codruta
3rd August 2007, 12:30
QUOTE(Benningtoana @ Aug 3 2007, 11:08)

As vrea si eu sa stiu cam cat costa o calatorie cu trenul pana in Italia si cat dureaza?
Pana unde in Italia?
Benningtoana
3rd August 2007, 12:48
Mai exact in regiunea Toscana.
codruta
3rd August 2007, 13:08
QUOTE(Benningtoana @ Aug 3 2007, 11:48)

Mai exact in regiunea Toscana.
Depinde mult si de unde pleci din Romania. Noi mergem acum cu trenul pe ruta Cluj - Budapesta - Venetia (cu schimb in Budapesta). Trenul pe care il luam din Budapesta e de fapt Bucuresti - Budapesta - Venetia. Pe noi ne costa in jur de 100 euro dus - intors, fara suplimentul de cuseta sau vagon de dormit (15, respectiv 40 euro pe sens). Exista o oferta speciala pe trenul asta, dar nu multe vanzatoare de la CFR international o cunosc (trebuie sa ai un pic de noroc). Din Venetia ai trenuri catre toata regiunea Toscanei si din cate imi amintesc Venetia - Florenta a durat 3- 4 ore si a costat in jur de 15 -20 euro.
Durata: plecare dimineata la 5 din Cluj, pauza de 5 ore in Budapesta, dimineata la 7 esti in Venetia, de acolo mai faci inca vreo 4 ore pana in Florenta. Depinde si de unde pleci din tara.
Benningtoana
3rd August 2007, 13:40
Aha...ms mult! Vroiam asa informativ sa stiu...in caz ca o sa plec pe-acolo.
anca_ang
3rd August 2007, 14:22
mi-am luat la vagon de dormit pentru salonic. A costat 160 lei biletul flexi pass pt 5 zile si aprox 80 de lei suplimentul de cuseta 3 pers in cuseta. Ms pt rassp
Seinfeld
3rd August 2007, 18:26
un pic offtopic dar poate primesc reply aici mai repede: Ce fac cu laptop-ul ? L-am primit aici .. adus din US. Vama?
anca_ang
5th August 2007, 14:58
merge cineva la salonic cu trenul pe 1 sept? ma gandeam ca putem merge impreuna.
ferris
6th August 2007, 19:45
o parere despre calatoria mea cu trenul spre atena... nu se merita mai bine iei avionu care te costa cu 90 euro mai mult.
am dat 49 de euro pe flexipass , 210 ron pe cabina de dormit dus/intors (cabina de 2 paturi) 20x2 e suplimentele pt salonic - atena si invers + timpu pierdut pe drum , statul prin gari, caratul bagajerlor, bani cheltuiti pe sucuri , mancare .
la dus trenul a avut intarziere vreo 1ora jumate (parca) ,nu am prins primu IC spre atena pentru ca nu mai erau bilete si urmatorul a fost peste 2 ore.
cei carora le este frica sa stea linisiti, ai 2 incuietori la cabina + un fel de lant, nu te deranjeaza nimeni doar la vami trebuie sa arati actele. poti sa legi maneru usii de scara pentru mai multa siguranta. in fiecare compartiment este un controlor care iti ia biletele cand te urci si ti le da cand cobori.
va trebuie ceva apa si mancare mai ales daca prindeti caldura mare. la intoarcere am vazut ca se putea cumpara din cabina cotrolorului apa suc bere reci ,preturile nu le mai stiu dar nu mi s-au parut mari.
sa inchideti geamu cand intrati la bulagari dinspre greci ca au niste stropitori de spala trenu. noroc ca ma uitam pe geam si l-am inchis.
in cabina ai priza si un robinet cu apa sapun si prosoape.
anca_ang
6th August 2007, 21:40
QUOTE(ferris @ Aug 6 2007, 20:45)

