ergon
22nd September 2008, 09:31
QUOTE (alexxxxx @ Sep 22 2008, 10:12)

Asa ca: daca ati luat toata cabina voi 3, nu intreaba nimeni nimic, logic, e treaba voastra cum calatoriti. Ar fi foarte tare sa te intrebe de certificatul de casatorie la cfr

).
Multumesc, ma gandeam si eu ca ar fi culmea...
Am mers de multe ori la cusete de doua locuri, fiind prima oara cand mergem in trei.
duculeana
22nd September 2008, 11:26
QUOTE (alexxxxx @ Sep 22 2008, 10:12)

Nu, duculeana a batut campii, fara suparare. La vagonul de dormit nu se accepta persoane de sex diferit decat daca iau intreaga cabina, logic. Normal ca daca vrei sa iei 2 locuri din 3 nu poti fi femeie+barbat fiindca o alta eventuala persoana s-ar simti inconfortabil daca ar calatori singura si ar fi obligata sa imparta cabina si cu cineva de sex opus (daca ar pleca o femeie singura intr-o cabina de 3 persoana din care una ar fi barbat poate nu i-ar conveni). Asa ca: daca ati luat toata cabina voi 3, nu intreaba nimeni nimic, logic, e treaba voastra cum calatoriti. Ar fi foarte tare sa te intrebe de certificatul de casatorie la cfr

).
Daca sunt 2 persoane de sexe diferite, trebuie sa ia musai o cabina de 2 paturi, sau la cuseta, unde nu se aplica regula de mai sus.
Si unde am batut eu campii mai? Tu nu vezi ca el in primul post a zis ca sunt doar ei doi si vor sa ia o cabina de 3 paturi?
De-abia pe urma a zis ca mai e vorba de inca o persoana! Tu crezi ca eu vorbesc in necunostinta de cauza sau cum? Am luat informatiile alea de pe site-ul oficial CFR Wasteel, asa ca n-am batut nici un camp!
alexxxxx
22nd September 2008, 12:06
QUOTE (duculeana @ Sep 20 2008, 15:58)

Intr-adevar asa este la vagonul de dormit! Nu sunt permise in acelasi compartiment persoane de sex diferit, decat daca sunt casatoriti.
Ai batut campii grav la faza cu certificatu' de casatorie. Drept urmare au aparut si confuzii, ca in cazul lui ergon. Daca imi dai link de unde vrei tu ca trebuie sa fiu casatorit cu prietena ca sa putem lua o cabina de vd ma inclin. Asa ca las-o asa cum a cazut...
singuraticul
22nd September 2008, 12:34
aoleeuuu nu v amai certati..
deci sa inteleg ca eu si prietena mea nu putem lua un vagon de dormit decit acela de 2 paturi,considerat cls 1 si care este 555 lei;sau putem lua cuseta si acolo nu conteaza cu cine dormi.
dar se poate lua un vag. de dormit de 3 paturi dar : eu cu prietena mea si un amic ( care nu va merge cu noi,ci doar face rezervarea pt a ocupa acel pat liber-acel amic lucreaza la cfr si are gratis trenul dar numai in tara...)?deci va lua la vag de dormit bucuresti-giurgiu...
exista posibilitatea sa bage pe cineva pe parcurs cu noi?
alexxxxx
22nd September 2008, 12:43
ai inteles perfect.
Nu stiu daca ii da pat prietenului pe Bucuresti-Giurgiu, dar merita incercat. Posibilitate sa baga pe cineva e practic nula.
duculeana
22nd September 2008, 13:03
QUOTE (alexxxxx @ Sep 22 2008, 13:06)

