Cu trenul prin Europa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35

alexxxxx

E tren direct Bucuresti-TImisoara-Munchen (de fapt un vagon de dormit). Iar trenul de Venezia este anuntat ca circula pana pe 8 decembrie fiindca atunci se schimba mersul trenului, si probabil, datorita faptului ca acum se face un singur control la granita, se mai scurteaza din timpul de parcurs. Legaturi vezi pe site-ul db-ului, e linku pe la inceputul topicului. Daca va luati bilete, sa spuneti si pe-aici in ce combinatie le-ati luat si cat a costat.
ionnus
QUOTE (Seinfeld @ Aug 3 2007, 19:26) *
un pic offtopic dar poate primesc reply aici mai repede: Ce fac cu laptop-ul ? L-am primit aici .. adus din US. Vama?

Eu cred ca ti-au murit laudatorii, d'asta ai deschis topicul asta....
ba ca nu vrei sa mergi cu jegosii in tren, ba ca mergi cu cele mai bune avioane care au cea mai buna mancare, ba ca banul nu reprezinta pt tine o problema...
oricum nu ai tinut cont de nici un sfat ci ai mers tot cu avionul!...
te lauzi asa de parca ai fi vrun GURU -faptul ca se uitau indienii la tine cu respect era numai ca ai pielea alba.. nu trebuia sa te faca sa te simti Tar!

Hey23
Ma gandesc sa plec cu InterRail prin Europa in vara lui 2009 biggrin.gif , folosind Global Passul pe 22 zile. (309 euro) Printre tarile principale: Italia, Germania, Franta, Suedia, Norvegia....
Pot sa rezerv de la inceput, din Romania, cusetele si rezervarile la toate trenurile???!
Estimez un buget de 700, maxim 800 euro, cu tot cu InterRail. Ce parere aveti?
Orice informatii sunt binevenite.
Imperator
QUOTE (Hey23 @ Oct 29 2007, 19:30) *
Ma gandesc sa plec cu InterRail prin Europa in vara lui 2009 biggrin.gif , folosind Global Passul pe 22 zile. (309 euro) Printre tarile principale: Italia, Germania, Franta, Suedia, Norvegia....
Pot sa rezerv de la inceput, din Romania, cusetele si rezervarile la toate trenurile???!
Estimez un buget de 700, maxim 800 euro, cu tot cu InterRail. Ce parere aveti?
Orice informatii sunt binevenite.

Parerea mea tinand cont ca nu ai decat 22 zile, as incerca sa ma concentrez pe o zona de tari destul de apropiate... de exemplu Suedia si Norvegia sunt putin cam departe de Italia... 5 tari in 22 zile cam prea rapid, nu intelegi nimic.
Un alt sfat este ca sa incepi si sa termini turul de undeva din Vest... ca sa ajungi in Italia, pierzi cam vreo 2 zile dus, 2 zile intors, asa ca mai bine iti rezervi din timp un bilet de avion low cost pana la Madrid (e sub 100 euro daca cumperi din timp) sau Roma. Pentru Scandinavia, nu prea sunt low costuri sa zboare acolo, cel mai apropiat cred ca e Koln - Bonn (unde zboara German Wings).
Buget - gandeste-te ca un hostel te-ar duce la vreo 15 - 20 euro pe noapte (mai mult in Scandinavia), mancarea - asta depinde de cat de mancacios esti, dar un restaurant te duce la vreo 30 - 40 euro, mai putin evident daca mananci din supermarket, dar mai scump cu vreo 25% - 30% in Suedia si 50% in Norvegia, cusetele sunt insa in general scumpe. Rezervarile poti sa le faci cred si din Romania, dar merita sa ti le iei acolo - daca le iei din Romania esti conditionat sa iei trenul X in ziua Y la ora Z si sa nu mai ai nici o flexibilitate. Unde trebuie sa-ti faci rezervari din timp este TGV-ul francez care impune niste cote pentru Inter-Rail, in rest nu pot fi probleme cu privire la sa gasesti rezervari.
Daca te gandesti tocmai pentru 2009, tine cont ca pretul Inter-Rail ar putea creste.
abancor
Esti foarte tare! Ii raspunzi omului dupa 3 luni si inca cum? Luindu-l la sorici!

La subiect as avea de zis ca normal ca avionul e cel mai rapid, dar trenul nu e jegos. Inter City e chiar misto, vagon circiuma civilizat, unde se poate omori vremea. Deci e de luat in calcul. Beleaua e ca pleci la 14 si ajungi la 21. Fata de maxim 2 ore cu avionul, incluzind timpul de acces la avion/hotel.
Hey23
La dus ma gandesc sa ma duc cu trenul de la inceput. La intors o sa iau un low cost, probabil din Londra sau Madrid.
E adevarat ca 22 sunt prea putin pt 5-6 tari, dar eu nu vreau sa vad tot in aceste tari, probabil o sa ma duc altadata separat in fiecare tara si sa stau mai mult.