o parere despre calatoria mea cu trenul spre atena... nu se merita mai bine iei avionu care te costa cu 90 euro mai mult.
am dat 49 de euro pe flexipass , 210 ron pe cabina de dormit dus/intors (cabina de 2 paturi) 20x2 e suplimentele pt salonic - atena si invers + timpu pierdut pe drum , statul prin gari, caratul bagajerlor, bani cheltuiti pe sucuri , mancare .
la dus trenul a avut intarziere vreo 1ora jumate (parca) ,nu am prins primu IC spre atena pentru ca nu mai erau bilete si urmatorul a fost peste 2 ore.
cei carora le este frica sa stea linisiti, ai 2 incuietori la cabina + un fel de lant, nu te deranjeaza nimeni doar la vami trebuie sa arati actele. poti sa legi maneru usii de scara pentru mai multa siguranta. in fiecare compartiment este un controlor care iti ia biletele cand te urci si ti le da cand cobori.
va trebuie ceva apa si mancare mai ales daca prindeti caldura mare. la intoarcere am vazut ca se putea cumpara din cabina cotrolorului apa suc bere reci ,preturile nu le mai stiu dar nu mi s-au parut mari.
sa inchideti geamu cand intrati la bulagari dinspre greci ca au niste stropitori de spala trenu. noroc ca ma uitam pe geam si l-am inchis.
in cabina ai priza si un robinet cu apa sapun si prosoape.
mersi tare mult pentru informatii, imi sunt de mare ajutor. mersi inca o data
climosul
8th August 2007, 00:33
Postez pentru prima oara pe acest forum si as vrea sa aflu toate informatiile posibile despre sistemul feroviar interrail!!Am citit tot de pe site dar as vrea sa stiu pareri de la persoane care au fost prin europa cu trenul.(backpacking si hosteluri)..MS anticipat
climosul
8th August 2007, 01:02
Sper sa ma ajute cineva care stie cum e cu backpackul ca nu am nici o idee si o sa fim 2 persoane .Plssss
mirwoona
8th August 2007, 11:03
QUOTE(climosul @ Aug 8 2007, 02:02)

Sper sa ma ajute cineva care stie cum e cu backpackul ca nu am nici o idee si o sa fim 2 persoane .Plssss
uite aici http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=127757 un topic in care sunt spuse multe lucruri, referitor la calatoriile in europa cu trenul
codruta
8th August 2007, 19:30
QUOTE(climosul @ Aug 8 2007, 00:02)

Personal nu am fost (sunt genul de calatoare lenesa, la care ii place sa stea mai multe zile intr-un loc) dar iti pot spune ce am auzit de la backpackersii intalniti de-a lungul vremii. Oferta interrail renteaza doar daca ai pana in 26 de ani si beneficiezi de tarifele alea mai mici. Peste 26 de ani, devine cu cantec din 2 motive (incepi sa iti doresti un pic mai mult confort si atunci numarul total de calatorii pe care il faci in banii respectivi nu mai merita. E mai bine sa iti faci traseul de unul singur si sa iti cumperi biletele direct de la o destinatie la alta).
Deci, ideea nr. 1 este sa eviti folosirea trenurilor care vor presupune costuri suplimentare (gen eurostar, TGV etc). E ok sa platesti costuri suplimentare doar daca iei trenuri de noapte si atunci platind diferenta pentru o cuseta vei economisi bani pentru ca nu mai trebuie sa platesti hostelul. E bine sa ai o oarecare idee de traseu de acasa, pe care il mai corectezi pe drum in functie de informatiile pe care le primesti. In principiu trebuie sa prevezi o noapte la hostel, o noapte pe tren. Cand nu mai poti, te opresti 2 - 3 nopti intr-un loc sa apuci sa iti mai speli un tricou. E de preferat sa calatoresti noaptea si sa folosesti ziua pentru vizite (asa esti mai eficient).
De cate ori ajungi intr-o gara, te duci direct la biroul de informatii turistice si iei toate pliantele si informatiile care ti se dau gratis, de obicei. In orasele mari, langa aceste centre de informatii turistice exista si un soi de birouri de rezervare la care poti afla ce posibilitati de cazare ai si cat costa. Daca intentionezi sa dormi noaptea respectiva in oras, te cazezi si apoi program de voie, daca nu, lasi bagajul la bagaje si o iei hai -hui prin oras, dupa ce ai aflat la ce ora pleaca trenul catre destinatia ta urmatoare. Mai mult ca sigur in fiecare gara si in fiecare tren o sa intalnesti un alt backpacker cu care vei putea impartasi impresii si sfaturi sau chiar sa va continuati impreuna macar o parte din calatorie.
Foarte important sa ai la tine un card (in caz de ceva sa poti primi bani fara taxe prea mari) si un ghid cat mai complet al locurilor pe unde vrei sa ajungi.
E foarte misto ca si vacanta, dar se preteaza pentru cei care nu au nici un fel de problema sa faca dus o data la 2 - 3 zile, sa poarte aceeasi pereche de blugi timp de 5 zile, sa manance ce gasesc mai convenabil etc.
Ce mai trebuie sa completez este ca nu va fi neaparat o vacanta ieftina. Ca sa iti faci o idee calculeaza un minim de 15-20 euro/zi cheltuieli cu mancare si transferuri prin orase + 25 euro cazare/fiecare noapte sau suplimentul de cuseta (care e drept, poate fi mai ieftin) si o sa ajungi la o medie rezonabila. Mai adauga pe deasupra costurile de vizitare (in cazul in care mai intri pe la un muzeu) si o sa ajungi la o suma corecta.
Imperator
11th August 2007, 22:29
QUOTE(climosul @ Aug 8 2007, 02:02)

