rvic77
4th October 2006, 11:55
60 de euro e dus-intors pana in Paralia trecand prin Salonic ! Totusi depinde ce noroc ai de oameni inauntru : la ducere am facut 14 ore, la intoarcere 24. Sincer as prefera masina ca e cea mai rapida dupa avion. Eu zic ca in 10-11 ore ai ajuns daca ai noroc sa nu stai prin vami (si am vazut ca masinile mici treceau imediat)
el_bandito
7th October 2006, 14:14
alexxxxx
10th October 2006, 18:06
Avand in vedere ca, la momentul cand aveam nevoie, am cautat un topic de genul asta, m-am gandit sa postez aici pretul pe diferite rute internationale cu trenul, poate mai are cineva nevoie si ii e mai usor sa gaseasca aici. Precizez ca preturile pentru rutele internationale directe, precum si mersul trenurilor pentru traficul international pot fi gasite pe www.cfr.ro/calatori. Din experienta proprie, preturile date in euro acolo nu sunt chiar 100% conforme cu realitatea.
Sa incepem (preturile sunt pt dus-intors):
1. Bucuresti - Viena. 520 de lei la vagon de dormit 2 lupi/cabina, 450 lei loc la cabina de 3 lupi, 320 de lei cls. a II-a. Ca experienta personala, n-am avut probleme, are si un vagon bar, unde poti sa bei linistit o bere. Vagoanele dormitor sunt f. curate. Ajungi in vama pe la 1-2 noaptea, vamesii au fost draguti.
2. Bucuresti - Koln. 1350 de lei 2 persoane (vreo 720 de lei o sg. persoana). Reducerea pt 2 pers. venea de la nemti, cu sparpreis (trebuie sa ai o sambata seara in germania). Cu vagonul de dormit 2 pers/cabina pana in viena, apoi asteptat (plimbat) vreo 2h, apoi luat un rapid foarte curat pana in Koln. Rapidul asta a facut vreo 10 ore. Destul de suportabile, in fiecare compartiment erau prize pentru laptop si trenul avea si vagon restaurant foarte frumos, cu preturi ok, pentru ei, mari pentru noi (cam 10 E un meniu si vreo 4 E o bere). Partea proasta e ca eu si prietena mea suntem nefumatori, si n-am mai gasit locuri decat la fumatori (rezervarea o faci tot din bucuresti). N-a fost foarte neplacut, dar....
3. Bucuresti - Innsbruck 650 lei o pers. la vagon de dormit 2 p/cabina, 430 de lei daca vrei sa mergi la vagon clasa. Pana in Viena la vagon de dormit, de acolo e legatura in 20 de min (ajunge in Viena la 9:10 si legatura e la 9:30) cu un IC care merge la Zurich. Toata smecheria e sa cereti cand faceti rezervarea bilet pana la Sargans, prima localitate din Elvetia, deoarece pt tranzit pe OBB (caile ferate austriece) se acorda 70% reducere pe parcursul in Austria. Altfel, daca era bilet pana in Innsbruck doar, era 920 de lei. Am avut noroc cu doamna de la agentie.
4. Bucuresti - Istanbul. 360 de lei la vagon de dormit 2 pers/cabina.
Cam asta e ce am experimentat eu pe pielea mea. Ce pot sa zic e ca vagoanele de dormit de la CFR sunt foarte confortabile. Preturile fata de tarifele unei companii aviatice de linie regulata sunt cam la jumatate, din cate am observat. Avantajul e ca preturile nu se modifica de la zi la zi, si poti returna biletul daca te razgandesti. In rest, daca iti place sa mergi cu trenul (personal nu recomand decat la vagonul de dormit), e foarte frumoasa calatoria. Mai ales prin austria, prin munti... Ca timp, nu faci mai mult decat cu masina, avantajul e ca ajungi cat de cat odihnit la destinatie.
