Cu trenul prin Europa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35

waveboy2u

as vrea sa merg si eu in Turcia, si am gasit ca Balkan FlexiPass e cea mai convenabila varianta din punct de vedere financiar.
mi-ati putea spune si mie cat costa un bilet de genul acesta. Eu am gasit la 45euro/5 zile. nu am prea inteles ce e cu aste zile. intr-o luna pot sa folosesc acest bilet dar calatoriile sa nu depaseasca 5 zile?
va rog spune-ti-mi si mie. Daca nu....as putea cumpara din Turcia un astfel de bilet la intoarcere?

a mai fost cineva in Turcia si altfel in afara de tren si avion (care cea mai ieftina oferta e aproximativ 220 euro)
alexxxxx
cred ca mai e explicat de inca vreo 4-5 ori in paginile de dinainte ce e cu pass-ul asta. Search-ul e complicat, stiu. Dar nu-i problema, repet: passul costa 49 euro daca ai sub 26 de ani. Il poti folosi in 5 zile la alegere dintr-o luna (30 de zile), le bifezi singur pe bilet, in zilele respective poti folosi orice tren din tarile balcanice. Daca trenul pleaca dupa 19:00 si ajunge a doua zi, bifezi doar o zi, ziua urmatoare. Trebuie sa platesti suplimente (de cuseta, pat) daca vrei sa mergi spre Istanbul, nu exista vagon clasa, doar cuseta sau de dormit. Poti sa cumperi de oriunde din tarile balcanice un astfel de bilet. Cred ca acu e destul de clar.
Si da, a mai fost multa lume altfel decat cu tren si avion, si anume cu masina. Gasesti explicatii pe threadurile respective.
Succes!

Iuliux
@mirwoona preturile afisate in poza postata de tine sunt in lei sau euro?
adiliki
Ieri m-am intors de la Viena, am calatorit dus-intors cu trenul Dacia Express. La plecare am avut cateva emotii, citind cate s-au intamplat in acest tren (m-am inarmat chiar si cu un cablu pentru a lega usa compartimentului, dar n-a fost nevoie). Am ajuns la concluzia ca mare parte din povesti sunt nimic altceva decat aberatii. A fost mai mult decat bine, insa a fost inghesuiala. Chiar si coridorul era plin, oamenii dormeau pe jos. Deci rezervarea locului cu o saptamana inainte e binevenita. La plecare, trenul a ajuns la Viena cu 90 minute intarziere (mie mi-a convenit, deoarece n-am mai fost nevoie sa astept mult trenul de legatura catre Germania), iar la intoarcere cu 60 minute. Aerul conditionat a functionat tot drumul, a fost chiar racoare. La toaleta a fost hartie igienica si sapun garla. In coada vagonului se fuma ca la turci, deci totul bine si frumos:) E mult mai lejer decat cu autocarul, iar biletul costa cam tot atat (de la Brasov pana in Germania am dat 660 Ron).
ergon
Buna ziua tuturor !
Indraznesc si eu o intrebare, adresata in special celor care au calatorit cu trenul la Istanbul.
Voi pleca la inceputul lui octombrie. Teoretic trenul ajunge la Istanbul la ora 8 dimineata. De aici vom zbura spre Amman, avionul plecand la orele 14,20.
In aeroport ar trebui sa fiu in jur de 12,30.
Emotiile mele sunt legate de posibilele intarzieri ale trenului. Cei care ati fost, ati avut intarzieri notabile ? Pot aparea probleme la vama turca ?
As avea la "dispozitie" maximum 4 ore de intarziere...
Multumesc !
mihairosioru
QUOTE (ergon @ Aug 18 2008, 13:15) *
Buna ziua tuturor !
Indraznesc si eu o intrebare, adresata in special celor care au calatorit cu trenul la Istanbul.
Voi pleca la inceputul lui octombrie. Teoretic trenul ajunge la Istanbul la ora 8 dimineata. De aici vom zbura spre Amman, avionul plecand la orele 14,20.
Emotiile mele sunt legate de posibilele intarzieri ale trenului. Cei care ati fost, ati avut intarzieri notabile ? Pot aparea probleme la vama turca ?
Multumesc !

Din experianta proprie, trenul de Istanbul nu intarzie in mod normal mai mult de 2 ore. Am mers de doua ori la Istanbul cu trenul si de fiecare data am ajuns in gara Sirkeci pe la 10:00. Din gara iei un taxi pana la aeroport, e relativ aproape, nu dureaza foarte mult. Ai grija la pret, trebuie negociat mai intai.

