remg
13th July 2008, 21:08
QUOTE (snakeman @ Jul 12 2008, 16:25)

Vreau sa ajung cu trenul din Bucuresti pana in Atena, via Salonic. Am primit abonamentul Balkan Flexi, valabil pt. 5 zile la alegere, dar problema e ca nu stiu cand si cum sa-l completez.
De la agentie mi-au zis ca le pot completa chiar inainte de a urca in tren. Altcineva mi-a zis ca sa le completez chiar in tren, in prezenta conductorului. Care e varianta corecta? Si mai ales ce trebuie sa scriu exact in ele?
Iar daca cineva a mai fost pe traseul asta, imi poate spune daca toti conductorii din trenul Bucuresti-Salonic sunt romani? Multumesc anticipat!
Doar insotitorii de vagon dormit si cuseta sint romani pe intreaga distanta, daca vagonul este romanesc. pentru vagoanele clasa, conductorii se schimba la frontiere.
Biletul il dai completat insotitorului(relatia, data( iar el completeaza ultima coloana(nr. trenului parca).
snakeman
14th July 2008, 13:32
QUOTE (remg @ Jul 13 2008, 22:08)

Doar insotitorii de vagon dormit si cuseta sint romani pe intreaga distanta, daca vagonul este romanesc. pentru vagoanele clasa, conductorii se schimba la frontiere.
Biletul il dai completat insotitorului(relatia, data( iar el completeaza ultima coloana(nr. trenului parca).
Daca ruta pe care merg e compusa din mai multe trenuri (schimb vreo 3 trenuri in total), scriu numai destinatia finala si punctul de unde plec si orele corespunzatoare, sau toate cele 3 perechi, separat (in cazul meu, Cluj-Bucuresti, Bucuresti-Salonic, Salonic-Atena)?
remg
14th July 2008, 18:30
QUOTE (snakeman @ Jul 14 2008, 14:32)

Daca ruta pe care merg e compusa din mai multe trenuri (schimb vreo 3 trenuri in total), scriu numai destinatia finala si punctul de unde plec si orele corespunzatoare, sau toate cele 3 perechi, separat (in cazul meu, Cluj-Bucuresti, Bucuresti-Salonic, Salonic-Atena)?
Nu cred ca are importanta asta. Oricum ea este valabila timp de 5, 10 sau 15 zile dintr-o luna pe orice ruta.
Intreaba conductoruil la prima cursa.
gigionne
15th July 2008, 14:47
Sau Air Iberia. Eu mi-am luat bilet Madrid-Barcelona si retur cu 90 EUR cu o saptamana inainte de la o agentie de voiaj din Madrid. Zborul a durat 1 ora, totul e super OK.
fly_dream
15th July 2008, 15:15
QUOTE (PestelePrajit @ Jun 25 2008, 21:50)

Sfatul meu este sa folosesti cu incredere Ryanair sau Vueling.
La Vueling, in septembrie, Barcelona-Madrid este cam 40-60 euro, iar la Ryanair chiar pe jumatate, in niciun caz nu mi-as pierde timpul cu trenul! Vueling este preferabil pentru ca zboara din aeroportul Reus (foarte aproape de Barcelona), nu din Girona (100 km!) ca Ryanair. La Madrid este mai simplu, fiind un singur aeroport (mare si frumos)!
codruta
15th July 2008, 17:00
M-am intors cu trenul din Salonic, bilet Balkan Flexi. De la Salonic in Halkidiki (oriunde) se ajunge foarte usor: luati autobuzul 2 (din autogara aflata chiar langa gara), coborati la statia Volgaria (se anunta in autobuz statiile urmatoare, deci nu-i deloc complicat), traversati si luati un alt autobuz, nr 36 care va duce in autogara de unde pleaca toate busurile catre Halkidiki.
De acolo luati autobuzul catre Kassandra sau Sithonia (depinde unde vreti sa ajungeti). E cam nebunie intreaga in autogara aia, dar nu va speriati ca lucrurile merg de fapt unse.
Legat de calatorie, rezervati-va mai bine bilete la cuseta de 4 locuri (mult mai spatioasa si mai comoda, chiar si decat vagonul de dormit). La dus ne-am dus la cuseta de 4 locuri si ne-am intors la vagonul de dormit. Din pacate cele 2 garnituri nu erau din aceeasi epoca, asa ca la dus am avut spatiu si aer conditionat, la intors aerul conditionat a lipsit cu desavarsire.
Din pacate, a fost ultima data cand am folosit serviciile CFR-ului pentru multa vreme de acum incolo. Trenul de Salonic a intarziat la intoarcere 4 ore asa ca urmatoarea legatura catre Cluj am avut-o dimineata la ora 7 jumate (noroc ca avem prieteni in Bucuresti). Iar pe acceleratul Bucuresti - Cluj de dimineata iarasi nu am avut aer conditionat.
Transilvania
15th July 2008, 22:59
QUOTE (fly_dream @ Jul 15 2008, 15:15)