Daca mai aveti si voi experiente personale si stiti preturi catre diferite destinatii, puneti-le aici, poate folosesc cuiva. Avantajul e ca preturile la tren raman cat de cat constante, deci cineva isi poate face o idee.
In rest, toate bune!
mirwoona
10th October 2006, 20:03
As mai agauga :
Bucuresti-Praga: aproximativ 500 ron la clasa a IIa, cu loc rezervat, dus intors. pentru vagon de dormit se mai plateste in jur de 170 rom dus intors.
Bucuresti-Budapesta : in jur de 220 ron, fara vagon de dormit, dus intors.
Mie personal mi se par destul de ridicate preturile la CFR, insa de craciun am facut reervare ptr praga si ma duc cu trenul...caci curse directe de avion nu am gasit la preturi accesibile 
insa de la anul, cand vor intra pe piata mai multe comapnii aeriene low-cost, calatoriile cu trenul se vor imputina.
symona_dobre
10th October 2006, 21:11
QUOTE(mirwoona @ Oct 10 2006, 21:03)

As mai agauga :
Bucuresti-Praga: aproximativ 500 ron la clasa a IIa, cu loc rezervat, dus intors. pentru vagon de dormit se mai plateste in jur de 170 rom dus intors.
Bucuresti-Budapesta : in jur de 220 ron, fara vagon de dormit, dus intors.
Mie personal mi se par destul de ridicate preturile la CFR, insa de craciun am facut reervare ptr praga si ma duc cu trenul...caci curse directe de avion nu am gasit la preturi accesibile

insa de la anul, cand vor intra pe piata mai multe comapnii aeriene low-cost, calatoriile cu trenul se vor imputina.
Si eu as vrea sa merg la Praga cu trenul de Revelion si sa stii ca ai drepatate...pretul este mult mai acceptabil decat la avion.
Dar tu in Praga la ce hotel o sa stai?
mirwoona
11th October 2006, 08:57
Deja am facut rezervarile la hotel, este unul situat cam la 3 km de centru, se cheama Apollon, 3*, clasa traditional.
Am rezervat prin intermediul celor de la octopustravel si preturile sunt extrem de mici
nu ma intreba de ce, dar am mai citit despre octopus travel si e firma serioasa, cu sediul in marea britanie, deci nu ai de ce sa-ti faci probleme. Pentru 4 nopti, camera matrimoniala si mic dejun inclus, am paltit 114 euro ptr 2 persoane. Asta ptr ca e hotelul aproape de centru, dar gasesti de ex la hotel Albion, 4 stele, situat la 6-7 km de centru, 4 nopti, aceeasi chestie, 98 de euro tot 2 pers 
De revelion ei au tarife mai mari, ptr ca este High Season, de craciun e low season
norela
28th October 2006, 14:11
QUOTE(alexxxxx @ Dec 2 2005, 20:26)

Ai rapid direct Bucuresti Nord-Wien West. Preturi dus-intors aproximative: 5,2 mil vag de dorm cls I (2 lupi in cabina), 4,5 mil. vag dormit cls a II-a (3 lupi in cabina), cel mai ieftin e vreo 3,2 mil la vagon clasa. Poti suna la agentia cfr pt international (intri pe www.cfr.ro si gasesti nr. pe acolo). Am mers cu trenul asta acu vreo luna, e super ok. Cabinele arata ff. bine, cu chiuveta, dulap, si e f. curat. Iti da cfr-ul si prosop/pasta de dinti/periuta de dinti de unica folosinta. Trenul are vagon bar. Ca timp, pleaca la 17:05 din bucuresti si ajunge pe la 9:30 in Viena. Gara e in oras, destul de departe de centru, dar nu prea conteaza....
Si eu fac revelionul la viena si daca sunt drumurile impracticabile nu mai plec cu loganu, iau trenul si nu ma doare capu'.
Succes si sper ca te-am lamurit cat de cat.
