codruta
18th December 2008, 13:21
QUOTE (borgiadt @ Dec 13 2008, 17:11)

Aveti idee cu cat intarzie trenul bucuresti - budapeste , cel care pleaca la 5.50 din gara de nord ?
Sau daca intarzie ?
Eu plec la 5.50 din bucuresti si ajung in budapesta la 18.47 iar trenul in care trebuie sa ma sui pleaca din budapesta la 19.58 .
multumesc :
E cam strans timpul, exista sanse sa pierzi trenul din Budapesta, asa ca intereseaza-te cand ai urmatoarea conexiune. Biletul de tren ramane valabil si pe urmatorul tren, trebuie sa iti cumperi suplimentar locul (de obicei nu costa mai mult de cativa euro).
BOGDAN DSN
21st December 2008, 10:13
cred ca va intarzia ...de tot. Cu greva de la unguri nu iese nimic din tara...toate raman la Curtici.
Si eu am bilete pana la Viena pe 26 si nu stiu ce o sa fie.
duculeana
21st December 2008, 18:14
Am o intrebare: acum ca s-a bagat trenul direct Constanta-Arad, de exemplu daca merg la Viena cu trenul care pleaca din Arad, se poate sa iau biletul pe toata distanta de aici din Constanta? Sau trebuie musai din Bucuresti (si asta ar presupune intreruperea calatoriei)? Cum se va calcula pretul biletului per total? Constanta-Arad+Arad-Viena (cu legatura de rigoare, neexistand nici spre Viena tren direct), sau direct Constanta-Viena? Adica, se plateste biletul pe ruta interna separat, iar cel pe ruta externa tot separat, sau se cumuleaza preturile rezultand un singur pret? La cat poate ajunge pretul pe aceasta ruta?
Iuliux
21st December 2008, 19:34
Cumperi tot de la Constanta, mergi la agentia CFR sa vezi.
alexxxxx
21st December 2008, 20:00
pe orice ruta interna si externa se cumpara biletul pe origine-destinatie (Constanta-Viena, Iasi-Craiova, etc) si rezervarile de loc pe combinatia pe care vrei s-o faci (Constanta-Bucuresti + Bucuresti-Viena sau Constanta-Arad + Arad-Viena, cum te avantajeaza mai bine). Daca biletul se supune unor conditii, oferte, etc (trebuie neaparat sa pleci dintr-un oras si sa mergi pana in alt oras, de ex. Bucuresti-Munchen, etc), trebuie sa te interesezi la agentie cum devine treaba ca sa nu platesti mai mult, daca iei o combinatie care nu se incadreaza in oferta.
planekati
21st December 2008, 22:03
Salut,
Am o intrebare legata de Eurail Pass si cam pentru cati bani as putea sa ajung eu la Frankfurt si inapoi.
Ma duc in 2009 la sfarsitul lunii mai sau inceputul lunii iunie, stau o noapte la Frankfurt si vin inapoi in romania.
Am vazut ca este Eurail Pass Select pt. tineret (ma incadrez) la 230 EURO pentru 4 tari. Cum nu am tren direct la Frankfurt trebuie sa ma duc cu Dacia Express (din Sighisoara) si de la Viena cu alt tren la Frankfurt. Stie cineva cat trebuie sa platesc in afara pretului Eurail Pass pentru Dacia, daca vreau sa stau intr-un vagon de dormit, cat mai putine locuri preferabil.
Sau stiti cumva vreo conexiune mai buna/pret mai avantajos?
Mersi!
QUOTE (planekati @ Dec 21 2008, 22:00)

Salut,
Am o intrebare legata de Eurail Pass si cam pentru cati bani as putea sa ajung eu la Frankfurt si inapoi.
Ma duc in 2009 la sfarsitul lunii mai sau inceputul lunii iunie, stau o noapte la Frankfurt si vin inapoi in romania.
Am vazut ca este Eurail Pass Select pt. tineret (ma incadrez) la 230 EURO pentru 4 tari. Cum nu am tren direct la Frankfurt trebuie sa ma duc cu Dacia Express (din Sighisoara) si de la Viena cu alt tren la Frankfurt. Stie cineva cat trebuie sa platesc in afara pretului Eurail Pass pentru Dacia, daca vreau sa stau intr-un vagon de dormit, cat mai putine locuri preferabil.