Am fost cu interrail-ul de 8 ori in perioada 1992 - 1998, de la Cercul Polar pana la Marrakech cu toata recuzita de rigoare - hosteluri, dormit prin gari, pe trenuri, pe la camine studentesti... E super tare, a fost o experienta deosebita, dar se face mai la tinerete
Ai un sentiment de libertate, poti merge oriunde iti trazneste, intri in gara, iei ce tren vrei in ce directie ti se casuna... Si acum e inca super usor, nu iti trebuie vize. Pe vremea cand inter-rail-eam nu exista internet sa vad ce conexiuni am (aflam la fata locului, ca la CFR international aveau orare din deceniul anterior) si in plus imi trebuiau vize peste tot... sa povestessc cum am intrat in Norvegia fara viza sau cum m-am dat drept italian la Ventimiglia (adica citind "plictisit" Corriere dello Sport cu ochelari de soare, mi-am gelat parul pentru prima oara in viata si desi nefumator, aveam pe masuta din fata mea un pachet de tigari MS (Monopoli del Stato) gasit aruncat pe jos in gara din Nice... in timp ce vamesii misunau prin vagon
Ce exact te-ar interesa ?
mirwoona
14th August 2007, 18:54
QUOTE(anca_ang @ Aug 6 2007, 22:40)

mersi tare mult pentru informatii, imi sunt de mare ajutor. mersi inca o data
am luat si eu balkanflexi pass si bilet de tren pana la salonic, insa am vrut la vagon normal, nu vagon de dormit, nu cuseta si mi s-a spus de la agentie ca nu exista asa ceva, la trenul care merge de la bucuresti la salonic
))
pana la urma am luat la cuseta de 3 locuri, 80 ron biletul, dar numa ptr bucuresti-salonic.
acum stau eu si ma gandesc, pentru drumul de intoarcere, unde o sa stam daca nu exista locuri normale? au fost niste prieteni anul trecut si nu au mai gasit loc la cuseta din salonic...
stiu ca se circula cu 2 trenuri, unul de la salonic la videle, iar la videle se detaseaza vagoanele cuseta de la rapidul transbalkan si se ataseaza la rapidu de bucuresti-videle...de aia or fi zis ca nu exista locuri normale?...ma gandesc eu.
trav
14th August 2007, 19:46
QUOTE(iuliaster @ Jul 4 2007, 15:10)