Vreau sa mai stiu cat costa in medie un loc la cuseta la trenurile de noapte si daca aceste trenuri au doar locuri la cusete si vag. de dormit sau au si locuri obisnuite pe scaune...in general..
Hey23
A luat cineva ferry de la Bari la Patras (compania Attica)? Am vazut ca e inclus in biletul InterRail.
Se mai plateste ceva in plus? Cat timp dureaza calatoria?
Din Patras se poate ajunge doar cu trenul la Atena?

ervin8571
se poate ajunge cu trenul de la bucuresti la paris? exista un vagon direct? pe site-uri de mersul trenurilor nu am gasit nici o informatie iar la telefonul de informatii de cfr calatori, bineinteles, nu raspunde nimeni. M-ar interesa amanunte despre o clatorie cu trenul de la bucuresti panal a paris, cat dureaza, in ce gara din paris, cum se ajunge in oras, daca e cazul, etc
Imperator
QUOTE (ervin8571 @ Nov 23 2007, 13:04) *
se poate ajunge cu trenul de la bucuresti la paris? exista un vagon direct? pe site-uri de mersul trenurilor nu am gasit nici o informatie iar la telefonul de informatii de cfr calatori, bineinteles, nu raspunde nimeni. M-ar interesa amanunte despre o clatorie cu trenul de la bucuresti panal a paris, cat dureaza, in ce gara din paris, cum se ajunge in oras, daca e cazul, etc

Se poate ajunge, sigur ca se poate ajunge, dar nu exista vagon direct, ci prin cel putin un schimb de tren.
Cu o singura schimbare, ar fi:
IC 591 Bucuresti Nord - Munchen Hbf 5:45 - 6:15 (are vagon de dormit direct)
TGV 9576 Munchen Hbf - Paris Est 6:20 - 12:34
Timp: 31:49 ore
Gara Paris Est este in oras, se ajunge iesind din gara.
Daca e cazul ? Pai depinde de motivul pentru care optezi pentru tren.

ervin8571

QUOTE (Imperator @ Nov 25 2007, 23:25) *
Daca e cazul ? Pai depinde de motivul pentru care optezi pentru tren.

Mi-ar place cu trenul deoarece in felul asta poate mai vezi cate ceva in conditii cat de cat bune de confort (adica nu ca in autocar, cu genunchii la gura). In ceea ce priveste costul, as fi curios de o comparatie cu o calatorie cu avionul (chiar low cost) dus -intors, unde, chiar daca e mai mult, sigur se compenseaza cu faptul ca scapi de oboseala.
Hey23
Trenul Bucuresti-Budapesta are numai vagoane de dormit si cusete sau si compartimente normale, pe scaune? Aceeasi intrebare si pt restul trenurilor de noapte din Europa.

M-am gandit mai bine si tarile nordice le las pe alta data, ca nu e timp.

Daca nu platesti suplimentul de viteza la trenurile IC, ICE sau unde rezervarea e obligatorie ce pot sa-ti faca? Am vazut ca a scris cineva mai inainte ca a mers fara probleme cu aceste trenuri doar cu InterRail-ul..... wink.gif
InterCity Style
R 370 EuroNight are in compunere vagoane de dormit modernizate ( single,T2,T3), vagoane cuseta modernizate de 4 locuri in compartiment si vagoane clasa AVA 200 CFR compartimentat de cls.2 ( 6 fotolii in compartiment). cool.gif
Imperator
QUOTE (ervin8571 @ Nov 26 2007, 09:30) *
Mi-ar place cu trenul deoarece in felul asta poate mai vezi cate ceva in conditii cat de cat bune de confort (adica nu ca in autocar, cu genunchii la gura). In ceea ce priveste costul, as fi curios de o comparatie cu o calatorie cu avionul (chiar low cost) dus -intors, unde, chiar daca e mai mult, sigur se compenseaza cu faptul ca scapi de oboseala.

In general, trenul costa mai mult ca avionul. Air France / Tarom spre Paris era 220 euro... cu trenul nu stiu.
mirwoona
Cine si-a laut pentru anul asta bilet de tren Bucuresti Viena, acum pentru sarbatori, imi poate spune la ce pret? Sau Bucuresti - Salzburg/innsbruck? biggrin.gif
userrr
Vreau sa iau bilet la Eurostar (Paris-Londra) si cel mai ieftin este un bilet din categoria Non Flexible. Stie cineva va rog ce inseamna?

Iata informatia de pe siteul lor: https://www.eurostar.com/UK/uk/leisure/book..._conditions.jsp , uitati-va la Non Flexible . Nu inteleg nimic, ce vor sa zica acolo, ca trebuie neaparat sa ma intorc in aceeasi zi? Sau ca trebuie sa iau si return (eu vreau doar un drum)?