Sau stiti cumva vreo conexiune mai buna/pret mai avantajos?
Mersi!
Inca ceva, ma voi duce singura. E ok Dacia Express, am sa ajung intreaga voi ce ziceti? Am citit niste chestii naspa despre el dar presupun ca exista incuietor la usa si atata timp cat ma inchid in cabina nu o sa am probleme...
alexxxxx
22nd December 2008, 10:48
Nu prea inteleg la ce-ti trebuie Eurail daca stai doar o noapte pe-acolo, nu te plimbi. Biletul Sighisoara-Frankfurt, daca esti sub 26 de ani, ar trebui sa fie undeva la sub 200E. Suplimentul de pat la Dacia e 31,2 E/sens (2 pers de acelasi sex in cabina). Tren spre Frankfurt din Viena este la 1h40 dupa ce ajunge Dacia. Adica ar trebui sa pleci din Sighisoara la 21:45, sa ajungi in Viena la 9:00 dimineata si apoi la 10:40 ai ICE catre Frankfurt, care ajunge la 17:30. Asta e cea mai scurta varianta.
Alta varianta ar fi sa pleci la 11:00 din Sighisoara, ajungi la 18:45 in Budapesta, apoi iei Euro-Night spre Frankfurt la 19:05. Ajungi in Frankfurt la 10 a doua zi dimineata. Referitor la pretul suplimentului de pat pe trenul de la Budapesta la Frankfurt, te poti uita pe www.mav-start.hu, daca ai putin habar de maghiara (eu n-am de nici un fel).
Referitor la Dacia Express, da, ajungi intreaga, nu mai crede toate balivernele cu spray care te adoarme si alte prostii. Trenul merge zilnic, sunt sute de oameni care merg cu el si ajung intregi la destinatie. Oricum, compartimentul de la vagonul de dormit are vreo 3 incuietori, descuiabile doar din interior. In rest e un tren absolut decent, poti sa bei un suc si sa mananci ceva la vagonul restaurant, te culci si dimineata esti in Viena.
planekati
22nd December 2008, 15:31
QUOTE (alexxxxx @ Dec 22 2008, 10:48)

Nu prea inteleg la ce-ti trebuie Eurail daca stai doar o noapte pe-acolo, nu te plimbi. Biletul Sighisoara-Frankfurt, daca esti sub 26 de ani, ar trebui sa fie undeva la sub 200E. Suplimentul de pat la Dacia e 31,2 E/sens (2 pers de acelasi sex in cabina). Tren spre Frankfurt din Viena este la 1h40 dupa ce ajunge Dacia. Adica ar trebui sa pleci din Sighisoara la 21:45, sa ajungi in Viena la 9:00 dimineata si apoi la 10:40 ai ICE catre Frankfurt, care ajunge la 17:30. Asta e cea mai scurta varianta.
Alta varianta ar fi sa pleci la 11:00 din Sighisoara, ajungi la 18:45 in Budapesta, apoi iei Euro-Night spre Frankfurt la 19:05. Ajungi in Frankfurt la 10 a doua zi dimineata. Referitor la pretul suplimentului de pat pe trenul de la Budapesta la Frankfurt, te poti uita pe www.mav-start.hu, daca ai putin habar de maghiara (eu n-am de nici un fel).
Referitor la Dacia Express, da, ajungi intreaga, nu mai crede toate balivernele cu spray care te adoarme si alte prostii. Trenul merge zilnic, sunt sute de oameni care merg cu el si ajung intregi la destinatie. Oricum, compartimentul de la vagonul de dormit are vreo 3 incuietori, descuiabile doar din interior. In rest e un tren absolut decent, poti sa bei un suc si sa mananci ceva la vagonul restaurant, te culci si dimineata esti in Viena.
Mersi mult Alex!
M-am gandit la Eurail pentru ca asa ar veni 230E + suplimentele dus-intors si ma gandeam ca asta-i cel mai ieftin. In plus pot sa calatoresc gratis cu trenurile care circula prin Frankfurt (Airport Train de ex.). Cum trebuie sa fiu acolo seara, intr-adevar prima varianta e cea mai buna.
Am vazut si eu Dacia odata, am fost cu el din Budapesta pana la Viena dar nu la vagon de dormit, doar la cl.2 normal. Atunci a ajuns cu o intarziere destul de mare (nu mai tin minte cat) dar presupun ca de obicei ajunge in timp ca sa prind celalalt tren, cel spre Frankfurt.