Ai batut campii grav la faza cu certificatu' de casatorie. Drept urmare au aparut si confuzii, ca in cazul lui ergon. Daca imi dai link de unde vrei tu ca trebuie sa fiu casatorit cu prietena ca sa putem lua o cabina de vd ma inclin. Asa ca las-o asa cum a cazut...
Vagoanele de dormit clasa 1-a: Aceste vagoane au compartimente ce contin 1 sau 2 paturi. Compartimentele cu 1 pat sunt denumite generic “cabine single” si sunt cele mai scumpe, oferind in schimb intimitate si spatiu mai mare. Compartimentele cu 2 paturi sunt denumite in mod obisnuit “cabine clasa 1-a” si sunt identificate de cele mai multe ori cu codul T2. Un lucru esential de stiut este faptul ca la aceste cabine, rezervarile se fac in functie de sexul calatorului, nefiind admise persoane de sex diferit in aceeasi cabina cu exceptia cuplurilor casatorite.
Sursa
Altadata sa nu mai ma contrazici, OK?
alexxxxx
22nd September 2008, 13:24
Te mai contrazic si altadata, stai linistit. Informatiile de pe site-ul ala sunt bune, cu exceptia mentionata de tine. Am calatorit de f. multe ori si in tara si in afara cu vag. de dormit si crede-ma ca nu-ti cere NIMENI certificatul de casatorie daca cumperi intreaga cabina. Asa ca nu mai crede ce e scris pe toate site-urile si rezuma-te la informatii first-hand. Nu de altceva, dar nu vrem sa fortam niste cupluri sa se casatoreasca pentru a merge impreuna cu trenul, nu?
ergon
22nd September 2008, 13:29
QUOTE (duculeana @ Sep 22 2008, 12:26)

Tu nu vezi ca el in primul post a zis ca sunt doar ei doi si vor sa ia o cabina de 3 paturi?

De-abia pe urma a zis ca mai e vorba de inca o persoana! Tu crezi ca eu vorbesc in necunostinta de cauza sau cum? Am luat informatiile alea de pe site-ul oficial CFR Wasteel, asa ca n-am batut nici un camp!
Imi pare rau de confuzia creata, dar nu este vina mea. Ai confundat postul meu in care intrebam daca amica noastra poate calatori cu noi intr-un vagon de dormit de 3 locuri cu cel al userului "singuraticul".
O zi buna !
mirwoona
22nd September 2008, 21:31
QUOTE (singuraticul @ Sep 22 2008, 13:34)

aoleeuuu nu v amai certati..
deci sa inteleg ca eu si prietena mea nu putem lua un vagon de dormit decit acela de 2 paturi,considerat cls 1 si care este 555 lei;sau putem lua cuseta si acolo nu conteaza cu cine dormi.
dar se poate lua un vag. de dormit de 3 paturi dar : eu cu prietena mea si un amic ( care nu va merge cu noi,ci doar face rezervarea pt a ocupa acel pat liber-acel amic lucreaza la cfr si are gratis trenul dar numai in tara...)?deci va lua la vag de dormit bucuresti-giurgiu...

amicul tau va plati si el locul la vagon de dormit, chiar daca are gratuit pe CFR...posesorilor de permise CFR le este gratuit doar biletul de tren, nu si suplimentul de vagon dormit/cuseta. Eu am permis si stiu...numa sa nu fie cine stie ce prin minister =))) ca cine stie ce
) si cred k te obliga sa iei intreg biletul, pana la destinatia finala, ca de aia sunt si preturile pe destinatii si nu pe km, ca in tara.
singuraticul
22nd September 2008, 22:14
QUOTE (mirwoona @ Sep 22 2008, 21:31)

amicul tau va plati si el locul la vagon de dormit, chiar daca are gratuit pe CFR...posesorilor de permise CFR le este gratuit doar biletul de tren, nu si suplimentul de vagon dormit/cuseta. Eu am permis si stiu...numa sa nu fie cine stie ce prin minister =))) ca cine stie ce