Salut!
Sunt noua in forum si apreciez sfaturile voastre.
Planuiesc cu niste prieteni o mica vacanta in Centrul europei. Stam 4 zile in Viena, apoi o zi in Bratislava sau Praga (nu ne-am hotarat) si de acolo mergem in Budapesta vreo 2 zile. Din Budapesta ne intoarvem cu avionul, iar in Viena ajungem cu avionul.
De la Viena vrem sa luam un vaporas pe Dunare - sunt curse spre Bratislava si Praga. As vrea inclusiv sa dormim pe vaporas. Am auzit ca se poate. Ce recomandati?
Si se merita sa luam tot vaporasul pana in Budapesta sau mai bine trenul?
Salut!
De preferat Praga in locul Bratislavei, dar o singura zi la Praga ar fi foarte putin.
alexxxxx
14th August 2007, 20:50
E aceeasi chestie ca la trenul de Istanbul. Trenul pleaca din Bucuresti cu un vag. de dormit romanesc si o cuseta (turceasca, in cazul de care vorbesc eu). In videle i se ataseaza un vagon MAV (unguresc) de clasa. Banuiesc ca e the same shit si la trenul de Salonic. Adica daca nu gasesti loc la cuseta, gasesti loc la vagonul ungurilor, cu care vii pana in Videle. De acolo pana la Bucuresti mergi ori la cuseta ori la vag. de dormit, pe culoar. Pentru nici o ora de mers nu-i problema... Oricum, ca o recomandare, la intoarcere mergi totusi la insotitorul de la vag. de dormit romanesc, poate gasiti o solutie comuna....
P.S. sa-mi zici dupa aia pe unde ai mai folosit flexi-pass-ul, adica pe ce rute...
duculeana
15th August 2007, 05:29
Acum va intreb: credeti ca pentru aceste destinatii trebuie musai sa stai la cuseta pe principiul ca "e drumul lung si ma dor oasele"? Eu am calatorit de la Eforie la Borsa doar o singura data la cuseta, restul la clasa I, si nu am avut niciodata probleme.
mirwoona
15th August 2007, 08:33
QUOTE(duculeana @ Aug 15 2007, 06:29)

Acum va intreb: credeti ca pentru aceste destinatii trebuie musai sa stai la cuseta pe principiul ca "e drumul lung si ma dor oasele"? Eu am calatorit de la Eforie la Borsa doar o singura data la cuseta, restul la clasa I, si nu am avut niciodata probleme.
ideea e ca sunt 2 trenuri.
bucuresti videle(cu vagoane normale si cuseta) si budapesta salonic, cu trecere prin videle.(cu vagoane normale si cuseta). iar la videle, unde se intalnesc cele doua, se ataseaza vagoanele cuseta de la bucuresti-videle la cel de budapesta-salonic. iar cea care mi-a dat biletu s-o fi gandit ca e nu e loc normal pe distanta bucuresti - salonic, in ideea in care am fi vrut sa nu schimbam deloc, adik s ane urcam in tren si sa coboram pe urma la videle, sa ne urcam iar in vagoane normale ale celui care vine de la budapesta.
la intoarcere am intrebat niste prieteni si mi-au zis k ei au coborat in sofia si au asteptat cam 45 de min sa se faca acelasi schimb care se face la dus in videle. acum om vedea
) intregi cred k ajungem 
ptr alexxxx: as vrea sa-l mai folosesc pentru pelopones, insa am inteles ca sunt cam aiurea orarele trenurilor, adik nu se respecta, au intarzieri mari, lipsesc gari
) pe alte rute in afara de salonic-atena. o sa ma mai informez.
luc1canu
15th August 2007, 21:21
Salut,
As dori sa stiu si eu ce fel de moneda imi trebuie in vama la turci ca sa platesc viza? imi iau 10 euro sau trebuie sa am 12-13 dolari. Si inca ceva acolo pot folosi dolari sau euro sau la diverse utilitati (gen transport) trebuie neaparat lire?
La cuseta se ocupa locurile de obicei ca daca e liber nu e bai? e o idee buna sa fac economie la cei 1 mil de lei daca nu iau la vag de dormit?
alexxxxx
15th August 2007, 22:54
salut. viza o platesti in ce vrei tu. adica 10 euro sau 12 $. In Turcia la diferite chestii oficiale ( bilet de transport, etc) se accepta doar lire. In rest platesti in ce ai (euro, usd, etc). De obicei la cuseta n-am vazut sa fie plin niciodata. Cam 40-50 % in zile normale. E vagon turcesc. Oricum, daca ai sub 26 de ani ia-ti balkan flexi-pass + supliment, iesi mai ieftin cu vreo 70 de lei.
luc1canu
17th August 2007, 01:28
QUOTE(alexxxxx @ Aug 15 2007, 23:54)