Mi-ai fost de mare ajutor, mersi inca o data!
dracula2000
28th December 2008, 16:33
Salutate softpedia
Stie cineva cat costa si care ar fii conditiile de rezervare a unui bilet (ma refer la acte, cu cat timp inainte trebuie sa rezerv, etc) din bucuresti nord pana la budapesta.
Spre rusinea mea nu m-am interesat la nici un ghiseu pana acum iar pe google gasesc raspunsuri sumare, asta nu inseamna ca nu o sa intreb la ghiseul de informatii pentru plecarile internationale.
Multumesc
alexxxxx
28th December 2008, 18:37
Fix 2 posturi mai sus am pus eu fisiere pdf cu costurile. Poti sa le iei de acolo, nu cred ca mai trebuie sa le pun o data. Daca nu poti sa le iei, rezum: 76 E dus-intors bilet in cur, clasa a II-a, mai adaugi 2 x 42 E la vag. de dormit sau 2 x 22 E la cuseta de 4 pers, daca vrei sa dormi. Daca mergi pe zi, sau noaptea fara dormit, costa doar 76 E. La conditii, singura conditie este sa dispui de bani, sa te prezinti la agentia de voiaj sau la gara (casele pt. international) cu suficient timp inainte incat sa mai gasesti locuri. In general e problema doar de sarbatori, cand se rezerva cu cateva sapt. inainte, in rest cu o zi inainte e suficient.
dracula2000
28th December 2008, 20:34
QUOTE (alexxxxx @ Dec 28 2008, 18:37)

Fix 2 posturi mai sus am pus eu fisiere pdf cu costurile. Poti sa le iei de acolo, nu cred ca mai trebuie sa le pun o data. Daca nu poti sa le iei, rezum: 76 E dus-intors bilet in cur, clasa a II-a, mai adaugi 2 x 42 E la vag. de dormit sau 2 x 22 E la cuseta de 4 pers, daca vrei sa dormi. Daca mergi pe zi, sau noaptea fara dormit, costa doar 76 E. La conditii, singura conditie este sa dispui de bani, sa te prezinti la agentia de voiaj sau la gara (casele pt. international) cu suficient timp inainte incat sa mai gasesti locuri. In general e problema doar de sarbatori, cand se rezerva cu cateva sapt. inainte, in rest cu o zi inainte e suficient.
ok, am vazut, multumesc pentru informatii. totusi ar mai fii o intrebare: eu nu o sa ma mai intorc tot cu trenul si vad ca acele tarife sunt pentru dus/intors, se pot lua si bilete one way? pretul acestora o sa fie pe jumatate din cat e trecut in lista aceea?
mirwoona
28th December 2008, 21:28
QUOTE (dracula2000 @ Dec 28 2008, 20:34)

ok, am vazut, multumesc pentru informatii. totusi ar mai fii o intrebare: eu nu o sa ma mai intorc tot cu trenul si vad ca acele tarife sunt pentru dus/intors, se pot lua si bilete one way? pretul acestora o sa fie pe jumatate din cat e trecut in lista aceea?
one way e mai scump decat jumatate de dus intors. la tariful de dus intors ai reducere 20 sau 20% parca. nu stiu sigur, dar cu siguranta one way nu este jumatate din tariful dus intors. poti suna pentru informatiile astea si la agentie, la brezoianu. cauta nr pe net.
adrianatoma
4th January 2009, 15:01
stie cineva daca se reia greva ungurilor? am vrea sa plecam pe 9 iaunuarie spre viena si cand am incercat pe 29 dec sa luam bilete ne-a zis sa mai asteptam ca desi e stopata greva pt sarbatori, ea s-ar putea relua...stiti ceva de asta? am sanse sa mai plec cu trenul sau sa ma orientez spre un autocar ceva?
BOGDAN DSN
5th January 2009, 09:47
eu zic ca poti lua bilete....s-au dat ceva bani la feroviarii unguri (nu cat au cerut ,dar s-au dat) si nu cred ca se va relua greva.