) si cred k te obliga sa iei intreg biletul, pana la destinatia finala, ca de aia sunt si preturile pe destinatii si nu pe km, ca in tara.
nu am vb inc acu el...tocmai asta e....e ceva prin minister transporturilor si e in legatura cu cfr,nush ce... si are gratuit orice la orice tren in tara;stiu ca se duc ela parintii lui in arad si nu plateste nimk si se duce la vag de dormit.in fine vad eu...dak nu asta e..dau 555 lei.
alexxxxx
23rd September 2008, 09:25
avand in vedere ca pretul e in euro, ia si tu biletul cand e euro jos, ca de ex. azi
, cand ar tb. sa coste vreo 535 de lei....
mirwoona
28th September 2008, 16:11
Are cineva idee daca exista tren direct bucuresti cracovia? (macar la cuseta/vagon de dormit)
Pe siteul cfrului am gasit ca ar exista, un vagon atasat la rapidul Panonia (cel de Praga) insa pe bahn.de nu am gasit decat din 2 bucati, iar preturile la vagon de dormit sau cuseta nu am vazut sa existe pe siteul cfrului, in ideea in care ar fi vagon direct.
Pana cand voi suna la agentie sa intreb, a mai fost cineva cu trenul pana la Cracovia?
alex_sho
1st October 2008, 20:41
As vrea sa ajung in Austria la ski iarna aceasta. M-ar interesa si pe mine va rog daca se poate un tren ce ajunge in Austria : Kaprun, Salzburg...ceva de genu. Orice informatie e bine venita. Daca se poate un site si caut eu. Va multumesc !
alexxxxx
2nd October 2008, 07:15
mirwoona: din cate stiu exista, insa e doar un vagon normal, clasa.
alex_sho: se poate lua bilet pana la Salzburg, Innsbruck, etc. Mergi cu R Dacia pana in Viena, si de-acolo din 2 in 2h (primul tren pleaca la 9:40, la 30' dupa ce ajungi in Viena) e un Rapid catre Elvetia. De la agentie iei bilet catre prima statie din Elvetia, Sargans, e mai ieftin asa decat daca ai lua pana la statia din Austria unde vrei tu fiindca ai 70% reducere pe terit. Austriei daca esti in tranzit. Intrebi mai multe la agentie. Daca prinzi trenul de 9:40 pe la 11 si ceva esti in Salzburg si pe la 14 si ceva in Innsbruck. Ca pret e doar putin mai scump decat pana la Viena (acu 2 ani cand am fost eu era cu vreun milion mai scump), acum probabil ca e vreo 7 sute si ceva de lei, cu vd pana in Viena si la dus si la intors.
mirwoona
2nd October 2008, 21:56
QUOTE (alexxxxx @ Oct 2 2008, 08:15)

mirwoona: din cate stiu exista, insa e doar un vagon normal, clasa.
alex_sho: se poate lua bilet pana la Salzburg, Innsbruck, etc. Mergi cu R Dacia pana in Viena, si de-acolo din 2 in 2h (primul tren pleaca la 9:40, la 30' dupa ce ajungi in Viena) e un Rapid catre Elvetia. De la agentie iei bilet catre prima statie din Elvetia, Sargans, e mai ieftin asa decat daca ai lua pana la statia din Austria unde vrei tu fiindca ai 70% reducere pe terit. Austriei daca esti in tranzit. Intrebi mai multe la agentie. Daca prinzi trenul de 9:40 pe la 11 si ceva esti in Salzburg si pe la 14 si ceva in Innsbruck. Ca pret e doar putin mai scump decat pana la Viena (acu 2 ani cand am fost eu era cu vreun milion mai scump), acum probabil ca e vreo 7 sute si ceva de lei, cu vd pana in Viena si la dus si la intors.
Am sunat la agentie si cica doar pe timp de vara e un vagon direct (cuseta sau de dormit) iar pe timp de iarna nu-i nimic direct, se schimba la budapesta si costa 60 ron la cuseta de 4 pers.
codruta
3rd October 2008, 16:17
QUOTE (singuraticul @ Sep 22 2008, 11:34)

