alexxxxx
16th June 2008, 05:58
vreo 80 de euro la vagon de dormit 2/cabina.. Informeaza-te pe www.cfrcalatori.ro
a_curta
16th June 2008, 19:34
Salutare tuturor!
Stie cineva daca exista posibilitatea sa calatoresc cu trenul din Romania pana in Croatia?
cristane
17th June 2008, 13:48
Salutare
Am si eu o intrebare legata de InterRail.
In cazul in care imi achizitionez un Global Pass pt "5 days in 10 days", cum se face la completarea datelor? De exemplu, daca am o calatorie Budapesta - Viena ce incepe la 22.00 si se termina la 01.00 (orele sint inventate
), se completeaza doar prima zi, doar a doua, sau ambele? De asemenea, daca am o calatorie ce incepe la, sa zicem, 14.00 si se termina a doua zi dimineata devreme, se trec ambele zile?
Multumesc mult 
alexxxxx
17th June 2008, 15:33
la interrail si la majoritatea passurilor (d.ex. balkan flexipass) completarea se face in felul urmator: daca trenul pleaca dupa ora 19 si in statia unde se coboara se ajunge a doua zi, se trece ziua urmatoare plecarii trenului. Daca plecarea e inainte de ora 19, se completeaza 2 zile, teoretic. Practic, il lasi necompletat si deobicei nasu' iti bifeaza doar o zi, sau niciuna. Experimentat varianta asta cu balkan flexipass, si prin balcani asa s-a intamplat (la greci nu mi-a bifat nici o zi, la turci the same si la romani o zi in loc de doua).
Din Romania in Croatia se poate calatori cu trenul, in general se poate calatori cu trenul intre orice puncte intre care exista legatura feroviara. Depinde unde in Croatia vrei sa ajungi. Daca vrei in Zagreb, exista si legatura directa (cu trenul Venezia, pleaca dimineata pe la 6 si ceva de la noi), sau poti sa schimbi in belgrad sau Budapesta sau Viena, la alegere. Daca vrei in alta localitate, te interesezi pe www.reiseauskunft.bahn.de .
cristinalelia
21st June 2008, 08:44
stie cineva unde pe internet as putea gasi preturile si rutele trenurilor cu detinatia germania? caut degeaba.............
multumesc
alexxxxx
21st June 2008, 11:01
uita-te pe www.cfrcalatori.ro la sectiunea international pentru preturi. Pentru mersul trenurilor uita-te pe www.reiseauskunft.bahn.de.
kleine_tier
21st June 2008, 11:14
QUOTE (cristane @ Jun 17 2008, 14:48)

Salutare
In cazul in care imi achizitionez un Global Pass pt "5 days in 10 days", cum se face la completarea datelor? De exemplu, daca am o calatorie Budapesta - Viena ce incepe la 22.00 si se termina la 01.00 (orele sint inventate

), se completeaza doar prima zi, doar a doua, sau ambele? De asemenea, daca am o calatorie ce incepe la, sa zicem, 14.00 si se termina a doua zi dimineata devreme, se trec ambele zile?
Multumesc mult

Din experienta proprie (am avut un InterRail pentru zona C europeana in 2006), nasii si pe la ei sunt foarte de treaba si daca te vad asa mai genul friendly backpacker e posibil sa nu iti stampileze fila cu calatoria cu data...multi dintre ei nici nu iti cer vreun ID.
Sfatul meu e sa iei un permis care sa iti ofere calatorii nelimitate intr-o anumita perioada de timp...
cristinalelia
21st June 2008, 15:11
Multumesc mult
Berceni
25th June 2008, 13:36
Salut,
In toamna as dori sa ajung in Spania (Barcelona) si apoi sa plec catre Madrid. As prefera ca acest drum sa il fac cu trenul si pana acum singurele informatii pe care le am sunt despre cursele RenFe (CFR-ul lor
) cu preturi de la min. 100 euro / pers (daca am interpretat eu bine informatiile de pe siteul lor) - acum banuiesc ca e vorba de niste trenuri mai speciale (gen TGV din franta), pentru ca pe la 60 de euro gasesc transport cu avionul (low cost). Daca aveti informatii mai detaliate despre transportul feroviar din spania please help.
Intretimp ma mai documentez si eu sa vad ce se poate gasi.
codruta
25th June 2008, 13:57
QUOTE (Berceni @ Jun 25 2008, 13:36)