Alex
buna!
cum a fost de revelion la viena? stii aprox orele de vizitare pt obiectivele turistice? am inteles ca totul e inchis...ceea ce nu suna prea tentant...
mersi!
mirwoona
28th October 2006, 19:12
Am tot citit pe forum despre pericolele care ne pasc atunci cand calatorim cu trenul pe teritoriul ungariei si as dori sa stiu cum sa ma feresc, ce as putea face pentru a sta mai linistita, avand in vedere ca de craciun voi merge la praga, cu trenul (inca nu stiu daca la vagon de dormit, ca poate de frica hotilor, nu voi putea dormi...si il iau degeaba
) )
ma gandeam ca daca iau la vagon normal, compartiment, vor fi mai multe persoane si pericolul ar scadea...sau nu stiu.
astept recomandari.
Dana_H
28th October 2006, 20:35
Mai oameni buni, asta e ca in legendele alea urbane cu Bulgaria.
Daca i s-a intamplat unei persoane, nu inseamna ca este o regula. Eu am calatorit regulat Budapesta-Bucuresti-Budapesta cu trenul doi ani (2002-2004) si nu mi-a disparut un capat de ata, inclusiv cu alte persoane in compartiment.
1) Ia neaparat cuseta sau vagon de dormit - astea se incuie pe dinauntru si poti sta linistita. NU lasa geamurile nici macar intredeschise cand ajungi in preajma frontierei, de obicei se fura la Arad (10 minute de granita).
2) daca trenul nu e aglomerat, da-i ceva insotitorului de vagon ca sa te lase singura in compartiment.
La vagoanele de dormit, oricum sunt maxim 2 (eu ti-as recomanda cu 2 paturi, altfel te sufoci) si te pun tot cu femei in compartiment, daca mergi singura.
Daca vrei sa iei la vagon normal, o sa innebunesti. Pana la Budapesta faci cam 13 ore - am facut-o o singura data, n-as repeta experienta
Aaa, si inca ceva: pericolele nu sunt pe ruta Budapesta-Bucuresti, ci de la Viena . Nici nu ma mira, daca vezi ce "fauna" se invarte in jurul trenului de Bucuresti in gara la Viena, te ia groaza. Cred ca trimit lucrurile de furat acasa...
alexxxxx
29th October 2006, 08:50
QUOTE(norela @ Oct 28 2006, 15:11)

buna!
cum a fost de revelion la viena? stii aprox orele de vizitare pt obiectivele turistice? am inteles ca totul e inchis...ceea ce nu suna prea tentant...
mersi!
buna
de revelion a fost cam....praf in viena. Orasul parea parasit de catre ai lor, erau marea majoritate turisti. Obiectivele turistice sunt intr-adevar marea majoritate inchise. Care sunt deschise sunt pana pe 30, parca.
cat despre modul de a se distra al vienezilor....noi am fost la un restaurant, si apoi in piata publica de la ei, in fata primariei. Au avut niste distrusi de-ai lor care au cantat cate ceva, si la miezul noptii primaria vieneza n-a investit nici macar intr-un minut de artificii. Nimic. Au pus niste valsuri, intrau in anul aniversar mozart, si pe la 12:30 toata lumea se tira acasa. Am mai incercat sa intreprindem ceva, dar cam toate erau inchise. Asa ca a fost primul revelion la care m-am culcat frumos pe la 2:30. Ma rog, oi fi fost eu dobitoc si n-am stiut ce si cum pe-acolo, cert e ca a doua oara nu ma mai duc pe-acolo de revelion. In rest, frumos.
Numai bine si sa ne spui ce si cum.