Tocmai ce m-am intors din calatoria cu acest tren....voi posta cat de curand amanunte.
adrianatoma
5th January 2009, 13:47
gata, le-am luat
Cu Dumnezeu inainte acu'... 
pentru cine e interesat de preturi, noi am luat asa:
Viena Special dus-intors: 98 de euro, la care se adauga:
- cuseta Buc-Viena, 24 de euro; loc in cuseta de 4 pers
- rezervare loc pe scaun Viena-Budapesta, 4 euro (facem o pauza in Budapesta);
- cuseta Budapesta-Buc, 22 de euro, loc in cuseta de 4 pers
Iese la 150 de euro de pers, totul inclus, platit in lei la cursul zilei
BOGDAN DSN
5th January 2009, 14:49
Drum bun Adriana.
o chestie f.interesanta pe care mi-a indicat-o o doamna de la "international" agentia Brezoianu - eu vroiam bilet de tren Buc-Viena (circa 160 euro-vag.de dormit) si de acolo sa merg pana la Salzburg(unde aveam cazare) cu orice tren (functie de intarzierea normala) la care urma sa platesc circa 95 euro dus-intors. Doamna m-a "invatat" astfel: sa iau bilet direct Buc-Freilassing (este prima localitate din Germania dupa Salzburg-la 6 km) si deoarece Austria va fi o tara de tranzit am reducere circa 70 %. Super tare... in loc de circa 1000 lei biletul a fost 660 lei dus-intors din care Buc- Viena vagon de dormit.
Nu stiam de acest lucru si se face o economie substantiala.
la dus vagon austriac - caldura, wc-uri curate si functionale
la intors vagon romanesc - caldura nu (jumatate din vagon avea caldura, jumatate nu!!!!!) wc-uri care s-au defectat la circa 4 ore de la plecare, zgomot mare de la boghiu,scartaia ca dracu la fiecare curba etc.
Diferenta intre CFR si OBB este la fel de mare ca diferenta dintre drumurile nostre si ale lor.
Exemplu - intre Viena si Salzburg(317km) am facut doua ore si patruzeci de minute, iar de zgomot in vagon nici pomeneala. Se merge mult cu circa 150km/ora mai putin prin zona de munte. Confort deosebit,rapiditate, punctualitate(asta trebuia pusa prima). A fost o experienta interesanta care merita repetata. Trenuri spre Munchen din doua in doua ore ...multa lume selecta calatoreste cu trenul in detrimentul avionului. Ce mi-a placut a fost faptul ca desi am avut intarziere circa 45-50 minute trenul care pleca din Viena spre Basel(prin Salzburg) a asteptat trenul de la Bucuresti ca sa poata lumea sa se urce(cam o treime din persoane s-au transferat in acest tren)...desi in urmatoarea ora mai erau doua trenuri care plecau in aceeasi directie(Salzburg). Peronul era comun astefel incat nu a trebuit decat sa mergi 5 metri si sa te urci in celalalt tren. Totul este gandit in amanunt si exista legaturi din diferite statii si la 3-4 minute (apropo de punctualitate) bineinteles de la peron comun.
Intr-una din zile am mers cu trenul din Salzburg la Bad Gastein - aceeasi punctualitate,curatenie...venea un baiat de la vagonul restaurant cu o masuta(ca-n avion) cu cafele,sucuri,apa,ceai etc)
ca fapt divers - Buc-Curtici 600km in 10 ore la dus si 12 la intors....sute de km maxim 60 la ora.
pt.final am lasat partea cea mai neplacuta - dupa ce se intra in Ungaria intre Szolnok si Bekecsaba(diatanta mica intre gari, noapte ora 3-4 dimineata) se urca hotii(albanezi,romani etc) la furat...insotitorul de vagon ne-a atras atentia....se fura doar euro(nu lei,nu forinti,nu laptop) si se pune portofelul inapoi....si cuseta unde eram a fost deschisa dar fiind pe faza am tras la loc usa si a plecat...nu sunt violenti. Vagoanele austriece nu au decat blocajul de la miner si se deschide usor,vagoanele romanesti au si o inchidere suplimentara(actionata numai din interior) si lant deci este imposibil de intrat.
adrianatoma
5th January 2009, 16:28
da...asta cu hotii ma scoate din sarite
mi se pare ridicol ca inca nu exista suficienta politie in trenuri ca astfel de situatii sa nici nu se creeze, d-apai sa fie oprite.