Salut,
In toamna as dori sa ajung in Spania (Barcelona) si apoi sa plec catre Madrid. As prefera ca acest drum sa il fac cu trenul si pana acum singurele informatii pe care le am sunt despre cursele RenFe (CFR-ul lor

) cu preturi de la min. 100 euro / pers (daca am interpretat eu bine informatiile de pe siteul lor) - acum banuiesc ca e vorba de niste trenuri mai speciale (gen TGV din franta), pentru ca pe la 60 de euro gasesc transport cu avionul (low cost). Daca aveti informatii mai detaliate despre transportul feroviar din spania please help.
Intretimp ma mai documentez si eu sa vad ce se poate gasi.
Cred ca nu le merge site-ul foarte bine ca am incercat si eu sa cumpar bilete si imi tot da mesajul Error al obtener precios de plaza (F015)). Undeva scrie ca ar avea 2 tipuri de oferte speciala: oferta Web (60 % reducere daca cumperi cu minim 15 zile in avans) si oferta Estrella (40 % reducere daca cumperi cu 7 zile in avans). Pe lista de trenuri mie mi-a aparut si coloana de tarife promo si sunt puse ambele tarife promo pe unele plecari, dar nu am reusit sa merg mai departe din cauza erorii de mai sus. Mai incerc si maine. Vezi ca este si un tren de noapte care costa 40 de euro Estrella 00373.
Berceni
25th June 2008, 14:33
Eroarea apare din cauza certificatelor lor de la site, poti folosi IE sau daca folosesti Firefox poti adauga o exceptie sa accepte si acele certificate. Una peste alta siteul e praf, daca mergi pe versiunea engleza (care e 50/50 tradusa) si selectezi tren in octombrie iti zice ca ziua plecari tre' sa fie dupa data de azi - desi erorea reala e ca nu poti vedea programul trenurilor cu mai mult de 65 de zile inainte
.
Cum ai reusit sa faci sa iti apara coloana de promo (am citi si eu de reducerile alea da' nu stiam daca ce e afisat e pret promo sau nu), mie imi afiseaza 2 coloane cu preturi (internet si estacion) si amble sunt cam la fel:
tourist 105, first 158, club 189
Stiu trenul de noapte, insa la ala daca vrei cuseta tot la pretul ala te duce. Nu as avea pb. sa merg 9 ore ziua, dar noaptea e cam boring. Incep sa inclin spre avion 
Edit: Am aflat ca acele trenuri AVE sunt intradevar ceva gen TGV - de aia si preturile, dar alt tren "normal" si care sa mearga ziua nu au. Totusi distanta nu e asa mare.
codruta
25th June 2008, 14:46
De pe site-ul asta (https://w1.renfe.es/vol/).
Tot nu reusesc sa rezerv dar nu-i graba mare asa ca imi mai permit sa ma joc o perioada. Am facut un print screen sa vezi cum imi apare
Click pentru a vizualiza atașamentul[img]
PestelePrajit
25th June 2008, 21:50
Sfatul meu este sa folosesti cu incredere Ryanair sau Vueling.
laursmaili
28th June 2008, 12:08
M-ar interesa si pe mine niste detalii( cum este drumul pana acolo,cat costa,ce trenuri trebuie sa schimb-chestii de genul?) despre o calatorie cu trenul Bucuresti - Perugia.A fost cineva ? Sau in alt oras din apropierea Perugiei.
PestelePrajit
28th June 2008, 14:22
QUOTE (laursmaili @ Jun 28 2008, 13:08)

