Cu trenul prin Europa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35

plimbarici

QUOTE (singuraticul @ Oct 23 2008, 10:10) *
ieri am revenit din Istanbul cu tenul dus-intors-vagon de dormit,vagonul romanesc;care doreste info de orice fel stau la dispozitie;as pune poze cu vagonul de dormit dar sunt prea mari si nu stiu cum sa le fac mai mici. sad.gif
plecarea a fost din gara de nord;ora 21.15 si am ajuns in istanbul in jur de ora 10 dimineata a doua zi,fara probleme la vama nici la bulgari si nici la turci.
intoarcerea-plecarea la ora 22.00 din Istanbul,ne-a tinut cca 2 ore la vama la turci,la iesire,control amanunti la turci ,mai ales cei care erau cu cumparaturi,si nici unii nu scapau fara o spaga de 50-100 E la vamesul turc.(in vag de dormit eram 2(turisti,noua nici nu ne-a zis sa se uite in bagaje) si inca 4 cupluri care erau cu "afaceri" si pe aceia i-a controlat la singe+ spaga.
am asteptat in Dimitrovgrad 2.30 ore sa vina garnitura de Thesalonik apoi am mai stat 1 h la vama la bulgari-iesire.in Bucuresti am ajuns la 21.05 in loc de 17.15 cit scria pe bilet.

nu mai zic ca era sa ne sigileze vamesi turci vagonul de dormit ca nu stiu ce nu mergea conform normelor internationale si etc... dar noroc cu conductorul de la vagonul turcesc care s-a inteles cu vamesi turci;ulterior am aflat ca si romanii ai sigilat 4 vag turcesti pt ca nu corespund acelorasi norme internationale.

Si eu as vrea sa plec de revelion la Istanbul si ma gandeam sa merg cu trenul. Cum este in cuseta de 2 persoane pentru ca asta ne gandeam sa o luam? Cat ai dat pe bilet?
singuraticul
QUOTE (plimbarici @ Nov 5 2008, 14:48) *
Si eu as vrea sa plec de revelion la Istanbul si ma gandeam sa merg cu trenul. Cum este in cuseta de 2 persoane pentru ca asta ne gandeam sa o luam? Cat ai dat pe bilet?

cea de 2 pers nu e cuseta ci vagon de dormit; pe bilet am dat 535 lei( depinde de cursul valutar din ziua respectiva)eu am luat flexipass(sau cum ii zice) ceva cu 5 calatorii(ca un fel de abonament)valabil 30 zile.
in cea ce privesc conditiile:ai 2 paturi suprapuse,asternuturi noi,in cabina este si un dulapior unde iti poti tine mai multesub dulapior este o masuta pe care daca o ridici este o ghiuveta cu apa curenta,und ete poti spala pe mini,etc..,o priza(cica sa o folosesti numai pt aparatele de ras-eu acolo am bagat tel la incarcat),cind am plecat din bucuresti mi-au dat 1 sticla de 1/2 l ap aplata,o periuta de dinti,un mic tub de pasta de dinti,un sapun,un servetel mai grosut cu care te puteai sterge de mai multe ori fara sa se rupa.usa este din lemn,cu vizor.eu unul am dormit toata noaptea si cind am ajuns acolo m-am schimat la hotel si am inceput sa hoinaresc prin oras ca eram odihnit( spre deosebire cind am mers cu autocarul in care trageam un pui de somn adinc cind ajungeam in hotel apoi ma plimbam)

drum: cind am plecat,amplecat din Buc la 12.15 si am ajuns in Ist pe la 10 a doua zi dimineata.cind ne-am intors am plecat la ora 22.00 si am ajuns la ora 21.05 a doua zi;am asteptat o gramada in Dimitrovgrad ca era grava la greci si nu venea trenul de la Thesalonik de care trb sa fim si noi atasati.

in ceea ce priveste biletul: la ducere iti ia 1 calatorie,la intoarcere 2 parca(sau invers);cert este ca mai ramii cu 2 calatorii pe car ele poti folosi in tara sau strainatate,platind doar suplimentele de viteza sau cuseta sau vag de dormit.( cel putin asa am inteles noi)

daca mai vrei detalii nu ezita sa ma contactezi;am si poze cu vagonul de dormit dar sunt prea mari si nu stiu cum sa le fac mai mici si sa le atasez;daca vrei poze vb pe yahoo.