Cu ce zbori la Aman? Cu Royal Jordanian sau cu Turkish? Si iese mai ieftin asa (tren + avion din Istanbul) decat direct cu Tarom-ul Bucuresti - Aman? Eu as vrea sa merg in Iordania la iarna si ma gandeam sa fac figura prin Istanbul.
ergon
QUOTE (mihairosioru @ Aug 18 2008, 15:26) *
Din experianta proprie, trenul de Istanbul nu intarzie in mod normal mai mult de 2 ore. Am mers de doua ori la Istanbul cu trenul si de fiecare data am ajuns in gara Sirkeci pe la 10:00. Din gara iei un taxi pana la aeroport, e relativ aproape, nu dureaza foarte mult. Ai grija la pret, trebuie negociat mai intai.

Cu ce zbori la Aman? Cu Royal Jordanian sau cu Turkish? Si iese mai ieftin asa (tren + avion din Istanbul) decat direct cu Tarom-ul Bucuresti - Aman? Eu as vrea sa merg in Iordania la iarna si ma gandeam sa fac figura prin Istanbul.

Multumesc pentru raspuns !
2 ore...Doamne-ajuta sa nu fie mai mult ! M-ai linistit pe jumatate...
Legat de Iordania, am intors pe toate fetele variantele de ajuns acolo, planuiesc vacanta asta de un an. In linii mari, pentru doua persoane, economia cu avion din Istanbul este de cca 700 RON. Daca e mult sau putin, depinde de fiecare. Voi zbura cu Jordan Airlines, cca 1000 RON / persoana cu taxe incluse.
La Tarom este in jur de 1800 RON. Plus ca Jordan are zboruri zilnice, pe mine ma avantajeaza asta.
Initial voiam sa merg cu masina pana la Istanbul, dar asta implica o noapte de cazare acolo, plus alte complicatii (o gramada de acte - masina in leasing, parcare 9 zile, etc.).
Multumesc din nou !

alexxxxx
am mers de vreo 4 ori, si iarna si vara, cu trenul la istanbul si intarzierile au fost intre 1h30 si 2h15'. 4h nu poate avea decat daca e accident ceva (sa intre trenul intr-o masina sau ceva pe drum, se mai intampla la turci, dar in nici un caz des). Pentru transport la aeroport poti lua din fata garii tramvaiul 38 (vina la 1-2 min.) pana la capat si de-acolo alt metrou usor care merge la gara. Iesi cam la 3 lire/persoana. Taxiul iti ia maxim 40 de lire pana la aeroport, asta pe aparat. Eu am mers pe aparat de pe langa gara la aeroport si a fost aproape 40 de lire dar taximetristul mi-a luat din proprie initiativa doar 35. La tren poti sa-ti iei linistit la cuseta, e goala deobicei asa ca stati singuri in compartiment.
mirwoona
QUOTE (Iuliux @ Aug 18 2008, 11:58) *
@mirwoona preturile afisate in poza postata de tine sunt in lei sau euro?

euro. si sunt valabile, caci le-am gasit pe siteul cfrului.
Hey23

QUOTE (alexxxxx @ Aug 18 2008, 11:53) *
cred ca mai e explicat de inca vreo 4-5 ori in paginile de dinainte ce e cu pass-ul asta. Search-ul e complicat, stiu. Dar nu-i problema, repet: passul costa 49 euro daca ai sub 26 de ani. Il poti folosi in 5 zile la alegere dintr-o luna (30 de zile), le bifezi singur pe bilet, in zilele respective poti folosi orice tren din tarile balcanice. Daca trenul pleaca dupa 19:00 si ajunge a doua zi, bifezi doar o zi, ziua urmatoare. Trebuie sa platesti suplimente (de cuseta, pat) daca vrei sa mergi spre Istanbul, nu exista vagon clasa, doar cuseta sau de dormit. Poti sa cumperi de oriunde din tarile balcanice un astfel de bilet. Cred ca acu e destul de clar.
Si da, a mai fost multa lume altfel decat cu tren si avion, si anume cu masina. Gasesti explicatii pe threadurile respective.
Succes!

Si se poate calatori si in Romania cu el sau e ca la InterRail si nu ai voie decat in afara tarii? Adica daca as merge la Istanbul trebuie sa platesc separat trenul din orasul din care plec si pana la granita bulgara sau e inclus totul in pretul tichetului?
ergon
QUOTE (alexxxxx @ Aug 18 2008, 21:41) *
am mers de vreo 4 ori, si iarna si vara, cu trenul la istanbul si intarzierile au fost intre 1h30 si 2h15'. 4h nu poate avea decat daca e accident ceva (sa intre trenul intr-o masina sau ceva pe drum, se mai intampla la turci, dar in nici un caz des).