M-ar interesa si pe mine niste detalii( cum este drumul pana acolo,cat costa,ce trenuri trebuie sa schimb-chestii de genul?) despre o calatorie cu trenul Bucuresti - Perugia.A fost cineva ? Sau in alt oras din apropierea Perugiei.
Ai tren Bucuresti - Venetia + www.trenitalia.com
rian
30th June 2008, 13:00
In Turcia la Izmir cu trenul se poate ajunge usor, dar cu multa rabdare. Eu am plecat din Bucuresti pe data de 6 iunie 2008, ora 12:15, cu Rapidul Bosphor la cuseta de 6 paturi. Un pat pana la Istanbul, gara Sirkeci din partea europeana, costa 35 de lei. Tichetul pe teritoriul turcesc intre statia de granita Kapikule si statia finala Sirkeci costa 90 de lei la tarif intreg. Pe Bulgaria si Romania nu stiu cat costa pentru ca am avut permise internationale. Din gara Sirkeci din Istanbul, ajuns pe 7 iunie ora 9:30, am cumparat biletele pentru trenul urmator “Bogazici Treni” care pleaca la Eskisehir la ora 13:30 si ajunge acolo la ora 18:45 si pentru trenul de la Eskisehir pana la Izmir “Izmir Mavi” care pleaca din Eskisehir la ora 22:30 si ajunge in Izmir gara Basmane a doua zi, respectiv 8 iunie, la ora 8:30. Biletul la trenul Bogazici este, la clasa a 2-a, 14 lire turcesti cam 28 de lei la tarif intreg. Biletul la trenul Izmir Mavi, la vagon de dormit cu 2 paturi in compartiment plus chiuveta, frigider, aer conditionat, apa calda si cabina de dus costa 50 de lire turcesti cam 100 de lei adica 30 de lire patul si 20 de lire tichetul la tarif intreg.
Pentru a lua trenul Bogazici din Istanbul trebuie luat feribotul din portul Eminonu sau Karakoy din fata garii Sirkeci, costa 1,5 lire, pana la gara si portul Haydar Pasa de pe partea asiatica a Istanbulului, unde este garat trenul. Calatoria cu vaporul dureaza cam 30 de minute.
Pentru a ajunge de la Izmir din gara Basmane la Kusadasi trebuie luat un autocar din autogara. Autogara este cam la 30 de min de mers cu autobuzul din fata garii, costa 1,5 lire calatoria. Autocarul de Kusadasi costa 10 lire si face cam 1h30min. Returul e simplu.
Calatorie placuta.
mihairosioru
4th July 2008, 18:30
Deci sa inteleg ca cele 5 zile de valabilitate din luna respectiva nu sunt consecutive?
QUOTE (cristane @ Jun 17 2008, 13:48)

Salutare

Multumesc mult

alexxxxx
5th July 2008, 16:52
Nu, nu sunt consecutive, de-aia e "flexi"....
Iuliux
5th July 2008, 18:19
Cat costa trenul Bucuresti - Sofia si cat face?
alexxxxx
6th July 2008, 20:47
53 de euro dus-intors la cls. a II-a, dupa cum te poti informa singur de-aici si face vreo 10 ore, dupa cum poti vedea aici. Daca vrei la domit, e 14 euro/pat in cabina de 3 locuri.
zanganel
7th July 2008, 14:14
Salutare,
Am calatorit cu bilete InterRail anul trecut si anul acesta.Cum sunt destul de lungi reportajele am sa pun link-le aici.
InterRail 2007
http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name...topic&t=816
InterRail 2008
http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name...opic&t=3065
Rey
10th July 2008, 22:25
sunt de aceasi parere www.vueling.com , au tarife foarte bune!
andreeev
10th July 2008, 23:32
salutare
are idee cinev de un tren pe ruta sibiu budapesta ? rog detalii 
sau barem cate ore faci din timisoara pana la budapesta cu trenul ? si unde pot gasi informatii pe un site in legatura cu trenurile din RO care circula pe rute internationale
multam fain
Iuliux
11th July 2008, 07:48
Tren exista insa nu trece prin Sibiu. Poti sa-l iei de la Brasov. De la Brasov la granita faci 7 ore, dupa inca vreo 3 sau 4.
snakeman
12th July 2008, 15:25
Vreau sa ajung cu trenul din Bucuresti pana in Atena, via Salonic. Am primit abonamentul Balkan Flexi, valabil pt. 5 zile la alegere, dar problema e ca nu stiu cand si cum sa-l completez.
De la agentie mi-au zis ca le pot completa chiar inainte de a urca in tren. Altcineva mi-a zis ca sa le completez chiar in tren, in prezenta conductorului. Care e varianta corecta? Si mai ales ce trebuie sa scriu exact in ele?
Iar daca cineva a mai fost pe traseul asta, imi poate spune daca toti conductorii din trenul Bucuresti-Salonic sunt romani? Multumesc anticipat!
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.