bafta si un sfat: Istanbulul e un oras care te cucereste;cel putin pe mine si prietena mea ne-a cucerit.

duculeana
QUOTE (singuraticul @ Nov 8 2008, 23:08) *
cea de 2 pers nu e cuseta ci vagon de dormit; pe bilet am dat 535 lei( depinde de cursul valutar din ziua respectiva)eu am luat flexipass(sau cum ii zice) ceva cu 5 calatorii(ca un fel de abonament)valabil 30 zile.
in cea ce privesc conditiile:ai 2 paturi suprapuse,asternuturi noi,in cabina este si un dulapior unde iti poti tine mai multesub dulapior este o masuta pe care daca o ridici este o ghiuveta cu apa curenta,und ete poti spala pe mini,etc..,o priza(cica sa o folosesti numai pt aparatele de ras-eu acolo am bagat tel la incarcat),cind am plecat din bucuresti mi-au dat 1 sticla de 1/2 l ap aplata,o periuta de dinti,un mic tub de pasta de dinti,un sapun,un servetel mai grosut cu care te puteai sterge de mai multe ori fara sa se rupa.usa este din lemn,cu vizor.eu unul am dormit toata noaptea si cind am ajuns acolo m-am schimat la hotel si am inceput sa hoinaresc prin oras ca eram odihnit( spre deosebire cind am mers cu autocarul in care trageam un pui de somn adinc cind ajungeam in hotel apoi ma plimbam)

drum: cind am plecat,amplecat din Buc la 12.15 si am ajuns in Ist pe la 10 a doua zi dimineata.cind ne-am intors am plecat la ora 22.00 si am ajuns la ora 21.05 a doua zi;am asteptat o gramada in Dimitrovgrad ca era grava la greci si nu venea trenul de la Thesalonik de care trb sa fim si noi atasati.

in ceea ce priveste biletul: la ducere iti ia 1 calatorie,la intoarcere 2 parca(sau invers);cert este ca mai ramii cu 2 calatorii pe car ele poti folosi in tara sau strainatate,platind doar suplimentele de viteza sau cuseta sau vag de dormit.( cel putin asa am inteles noi)

daca mai vrei detalii nu ezita sa ma contactezi;am si poze cu vagonul de dormit dar sunt prea mari si nu stiu cum sa le fac mai mici si sa le atasez;daca vrei poze vb pe yahoo.

bafta si un sfat: Istanbulul e un oras care te cucereste;cel putin pe mine si prietena mea ne-a cucerit.

Stai un pic. Pe un bilet 535 lei sau pe doua? Flexipass-ul ala nu-l poti folosi pentru amandoi? Trebuie separat pentru fiecare? De unde se poate lua? Daca nu mai ai cand sa faci cele 2 calatorii ramase, n-ai pierdut? Nu ieseai mai ieftin cu bilet obisnuit?
alexxxxx
Imi permit sa raspund eu, in ordine. Asadar: 535 lei un bilet. Nu, nu-l poti folosi pentru amandoi, e nominal, fiecare cu pass-ul lui. Da, trebuie separat pentru fiecare. Se poate lua de la agentiile de voiaj cfr, cred ca aveti si prin eforie una, daca nu ma insel (in nord, parca). Daca nu mai ai cand face alea 2 calatorii, ai pierdut 2 calatorii care erau gratis, si basta. Nu, nu ieseai mai ieftin cu bilet obisnuit, biletul obisnuit costa 80 de euro dus-intors, pass-ul costa 82 pentru adulti si 49 pentru tineri pana in 26 de ani. Sper ca ti-am lamurit dilemele...
duculeana
QUOTE (alexxxxx @ Nov 9 2008, 20:30) *
Imi permit sa raspund eu, in ordine. Asadar: 535 lei un bilet. Nu, nu-l poti folosi pentru amandoi, e nominal, fiecare cu pass-ul lui. Da, trebuie separat pentru fiecare. Se poate lua de la agentiile de voiaj cfr, cred ca aveti si prin eforie una, daca nu ma insel (in nord, parca). Daca nu mai ai cand face alea 2 calatorii, ai pierdut 2 calatorii care erau gratis, si basta. Nu, nu ieseai mai ieftin cu bilet obisnuit, biletul obisnuit costa 80 de euro dus-intors, pass-ul costa 82 pentru adulti si 49 pentru tineri pana in 26 de ani. Sper ca ti-am lamurit dilemele...