Multumesc pentru raspuns, voi pleca mai relaxat !
mirwoona
QUOTE (Hey23 @ Aug 19 2008, 00:10) *
Si se poate calatori si in Romania cu el sau e ca la InterRail si nu ai voie decat in afara tarii? Adica daca as merge la Istanbul trebuie sa platesc separat trenul din orasul din care plec si pana la granita bulgara sau e inclus totul in pretul tichetului?

se poate calatori cu el si in Romania, mai ales daca e o calatorie continua spre istanbul.

oricum, eu dupa ce m-am intors de la atena, mi-au mai ramas 2 zile (nu mi le semnase pe toate) si am fost bucuresti sighisoara dus intors, si s-a putut. Nu am mai platit decat rezervarea pentru loc, 2,5 lei parca. Ce-i drept, s-a uitat cam ciudat aia de la bilete (cea din Sighisoara doar) dar pana la urma mi-a dat.
alexxxxx
QUOTE (Hey23 @ Aug 19 2008, 00:10) *

In regulamentul oficial se spune ca este valabil si pe teritoriul Romaniei in legatura cu o rezervare pt international. Adica poti sa schimbi oricate trenuri vrei, daca ai rezervare pt international. Practic, am folosit pass-uri fara probleme ca sa calatoresc in Romania (iesi chiar mult mai ieftin daca ai mult de mers intr-o luna), in afara de faptul ca n-am gasit nici un nas care sa mai fi vazut bfpass, n-a fost nici cea mai mica problema.
waveboy2u
pentru cei care au fost in Turcia,

1.Am inteles ca viza se ia de la granita si este in valoare de 12 dolari. In ce moneda se poate plati? euro/dolar/lira turceasca
2.Am vorbit la ambasada Turciei din Romania, si mi-au spus ca imi trebuie asigurare medicala. Ce imi puteti recomanda, sau ce este acceptata de ei

alexxxxx
1. platesti pentru viza 10 euro sau 12 dolari.
2. poti sa-ti faci ce asigurare de sanatate vrei, nu te intreaba ei nimic despre ea la vama.
plimbarici
QUOTE (ergon @ Aug 18 2008, 15:15) *
Buna ziua tuturor !
Multumesc !

Vreau si eu sa plec la sfarsitul lui octombrie la Istanbul si ma intereseaza cat ai dat pe biletul de tren dus-intors si de unde l-ai cumparat.
ergon
QUOTE (plimbarici @ Sep 3 2008, 08:47) *
Vreau si eu sa plec la sfarsitul lui octombrie la Istanbul si ma intereseaza cat ai dat pe biletul de tren dus-intors si de unde l-ai cumparat.

Salut !
460 RON dus-intors, din care 300 biletul si 160 locul in vagon de dormit de 3 persoane.
M-am "procopsit" cu Balkan Flexipass, pentru ca tipa de la agentie mi-a zis ca ies mai bine asa. In aia 300 RON am dreptul la 5 calatorii. Din pacate nu voi avea cum sa profit de oferta...
Biletele le-am luat de la agentie CFR (Bucuresti) - aia mare, din centru.
Bafta !
mirwoona
QUOTE (ergon @ Sep 3 2008, 12:46) *
M-am "procopsit" cu Balkan Flexipass, pentru ca tipa de la agentie mi-a zis ca ies mai bine asa. In aia 300 RON am dreptul la 5 calatorii. Din pacate nu voi avea cum sa profit de oferta...

Cum nu? Depinde cate zile mai ai...poate fi folosit si pe teritoriul Romaniei, du-te la gara si cere bilet cu el biggrin.gif
ergon
QUOTE (mirwoona @ Sep 3 2008, 22:30) *
Cum nu? Depinde cate zile mai ai...poate fi folosit si pe teritoriul Romaniei, du-te la gara si cere bilet cu el biggrin.gif

Stiu !
Din pacate nu mai cand si cum sa ma plimb...asa ca restul de calatorii sunt in van...
Hey23
Stie cineva cat costa trenul dus-intors de la granita Romaniei pana la Budapesta?
mirwoona
QUOTE (Hey23 @ Sep 4 2008, 20:52) *
Stie cineva cat costa trenul dus-intors de la granita Romaniei pana la Budapesta?