Alex
dianita_arh
30th October 2006, 17:48
intrebare: eu o sa merg singura la viena de revelion cu trenul, si nu vreau sa imi iau prea multi baniu numerar. Hotii astia fura si carduri sau acte sau valiza? eu am un prieten care merge regulat la viena si el si sotia lui dar au mers si separat si nu au patit nimica. in ultimul timp au mai fost atacuri? daca imi iau la vagonul de dormit o sa fie mai sigur?
asshole
3rd November 2006, 11:48
QUOTE(dianita_arh @ Oct 30 2006, 18:48)

intrebare: eu o sa merg singura la viena de revelion cu trenul, si nu vreau sa imi iau prea multi baniu numerar. Hotii astia fura si carduri sau acte sau valiza? eu am un prieten care merge regulat la viena si el si sotia lui dar au mers si separat si nu au patit nimica. in ultimul timp au mai fost atacuri? daca imi iau la vagonul de dormit o sa fie mai sigur?
N-am auzit sa fure acte sau carduri, dar nu te poti baza pe asta. Sunt niste oameni necunoscuti care spera ca dormi cand intra peste tine in compartiment. Iti dai seama ca nu au sabloane previzibile de comportament. SkyEurope era efectiv mai ieftin decat trenul data trecuta cand m-am interesat eu, deci poate fi o alternativa.
Vagonul de dormit nu te ajuta la nimic, pentru ca poate fi descuiat de la exterior cu o surubelnita sau un patent, si austriecii din tren sunt probabil mana in mana cu hotii deci nu va incerca nimeni sa te ajute. Maxim ce poti face la vagonul de dormit este sa pui scara metalica in fata usii si sa o legi cu ceva rezistent de clanta (pentru ca usa se deschide spre exterior, alta chestie geniala apropo de siguranta calatorilor).
asshole
3rd November 2006, 12:03
Iata si un link la un articol din "Sibianul" despre jafurile din trenul de Viena, care incet-incet devine celebru. Foarte bine.
Din articol:
" ATAC LA CUȘETĂ
23 Octombrie 2006
[...]
Studenta povestește că, la scurt timp după ce s-au rezolvat formalitățile vamale, ea și prietena ei au adormit. Banii și actele fuseseră puși în ghiozdane, iar ghiozdanele atârnate de cuier, unul lângă celălalt.
Până la ultimul ban
"În jurul orei 6, prietena mea s-a trezit și prima privire a fost spre ghiozdane. Stăteau la fel de frumos așezate unul lângă celălalt, dar pe jos, lângă pat. Chiar m-a întrebat dacă nu cumva eu am fost cea care le-a mutat peste noapte", spune Dana. Cum răspunsul a fost negativ, amândouă fetele au sărit imediat din pat și s-au dus glonț la ghiozdane. "Primul impuls a fost să ne uităm la portmonee. Erau goale. Așezate exact așa cum le-am lăsat cu o seară înainte, în aceleași buzunare, cu fermoarele închise! Până și monedele de 1 și 2 euro lipseau. Nu s-au atins în schimb de bancnota de 10.000 de lei pe care am avut nesimțirea să o las printre euro. Mie mi-au furat 230 euro, iar prietenei mele, 100", povestește Dana.
[...]
Cele două studente s-au adresat imediat însoțitorului de vagon. "Acesta era un austriac (vorbea doar germană și engleză) și i-am explicat ce s-a întâmplat. Omul a rămas surprins. Ne-a zis foarte senin că el lucrează de 12 ani în companie și nu a auzit vreodată să se întâmple așa ceva". La o simplă privire aruncată prin vagon, tinerele au remarcat că toate ușile de la cușete fuseseră forțate. "Erau urme de șurubelniță pe yala metalică. Mă îndoiesc că vin așa din fabrică sau că în 12 ani s-au blocat toate într-un singur vagon. Am discutat cu o doamnă care a fost jefuită la fel ca noi și am concluzionat că putem băga mâna în foc că am închis yala înainte de culcare", spune Dana.
În continuare, însoțitorul de vagon a fost deosebit de amabil să le explice păgubiților că dacă nu au asigurare de bunuri, nu prea au ce recupera. A oferit însă galant un formular de plângere către compania de cale ferată pe care toată lumea l-a completat. "Cum ai putea să-ți faci asigurare pe suma de 300 euro?", spune, revoltată, Dana.