Bun, si atunci de unde pana unde 82 de euro inseamna 535 lei? huh.gif
singuraticul
QUOTE (duculeana @ Nov 9 2008, 21:26) *
Bun, si atunci de unde pana unde 82 de euro inseamna 535 lei? huh.gif

82 de E este numai biletul;restul pina la 535 este suplimentul de vagon de dormit.la cuseta este mai putin,nu stiu cit.
duculeana
QUOTE (singuraticul @ Nov 10 2008, 10:50) *
82 de E este numai biletul;restul pina la 535 este suplimentul de vagon de dormit.la cuseta este mai putin,nu stiu cit.

Mersi pentru lamuriri. wink.gif Mergeti undeva de revelion sau de craciun?

singuraticul
QUOTE (duculeana @ Nov 10 2008, 11:45) *
Mersi pentru lamuriri. wink.gif Mergeti undeva de revelion sau de craciun?

eu nu ,datorita serviciului nu ma pot deplasa prea departe de Bucuresti...
andreea80
As vrea sa merg si eu o saptamana cu ceva treaba in Slovenia, Ljubljana, apoi in Serbia, Belgrad.

As vrea sa stiu cum as iesi mai ieftin? Daca imi iau un pass interrail pentru aceste 2 tari, sau daca imi iau bilet normal?

Si care vi s-ar parea cea mai rentabila ruta?

Mersi!
alexxxxx

Daca nu ai sub 26 de ani, ia bilet normal. Ruta e tren direct pana in Belgrad, de acolo sunt o multime de trenuri care merg la Ljubljana, fac cam 10h.
HAZ_MY
unde pot afla un pret pt. Cluj-Napoca - Viena?
kelloboss
unde pot afla informati despre un tren oradea-wiena ?
MiG29
http://www.bahn.de/international/view/en/index.shtml

Asta e cel mai complet mers al trenurilor din Europa.
codruta
QUOTE (HAZ_MY @ Nov 15 2008, 22:46) *
unde pot afla un pret pt. Cluj-Napoca - Viena?

http://www.cfr.ro/calatori/
la sectiunea trafic international/oferte/viena special.
Cluj - Viena, 65 euro dus - intors
borgiadt
Buna ziua,

A fost cineva cu trenul din bucuresti in polonia , mai exact trebuie sa ajung in poznan , multumesc

p.s. varianta cu avionul este exclusa .

p.s.s. cat mai multe detalii sunt binevenite
borgiadt
sau macar info's in general despre traseul bucuresti polonia ?

tnx a lot
alexxxxx
Cu prea multe nu pot sa te ajut... E un tren direct care merge la Kracovia, dar doar vara. In rest, cea mai buna varianta e sa mergi cu Traianus (IC74) pana la Budapesta, de-acolo pleaca imediat un tren de noapte (EN Galileo Galilei) din care cobori la Katowice (aprox. 5 dimineata), si de-acolo iei un tren pana la Poznan (un rapid). In concluzie, daca totul merge bine, pleci la 7:35 din Bucuresti si a doua zi pe la 11 esti in Poznan. Ca pret: Bucuresti-Budapesta 79 E dus-intors, pentru Budapesta-Katowice daca rezervi din timp e 58 E dus-intors, iar la polonezi costa 49 PLN (~13 E) Katowice-Poznan si tot atat la intors. In total, vreo 160 de euro pentru distractia asta, dus-intors.
Site-uri:
www.reiseauskunft.bahn.de
www.cfrcalatori.ro
www.elvira.hu
www.pkp.pl