salut. viza o platesti in ce vrei tu. adica 10 euro sau 12 $. In Turcia la diferite chestii oficiale ( bilet de transport, etc) se accepta doar lire. In rest platesti in ce ai (euro, usd, etc). De obicei la cuseta n-am vazut sa fie plin niciodata. Cam 40-50 % in zile normale. E vagon turcesc. Oricum, daca ai sub 26 de ani ia-ti balkan flexi-pass + supliment, iesi mai ieftin cu vreo 70 de lei.
Ms frumos pt info. Da pai asa am sa fac cu flexipass..pana la urma am luat la vag de dormit cu 3 locuri m-a ajuns la 266 ron dus-intors. Si alea 2 zile ramase le folosesc in Romania sper sa nu am probleme desi aia de la agentia de unde am luat biletu, cand am intrebat-o daca se poate folosi si in ro, a zis ceva de genu practic da teoretic nu
oricum nici la informatii la local nu stia mai multe (ma trimitea din nou la internationala) oricum daca il folosesc in ro si asa am sa fac mai trebuie sa imi iau un supliment de loc vreo 2 ron si astfel cu o iesire de weekend isi face banii dati cu varf si indesat
. La compartimentul de 6 locuri nu era chiar asa de rau, dar nu stii cu cine nimeresti daca se merge in grup cred ca e foarte ok. Oricum am vazut ca trenul de Istanbul era plin azi probabil ca vine weekendul.
mirwoona
17th August 2007, 11:27
De curiozitate, ma intrebam daca cu balkanflexipass poti calatori in turcia si mai departe de istambul?
in partea asiatica a turciei este valabil passu?
promocris
17th August 2007, 21:25
QUOTE(codruta @ Aug 3 2007, 14:08)

Depinde mult si de unde pleci din Romania. Noi mergem acum cu trenul pe ruta Cluj - Budapesta - Venetia (cu schimb in Budapesta). Trenul pe care il luam din Budapesta e de fapt Bucuresti - Budapesta - Venetia. Pe noi ne costa in jur de 100 euro dus - intors, fara suplimentul de cuseta sau vagon de dormit (15, respectiv 40 euro pe sens). Exista o oferta speciala pe trenul asta, dar nu multe vanzatoare de la CFR international o cunosc (trebuie sa ai un pic de noroc). Din Venetia ai trenuri catre toata regiunea Toscanei si din cate imi amintesc Venetia - Florenta a durat 3- 4 ore si a costat in jur de 15 -20 euro.
Durata: plecare dimineata la 5 din Cluj, pauza de 5 ore in Budapesta, dimineata la 7 esti in Venetia, de acolo mai faci inca vreo 4 ore pana in Florenta. Depinde si de unde pleci din tara.
Buna.
Ati cumparat cumva biletul de la Agentia de voiaj din Cluj? Va intreb deoarece vreau si sa cumpar pe aceeasi relatie si poate ati putea sa-mi dati niste informatii in plus.
codruta
17th August 2007, 21:50
QUOTE(promocris @ Aug 17 2007, 20:25)

Buna.
Ati cumparat cumva biletul de la Agentia de voiaj din Cluj? Va intreb deoarece vreau si sa cumpar pe aceeasi relatie si poate ati putea sa-mi dati niste informatii in plus.
Chiar azi am fost sa luam biletele. Am platit 550 Ron pe un bilet dus intors Cluj - Budapesta - Venetia din care 80 Ron am platit pentru retur la cuseta de 4 persoane. Diferenta fata de ce am scris mai inainte e traseul Cluj - Budapesta, ca la telefon doamna mi-a zis de fapt doar pretul Budapesta - Venetia. Biletele le-am cumparat de la CFR international din Mihai Viteazu, dar inarmeaza-te cu multa rabdare ca le pica sistemul tot timpul. Eu am stat vreo 40 de minute ca sa iau biletele.
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.