici nu ti se vor rambursa banii in cazul in care pierzi trenul.
Nu prea cred ca e posibil sa iesi in maxim 200 euro pentru toate (ai trecut acolo aproximativ 10 trasee. Presupunand ca prinzi la toate oferta de 29 euro, tot inseamna ca platesti 290 euro), dar e posibil sa iesi mai ieftin decat cu un interrail peste care mai trebuie sa platesti (in functie de tren) diverse alte rezervari.
MiG29
28th January 2009, 15:04
nici eu nu cred ca ai sanse sub 200 de euro. cel putin in sandinavia, trenul e foarte scump.
blue_wings
28th January 2009, 15:31
Multumesc Codruta de raspuns. Eu am trecut mai multe rute pentru ca inca nu am traseul final in minte, dar probabil va fi de genul Bucuresti - Viena - Munchen - Budapesta - Bucuresti sau Bucuresti - Berlin - Oslo - Copenhaga - Bucuresti, deci practic am de cumparat vreo 4 bilete.
a_lexu
6th February 2009, 14:51
In septembrie imi planific sa ajung in Lefkada. Vreau sa folosesc un Balkan Pass pana in Salonic si de acolo sa luam un autobuz Ktel pana in Lefkada. Am cateva intrebari:
1. Din Bacau pana in Bucuresti mai platesc ceva in plus fata de costul Passului (sa spunem ca o sa iau un rapid pana in Buc)?
2. Trenul are ora oficiala de sosire in Salonic 5:25, iar autobuzul pentru Lefkada pleaca la 9:45 din autogara Ktel. Aveti idee cam cat fac din gara pana in autogara respectiva? Exista riscul ca trenul sa intarzie mai mult de 2 ore?
3. Ce valabilitate are un Pass? Daca eu implinesc 26 de ani in august, as putea sa mi-l iau inainte(ca sa pot beneficia de reducere pt <26) si sa-l folosesc in septembrie?
Va multumesc din inima.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.