Mihai Damianov
Se pare ca in acest caz exista mai multe tipuri de bilet non-flexible. Probabil vei afla variantele disponibile cand completezi formularul de rezervare (inainte de plata)
userrr
dar puteti sa imi spuneti va rog exact ce inseamna ce scrie acolo si ce inseamna in general chestiile astea, cum si la ce ma obliga ei (cum pot sa ma oblige la ceva)?
alungu
Non Flexible - adica nu poti sa schimbi data calaoriei, ulterior dupa achizitia biletului, daca nu efectuezi calatoria nu iti returneaza nimic

Scumpicuta
userr, de ce nu intrebi direct la ei ?

E chiar asa greu de dat un telefon ?
mirwoona
Desi e vechi topicul, mai postez un pret care poate ajuta pe cineva....

Bucuresti - Salzburg cu trenu, la clasa a 2a, fara locul rezervat, costa 450 de ron. Se schimba trenul la Viena.
Cosmin5
sal m-ar interesa si pe mine o cursa cu trenul intre Romania - Spania, mai exact Craiova-Valencia. Nu conteaza de cate ori se schimba vreau doar sa fie tren cat de cat bun ca si conditii de transport si daca se poate cu un pret cat de cat mic. Am auzit ca o calatorie cu autocarul pana in spania dureaza 3 zile... ohmy.gif:O si speram ca trenul face mai putin. Care ar fi cea mai ieftina cale? Imi poate spune cineva informatii? sau ceva un site pe care sa ma uit plsss am nevoie de inf astea.... chiar dak in martie trebuie sa ajung acolo biggrin.gif. Cat ar costa la low-cost avionul pana in valencia??

Imperator
QUOTE (Cosmin5 @ Dec 27 2007, 22:31) *
sal m-ar interesa si pe mine o cursa cu trenul intre Romania - Spania, mai exact Craiova-Valencia. Nu conteaza de cate ori se schimba vreau doar sa fie tren cat de cat bun ca si conditii de transport si daca se poate cu un pret cat de cat mic. Am auzit ca o calatorie cu autocarul pana in spania dureaza 3 zile... ohmy.gif:O si speram ca trenul face mai putin. Care ar fi cea mai ieftina cale? Imi poate spune cineva informatii? sau ceva un site pe care sa ma uit plsss am nevoie de inf astea.... chiar dak in martie trebuie sa ajung acolo biggrin.gif. Cat ar costa la low-cost avionul pana in valencia??

Pentru info de trenuri www.db.de
Cu avionul la Valencia e in jur de 100 euro - depinde de cat de devreme rezervi cu low costurile (pana la Barcelona) si apoi tren inca vreo 30 euro (parca). Cu trenul, o sa te duca la vreo 300+ euro.
hootdeals
Salut la toti si la multzi ani !!!

E posibil sa plec pe 7 ianuarie 2008 la Bruxelles cu trenu' biggrin.gif si pe 13 ianuarie sa fiu inapoi .

Va rog, sa-mi spuneti si mie cam cat costa un bilet de tren dus-intors Bucuresti - Bruxelles la cuseta ?

Am inteles ca se schimba trenu in Viena, se mai schimba o data in Germania si se ia TGV etc.

Astept raspunsu vostru. Multzumesc !

hootdeals
Cat costa un bilet de tren dus-intors la vagonul de dormit Bucuresti - Bruxelles ( se schimba trenu o data in Viena, si o data in Germania ca se ia TGV-ul etc. ) ? Nu exista din cate stiu tren direct Bucuresti - Bruxelles.

Vreau sa plec pe 7 ianuarie 08 si pe 13 ianuarie 08 sa fiu inapoi in Bucuresti.

Astept raspunsul vostru. Multzumesc !
hootdeals
Atentie mare atunci cand mergeti cu trenu la vagonu de dormit , mai ales cand ajungeti la vama dintre Romania si Ungaria si Ungaria - Austria !!!

Vin asa numitii "piratii de vagoane" sau hoti ! Ei folosesc un anumit spray cu care va adorm luandu-va banii prima oara si hainele in caz ca mai au timp !

Pericolul e atunci cand se schimba trenu pt Austria, pt ca ei fiind mai "civilizati" au la usa decat o amarata de yala , nu ca la trenurile noastre cu yala si inca o chestie de siguranta incat sa nu va deranjeze nimeni.

Pentru trenu de Austria , trebuie doar pus un umeras sau ceva asemanator in zona yalei si astfel usa este blocat definitiv ( ea va fi deblocata numai cand veti scoate umerasu, nu va putea fi impins din afara compartimentului ), deci hotii nu pot intra.

Atentie mare, lu sefu lu tata i s-a furat un costum si 8600 de euro ( adica toti banii pe care ii avea la el ) !!!
Cred ca e un exemplu cat se poate de bun.

Am vrut sa deschid acest topic pentru a anunta lumea si sa fie mai precauta.
Daca doriti puteti sa lasati aici, intrebari , alte argumente, exemple etc. Ar fi de ajutor !
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.