La Vueling, in septembrie, Barcelona-Madrid este cam 40-60 euro, iar la Ryanair chiar pe jumatate, in niciun caz nu mi-as pierde timpul cu trenul! Vueling este preferabil pentru ca zboara din aeroportul Reus (foarte aproape de Barcelona), nu din Girona (100 km!) ca Ryanair. La Madrid este mai simplu, fiind un singur aeroport (mare si frumos)!
Reus e la peste 100 km de barcelona,poate ai vrut sa zici Prat.Trenul din Barcelona pina la madrid face aproximativ 3 ore,iar cu avionul din Barcelona la Madrid se face cam tot atat,cumulind timpul pe care il faci pina in aeroport,timpul de asteptare si timpul din aeroport pina in Madrid.Daca pretul biletului e la fel ca la tren eu as recomanda trenul rapid,care doar acela mai exista intre Barcelona si Madrid.Singurul dezavantaj e ca e cam scump,dar te duce din centru in centru(aproximativ).Daca se ia biletul din timp si e orarul flexibil inca se gasesc bilete la un pret bun.
b4bygirl
21st July 2008, 21:43
Buna ziua!
Imi poate spune cineva, va rog, cat costa biletul de tren dus-intors din Bucuresti pana in Salonic si cam care sunt conditiile in tren?
Peste doua saptamani plec cu mai multi prieteni la Paralia, ne-am gasit acolo cazare si am hotarat sa plecam cu trenul pentru ca este cel mai ieftin.
Va multumesc!
mihairosioru
21st July 2008, 22:21
Cel mai ieftin este sa iti iei Balkan Flexipass, 360 de lei biletul + aproximativ inca 100 de lei la cuseta, dus intors.
QUOTE (b4bygirl @ Jul 21 2008, 21:43)

Buna ziua!
Imi poate spune cineva, va rog, cat costa biletul de tren dus-intors din Bucuresti pana in Salonic si cam care sunt conditiile in tren?
Peste doua saptamani plec cu mai multi prieteni la Paralia, ne-am gasit acolo cazare si am hotarat sa plecam cu trenul pentru ca este cel mai ieftin.
Va multumesc!
codruta
22nd July 2008, 10:03
QUOTE (b4bygirl @ Jul 21 2008, 20:43)

Buna ziua!
Va multumesc!
Balkan Flexi costa 82 euro daca ai peste 26 de ani si 49 euro daca ai sub 26 de ani. Peste acest cost care iti permite 5 zile de calatorie mai trebuie sa platesti rezervarile. Pe trenul Bucuresti - Salonic poti alege intre cuseta de 6 locuri, cuseta de 4 locuri si vagonul de dormit. Nu mai tin minte cat costa fiecare, dar intrebi la agentia CFR. Dupa cum am scris si mai sus cel mai bine am calatorit la cuseta de 4 locuri (chiar mai bine decat la vagonul de domit) ca ai mai mult spatiu lateral. In rest depinde un pic de noroc (daca va functiona aerul conditionat, daca tin bulgarii trenul mai mult sau mai putin, etc). Atentie ca trenul nu are vagon restaurant asa ca puneti cu voi provizii de mancare si apa.
adior
22nd July 2008, 11:46
stie cineva cat costa un bilet tren dus intors bucuresti-frankfurt? am tot cautat pe net, dar nu am gasit. am auzit ca s-ar acorda o reducere daca as cumpara mai multe bilete, adica primul bilet are un pret, iar la celelalte scade cu fiecare bilet cumparat, e adevarat sau e numai un zvon? multumesc anticipat.
andreeev
22nd July 2008, 20:03
salutare.
as vrea sa merg luna viitoare pana in budapesta. cine imi poate da informatii referitor la trenurile cu plecare din bucuresti ? pret/cuseta/conditii/timp
multam fain. drum intins
mirwoona
22nd July 2008, 22:30
QUOTE (andreeev @ Jul 22 2008, 21:03)