noi am luat la vagon de 4 tocmai din cauza asta, ca ne-am gandit ca fiind mai multi, eventual nu au tupeu sa intre...mi-e putin teama, recunosc, mi-e teama de atacuri. acum mi-a zis cineva ca vagonul de 4 e austriac, alea de 6 sunt romanesti. dupa ce mi-ai zis tu asta cu zavorul, nici nu stiu cum e mai bine
kleine_tier
5th January 2009, 16:52
Subscriu la cele de mai sus...am fost si eu la randul meu avertizat de insotitorul de bord de hotii care opereaza dupa granita cu Ungaria...oricum nu am dormit in intervalul orar respectiv, asa ca recomand un portofel din acela de munte care se poate agata la gat si purta pe sub haine.
alexxxxx
5th January 2009, 21:44
Eu am mers de vreo 4 ori cu trenul ala dus-intors, si pe mine ma avertiza nasu, insa mergand la vagon de dormit, incuiam usa, trageam zavorul si putea intra doar scotand usa din tatani. Si la cuseta, mi se pare cam imposibil sa te fure daca ai portofelul pus in bagaj, de exemplu. Adica, din 4 oameni, e imposibil sa intre in asa fel incat sa nu se auda nimic si sa-ti fure portofelul si toata lumea sa doarma bustean. Nu zic ca nu s-au intamplat cazuri, insa mi se pare posibilitatea egala cu aceea de a fi furat prin trenurile interne. Putina precautie si se rezolva toate, doar n-o fi jaf cu pusti si pistoale... Bine, asta neluand in calcul fantasmagorii gen spray cu anesteziant si alte povesti....
MiG29
8th January 2009, 18:15
M-am intors dupa un interrail de 10 zile prin Europa. A fost ceva de genul Dortmund-Koln-Amsterdam-Copenhaga-Malmo-Lund-Stockholm-Copenhaga-Rodby apoi ferryboat pana la Puttgarden-Lubeck-Hamburg-Frankfurt-Basel-Luzern-Zurich-Milano-Genova si Pisa de unde am luat avionul. Ca de obicei Deutsche Bahn impecabili, nimic de reprosat, poate doar vagonul cu locuri de clasa a 2-a de la CNL477 Amsterdam-Copenhaga care nu era teribil de comod, dar in schimb m-a impresionat ICE-ul cu care am mers de vreo 4 ori, si am prins si culoarul de viteza Koln-Frankfurt unde se merge cu 300km/h.. Caile ferate daneze, DSB, la fel ireprosabil, totul a venit si a plecat la timp, trenuri foarte curate si comode, suedezii m-au cam dezamagit cu X2000-ul lor la care rezervarea e obligatorie si costa 7 euro si care la intoarcere s-a defectat si nu a ajuns decat pana la Malmo desi destinatia era Copenhaga, si cu intarziere de o ora, ceea ce m-a facut sa ratez Eurocity-ul de Hamburg si sa mai schimb vreo 4 trenuri pana acolo. Alta dezamagire a fost Cisalpino, adica compania mixta helveto-italiana care se ocupa de trenurile dintre Elvetia si Italia, si la care rezervarea obligatorie e vreo 17CHF, si care a intarziat si asta vreo 40 de minute, plus ca dupa 30 de min toata toaletele erau deja defecte. SBB-ul elvetian foarte ok, punctual si curat, iar la italieni, nu deosebit de punctuali, si nici cine stie ce conditii, dar ok una peste alta. In total au fost 24 de trenuri si un ferryboat.
adysab
15th January 2009, 03:44
Vreau si eu un sfat si sa-mi spuneti daca ce gandesc eu e cat de cat ok.
La sfarsitul lui martie am de mers cam 8-9 zile in Slovenia , Maribor. De ajuns, ajung cu masina fara probleme cu niste prieteni ( apropo imi trebuie pasaport sau asig medicala ? ). Cam in 6 zile din cele 8 am treaba in Maribor, dar vreau mult sa calatoresc si sa vad macar cele mai frumoase si interesante locuri din Slovenia. Cum oricum nu am cazare deloc acolo, ma gandeam ca din fiecare seara de pe la 22 pot sa plec cu trenul spre diferite locatii si sa ajung inapoi a 2-a zi in Maribor pe la 13. Banuiesc ca se poate dormi cat de cat in tren ( sunt obisnuit cu trenurile din rom si e ok daca dorm 4-5 ore pe noapte) si in felu asta am si cateva ore bune de vizitat orasele in care ajung. Cum nu e prea mare tara am gasit ca nu sunt prea lungi,ca timp, calatoriile ( de ex maribor - ljubljiana 2 ore jum ). Pentr toate calatoriile astea cu trenu m-am gandit la acest InterRail One Country Pass care pt Slovenia m-ar costa doar 77 euro pentru 8 zile dintr-o luna . Luand cele 8 zile in mod consecutiv,eu pot sa fac oricate calatorii vreau pe teritoriul Sloveniei ? As avea in plan si o iesire pana in Viena intr-una din zilele libere in care nu am treaba deloc in Maribor ...