[...]
"Puțin mai târziu, am auzit o altă doamnă extrem de supărată care vorbea la telefon și spunea că a fost jefuită de 250 de euro și un telefon mobil destul de nou. Doamna se plângea că e umflată la față și că ea nu doarme atât de adânc niciodată, lucru valabil și pentru prietena mea", își amintește Dana.
[...]
La granița cu Austria, revoltați, românii le-au povestit vameșilor cum au fost furați. "Ne-au spus că nu este nimic de făcut. <Ar fi fost de competența noastră doar dacă vi s-ar fi furat actele>, ne-au mai zis. Mergeți la poliție în Viena", au spus vameșii austrieci.
[...]
În primăvara acestui an, sibianul Ioan Gyuri Pascu (foto) a fost jefuit în același Rapid 346. "S-a întâmplat chiar de 1 aprilie. Am urcat în tren la Budapesta. Mă întorceam de la niște filmări pentru un lungmetraj. Am stat în cușetă cu încă o persoană în trenul care venea de la Viena cu destinația București. La un moment dat, am adormit. Parcă am auzit ceva ca prin vis, dar am crezut că e vecinul meu de deasupra. Când m-am trezit, am constatat că îmi lipsesc 180 euro din borsetă. Cum am ajuns la București, am depus plângere la poliție. Bine că nu ne-au dat în cap", a declarat Ioan Gyuri Pascu. Acesta bănuiește că cei care l-au jefuit nu o puteau face decât în cârdășie cu însoțitorul de tren, "că prea avea o moacă dubioasă".
CFR știe
Compania Națională CFR a auzit despre jafurile din Rapidul București - Viena. "Din păcate, am primit mai multe plângeri de la călători care au fost jefuiți în tren pe teritoriul Ungariei. Ca urmare a acestor acte antisociale, între autoritățile CN CFR și cele ale omologilor din Ungaria și Austria au avut loc mai multe întâlniri informative. Am transmis părții maghiare reclamațiile depuse de cetățenii români care au fost jefuiți în tren în apropierea Budapestei", declară Alina Petrescu, purtător de cuvânt la CN CFR Călători. În urma întâlnirilor trilaterale, s-a luat măsura patrulării trenurilor de echipe de polițiști pe teritoriul Ungariei. Însoțitorii de tren au fost și ei instruiți să avertizeze călătorii cu privire la potențialul pericol și să își închidă cabinele. Cu toate acestea, jafurile din trenuri nu au încetat."
Dokken
3rd November 2006, 12:05
In vacanta de iarna, impreuna cu niste colegi, vom pleca la Viena cateva zile. Ca varianta de transport ne-am gandit la tren - InterRail. Acesti hoti cum actioneaza? Te vad ca dormi si te buzunaresc/umbla din bagaj, sau cu victimele treaze, pun cutitu la gat si pleaca cu banii?
artemys
3rd November 2006, 15:29
Buna, tuturor!
Am urmarit discutia, eu sunt noua pe acest forum. Eu si cu logodnicul meu aveam de gand sa mergem cu trenul la Viena peste o saptamana, in luna de miere. Inca nu ne-am luat bilete, iar ceea ce am citit aici ma face sa ma razgandesc. Eu am vorbit cu un prieten care a mai fost cu trenul, el nu a patit nimic niciodata, dar a mers de foarte putine ori.
Chiar sunt dezamagita de nesiguranta ce o prezinta trenul acesta, caci credeam ca o calatorie cu trenul e o solutie buna. Ca alternative ramane autocarul Bucuresti-Viena, dar se fac vreo 24 ore. La avion nu am gasit nimic sub 300 Eur, de fapt mai mult cu tot cu taxe etc. Varianta cu SkyEurope e perfecta, dar trebuie sa iti faci rezervare cu ceva mai mult timp inainte, cel putin asa am observat pe site-uri. Daca are cineva vreo oferta buna de ajuns in Viena, va rog sa imi spuneti.