Toate site-urile au si versiune in engleza. Biletele poti sa le cumperi de la wasteels travel, sau de la agentia de bilete pt international cfr. Daca rezolvi, spune si aici ce si cum. Succes!
borgiadt
QUOTE (alexxxxx @ Dec 5 2008, 12:04) *
Cu prea multe nu pot sa te ajut... E un tren direct care merge la Kracovia, dar doar vara. In rest, cea mai buna varianta e sa mergi cu Traianus (IC74) pana la Budapesta, de-acolo pleaca imediat un tren de noapte (EN Galileo Galilei) din care cobori la Katowice (aprox. 5 dimineata), si de-acolo iei un tren pana la Poznan (un rapid). In concluzie, daca totul merge bine, pleci la 7:35 din Bucuresti si a doua zi pe la 11 esti in Poznan. Ca pret: Bucuresti-Budapesta 79 E dus-intors, pentru Budapesta-Katowice daca rezervi din timp e 58 E dus-intors, iar la polonezi costa 49 PLN (~13 E) Katowice-Poznan si tot atat la intors. In total, vreo 160 de euro pentru distractia asta, dus-intors.
Site-uri:
www.reiseauskunft.bahn.de
www.cfrcalatori.ro
www.elvira.hu
www.pkp.pl

Toate site-urile au si versiune in engleza. Biletele poti sa le cumperi de la wasteels travel, sau de la agentia de bilete pt international cfr. Daca rezolvi, spune si aici ce si cum. Succes!

Salut, multumesc pentru raspuns .

Nu prea am incredere ca se va respecta intocmai orarul trenului Traianus si din ce am vazut distanta dintre ele e de 10 minute smile.gif . Eu ma gandeam sa plec bucuresti - budapesta , budapesta - varsovia , si de acolo sa gasesc ceva legatura cu poznan.

Imi poti da mai multe detalii cel putin despre Traianus ? exista cusete single in acest tren ?

Multumesc inca o data
alexxxxx
Da, avand in vedere ca e tren international, sunt sanse mari sa-si ia intarziere peste 10 minute. E si varianta pe care ai zis-o tu, prin Varsovia, doar ca ajungi pe la 3 noaptea in Poznan sad.gif.
Da, Traianus e un tren foarte ok, are cuseta, vagon de dormit, etc.
Ma mai interesez de vreo varianta si te anunt.
borgiadt
Multumesc de ajutor ,

Oricum din cate am vazut pe siteul CFR Traianus pleaca din Timisoara sad.gif

O sa vad ce alte variante mai gasesc

mirwoona
Pentru cine doreste sa plece la Viena de Craciun cu trenul am doua locuri la cuseta de 6 persoane. plecarea e pe 22 dec si intoarcerea pe 28 din viena. Eu am rezervat doar locurile pentru dormit din cauza ca nu stiam sigur daca pot pleca si daca vroiam sa cumpar mai tarziu nu mai gaseam. Pretul este cel de pe bilet: 127,26 RON 2 pers dus => 254,52 RON dus - intors ambele locuri. Cei interesati imi pot da PM.
Hey23
E vreun tren in Romania sau si in celelalte tari, pt care trebuie sa platesti supliment daca ai Balkan Flexi Pass?
Ntim
QUOTE (Hey23 @ Dec 11 2008, 12:35) *
E vreun tren in Romania sau si in celelalte tari, pt care trebuie sa platesti supliment daca ai Balkan Flexi Pass?

Platesti doar locul la vagon de dormit sau cuseta si locul numai la tren intercity.
In ro platesti si locul la rapid sau accelerat.
mirwoona
QUOTE (Hey23 @ Dec 11 2008, 12:35) *

in afara stiu ca platesti si la unele trenuri, dar nu stiu cum se cheama acel rang...de ex de la salonic la atena este de dim un tren, imediat cum ajunge trenul din buc, fara sa mai astepti vreo 2 ore (nu este cel la care se ataseaza vagonul de dormit). Suplimentul acela era destul de mult....vreo 25 de euro de pers pe un dus.

Alta chestie, in grecia n-am mai platit locul la vagon clasa, insa in romania am dat vreo 2 lei (de la bucuresti la sighisoara). in general nu cred ca mai trebuie sa platesti loc daca ai passul asta si e tren normal.
borgiadt
Aveti idee cu cat intarzie trenul bucuresti - budapeste , cel care pleaca la 5.50 din gara de nord ?

Sau daca intarzie ?

Eu plec la 5.50 din bucuresti si ajung in budapesta la 18.47 iar trenul in care trebuie sa ma sui pleaca din budapesta la 19.58 .

multumesc :
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.