Sper sa nu scriu prea tarziu. Eu am calatorit vara asta intr-un vagon de dormit de 3 paturi (ca nu am mai gasit disponibile in compartimentele de 2 paturi) si in realitate alea sunt compartimente pentru 2 adulti + 1 copil. Patul de sus e mult mai mic (in lungime) decat celelalte asa ca gradul de confort al celui care isi ia locul de sus tinde catre zero. Asta era pe trenul Bucuresti - Budapesta. Nu stiu care e situatia pe alte trenuri, dar mai bine intrebati inainte.
Asadar in cazul in care sunteti 3 adulti, luati-va mai bine bilete la o cuseta de 4 locuri chiar daca exista riscul sa calatoriti cu o a 4-a persoana pe care nu o cunoasteti.
Santutzo
5th October 2008, 20:35
a rezervat cineva bilete pe site-ul www.db.de ???
Sa imi spuna si mie cum se procedeaza ca eu imi prind urechile acolo. Multumesc
dreaQ
20th October 2008, 12:05
Cum e la cuseta cu 6 locuri, e puscarie?
Suntem 5 insi nu vrem sa stam separati si ne gangeam la d-asta cu 6 locuri. Ne gandim ca o sa fie caterinca
A mers cineva in "asemenea conditii"?
Merci
alexxxxx
21st October 2008, 09:26
Pe extern e foarte ok, sunt vagoane noi, modernizate, climatizate. Nu mai stiu daca ai priza in compartiment. Ai un compartiment cu 3 paturi pe o parte, 3 pe cealalta. Ti se da de catre nas la plecare un pachet cu lenjerie de pat, curata. Daca insa bugetul nu e asa strans, va recomand sa luati la vagon de dormit 2 compartimente alaturate, intre care se poate deschide usa si pot comunica direct intre ele, usile catre culoar fiind inchise. La vd e confort ceva mai mare.
dreaQ
21st October 2008, 11:55
Am laut deja bilete la cel de 6. Pun poze cand ma intorc...
Basti
21st October 2008, 14:10
QUOTE (Santutzo @ Oct 5 2008, 21:35)

a rezervat cineva bilete pe site-ul www.db.de ???
Sa imi spuna si mie cum se procedeaza ca eu imi prind urechile acolo. Multumesc
Se face aproximativ la fel ca la procurarea biletului de avion.
Daca nu te descurci cu limba germana, exista optiunea de a schimba limba.
Bafta
singuraticul
23rd October 2008, 09:10
ieri am revenit din Istanbul cu tenul dus-intors-vagon de dormit,vagonul romanesc;care doreste info de orice fel stau la dispozitie;as pune poze cu vagonul de dormit dar sunt prea mari si nu stiu cum sa le fac mai mici.
plecarea a fost din gara de nord;ora 21.15 si am ajuns in istanbul in jur de ora 10 dimineata a doua zi,fara probleme la vama nici la bulgari si nici la turci.
intoarcerea-plecarea la ora 22.00 din Istanbul,ne-a tinut cca 2 ore la vama la turci,la iesire,control amanunti la turci ,mai ales cei care erau cu cumparaturi,si nici unii nu scapau fara o spaga de 50-100 E la vamesul turc.(in vag de dormit eram 2(turisti,noua nici nu ne-a zis sa se uite in bagaje) si inca 4 cupluri care erau cu "afaceri" si pe aceia i-a controlat la singe+ spaga.
am asteptat in Dimitrovgrad 2.30 ore sa vina garnitura de Thesalonik apoi am mai stat 1 h la vama la bulgari-iesire.in Bucuresti am ajuns la 21.05 in loc de 17.15 cit scria pe bilet.
nu mai zic ca era sa ne sigileze vamesi turci vagonul de dormit ca nu stiu ce nu mergea conform normelor internationale si etc... dar noroc cu conductorul de la vagonul turcesc care s-a inteles cu vamesi turci;ulterior am aflat ca si romanii ai sigilat 4 vag turcesti pt ca nu corespund acelorasi norme internationale.
geanner19
31st October 2008, 13:04
Saurian
2nd November 2008, 15:23
O fată care îmi este dragă de tot are de mers cu mama ei la Bruxelles la o mătușă. Merg cu trenul deoarece tatăl lucrează la CFR și au curse gratuite parcă. cine știe să îmi spună unde pot vedea informații despre respectiva rută/rute ( câte zile durează drumul, câte zile în România durează drumul etc. )?
entity22
2nd November 2008, 17:52
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.