Cat despre calatoria cu trenul... nu vreau sa imi incep luna de miere jefuita, sau, Doamne fereste, chiar mai rau ... Bine ca am intrat pe acest forum in timp util.
mirwoona
3rd November 2006, 15:39
faorte aiurea cu nesiguranta asta din trenuri...de aceea eu m-am gandit la varianta compartimentului cu mai multe locuri, care pleaca din bucuresti. credeti ca este pericolul mai mare asa? adik ne pot jefuii pe fata? sa ne zica sa le dam banii? ca va dati seama,,,in compartiment va fi cineva in permanenta treaz...sau alta variana sa-ti iei domne un lacat si-un lant si-l pui la usa la cuseta
)) gasesti de ce sa-l legi
TIC
3rd November 2006, 15:42
io am fost cu trenul si nu am avut nicio problema!
dianita_arh
3rd November 2006, 18:18
eu totusi o sa merg cu trenul. o sa imi iau bilet la clasa a 2-a, normal cu locuri in fund si asta e. Am prieteni care au mers cu acelasi tren de f multe ori si totusi nu au patit nimica. si ei au mers in noiembrie cand trenul e mai gol, in decembrie de Craciun si revelion este full, in trei zile de cand se pun biletele in vanzare la CFr nu se mai gasesc asa ca totusi cred ca se mai si exagereaza. Si cel mai bine e sa nu ai numerar prea mult. Cu cardul ma gandesc ca nu are ce face...fara pin.
E-Bro
5th November 2006, 09:33
[quote name='asshole' date='Nov 3 2006, 13:03' post='2062446']
Iata si un link la un articol din "Sibianul" despre jafurile din trenul de Viena, care incet-incet devine celebru. Foarte bine.
Am rezervat craciunul la viena si revelionul la budapesta, panuiesc sa merg cu trenul deoarece e cea mai buna solutie pentru mine. Citind aceste posturi pot afirma ca m-am cam ingrozit putin, dar cum noi romanii suntem inventivi si ne adaptam la orice situatie ma gandeam ca poti lega clanta cu ceva (cordon ceva) la un capat, iar la celalat capat de mana ta, alta metoda la care ma gandeam si eu deasemenea era metoda cu lacatul.
Nu am mai calatorit pana acum la vagon de dormit daca aveti ceva ideii va rog recomandati-le.
O alta problema ar fi faptul ca uitandu-ma pe site-ul CFR am constata ca au urmatoarele incadrari
cls I 120 euro, cls II 85 euro la care se mai adauga pt T2 29.4 euro, si pt T3 20.3 euro ambele fiind pt clasa a II a, iar pentru clasa I ar fi D2 care nu apare pentru acest tren. Nu inteleg de ce cei de la agentie imi spun ca biletul de T2 este pt clasa I, pt ca din lista lor de pe net este cu siguranta clasa II.
Si inca ceva care mi s-a parut super dragut: platesc dus-intors Bucuresti-Viena-Bucuresti la cabina, deci conditii net superioare, iar pentru viena-budapesta ma pun sa mai platesc peste locul, deoarece nu-mi vor da cabina si voi avea loc la vagon normal (asta intre craciun si revelion cand fac o intrerupe).
As mai fi vrut sa-mi dati ceva detalii deoarece cand plec din viena si ajung la budapesta nu-mi convine ora 5 de plecare nu pot gasi un alt tren mai devreme si sa-l pot lua in aceeasi bani platiti, trebuie sa mai platesc vre-o diferenta ceva?
Cand incepe rezervarea biletelor pentru 22 decembrie, aveti idee?