Cam acelasi lucru l-as face si cu Polonia in aprile .
Cum vi se pare si spuneti-mi daca nu iau in calcul ceva sau daca gresesc. Si astept sfaturi bineinteles si cam cat ccredeti ca ar fi necesarul de bani pt mancare pe-acolo pentru o saptamana ?
Multumesc pt timpul acordat si sper sa-mi raspundeti
mihairosioru
15th January 2009, 10:11
QUOTE (adysab @ Jan 15 2009, 03:44)

apropo imi trebuie pasaport sau asig medicala ?
Nu-ti trebuie nici pasaport si nici asigurare medicala, o carte de identitate in curs de valabilitate este suficienta. Cu conditia sa mergeti cu masina prin Ungaria si nu prin Serbia. Pentru Serbia iti trebuie pasaport pentru ca nu este tara a UE.
Basti
15th January 2009, 10:33
Salut adysab,
cam ambitios planul tau
Mie insa mi se pare cam obositor!
Anyway, pentru calatoria in Slovenia ai nevoie de pasaport sau carte de identitate. Asigurarea medicala este optionala!
Cu InterRail One Country Pass-ul ales de tine poti calatorii 8 zile nelimitat timp de 1 luna intr-o singura tara, care sa fie alta decat Romania. De asemenea, pentru trenurile de noapte si cele de mare viteza trebuie sa-ti rezervi din timp locul, deci o taxa suplimentara undeva pe la 3-4 euro. Ideal ar fi sa-ti stabilesti din timp un traseu anume, trenurile cu care vei circula, sa-ti rezervi astfel si locuri in vagoane de dormit. Informatii suplimentare gasesti aici:
http://www.interrailnet.com/interrail_one_...ia?currency=eur
Pentru iesirea la Viena nu cred ca te va ajuta One Country Pass-ul...
Sper ca experienta de acum sa te ajute pentru cea din aprilie! Si eu imi doresc sa vizitez Anglia si Irlanda de Nord cu InterRail asa ca nu pot decat sa te incurajez si sa-ti urez vacanta si calatorie placuta 
alexxxxx
15th January 2009, 10:56
e foarte frumos planul insa in Slovenia mai mult de 2-3 ore (daca iei trenul de la un capat la altul al tarii) nu prea ai cum sa te plimbi. Asa ca nu vad ce ai putea face toata noaptea in tren, nu sunt curse lungi ca sa poti sa dormi cat de cat. Nu prea stiu daca e fezabil...
adysab
15th January 2009, 14:03
Pai tot e bine ca am timp sa vizitez mai mult ..in rest mai reusesc eu sa dorm si cateva ore prin Maribor la niste prieteni la hotel...
Imi puteti recomanda cam pe unde ar trebui sa ma duc cu trenul ( adica in ce statie sa ma dau jos) ... Pana acu stiu doar de Ljubljiana ca nah e capitala. Dar as vrea sa ajung si la acea pestera , si la Bled , si acolo prin zona Alpilor Iuliani dar nu stiu exact pana aunde ar trebui sa merg cu trenul ca sa ajung undeva ( e ca si cum as sti de brasov, dar nu stiu si de statiunile micute gen busteni,predeal , tusnad )
Si inca ceva, vad ca sunt mai multe gari in Maribor...care din ele e cea centrala si din care pleaca si vin toate trenurile ?
Iar referitor la Viena, stiu ca nu ma ajuta One Country Pass prea mult decat ca ma duc cu el pana undeva in zina granitei si de acolo iau din banii mei un tren spre Viena ( sau ma mai gandeam la Venetia ) si la fel si la intoarcere.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.