Arad Budapesta costa 29 de euro dus intors. loc normal, la scaune.
singuraticul
vreau sa merg cu trenul in oct in istanbul,mi-am reervat o camera la un hotel de acolo si cind merg la cfr sa iau biletele pt tren aflu ca un bilet dus-intors la vagon de dormit cu 3 paturi( noi fiind doar 2) este 555 lei.din cite am citit aici pe forum biletul este de 460 lei parca zicea cineva.cind am intrebat dak este la cls a 2 adik la 3 paturi mi-a aruncat o vb asa... (doar nu a zis "hai afara ca am si alta treaba") ca dak luam la 3 paturi noi 2( eu si prietena mea) trb sa dormit in compartimente diferite. ohmy.gif si cind intrebam dak tariful pe care ni l-a zis este la cls a 2 si nu la cls 1 ea zicea ca este 555 biletul pina in istanbul si atit.

in cele din urma am plecat mai mult nedumerit decit lamurit.acum va intreb si eu:atit este biletul pin ain ist la vagon de dormit cu 3 paturi? si ce alte optiuni de a lua bilete la tren pres ist mai am?
multumesc si astept sfaturi.
duculeana
QUOTE (singuraticul @ Sep 19 2008, 23:05) *
vreau sa merg cu trenul in oct in istanbul,mi-am reervat o camera la un hotel de acolo si cind merg la cfr sa iau biletele pt tren aflu ca un bilet dus-intors la vagon de dormit cu 3 paturi( noi fiind doar 2) este 555 lei.din cite am citit aici pe forum biletul este de 460 lei parca zicea cineva.cind am intrebat dak este la cls a 2 adik la 3 paturi mi-a aruncat o vb asa... (doar nu a zis "hai afara ca am si alta treaba") ca dak luam la 3 paturi noi 2( eu si prietena mea) trb sa dormit in compartimente diferite. ohmy.gif si cind intrebam dak tariful pe care ni l-a zis este la cls a 2 si nu la cls 1 ea zicea ca este 555 biletul pina in istanbul si atit.

in cele din urma am plecat mai mult nedumerit decit lamurit.acum va intreb si eu:atit este biletul pin ain ist la vagon de dormit cu 3 paturi? si ce alte optiuni de a lua bilete la tren pres ist mai am?
multumesc si astept sfaturi.

Intr-adevar asa este la vagonul de dormit! Nu sunt permise in acelasi compartiment persoane de sex diferit, decat daca sunt casatoriti. Doar la cuseta puteti calatori impreuna, insa cuseta este considerata clasa a II-a si este de 4 si 6 locuri. Tarifele dus-intors sunt 83,13 euro/pers. la care se mai adauga suplimentul de cuseta de 6 locuri 9,4 euro/pers. Asta inseamna 92,5 euro/bilet. Conversia euro/leu se face la cursul zilei afisat de BNR. deci ar veni mai ieftin de 350 lei/persoana. La vagonul de dormit ajungi intr-adevar la suma care ti-a spus-o operatoarea de la casa de bilete.
http://www.cfrcalatori.ro/imagini/file/int...mente%20pat.pdf
ergon
QUOTE (duculeana @ Sep 20 2008, 15:58) *
Intr-adevar asa este la vagonul de dormit! Nu sunt permise in acelasi compartiment persoane de sex diferit, decat daca sunt casatoriti.

Buna dimineata !
Eu voi calatori impreuna cu sotia si o foarte buna prietena. Am luat locuri in vagon de dormit de 3 persoane. La agentie nu ne-a intrebat nimeni nimic. Vrei sa spui ca exista riscul ca prietena noastra sa fie "repartizata" in alt vagon ? Mi se pare cel putin aberant...
alexxxxx
Nu, duculeana a batut campii, fara suparare. La vagonul de dormit nu se accepta persoane de sex diferit decat daca iau intreaga cabina, logic. Normal ca daca vrei sa iei 2 locuri din 3 nu poti fi femeie+barbat fiindca o alta eventuala persoana s-ar simti inconfortabil daca ar calatori singura si ar fi obligata sa imparta cabina si cu cineva de sex opus (daca ar pleca o femeie singura intr-o cabina de 3 persoana din care una ar fi barbat poate nu i-ar conveni). Asa ca: daca ati luat toata cabina voi 3, nu intreaba nimeni nimic, logic, e treaba voastra cum calatoriti. Ar fi foarte tare sa te intrebe de certificatul de casatorie la cfr smile.gif). Daca sunt 2 persoane de sexe diferite, trebuie sa ia musai o cabina de 2 paturi, sau la cuseta, unde nu se aplica regula de mai sus.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.