salutare.
as vrea sa merg luna viitoare pana in budapesta. cine imi poate da informatii referitor la trenurile cu plecare din bucuresti ? pret/cuseta/conditii/timp
multam fain. drum intins

uite-te si tu pe topicul "Cu trenul prin Europa" ca sigur gaseste acolo multe informatii.
Nickless
23rd July 2008, 00:27
Poate cineva mai experimentat cu trenurile ma poate lamuri: vreau sa merg de la Bucuresti la Weiden (Germania). Am cautat pe www.bahn.de si am gasit Bucuresti-Munchen (via Budapesta, Viena) si apoi Munchen-Weiden.
Cautand pe google am gasit ca s-ar putea ajunge si din Praga la Weiden, unul din trenuri fiind asta http://www.vogtlandbahn.de/ (ALEX1). Ce nu inteleg este de ce www.bahn.de nu-mi da varianta asta iar atunci cand caut Praga-Weiden nu-mi gaseste trenul ALEX1 ci doar o varianta cu 4 schimburi de tren/bus/mers pe jos. Conform hartii, trenul pare sa mearga Praga-Schwandorf-Weiden sau Praga-Schandorf-Munchen (sau alte combinatii).
Sau daca stie cineva alt fel de a ajunge din Praga la Weiden direct, fara sa schimb 4 trenuri..
hipppaul
23rd July 2008, 01:22
QUOTE (andreeev @ Jul 22 2008, 21:03)

salutare.
multam fain. drum intins

cum am mai scris si pe alt topic transport festivaluri...
trenul bucuresti - budapesta costa 303 ron dus-intors la clasa a II-a (sau 232 ron daca esti student si ai carnetul ala de cupoane). la vagon de dormit (in cabina cu 3 paturi) costa 413 ron (sau 342 pt studenti), tot dus-intors. evident, pt tine va fi mult mai ieftin daca iei unul din trenurile astea din arad (presupun ca poti ajunge lejer cu un microbuz ceva in arad). la cuseta e mai ieftin (in f si de nr de paturi).
respectivele trenuri care pleaca din bucuresti ajung inbudapesta la orele:
05:17 (Dacia)
07:17 (Ister)
19:17 (Panonia
lista trenurilor este aici mersul trenurilor
eu am luat bilet la Dacia (am luat direct viena).
Ana Dragoi
23rd July 2008, 10:59
Nu stiti vreun site pe care as putea sa aflu cam cat ma costa un bilet de tren accelerat? Sau sa fie calculat in functie de distanta... Eu plec din Deva si trebuie sa ajung la Galati
Multumesc anticipat!
b4bygirl
23rd July 2008, 15:15
http://www.mersultrenurilorcfr.ro/ Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie
codruta
24th July 2008, 09:45
QUOTE (Nickless @ Jul 23 2008, 00:27)

Poate cineva mai experimentat cu trenurile ma poate lamuri: vreau sa merg de la Bucuresti la Weiden (Germania). Am cautat pe www.bahn.de si am gasit Bucuresti-Munchen (via Budapesta, Viena) si apoi Munchen-Weiden.
Cautand pe google am gasit ca s-ar putea ajunge si din Praga la Weiden, unul din trenuri fiind asta
http://www.vogtlandbahn.de/ (ALEX1). Ce nu inteleg este de ce www.bahn.de nu-mi da varianta asta iar atunci cand caut Praga-Weiden nu-mi gaseste trenul ALEX1 ci doar o varianta cu 4 schimburi de tren/bus/mers pe jos. Conform hartii, trenul pare sa mearga Praga-Schwandorf-Weiden sau Praga-Schandorf-Munchen (sau alte combinatii).
Sau daca stie cineva alt fel de a ajunge din Praga la Weiden direct, fara sa schimb 4 trenuri..
In principiu cat iti apar alte rute o posibilitate e aceea ca nu stii care e exact numele garii din care pleaca. Eu tot nu am inteles daca vrei sa ajungi la Weiden din Bucuresti sau din Praga. Dar din Bucurestai ai o varianta cu 1 schimb in Munchen. De la Praga trebuie sa setezi ca si statie de plecare Praha-Smichov si ajungi la Weiden cu 1 schimb in Schwandorf. M-am uitat pe link-ul trimis de tine dar nu stiu atata germana ca sa inteleg, oricum de acolo se intelege ca de ex pleaca un tren de la Praga la 09:16 care ajunge in Schwandorf la 13:03 (si care isi continua drumul spre Munchen- Alex 454) si acolo din Schwandorf ar trebui sa iei trenul cumva in directia opusa ca sa ajungi in Weiden, la 16:48 cu directia Hof (Alex 86010). Conform hartii, trenul o ia fie in directia Wieden (Hof), fie in directia Praga (Munchen)
Nickless
24th July 2008, 10:41
Multumesc codruta !
sonia180
31st July 2008, 16:49
Bine v-am gasit,
sunt in impas si am nevoie de ajutorul vostru; vreau sa ajung din Timisoara la Munchen in luna August.Ma intereseaza nume tren,plecare,sosire ora pt Munchen si poate si un cost ...poate cer prea mult avind in vedere ca de2 zile caut fara rezultat
multumesc
mirwoona
31st July 2008, 18:57
QUOTE (sonia180 @ Jul 31 2008, 17:49)