Va multumesc si stept raspuns
artemys
6th November 2006, 11:56
Pana la urma tot cu trenul vom merge, ne asumam riscul, alta posibilitate potrivita nu avem.
Stici cumva, cei care au fost jefuiti, din ce ati mai auzit si voi, ce fel de locuri aveau? cuseta de 2 persoane clasa I, cuseta de patru persoane clasa a 2-a, sau bilet obisnuit in compartiment?
Mersi!
dianita_arh
6th November 2006, 12:14
Oameni buni! Am o intrebare, ca deja s-a facut din tantar armasar si o panica generala. In afara de trenul de Viena, pe aceeasi ruta trec si trenurile de Praga si de Berlin; despre astea de ce nu s-a facut atata valva? Pana la urma apropo de cei care aveau multi bani la ei (era un pasager care se plangea ca i-au furat 13.000 de euro sau asa ceva), cine calatoreste cu atatia bani la el mai mult ca sigur cineva stia de acest fapt. Iar apropo de studentele de la cuseta si I G Pascu, de aceea s-au inventat cardurile, ca sa nu mai ai bani numerar la tine (nu se tine atatia bani in ghiozdan sau in borseta). Si cardul este mic si subtire...are loc oriunde ca sa il ascunzi. Iar in vama arati un extras de cont si gata.
Asa ca hai sa nu mai ne panicam atata ca daca e sa o luam asa: cu avionul nu mergi ca sunt teroristi si se prabuseste, cu autocarul ramai inzapezit (si faci 24 de ore), iar cu vaporul...daca ingheata Dunarea? Si inca o chestie: de Craciun si Revelion trenul este full. Ne luam masuri de precautie dar sa nu exageram. Ca asa nu mai mergem nicaieri.
dianita_arh
6th November 2006, 12:14
Oameni buni! Am o intrebare, ca deja s-a facut din tantar armasar si o panica generala. In afara de trenul de Viena, pe aceeasi ruta trec si trenurile de Praga si de Berlin; despre astea de ce nu s-a facut atata valva? Pana la urma apropo de cei care aveau multi bani la ei (era un pasager care se plangea ca i-au furat 13.000 de euro sau asa ceva), cine calatoreste cu atatia bani la el mai mult ca sigur cineva stia de acest fapt. Iar apropo de studentele de la cuseta si I G Pascu, de aceea s-au inventat cardurile, ca sa nu mai ai bani numerar la tine (nu se tine atatia bani in ghiozdan sau in borseta). Si cardul este mic si subtire...are loc oriunde ca sa il ascunzi. Iar in vama arati un extras de cont si gata.
Asa ca hai sa nu mai ne panicam atata ca daca e sa o luam asa: cu avionul nu mergi ca sunt teroristi si se prabuseste, cu autocarul ramai inzapezit (si faci 24 de ore), iar cu vaporul...daca ingheata Dunarea? Si inca o chestie: de Craciun si Revelion trenul este full. Ne luam masuri de precautie dar sa nu exageram. Ca asa nu mai mergem nicaieri.
mirwoona
6th November 2006, 14:39
perfect de acord! cred k daca esti un pic atent nua re ce sa ti se intample...e normal sa mai existe cate o intamplare si de acolo sa se faca mare valva...dar poate e si din cauza ca acele persoane nu au fsot suficient de atente.
dianita_arh
6th November 2006, 15:06
Mirwoona cand pleci la Vienna? ai fost deja sa iti iei biletul?
mirwoona
6th November 2006, 17:19
eu plec spre praga, in decembrie, de craciun si intentionez sa ma intorc prin viena. iau trenul asa bucuresti praga(direct)-stau 4 nopti in praga si dupa craciun, praga-viena(aprox 5 ore). stat in vinna vreo 2 zile si pe urma viena bucuresti.
inca nu am laut bilete, dar vreau sa ma interesez zilele astea. oriucm, merul renurilor de acum e valabil daor pana pe 9 dec..asa ca trebe intrebat
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.