Bine v-am gasit,
sunt in impas si am nevoie de ajutorul vostru; vreau sa ajung din Timisoara la Munchen in luna August.Ma intereseaza nume tren,plecare,sosire ora pt Munchen si poate si un cost ...poate cer prea mult avind in vedere ca de2 zile caut fara rezultat
multumesc
Ai din Timisoara nord un tren cu plecare la ora 16.00. Numele trenului este IC 74 si acesta ajunge la Munchen la ora 6.15 dimineata. Uite aici foaia de mers a trenului.
Despre pret, nu stiu sa-ti zic, incearca sa dai un telefon la agentie si intreaba-i, ca-ti raspund.
sonia180
4th August 2008, 11:37
Multumesc pentru raspuns,mi-este de mare ajutor
am sunat agentia,eu fiind in Germania si nu am decat celular,iar la ultima incercare m-au tinut pe fir vreo 15 min fara un raspuns,dupa care mi-au inchis telefonul- nu sunt o comoda,dar nervii care i-am mancat ... acum nu mai conteaza
multumesc inca o data
mirwoona
5th August 2008, 21:46
Pentru cei interesati, am gait pe pagina CFR-ului tarifele pentru suplimente vag de dormit/cuseta pe diferite relatii
http://www.cfrcalatori.ro/imagini/file/int...mente%20pat.pdf
De asemenea tot de pe acea pagina, incerc sa atasez o poza cu tarifele trenurilor pe diferite relatii internationale.
Later Edit:
Uite ca am gasit cat costa si pe ruta Timisoara Munchen:
Munchen Special
Oferta tarifară ,,Munchen Special? este valabilă numai pentru călătoria dus-întors la clasa a II-a pe orice relație între România și Munchen, cu tranzit prin Ungaria și Austria.
Tranzitul prin Austria se face prin punctele de frontieră Passau și Salzburg.
Legitimațiile de călătorie ?Munchen Special? sunt valabile 1 lună de zile, iar călătoria poate începe în orice zi din perioada de valabilitate.
Oferta tarifară ?Munchen Special? nu este valabilă în trenurile ICE.
Prețuri dus-intors (in Euro), la vagonul clasa, pentru calatorii cu destinatia MUENCHEN:
Relatie Bilet dus-intors
cl. a 2-a
Bucuresti -Muenchen 148
Brasov - Muenchen 134
Sighisoara - Muenchen 127
Cluj Napoca - Muenchen 101
Timisoara - Muenchen 115
Pentru rezervarea locului (vagon clasa, de dorm107it si cuseta) se plateste suplimentar tariful de rezervare.
sonia180
6th August 2008, 19:46
Multumesc frumos mirwoona,
esti atat de draguta
Nickless
14th August 2008, 01:21
Daca aveti rude veterani de razboi care au tichete de calatorie gratuite pe CFR si nu le folosesc vedeti ca s-a dat lege si pot fi cedate prin procura la notar. Procura costa vreo 30 ron si trebuie sa fie mentionati in ea toti cei care vor sa foloseasca tichetele. Cand luati biletul de tren international completati tichetele pe ruta bucuresti-curtici (sau pe unde iesiti din tara) si economia e de vreo 220 ron/persoana.
Altfel, pentru tichetele nefolosite, legea e destul de neclara/nu s-a aplicat inca, se mentioneaza ceva despre dat bani veteranilor in locul tichetelor, o suma care sa reprezinte media tichetelor folosite/an la nivelul tarii. Deci presupun ca nu mult. Mai bine le dati voi bani rudelor sau le aduceti povesti, poze si suveniruri de peste hotare.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.